För att du ska kunna sova riktigt gott om nätterna är en bäddmadrass i stort sett ett måste. Att ligga direkt på resårmadrassen kan fungera för vissa, men bekvämligheten är långt ifrån densamma och dessutom så ökar risken för att din resårmadrass blir utsliten i förtid. Marknaden erbjuder mängder med olika typer av bäddmadrasser att välja mellan. Vissa är tillverkade i latex, andra i memory skum eller vanligt skum.

Med vår köpguide kan du dessutom se till att få den kunskap som du behöver för att kunna avgöra vilken madrass som passar just dig och din säng bäst.

Tempur Ice Grey 7cm Bäddmadrass – fantastiskt stöd och komfort

Redaktörens val

 • 10 års garanti
 • Tillverkad i tempurskum
 • 4,4/5 stjärnor på TrustPilot baserat på mer än 14200+ recensioner

har tillverkat högklassiga madrasser i många år, och har därför fått ett gott rykte bland de som har köpt deras produkter genom åren. Tempur Ice Grey 7cm Bäddmadrass är en mjuk och bekväm bäddmadrass som kan göra din sömn mycket mer behaglig. Just nu kan du beställa en Tempur Ice Grey 7cm Bäddmadrass i storleken 180 x 200 cm för 13 190 kr hos CareOfBeds.se. Denna storlek passar en lite större säng helt perfekt. 

Bäddmadrassen och dess struktur

Tempur Ice Grey 7cm är som namnet antyder 7cm tjock. Denna tjocklek på madrassen gör att du får en bekväm och ostörd sömn under hela natten. Materialen i denna härligt bekväma bäddmadrass är av riktigt hög kvalitet, vilket du kan märka när du använder den. Denna madrass kan forma sig efter varje del av din kropp. På så vis får du både ett bra stöd och en bra avlastning. Dessa saker är såklart otroligt viktiga om du vill kunna känna dig utvilad och smärtfri när du vaknar upp på morgonen. När du ligger på en Tempur Ice Grey 7cm bäddmadrass kommer du att känna dig i stort sett helt viktlös. Det är en fantastisk känsla som få andra madrasser på marknaden kan ge.

Denna bäddmadrass från Tempur kan endast fås i hårdheten Mjuk-11. Detta kan vara bra att ha i åtanke när du ska välja ut rätt madrass till din säng. Om du föredrar en mjukare bäddmadrass, skulle en Tempur Ice Grey 7cm bäddmadrass kunna vara ett bra val för dig.

Mer om bäddmadrassen

Denna bäddmadrass från Tempur är en av de populäraste från märket. Att denna modell är så populär är inte speciellt märkligt. För det första är den riktigt bekväm och kan avlasta på ett helt unikt sätt tack vare de högkvalitativa materialen som madrassen är tillverkad av. För det andra har denna madrass en garanti på hela 10 år. Detta är såklart ett stort plus för många, då det gör att du kan sova skönt och tryggt i många år framöver.

Är du ute efter en madrass som kan minska dina smärtor och ge dig en bra sömn och samtidigt har en lång garantiperiod, skulle en Tempur Ice Grey 7cm bäddmadrass kunna vara den perfekta madrassen till ditt sovrum. 

Fördelar

 • 10 års garanti
 • Populär modell
 • Tryckavlastande

Specifikationer

 • Storlekar: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200
 • Hårdhet: Mjuk-11
 • Färg: Grå
 • Garanti: 10 år

Nackdelar

 • Få val när det kommer till hårdhet

Ekens Softex Quilt Bäddmadrass – prisvärd madrass med många storleksalternativ

Bäst för priset

 • Avtagbart och tvättbart överdrag
 • Finns i många olika storlekar
 • Softex madrass

Ekens Softex Quilt Bäddmadrass är en härligt skön och bekväm bäddmadrass som passar i stort sett alla sängstorlekar. Just nu kan du köpa denna modell i storlek 80 x 200cm för 4 305 kr hos CareOfBeds.se. Det är ett riktigt lågt pris, med tanke på den höga kvalitén som madrassen har. Ekens är kända för att tillverka bäddmadrasser av god kvalitet. Därför kan du alltid vara säker på att du får en bra produkt när du köper en med detta märke. 

Bäddmadrassen och dess struktur

Softex Quilt bäddmadrass från Ekens är 7cm tjock och stoppad med härlig perforerad Softex. Denna tjocklek och stoppning gör madrassen otroligt mjuk och skön, samtidigt som den ger dig ett bra stöd under din sömn. Komfort och stöd är två viktiga egenskaper som en bra madrass av hög kvalitet måste ha. Softex Quilt bäddmadrass från Ekens har båda dessa egenskaper. Du kan därför räkna med en god natts sömn när du sover på denna madrass. 

Utöver det har denna bäddmadrass ett quiltat fodral som kan tas av och tvättas vid behov. Detta kan vara riktigt smart om du till exempel råkar spilla något under sängfrukosten eller om ditt husdjur skulle hoppa upp i sängen med smutsiga tassar. Det quiltade fodralet är inte bara praktiskt. Det har även ett unikt mönster som ger sängen ett härligt och avslappnande uttryck. 

Mer om bäddmadrassen

Just denna bäddmadrass kan fås i riktigt många olika storlekar. Detta gör det mycket lättare för dig att hitta en bäddmadrass som passar din egen sängs mått helt perfekt. Att skaffa sig en bäddmadrass i en passande storlek är viktigt för att du ska kunna få en bättre komfort. Softex Quilt Bäddmadrass låter dig verkligen anpassa din säng din perfektion. Få andra madrasser kan erbjuda lika många storleksalternativ som Softex Quilt bäddmadrass. Om du behöver bäddmadrasser till flera sängar av olika storlekar, skulle denna modell från Ekens kunna vara ett riktigt bra val. Du skulle till exempel kunna köpa Ekens Softex Quilt bäddmadrasser till din egen säng, barnens sängar samt dina gästsängar, om du har några sådana i ditt hem. 

Fördelar

 • Olika storlekar
 • 7cm hög
 • Avtagbar och tvättbar klädsel
 • Bekväm

Specifikationer

 • Storlekar: 80×200, 90×200, 90×210, 105×200, 105×210, 120×200, 120×210, 140×200, 160×200, 160×210, 180×200, 180×210, 210×200, 210×210
 • Färg: Vit
 • Tvättbar i upp till 60°C

Nackdelar

 • Inga riktiga nackdelar

Emma Diamond Bäddmadrass – innehåller skum som reglerar temperaturen och som bjuder på tryckavlastning

Populär modell

diamond-degree-topper-mood-zoom2

En omtyckt bäddmadrass som används flitigt i Europa är just Emma Diamond Bäddmadrass. Med sju olika storlekar är det möjligt att lägga bäddmadrassen i antingen en dubbelsäng eller enkelsäng, och med en tjocklek på hela 9 cm får du ett ordentligt stöd. Efter 30 kundrecensioner har Emma Diamond Bäddmadrass just nu ett användarbetyg på sammanlagt 4,7 av 5 hos Emma.se, så positiva kommentarer finns det gott om.

Bäddmadrassen och dess struktur

Det är inte endast det andningsbara, mjuka och maskintvättbara fodralet som har gjort Emma Diamond Bäddmadrass så populär. Inuti ligger ett temperaturreglerande skum med grafitpartiklar som håller dig sval om sommaren samt varm under vintern. Det nedre skiktet består av ett HRX-skum som anpassar sig efter din kropp och ger dig ett skräddarsytt stöd. Detta är gynnsamt oavsett vilken sovställning du uppskattar.

Mer om bäddmadrassen

När du nu är väl medveten om vad bäddmadrassen är tillverkad av ska vi kika lite på villkoren som du kan förvänta dig när du beställer Emma Diamond Bäddmadrass. Först av allt ingår en 10 års garanti som ser till så att du kan avnjuta din madrass under en lång tid framöver, och du erbjuds även både fri frakt samt retur.

 

En ytterligare fördel är provtiden som varar i 100 dagar. 

Fördelar

 • Har en förmåga att reglera temperaturen
 • Prova på bäddmadrassen in 100 dagar
 • Passande val för de som lider av ryggsmärta
 • Fodralet kan köras i tvättmaskinen

Nackdelar

 • Ganska dyr

Specifikationer

 • Från märket Emma
 • Tjocklek på 9 cm
 • Temperaturreglerande
 • 100 nätters provsömn
 • Stödjande HRX-skum

Därför rekommenderar vi Emma Diamond Bäddmadrass

Det som får oss att rekommendera Emma Diamond Bäddmadrass är både produktens förmåga att reglera temperaturen, den imponerande tryckavlastningen, de bekväma materialen samt de generösa villkoren som ingår. 

Hilding Harmony Original Bäddmadrass – plånboksvänlig och av god kvalitet

Bästa budgetvalet

 • OEKO-TEX Standard 100
 • Madrass med hög stabilitet
 • Prisgaranti på madrassen hos Care of Beds

Hilding Harmony Original Bäddmadrass är en bäddmadrass med ett riktigt lågt pris. Du kan just nu beställa denna bäddmadrass i storleken 80 x 200cm för 2 405 kr hos CareOfBeds.se. Denna bäddmadrass är ett utmärkt val för dig som letar efter en billigare madrass, men som ändå vill ha en madrass av hög kvalitet. När du köper en bäddmadrass från Hilding, vet du att du får en bekväm och stöttande madrass av hög kvalitet. 

Bäddmadrassen och dess struktur

Denna bäddmadrass från Hilding är 7cm tjock och har en skön och stabil polyeterstoppning. Tjockleken och stoppningen i kombination ger en bra stabilitet, samtidigt som det ger en riktigt bekväm känsla. God komfort och stabilitet ger en bättre sömn över lag. Med hjälp av en bra bäddmadrass som denna kommer du kunna känna dig mer utvilad varje morgon. Med en bättre sömn kommer du inte bara att vakna upp och känna dig mer utvilad. Du kommer även få mycket mer energi under resten av dagen.

Madrassen Harmony Original Bäddmadrass har ett vågigt mönster, vilket är en trevlig designdetalj.

Mer om bäddmadrassen

Hilding Harmony Original Bäddmadrass kommer med ett tvättbart fodral som klarar av att tvättas i upp till 60 °C. Att kunna tvätta fodralet på sin bäddmadrass är alltid en stor fördel. Ibland blir fodralet smutsigt av olika anledningar, och då är det skönt att kunna göra något åt det. Fodralet är både allergivänligt och familjevänligt, vilket är ett riktigt stort plus för både familjer och allergiker.

Eftersom denna madrass är så billig, har de allra flesta råd att köpa den. Om du måste hålla dig till en strikt budget eller kanske behöver köpa många bäddmadrasser på en och samma gång, skulle denna madrass från Hilding kunna vara ett bra val. Trots sitt låga pris är denna bäddmadrass av hög kvalitet och har en skön och behaglig känsla. Denna bäddmadrass är ett bevis på att en madrass både kan vara av god kvalitet och samtidigt ha ett riktigt lågt pris. Varför kompromissa när du inte behöver?

Fördelar

 • Bra storleksalternativ
 • Förbättrar sömnen
 • Avtagbar och tvättbar klädsel
 • Allergivänlig

Specifikationer

 • Storlekar: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200
 • Tvättbar i upp till 60°c
 • Färg: Vit
 • Stoppning: polyeter

Nackdelar

 • Inga riktiga nackdelar

Emma Bäddmadrass – stor bäddmadrass i många storlekar

Emma bäddmadrass är ett riktigt bra val för den som söker efter en bäddmadrass som är i lite högre slag. Att ha en hög säng som du kliver upp ur, istället för att dra dig upp ur, är idag mycket uppskattat. Med en riktigt skön och bra bäddmadrass kan du se till att åstadkomma detta och mycket mer. Den här bäddmadrassen vid namn Emma är designad för att du ska kunna sova så gott som möjligt och har ett flertal olika funktioner. Bland annat så kommer du att kunna vända madrasse för att själv kunna bestämma hur du vill att den ska kännas. Här har man använt sig av något som kallas för Airgocell®skum på den ena sidan av madrassen, vilket gör den mjuk och skön att sjunka ner i. Den andra sidan har istället ett HRX-skum, vilket är ett lite fastare alternativ.

Emma bäddmadrass anpassar sig till max efter din kropp och kroppsvikt. Den ser även till att du får det rätta stödet och den rätta stabiliteten där du behöver det. Du behöver inte ha en Emma säng hemma för att kunna nyttja bäddmadrassen, utan kan applicera den högt upp på vilken säng som helst. Välj mellan mått från 70×200 cm och upp till hela 200×200 cm.

Andningsbar med god ventilation

Vill du ha en madrass som säkerställer att du håller en jämn och behaglig temperatur hela natten så är det Emma bäddmadrass som du bör kika närmare på. Det sägs att en människa förlorar cirka 1,5 liter med fukt varje natt och då är det viktigt att detta transporteras bort från kroppen för att du ska kunna sova lugn och skönt. Emma bäddmadrass hjälper dig med detta och det bästa är att du kan stoppa in fodralet i tvättmaskinen för att säkerställa att madrassen håller sig fräsch.

Skum av hög kvalitet

Att stoppa in vilket skum som helst i en bäddmadrass är sällan en god idé. Här har man valt högkvalitativa alternativ som HRX- och Airgocell®-skum. Detta bidrar till att du får en bäddmadrass som är punktelastisk och som dessutom är tryckavlastande.

Vad säger kunderna?

Kunderna på Emmas hemsida är eniga om att Emma bäddmadrass är något av de bästa som de har testat på. Här ligger dock majoriteten av det positiva fokuset på den vändbara funktionen. Att kunna vända och bestämma om man vill ha en mjukare eller hårdare madrass är en fantastisk möjlighet. Är ni två som delar säng kan ni t.ex. välja hur ni själva vill sova.

Fördelar

 • Tryckavlastande
 • Kommer i många olika storlekar
 • Vändbar madrass med fast/mjuk sida
 • Kärna av HRX- och Airgocell®-skum

Kallskum äggprofil 6 cm – bra bäddmadrass för vuxna

– Högkvalitativ bäddmadrass med komfortzoner över hela ytan

Den bekväma bäddmadrassen kallskum äggprofil 6 cm är en produkt från varumärket VidaXL som bland annat kan läggas ovanpå en resårmadrass för att fullända din säng. Bäddmadrassen är tillverkad av högkvalitativa material för att se till så att du får just den komforten och stödet som du är ute efter.

Den mjuka bäddmadrassen kan beställas hos VidaXL i flera olika storlekar, och just storlek 180 x 200 cm kostar 1 539 kronor. Du får då fri frakt, möjligheten att delbetala, en leveranstid på bara fem dagar och flera andra fördelar. Som om inte detta vore nog är det också värt att nämna hur just bäddmadrass kallskum äggprofil har ett 5/5 betyg hos VidaXL.

Bäddmadrassen och dess struktur

För att kunna bjuda dig på en så andningsbar upplevelse som möjligt är bäddmadrass kallskum äggprofil framställd i PU-skum. Detta ser till så att fukt och svett leds bort så att du kan njuta av den optimala temperaturen i sängen. Tack vare att madrassen anpassar sig efter din kropp får även ömma muskler återhämta sig under natten så länge du drar nytta av den här högkvalitativa bäddmadrassen. Bäddmadrass kallskum äggprofil 6 cm har en lång rad storlekar som du kan välja mellan från 80 x 200 cm hela vägen upp till 180 x 200 cm, så oavsett vilken säng du har finns det säkerligen en madrass som blir rätt för dig.

Mer om bäddmadrassen

Bäddmadrass kallskum äggprofil innehåller som sagt ett härligt PU-skum, men på utsidan finns det ett överdrag som är tillverkat av 100 % polyester. Det här överdraget har en dragkedja för att se till så att du snabbt och enkelt kan avlägsna överdraget för att köra det i tvättmaskinen. Se till så att du har en bäddmadrass som är ren och fin i alla lägen genom att välja en tvättbar bäddmadrass såsom just bäddmadrass kallskum äggprofil.

En sista fördel som vi också bara måste nämna är komfortzoner. De flesta madrasserna har ett visst antal komfortzoner, men just bäddmadrass kallskum äggprofil har zoner över hela ytan så att du ska kunna få det bästa stödet oavsett vad!

Storlekar

Bäddmadrass kallskum äggprofil 6 cm är tillgänglig i följande storlekar:

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 100 x 200
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika bäddmadrasserna här.

Vem behöver en bäddmadrass?

En bäddmadrass är något som majoriteten av alla människor kommer att vara i behov av om de vill garantera att de sover riktigt gott. Under en längre tid var bäddmadrasser enbart tillverkade i skum, men under åren har man kommit på nya tekniker och moderna sätt att tillverka bäddmadrasser i andra typer av material. En bäddmadrass är något som lämpar sig riktigt bra för den som behöver extra stöd under natten och som kanske har problem med rygg, nacke, axlar eller höfter. Beroende på vilken bäddmadrass man väljer kan man få ta del av en rad olika fördelar, egenskaper och funktioner. Genom att använda ett madrassskydd kan din madrass hålla längre.

En bäddmadrass lämpar sig dock inte enbart för den som har problem med rygg eller andra smärtor i kroppen, utan en madrass är precis lika viktig för den som vill ha en bättre sömn och kunna vakna upp mer utvilad. En resårmadrass kan vara tillverkad i högsta kvalitet, men det betyder inte alltid att den ändå kommer att vara mjuk och behaglig nog för dig att sova direkt på. Bäddmadrasser kommer i alla möjliga storlekar, vilket gör att du kan hitta en madrass för alla typer av sängar. En bäddmadrass är något som du bör ha, oavsett storlek på sängen.

Utöver ovanstående anledningar så finns det ytterligare en orsak till varför du bör se till att ha en bäddmadrass ovanpå din resårmadrass. Har du investerat i en säng har du troligtvis lagt ut en hel del pengar och då vill du säkerligen också att den ska kunna hålla så länge som möjligt. Genom att addera en riktigt bra och högkvalitativ bäddmadrass kan du se till att förlänga livslängden på din säng. Bäddmadrassen fungerar som ett riktigt bra skydd mot bland annat bakterier, smuts och väta. Under natten är det vanligt att bli väldigt varm. Om denna fukt skulle hamna på resårmadrassen så kommer du inte ha möjlighet att kunna rengöra eller tvätta denna på ett bra sätt. En bäddmadrass har dock, i de flesta fall, ett avtagbart fodral som du enkelt kan stoppa i tvättmaskinen.

Billig eller dyr bäddmadrass?

Gammal som ung, frisk som en nötkärna eller med olika hälsoproblem – din bäddmadrass kommer att göra en stor skillnad för ditt välmående. Tänk dig att få vakna upp utvilad och pigg varje dag efter en riktigt god natts sömn och allt tack vare din bäddmadrass. Naturligtvis är det viktigt att du också väljer en av hög kvalitet. Marknaden har mängder med bäddmadrasser i olika prisklasser och precis som med allt annat så får du vad du betalar för.

Väljer du en billigare bäddmadrass, t.ex. en som är tillverkad i skum, så kommer du inte att uppleva samma behagliga känsla som om du hade valt en med latex eller memory skum. Det betyder dock inte att madrasser i skum är dåliga, de lämpar sig bara inte för alla typer av människor. Sen är det naturligtvis så att skum kan se ut på många olika sätt. Idag finns det mycket högkvalitativt skum som med fördel kan de dig och din kropp det bästa stödet och stabiliteten under natten. De kan vara komfortabla som få och snällare mot plånboken.

Vilken typ av bäddmadrass och material du väljer är dock helt upp till dig själv. Det finns många olika alternativ och enligt sömneexperten Mikael Rasmussen er det bästa är alltid att provligga madrassen innan du gör ett nytt köp.

Fast eller mjuk bäddmadrass?

När utbudet är så stort som det är för bäddmadrasser kan det kännas extra svårt att veta vilken man bör välja. Här är det viktigt att komma ihåg att det inte finns en madrass som passar till alla olika typer av sängar. Det betyder att du kommer att behöva göra en del detektivarbete för att kunna hitta en modell som inte bara ger dig ett riktigt bra stöd för höfter såväl som rygg, utan som även har rätt fasthet. Huruvida man ska ha en fast eller mjukare madrass beror främst på den egna kroppsvikten, men även sovpositionen har en stor betydelse i valet av bäddmadrass.

Ett mycket vanligt misstag är att man köper en madrass som är alldeles för mjuk. Kanske går man bara in i en butik och klämmer lite lätt på bäddmadrasserna eller så provligger man i test-sängarna, men gör det på helt fel sätt. En mjuk bäddmadrass kan kännas väldigt skön och behaglig att röra vid, men kommer den att uppfylla alla de behov som du har för att säkerställa en god natts sömn? Den som är i behov av lite extra stöd för ryggen och nacken behöver titta extra mycket på hårdheten. Här kan man även ta hjälp av utbildad butikspersonal om man så önskar. På så sätt kan du få den vägledning och de rekommendationer som du behöver för att göra ett riktigt bra val.

Enkelt förklarat kan man säga att en mjuk madrass inte kommer att ge lika mycket stöd som en bäddmadrass av fastare slag. Den mjukare bäddmadrassen lämpar sig således bäst för den som är mindre och nättare i kroppsbyggnad. Väger du mer eller behöver ett ordentligare stöd är det en bäddmadrass som är hård eller medium om du ska satsa på istället.

Anpassa bäddmadrassen efter storleken på din säng

Den bäddmadrass som du väljer att köpa ska passa till den säng som du har. Med det menar vi inte att du behöver köpa en bäddmadrass i samma serie eller att du måste köpa en bäddmadrass från samma butik som du köpte sängen i. Du kan med fördel köpa en bäddmadrass på Jysk till en säng som du har köpt på IKEA om du så önskar. Det som är viktigt att tänka på är att storleken är detsamma.

En säng som mäter 140×200 behöver en bäddmadrass i samma storlek. Om du istället köper en bäddmadrass som är 160×200 så kommer den inte att fylla sin funktion på det mest optimala sättet. Detsamma gäller naturligtvis åt andra hållet. Om du har en säng som är 180×200 är det ingen bra idé att välja en bäddmadrass på endast 160×200. Här gäller det alltså att du vet hur stor säng det är som du har, innan du väljer en bäddmadrass. Rekommenderat är att du, i samband med köp av en bäddmadrass, öppnar upp den och låter den ligga utvecklad under någon dag innan du använder den. Orsaken till detta är helt enkelt för att madrassens alla funktioner ska kunna “aktiveras”. Bäddmadrassen har troligtvis legat hårt ihoprullad. Låt den därför andas innan du placerar den på sängen.

Bredden är precis lika viktig som längden. Båda ska passa och bli rätt till den säng eller resårmadrass det är som du har. Bäddmadrasser kommer dessutom i olika tjocklekar, men här är valet mer fritt. En tjockare madrass ger dock vanligtvis ett bättre stöd och en skönare natt, men kom ihåg att tjockleken kommer vara avgörande för hur hög din säng blir.

Olika typer av material

Att köpa den bästa bäddmadrassen kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kan vara svårare än man kan tro. Med hjälp av detta bäst i test för bästa bäddmadrassen kommer det dock blir enklare för dig att veta vad du behöver och vad du ska leta efter.

Majoriteten av alla människor har koll på att bäddmadrassens storlek ska matcha resårbottens storlek, men vad gäller då när det kommer till material? Här är det dock allt fler som inte fokuserar så mycket på innehållet i bäddmadrassen. Man känner på hårdheten och kollar storleken och tar sedan hem sin madrass, utan att titta på materialet. De vanligaste bäddmadrasserna som finns på marknaden i dag är tillverkade i skum, latex eller memory skum. De olika materialen kommer med sina egna egenskaper och fördelar för att du ska få en så bra sömn som möjligt.

Skum – Skum är den vanligaste och mest klassiska fyllningen till bäddmadrasser. Det är också det billigaste alternativet. Fördelen med skum i bäddmadrassen är att den gör den mycket mjuk och behaglig, men det är inte det mest optimala valet för den som behöver extra stöd. Med åren har skum även en tendens att torka, men att byta ut bäddmadrasser med jämna mellanrum är ändå något som du alltid bör ha i åtanke.

Latex – Latex som kärna i bäddmadrasser har blivit allt mer populärt och uppskattat. Latex är ett material som kommer från naturen och som ger dig ett mycket bra stöd och stabilitet till hela kroppen. Eftersom materialet är väldigt töjbart och stretchigt så får du också en yta som alltid är slät och plan, oavsett vilken position du brukar sova i. En bäddmadrass i latex är ett dyrare alternativ, men en riktigt bra investering. Med tanke på hållbarheten kan madrassen definitivt vara värd priset.

Memory skum – Precis som latexen så har materialet kallat memory skum blivit väldigt trendigt. Enkelt förklarat kan man säga att det är en form av skum som anpassar sig efter din kroppsvikt och formar sig efter din kropp och sovposition. Det betyder att bäddmadrassen låter din kropp sjunka ner där den behöver och stödjas upp där det krävs. Det ger ett bra och hållbart stöd.

Fukt och bakterier

Under natten är det många som upplever att de blir lite extra varma och svettiga. Det är inget ovanligt, men kommer inom sinom tid att påverka både din säng och din sömn. När du väljer bäddmadrass är det därför viktigt att se till att du väljer en som har en mycket god ventilation och som ständigt andas. Det hjälper dig inte bara att undvika att bli för varm, utan den som ofta fryser undviker även att bli alldeles för kall. På marknaden idag finns det dessutom bäddmadrasser som är fuktavstötande. Det minimerar risken för att svett och väta ska nå ner till resårmadrassen och förkorta livslängden på din säng. Det här kan vara särskilt viktigt på vintern, då fuktiga sängkläder kan göra att du blir förkyld.

Genom att välja en högkvalitativ bäddmadrass som är fuktavstötande och ventilerande så får du också en madrass som inte drar till sig lika mycket bakterier. Det, i sin tur, kommer att ge dig en bäddmadrass som både känns och är fräschare, men som också håller mycket längre. Här kan du även se till att välja en bäddmadrass som är allergivänlig. På så sätt kan den som har problem med allergiska reaktioner eller som är känslig för damm sova riktigt gott och minimera risken för problem.

Ta del av vår bäst i test för bästa bäddmadrassen 2020!

Med en riktigt bra bäddmadrass kommer du att sova bättre och vakna upp mer utvilad. Här hittar du 7 av de bästa alternativen på marknaden.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Emma.se

Emma.se är en butik på nätet där de specialiserar sig på sängar, madrasser och diverse tillbehör. I denna shop har du möjligheten att läsa recensioner av produkterna.

Läs alla recensioner av Emma Diamond Bäddmadrass här

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

LINA A.White Bäddmadrass

LINA A.White Bed Mattress

Att ha en hög säng inger en känsla av elegans såväl som lyx. Därför är det många som väljer en extra hög bäddmadrass till sin redan befintliga säng. Med en tjock bäddmadrass kan du komma upp ordentligt och få den där exklusiva sängen som du alltid har drömt om. LINA A.White är en bäddmadrass som mäter hela 8 cm i höjd och som är tillverkad i ett mjukt och behagligt material som kallas för hypersoft polyeter. Enkelt förklarat kan man säga att det är en form av skum, men runt omkring skummet har man även valt att utrusta bäddmadrassen med fibervadd. På så sätt får du inte bara ett ordentligt luftgenomsläpp hela natten, utan du får även en bäddmadrass som är följsam mot din kropp och som håller länge.

För att säkerställa att allt hålls på plats har man valt att använda sig av pikerade sömmar som går igenom alla lager på bäddmadrassen. Det betyder att du inte kommer att kunna ta av fodralet, t.ex. för att tvätta detta. Rekommenderat är att du införskaffar dig ett madrasskydd, för att minimera risken för bakterier, smuts och fläckar.

Många storlekar att välja mellan

LINA A.White kommer i mängder med olika storlekar och passar således till den lilla sängen såväl som den enorma. Här kan du själv välja om du behöver en bäddmadrass till en säng som är 90×200 cm eller om du föredrar en större madrass i måtten 210×210 cm. Naturligtvis finns det många steg däremellan som gör madrassen ypperlig för alla typer av dubbelsängar såväl som behov.

Skötselråd

En bäddmadrass som inte går att tvätta är lite knepigare att hålla ren och fräsch länge. Även om LINA A.White är en av de bästa madrasserna i vår bäst i test när det kommer till komfort så får den ändå ett minus för att det inte finns någon avtagbar klädsel. Här är det viktigt att du införskaffar dig ett madrasskydd för att du inte ska behöva göra dig av med madrassen i förtid.

Fördelar

 • Kommer i storlek från 90-210×210 cm
 • 8 cm hög
 • Tillverkad i hypersoft polyeter och fibervadd
 • Ger stabilitet och stöd

Vad säger kunderna?

Recensioner och omdömen för Bäddmadrass LINA A.White är väldigt goda. Många tycker att det är den absolut bästa madrass som de någonsin har använt sig av och menar att den hjälper väldigt bra mot både ont i höfter och ryggont. Den uppfyller sitt syfte och har dessutom ett lägre pris än många andra alternativ.

Signatur Bäddmadrass

Signature Bed mattress

Att vilja ha en bäddmadrass av lite tjockare slag är något som har blivit allt mer vanligt. Idag ska bäddmadrassen inte bara skydda resårmadrassen från onödigt slitage, utan den ska även fungera ventilerande, ge extra stöd och ge en bättre komfort. Signatur bäddmadrass är 6 cm tjock och är tillverkad i vad som kallas för memory skum. Memory skum är ett material som är framtaget för att anpassa sig efter din kropp och kroppsvikt så bra som möjligt. Inte nog med att du får en madrass som har ett riktigt bra luftgenomsläpp, utan du får även en bäddmadrass av hög kvalitet och som kommer att hålla väldigt länge.

För att du ska kunna se till så att din bäddmadrass håller sig så fräsch och ren så länge som möjligt så har man valt att utrusta den med ett avtagbart fodral. Fodralet öppnas upp med hjälp av en dragkedja och du kan därefter tvätta fodralet i tvättmaskinen. För att du ska kunna få en så bra kontakt med din resårmadrass som möjligt så har man även sett till att tillverka bäddmadrassen i ett stretchigt tyg.

Ventilerande funktioner

För att du ska kunna sova så gott som möjligt är det viktigt att du varken blir för varm eller för kall. Signatur bäddmadrass kan se till så att din kroppsvärme regleras under hela natten, vilken minimerar risken för att du ska bli nedkyld eller svettig. Det betyder att Signatur bäddmadrass fungerar lika bra under vinterhalvåret som under sommarens hetaste månader.

Tvättråd

Det är rekommenderat att du tvättar fodralet till din Signatur bäddmadrass med jämna mellanrum. Det gör du enkelt genom att ta bort fodralet och därefter stoppa in det i tvättmaskinen. Du kan tvätta tyget i upp till 60 grader, men kom ihåg att du inte ska torktumla eller stryka det efteråt. Vill du minimera tvättandet kan du med fördel införskaffa dig ett bäddmadrass-skydd. Med ett sådant förlänger du livslängden på madrassen och håller den fräsch längre.

Fördelar

 • Kommer i storlekar från 90×200 och upp till 210×200 cm
 • Ventilerande för behaglig temperatur
 • Tillverkad i memory skum
 • Formar sig efter din kropp och sovställning
 • 6 cm tjock

Vad säger kunderna?

Signatur bäddmadrass är en madrass som är mycket uppskattad och populär hos sina användare. Den är mjuk och behaglig, samtidigt som den ger ett riktigt bra stöd och avlastning där den behöver. Många vittnar om att man får otroligt mycket madrass för pengarna, vilket egentligen inte är så svårt att förstå. Memory skum är otroligt bra och används idag av många olika tillverkare.

Carpe Diem Prestige Bäddmadrass

Prestige

Vill du se till att du får en mycket bättre sömn så är Prestige en bäddmadrass som du tveklöst bör titta närmare på. Den här bäddmadrassen är framtagen och utvecklad för att kunna erbjuda en så bra komfort som möjligt och du kan räkna med att sova riktigt gott, natt efter natt. Det enda du behöver göra är att lägga dig i din skönaste sovposition och låta ögonlocken falla ner. Efter nattens sömn kommer du att vakna upp utvilad och pigg med mycket mer energi.

Väljer du Prestige som bäddmadrass till din säng kommer du att få en produkt som håller en mycket hög kvalitet. Här har man valt att använda sig av organiska material som latex för att bygga madrassens kärna. Latex har blivit mycket uppskattat tack vare sina många funktioner och fördelar. Bland annat så kommer materialet att ge ett riktigt bra stöd för alla typer av kroppsbyggnader och vikter, men den kommer även lämpa sig för alla olika sovställningar. Prestige är ett säkert alternativ och madrassen mäter hela 6 cm i tjocklek. Det betyder att den är lite högre än många andra alternativ, men ger således också ett bättre stöd.

Flera storlekar att välja mellan

Oavsett om du har en mindre enkelsäng eller en större dubbelsäng så kan du använda dig av Prestige som din bäddmadrass. Madrassen kommer i storlekar som 90×200, 120×200, 140×200, 160×200 och mer därtill. Det är viktigt att du ser till att du väljer en bäddmadrass som faktiskt passar din säng för att den ska fungera så optimalt som möjligt.

Hälsa och miljö i fokus

Att värna om sin hälsa är något som de allra flesta människor gör och nu har det även blivit mycket vanligt att vara mer miljömedveten än tidigare. För den som vill rå om hälsa såväl som miljö är Prestige ett ypperligt val. Här får du nämligen en bäddmadrass som är Svanenmärkt och som lämpar sig bra för den med allergier.

Fördelar

 • Kärna av latex
 • Svanenmärkt
 • Densitet på 77 kg/m3
 • Finns i flera olika storlekar

Vad säger kunderna?

Att veta vad andra människor tycker om en produkt kan hjälpa dig att göra ett bättre val. Tidigare användare av Prestige kan intyga att det är en riktigt högkvalitativ och bra bäddmadrass som ger sköna, långa nätter av en god sömn. Madrassen är tillräckligt fast för att ge stöd, samtidigt som den är mjuk nog att omsvepa dig.

Tempur Original XXL bäddmadrass – bekväm bäddmadrass i många storlekar

Tempur Original XXL bäddmadrass

– En favorit inom Tempursortimentet som ger dig det perfekta stödet

Ingen säng är komplett utan en mjuk och bekväm bäddmadrass, och när det är tal kring kvalitetsmadrasser är det alltid en garanti att man kan lita på märket Tempur. En av deras förträffliga madrasser går under namnet Original bäddmadrass, och denne har ett helt hav av positiva aspekter som vi ska tala mer om nedan. Original bäddmadrass kan beställas hos Sleepo till ett pris som är nedsatt från 6 395 kronor till 5 180 kronor. Du får även kostnadsfri frakt och öppet köp i 14 dagar. Välj själv om du vill betala allting på en och samma gång eller om du vill dela upp betalningarna så att de passar dig perfekt!

Bäddmadrassen och dess struktur

Original bäddmadrass är en produkt som är hela 7 cm hög för att bjuda dig på den bästa möjliga komforten. Det här är en madrass som har sålts i mer än 25 år och har under den här tiden blivit mycket populär tack vare de bekväma materialen som produkten är tillverkad av. Madrassen formar sig efter din kropp för att ge dig det där skräddarsydda stödet som du inte vill missa.

Ha i åtanke att madrassen har en hårdhetsgrad på Medium/Fast, vilket är den fastaste varianten inom Tempur-kategorin. Se till så att du får just den bäddmadrassen som passar din säng genom att välja mellan en lång rad olika storlekar från 80 x 200 hela vägen upp till 180 x 200.

Mer om bäddmadrassen

Vad är det egentligen som gör den här madrassen så skön att ligga på? Jo, det har att göra med det fantastiskt sköna Tempurmaterialet. Den här produkten kan enkelt placeras ovanpå en resårmadrass för att ge dig stöd och komfort. Det är upp till dig vilken sida av bäddmadrassen som du vill använda dig av då en av sidorna är framställd av velour medan den andra kommer i dubbel jersey. För att se till så att du alltid får en ren och skön upplevelse kan du enkelt avlägsna bäddmadrassens överdrag med hjälp av en dragkedja. Madrassöverdraget kan sedan köras i tvättmaskinen vid 60 °C.

Storlekar

Original bäddmadrass är tillgänglig i följande storlekar:

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 105 x 200
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Original bäddmadrasserna här.

Temprakon Advance

Temprakon Advance

Vill du ha en bäddmadrass som skiljer sig från mängden är det den danskproducerade Temprakon Advance som du ska välja som din nya bäddmadrass. Madrassen kommer i flera olika storlekar, från 90×200 och upp till 180×200, vilket gör den lämplig för alla typer av sängar. Det som gör denna madrass så unik är att den har ett mycket avancerat och modernt utvecklat temperaturreglerande ytskikt som fungerande kylande. Här har man använt sig av Space-certifikat som säkerställer att bäddmadrassen kan hålla en skön och behaglig temperatur hela natten. Nu behöver du alltså aldrig mer oroa dig för att bli för varm och svettig, utan kan få hjälp med ventilationen genom bäddmadrassen.

Precis som Prestige så har Temprakon Advance en kärna som är tillverkad av latex. Den betyder att bäddmadrassen är mycket elastisk och ger dig rätt stöd där du behöver det. För att verkligen säkerställa att du varken blir för kall eller för varm så är det inte bara ytskiktet som är ventilerande. Latex är nämligen känt för att ha en riktigt bra andningsförmåga och är dessutom miljövänligt.

Avtagbart överdrag

För att du ska kunna hålla din bäddmadrass ren och fräsch är det viktigt att du kan tvätta den på ett enkelt sätt. Temprakon Advance har ett överdrag som du enkelt kan plocka av för att sedan tvätta i tvättmaskinen. Du kan dessutom välja att dela överdraget i två olika delar och tvätta dessa tillsammans eller separat om du så önskar. Dock är det viktigt att komma ihåg att du inte slänger in dessa i torktumlaren när du är klar. Låt det istället självtorka.

Storlek och höjd

Till Temprakon Advance har man valt att använda sig av den klassiska höjden. Bäddmadrassen är således 4 cm tjock, men storlekarna kan variera kraftigt. Den som önskar kan använda sig av Temprakon Advance till sin 90×200 säng, men det går också utmärkt att ha den till dubbelsängen på 140×200 eller 160×200. På så sätt får du en bäddmadrass som är mycket flexibel och passar till majoriteten av alla sängar.

Fördelar

 • Finns i flera storlekar
 • Bästa temperaturreglerande funktionen
 • Avtagbart och tvättbart överdrag
 • Mycket bra stöd och stabilitet
 • Allergivänlig

Vad säger kunderna?

Det verkar som att det ännu inte är tillräckligt många människor som har haft chansen att få uppleva hur fantastisk Temprakon Advance bäddmadrass faktiskt här. Recensionerna och omdömena är få, men de som faktiskt kan hittas tyder på att kunderna är mycket nöjda och att de har fått precis det som de har önskat sig av en bäddmadrass.

Yangra bäddmadrass

Yangra bäddmadrass

– En lätt och underbar madrass med högt betyg hos Beliani

Yangra bäddmadrass har lyckats att roffa sig åt sig ett kundbetyg på 4,4 av 5 stjärnor hos Beliani, och detta kommer inte som en överraskning om du är medveten om de högkvalitativa materialen som bäddmadrassen är framställd av. Den här mjuka, lätta och andningsbara madrassen ligger som ett underbart moln över din resårmadrass och bjuder på en god natts sömn så länge du vill.

Yangra bäddmadrass kan du hitta hos Beliani.se, och i den här webbutiken kan madrassen bli din för 785 kronor, nedsatt från 1 020 kronor så att du ska kunna spara 23 %. Det är detta som gäller för storlek 140 x 200, men visst finns Yangra bäddmadrass i flera andra storlekar som du också kan välja mellan. Oavsett om du har en enkelsäng eller dubbelsäng kommer därför Yangra bäddmadrass att finnas där vid din sida.

Bäddmadrassen och dess struktur

Vitsen med att satsa på en bäddmadrass är inte bara för att se till så att resårmadrassen undertill håller under en längre tid, utan det har även att göra med komfort. Bäddmadrassers fyllning brukar vara mjuka och härliga så att det ska bli så skönt som möjligt att sova i sängen varje natt. Just Yangra bäddmadrass kommer med ett överdrag som inte kräver något svårare underhåll och som innehåller hudvänliga mikrofiber. Detta ser till så att madrassen både lätt förblir hygienisk samtidigt som den även är riktigt mysig att ligga på.

Mer om bäddmadrassen

Yangra bäddmadrass har en tidlös vit färg, men visst kan du välja att täcka det med ett lakan som säljs separat om du så föredrar. Såsom tidigare nämnt är insidan fylld med mikrofiber, men på utsidan av bäddmadrassen finner du 100 % polyester. Bäddmadrassen väger inte mer än 2 kg, så den känns lätt och underbar att ha under sig.

Håll på minnet att det finns ett flertal olika storlekar att välja mellan. Det är därför upp till dig om du föredrar att satsa på en bäddmadrass till en liten enkelsäng eller en större dubbelsäng. Kanske ska du beställa en madrass till en säng som du redan har i hemmet, och då finns det en stor chans att Yangra bäddmadrass finns i helt rätt storlek!

Storlekar

Yangra bäddmadrass är tillgänglig i följande storlekar:

 • 90 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Yangra bäddmadrasserna här.

Se også denne artikel på Gd.se: Var vaken när du köper madrass

FAQ

Vilka typer av bäddmadrasser finns det?
Det finns olika typer av bäddmadrasser, inklusive skum, latex och fjädrar.
Kan en bäddmadrass hjälpa till att lindra ryggont?
Ja, en ergonomiskt utformad bäddmadrass kan hjälpa till att lindra ryggont genom att ge stöd till kroppen på ett optimalt sätt.
Hur ofta bör man byta ut en bäddmadrass?
Det rekommenderas att byta ut din bäddmadrass vart femte till sjunde år, beroende på hur mycket den används.
Vilken bäddmadrass är bäst??
Det finns ingen specifik bäddmadrass som är bäst för alla. Valet av bäddmadrass beror på personliga preferenser och individuella behov.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar