Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer

Testguide för madrasser
Vår syn på marknadens fem bästa madrasser 2023

Enligt vår forskning och analys Vi har valt produkter som ger högt betyg på de parametrar vi utvärderar dem på, men inte en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

5 Analyserad produkt
Baserat på analys
Utarbetad av experter Bakom Bedzzz är ett specialiserat team av experter inom konsumentvaror, vars huvuduppgift är att ge dig den bästa vägledningen för att hitta den bästa produkten för dina behov.

Visste du att vi spenderar mer tid med våra madrasser än med något annat föremål i våra liv? I snitt spenderar vi 26 år, motsvarande ungefär en tredjedel av vår existens, i vår madrass trygga famn. En madrass fungerar inte bara som en fristad för avkoppling utan har också stor betydelse för vår allmänhälsa och påverkar saker som humör, produktivitet och till och med vår livslängd. Med en marknad som svämmar över av olika madrasstyper, från traditionella resårmadrasser till innovativa alternativ i Memory Foam, latex eller hybridkonstruktioner, kan det vara svårt att veta hur man ska välja den perfekta madrassen för just en själv. Därför har vi tagit fram den här artikeln för att hjälpa dig att förstå hur du bör tänka när du sållar bland olika madrasser. Oavsett om du sover på sidan, har problem med att reglera värme eller lider av ryggsmärta, är vi här för att hjälpa dig att fatta rätt beslut och hitta rätt madrass för just dig.

Senast ändrad:

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 5 bäst madrass i testguiden 2024:

Så utvärderar och levererar vi produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. VI har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om det kan påverka vårt urval av produkter för våra artiklar, baseras våra rekommendationer alltid på redaktörens professionella bedömning av de bästa produkterna.

Vårt research-team utvärderar produkter baserat på följande parametrar:

  1
 • Produkttester från expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data om våra läsares preferenser

I vår research har vi konstaterat att även om kvaliteten förstås inte är densamma hos alla sängar på den svenska marknaden, finns det ofta större skillnader i pris mellan olika modeller jämfört med skillnaderna i material, konstruktion och kvalitet. Detta eftersom många funktioner och egenskaper ofta är lika mellan olika modeller och prisklasser, då många sängvarumärken använder samma tillverkare. Därför kan det finnas riktigt bra - och dyra - sängar som inte finns med på vår lista. En stor del av vår analys fokuserar alltså på att hitta bästa värde för pengarna.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda madrass

Observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några oberoende tester inom denna produktkategori, och att vi i första hand har analyserat kundernas egna recensioner av produkten. Kundrecensionerna har analyserats i förhållande till produktens egenskaper och pris.

Bästa madrass för dig som sover på sidan test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Emma Originalmadrass - För dig som rör dig mycket i sömnen

 • 5/5 på expertreviews.co.uk
 • 4.5/5 på trustedreviews.com

Emma Originalmadrass är känd för sin design helt i Memory Foam, vilket erbjuder en blandning av komfort och stöd. Denna välgjorda madrass vänder sig främst till dig som söker tryckavlastning och konsekvent stöd under hela natten, vilket gör den till ett bra val för dig som sover på sidan och för dig med ryggbesvär.

Emma Originalmadrass
Bästa madrass för dig som sover på sidan

Dagens bästa priser och erbjudanden på Emma Originalmadrass:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • 10 års garanti
 • Exceptionell prestanda för dig som sover på s
 • Madrass helt i Memory Foam

En detaljerad recension av Emma Original Madrass

Detaljer

  • Storlek: 70 x 200 cm
  • Typ av madrass: Memory Foam
  • Tjocklek: 25 cm
  • Fasthet: medium-fast
  • Täckmaterial: Polyester/polypropylen
  • Tvättbart överdrag
  • Certifieringar: Oeko-tex
  • Garanti: 10 år
  • Kostnadsfri provperiod: 100 dager

Tre distinkta skumlager
En noggrann undersökning av Emma Originalmadrass avslöjar dess väl genomtänkta inre struktur. Den är konstruerad i tre olika skumlager: ett övre Airogell-lager som hjälper till med temperaturreglering genom att absorbera och avleda svett, ett centralt lager av Memory Foam som formar sig efter din kropp för stöd, och slutligen ett lager av HRX Supreme Foam – det mest omfattande lagret. Detta bottenskikt bidrar till stabilitet och säkerställer en rak ryggrad, oavsett sovposition. Madrassen är inte bara smart utformad, utan uppfyller också höga säkerhets- och kvalitetsstandarder, vilket framgår av dess Oeko-tex-certifiering. Detta understryker Emmas åtagande att leverera produkter som är fria från skadliga ämnen, vilket säkerställer att madrassen är ett säkert val för alla användare.

Idealisk fasthet för dig som sover på sidan
Emma Originalmadrassen, ett medelfast alternativ ger ett lätt tryck, väl anpassat för dig som sover lätt, eftersom det säkerställer minimal rörelseöverföring. Detta är extra användbart för dig som delar säng med en partner som rör sig mycket i sömnen. För att maximera madrassens livslängd har Emma tagit fram en unerhållsrutin som du får med madrassen. Eftersom lagren och överdragen är utformade för användning på en sida kan madrassen inte vändas men bör roteras regelbundet, ungefär en gång per månad under de första sex månaderna och därefter en gång var tredje månad. Handtagen på sidorna underlättar denna process och gör det betydligt mindre ansträngande att sätta upp och justera sängen. Före första användning rekommenderar Emma att madrassen får andas i ett par timmar.

Vad säger användare och experter om Emma Originalmadrass?

Experter och användare har förmedlat mycket beröm för Emma Originalmadrass. De uppskattar särskilt den genomtänkta designen och att madrassen inte behöver vändas upp och ned, en stor fördel med tanke på dess vikt som kan nå upp till 37 kilo, samt handtagen på sidan av madrassen som gör det enklare att flytta och justera den. Även komfortnivån får liknande beröm, med en användare som avslöjar att den är “riktigt bekväm att sova på”. För dig som sover på sidan gör madrassens skumstruktur enligt uppgift ett “bra jobb med att stödja nacke, axlar och höfter samtidigt som ryggraden hålls rak”, vilket säkerställer ett bekvämt och smärtfritt uppvaknande.

Användare kommenterar också madrassens elasticitet och observerar att “även om madrassen inte omedelbart fjädrade tillbaka till sin ursprungliga form när jag gick upp, var det inte mycket som sjönk heller.” Detta talar för madrassens balans mellan mjukhet och stöd. Ett annat anmärkningsvärt omnämnande är madrassens kantstöd. En användare rapporterade ett “ganska bra stöd” med ett uppmätt fall på “Sex cm” när han satt vid sängkanten, och ingen känsla av instabilitet eller risk för att rulla av sängen. Denna feedback vittnar om madrassens allroundstöd, även på kanterna.

Mer om Emma Originalmadrass

Detaljer

 • Storlek: 70 x 200 cm
 • Typ av madrass: Memory Foam
 • Tjocklek: 25 cm
 • Fasthet: medium-fast
 • Täckmaterial: Polyester/polypropylen
 • Tvättbart överdrag
 • Certifieringar: Oeko-tex
 • Garanti: 10 år
 • Kostnadsfri provperiod: 100 dager

Skäl att köpa

 • Kan beställas för antingen en enkelsäng eller en dubbelsäng
 • Handtagen gör den lätt att flytta
 • Välisolerad rörelseöverförsel
 • Hanterar temperatur bra
 • Medelfast, men gott stöd

Skäl att undvika

 • Kan lukta svagt av nytt material i början, vilket försvinner inom några dagar
 • Tyngre personer och personer som sover på rygg kan uppleva madrassen för mjuk

Vårt utlåtande

Emma Originalmadrass kan användas i både enkelsängar och dubbelsängar, vilket gör den till ett flexibelt val för olika användarbehov. Madrassen är känd för sin förmåga till rörelseisolering, vilket garanterar ostörd sömn, även när du delar säng. Dess temperaturreglering är lika berömvärd och ger en god natts sömn i olika klimat och med olika personliga värmepreferenser. Samtidigt som den medelfasta madrassen passar många olika människor, visar 10-årsgarantin på företagets engagemang för långsiktig komfort och tilltro till sina produkter.

Även om det i början kan finnas en svag lukt av nytt material försvinner den inom några dagar. När det gäller mjukheten kan vissa tyngre personer samt personer som sover på rygg, uppfatta madrassen som för mjuk, men det är viktigt att komma ihåg att denna nivå av mjukhet är en del av det som gör Emma Original-madrass bra på att minska tryckpunkter. Vi tycker att den här madrassen är ett bra alternativ för dig som söker en vilsam, temperaturreglerad sömn med god rörelseisolering, och tio års garanti.

Bäst för dig som blir varm i sömnen test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Emma Diamond madrass - Med avtagbart och tvättbart överdrag

Madrassen Emma Diamond med dess unika Diamond Degree-teknik, förbättrar din sömnkvalitet genom att effektivt avleda överskottsvärme. Madrassen är ett perfekt val för dig som vill ha snabbare tillgång till djupsömn, vilket ger längre och mer vilsamma nätter.

Emma Diamond madrass
Bäst för dig som blir varm i sömnen

Dagens bästa priser och erbjudanden på Emma Diamond madrass:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Diamond Degree-teknik för förbättrad andnings
 • Stödjande och tryckavlastande HRX-skum
 • Perfekt för alla sömntyper och årstider

En detaljerad recension av Emma Diamond-madrassen

Detaljer

  • Storlek: 80 x 200 cm
  • Typ av madrass: Hybrid (fjädrar/skum)
  • Tjocklek: 25 cm
  • Fasthet: medium-fast
  • Täckmaterial: Polyester/polypropylen
  • Tvättbart överdrag
  • Certifieringar: Oeko-tex
  • Garanti: 10 år
  • Kostnadsfri provperiod: 100 dager

Kombination av fjädrar och skum
Madrassen Emma Diamond är en unik 25 cm tjock resårmadrass som är särskilt konstruerad för att ge din kropp dynamiskt stöd hela natten. Med lager av fjäder och skum prioriterar denna madrass komfort samtidigt som den upprätthåller höga standarder för stöd. Diamond-skummet, som fått sitt namn efter dess innovativa kylteknik med grafitinfusion, är ett perfekt komplement till madrassens Adaptive-skum, vilket skapar ett mjukt, tjockt lager av skum. Tillsammans ger de båda lagren ett exceptionellt stöd och anpassar sig sömlöst till din kropps unika form och viktfördelning. Madrassen är perfekt för dig som värdesätter en tilltagen madrass och skräddarsytt stöd, och ger en unikt vilsam sömnupplevelse.

Fastare alternativ än Emma Originalmadrass
Madrassen Emma Diamond sätter nya standarder för madrassdesign och har anmärkningsvärda detaljer som ett avtagbart överdrag som andas, med en högkvalitativ dragkedja och praktiska handtag. Överdragets kvalitet, tillsammans med dess vackra estetiska tilltal, understryker Emmas åtagande att leverera förstklassig kvalitet. Kärnan i denna madrass består av individuellt inpackade pocketfjädrar, och till skillnad från konventionella fjäderkonstruktioner förbättrar pocketfjädrarna luftflödet i madrassen och ger ett riktat stöd, vilket gör den till ett överlägset val jämfört sängar med skumsbotten. Dessutom är varje fjäder inkapslad av HRX-skum – ett material med hög densitet som ger ett betydande stöd till fjädrarna och avsevärt förbättrar madrassens hållbarhet. Den här madrassen, som är betydligt fastare än Emma Original, kommer definitivt att förändra din sömnupplevelse. Den finns tillgänglig i åtta mångsidiga storlekar, vilket garanterar att alla kan hitta en storlek som passar dem. Förutom alla dessa fördelar erbjuder återförsäljaren en 100-nätters sömnprov, 10 års garanti och gratis frakt.

Mer om Emma Diamond madrass

Detaljer

 • Storlek: 80 x 200 cm
 • Typ av madrass: Hybrid (fjädrar/skum)
 • Tjocklek: 25 cm
 • Fasthet: medium-fast
 • Täckmaterial: Polyester/polypropylen
 • Tvättbart överdrag
 • Certifieringar: Oeko-tex
 • Garanti: 10 år
 • Kostnadsfri provperiod: 100 dager

Skäl att köpa

 • Bra stöd och temperaturreglering
 • Zonindelat HRX-skum som ger efter på rätt ställen
 • Andningsbart, avtagbart överdrag med handtag
 • 100 nätters sömnprov och 10 års garanti

Skäl att undvika

 • Inte lämplig för dig som letar efter en mjuk madrass
 • Kantstödet är inte lika bra som hos andra hybridmadrasser

Vårt utlåtande

Med sin förmåga att avleda överskottsvärme, ger madrassen Emma Diamond alla förutsättningar för längre och mer föryngrande sömncykler. Det zonindelade HRX-skummet ger smart avlastning vid viktiga tryckpunkter i kroppen och ger en väl utformad balans mellan komfort och stöd. Även om den här madrassen inte är lämplig för dig som söker en mjuk madrass, säkerställer fastheten hos denna madrass en rakare ryggrad, och därmed en hälsosammare sömn. Även om kantstödet kanske inte matchar vissa hybridmadrasser, ger det robusta stödet och hållbarheten från HRX-skummet med hög densitet verkligen bra motvikt. Sammanfattningsvis är Emma Diamond ett bra alternativ för dig som prioriterar en jämn, värmereglerad och stödjande sömn.

Bra och mångsidig madrass test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Bedre Naetter Venus resårmadrass - Med stoppning i mintskum

Bedre Naetter Venus resårmadrass erbjuder en anmärkningsvärd 25-årig garanti för fjäderbrott. Den slitstarka och pålitliga madrassen är ett bra alternativ för dig som prioriterar långsiktiga investeringar och söker oavbruten komfort och stöd under många år.

Bedre Naetter Venus resårmadrass
Bra och mångsidig madrass

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Naetter Venus resårmadrass:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • 25 års garanti mot fjäderbrott
 • Madrass med mintskum
 • Med sju komfortzoner

En detaljerad recension av Bedre Naetter Venus resårmadrass

Detaljer

  • Storlek: 80 x 200 cm
  • Typ av madrass: fjäder
  • Tjocklek: 18 cm
  • Fasthet: medium, fast, extra fast

Sju komfortzoner för specifika områden
Venus resårmadrass har ett fint vävt, melangefärgat tyg som är känt för sin exceptionella hållbarhet och sitt enkla underhåll. Detta tyg är mer än bara estetiskt tilltalande, och står dessutom emot slitage och förlänger livslängden på din madrass samtidigt som den ser ny ut. Dessutom är tyget Oeko-tex-certifierat, vilket garanterar att det är fritt från skadliga ämnen. Resårmadrassen är konstruerad med tre olika typer av pocketfjädrar som är strategiskt placerade i sju zoner. Dessa zoner är inriktade på specifika delar av kroppen: huvud, axlar, ländrygg och höfter, de områden som vanligtvis bär mest vikt och tryck. Genom att ge ökat stöd och avlastning i dessa områden syftar madrassens design till att minimera obehag och maximera sömnkvalitet.

För alla typer av sömn och sängar
Venus resårmadrass är unikt mångsidig och kompatibel med alla typer av sängramar, inklusive kontinentalsängar och upphöjda sängar. För att säkerställa perfekt passform behöver du bara matcha måtten på din säng och madrass. När det gäller fasthet erbjuder madrassen tre alternativ: medium, fast och extra fast. Även om det inte finns något mjukt alternativ tillgodoser dessa tre fasthetsnivåer olika komfortpreferenser, oavsett om du behöver mer stöd för korrekt ryggradsposition eller om du föredrar en något mjukare sovyta. Madrassen finns i åtta olika storlekar, från 80 x 200 till 180 x 210. Oavsett om du sover på rygg, föredrar en fastare yta, eller sover på sidan och föredrar en medium fasthet, erbjuder den här madrassen ett alternativ som tillgodoser dina behov.

Mer om Bedre Naetter Venus resårmadrass

Detaljer

 • Storlek: 80 x 200 cm
 • Typ av madrass: fjäder
 • Tjocklek: 18 cm
 • Fasthet: medium, fast, extra fast

Skäl att köpa

 • Finvävd och slitstark textil
 • Kommer i flera olika fasthetsnivåer
 • 100 nätters riskfri provperiod
 • Oeko-tex certifierat material

Skäl att undvika

 • Möjligen inte lika lämplig för tyngre personer på grund av den låga höjden

Vårt utlåtande

Venus resårmadrass imponerar med sitt fint vävda, slitstarka textilöverdrag som ger ett lager av komfort samtidigt som det säkerställer lång livslängd. Oeko-tex-certifieringen garanterar att materialet är säkert och fritt från föroreningar, vilket bidrar till en hälsosammare sömnmiljö. Dessutom tillgodoser madrassen olika preferenser genom flera fasthetsnivåer, vilket ger en skräddarsydd sömnupplevelse för olika användare. Dessutom ger den riskfria provperioden på 100 nätter dig som kund möjlighet att grundligt testa madrassen i ditt eget hem. Detta återspeglar dessutom tillverkarens höga nivå av förtroende för produktens kvalitet och prestanda, vilket ger extra trygghet.

En liten nackdel kan vara den lägre höjden, som kanske inte är lämplig för tyngre personer som söker mer djup. Madrassens zonindelningsteknik och olika fasthetsalternativ kan dock motverka detta genom att ge skräddarsytt stöd där det behövs som mest. Detta innebär att madrassen trots den lägre profilen har utformats för att fördela din vikt jämnt, minska tryckpunkter och förbättra komfort, vilket gör den till ett värdigt val för de flesta.

Bäst för tryckavlastning test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Bedre Naetter Mayan Latex skummadrass - Med sju komfortzoner

Mayan Latex skummadrass, med sin genomtänkta design och sju komfortzoner, anpassar sig efter olika tryckpunkterna i människokroppen. Denna nyanserade funktion säkerställer att Mayan Latex är ett bra val även för den kräsne, och alla som prioriterar personlig komfort och stöd.

Bedre Naetter Mayan Latex skummadrass
Bäst för tryckavlastning

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Naetter Mayan Latex skummadrass:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Sju komfortzoner
 • 100% FSC-märkt
 • Kärna av naturlig latex

En detaljerad recension av Mayan Latex

Detaljer

  • Storlek: 80 x 200 cm
  • Typ av madrass: Skum
  • Tjocklek: 18 cm
  • Fasthet: Medium, fast
  • Täckmaterial: Poakea
  • Tvättbart överdrag: ?
  • Certifieringar: FSC 100% märkt
  • Garanti: ?
  • Kostnadsfri provperiod: ?

Hållbar sömn med enastående komfort
Mayan Latex är tillverkad med en kärna av naturlatex från trädet Hevea Brasiliensis och är inte bara 100 % ekologisk utan också CO2-neutral. Den 100 procentiga FSC-märkningen visar på ansvarsfullt skogsbruk och försäkrar dig om att ditt val bidrar till att bevara vår planets resurser. Det unika Poakea-överdraget tillverkat av växtfibrer förstärker även det madrassens miljöprofil, samtidigt som det erbjuder en hög absorptionsförmåga. Överdraget bidrar därigenom till effektiv fukthantering, så att du får en ren, torr och bekväm yta att vila på varje natt.

Två fasthetsnivåer
Mayan Latex-skummadrassen har två fasthetsnivåer för att ta hänsyn till olika komfortbehov beroende på kroppsvikt. Om du väger under 75 kilo ger madrassens mediumfasthet en bra balans mellan stöd och mjukhet. Detta är perfekt för att förhindra obehag i tryckkänsliga områden, samtidigt som det främjar god hållning under sömnen. För dig mellan 75-95 kilo har madrassen en fast fasthetsnivå som ger ett robust stöd för att lindra eventuella belastningar på ryggrad och leder.

Mer om Bedre Naetter Mayan Latex skummadrass

Detaljer

 • Storlek: 80 x 200 cm
 • Typ av madrass: Skum
 • Tjocklek: 18 cm
 • Fasthet: Medium, fast
 • Täckmaterial: Poakea
 • Tvättbart överdrag: ?
 • Certifieringar: FSC 100% märkt
 • Garanti: ?
 • Kostnadsfri provperiod: ?

Skäl att köpa

 • Skräddarsydd fasthet
 • Naturligt och absorberande överdrag
 • Naturliga material
 • Anpassar sig till de olika tryckpunkterna

Skäl att undvika

 • Vissa personer kan vara allergiska mot naturlig latex
 • Möjligen inte lika lämplig för tyngre personer på grund av den låga höjden

Vårt utlåtande

Mayan Latex skummadrass erbjuder många fördelar, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som prioriterar sömnkvalitet och miljömässig hållbarhet. Dess skräddarsydda fasthet säkerställer att den passar bra för en rad olika personer, och erbjuder samtidigt olika nivåer av stöd baserat på vikt. Denna anpassning kompletteras av madrassens design som tillgodoser olika tryckpunkter, vilket förbättrar den övergripande komforten. Det naturliga och absorberande Poakea-överdraget ger ytterligare en fördel genom att bibehålla en torr sovyta. Samtidigt bidrar användningen av naturmaterial till madrassens miljövänliga profil. Det finns dock de som är allergiska mot naturlig latex, men det är sällsynt och de naturmaterial som används kan potentiellt minska risken. För den som är lite tyngre är madrassens höjd kanske inte lika lämplig, men fastheten som är anpassad till olika vikter ger bra stöd, vilket kan kompensera upp detta problem.

Bra för kombinationsliggare test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Beliani Bliss - Madrass med medelhög hårdhetsgrad

Madrassen Beliani Bliss har en intelligent design med 448 inbyggda pocketfjädrar. Dessa fjädrar är konstruerade för att forma sig efter din kropps unika form och ge skräddarsytt stöd.

Beliani Bliss
Bra för kombinationsliggare

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beliani Bliss:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Medelhög fasthet
 • 448 inbyggda pocketfjädrar
 • Fem års garanti

En detaljerad recension av madrassen Beliani Bliss

Detaljer

  • Storlek: 90 x 200 cm
  • Typ av madrass: fjäder
  • Tjocklek: 20 cm
  • Fasthet: Medium
  • Täckmaterial: polyester
  • Tvättbart överdrag: ?
  • Certifieringar: ?
  • Garanti: 5 år
  • Kostnadsfri provperiod: ?

Intelligent design av inbyggda pocketfjädrar
Detta möjliggör optimal anpassning, särskilt viktigt för dig som sover på rygg eller på sidan, och lindrar ryggsmärta avsevärt. En ytterligare fördel med pocketfjädrarna är att de bidrar till en välventilerad sovmiljö genom att möjliggöra effektiv luftcirkulation, minska fukt och säkerställa en hygienisk, allergenfri sovyta. En annan betydande fördel med madrassen är löftet om jämn viktfördelning. Detta eliminerar det vanliga problemet med tryckpunkter som ofta upplevs med traditionella madrasser. Madrassen är tillverkad av elastisk 100% polyester och klarar upp till 150 kilo, vilket visar på dess hållbarhet och robusthet.

Slitstark madrass med medium fasthet
Beliani Bliss unika kombination av pocketelastik och skum skapar en bekväm sovyta som anpassar sig efter din kropp samtidigt som den bevarar madrassens strukturella integritet över tid. Tjockleken på 20 cm ger optimal balans mellan komfort och stöd, vilket förbättrar sömnkvaliteten och minskar antalet vändningar och vridningar under natten. Madrassen kommer med femårsgaranti, vilket fungerar som ett bevis på produktens hållbarhet och ger dig extra sinnesro. Oavsett om du sover lätt, föredrar att sova på rygg eller lider av ryggsmärta, tillgodoser denna madrass dina specifika behov med sin harmoniska blandning av fasthet och mjukhet.

Mer om Beliani Bliss

Detaljer

 • Storlek: 90 x 200 cm
 • Typ av madrass: fjäder
 • Tjocklek: 20 cm
 • Fasthet: Medium
 • Täckmaterial: polyester
 • Tvättbart överdrag: ?
 • Certifieringar: ?
 • Garanti: 5 år
 • Kostnadsfri provperiod: ?

Skäl att köpa

 • Jämn viktfördelning
 • Utmärkt stöd för upp till 150 kilo
 • Väl ventilerad
 • Slitstark 100% polyester

Skäl att undvika

 • Finns endast i en fasthetsnivå

Vårt utlåtande

Beliani Bliss-madrassen är en välkonstruerad lösning för dig som vill ha bra stöd för kroppen och viktfördelning i din säng. Dess viktigaste egenskap, dess 448 inbyggda pocketfjädrar, ger konsekvent stöd för en viktkapacitet på upp till 150 kilo, vilket garanterar en vilsam sömnupplevelse. Konstruktionen främjar jämn viktfördelning, vilket är avgörande för att förhindra tryckpunkter och obehag under sömnen. En aspekt som är värd att notera är madrassens optimala ventilation, vilket främjar en fräsch och hygienisk sovmiljö. Denna funktion, i kombination med det robusta, slitstarka 100% polyestermaterialet, säkerställer att madrassen håller länge, vilket ger mervärde till din investering. Beliani Bliss kommer endast i en fasthetsnivå, vilket kanske inte passar allas komfortpreferenser. Det är dock värt att nämna att medium fasthetsnivån är utformad för att erbjuda balans mellan komfort och stöd, vilket tillgodoser de flestas behov.

5 saker att tänka på innan du köper madrass

 • Madrasstyp

  När du väljer madrass kan du välja mellan resårbottnar, resårmadrasser (innerspring-madrasser) och skummadrasser. Resårbottnade madrasser har blivit populära tack vare sin allt-i-ett-design, som ofta levereras med ben och en inbyggd bas, redo att användas direkt. Deras minimalistiska estetik passar dessutom enkelt in i moderna och kompakta bostadsutrymmen, och med sängram, resårbädd och madrass i ett och samma paket, är de mycket prisvärda, samtidigt som kvalitetsmaterial och modern sängteknik garanterar komfort och hållbarhet. Dessa sängar erbjuder dock oftast en enda fasthetsnivå och stil, vilket begränsar deras anpassningsbarhet.

  Om du redan har en färdig bäddram behöver du däremot en resårmadrass. Resårmadrasser, även kända som innerspringmadrasser, använder ett nätverk av metallfjädrar eller fjädrar för att ge dig stöd. Resårmadrasser främjar luftflöde, vilket kan hjälpa till att reglera din temperatur och hålla dig sval under natten – en fördel för dig som ofta blir varm när du sover.

  Många resårmadrasser har dessutom ett robust kantstöd, vilket maximerar sovytan, men erbjuder kanske inte samma nivå av kroppsanpassning som andra madrasstyper. Över tid kan fjädrarna i resårmadrasser sjunka ihop eller förlora sin stödförmåga, vilket kan leda till att de blir mindre bekväma. Dessutom kan de sammankopplade spolarna leda till rörelseöverföring, vilket kan störa en sovande partner när du rör dig under natten.

  Skummadrasser, inklusive Memory Foam och latex, är uppskattade för sin exceptionella tryckavlastning och kroppsanpassning. Dessa madrasser omsluter kroppen, fördelar vikten jämnt och kan eventuellt hjälpa till att lindra smärta i tryckpunkter som höfter och axlar.

  Memory Foam är särskilt bra på rörelseisolering, vilket gör att du blir mindre benägen att störas av en partners rörelser under natten. Skummadrasser har dock sina nackdelar, och de tenderar att behålla värme, vilket kan vara obehagligt för dig som har behov för att reglera din temperatur. Vissa människor ogillar också känslan av att sjunka ned i madrassen och tycker att det gör det svårare att röra sig eller att vända på sig.

 • Fasthet

  En viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer fasthetsnivå på din madrass är din vikt, vilket är avgörande för optimal komfort och stöd. Om du väger mindre än 75 kilo är en madrass med medium-fasthet det bästa valet. För perfekt stöd och komfort bör du leta efter madrasser med cirka 200-300 fjädrar per kvadratmeter. Om en madrass har fler fjädrar än så, bör de antingen vara fördelade på två lager eller vara av typen Vertex, som är något längre och mjukare än standardfjädrar. För dig som väger mellan 75 och 95 kilo ger en fastare madrass i allmänhet det bästa stödet. Även här räcker det med 200-300 fjädrar per kvadratmeter, men om du föredrar en madrass med fler fjädrar kan det vara bra med extra lager av fjädrar eller Vertex-fjädrar. För dig som väger över 95 kilo bör du titta på fasta madrasser med multi pocket-fjädrar. Denna design innehåller vanligtvis upp till 500-600 fjädrar per kvadratmeter eller ännu fler, för att ge extra stöd och hållbarhet. De flesta madrasser av hög kvalitet kommer i en mängd olika konstruktioner och fasthetsnivåer. Du kan därför vanligtvis hitta en madrass som passar din specifika kroppstyp och dina sömnpreferenser.

 • Storlek

  Flera faktorer avgör vilken madrassstorlek som är bäst för dig, exempelvis om du sover ensam eller med en partner, storleken på ditt rum och storleken på din kropp. De vanligaste madrassstorlekarna är: 140 x 190 cm, 160 x 200 cm, 140 x 200 cm, 90 x 200 cm och 180 x 200 cm. Den vanliga madrasslängden är 190 eller 200 cm eftersom madrasser bör vara minst 20 cm längre än den längsta personen som sover på dem. För kompakta sovrum, våningssängar, sovsalar eller fritidshus är 90×200 den vanligaste lösningen.

  Den är avsedd för dig som sover ensam och är den minsta madrassstorleken som erbjuds. Den kan placeras praktiskt taget var som helst och tar upp mycket lite utrymme tack vare sin blygsamma storlek. 160×200 ger tillräckligt med utrymme för två personer att sova gott utan att ta upp mycket utrymme i sovrummet, medan 180×200 är en av de bredaste madrassstorlekarna som finns tillgänglig och ger tillräckligt med utrymme för två vuxna att sträcka ut sig bekvämt. För tonåringar, små sovrum eller gästrum som fungerar som kontor eller lekrum när de inte används, är alla bra kandidater för sängar och madrasser i storleken 140 x 200.

 • Pris

  Det finns ett antal faktorer att ta hänsyn till när du bestämmer hur mycket du är villig att spendera på en madrass, till exempel typ av madrass, madrassens storlek, fasthetsnivå och de funktioner som du letar efter i en madrass. Premiummadrasser kan kosta upp till 20 000 SEK, även om modeller av hög kvalitet kan hittas för runt 8000 SEK. En av de största variablerna i prissättningen av madrasser är typen av madrass.

  I allmänhet är resårmadrasser billigast, följt av hybrider; Memory Foam- och latexmadrasser tenderar att ligga i den övre delen av prisklassen. Även inom dessa kategorier finns dock underkategorier som kan påverka priset. Till exempel spelar antalet fjädrar roll för priset på en resårmadrass, där madrasser med fler fjädrar tenderar att vara dyrare. Madrasser finns i olika storlekar, och som du kanske förväntar dig kostar större madrasser mer än mindre. I allmänhet kostar mjukare madrasser mer än fastare. Det beror på att mjukare madrasser kräver mer material för att uppnå rätt komfortnivå. Vissa madrasser har specialfunktioner som gelinfunderat Memory Foam eller kylteknik, vilket även det påverkar priset.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner kan vara en bra del av beslutsprocessen, eftersom de kan ge insikter som du kanske inte har tänkt på. Användarrecensioner kan till exempel ge dig en uppfattning om madrassens komfortnivå, medan expertrecensioner kan ge mer detaljerad information om madrassens konstruktion och material. Dessutom kan recensioner hjälpa dig att identifiera eventuella problem med madrassen, till exempel att den säckar eller är klumpig. För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet inkluderar vi båda typer av recensioner i vår artikel.

arrow-more

Hur många komfortzoner bör en madrass ha?

Antalet komfortzoner i en madrass kan variera beroende på madrassens specifika utformning och syfte. En komfortzon är ett område på madrassen som har utformats för att stödja en viss del av kroppen, exempelvis huvud, axlar, ländrygg, höfter eller ben. Dessa zoner kan ha olika fastighetsnivåer för olika skräddarsytt stöd och tryckavlastning för olika delar av kroppen.

En madrass kan ha allt från tre till sju (eller fler) komfortzoner:

 • Trezonsmadrasser har vanligtvis en mjukare huvud- och fotzon och en fastare mittzon för att stödja de tyngre delarna av kroppen, som höfter och ländrygg.
 • Femzonsmadrasser ger mer riktat stöd. Förutom de zoner som nämns ovan kan dessa innehålla ytterligare zoner för att tillgodose axlarna och benen.
 • Madrasser med sju zoner ger ännu mer specifikt stöd för kroppen, med extra uppmärksamhet på områden som nacke, ländrygg och knän.

Vad är en hybridmadrass?

Precis som namnet antyder är en hybridmadrass en blandning av två typer av madrasser, vanligtvis en resår- eller spiralfjädrande madrass kombinerad med en skummadrass. Denna kombination skapar en väl avrundad madrass som ger stöd, komfort och hållbarhet. Och beroende på vilka material som används kan en hybridmadrass anpassas för att passa din sömnstil och dina preferenser. Om du till exempel vill ha en fast madrass bör du välja en med fler fjädrar. Men om du vill ha en mjukare känsla bör du välja en madrass med mer skum. Det finns flera fördelar med hybridmadrasser:

 • Hybridmadrasser kombinerar resårmadrassens stödjande egenskaper med skummadrassens kroppsanpassning för att ge optimal balans mellan stöd och komfort. Detta gör dem perfekta för dig som lider av ryggsmärta såväl som för dig som vill undvika det.
 • Eftersom hybridmadrasser kan anpassas till din önskade fasthetsnivå erbjuder de en komfortnivå som andra madrasser inte kan matcha. Oavsett om du vill ha en mjuk eller fast madrass (eller någonstans däremellan) finns en hybridmadrass som kan anpassas till dina perferenser.
 • Om hybridmadrasser sköts på rätt sätt kan de hålla i flera år (till och med upp till 10 år). Det beror på deras robusta konstruktion med högkvalitativa material som resårbottnar och skum. Dessutom erbjuder många tillverkare garantier på sina produkter, så att du kan vara säker på att du gjort en god investering. 

Hur kan jag välja rätt madrass för mina allergier?

För att lindra allergier och skapa en mer allergivänlig sovmiljö finns här några tips om hur du väljer rätt madrass:

 • Välj allergivänliga material: Leta efter madrasser tillverkade av allergivänliga material som är resistenta mot dammkvalster, mögel och andra allergener. Madrasser med ekologisk bomull eller naturlatex kan vara bra val eftersom de är mindre benägna att behålla allergener.
 • Överväg ett allergisäkert madrasskydd: Investera i ett allergisäkert madrasskydd av hög kvalitet. Dessa överdrag skapar en barriär mellan dig och madrassen och hindrar dammkvalster och allergener från att nå dig. Se till att överdraget är särskilt utformat för att blockera allergener.
 • Undvik överdriven plysch: Även om plyschmadrasser kan vara bekväma kan de också fånga upp allergener som dammkvalster och mögel. Välj en madrass med fastare yta som är lättare att rengöra och som är mindre benägen att samla allergener.
 • Rengör och dammsug regelbundet: Dammsug madrassen regelbundet för att avlägsna damm, pollen och andra allergener. Använd en dammsugare med HEPA-filter för att få bort en större mängd förorenande ämnen. Tvätta dessutom dina sängkläder inklusive örngott och lakan varje vecka i varmt vatten för att döda dammkvalster.
 • Överväg en antiallergisk behandling: Vissa madrasser har en antiallergisk behandling eller beläggning som hjälper till att avvisa dammkvalster och allergener. Detta kan vara en extra fördel för dig med allergier. Leta efter madrasser som marknadsförs som allergivänliga eller allergianpassade.
 • Håll sovrummet rent: Upprätthåll en ren sovmiljö genom att regelbundet damma, dammsuga golvet och minimera röra. Detta minskar den totala mängden allergener i sovrummet och bidrar till bättre luftkvalitet.
 • Lufta madrassen: Lufta med jämna mellanrum din madrass med frisk luft och solljus. Solljus kan hjälpa till att döda dammkvalster och minska fukt, vilket motverkar mögeltillväxt.

Vilken är den bästa madrassen för par med olika fasthetspreferenser?

Det kan vara svårt att hitta rätt madrass för par med olika fasthetspreferenser, men det finns lösningar som är utformade för att ta itu med detta problem. Här är några alternativ att överväga:

 • Dubbelsidiga madrasser: Dessa madrasser är utformade med olika fasthetsnivåer på vardera halva för att passa par med olika fasthetspreferenser. Detta gör det möjligt att anpassa varje sida av sängen så att båda parter kan njuta av rätt nivå av stöd och komfort.
 • Justerbara luftmadrasser: En justerbar luftmadrass är ett annat utmärkt alternativ för par med olika fasthetspreferenser. De gör det möjligt för varje person att justera fastheten på sin sida av sängen genom att kontrollera mängden luft i madrassen. 
 • Hybridmadrasser: Hybridmadrasser kombinerar stödet hos resårmadrasser med de kroppsanpassande och tryckavlastande fördelarna hos Memory Foam eller latexskum. De finns i en mängd olika fasthetsnivåer och kan erbjuda bra balans för par med olika preferenser.
 • Bäddmadrasser: Om ni redan har en madrass och en av er inte är bekväm kan ni överväga att lägga till en extra bäddmadrass på ena sidan. Bäddmadrasser finns i olika material (Memory Foam, latex etc.) och kan öka eller minska madrassens fasthet.

Kom ihåg att kompromisser kan vara nödvändiga i vissa fall. Det rekommenderas ofta att prioritera behoven hos den partner som föredrar en fastare madrass, eftersom det är lättare att göra en fast madrass mjukare med en bäddmadrass än det är att göra en mjuk madrass fastare.

Hur lång tid tar det att vänja in en ny madrass?

Invänjningsperioden för en ny madrass är vanligtvis 30 till 60 dagar. Under denna tid anpassar sig madrassen efter din kropp och ger optimalt stöd och komfort. Vissa madrasser kan ha en tillfällig lukt som kallas “off-gassing”, som vanligtvis försvinner inom några veckor. Följ tillverkarens riktlinjer och sov på madrassen regelbundet för att påskynda invänjningsprocessen. Om madrassen fortfarande är obekväm efter 30 till 60 dagar bör du kontakta tillverkaren eller återförsäljaren för hjälp.

Vilken inverkan har madrassens tjocklek på komfort och stöd?

Madrassens tjocklek påverkar komfort och stöd. Tjockare madrasser tenderar att ge en mjukare och mer dämpad känsla, vilket ger ökad komfort. De har ofta fler lager, vilket bidrar till bättre stöd, viktfördelning och tryckavlastning. Tjockare madrasser är särskilt fördelaktiga för tyngre personer, eftersom de ger extra stöd. Dessutom tenderar tjockare madrasser att ha bättre kantstöd. Personliga preferenser, kroppstyp och sovställning bör dock beaktas när du väljer madrasstjocklek för dina individuella behov.

Hur länge håller en madrass?

I allmänhet kan en madrass hålla i mellan sju och tio år. Denna livslängd beror på flera faktorer, till exempel madrassens typ och kvalitet, hur väl den sköts och sömnvanorna hos de personer som använder den. Vissa högkvalitativa madrasser, särskilt de som är tillverkade av latex eller Memory Foam med hög densitet, kan hålla längre än tio år om de underhålls väl. Men även om en madrass verkar vara i gott skick efter denna tid är det inte säkert att den ger det stöd och den komfort som behövs för en god natts sömn.

Hur rengör man en madrass?

Att rengöra en madrass regelbundet är viktigt för att bibehålla dess hygien och förlänga dess livslängd. Här är en stegvis guide om hur du rengör en madrass:

 • Bädda ur sängen: Ta bort alla sängkläder, inklusive lakan, örngott och madrasskydd.
 • Dammsug madrassen: Använd en dammsugare med klädselmunstycke för att dammsuga hela madrassens yta. Detta hjälper till att avlägsna damm, smuts och allergener.
 • Spotta bort fläckar: Om det finns fläckar på madrassen, kan du rengöra den med ett milt rengöringsmedel eller klädselrengöringsmedel. Blanda en liten mängd tvättmedel med vatten för att skapa en tvållösning. Torka försiktigt av det fläckiga området med en ren trasa eller svamp, var noga med att inte dränka madrassen. Undvik att använda för mycket vatten eftersom det kan skada madrassen.
 • Deodorisera madrassen: Strö bakpulver över hela madrassens yta. Bakpulver hjälper till att absorbera lukt och fräschar upp madrassen. Låt det sitta i minst 30 minuter, men helst några timmar eller över natten.
 • Dammsug igen: När bakpulvret har fått verka dammsuger du madrassen igen för att avlägsna bakpulvret och eventuell kvarvarande lukt.
 • Vänd eller rotera madrassen: Om din madrass är dubbelsidig eller kan roteras är det ett bra tillfälle att vända eller rotera den för att säkerställa jämnt slitage.
 • Skydda med ett madrasskydd: Överväg att använda ett madrasskydd för att skydda din madrass från spill, fläckar och allergener i framtiden. Detta underlättar även framtida rengöring.
 • Lufta madrassen: Om möjligt, öppna fönstren eller låt frisk luft cirkulera i rummet för att få bort eventuell kvarvarande lukt.
 • Bädda sängen: När madrassen är ren och torr bäddar du med nya lakan, örngott och andra sängkläder som du föredrar.

OBS: Kom ihåg att kontrollera tillverkarens riktlinjer för specifika rengöringsinstruktioner, eftersom vissa madrasser kan ha unika krav.

Hur gör man sig av med en gammal madrass?

När det gäller att kassera en madrass är det viktigt att tänka på miljövänliga alternativ. Här är några vanliga metoder för att kassera madrasser:

 • Kontakta återförsäljaren eller tillverkaren: Om du ska köpa en ny madrass bör du fråga om återförsäljaren eller tillverkaren erbjuder ett återtagningsprogram för madrasser. Vissa företag kan ha återvinningsinitiativ på plats eller tillhandahålla bortskaffningstjänster för gamla madrasser.
 • Donera eller sälj: Om din madrass fortfarande är i gott skick kan du överväga att donera den till en lokal välgörenhetsorganisation, ett härbärge eller en ideell organisation. De kan acceptera vissa madrasser för individer eller familjer i nöd. Du kan också försöka sälja den via onlineplattformar eller lokala radannonser om den är i gott skick.
 • Ordna upphämtning: I vissa områden kan du boka hämtning av madrasser via din lokala kommun eller avfallshanteringsföretag. De kan ha särskilda riktlinjer för bortskaffande av madrasser, så kontakta dem för information om hur du bokar en hämtning och eventuella tillhörande avgifter.
 • Återvinningscentraler: Leta efter återvinningscentraler för madrasser i ditt område. Där demonteras madrasserna, komponenterna separeras och material som metallfjädrar, skum och tyg återvinns. Vissa återvinningscentraler kan ta ut en liten avgift för inlämning, men det är ett miljövänligt alternativ.
 • Tjänster för borttagning av skräp: Om inget av ovanstående alternativ är genomförbart kan du anlita en professionell sophämtningstjänst för att hämta och kassera din madrass. Se till att den tjänst du väljer har ansvarsfulla avfallshanteringsrutiner och överväger återvinning eller donation när det är möjligt.
 • Lokala bestämmelser: Kontrollera dina lokala bestämmelser och lagar om bortskaffande av madrasser. Vissa områden har särskilda riktlinjer eller restriktioner för hur madrasser ska kasseras. Det är viktigt att följa alla lagkrav för att undvika böter eller straffavgifter.

Tänk på att felaktig hantering av madrasser, till exempel att dumpa dem på soptippar eller överge dem, kan skada miljön. Välj återvinning eller donation när det är möjligt för att minska avfallet och främja hållbarhet.

FAQ

Kan en bäddmadrass förbättra komforten i din madrass?
Ja, en bäddmadrass kan förbättra komforten på din madrass. Den lägger till ett extra lager av dämpning och stöd, vilket gör sovytan mjukare och bekvämare. Den kan också ge tryckavlastning, reglera temperatur, minska rörelseöverföring och fungera som ett skyddande lager för din madrass.
Vad är den bästa madrassen för ryggsmärta?
Den bästa madrassen för ryggsmärta är vanligtvis en medelfast till fast madrass som ger korrekt stöd för ryggraden. Madrasser i Memory Foam rekommenderas ofta eftersom de formar sig efter kroppen och lindrar tryckpunkter.
Vilken är den perfekta fasthetsgraden för en madrass?
En medelfast madrass anses ofta erbjuda bra balans för många människor. Den erbjuder en kombination av stöd och dämpning, vilket ger bra stöd för ryggraden samtidigt som den formar sig väl för att lindra tryckpunkter. Medelfasta madrasser tenderar att passa ett brett spektrum av sovställningar och kroppstyper.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta