Ett bra täcke ligger till grund för att ditt barn ska kunna få en god natts sömn. I detta bäst i test för bästa juniortäcket kommer vi därför att gå igenom ett flertal riktigt bra alternativ. Precis som vuxna behöver barn kunna sova gott om natten. Här är det nästan ännu viktigare, eftersom barn behöver sömnen för att kunna växa, orka med skoldagen och lära sig nya saker.

Marknaden erbjuder mängder med olika typer av täcken för barn att välja mellan. Det finns täcken som är fyllda med dun och småfjädrar, men det finns också täcken i mer syntetiska material. Täcken med syntetisk fyllning är utmärkta alternativ för den som inte vill använda sig av material från djurriket, som är allergisk eller som helt enkelt inte tycker om känslan av dun. Enkelt förklarat kan man säga att ett juniortäcke fungerar som vilket annat täcke som helst, med skillnad att det är mindre i storlek och anpassat efter mindre sängar. I vårt bäst i test kommer du hitta täcken från olika tillverkare, i olika material och i olika prisklasser. På så sätt kommer det att bli enklare för dig att hitta en modell som verkligen passar ditt barns behov. Vi ser även till att avsluta med en köpguide för att du ska kunna veta vad du bör ha koll på innan ett inköp.

Bäst i test – Bästa juniortäcket 2023

Som förälder är det en hel del saker som du behöver köpa till ditt barn under åren. Ditt barn växer snabbt under de första åren i sitt liv och att se till att ditt barn får en god natts sömn är viktigt för välbefinnandet. Många inköp kan dock snabbt leta till riktigt höga kostnader och därför har vi valt täcken i olika prisklasser för olika plånböcker. Eftersom barnet tids nog också kommer att växa ur sitt juniortäcke är det inte alla som vill spendera alldeles för höga kostnader. I vår bäst i test hittar du högkvalitativa och bra juniortäcken för alla smaker.

Det vi har tittat på när vi har valt ut testprodukterna är hur bra de andas, hur allergivänliga de är och hur prisvärda juniortäckena faktiskt är. På så sätt får du ett riktigt bra barntäcke för en bättre sömn. Täckena kommer från olika tillverkare, t.ex. från de kända möbelkedjorna Jysk och IKEA.

Borganäs kudde och täcke till spjälsäng

 • ECO-TEX certifierad
 • 60 dagars provperiod
 • Kan tvättas i 60 grader
Borganas kudde och tacke till spjalsang

i samarbete med PriceRunner

 

– Skönt set med täcke och kudde till det lite yngre barnet

Din son eller dotter ska självfallet bara få det allra bästa, och om du är ute efter just ett täcke och kudde till spjälsängen rekommenderas paketet från Borganäs. Detta ser till så att ditt barn får bekväma sängtillbehör som bidrar till en god natts sömn alla dagar i veckan. Borganäs kudde och täcke till spjälsäng kan köpas hos StayHome för 158 kronor, och det här priset är nedsatt från 175 kronor. Med andra ord är det riktigt billigt och bra! Frakten kostar 49 kronor, produkten skickas inom 1-3 dagar efter beställning och du får öppet köp i hela 60 dagar.

Kudden, täcket och deras struktur

Det sköna paketet med täcke och kudde från Borganäs kan läggas i antingen spjälsängen eller vaggan beroende på vad du föredrar. Kudden uppmäter 35 x 40 cm medan täcket uppmäter 100 x 130 cm. Med andra ord är det mycket för pengarna som du får ta del av. Kudden består av en fyllning av så kallat bollfiber som tillåter din son eller dotter att få det mest passande stödet under huvudet. Samtidigt har täcket 400 gram hålfiber för att göra det skönt och mysigt för barnet att ha täcket om sig.

Mer om kudden och täcket

Borganäs täcke och kudde kan tvättas i tvättmaskinen vid upp till 60 °C för att säkerställa att hygienen i spjälsängen eller vaggan alltid är på topp. Produkterna är dessutom Oeko-tex certifierade, vilket agerar som ett bevis på att det inte finns några skadliga ämnen inom vare sig täcket eller kudden. Bättre än så kan det knappast bli!

Storlekar

Borganäs kudde och täcke till spjälsäng är tillgängliga i följande storlekar:

 • Kudde: 35 x 40
 • Täcke: 100 x 130

Du kan läsa mer om de olika Borganäs kuddarna och täckena till spjälsäng här.

Eco täcke till spjälsäng

 • 100% ekologisk bomull
 • Kan tvättas i 40 grader
 • Passar de flesta spjälsängar
Eco tacke till spjalsang

i samarbete med PriceRunner

 

– Utmärkt bebistäcke av ekologiska material

Satsa på Eco täcke till spjälsäng från varumärket Rätt Start och var säker på att du får en fantastisk produkt som blir ett bra val för bebisar och småbarn. Detta täcke är utomordentligt bekvämt att ha om sig, så det finns ingen tvekan om att ditt yngre barn kommer att älska det. Vid köp hos Babyland kostar Eco täcke till spjälsäng inte mer än 299 kronor, och produkten skickas iväg dagen efter beställning. Med gratis fraktalternativ slipper du att oroa dig för dolda avgifter, och du kan istället bara glädjas åt att ditt barn har fått ett härligt täcke!

Täcket och dess struktur

Eco täcket från Rätt Start är framställt för att lätt och smidigt kunna dras nytta av i spjälsängen. Ditt barn får då ett högkvalitativt täcke om sig som trots de slitstarka materialen inte kostar särskilt mycket. Det yttre tyget som täcket är tillverkat av är ekologisk bomull mellan fyllningen är kardad polyesterfiber. Med detta i åtanke börjar det säkerligen bli mer förståeligt varför det här täcket är så bekvämt att använda. Täcket kan tvättas vid 95 °C, men det är bättre att satsa på 60 °C vid vanlig tvätt.

Mer om täcket

Fibern inom Eco täcket till spjälsäng hjälper till att leda bort fukt och överdriven värme för att på så sätt säkerställa att barnet får en skön upplevelse varje natt. Med material som är Oeko-tex certifierade är det här din garanti på att inga farliga eller skadliga ämnen finns att hitta i produkten. Täcket väger inte mer än 169 gram, så inte behöver du heller oroa dig för att det ska ligga för tungt över barnet, utan upplevelsen blir alltid bekväm!

Storlekar

Eco täcke till spjälsäng är tillgängligt i följande storlek:

 • 100 x 130

Du kan läsa mer om de olika Eco täckena till spjälsäng här.

Borganas barnvagnstacke

Borganäs barnvagnstäcke

 • Öko-Texcertifierad
 • Kan tvättas i 60 grader
 • 70 x 80 cm

i samarbete med PriceRunner

 

– Det härliga täcket som blir perfekt i både barnvagnen och spjälsängen

Är du på jakt efter ett mjukt och skönt täcke som kan täcke ditt barn med på ett bekvämt sätt i antingen barnvagnen eller spjälsängen? Det är här som Borganäs barnvagnstäcke kommer in i bilden med sina högkvalitativa, slitstarka och tvättbara material som ger en upplevelse utöver det vanliga. Trots den höga kvaliteten kostar Borganäs barnvagnstäcke bara 99 kronor hos bland annat Sovtex, och du får samtidigt ta del av en lång rad schyssta villkor såsom öppet köp i 60 dagar. Satsa på Borganäs barnvagnstäcke och ge ditt barn det bästa av det bästa!

Täcket och dess struktur

För att se till så att täcket blir så mjukt och underbart som möjligt är produkten tillverkad av bomull och polyester. Inom täcket finner du 170 gram hålfiber som håller din son eller dotter varm – men inte för varm. Produkten är nämligen en hejare på att leda bort fukt och överskottsvärme så att barnet får en optimal temperatur i vagnen eller spjälsängen. Med en storlek på 70 x 80 cm får du mycket täcke för pengarna som absolut täcker ditt barn vid varje vilostund eller nattsömn.

Mer om täcket

När det kommer till barnen är det självfallet viktigt att hygienen alltid är på topp, och därför kan Borganäs barnvagnstäcke maskintvättas i upp till 60 °C. Kom dock ihåg att dra nytta av ett tvättmedel utan blekmedel för att få önskat resultat. Med allt det här i åtanke kommer du inte att vilja missa Borganäs barnvagnstäcke, så ge din son eller dotter en prisvärd produkt som utan tvekan kommer att uppskattas oavsett om den läggs i barnvagnen eller i spjälsängen.

Storlekar

Borganäs barnvagnstäcke är tillgängligt i följande storlek:

 • 70 x 80

Du kan läsa mer om de olika Borganäs barnvagnstäckena här.

Köpguide – Juniortäcke

En köpguide hjälper dig som förälder att hitta rätt i djungeln när du ska köpa ett nytt juniortäcke till ditt eller dina barn. Här börjar vi med att titta närmare på vad det är du ska tänka på innan du betalar och får hem ditt täcke.

Vilket täcke ska man då välja? Som tidigare nämnt erbjuder marknaden ett helt hav av olika täcken för juniorer och barn. Under de senaste året har det blivit många nya modeller och material som har utvecklats och det gör att alternativen och utbudet blivit större än någonsin. Ju större ett utbud är, desto svårare kan det vara att välja rätt. Det första du ska fundera över är hur stort täcke det är som du behöver. Man kan säga att det generellt finns tre olika typer av mått på täcken – ett för bebisar, ett för juniorer och ett för vuxna. Ett juniortäcke mäter ungefär hälften av ett täcke för vuxna och lämpar sig för barnsängar. Täcket har ett ungefärligt mått på 100 x 140 cm, men variationer kan förekomma. Ett täcke på 140×200 cm kan precis vara ett lika bra juniortäcke. Allt beror på hur stort ditt barn är och hur länge du vill att täcket ska kunna användas. Börja alltså med att mäta sängen för att veta hur stort juniortäcket behöver vara.

När ska man börja med ett juniortäcke?

Det finns ingen lag som säger att du måste eller bör börja med ett juniortäcke vid en viss ålder, men de bästa är att införskaffa sig ett juniortäcke när barnet är cirka 1-2 år. Då brukar babytäcket ha blivit för litet och glider mer runt än att fylla sin funktion för barnet. Att byta täcke brukar även ske i samband med att barnet byter från spjälsäng till juniorsäng och används fram till dess att barnet blir för långt. Det är viktigt att täcket inte är alldeles för exakt i måtten. Då är risken stor att fötter eller kropp hamnar utanför under natten och ditt barn blir kallt.

Ett duntäcke är det perfekta valet för kalla nätter ute i naturen. Täcket är fyllt med dun som ger en hög isolerande effekt, samtidigt som det är lätt och enkelt att packa med sig. En kall natt kan enkelt bli varm och bekväm med ett duntäcke.

Viktiga aspekter

Det finns flera viktiga aspekter att ha i åtanke när du ska välja ett juniortäcke. Här nedan har vi listat de som vi rekommenderar att du funderar över innan ett inköp.

 • Vilket material vill du att täcket ska vara tillverkat i?
 • Är täcket enkelt att tvätta och kan det tvättas i maskin?
 • Hur har täckesfyllningen distribuerats?
 • Är täcket godkänt av Astma- och Allergiförbundet?
 • Vad är du beredd att betala för täcket?

Många föräldrar är fundersamma över vilket material som är det bästa alternativet till ett juniortäcke. Som tidigare nämnt finns det idag ett flertal olika fyllningsmaterial att välja mellan och det finns fördelar och nackdelar med alla alternativen. Många föredrar dun och småfjädrar, just eftersom naturliga material har en förmåga att andas och hålla värmen riktigt bra. Andra väljer syntetiska material som fibrer, för att de är enklare att underhålla och mer allergivänliga. Här måste du själv fundera på vad som är viktigt för dig och vad som kommer att lämpa sig bäst för just ditt barn och dess behov. Vi hoppas dock att vår köpguide och vår bäst i test kommer att underlätta sökandet för dig, så att du får det bästa täcket på marknaden!

Är ett juniortäcke ett måste?

Ett juniortäcke är naturligtvis ingenting som du måste införskaffa dig om du inte vill, men det underlättar sovstunden för ditt barn och bäddningen för din del. Dessutom minimerar det också risken för att ditt lilla barn ska bli för varmt under natten eller i sömnen råka få täcket över huvudet och begränsa andningen. Ett juniortäcke är alltså till stor fördel för alla inblandade parter och med tanke på det stora utbudet som finns (och de låga priserna) så är täckena enkla att byta ut när det behövs en större storlek. Om du använder ett påslakan för barn kan filten hålla längre.

Även om det inte är ett krav är vi ganska säkra på att du och ditt barn kommer att trivas riktigt bra med ett juniortäcke. När man går från spjälsäng till juniorsäng kan man känna sig lite extra stor och då är det såklart också viktigt att ha ett täcke som passar sängen, kanske ett där alla gosedjur också kan få plats under. Idag kan du tvätta majoriteten av alla juniortäcken i den egna tvättmaskinen, men beroende på fyllning rekommenderar vi att du alltid läser igenom tvättråden innan. På detta vis minimerar du risken för onödigt slitage eller underhåll som täcket inte är skapat för att klara av. Om du sköter om juniortäcket rätt kan du vara säker på att det kommer att hålla sig luftigt, fint och fräsch, längre än du faktiskt kan tro. Härligt!

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Beckasin Bamboo tyngdtäcke

Beckasin Bamboo tyngdtacke

– Ett lite tyngre täcke som bidrar till komfort och avslappning

Tyngdtäcken är en typ av täcke som väger lite mer än vanligt, och just därför bjuder det på ett stöd som bidrar till en lugn och avslappnande känsla. Ditt barn kan känna sig trygg och säker under ett mysigt tyngdtäcke, och just Beckasin Bamboo tyngdtäcke är en ypperlig modell att satsa på. Produkten från varumärket Beckasin kostar inte mer än 897 kronor hos Babyland och kommer att göra det bekvämt som aldrig förr. Du har möjligheten att välja mellan en rad olika tyngder för att få just det täcket som blir passande för ditt barn.

Täcket och dess struktur

Beckasin Bamboo tyngdtäcke uppmäter 150 x 210 cm och kommer i en stilren grå färg som kompletterar de flesta inredningsstilarna på bästa sätt. Det yttre materialet som täcket är tillverkat av är bomull, och på insidan finner du en fyllning av allergivänliga och luktfria sandkristaller från kvarts. Det är upp till dig om du vill satsa på ett täcke som väger 2,6 kg, 5 kg, 7 kg eller 10 kg, och vad du i slutändan väljer beror på vad som blir passande för just dig eller ditt barn.

Mer om täcket

Beckasin Bamboo tyngdtäcke är Oeko-tex certifierat, och detta är ett annat sätt att säga att det inte finns några skadliga ämnen i täcket. Det är med andra ord högkvalitativa material, en trygg produkt och bekvämlighet som du kan förvänta dig när du satsar på Beckasin Bamboo tyngdtäcke!

Storlekar

Beckasin Bamboo tyngdtäcket är tillgängligt i följande storlek:

 • 150 x 210

Du kan läsa mer om de olika Beckasin Bamboo tyngdtäckena här.

Premium By Borg

 • 10 års garanti
 • Downafresh och nomite-certifierad – Fri från kvalster och 100% rent dun
 • 100 % vit, europeisk myskdun
Premium By Borg

Premium by Borg är ett exklusivt täcke i ett högre pris, men som verkligen levererar till max. Det här täcket är producerat och designat i Danmark och kommer från märket Quilts of Denmark. Här får du ytterligare ett täcke i vårt bäst i test där man har använt sig av just myskandsdun för att skapa ett så högkvalitativt och lyxigt juniortäcke som det bara går. Myskandsdun har en naturlig förmåga att vara väldigt ventilerande, samtidigt som de isolerar och gör att ditt barn håller sig varm och skön när det är kallt utanför fönstret. Även här har man använt sig av genomsydda rutor för att förhindra att dunet inte ska falla längst ner i överdraget.

Premium by Borg är utvecklat specifikt för att vara så snällt mot ditt barns hälsa och mot miljön som möjligt. Det är något som man kan se på alla de certifieringar som täcket har, vilket bland annat är NOMITE, Downafresh, EN 12130-normen och OEKO-TEX®. Överdraget är tillverkat i ett material (bomullscambric) som förhindrar att kvalster kan ta sig igenom och få sitt fäste i täcket. Utmärkt för allergiker, med andra ord!

Fördelar

 • Perfekt för allergiker
 • Kan maskintvättas
 • Snällt mot hälsa och miljö
 • Ett juniortäcke av mer exklusiv sort
 • Fyllning av myskandsdun och fjädrar
 • Mäter 100×140 cm

Vad säger kunderna?

Recensioner och omdömen från tidigare kunder kan göra det enklare för dig att skapa dig en uppfattning om en viss produkt. Premium by Borg har fått många goda recensioner och kunderna är helt klart nöjda. Det är enkelt att hantera och kan tvättas i den egna tvättmaskinen när det är dags för uppfräschning. Det är även mycket mjukt och behagligt, samtidigt som det är lätt och luftigt. Med detta täcke kommer ditt barn att få sova som på rosa moln.

Hästens Duntäcke Barn

Hästens Duntäcke barn

Det är självfallet så att vi vill ge våra barn det allra bästa, och detta sträcker sig även till de mjuka täckena som omfamnar dem om natten. För ett bekvämt täcke som blir perfekt till det lite yngre barnet är det värt att kika närmare på Hästens Duntäcke Barn. Här får du hög kvalitet till ett rimligt pris och säkerställer att din son eller dotter alltid kan njuta av en god natts sömn.

Täcket och dess struktur

Hästens Duntäcke Barn finns tillgängligt i två storlekar: 55 x 70 cm och 100 x 130 cm. Välj det som blir perfekt för just ditt barn. Gällande material är det här täcket fyllt av 90 % högkvalitativt gåsdun tillsammans med 10 % gåsfjädrar. Det yttre tyget hos duntäcket är tillverkat av 100 % bomull som både är mjukt och väl ventilerande. Det ser med andra ord till så att ditt barn inte blir för varmt eller kallt, utan täcket garanterar en skön temperatur.

Fördelar

 • Naturmaterial
 • Hög kvalitet
 • Bra ventilation

Nackdelar

 • Toppklassprodukt till en högre pris

Storlekar

Hästens Duntäcke Barn är tillgängligt i följande storlekar:

 • 55 x 70 cm
 • 100 x 130 cm

Därför rekommenderar vi Hästens Duntäcke Barn

Den neutrala vita färgen tillsammans med materialen och designen säkerställer att Hästens Duntäcke Barn kan användas tillsammans med en lång rad barnsängar och barnvagnar, så varför inte ta tillfället i akt och fullända barnets säng med ett täcke som verkligen gör susen.

Duvet Kapok Junior

Duvet Kapok Junior

– 100 % ekologiskt täcke som ditt barn kommer att älska

Det är inte alltid lätt att veta vilket täcke som blir bäst för just ens eget barn, men en bra början är att kika på ekologiska produkter som erbjuder det där lilla extra. Duvet Kapok Junior är ett exempel på ett mycket högkvalitativt täcke som inte bara ser riktigt vackert ut, utan också är fantastiskt bekvämt att ha om sig. 

Din son eller dotter kommer utan tvekan att älska täcket, och lyckligtvis nog erbjuds det till ett mycket rimligt pris. Hos Magasin kan du beställa Duvet Kapok Junior för 799 kronor, och i denne webbutik är det fri frakt vid köp över 499 kronor som gäller. Leveranstiden ligger inte heller på mer än 2-4 dagar, så det dröjer inte länge förrän din son eller dotter kan börja njuta av täcket!

Täcket och dess struktur

Duvet Kapok Junior kommer från varumärket Müsli by Green Cotton och har en härlig Cream färg som kan fullända ditt barns säng. Materialet som täcket är uppgjort av är 45 % ekologisk bomull tillsammans med 55 % kapok. Kapok är en art inom malvaväxtfamiljen som även går under benämningen bomullsträd. Dessa två material kombinerade ser till så att täcket får den där mjuka och härliga känslan som ni inte kommer att vilja gå miste om!

Mer om täcket

Duvet Kapok Junior är mycket passande för de med allergibesvär. Materialen som täcket är tillverkat av ser till så att produkten isolerar väl och leder bort fukt samt svett. Det finns därför en lång rad fördelar med att vända dig till ett täcke såsom Duvet Kapok Junior, och din son eller dotter kommer att tacka dig!

Storlekar

Duvet Kapok Junior är tillgängligt i följande storlek:

 • 100 x 140

Du kan läsa mer om de olika Duvet Kapok Junior täckena här.

Lillefjord

Lillefjord

Lillefjord är ett juniortäcke på 500 gram som du hittar på Jysk. Med det här täcken kan du vara säker på att ditt barn får en ordentlig sömn och att barnet håller sig varm hela natten. Det mjuka överdraget är tillverkat i 100 % polyestermikrofibrer och kan därmed tvättas i tvättmaskin. För att du ska kunna säkerställa att täcket är helt rent och fritt från kvalster och bakterier så klarar det av upp till 60 grader i temperatur. Juniortäcket har ett mått på 115×130 cm.

Lillefjord är ett täcke med en fyllning av bollfiber som mår bäst av att vädras med jämna mellanrum och mellan tvättarna. Du bör dock undvika att dammsuga eller piska täcket, istället är det skakning och vädring som gäller för att täcket ska hålla så länge som möjligt. Då juniortäcket har en varm isoleringsförmåga lämpar det sig bäst för barn som är lite extra frusna eller möjligtvis som ett vintertäcke när det är kallt utanför fönstret.

Fördelar

 • Varm isoleringsförmåga
 • Tillverkad av polyestermikrofiber och bollfiber
 • Mått på 115×130 cm
 • Kan tvättas i tvättmaskin
 • Passar bra för frusna barn

Vad säger kunderna?

Lillefjord juniortäcke är något som kunderna är otroligt nöjda med. Det som uppskattas mest är den ordentliga storleken, men också att täcket håller formen väldigt bra, även efter flera tvättar i tvättmaskinen. Dock är det ett flertal som menar att det kan vara aningen svårt att hitta ett påslakan som passar och som inte är för stort (eller för litet) för täcket.

Galdeberget

Galdeberget

Galdeberget är ytterligare ett juniortäcke som kommer från Jysk. Jysk är kända för att skapa högkvalitativa produkter för barn såväl som vuxna, samtidigt som de håller riktigt bra och låga priser. Med det här kvalitetstäcket kan du vara säker på att ditt barn håller sig varm hela natten, samtidigt som täcket håller en god ventilation och ser till att det inte blir för svettigt. Detta är en av de stora fördelar med duntäcken. Galdeberget har en fyllning med 40 % andfjädrar och 60 % dun från and. Det mjuka och behagliga överdraget är tillverkat i 100 % bomull.

Att hantera ett duntäcke är inte alltid det lättaste, åtminstone inte förr i tiden. Nu har man sett till att använda sig av smidiga metoder för att förhindra att dunet åker omkring i överdraget. Galdeberget är designat med vad som kallas för en rutkonstruktion. Det betyder att täcket är indelat i mindre rutor för att säkerställa att dunet ligger där det ska. Bärigheten på täcket är 400.

Fördelar

 • Fyllning med dun och fjädrar
 • Mäter 115×130 cm
 • Genomsydd rutkonstruktion
 • Andningsbar förmånga
 • Värmande
 • Bärighet på 400

Vad säger kunderna?

Vi kan inte hitta speciellt många recensioner och omdömen om det här fina juniortäcket från Jysk, vilket verkligen är synd. Det är ett mycket bra och fint täcke som håller kvalitet och form väldigt länge. De omdömen som vi har tillgång till tyder dock på att kunderna är nöjda. Galdeberget är ett stort juniortäcke som har fått fem stjärnor av fem möjliga.

Småsporre

Småsporre

På IKEA hittar du ett större juniortäcke vid namn Småsporre. Småsporre är ett medelvarmt täcke som fungerar riktigt bra för årets alla dagar. Det är dessutom ett täcke som är mycket lättskött och som du med fördel kan tvätta i tvättmaskinen i upp till 60 grader. På så sätt kan du bli av med alla bakterier och kvalster som kan orsaka allergier. Här har man skapat ett juniortäcke som har en fyllning av både polyesterfiber och bomull, för att göra det mjukt och behagligt för ditt lilla barn. Om ditt barn har lätt för att bli mycket varm och svettig om nätterna är detta täcke optimalt.

Fibrer kan vara lika bra som naturliga material och dessa lätta fibrer säkerställer en mycket bra isoleringsförmåga, samtidigt som fibrerna andas och ger en bra ventilation. Det ger ditt barn det där behagliga sovklimatet som är nödvändigt för att inte bli störd under natten. Trådtätheten ligger 186 och med trådtäthet menar man hur många trådar som har använts per kvadrattum i tyget. Ju fler trådar som har använts, desto mer slitstarkt är också täcket.

Fördelar

 • Mäter 150×200 cm
 • Tillverkat av återvunnet polyester
 • Kan maskintvättas i 60 grader
 • Luftigt och behagligt
 • Bra för den som blir extra varm
 • Trådtäthet på 186

Vad säger kunderna?

Småsporre är ett relativt nytt täcke från IKEA och därför finns det ännu inga recensioner och omdömen att gå på. Vi känner oss dock säkra på att det här täcket kommer att leva upp till alla dina förväntningar och kommer att ge ditt barn en skön sömn hela natten, utan att bli för varm. Den goda ventilationsförmågan och isoleringsförmågan kombinerat skapar ett allsidigt täcke som fungerar året om.

Balance

Balance är ett täcke som är danskproducerat och som lämpar sig bra för den lite större junioren. Det här täcket mäter 140×200 cm och kommer i den lite högre prisklassen. För att täcket ska ge ditt barn en så bra sovkomfort som möjligt är det fyllt med högkvalitativa myskandsdun och småfjädrar. Dun från myskanden är mycket fint och har många fantastiska egenskaper. Inte nog med att det är väldigt luftigt och behagligt, så är täcket även allergivänligt och hjälper till att avleda fukt.

Balance är ett lite mer kostsamt täcke, men också en fantastisk investering. Det här täcket har fått med sig en mängd olika typer av certifieringar i samband med tillverkningen. Bakom sig har det bland annat en OEKO TEX®-certifiering och en NOMITE-certifieringen. OEKO TEX®-certifieringen säkerställer att man inte har använt sig av dun eller tyger med skadliga kemikalier, medan NOMITE-certifieringen visar att täcket är helt fritt från kvalster. Att ha ett kvalsterfritt täcke är mycket uppskattat av de barn som lider av allergier. Du kan med fördel stoppa täcket i tvättmaskinen och tvätta det i upp till 60 grader.

Fördelar

 • OEKO TEX® och NOMITE-certifierat
 • Högkvalitativt täcke
 • Stort och ordentligt
 • Allergivänligt
 • Kan tvättas i tvättmaskin
 • Fyllning av andfjädrar och myskandsdun

Vad säger kunderna?

Balance kan mycket väl vara ett av de bästa täckena som finns på marknaden och kunderna kan inte annat än att hålla med. Alla som har testat Balance är upp över öronen förtjusta och säger att det är ett av de varmaste täckena som de har stött på, samtidigt som det är luftigt och behagligt. Att vara helt tillfredsställd med ett juniortäcke kan vara svårt, men med Balance blir det lekande lätt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar