Snabba och uppblåsbara sovlösningar
Vilken är den bästa luftmadrassen?

Enligt vår forskning och analys Vi har valt produkter som ger högt betyg på de parametrar vi utvärderar dem på, men inte en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

4 Analyserad produkt
Baserat på analys
Utarbetad av experter Bakom Bedzzz är ett specialiserat team av experter inom konsumentvaror, vars huvuduppgift är att ge dig den bästa vägledningen för att hitta den bästa produkten för dina behov.
ANNONSER Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Luftmadrasser är en produkt under ständig utveckling, där några av de allra senaste modellerna kan tömmas till en storlek så liten som en brödlimpa, men när rymma två vuxna när de är uppblåsta. Denna otroliga utrymmesbesparande egenskap gör luftmadrasser till ett perfekt val för dig som bor i trånga stadslägenheter, gillar minimalistisk design eller har begränsat med förvaringsutrymme men ändå söker optimal komfort. Med framsteg inom materialteknik och design erbjuder dessa madrasser inte bara bekvämlighet utan också en nivå av hållbarhet och komfort som kan matcha, om inte överträffa, konventionella sängar. Vi har samlat marknadens bästa uppblåsbara madrasser, så att du kan få inblick i sömn i kompakta miljöer och varför en av dessa luftmadrasser kan vara just den produkt du har letat efter.

Så utvärderar och levererar vi produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. VI har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om det kan påverka vårt urval av produkter för våra artiklar, baseras våra rekommendationer alltid på redaktörens professionella bedömning av de bästa produkterna.

Vårt research-team utvärderar produkter baserat på följande parametrar:

  1
 • Produkttester från expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data om våra läsares preferenser

Ovanstående är en fråga om pris och kvalitet. Det är viktigt att notera att rankningen inte är en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några oberoende tester inom denna produktkategori, och att vi i första hand har analyserat kundernas egna recensioner av produkten. Kundrecensionerna har analyserats i förhållande till produktens egenskaper och pris.

Bra för ensamresenärer test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Outwell Flock Classic Single - Uppblåsbar luftmadrass med velouröverdrag

Outwell Flock Classic luftmadrass har en dubbeltätad ventil som ser till att madrassen förblir tillförlitligt uppblåst under hela natten. Denna genomtänkta design gör den till ett perfekt val för campare, regelbundna resenärer eller tillfälliga gäster som prioriterar stabilitet och komfort utan att behöva oroa sig för att vakna upp till en tömd liggyta.

Outwell Flock Classic Single
Bra för ensamresenärer

Dagens bästa priser och erbjudanden på Outwell Flock Classic Single:

 • Dubbel tätad ventil
 • Konstruktion med spiralbalk
 • Överdel i mjuk velour

En detaljerad recension av Outwell Flock Classic luftmadrass

Detaljer

  • Mått: 185 x 70 x 20 cm
  • Material: 100% PVC
  • Maxbelastning: 150 kilo
  • Vikt: 1,4 kilo

Robust och pålitligt alternativ

Outwell Flock Classic Single luftmadrass är utformad med tanke på nybörjare som är budgetmedvetna men ändå inte vill kompromissa med komfort och kvalitet. Med måtten 190 cm i längd, 73 cm i bredd och 20 cm i höjd passar denna luftmadrass många olika typer av personer samtidigt som den är lätt med en vikt på endast 1,4 kilo. Den klarar en maximal belastning på 150 kilo, vilket gör den till ett robust och pålitligt alternativ. En av de egenskaper som vi särskilt uppskattar är ytan med velourflock på ovansidan. Detta mjuka och varma material ger en mysig och behaglig känsla mot huden, vilket är precis vad du behöver efter en dag ute i naturen. Denna luftmadrass är inte bara idealisk för campingresor, utan fungerar även utmärkt som extrasäng hemma.

Stabil konstruktion

När du kliver i och ur sängen kommer du att lägga märke till den stabilitet som Outwells coil beam-konstruktion ger. Denna genomtänkta design säkerställer att sängen varken rör sig eller lutar, vilket ger en mer vilsam och ostörd sömn. En utmärkande egenskap hos denna madrass är dess dubbeltätade ventil, tillverkad i en hög kvalitet. Den innovativa dubbeltätningen på ventilen garanterar säker funktion under upp- och nedblåsning och förhindrar effektivt oavsiktlig luftförlust. Tips: för att förlänga livslängden på din luftmadrass och bibehålla dess optimala komfort bör du undvika att blåsa upp den för mycket. Blås upp madrassen tills den är fast men inte hård, så att den velourflockade ytan försiktigt formar sig efter din kropp för en perfekt natts sömn. Detta minskar också belastningen på sömmarna och den dubbelt förseglade ventilen, vilket säkerställer att madrassen förblir i gott skick under många äventyr framöver. Madrassen har dessutom en slitstark yta av stark PVC, som är utformad för att tåla påfrestningarna vid utomhusbruk. För underhåll torkar du bara av ytan med en fuktig trasa för att hålla den ren och fräsch.

Mer om Outwell Flock Classic Single

Detaljer

 • Mått: 185 x 70 x 20 cm
 • Material: 100% PVC
 • Maxbelastning: 150 kilo
 • Vikt: 1,4 kilo

Skäl att köpa

 • Utmärkt för campingresor
 • Maximal kapacitet på 150 kilo
 • Bra stabilitet

Skäl att undvika

 • Pump ingår ej

Bedzzz's vurdering

Outwell Flock Classic Single luftmadrass är ett utmärkt val för nybörjare inom camping eller som en bekväm extrasäng hemma. Vi är särskilt imponerade av ytan i velourflock, som ger exceptionell komfort som sällan hittas i luftmadrasser i den här prisklassen. Spolbalkskonstruktionen, en funktion som vi tror kommer att förändra mycket, säkerställer stabilitet och en vilsam natts sömn. Den dubbeltätade ventilen, som vi anser är ett tecken på tillförlitlighet, bibehåller lufttrycket på ett säkert sätt.

En anmärkningsvärd nackdel är att pumpen inte ingår, vilket kan vara en extra kostnad och olägenhet för vissa användare. Vi tycker dock att madrassens övergripande höga kvalitet och komfort lätt kan motivera den lilla investeringen i en separat pump, vilket också gör det möjligt för användare att välja en pump som passar deras egna preferenser och behov. Mångsidigheten hos denna madrass är något vi verkligen gillar; den är inte bara till för camping, utan den är en praktisk lösning för att ta emot gäster hemma, vilket vi anser vara ett genomtänkt tillägg till dess design.

Bäst för inomhusbruk test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Bestway Tritech luftmadrass - Med inbyggd kudde

Bestway Tritech luftmadrass blåses upp på bara två minuter och erbjuder en snabb lösning för dig som behöver en bekväm och effektiv sovplats. Denna funktion gör den särskilt lämplig för resenärer, sista minuten-gäster eller alla som behöver ett snabbt och problemfritt sängalternativ.

Bestway Tritech luftmadrass
Bäst för inomhusbruk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway Tritech luftmadrass:

 • Blåses upp på bara två minuter
 • Slitstarkt TriTech-material
 • Inbyggd kudde för extra komfort

En detaljerad recension av Bestway Tritech luftmadrass

Detaljer

  • Mått: 188 x 99 x 30 cm
  • Material: Tritech-material
  • Maxbelastning: 150 kilo
  • Vikt: - Vikt

Långvarig hållbarhet

Bestway Tritech Luftmadrass, med måtten 188 x 99 x 30 cm, är omsorgsfullt tillverkad för att omdefiniera din sovupplevelse. Det rivtåliga TriTech™-materialet i tre lager ser till att madrassen behåller sin form natt efter natt, vilket eliminerar obehaget med att madrassen sjunker ihop, vilket är vanligt hos mindre luftmadrasser. Madrassen har en robust I-Beam-konstruktion och klarar en maxbelastning på 150 kilo, vilket gör den lämplig för personer med varierande storlek och vikt. Den sammetslena ytan är inte bara behaglig att ta på utan bidrar också aktivt till en lugn och bekväm sovmiljö. Den integrerade kudden, som vi tycker är mycket praktisk, gör att du inte behöver en extra kudde, vilket gör din sömn ännu enklare och bekvämare.

Snabb uppblåsning och enkel förvaring

Livet är dynamiskt, och Bestway Tritech Luftmadrass är utformad för att hänga med. Vi är särskilt imponerade av den integrerade elektriska pumpen, en banbrytande funktion som blåser upp madrassen helt på bara två minuter, vilket sparar tid och ansträngning i slutet av en lång dag eller när du förbereder dig för oväntade gäster. När det är dags att packa ihop ger skruvventilen snabb tömning, så att du kan vika ihop madrassen kompakt. Den medföljande praktiska bärväskan förenklar förvaring och transport, vilket gör denna luftmadrass till ett utmärkt alternativ för små bostadsutrymmen, resor eller som en reservsäng för gäster. De medföljande reparationslapparna är ytterligare en gest av engagemang för livslängd och kundnöjdhet, och erbjuder en snabb lösning för mindre skador och säkerställer att din Luftmadrass fortsätter att tjäna dig på ett tillförlitligt sätt.

Mer om Bestway Tritech luftmadrass

Detaljer

 • Mått: 188 x 99 x 30 cm
 • Material: Tritech-material
 • Maxbelastning: 150 kilo
 • Vikt: - Vikt

Skäl att köpa

 • Snabb installation med inbyggd pump
 • Stödjer en maximal belastning på 150 kilo
 • Levereras med en bärväska

Skäl att undvika

 • Endast för inomhusbruk

Bedzzz's vurdering

Tritechs snabba och enkla installation, tack vare dess integrerade elektriska pump, säkerställer att du alltid är redo för övernattande gäster eller spontana övernattningar. Madrassen är tillverkad av slitstarkt material och har en robust insida, så den är byggd för att hålla länge och klarar bekvämt upp till 150 kilo. Vi är särskilt imponerade av dess bärbarhet. Möjligheten att snabbt tömma, vika och förvara den i den medföljande bärväskan gör den till en idealisk följeslagare för små bostadsutrymmen eller frekventa resenärer. Även om madrassen är utformad för inomhusbruk anser vi att detta fokus faktiskt är en av dess styrkor. Det gör att Bestway Tritech Luftmadrass kan erbjuda en sömnupplevelse som påminner om en traditionell säng, komplett med en sammetslen yta och en integrerad kudde, funktioner som inte är vanliga i luftmadrasser för utomhusbruk.

Vi tror att den här madrassen är särskilt lämplig för lägenhetsinnehavare, studenter i studentrum eller andra med begränsat utrymme som ändå vill erbjuda en bekväm sovmiljö för sina gäster. I dessa miljöer, där utomhusanvändning sannolikt inte är en prioritet, blir begränsningen “endast för inomhusbruk” mindre av en nackdel och mer av en skräddarsydd specifikation.

Bäst för par test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Bestway Alwayzaire Fortech Queen - Luftmadrass med dubbelt pumpsystem

 • 4.2 på Amazon

Bestway Alwayzaire Fortech Queen har ett AlwayszAire dubbelpumpsystem som säkerställer ett jämnt lufttryck hela natten. Denna funktion gör luftmadrassen till ett bra val för dig som prioriterar oavbruten sömn och söker tillförlitlighet i dina sängkläder.

Bestway Alwayzaire Fortech Queen
Bäst för par

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway Alwayzaire Fortech Queen:

 • AlwayszAire dubbelt pumpsystem
 • Stödjer en vikt på upp till 300 kilo
 • Antimikrobiell ultrafräsch behandling

En detaljerad recension av Bestway Alwayzaire Fortech Queen

Detaljer

  • Mått: 203 x 152 x 46 cm 203 x 152 x 46 cm
  • Material: PVC
  • Max belastning: 300 kilo
  • Vikt: 10 kilo

Bra komfort för alla sovare

Luftmadrassen Bestway Alwayzaire Fortech Queen är ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig och bekväm sovlösning. Med sina rymliga mått på 203 x 152 x 46 cm rymmer denna luftmadrass utan problem två personer, vilket gör den perfekt för par eller gäster. Madrassen är tillverkad av slitstark vinyl och klarar en vikt på upp till 300 kilo, vilket garanterar att den står emot nattlig användning utan att sjunka ihop eller tappa formen. Dessutom har madrassen en plyschig, flockad yta som är utformad för att vagga dig till sömns. Vi uppskattar särskilt den antimikrobiella ultrafräscha behandlingen; det är en funktion som vi verkligen värdesätter för hur den hjälper till att upprätthålla en fräsch, hygienisk sovmiljö, perfekt för personer med känslig hud eller allergier.

Intelligent utformning för problemfri användning

Med sitt integrerade 220-240 V AlwayszAire dubbelpumpsystem går det anmärkningsvärt snabbt och enkelt att ställa i ordning denna säng, som blåses upp helt på bara fyra minuter. Det som dock skiljer den här madrassen från mängden, och som vi anser är en enastående funktion, är den sekundära, tystgående pumpen. Denna smarta tillsats övervakar kontinuerligt lufttrycket och ser till att din säng är lika fast på morgonen som den var när du somnade. Om sensorn upptäcker något tryckfall aktiveras den sekundära pumpen för att automatiskt återställa den önskade fastheten, vilket garanterar en oavbruten och vilsam nattsömn. Och för din sinnesfrid är den elektriska pumpen i denna luftbädd certifierad av TÜV Rheinland GS och uppfyller alla nödvändiga säkerhets- och kvalitetsstandarder. Den användarvänliga kontrollpanelen har dessutom en mjuk bakgrundsbelysning för enkla nattjusteringar och en praktisk USB-port för laddning av dina enheter medan du sover.

Vad säger användarna om Bestway Alwayzaire Fortech Queen?

Användare av luftmadrassen Bestway Alwayzaire Fortech Queen är genomgående nöjda med sitt köp, särskilt när madrassen används för övernattning. Den får beröm för att vara rymlig och bekväm nog för att två personer ska kunna sova gott. En utmärkande egenskap bland användarna är den minimala luftförlust som upplevs under natten, vilket understryker effektiviteten hos AlwayszAires dubbla pumpsystem för att bibehålla en jämn fasthetsnivå. Denna pålitliga design verkar hålla vad den lovar, eftersom användare som sover på denna madrass inte vaknar upp till en tömd säng.

Användare som har tagit med denna madrass till utomhusevenemang som festivaler, säger att de är mycket nöjda med dess prestanda. Luften stannar kvar på plats och bidrar till en solid och bekväm sovyta, även i mer krävande utomhusmiljöer. Dessutom är den tysta driften av pumpen, som subtilt justerar lufttrycket efter behov, ett stort plus. Användarna rapporterar att denna funktion inte stör deras sömn, vilket är ett bevis på att pumpen är “viskande tyst” som utlovat. Att tömma madrassen på luft rapporteras också vara en okomplicerad process, en bekväm funktion för användare som vill packa ihop sängen snabbt. Vissa har dock uttryckt en önskan om att ytterligare tillbehör skulle ingå i produkten. Till exempel nämnde en användare att det inte fanns någon lämplig laddningskontakt i förpackningen, vilket tyder på att en mer omfattande uppsättning tillbehör som medföljer madrassen skulle vara ett värdefullt tillskott.

Mer om Bestway Alwayzaire Fortech Queen

Detaljer

 • Mått: 203 x 152 x 46 cm 203 x 152 x 46 cm
 • Material: PVC
 • Max belastning: 300 kilo
 • Vikt: 10 kilo

Skäl att köpa

 • Inbyggd tystgående pump
 • Bekväm, räfflad liggyta
 • Blåses upp på fyra minuter
 • Kontrollpanel med USB-port och indikatorlampa

Skäl att undvika

 • Den kan vara mindre portabel och svårare att förvara än mindre, lättare alternativ

Bedzzz's vurdering

Alwayzaire Fortech Queen luftmadrass är en förstklassig sovlösning som är utformad för att ge oöverträffad komfort och bekvämlighet. En av dess utmärkande egenskaper som vi verkligen uppskattar är AlwayszAire Double Pump systemet, som säkerställer att din säng håller önskat lufttryck natten igenom. Inkluderingen av antimikrobiell ultrafräsch behandling, en funktion som vi anser är viktig, lägger till ett hälsomedvetet lager genom att främja en renare och fräschare sovmiljö. Även om den stora storleken kan tyda på att den är mindre bärbar och svårare att förvara än mindre alternativ, anser vi att den praktiska förvaringspåsen effektivt motverkar detta, vilket gör transport och förvaring till en barnlek. Den användarvänliga kontrollpanelen, komplett med en USB-port för laddning av enheter, är en genomtänkt detalj som vi tycker är särskilt lämpad för dagens uppkopplade värld.

Bästa mångsidiga val test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Bestway uppblåsbar Flock luftmadrass - Tillverkad av 100% PVC-material

 • 4.2 på Google shopping

Bestway uppblåsbar flock har en mångsidig funktion och är idealisk för både inomhus- och utomhusbruk. Denna anpassningsförmåga gör den särskilt lämplig för campare, stadsbor som behöver extra sängalternativ och familjer som är angelägna om mångsidiga sovlösningar.

Bestway uppblåsbar Flock luftmadrass
Bästa mångsidiga val

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway uppblåsbar Flock luftmadrass:

 • 100% PVC-material
 • Utrustad med en skruvventil
 • Idealisk för inomhus- och utomhusbruk

En detaljerad recension av Bestway Inflatable Flock luftmadrass

Detaljer

  • Mått: 203 x 152 x 22 cm
  • Material: 100% PVC
  • Maxbelastning: -
  • Vikt: 4,21 kilo

Hållbarhet för alla äventyr

Bestway uppblåsbar Flock luftmadrass är din pålitliga följeslagare för campingresor, gästvistelser eller när du behöver en extra säng. Denna luftmadrass har en stark, välbeprövad vinylkonstruktion som ger en exceptionell hållbarhet och garanterar en bekväm och stabil sovmiljö. Vi älskar den vattentäta flockade ovansidan, som ger en mjuk och bekväm sovyta samtidigt som den förhindrar att lakanen glider av under natten, en liten, men genomtänkt detalj som vi tycker är otroligt praktisk. Med en längd på 203 cm och en uppblåsningshöjd på 22 cm ger madrassen gott om utrymme för en god natts sömn, så att du vaknar utvilad och redo för dagens äventyr.

Enkel uppställning och bekväm transport

Bestways uppblåsbara Flock-luftmadrass är utformad med dagens livsstil i åtanke. Skruvventilen för snabb uppblåsning/tömning är en funktion som vi uppskattar mycket, eftersom den förenklar uppblåsningsprocessen och sparar tid, ett måste för alla ivriga resenärer eller upptagna familjer. Med en vikt på bara 4,21 kilo är den lätt och kan enkelt fällas ihop, vilket gör förvaring och transport lätthanterligt. Den marinblå färgen är inte bara snygg, utan den är också praktisk, döljer eventuella fläckar och passar in i en mängd olika miljöer. Madrassen är tillverkad av 100 % PVC-material och är robust nog att klara både inomhus- och utomhusförhållanden. Den levereras med robust reparationsmaterial, vilket säkerställer att det är en produkt som är byggd för att hålla, och redo för vart din resa än tar dig. Observera att en pump inte ingår i leveransen, så planera att ha en till hands för uppblåsning.

Mer om Bestway uppblåsbar Flock luftmadrass

Detaljer

 • Mått: 203 x 152 x 22 cm
 • Material: 100% PVC
 • Maxbelastning: -
 • Vikt: 4,21 kilo

Skäl att köpa

 • Vattentät flockad ovansida
 • Lätt och bärbar
 • Snygg design i marinblå färg

Skäl att undvika

 • The pump is not included

Bedzzz's vurdering

Enligt vår mening är Bestway uppblåsbar Flock luftmadrass ett utmärkt val för alla som behöver en bärbar och bekväm sovlösning. Denna luftmadrass är exceptionellt utformad och prioriterar komfort och stabilitet med sin starka, beprövade vinylkonstruktion och plyschiga, vattentäta flockade överdel, en funktion som vi anser förbättrar den totala sovupplevelsen avsevärt. Den snabba och bekväma uppblåsningsprocessen med skruvventil gör den till ett praktiskt val för både spontana äventyr och planerade resor.

Madrassen är lätt och smidig att bära med sig och passar utmärkt för camping, resor och gästspel, något som vi uppskattar i våra hektiska liv. Madrassen är tillverkad av 100% slitstark PVC, vilket lovar lång livslängd, och den marinblå färgen ger en touch av diskret stil samtidigt som den är pragmatiskt fläckresistent. Den största nackdelen är att en pump inte ingår, utan måste köpas separat. Vi tycker dock att detta är en mindre olägenhet med tanke på hur lätt det är att blåsa upp och tömma madrassen, vilket effektiviserar installationsprocessen när du har en pump till hands.

5 saker att tänka på innan du köper luftmadrasser

 • Storlek och kapacitet

  Att välja rätt storlek och kapacitet på en luftmadrass påverkar både komfort och produktens livslängd. En luftmadrass med mått runt 100 centimeter i bredd och 190 centimeter i längd är idealisk för dig som sover själv. Denna storlek är särskilt lämplig för campingturer eller för dig som letar efter en tillfällig sängplats i kompakta utrymmen. Dessa luftmadrasser klarar normalt upp till ca 135 kilo.

  För dig som vill ha det lite mer rymligt eller för ett par på en kort resa kan en madrass i full storlek, ca 140 cm bred och 190 cm lång, vara det bästa valet, eftersom den klarar vikter på närmare 200 kilo. Par som prioriterar en blandning av komfort och praktiska egenskaper väljer ofta en madrass i queensize-storlek med en bredd på 150 cm och en längd på 200 cm är den konstruerad för att klara vikter upp till ca 270 kilo.

  Större familjer, särskilt de med barn som älskar att mysa på morgonen, kan tycka att kingsize-madrasser är de mest tillmötesgående. Med en bredd på ca 190 cm och en längd på ca 200 cm kan dessa rymliga madrasser vanligtvis bära upp till 320 kilo, och vissa avancerade modeller kan bära ännu mer.

 • Material

  De material som luftmadrasser är tillverkade av har stor betydelse för deras funktion och livslängd, precis som alla andra produkter. Här följer en djupdykning i de vanligaste materialen och deras hållbarhet:

  • PVC (polyvinylklorid): Detta är det vanligaste materialet som används i luftmadrasser. Det är känt för sin hållbarhet och elasticitet, vilket gör det perfekt för uppblåsning och tömning utan att det orsakar slitage. PVC är också vattenbeständigt, vilket är anledningen till att många utomhus- och campingmadrasser är gjorda av det. Det är dock värt att notera att vissa konsumenter har uttryckt oro över PVC på grund av dess miljöpåverkan och potentiella avgaser. Tillverkare har svarat genom att producera PVC-madrasser som är ftalatfria för att ta itu med hälsoproblem. Vem den är till för: Dig som behöver en robust madrass för frekvent användning eller friluftsentusiaster som kräver vattenresistenta egenskaper i sina madrasser.
  • TPU (termoplastisk polyuretan): TPU är ett mer flexibelt och andningsbart alternativ till PVC. Det ses ofta som mer miljövänligt och har inte samma potentiella problem med avgaser som PVC. TPU-madrasser tenderar att vara lättare, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för backpackers eller de som behöver flytta sina madrasser ofta. De är dock i allmänhet lite dyrare på grund av de avancerade tillverkningsprocesserna. Vem den är till för: Miljömedvetna konsumenter, backpackers och de som är villiga att spendera lite mer för ökad komfort och minskad miljöpåverkan.
  • Nylon: Vissa luftmadrasser har ett ytterskikt av nylon, vilket är känt för sin lätta vikt och hållbara egenskaper. När nylon är klätt med PVC eller TPU ger det ett extra lager av punkteringsmotstånd, vilket gör det idealiskt för tuff terräng. Vem den är till för: Campare eller personer som använder sina madrasser i miljöer där risken för punktering är hög.
 • Användarvänlighet och uppblåsningsmetod

  Uppblåsningsprocessen är en hörnsten i upplevelsen av luftmadrasser, och den pump du väljer spelar en viktig roll för hur enkel och effektiv denna process är. Integrerade elektriska pumpar är ofta det bästa valet för många användare. De är inbyggda direkt i madrassen och ger en enkel uppblåsningsmetod, särskilt när du är nära ett eluttag. Deras popularitet beror på deras problemfria drift och är bara att plugga in och slå på. Dessutom gör dessa elektriska varianter det ofta möjligt för användare att justera madrassens fasthet med precision.

  Alla har dock inte lyxen att ha tillgång till ett eluttag, särskilt inte de äventyrliga själar som ofta befinner sig mitt ute i naturen. För dem blir batteridrivna pumpar, ofta löstagbara, en ovärderlig följeslagare. De ger friheten att skapa en bekväm sovplats även på de mest avlägsna platserna. Men kom ihåg att batterierna tar slut så småningom, så det är alltid klokt att ha reservdelar. För purister som gillar att hålla saker enkla eller för dem som befinner sig i miljöer helt utanför elnätet är det bäst med manuella pumpar. Oavsett om de manövreras med foten eller handen kräver dessa pumpar onekligen lite mer arbete, men har en oslagbar tillförlitlighet eftersom de saknar elektronik eller batterikomponenter.

  Sedan har vi den innovativa tekniken bakom självuppblåsande madrasser. Dessa madrasser är avsedda för resenärer som vill ha en snabb installation och innehåller en skumstruktur med öppna celler. När du släpper ventilen strömmar luft in och skummet expanderar. Även om de är otroligt praktiska kanske de inte alltid når önskad fasthet på egen hand, så några manuella justeringar kan vara i ordning.

 • Bärbarhet och förvaring

  Bärbarhet och förvaring, som ofta förbises, kan vara avgörande för hur bekvämt det är att äga en luftmadrass. Hur lätt det är att vika ihop, rulla eller transportera madrassen påverkar direkt dess mångsidighet. Till exempel har många moderna luftmadrasser, med tunnare men hållbara material, förmågan att komprimeras till ungefär samma storlek som en gympapåse, vilket gör dem enkla att bära med sig på campingresor eller weekendresor. Madrassens faktiska vikt spelar också in i ekvationen. Material som TPU (termoplastisk polyuretan) tenderar att ge lättare madrasser, som väger cirka två till fem kilo, vilket gör dem till en hit bland backpackers och vandrare. Lyxigare luftmadrasser, som ofta är utrustade med extrafunktioner eller tillverkade av robustare material som PVC (polyvinylklorid), kan däremot väga upp till 10 kilo, vilket gör dem mer lämpade för stationär användning i hemmet.

 • Pris

  Om vi börjar med budgetalternativen så erbjuder madrasser för omkring 500 SEK ofta grundläggande funktioner utan några krusiduller. De är vanligtvis tillverkade av standardmaterial som PVC. Dessa madrasser tjänar sitt primära syfte som liggunderlag och är särskilt lämpliga för tillfällig användning eller kortsiktiga lösningar. Även om de kanske inte kan skryta med högsta hållbarhet eller extra komfort, fungerar de som ett funktionellt val för dem som inte vill investera mycket.

  I andra änden av spektrumet finns luftmadrasser som kostar runt 6000 SEK och som ofta förkroppsligar lyx och teknik i den uppblåsbara sängvärlden. Dessa madrasser handlar inte bara om att erbjuda en plats att sova på, de handlar om att förbättra sömnupplevelsen. De är tillverkade av förstklassiga material som förstärkt TPU eller specialiserad PVC, vilket ger ökad hållbarhet och motståndskraft mot punktering. Många av dem kan ha inbyggda elektriska pumpar med justerbara fasthetsinställningar, vilket ger användare möjlighet att skräddarsy deras sovyta. Tillägg som plyschflockade toppar, integrerade kuddar eller till och med Memory Foam-lager är inte ovanliga i denna prisklass.

  Användarrecensioner av luftmadrasser går ofta djupare in på detaljer som faktiska uppblåsningstider, komfortnivåer och effektiviteten hos inbyggda pumpar, vilket ger potentiella köpare en tydligare bild än vad tillverkarens påståenden kan erbjuda. De lyfter också ofta fram nyanser som madrassens förmåga att behålla luft över natten, eventuella problem med materiallukt eller verklig hållbarhet vid regelbunden användning. Genom att fokusera på dessa detaljerade observationer kan konsumenterna undvika potentiella fallgropar och välja en luftmadrass som verkligen uppfyller deras komfort- och funktionskrav.

arrow-more

Hur stor bör en luftmadrass vara?

Storleken på den luftmadrass du bör välja kommer an på flera faktorer:

 • Syfte och användning: Om du använder din luftmadrass för camping kan det vara bäst att välja en enkel- eller tvillingstorlek som passar i ett tält. Om du däremot vill ha en luftmadrass för att ta emot gäster i ditt hem, kan du välja en queen eller king size, beroende på hur många personer du planerar att vara värd för.
 • Tillgängligt utrymme: Mät utrymmet där du planerar att ställa upp luftmadrassen. För camping, tänk på storleken på ditt tält. För inomhusbruk, tänk på rummets storlek. Se till att det finns tillräckligt med utrymme runt madrassen för enkel förflyttning och tillgänglighet.
 • Antal användare: Om det är för en ensam person räcker det med en madrass i tvillingstorlek. För två vuxna är en queensize- eller kingsize-madrass bekvämare.
 • Överväganden om förvaring: Större madrasser kräver mer lagringsutrymme när de är tömda. Om förvaringsutrymme är ett problem kanske du vill välja en mindre madrass eller en som är lätt att fälla ihop.
 • Transport: Om du ska ta med madrassen på campingturer eller andra utflykter bör du tänka på hur lätt den kan transporteras. En kompakt och lätt madrass är idealisk för sådana situationer.
 • Personlig komfort: Vissa människor föredrar att ha mer utrymme, även om de sover ensamma, medan andra är nöjda med bara tillräckligt med utrymme för att få plats. Tänk på dina personliga preferenser och komfortbehov.

Får luftmadrasser användas utomhus?

Att använda en luftmadrass utomhus kan vara bekvämt för camping eller lounging, men det finns några faktorer att tänka på:

Fördelar med att använda en luftmadrass utomhus:

 • Komfort: Luftmadrasser kan ge en bekväm sov- eller liggplats, särskilt om du campar på ojämn eller stenig mark.
 • Bärbarhet: Många luftmadrasser är lätta och kan packas ihop, vilket gör dem enkla att bära med sig.
 • Justerbar fasthet: Du kan justera fastheten efter dina önskemål, vilket kan vara svårare att göra med traditionella campingdynor eller madrasser.

 

Nackdelar och överväganden vid användning av en luftmadrass utomhus:

 • Punktering: Vid användning utomhus är risken för punktering av luftmadrassen betydligt högre på grund av stenar, pinnar och andra vassa föremål. Att använda en presenning eller markduk under kan hjälpa, men det är inte riskfritt.
 • Temperatur: Luftmadrasser isolerar inte mot marken, så under kallare förhållanden kan de bli ganska kalla. Du kan behöva ett extra isolerande lager eller ett liggunderlag.
 • Luftförlust: Vissa luftmadrasser tenderar att tappa luft, vilket kan vara obekvämt om du planerar att sova på dem över natten.
 • Fukt: Dagg eller fukt kan bildas under luftmadrassen och göra den våt. Det är viktigt att se till att den är helt torr innan förvaring för att förhindra mögel och mjöldagg.
 • Hållbarhet i tuffa förhållanden: Alla luftmadrasser är inte byggda för utomhusförhållanden. Vissa kanske inte tål slitage från utomhuselement som UV-strålar, regn etc.
 • Uppblåsning och tömning: Se till att du har ett sätt att blåsa upp luftmadrassen, särskilt om du ska resa till en avlägsen plats. Vissa madrasser har inbyggda pumpar, medan andra kan kräva en extern pump.
 • Djurliv: Beroende på området kan djur attraheras av eller vara nyfikna på madrassen. Det är en mindre fråga men något att vara medveten om om du campar i naturen.

 

Om du bestämmer dig för att använda en luftmadrass utomhus kommer här några tips:

 • Använd ett skyddande lager: Placera en presenning, markduk eller annat skyddande lager under för att förhindra punktering.
 • Välj rätt typ av luftmadrass: Om du campar ofta bör du investera i en luftmadrass som är särskilt utformad för utomhusbruk.
 • Regelbundna kontroller: Kontrollera regelbundet om det finns punkteringar eller luftläckage och ha ett reparationskit till hands.
 • Förvara på rätt sätt: Se till att madrassen är ren och torr innan du lägger undan den.

 

Kan en luftmadrass användas av fler än en person?

Luftmadrasser kan användas av mer än en person, men det är viktigt att ta hänsyn till madrassens storlek, utformning och viktkapacitet. En twin size-madrass är vanligtvis avsedd för en person, medan en dubbel eller queen size-madrass bekvämt kan rymma två personer. Kontrollera alltid tillverkarens viktgräns och riktlinjer för att förhindra överbelastning, vilket kan minska madrassens livslängd och utgöra en potentiell säkerhetsrisk. Innan du gör ett köp bör du också utvärdera dess hållbarhet och stabilitet för att säkerställa att båda kan sova utan att ständigt störa varandra.

Hur ofta kan man använda en luftmadrass?

Hur ofta luftmadrassen används beror på dess avsedda syfte och byggkvalitet. Även om en luftmadrass kan fungera som en tillfällig sovlösning för gäster eller campingresor, är den vanligtvis inte utformad för daglig långvarig användning som en traditionell säng. Långvarig, konsekvent användning kan leda till snabbare slitage, luftläckage eller minskad komfort. Om madrassen används dagligen är det viktigt att regelbundet inspektera den för tecken på skador och se till att den är fullt uppblåst under hela natten för optimalt stöd och lång livslängd.

Vilken typ av pump bör en luftmadrass ha?

Luftmadrassen bör ha en pump som matchar dess uppblåsningskrav och användarvänlighet. Många moderna luftmadrasser har en inbyggd elektrisk pump som ger snabb uppblåsning och tömning. Om madrassen är avsedd för camping eller platser utan elektricitet är det viktigt med en batteridriven eller manuell hand-/fotpump. Se till att pumpen har en kompatibel ventil, ger tillräckligt luftflöde för att blåsa upp madrassen inom rimlig tid och är hållbar nog för att klara upprepad användning. För extra bekvämlighet föredrar vissa användare pumpar med justerbara inställningar för att uppnå önskad fasthetsnivå.

Bör en luftmadrass kunna blåsas upp automatiskt?

En luftmadrass som kan blåsas upp automatiskt är mycket bekväm, särskilt för användare som tycker att manuell uppblåsning är tråkigt eller svårt. Automatisk uppblåsning, som vanligtvis uppnås med en integrerad elektrisk eller batteridriven pump, möjliggör snabb installation utan fysisk ansträngning. Denna funktion är särskilt fördelaktig för äldre användare, personer med fysiska begränsningar eller när sängen ska ställas upp ofta. Vissa automatiska pumpar har dessutom justerbara inställningar för att uppnå önskad fasthetsnivå. Om du planerar att använda madrassen i områden utan elektricitet, som på campingplatser, bör du se till att den också har ett alternativt manuellt uppblåsningsalternativ eller ta med en lämplig batteridriven pump.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta