Ett madrasskydd är den mycket effektiva produkten som ser till så att du kan njuta av din madrass utan att behöva oroa dig för slitage eller att madrassen blir ofräsch i längden. Efter en tids användning gäller det bara att avlägsna madrasskyddet och att sedan maskintvätta det, och inom kort är det som nytt igen.

Nedan ska vi ta en titt på några av de mest effektiva madrasskydden på marknaden så att du ska kunna få tillgång till just det madrasskyddet som blir rätt för dig. Ta en titt på listan och hitta din favorit redan idag!

Du måste veta detta innan du köper

 • Bäddmått
  Har du en dubbelsäng eller en enkelsäng? Vilka är de exakta bäddmåtten? Se alltid till så att du beställer ett madrasskydd med rätt storlek.
 • Materialet
  Säkerställ att madrasskyddet som du beställer är tillverkat av ett mjukt och bekvämt material. Du vill självfallet kunna njuta av en god nattsömn utan obehag på grund av ett hårt madrasskydd.
 • Märket
  Köp gärna ett madrasskydd från ett populärt och välkänt märke så att du kan vara säker på att du beställer från en pålitlig försäljare som erbjuder högsta möjliga kvalitet.
 • Utseendet
  Den här punkten må inte vara den viktigaste, men visst är det en fördel om du väljer ett madrasskydd med en snygg och stilren design som passar i just ditt sovrum.

De 3 bästa madrasskydden i 2023 års testguide:

 • Hilding Daggkåpa Madrasskydd – Redaktörens val
 • Borås Cotton Quilt Madrasskydd – Bäst madreasskydd till priset
 • Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd – Det bästa välventilerade valet

Hilding Daggkåpa Madrasskydd – utrustat med vätskebarriär och ytskikt av Lyocell

Redaktörens val

Daggkapa_900
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Hilding Daggkåpa Madrasskydd har blivit utsett till redaktörens val och är ett mycket följsamt madrasskydd som kommer utrustat med en vätskebarriär. Detta madrasskydd har möjligheten att absorbera vätska så att du ska kunna njuta av en god natts sömn på en madrass som hålls ren och fin.

Om Hilding Daggkåpa Madrasskydd

Med åtta storlekar att kika närmare på kan du säkerställa att du får ett passande Hilding Daggkåpa Madrasskydd till antingen en enkelsäng eller dubbelsäng. Madrasskyddet har en diskret vit färg som gör susen i de flesta sovrummen, och tack vare en inbyggd vätskebarriär tillsammans med ett ytskikt av Lyocell kan du lita på att madrasskyddet är duktigt på att absorbera vätska. Du får därför en optimal upplevelse varje gång det är dags att sova, och du kan alltid vara säker på att madrassen ger ett ypperligt skydd.

Tack vare dess tunna design kommer madrasskyddet inte att märkas av, men trots detta agerar det som ett underbart skydd i sängen. Satsa på Hilding Daggkåpa Madrasskydd och säkerställ att du kan njuta av din madrass under en lång tid framöver. När det väl är dags kan madrasskyddet sedan maskintvättas i upp till 60 grader.

Fördelar

 • Tillgängligt i många storlekar
 • Utrustat med en vätskebarriär
 • Kan tvättas i tvättmaskin

Nackdelar

 • Inga större nackdelar

Specifikationer

 • Från märket Hilding
 • Utrustat med vätskebarriär
 • Åtta olika storlekar att välja mellan
 • Kan tvättas i upp till 60 grader
 • Ytskikt av Lyocell
 • Kommer i en vit färg

Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd – 65% polyester och 25% bomull i ett fuktavvisande format

Det bästa välventilerade valet

Jensen-SoftProtect-FRI_650

i samarbete med PriceRunner

 

Nästa madrasskydd bjuder dig på en fuktavvisande yta och en god liggkomfort till ett mycket rimligt pris: vi talar här om Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd. Det här madrasskyddet är skönt att ligga på och kommer att garantera hygieniska sömnupplevelser. Om du vill säkerställa att madrassen som du ligger på alltid hålls skyddad kommer du att tacka dig själv när du satsar på Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd.

Om Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd

Är du osäker på om det finns ett Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd i den rätta storleken för just din säng? Inte behöver du oroa dig, för det här skyddet finns tillgängligt i hela 16 storlekar, så både enkelsängar och dubbelsängar kan få stor nytta av madrasskyddet. Tyget i sig självt består av 65 % polyester, 25 % bomull och 15 % viskos. Resultatet blir ett skydd som är fuktavvisande och bekvämt att ligga på.

Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd kan både torkas av och avlägsnas för att köras i tvättmaskinen. Ytan har specialbehandlats för att kunna stöta bort vätska, men trots detta är skyddet välventilerat och släpper igenom luft för en sval och härlig känsla. Prova på Jensen SoftProtect Bäddmadrasskydd och håll din madrass ren och fin.

Fördelar

 • Imponerande storleksurval
 • Enkelt att fästa och avlägsna
 • Fuktavvisande yta

Nackdelar

 • Inga egentliga nackdelar

Specifikationer

 • Från märket Jensen
 • 65 % polyester, 25 % bomull och 15 % viskos
 • 16 olika storlekar
 • Fuktavvisande yta
 • Välventilerat
 • Stretch i textilen

42033 Madrasskydd Vit (180x200cm) – prisvärt alternativ i många storlekar

 • OEKO-TEX certifierad
 • Smart resår i hörnen
 • Maskintvättbar i upp till 60 grader

Introduktion

Vill du se till så att din madrass får ett optimalt skydd för komforten och hygienens skull? Satsa då gärna på 42033 Madrasskydd Vit från märket Borganäs. Det här effektiva madrasskyddet kommer att passa de flesta sängarna då du har möjligheten att välja mellan en lång rad olika bäddmått: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 140×200, 160×200 samt 180×200. Både enkelsängar och dubbelsängar kan därför få stor nytta av det högkvalitativa madrasskyddet.

Om 42033 Madrasskydd Vit (180x200cm)

Det vita madrasskyddet från märket Borganäs är tillverkat i 50 % bomull och 50 % polyester. Skyddet är formsytt och är dessutom stoppat samt quiltat för att säkerställa att du får tillgång till ett så behagligt underlag som möjligt.

Inte nog med att ett effektivt madrasskydd minskar slitaget på din madrass, utan det ser också till så att du får ett renare och fräschare underlag – och det är lätt som en plätt att fästa skyddet med hjälp av elastiska hörnbarn. När madrasskyddet väl behöver tvättas gäller det bara att smidigt avlägsna det för att sedan maskintvätta det i 60 grader.

Fördelar

 • Enkelt att fästa och att avlägsna
 • Ser till så att din madrass håller sig fräsch
 • Kan maskintvättas i upp till 60 grader

Specifikationer

 • Formsytt madrasskydd
 • Både stoppat och quiltat
 • Kan maskintvättas i upp till 60 grader
 • Tillverkat i 50 % bomull och 50 % polyester
 • Kommer i en rad olika storlekar
 • Från märket Borganäs

Nackdelar 

 • Har en relativt tråkig design

Därför bör du använda ett madrasskydd

Enligt många är madrasskydd ett måste för att se till så att din madrass hålls ren samtidigt som du undviker slitage. Till ett ganska billigt pris kan du få ett effektivt madrasskydd som gör under för hemmet på flera sätt och vis. Det finns en lång rad skäl till att satsa på ett madrasskydd, och vi ska gå igenom några av dessa fördelar nedan.

1. Skydda din madrass varje natt

Den största positiva aspekten med att använda ett madrasskydd är just att din madrass skyddas från svett och fukt. Det är omöjligt att undvika varma nätter, och i sängar utan madrasskydd kan du räkna med att svett och fukt absorberas av din madrass. Resultatet blir både att din säng blir smutsigare samt att madrassen slits ut snabbare.

Väl värt att nämna är även hur din säng kommer att bli mjukare tack vare madrasskyddet samtidigt som lakanet inte lika lätt flyttar på sig. Det kan till och med vara gynnsamt att satsa på ett madrasskydd till spjälsäng om du har en son eller dotter därhemma.

2. Enkel rengöring

Hygien kommer aldrig mer att bli ett orosmoment när du har ett madrasskydd i din säng. Dessa är nämligen tvättbara och avlägsnas från din säng på mindre än en minut. Det är sannerligen mer tidskrävande att öppna upp en madrass dragkedja för att ta av överdraget och att sedan fästa det runt madrassen igen efter tvätt. Gör det lätt för dig själv genom att istället välja ett madrasskydd som snabbt sätts på och tas av.

Inte behöver du heller köra madrasskyddet på låg värme där det knappt händer någonting. Dessa skydd klarar ofta av temperaturer på upp till 60 grader, så dammkvalster kommer att elimineras medan ditt madrasskydd blir renare än någonsin.

3. Många olika prisklasser

Oavsett vilken budget du har att jobba med kommer det att finnas ett madrasskydd som blir rätt för just dig. Det finns nämligen madrasskydd inom flera olika prisklasser – allt från någon hundralapp till ett tusen kronor.

Priset kan variera beroende på exempelvis hur stor din säng är, vilket material madrasskyddet är tillverkat av samt hur bekvämt det är att ligga på. Lite dyrare alternativ kommer även att vara duktiga på att reglera temperaturen och att leda bort fukt. Oavsett om du satsar på ett Daggkåpa madrasskydd, ett Värnamo of Sweden madrasskydd eller ett billigt alternativ kommer du att tacka dig själv för att du äntligen har ett ordentligt skydd.

Källa: Jysk.se

Så förlänger du livslängden på din madrass

Du vill säkerligen att din madrass ska hålla under en så lång tid som möjligt, och en perfekt lösning är då att införskaffa dig ett madrasskydd som ligger likt ett skyddande lager över din madrass. Hur länge din madrass klarar sig beror på en rad olika faktorer såsom kvalitet, belastning, svett samt underhåll av madrassen, men det är en sak som är säker: du kommer utan tvekan att få njuta av din madrass under en längre tid om du har ett madrasskydd ovanpå.

Det finns dock även andra åtgärder som du kan ta till för att få madrassen att hålla extra länge. Om du vill säkerställa att din bäddmadrass håller under en så lång tid som möjligt kan du exempelvis vända på den en gång varje eller varannan månad så att madrassen inte alltid ligger på samma sida.

Du kan även ta beslutet att dammsuga din madrass med jämna mellanrum för att hindra smuts från att ta sig in. För fler tips, ta en tur över till Jysk eller Mio. Där kan du finna guider och inspiration som både hjälper dig att hitta den perfekta madrassen samt att ta hand om din madrass på rätt sätt.

Hur ofta ska sängkläder tvättas?

Det är inte ovanligt att underestimera hur ofta sängkläder egentligen behöver tvättas, och tro det eller ej blir dessa smutsiga relativt fort. Det är inte särskilt konstigt då vi ligger halvnakna på samma tyg flera timmar om dygnet.

Med all den svetten och andra kroppsvätskor som avsöndras dröjer det inte länge förrän bakterier samlas, och inte låter det särskilt trevligt. För att undvika dessa tråkigheter bör dina sängkläder tvättas en gång i veckan, och då vid minst 60 grader.

Glöm heller inte huvudkudden. Då talar vi inte om örngottet, utan själva kudden undertill. Den bör tvättas sisådär två gånger om året, och du kör den då i tvättmaskinen på ett skonsamt program. För att hålla den ännu mer fräsch kan du dessutom ta beslutet att vädra kudden varje dag.

Hur ser det då ut med madrasskyddet? Hur ofta bör detta tvättas? Med tanke på att madrasskyddet ligger som ett skyddande lager för att samla upp smuts och svett bör det i alla fall tvättas varannan månad.

Den större delen av madrasskydd kan tvättas vid 60 grader, och om du verkligen vill vara på den säkra sidan kan du också skaka samt vädra skyddet en-två gånger per vecka. Läs mer om hur du effektivt tvättar dina sängkläder genom att ta en tur över till Leva & Bo. Se dessutom till så att du beställer de rätta tillbehören för att fullända din säng såsom en effektiv madrass med fjädring eller en snygg skummadrass.

Vanliga frågor och svar

🤩 Vad är ett madrasskydd?

Ett madrasskydd är ett tyglager som placeras ovanpå din madrass för att skydda den från slitage samt för att förlänga dess livslängd. Madrasskydd kan vanligtvis maskintvättas för att enkelt hålla sängen ren.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

🤔 Hur väljer jag det bästa madrasskyddet?

Kostnad brukar gå hand i hand med kvalitet. Välj gärna ett lite dyrare madrasskydd med effektiv temperaturreglering, andningsförmåga samt bekväma material för att se till så att du får en optimal sömnupplevelse varje natt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

🧐 Hur länge håller ett madrasskydd?

Hur länge ett madrasskydd håller beror på hur ofta du tvättar det, hur flitigt det används samt vilken typ av madrasskydd du har köpt. Det är vanligt att de lite dyrare madrasskydden är aningen mer slitstarka.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Jysk är ett danskt företag som trots detta har ett stort antal butiker i Sverige. De specialiserar sig på det mesta inom kategorin ”inredning” och säljer produkter såsom sovrumsmöbler, badrumstillbehör, kontorsprylar, vardagsrumsmöbler, köksvaror och mycket mer därtill. Samtidigt kan du i deras webbutik läsa olika artiklar och guider som hjälper dig att hitta de rätta möblerna utefter dina behov och önskemål.

Artikel 1 uppdaterades senast: 13 maj 2020
Läs hela artikeln här

Artikel 2 uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

Mio är en möbel- och inredningskedja som har 73 butiker tillsammans med en webbutik. Här kan du beställa möbler i form av bland annat soffor, sängar, matbord, stolar, utemöbler, belysning, mattor och mer därtill. Du kan dessutom klicka dig in på flikarna ”guider”, ”inspiration” och ”nyheter” för att ta reda på mer kring hur du hittar möblerna som blir perfekta för ditt hem.

Artikeln uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

Expressen är en svensk kvällstidning som även har en nyhetssajt på nätet. Här kan du få reda på de senaste nyheterna som relaterar till både Sverige och resten av världen. Det finns olika kategorier såsom sport, nöje, kultur, debatt, klimat med mera. Expressens mål är att informera sina läsare om aktuella nyheter och allt som sker runtom i världen.

Artikeln uppdaterades senast: 3 december 2018
Läs hela artikeln här

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Borås Cotton Quilt Madrasskydd – madrasskydd i bomull med elastiska band

Bäst till priset

BorasCottonmadrassbeskytter3_650

Borås Cotton Quilt Madrasskydd erbjuder dig ett mycket prisvärt skydd som håller din madrass ren och fin alla dagar i veckan. Oroa dig aldrig mer för att madrassen ska kännas ofräsch när du har ett madrasskydd som Borås Cotton Quilt Madrasskydd. Hög kvalitet till ett riktigt lågt pris kan du förvänta dig, och som om detta inte vore nog finns madrasskyddet att beställa till både enkel- och dubbelsängar.

Om Borås Cotton Quilt Madrasskydd

Borås Cotton Quilt Madrasskydd är tillgängligt i sex olika storlekar med den minsta som uppmäter 90×200 cm och den största som uppmäter 180×210 cm. Madrasskyddet är gjort på 100 % bomull, och designen har åstadkommits via quiltsömnad. Det är möjligt att tvätta Borås Cotton Quilt Madrasskydd i tvättmaskinen i upp till 40 grader, men kom ihåg att den därefter bör lufttorkas och inte läggas in i torktumlaren.

Elastiska band sitter i vardera hörnan av madrasskyddet och ser till så att det verkligen sitter på plats under hela natten. Genom att ha ett Borås Cotton Quilt Madrasskydd över din bäddmadrass får du det optimala skyddet som håller hygienen på topp i alla lägen.

Fördelar

 • Skyddar din bäddmadrass
 • Med elastiska band
 • Tillverkat i naturmaterial

Nackdelar

 • Kan endast lufttorkas

Specifikationer

 • Från märket Borås
 • Tillverkat i 100 % bomull
 • Kan tvättas i upp till 40 grader
 • Bör endast lufttorkas
 • Quiltsömnad
 • Finns i sex olika storlekar

Carpe Diem Beds Stretch Bäddmadrasskydd – miljövänligt och härligt stretchtyg

Bästa premiumval

Carpe Diem Beds Stretch Bäddmadrasskydd

Ett premiumval tackar du säkerligen inte gärna nej till om du vill ha det bästa på marknaden. Carpe Diem Beds Stretch Bäddmadrasskydd är ett riktigt exklusivt madrasskydd med många händiga fördelar som du inte kommer att vilja gå miste om. Se till så att din madrass hålls skyddad varje natt och sätt både hygien samt komfort i första rum när du väljer Carpe Diem Beds Stretch Bäddmadrasskydd.

Om Carpe Diem Beds Stretch Bäddmadrasskydd

Carpe Diem Beds Stretch Bäddmadrasskydd finns att beställa i ett imponerande antal storlekar. Med 16 varianter att välja mellan är det helt säkert att du kan få tag på ett madrasskydd som sitter perfekt om just din bäddmadrass. Skyddet kommer i en simpel vit färg, men dess konstruktion är allt annat än simpel. Den här premiumprodukten är tillverkad i ett stretchtyg som är impregnerat med Bionic-Finish Eco, och resultatet blir ett tyg som är fantastiskt ventilerande.

Som om inte detta vore nog har Carpe Diem Beds Stretch Bäddmadrasskydd möjligheten att både föra bort smuts, fett och fukt för en optimal sömnupplevelse. Stoppningen inom skyddet består av viskos, bomull, polyester och polyamid. Då skyddet både har Svanen-märket och OEKO-TEX certifiering är det dessutom miljövänligt.

Fördelar

 • Miljövänligt
 • Unikt stretchtyg
 • Skyddar mot smuts och fukt

Nackdelar

 • Högre prisklass

Specifikationer

 • Från märket Carpe Diem Beds
 • 16 olika storlekar
 • Kommer i en vit färg
 • Framställt i ett stretchtyg
 • Impregnerat med Bionic-Finish Eco
 • Stoppat med polyamid, polyester, bomull och viskos

Borås Turiform Madrasskydd – framställt i 50% bomull och 50% polyester

Utvalda av bedzzz.se

TuriformMadrasskydd_400

Då har vi nått det sista madrasskyddet på listan, och den här produkten är perfekt för dig som vill ha ett äkta budgetval utan att det kompromissas med kvaliteten. Det behöver inte vara dyrt att skydda din säng på bästa möjliga sätt, och Borås Turiform Madrasskydd visar prov på detta. Satsa på detta polyesterfyllda skydd och se till så att din bäddmadrass förblir ren och fin under en ännu längre tid.

Om Borås Turiform Madrasskydd

Med sju olika storlekar spelar det ingen roll om du har en enkelsäng eller en dubbelsäng – Borås Turiform Madrasskydd kommer att passa oavsett. Den minsta storleken ligger på 90×200 cm medan den största uppmäter hela 210×210 cm. Tack vare faktumet att madrasskyddet har en sticka i varje hörn är det lätt att fästa skyddet om bäddmadrassen på ett sätt som gör att det inte glider av.

Borås Turiform Madrasskydd är framställt med en blandning mellan bomull och polyester. Även fyllningen på insidan består av polyester, och resultatet blir ett skydd som förlänger livslängden på din madrass och säkerställer att du får en ren och bekväm upplevelse varje gång det är dags att lägga dig. För ett förvånansvärt billigt budgetval som trots priset gör sitt jobb väl är det Borås Turiform Madrasskydd som gäller.

Fördelar

 • Utmärkt skydd för sängen
 • Sticka i varje hörn
 • Tillgängligt i olika storlekar

Nackdelar

 • Inga större nackdelar

Specifikationer

 • Från märket Borås
 • 50 % bomull och 50 % polyester
 • Sticka i varje hörn
 • Sju olika storlekar
 • Polyesterfyllning
 • Finns både till enkelsäng och dubbelsäng

Plastic Coated Terry Madrasskydd Och Lakan – prisvärt set med lakan och madrasskydd

 • OEKO-TEX certifierad
 • Designad i Sverige
 • Bra andningsförmåga

Introduktion

Inte behöver ett högkvalitativt madrasskydd vara dyrt, och nästa produkt är ett bevis på det påståendet. Plastic Coated Terry Madrasskydd Och Lakan är ett paket som innehåller både ett lakan och ett madrasskydd till ett förvånansvärt billigt pris så att du ska kunna fullända din säng. Produkten kommer från märket Rätt Start, och om ett härligt madrassöverdrag står på din inköpslista bör du definitivt vända dig till den här produkten.

Om Plastic Coated Terry Madrasskydd Och Lakan

Få ett madrasskydd som andas när du satsar på Plastic Coated Terry Madrasskydd Och Lakan. Båda produkterna i paketet är designade i vårt avlånga land, och madrasskyddet har till och med en vattentät undersida.

Materialen som har använts vid tillverkning är Oeko-Tex certifierade, vilket betyder att de inte innehåller några skadliga ämnen. Här har vi dessutom ett vattentätt madrasskydd som är gjort av GOTS-certifierad ekologisk bomull samtidigt som produkten också är PVC-fri. Det kan knappt bli bättre än så! Testa på den prisvärda Plastic Coated Terry Madrasskydd Och Lakan redan idag och glöm inte att även kika på några högkvalitativa kontinentalsängar för en äkta makeover i ditt sovrum.

Fördelar

 • Tillverkad av Oeko-Tex certifierade material
 • Både madrasskydd som är vattentätt och lakan i ett paket
 • Mycket prisvärt

Specifikationer

 • Madrasskyddet uppmäter 60 x 120 cm
 • Madrasskyddet är tillverkat av 100 % ekologisk bomull
 • Lakanet uppmäter 100 x 150 cm
 • Lakanet är tillverkat av 100 % ekologisk bomull
 • Undersidan är tillverkad av 100 % polyuretan
 • Madrasskyddet kan maskintvättas vid 90 grader
 • Lakanet kan maskintvättas vid 30 grader

Nackdelar 

 • Inga för närvarande

60×120 Vattentäta Madrasskydd – vattentätt och maskintvättbart

Mest praktiska val

 • Tillverkad i 100% bomull
 • OEKO-TEX certifierad
 • Vattentät

Introduktion

Nästa produkt på listan är ett vätsketätt madrasskydd som skyddar din madrass alla dagar i veckan. 60×120 Vattentäta Madrasskydd kommer från märket Rätt Start, ett svenskt märke som är känt för att ta fram imponerande lakan och madrasskydd som du inte vill gå miste om. Sov gott om nätterna samtidigt som du alltid kan vara säker på att din madrass är skyddad.

Om 60×120 Vattentäta Madrasskydd

Det Oeko-Tex certifierade materialet som 60×120 Vattentäta Madrasskydd är tillverkat av garanterar att produkten inte innehåller några skadliga ämnen, och det är även detta material i 100 % bomull som ser till så att madrasskyddet är så bekvämt. Med sin vattentäta egenskap och PU-skydd blir det bara ännu bättre.

Såsom namnet antyder har det här madrasskyddet en längd på 120 cm samt en bredd på 60 cm, så det är passande att dra nytta av på en enkelsäng. Skyddet har en god andningsförmåga så att du ska slippa överdriven värme, men för att alltid hålla hygienen på topp kan du avlägsna skyddet för att maskintvätta det vid 90 grader. För att även kika på några riktigt snygga madrasser som gör din säng lite extra bekväm, klicka här.

Fördelar

 • Kan användas som ett vattentätt lakan
 • Tillverkad av Oeko-Tex certifierade material
 • Gjord i 100 % bomull för bekvämlighetens skull

Specifikationer

 • Storlek på 60 x 120 cm
 • Vattentät
 • Kommer med PU-skydd
 • Tillverkad i Oeko-Tex certifierade material
 • Kan maskintvättas i upp till 90 grader
 • Gjord i 100 % bomull

Nackdelar 

 • Ganska liten storlek, så den passar enbart i en enkelsäng

Lupin Madrasskydd Vit (200x90cm) – Mycket exklusivt madrasskydd i ull

Introduktion

Sist på listan har vi ett ganska dyrt madrasskydd, men det är väl värt pengarna om du är ute efter ett riktigt exklusivt skydd som bjuder på den ultimata komforten. Lupin Madrasskydd Vit är ett skydd från märket Värnamo of Sweden som alltid bjuder på kvalitetsprodukter, och det här madrasskyddet är inget undantag.

Om Lupin Madrasskydd Vit (200x90cm)

Här har vi en produkt som verkligen utstrålar exklusivitet. Detta ullmadrasskydd bjuder på en god andningsförmåga tillsammans med effektiv temperaturreglering så att du ska få den bästa möjliga upplevelsen varje natt. Med en längd på 200 cm och en bredd på 90 cm är det här ett skydd som passar en enkelsäng mycket väl, så säkerställ att din säng har de rätta bäddmåtten.

Madrasskyddet är stoppat med lyxig ull från Nya Zeeland som ger dig det där mjuka och behagliga underlaget. Inuti finner du en kärna av mikrofiber, och glöm heller inte att materialen är Oeko-Tex certifierade – så det finns inga skadliga ämnen som du behöver oroa dig gör. Ha i åtanke att du bör tvätta detta madrasskydd i 30 grader på ullprogrammet så att skyddet håller under en lång tid framöver.

Fördelar

 • Mycket exklusivt madrasskydd i ull
 • Reglerar temperaturen på ett effektivt sätt
 • Har en god andningsförmåga

Specifikationer

 • Oeko-Tex certifierad
 • Uppmäter 200 x 90 cm
 • Bör tvättas i 30 grader på ullprogrammet
 • Stoppad med ull från Nya Zeeland
 • Kärna av mikrofiber
 • Kommer från märket Värnamo of Sweden

Nackdelar 

 • Mycket dyrt

Plastad Frotté Madrasskydd Vit (200x180cm) – Mjukt, behagligt och lyxigt

Plastad Frotté Madrasskydd Vit (200x180cm)

Introduktion

För dig som bara blir nöjd om du får det allra lenaste och skönaste madrasskyddet kommer här den perfekta produkten. Plastad Frotté Madrasskydd Vit från märket Värnamo of Sweden har sannerligen inte snålat med kvaliteten, så detta blir ett ypperligt skydd att fästa ovanpå madrassen för att undvika slitage på madrassen samt att se till så att din madrass håller under en lång tid framöver.

Om Plastad Frotté Madrasskydd Vit (200x180cm)

Plastad Frotté Madrasskydd Vit är tillverkad av Oeko-Tex certifierade material och kan beställas i många olika storlekar. Det spelar därför ingen roll om du har en enkelsäng eller en dubbelsäng – det finns ett perfekt madrasskydd för just din säng. Resårbanden i hörnen ser till så att skyddet verkligen sitter fast, och materialet har en god andningsförmåga.

På tal om materialet är skyddet tillverkat av 100 % bomullsfrotté med en plastbelagd undersida. Produkten är 100 % PVC-fri, och du kan avlägsna madrasskyddet när det är dags att maskintvätta det vid upp till 95 grader. Du kan därtill också torka madrasskyddet vid en temperatur på max 70 grader.

Fördelar

 • Härligt material av 100 % bomullsfrotté
 • Kan maskintvättas i upp till 95 grader
 • Materialen är Oeko-Tex certifierade

Specifikationer

 • Mått på 180 x 200 cm (andra mått finns att beställa)
 • Kan maskintvättas i upp till 95 grader
 • Kan torkas i en temperatur på upp till 70 grader
 • Materialen är Oeko-Tex certifierade
 • Gjord av plastad frotté i 100 % bomullsfrotté
 • Fullkomligt PVC-fritt

Nackdelar 

 • En aning dyrt

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar