Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer


Köpguide till marknadens bästa memory foam madrasser

Enligt vår forskning och analys Vi har valt produkter som ger högt betyg på de parametrar vi utvärderar dem på, men inte en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Analyserad produkt
Baserat på analys
Utarbetad av experter Bakom Bedzzz är ett specialiserat team av experter inom konsumentvaror, vars huvuduppgift är att ge dig den bästa vägledningen för att hitta den bästa produkten för dina behov.

Visste du att NASA ursprungligen utvecklade tekniken med memory foam på 1950-talet för att förbättra dynor i flygplanssäten? Denna teknik blev snart tillgänglig för allmänheten, men det var inte förrän på 1990-talet som skummadrasser började dyka upp. Idag finns dessa madrasser överallt, mycket eftertraktade för den komfort de erbjuder och deras effektivitet när det gäller att lindra kroniska smärtor i rygg och nacke.

På den nuvarande marknaden finns det en rad olika skummadrasser, med olika lager och material. Det kan dock vara överväldigande att navigera bland dessa alternativ. Den här guiden syftar till att förenkla din beslutsprocess genom att fokusera på viktiga faktorer att tänka på när du väljer en madrass. Dessutom har vi sammanställt en lista över vad vi anser vara marknadens bästa alternativ för att hjälpa dig på traven.

OBS: Denna artikel innehåller just nu 1 produkt, eftersom de tidigare utvalda produkterna är slutsålda eller inte längre tillgängliga. Vi är medvetna om problemet och arbetar för fullt med nya undersökningar för att du inom kort ska få en komplett överblick av de bästa produkterna på marknaden idag – de finns precis runt hörnet.

Så utvärderar och levererar vi produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. VI har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om det kan påverka vårt urval av produkter för våra artiklar, baseras våra rekommendationer alltid på redaktörens professionella bedömning av de bästa produkterna.

Vårt research-team utvärderar produkter baserat på följande parametrar:

  1
 • Produkttester från expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data om våra läsares preferenser

Ovanstående är en fråga om pris och kvalitet. Det är viktigt att notera att rankningen inte är en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några oberoende tester inom denna produktkategori, och att vi i första hand har analyserat kundernas egna recensioner av produkten. Kundrecensionerna har analyserats i förhållande till produktens egenskaper och pris.

Bra för alla sovställningar test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Emma Original Mattress - exceptionellt långvarig fasthet med väl avrundad design

Madrassen Emma Original utmärker sig bland memory foam-madrasser med sin varaktiga fasthet och mångsidiga design, lämplig för ett brett spektrum av sovställningar. Denna madrass är särskilt fördelaktig för dig som har ryggsmärtor eller som söker den formbara komforten hos skum.

Emma Original Mattress
Bra för alla sovställningar

Dagens bästa priser och erbjudanden på Emma Original Mattress:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Riktad tryckavlastning.
 • Komfort i tre lager med temperaturreglering
 • 100 dagars provperiod och fri leverans

Granskning: Produktanalys av Emma Original Madrass

Detaljer

  • Material: Airgocellskum; Viskoelastiskt skum; HRX-skum
  • Komfortzoner: 7 zoner
  • Tjocklek: 25 cm
  • Fasthet: Medium
  • Täckmaterial: 100% polyester
  • Gratis provperiod: 100 dagar
  • Certifieringar: OEKO-TEX Standard 100
  • Garanti: 10 år
  • Tillgängliga storlekar: från 80 x 200 cm till 200 x 200 cm

Andningsförmåga, konturering och bra stöd

Emma Originalmadrass utmärker sig med sin tredelade design, skräddarsydd för att möta olika sömnbehov. Det yttersta lagret, tillverkat av tunn polyester, tillåter ett betydande luftflöde och transporterar bort fukt, vilket underlättar enkel skötsel och förbättrad luftcirkulation för en bekvämare sömn. Det översta lagret, tillverkat av gelliknande Airgocell skum, spelar en viktig roll för att reglera temperaturen, perfekt för dig som tenderar att bli överhettad om natten. Mellanlagret, som består av viskoelastiskt memory foam, formar sig efter din kroppsform, lindrar tryck och minskar obehag, särskilt för personer som sover på sidan eller som har ledbesvär. Baslagret av HRX-skum ger nödvändigt stöd, vilket är avgörande för att bibehålla en korrekt hållning på ryggraden, vilket är avgörande för personer som sover på rygg eller mage.

Riktat stöd

Emma Original har sju olika komfortzoner med olika fasthet för att ge skräddarsytt stöd där det behövs, såsom för höfter och axlar, och mjukare stöd i andra områden. Detta riktade stödsystem är särskilt fördelaktigt för personer med långvarig ryggsmärta, eftersom det ger personlig komfort. Madrassens anpassningsförmåga är också till fördel för dig som ofta byter ställning i sömnen.

Genom att erbjuda en 100-dagars provperiod och fri frakt visar Emma förtroende för sin produkt, vilket ger dig gott om tid att bedöma dess lämplighet i din hemmiljö. Madrassen finns i en rad olika storlekar, från singel (80 x 200 cm) till super king (200 x 200 cm), vilket gör att den passar olika sängramar.

Mer om Emma Original Mattress

Detaljer

 • Material: Airgocellskum; Viskoelastiskt skum; HRX-skum
 • Komfortzoner: 7 zoner
 • Tjocklek: 25 cm
 • Fasthet: Medium
 • Täckmaterial: 100% polyester
 • Gratis provperiod: 100 dagar
 • Certifieringar: OEKO-TEX Standard 100
 • Garanti: 10 år
 • Tillgängliga storlekar: från 80 x 200 cm till 200 x 200 cm

Skäl att köpa

 • Utformningen är anpassad till olika sovställningar
 • Zonindelad tryckavlastning.
 • Airgocell-skum och ventilerande polyesteröverdrag för en svalare vila
 • Hållbar fasthet med 10 års garanti
 • 100 dagars provperiod

Skäl att undvika

 • Högt pris

Bedzzz's vurdering

Efter en grundlig genomgång framstår Emma Originalmadrass som ett mångsidigt, högkvalitativt alternativ i kategorin skummadrasser. Dess design, som erbjuder riktad tryckavlastning, passar för många sovstilar. Kombinationen av Airgocell-skum och ett ventilerande överdrag tar effektivt itu med överhettningsproblem, ett vanligt problem med skummadrasser. Dess hållbarhet, som backas upp av en lång garanti, är anmärkningsvärd och understryker dess kvalitet.

Även om priset ligger är i överkant, motiverar den långa provperioden och försäkran om hållbarhet denna investering för alla som söker en bekväm och stödjande madrass med bra luftcirkulation. Vår bedömning är att Emma Originalmadrass är ett utmärkt val om du letar efter en kvalitetsmadrass som kommer att ge dig mycket komfort och som kommer att hålla i många år framöver.

5 saker att tänka på innan du köper memory foam madrass

 • Material

  När du fördjupar dig i världen av memory foam-madrasser är det viktigt att förstå de olika typerna av memory foam-material. Dessa variationer tillgodoser olika preferenser och behov och erbjuder unika fördelar.

  Traditionellt memory foam: Detta är den klassiska formen av memory foam, känd för sin djupa kontur och tryckavlastande förmåga. Det reagerar på kroppsvärme och tryck och formar sig efter den sovandes form. Även om det är utmärkt för dämpning och stöd, tenderar traditionellt memory foam att behålla värmen, vilket kan vara mindre bekvämt för varma sovare.

  Memory foam med gel-infusion: För att motverka problemet med värmehållning hos traditionellt memory foam utvecklades gelinfunderat memory foam. Denna typ innehåller gelpartiklar eller pärlor, som arbetar för att sprida värme och ge en svalare sovyta. Det är ett perfekt val för dem som uppskattar komforten hos memory foam men föredrar att sova svalare.

  Memory foam med öppna celler: En annan innovation som syftar till att förbättra andningsförmågan är memory foam med öppna celler. Denna typ har en inre struktur med fler öppna ytor, vilket möjliggör bättre luftcirkulation och värmespridning. Skum med öppna celler ger liknande form och stöd som traditionellt memory foam men med förbättrade kylningsegenskaper.

  Växtbaserat memory foam: I ett försök att skapa ett mer miljövänligt alternativ ersätter växtbaserat memory foam vissa av de petroleumbaserade komponenterna med material som härrör från växter. Denna typ av memory foam är ofta mer andningsbart och responsivt än traditionellt memory foam, vilket gör det till ett bra val för miljömedvetna konsumenter som letar efter ett bekvämt och hållbart alternativ.

 • Tjocklek

  Skummadrassens tjocklek är en viktig aspekt att ta hänsyn till, eftersom den ger en indikation på madrassens stödnivå. Vanligtvis kan du hitta madrasser med en tjocklek på mellan 15 cm och 35 cm, medan standardstorleken ligger mellan 20 och 25 cm. Antalet lager i en madrass motsvarar ofta dess tjocklek, och många tillverkare använder flera lager för att uppnå rätt balans mellan stöd, komfort och andningsförmåga. Madrasser har i allmänhet minst två lager: ett grundlager som förhindrar att madrassen sjunker ihop och ger stabilitet, och ett övre komfortlager som ger en mjuk, formande yta. Madrasser med ytterligare lager erbjuder olika komfortalternativ genom olika material, men dessa tenderar att vara vanligare i premiummodeller med högre pris.

 • Fasthet

  Madrassens fasthet är ett personligt val och varierar beroende på vilken sovställning du föredrar. Personer som sover på sidan föredrar ofta mjukare skummadrasser som ger extra dämpning för höfter och axlar. För de som sover på rygg eller par med olika sovpreferenser är en medelfast madrass ett mångsidigt val. Fastare madrasser rekommenderas vanligtvis för personer som sover på mage eller som har ryggproblem, eftersom de ger bättre stöd och hjälper till att bibehålla en korrekt ryggradsinriktning. Din kroppsvikt spelar också en roll när du väljer rätt fasthet; du som är tyngre kan ha större nytta av en fastare madrass. Även om tillverkarna vanligtvis tillhandahåller information om fasthet, är det bäst att personligen testa en madrass för att avgöra dess lämplighet. Lyckligtvis erbjuder många återförsäljare en provperiod, så att du kan returnera madrassen för full återbetalning om den inte uppfyller dina behov.

 • Storlek

  Vid val av skummadrass är storleken en flexibel faktor, och de flesta återförsäljare erbjuder en rad olika alternativ. Det är dock viktigt att ta hänsyn till storleken på din sängram, särskilt om ett varumärke har ett begränsat utbud av storlekar. Se bara till att den madrass du väljer passar perfekt på din säng. En madrass som inte passar kommer att vara mindre bekväm och skummet kan försämras på grund av skav mot sängramen, eller falla igenom den. Större madrasser kan vara lite svårare att hitta och kan vara dyrare. De vanligaste madrassstorlekarna är singel, dubbel, queen- och king size.

 • Pris

  Skummadrasser finns till ett brett spektrum av priser, från prisvärda alternativ till lyxmodeller. Madrasser med memory foam, som är kända för sin sofistikerade teknik och fördelar, är i allmänhet dyrare än vanliga madrasser med polyuretanskum. Faktorer som tjocklek, materialkvalitet och ytterligare funktioner som kylteknik eller användning av organiska material kan påverka priset. Budgetvänliga madrasser kan hittas för under 5 000 SEK, medan mellanklassmodeller ofta kostar mellan 5 000 och 10 000 SEK. Exklusiva madrasser kostar ofta över 10 000 SEK. Observera att dessa priser gäller för enkelsängar. Större madrasser ökar i pris.

arrow-more

Vad är en memory foam-madrass?

En memory foam-madrass är en madrass tillverkad av viskoelastiskt skum, ett material som ursprungligen skapades av NASA, och som är utformat för att forma sig exakt efter din kropps konturer och för att reagerar på både värme och tryck. Denna unika egenskap möjliggör jämn viktfördelning och minimerar tryckpunkter, vilket ger skräddarsytt stöd och förbättrad komfort. Vanligtvis består dessa madrasser av ett toppskikt av memory foam över en bas av tätt skum med hög densitet, vilket ger balans mellan mjukhet och stödjande fasthet. En av de främsta fördelarna med madrasser i memory foam är att de isolerar rörelser, vilket gör dem till ett utmärkt val för dig som delar säng, eftersom det minskar påverkan av ens rörelser på sin partner. Traditionellt memory foam tenderar dock att hålla kvar värme, vilket har fått många tillverkare att integrera kylningslösningar som gelinfunderat eller öppencelligt memory foam i nyare modeller för att förbättra luftflödet och andningsförmågan.

Hur länge håller en madrass i memory foam?

Skummadrassers hållbarhet beror på materialkvaliteten och hur väl de underhålls. I genomsnitt håller dessa madrasser mellan 6 och 8 år, med premiumalternativ med tätt skum som potentiellt kan hålla i över ett decennium. Livslängden påverkas av faktorer som skumdensitet, madrassens tjocklek och användningsfrekvens. För att förlänga livslängden är det viktigt med rätt skötsel och en stödjande sängram. Indikationer på att det är dags att byta ut din skummadrass inkluderar synligt sviktande, minskat stöd, ökat obehag eller en märkbar förändring av fasthet.

Hur rengör jag min memory foam-madrass?

För att rengöra din skummadrass, börja med att ta av sängen och dammsug med ett klädselmunstycke för att eliminera damm och små partiklar. Vid spill eller fläckar, använd en mild tvättmedelslösning med en fuktig trasa för att torka området, se till att madrassen inte blir alltför våt. För en mer grundlig rengöring, applicera bakpulver på ytan, låt det sitta i några timmar för att absorbera lukt och fukt, och dammsug sedan bort det. Undvik att använda starka kemikalier eller för mycket vatten, eftersom skumplastens absorberande egenskaper kan leda till skador. Se till att madrassen är helt torr innan du bäddar om sängen. Att regelbundet rotera madrassen kan också hjälpa till att förhindra ojämnt slitage.

Vilken typ av sovställning är en madrass i memory foam bäst lämpad för?

Skummadrasser är särskilt lämpade för personer som sover på sidan och för de som föredrar en mjuk, kroppskonturerande sovyta. Skummadrassens förmåga att forma sig efter kroppen ger bra stöd för höfter och axlar, vilket är en fördel för personer som sover på sidan. Dessa madrasser är också fördelaktiga för personer med ledvärk, eftersom skummets dämpande effekt lindrar tryckpunkter. Skummadrasser med medelhög till hög densitet kan ge det stöd och den komfort som krävs för personer som sover på rygg. Personer som sover på mage eller föredrar en fastare säng kan dock tycka att skummadrasser är för mjuka, vilket kan påverka ryggradens position. För dem som tenderar att bli varma i sömnen är det tillrådligt att välja en skummadrass med kylfunktioner för att säkerställa en bekväm sömnupplevelse hela natten.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta