En säng i mellanstorlek är perfekt om du vill ha lite mer utrymme men inte har plats för en dubbelsäng. Den är mindre än en dubbelsäng men större än en enkelsäng, och med den här sängstorleken kan du därför röra dig en del under natten. Läs vidare i vår guide för att få veta vilka sängar som är bäst i test och vilken sängmodell i mellanstorlek som passar bäst till dina behov.

Dux 1001 ramsäng

Dux 1001 ramsäng

– Elegant klassisk look som ger sovrummet en exklusiv känsla

Vill du ha en elegant och klassisk look som fyller ditt sovrum och bjuder dig på härligt bekväma nätter? Då kan Dux 1001 ramsäng vara en möbel som är väl värd att kika närmare på. Den här snygga ramsängen från märket Dux ser inte bara lyxig ut, utan är dessutom tillverkad av högkvalitativa material som ser till så att du får en behaglig upplevelse. Dux 1001 ramsäng kan köpas i storlek 90 x 200 cm hos bland annat Lämna Möbler där möbeln kostar 11 258 kronor, nedsatt från originalpriset på 12 650 kronor.

Ramsängen och dess struktur

För att det ska bli så skönt som möjligt att ligga i Dux 1001 ramsäng kommer den här sängen utrustad med två lager spiraler för att verkligen ge det där perfekta stödet åt din kropp. Det var redan år 1926 som den första versionen av den här sängen togs fram, och sedan dess har den bara utvecklats och förbättrats. I dagsläget får du därför en fantastiskt högkvalitativ säng som aldrig sviker dig!

Mer om ramsängen

Om du satsar på Dux 1001 ramsäng i storleken 90 x 200 cm kan du förvänta dig en säng som innehåller så många som 1 008 spiraler. Dessa tillåter dig att ligga skönt i sängen samtidigt som du får nog med stöd för att motverka ryggsmärta och andra problem. Välj dessutom själv om du vill att sängen ska ha en medium eller fast hårdhet.

Storlekar

Dux 1001 ramsäng är tillgänglig i följande storlekar:

Du kan läsa mer om de olika Dux 1001 ramsängarna här.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Royal kontinentalsäng

Royal kontinentalsäng

– Den perfekta enkelsängen för dig som värdesätter kvalitet

Här har vi den otroligt prisvärda kontinentalsängen som har lyckats att få ett 4 utav 5 stjärnors betyg hos Chilli.se. Royal kontinentalsäng är väl värd att kika närmare på om du letar efter den där perfekta enkelsängen som fulländar ditt sovrum samtidigt som den bjuder på imponerande förvaringsmöjligheter.

Royal kontinentalsäng finns att köpa i ett stort antal webbutiker, men ett proffsigt exempel är Furniturebox där sängen inte kostar mer än 7 495 kronor. Med fyra olika färger att välja mellan finns det säkerligen en Royal kontinentalsäng som fångar ditt intresse lite extra!

Kontinentalsängen och dess struktur

Royal kontinentalsäng är ett härligt sängpaket från märket Drömvik som du antingen kan få i färgen svart, beige, mörkgrå eller ljusgrå. Paketet består av en sängbotten med en robust ram, en resårbotten, en bäddmadrass och därtill ett tvättbart överdrag utanpå denne. Sängens resårbotten är väl värd att nämna då den kommer med pocketfjädring som är känt för att erbjuda ett utomordentligt stöd tack vare sitt smarta system. Om du letar efter en härlig enkelsäng behöver du därför inte leta längre!

Mer om kontinentalsängen

Längst ner i Royal kontinentalsäng finns ett system som tillåter dig att lätt lyfta på bottnen för att avslöja ett gömt förvaringsutrymme. Detta är ganska rymligt, och det är därför fritt fram att förvara exempelvis sängkläder, kuddar eller liknande i detta utrymme. Såsom tidigare nämnt har sängen en bäddmadrass högst upp, och denne är hela 8 cm hög så att du verkligen kan glida ner i sängen på ett härligt sätt. Den här madrassen innehåller skönt polyesterskum som kramar din kropp på helt rätt vis. Det finns med andra ord bara positiva saker att säga om Royal kontinentalsäng!

Storlekar

Royal kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlek:

 • 90 x 200

Du kan läsa mer om de olika Royal kontinentalsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

HAPPY kontinentalsäng

HAPPY kontinentalsäng

– En populär kontinentalsäng hos både PriceRunner och Trademax

Att kunna sova gott om natten är A och O för ett hälsosamt liv, och ingen säng gör det här enklare än just HAPPY kontinentalsäng. Det här kompletta sängpaketet har blivit otroligt populärt på PriceRunner och har därtill lyckats att få ett imponerande kundbetyg hos Trademax. För närvarande ligger det på 4,5 utav 5 stjärnor efter 46 kundrecensioner, så det är säkert att påstå att många älskar den här högkvalitativa sängen. Välj mellan färgen blå, grå, grön samt svart och beställ HAPPY kontinentalsäng hos Trademax till det förbluffande låga priset 4 495 kronor!

Kontinentalsängen och dess struktur

HAPPY kontinentalsäng kommer i en skandinavisk stil som passar perfekt i de flesta hemmen. Längst ner har sängen en sängbotten med robusta ribbor, och ovanpå detta finner du en resårmadrass. Innehållet i madrassen är så kallad bonellfjädring där fjädrarna sitter ihop i varandra. När allt kommer till kritan är detta därför en kontinentalsäng som ger ett jämnt fördelat tryck i alla lägen.

Mer om kontinentalsängen

Inte består en kontinentalsäng bara av en sängbotten och en resårmadrass, utan du kan även njuta av en bäddmadrass. Denne innehåller följsamt skum som ger ett tillräckligt stöd åt din kropp trots att sängen samtidigt är riktigt mjuk och härlig att ligga i.

Det går att köpa till detaljer såsom sänggavel och nackkuddar om du så föredrar för att fullända sängen, men naturligtvis är det här inget måste. Så länge du har den fantastiska HAPPY kontinentalsängen i ditt sovrum är det helt säkert att du får nog med sömn varje natt!

Storlekar

HAPPY kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 150 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika HAPPY kontinentalsängarna här.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Promise kontinentalsäng

Promise kontinentalsäng

– Skönt sängpaket med en härlig madrass som ger ett ypperligt stöd

Oavsett vilken storlek och hårdhetsgrad du satsar på kan du vara säker på att Promise kontinentalsäng blir ett riktigt bekvämt tillskott till ditt sovrum. Det här sängpaketet från varumärket Tempur kommer i en stilren tidlös design som du kan matcha med i princip vilken inredningsstil som helst för att fullända ditt sovrum och vakna pigg varje morgon. Om du vill satsa på en prisvärd och bekväm säng såsom Promise kontinentalsäng redan idag kan den beställas hos Sängvaruhuset i bland annat storlek 120 x 200 cm för 29 990 kronor!

Kontinentalsängen och dess struktur

Promise kontinentalsäng är ganska speciell på så sätt att det är upp till dig att välja vilken bäddmadrass som ska följa med sängen. Det finns originalmadrassen som är en aning hårdare och sedan finns det Cloudmadrassen som är en aning mjukare. Värt att veta är dock att båda madrasserna har ett yttre tyg som du kan ta av när du vill köra det i tvättmaskinen.

Mer om kontinentalsängen

Mellanmadrassen som ingår vid köpet av Promise kontinentalsäng är mjuk och bekväm, men formar sig också efter din kropp för att bjuda på det ultimata stödet alla dagar i veckan. Samtidigt har sängen starka ben som håller uppe hela alltet och garanterar att sängen håller i många år framöver. Ställ Promise kontinentalsäng i ditt sovrum och njut av de många fördelarna som sängen för med sig. Sömnen är otroligt viktig, så det är alltid bra att välja ett sängpaket som du verkligen kan lita på.

Storlekar

Promise kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

Du kan läsa mer om de olika Promise kontinentalsängarna här.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

$ 39.085,00

Venus ställbar säng

Venus ställbar säng

– Högkvalitativ pocketresårmadrass och en praktisk ställbar funktion

Venus ställbar säng är en bekväm säng från märket Sleepo som kan väljas i antingen en beige, grå eller svart färg. Den ställbara funktionen ser till så att du kan lyfta delar av sängen med hjälp av en medföljande fjärrkontroll, och resultatet blir det perfekta rygg- samt fotstödet så att du bara kan luta dig tillbaka och njuta. Venus ställbar säng i storlek 120 x 200 kommer med en medium hårdhetsgrad, men det är fullt möjligt att skifta till en fastare eller mjukare hårdhetsgrad om du så föredrar. Beställ sängen hos Sleepo redan idag för bara 18 195 kronor, ett pris som är nedsatt från 25 985 kronor.

Sängen och dess struktur

Madrassen som ingår i sängpaketet ”Venus ställbar säng” har 5-zons pocketfjädring. Detta är mycket eftertraktat för en rad anledningar, men särskilt på grund av att den här typen av madrass ger ett skräddarsytt stöd. Pocketfjädring syftar nämligen på att fjädrarna inuti madrassen sitter i sina egna tygfickor och därför ger stöd oberoende av varandra. Samtidigt betyder ”5-zonig” att madrassen är indelad i fem olika zoner där det är mjukare vid vissa kroppsdelar och fastare vid andra beroende på vad som är mest lämpligt.

Mer om sängen

Venus ställbar säng kan bli den rätta lösningen oavsett om du letar efter en enkelsäng eller dubbelsäng tack vare att det finns så många olika varianter att välja mellan. Den ställbara funktionen är ett förträffligt tillskott som ger dig det perfekta ryggstödet, men även själva materialen i pocketmadrassen och bäddmadrassen ser till så att du alltid får en skön upplevelse när du lägger dig på kvällen.

Storlekar

Venus ställbar säng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 90 x 200
 • 105 x 200
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Venus ställbara sängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Denne side er anmeldt af: Albert I. Villadsen Rating 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar