En dubbelsäng är ett utmärkt alternativ när man ska få plats flera i samma säng, men den är även ypperlig för den som ska sova ensam men älskar att sträcka ut sig riktigt ordentligt. I den här bäst i test har vi satsat på att välja ut högkvalitativa sängar som är utvecklade och tillverkade i grannlandet Danmark. Genom att välja sängar från Innovation kan vi säkerställa att alla sängar som är med i testet är noga granskade och av en så hög standard som möjligt.

Massproducerade sängar finns det gott om på till exempelvis Jysk och IKEA. Visst behöver en massproducerad säng inte betyda något dåligt, men det är en mycket stor skillnad på dessa och på sängar som tillverkas mer exklusivt och där madrassen är ihopsatt och sydd för hand. Genom att utesluta massproduktion har vi kunnat ta fram en bäst i test för bästa dubbelsängen i storlek 160×200, 180×200 och 180×210 cm. För den som inte vill ha en så stor dubbelsäng kommer vi även att lista några mindre alternativ på 140×200 cm.

Det sägs att vi i snitt spenderar cirka 29-33 % av vårt liv i sängen och då är det inte så svårt att förstå att valet av säng kommer att vara mycket avgörande för din hälsa. Hur du sover kommer att påverka ditt humör, men även din fysiska hälsa. En säng som inte håller måttet kan mycket väl orsaka dig jobbiga besvär, till exempel kan du få svåra och långvariga problem med ryggen. Om du redan har ryggproblem så bäddar en sämre säng även för att det ska bli betydligt värre. När du ska köpa en säng är det därför rekommenderat att du lägger ner lite extra tid på att hitta det bästa alternativet för dig. Du behöver inte ta dig igenom hela nätet, utan kan använda dig av denna bäst i test för att se vilka produkter som vi har valt ut. En dubbelsäng som håller en hög kvalitet kan du med fördel nyttja hela 25 år, ibland mer, och det är sällan du behöver lägga ut anmärkningsvärt högre belopp.

Olika typer av sängar

I det här testet har vi valt att ta med klassiska ramsängar så väl som kontinentalsängar och ställbara sängar för alla typer av behov, men hur vet man vad det är för säng som man bör välja? När det finns ett riktigt stort utbud kan det ibland vara ännu svårare att göra ett korrekt väl. Funktionerna är många och egenskaperna allt fler. Genom att förstå skillnaden mellan ramsäng, kontinentalsäng och ställbar säng kommer du att ha lättare att välja en säng som verkligen passar dig, din kropp och dina sömnbehov.

Ramsäng

En ramsäng är den mest klassiska form av säng som också vanligtvis är det billigaste alternativet. Dessa sängar är stabila, men består endast av en botten, vilket gör att de således kräver en mycket bra madrass med hög standard för att du ska kunna sova gott. Det är inte ovanligt att den här typen av dubbelsäng också är lägre i sin design och utformning, åtminstone om man jämför med de moderna kontinentalsängarna. Genom att använda sig av en bäddmadrass av tjockare modell kan man dock se till att höja sängen lite extra. Ett vanligt misstag är att man tror att en enklare säng är en sämre säng, men så är inte alltid fallet. En ramsäng är ett mycket bra alternativ som kommer att ge dig en god natts sömn men som tidigare nämnt, är valet av bäddmadrass mycket viktig.

Kontinentalsängar

Kontinentalsängar är sängar som har blivit otroligt populära under de senaste åren. Idag väljer majoriteten av alla människor just en kontinentalsäng när det är dags att köpa nytt. Den här typen av säng ligger högre i prisklass om man jämför med ramsängen, men den är ändå inte lika kostsam som den ställbara sängen. En kontinentalsäng är uppbyggd i flera olika lager i botten. Det gör att sängen blir högre än de flesta, men att den också blir mycket skön och följsam mot kroppen. Även om en kontinentalsäng kan kosta lite mer så är det helt klart värt pengarna. Den goda sömnen är inget man ska kompromissa med och dessutom gör designen att sängarna ser lyxiga och mycket exklusiva ut.

Ställbara sängar

En ställbar säng är det dyraste alternativet på marknaden, men precis som med kontinentalsängen så kan den vara värt varenda krona. En ställbar dubbelsäng kommer du att kunna anpassa efter såväl situation som dina behov. När det kommer till ställbara dubbelsängar så kan man justera sängens olika delar. Det betyder att en person kan välja att ha huvudändan höjd, medan personen som sover bredvid kan välja att ha sin del sänkt. Både huvudända och fotända kan regleras efter önskemål och situation. Den här typen av säng är mycket bra för den som gärna ligger i sängen och läser på kvällen, som äter frukost i sängen eller som kanske till och med jobbar från sängen och behöver bra stöd för ryggen.

Bästa dubbelsängarna – Test 2020

Det finns många saker att tänka på när du ska välja en ny dubbelsäng. Med hjälp av en riktigt bra bäst i test och en ordentlig köpguide kan valet dock bli enklare. En dubbelsäng av hög kvalitet är för många en stor kostnad, men det är också en bra investering som du kommer att ha stor nytta och användning för väldigt länge. Väljer du en billig säng, enbart för att kostnaden känns bekvämare, är risken stor att du ändå kommer att vilja byta ut den tidigare än vad du egentligen hade behövt göra. Även om engångskostnaden kan kännas bra för plånboken för tillfället, så kommer en lite dyrare och lite bättre säng med många fler fördelar.

Atlas Wood

Atlas Wood

Atlas Wood är en större dubbelsäng som mäter 160×200 cm. Sängen kommer från den danska tillverkaren Innovation som är känd för att skapa så väl dubbelsängar som enkelsängar av riktigt hög kvalitet. Ingen människa på jorden fungerar bra om hon inte får sova gott om kvällarna; prioritera en säng av hög standard är därför väldigt viktigt. Atlas Wood ger dig en makalöst skön sömn varje natt och dessutom har den ett riktigt bra pris, till skillnad från många andra alternativ. Här har man valt att fokusera otroligt mycket på det stöd och avlastning som en människas kropp  behöver och har därför utrustat sängen med olika komfortzoner. Sammanlagt finns det fem sådana zoner som säkerställer en bättre vila.

Atlas Wood är en ramsäng som erbjuder det där lilla extra och det är ramsängen som kommer att vara avgörande för komforten. Med den här dubbelsängen får du en ramsäng  som inte bara är skön att sova och vila i, utan som även har pocketfjädrar i sig. Pocketfjädrar är det senaste inom madrasser och sängar och är ett mycket bättre alternativ än de klassiska skummet. Med hjälp av dessa får du en stöttande och stabil dubbelsäng som fungerar för de allra flesta.

Solid ram i trä

Hur länge du kommer att kunna använda dig av din säng beror på hur stabil och solid träram den har. Atlas Woods träram är hela 20 cm tjock och den är tillverkad av kvalitativ och massiv tall från de svenska skogarna. När du investerar i en dyrare säng kommer du med största sannolikhet vilja att den håller så länge som möjligt. Atlas Woods erbjuder det och så mycket mer.

Komplettera med en bäddmadrass

Den bäddmadrass som är specifikt framtagen till Atlas Woods har många fina och bra egenskaper och funktioner. Inte nog med att den hjälper till att ramsängen inte behöver stå ut med onödigt slitage och fukt, den hjälper även till att du sover mycket bättre. Din dubbelsäng kommer att hålla mycket längre och ge din kropp den ventilation som den behöver. Här har man valt en cellstruktur som är tillverkad i latex. Det betyder att bäddmadrassen andas ordentligt och ser till att temperaturen inte är för varm eller kall.

Fördelar

 • Mäter 160×200 cm
 • Solid ramsäng i massiv svensk trä
 • Kommer med eller utan sänggavel
 • Bäddmadrass om andas
 • Träram på 20 cm
 • Utrustad med pocketfjädrar

Vad säger kunderna?

Med Atlas Wood får du mycket säng för pengarna och tidigare kunder kan inte annat än att hålla med. Det ringa priset och den stora kvaliteten på dubbelsängen har gjort Atlas Wood till ett självklart val för många människor. Vissa menar att de aldrig har sovit så gott tidigare och att sängen är i högre kvalitet än man hade kunnat förvänta sig. Dock är det också många som menar att bäddmadrassen kan glida lite, men detta kan enkelt åtgärdas med hjälp av ett underlag mellan madrass och bäddmadrass.

Jupiter

Jupiter

Även om många kanske skulle önska att man hade ett hem som rymde de allra största dubbelsängarna så är det inte alla som har det utrymmet hemma. Det kan naturligtvis även handla om att man helt enkelt inte behöver en så stor säng eller att man ska använda

sängen som en gästsäng. Jupiter är en kontinentalsäng som mäter 140×200 cm som även finns i större storlekar för den som önskar. En dubbelsäng på 140×200 är fortfarande tillräckligt stor för att två personer ska kunna på plats, och detta med bravur.

Vill du göra ett riktigt bra fynd så är Jupiter det bästa alternativet för dig. Här får du en säng som är danskproducerad och som håller en mycket hög standard in i minsta detalj och där priset är mycket lägre än på de allra flesta alternativ. Här har man använts sig av riktiga sömnexperter för att få fram en dubbelsäng med så många fördelar som möjligt. Genom att utrusta sängen med fem olika komfortzoner och pocketfjädrar kan du bege dig av till drömmarnas land varje natt, om och om igen.

Fantastisk resårmadrass

En kontinentalsäng är uppbyggd i flera olika lager. Det finns flera av dessa lager eller skikt som kommer att ha större inverkan på din sömn än andra. Det mittersta skiktet är där du hittar resårmadrassen och Jupiters resårmadrass är optimerad för bästa möjliga komfort. Som tidigare nämnt kommer den att vara uppdelad i fem olika zoner för att kunna anpassa sig efter din kropp och kroppsvikt så bra som möjligt. Pocketfjädrarna säkerställer en jämn viktfördelning och ser till så att din ryggrad är rak och du får det stöd som du behöver.

Design och utseende

Idag är det många som lägger stor vikt på att få hemmet att se så bra ut som möjligt. Med Jupiter får du en säng som samtidigt kan utgöra en inredningsdetalj och verkligen lyfta hela sovrummet. Den massiva träramen och den höga resårmadrassen ger Jupiter en mycket exklusiv och lyxig karaktär. Sängen kommer i färgen svart, vilket kan kännas mörkt för många. Men den är en mycket nätt och stilren säng som passar i de allra flesta hem.

Fördelar

 • Nätt dubbelsäng på 140×200 cm
 • Snygg och elegant design
 • Utrustad med pocketfjädrar och fem komfortzoner
 • Kommer i färgen svart
 • Lång livslängd

Vad säger kunderna?

Jupiter är en mycket bra säng som har fått otroligt fina betyg från tidigare köpare och kunder. Sängen håller en hög kvalitet, är snygg att titta på och skön att sova i. Det finns dock ett flertal kunder som menar att madrassen kan kännas lite väl hård. En madrass av fastare slag och med pocketfjädrar kan oftast kännas ovant om man är van att sova på en madrass som till exempel är tillverkad i skum. Här är det viktigt att se till att investera i en bra bäddmadrass, för att på så sätt öka komforten. Ett vanligt misstag är att man väljer bort sängar med en fastare kärna, men här är det alltså bäddmadrassen som kan bidra.

Senses Natural

Senses Natural

Det finns många saker som du kan fuska dig till här i livet, men en sak som du aldrig kan fuska dig  fram till är en riktigt bra sömn. Senses Natural är en riktigt stor säng som lämpar sig utmärkt för den som vill få plats för många i sängen, t.ex. om man har barn som ännu kommer upp på natten, eller om man helt enkelt vill kunna sova på tvären om så önskas. Den här danskproducerade sängen mäter hela 180×210 cm och passar därför riktigt bra för den som är både längre och bredare i kroppsbyggnad eller för den som bara vill ha en riktigt stor sovplats. Senses Natural är en kontinentalsäng som är uppbyggd i flera olika lager. Här har man valt att använda sig av flera olika typer av naturliga material för att skapa en så miljövänlig och skön säng som möjligt. Genom att  madrassen är utrustad med pocketfjädrar kan din kropp få precis det stöd som den behöver; komfortzonerna säkerställer ergonomi till max.

Är du mycket känslig eller har allergier för olika typer av material? Då kan Senses Natural vara det bästa alternativet för dig. Förutom de många fördelar som dubbelsängen har så är den också allergivänlig. Du behöver således inte oroa dig för varken din hälsa eller miljön när du väljer Senses Natural till din nästa säng.

Naturen in på bäddmadrassen

När du sover är det egentligen inte så mycket som händer. Du avlastar din kropp, samtidigt som du andas. Ändå är sömnen viktig för oss människor, som för alla levande ting. Att kunna sova nära naturen med en madrass som inte bara är Svanenmärkt, utan som även är tillverkad av naturliga material ger dock en helt annan upplevelse. Senses Natural är tillverkad av en latexkärna där man bara har valt att använda sig av organiska material och därför har bäddmadrassen fått namnet Mayan Pulse. Här har man också valt den så kallade SonoCore-metoden. Det ger en allergivänlig, stabil och ventilerande bäddmadrass för sköna nätter.

Fokus på resårmadrassen

Vill du säkerställa att du har en madrass som är riktigt skön att ligga i då behöver du se till att välja en säng med en riktigt bra resårmadrass. Det är nämligen här ditt fokus ska ligga om du vill se till att åstadkomma detta. Resårmadrassen på Senses Natural är handsydd, danskproducerad och fylld med högkvalitativa pocketfjädrar. Fördelarna med pocketfjädrar är många. De ser inte bara till att forma sig efter din kropp så att du får den bästa sovställningen, utan ser även till att avlasta där det behövs för att din ryggrad ska kunna hålla sig så rak som möjligt. Att bara sätta in pocketfjädrar räcker dock inte och därför finns det även ett hybridskum runtomkring dessa. Skummet ger stöd, men transporterar också bort väta och fukt för att förhindra att madrassen slits ut snabbare.

Fördelar

 • Mäter hela 180×210 cm
 • Stor säng där alla får plats
 • Bäddmadrass i 100 % naturliga material
 • Pocketfjädrar och sju komfortzoner
 • Snygg och elegant design

Vad säger kunderna?

Att du får mycket säng för pengarna är det verkligen inget snack om. Senses Natural är en mycket uppskattad och populär dubbelsäng för den som är på jakt efter det större alternativet. Sängen kommer i två olika färger så att du själv kan välja den som passar bäst in med inredningen i ditt hem. Här sover man himmelsk gott hela natten.

Venus Mayan

Venus Mayan

Valet av säng är väldigt viktigt för ditt välmående. Det gäller både det psykiska så väl som det fysiska. Om du sover i en säng som kommer med många nackdelar är risken stor att du får problem med rygg och andra delar av kroppen, men även att du får svårare att koncentrera dig eller blir mindre produktiv under dagarna. Valet av säng kan alltså påverka ditt humör väldigt mycket. Venus Mayan är en säng på 160×200 cm och är alltså framtagen för att fungera som en bra dubbelsäng. Sängen är dessutom mycket komfortabel, har en snygg design och är ställbar. Ställbara sängar är idag de dyraste på marknaden, men de många funktionerna gör de värda sitt pris.

Venus Mayan är mer än bara en säng som du kommer att sova väldigt gott i. Här sover du också utan oro för hälsoproblem. Sängen håller en grön profil, vilket betyder att den är tillverkad av 100 % naturliga material och den är även allergifri. Det gäller dock för Venus Mayans bäddmadrass som är tillverkad i naturlatex för att säkerställa en bättre komfort.

En dubbelsäng med ställbara funktioner

Ställbara sängar har blivit allt mer populära, men de är också ett dyrare alternativ till kontinentalsängen eller ramsängen. Med en ställbar säng som Venus Mayan har du möjlighet att ställa in sängen efter dina egna behov. Här kan du höja eller sänka fotändan, så väl som huvudändan, t.ex. om du vill ligga i sängen och läsa. Eftersom det är en dubbelsäng så kommer du och din sovpartner naturligtvis att kunna justera individuellt. Den ena kan ha sänkt huvudända medan den andra ha den upphöjd.

Mängder med pocketfjädrar

Alla sängar från danska Innovation är utrustade med pocketfjädrar, men det är ytterst få som har  lika många som Venus Mayan. Resårmadrassen är försedd med sammanlagt 220 stycken pocketfjädrar som är noga utplacerade för att öka din komfort och för att ge dig en bättre sovställning. Fjädrarna är anpassningsbara efter såväl position som kroppsvikt och ger dig det bästa stöd som en dubbelsäng kan ge.

Fördelar

 • Bäddmadrass i 100 % organiska material
 • Allergi- och miljövänlig
 • Ställbara funktioner för huvud- och fotände
 • Tystgående motor
 • 220 stycken pocketfjädrar
 • Finns i fyra olika färger

Vad säger kunderna?

När man tittar på recensioner och omdömen så finns det inte en enda tidigare kund som har gett Venus Mayan mindre än fem stjärnor. Sängen beskrivs som fantastiskt skön och stabil och kvalitet och design är det allt annat än fel på. Ingen kommentar med någon form av nackdel har ännu inte kunnat hittas. Dock menar ett flertal användare att resårmadrassen är en aning hård. Vi rekommenderar att du alltid köper till en bra bäddmadrass för att ge dig själv bättre stöd och komfort.

Wonderland W10 532

Wonderland W10 532

Den som verkligen vill lägga stora pengar på sin dubbelsäng ska spana in Wonderland W10 532. Det här är en mycket exklusiv säng som du kan ställa in i olika positioner för bättre komfort. Ställbara sängar är otroligt populära och uppskattade, just eftersom funktionerna gör dubbelsängen till mer än bara en sovplats. I den här sängen kan du styra huvud- eller fotänden med hjälp av en app eller en trådlös fjärrkontroll. Det betyder att du inte behöver stiga upp för att justera efter sina önskemål. Madrassen är utrustad med vad som kallas för Exklusive Pocket och här har man även sett till att tillföra latex för en mycket bättre, mer följsam madrass och stoppning. Den som ofta blir varm under nätterna kommer att ha stor användning för den avtagbara textilen på bäddmadrassen. Textilen kan maskintvättas i 60 grader.

Wonderland W10 532 är en riktigt stor säng som mäter 180×200 cm. Det betyder att hela familjen kan få plats att sova riktigt gott om så önskas. Du kan naturligtvis även använda sängen ensam också om du så skulle vilja eller tillsammans med en partner. När du ska köpa en ny dubbelsäng är det viktigt att du inte väljer en som är för liten. Det hindrar dig från att få en god natts sömn. Om du inte har ett mycket begränsat utrymme är det alltid bättre att välja det lite större alternativet.

Flera olika färger

En ställbar säng som är hela 180×200 cm kommer definitivt att synas i ditt hem och då kan det kännas viktigt att sängen har just den färg som du gillar. Kanske vill du att färgen ska skiljer sig från resten av inredningen i rummet eller så vill du att inredning och säng ska gå hand i hand. När du väljer Wonderland W10 532 till din nya dubbelsäng kan du få en säng med textil i hela 11 olika färger. Här kan du välja olika nyanser av grått, blått eller varför inte terrakotta?

Med vändbar madrass

Den här dubbelsängen har en vändbar madrass. Vändbara madrasser är mycket populära och kan användas på båda sidor. Det gör att den lämpar sig bra för olika typer av sängar, men också för att den ska kännas fräsch och hålla längre. Din kroppsform och din vikt kommer att vara avgörande för vilken typ av madrass det är som du väljer. Genom att välja en med god komfort och hög kvalitet kan du säkerställa att du får en mycket bättre sömn. Du slipper vakna upp stel i kroppen eller med ryggont.

Fördelar

 • Ställbar huvud- och fotände
 • Kommer i 11 olika färger
 • Exklusiv dubbelsäng på 180×22 cm
 • Kan styras med applikation eller trådlös fjärrkontroll
 • Vändbar madrass med många fördelar
 • Bäddmadrass som förlänger livstiden

Vad säger kunderna?

Omdömen och recensioner från tidigare kunder är utan tvekan väldigt varierande. Många är eld och lågor över denna fantastiska säng som ger en himmelsk sömn varje natt, medan andra tycker att den inte alls lever upp till deras förväntningar. Det höga priset ligger naturligtvis till grund för att man ska få en säng som håller länge och som lever upp till varje liten sak och aspekt man kan tänka sig. Är nackdelarna tillräckliga för att du ska avstå? Det kan bara du bestämma!

Venus Diamant

Venus Diamant

Om den tillverkas på rätt sätt då kan en ramsäng vara precis lika bra som vilken annan säng som helst. Vad som är avgörande är sällan om det är en ställbar säng eller en ramsäng utan det är madrassens utformning som kommer att ha den största betydelsen. Venus Diamant är en ramsäng på 140×200 cm som lämpar sig utmärkt såväl för ett par som för den som vill sova ensam. Här får du en säng som är specifikt framtagen för att minimera risken för de vanligaste problem som vi kan uppleva när vi sover, till exempel att vi får ont i ryggen, inte kan vända oss ordentligt eller blir alldeles för varma. Med hjälp av moderna pocketfjädrar får du ett riktigt bra stöd och här har man även valt att behandla bäddmadrassen med granit. Du kommer utan tvekan att längta efter att få gå och lägga dig i sängen varje kväll.

En bäddmadrass utöver det vanliga

Att ha en riktigt bra bäddmadrass är viktigt för din komfort, men även för att förlänga livslängden på sängen. Till Venus Diamant har man valt att skapa en bäddmadrass som är specifikt framtagen för just denna säng och kärnan är tillverkad av naturligt latex genom SonoCore-metoden. Med hjälp av denna metod ser man till att latexinlägget får en öppen såväl som en ensartad yta som kommer att ge dig god ventilation och håller väldigt länge. Sängen har fått sitt namn genom den diamantbehandling som har använts och som aktiveras när du lägger dig i sängen. Behandlingen ser till att du får den ideala temperaturen för att sova riktigt gott.

Solid träram

Har du lagt ner mycket pengar på sin säng vill du med största sannolikhet att den ska hålla väldigt länge och det är precis vad Venus Diamant gör. Denna dubbelsäng kommer att stå tryggt vid din sida och ge dig en skön sömn natt efter natt. Träramen är tillverkad av solid svensk tall och är 20 cm hög. Det gör att ramen är optimal för den som är tyngre, men även för dig som är lättare i vikt och kroppsbyggnad.

Fördelar

 • Passar lika bra för det mindre som det större sovrummet
 • Finns i flera färger
 • Utrustad med pocketfjädrar
 • Bäddmadrass med diamantbehandling
 • Ram i svensk tall
 • Minimerar risken för ryggproblem

Vad säger kunderna?

Det finns aldrig en säng som kan passa för alla människor och uppfylla alla olika typer av behov. När man letar recensioner och omdömen kan man därför få väldigt varierande upplevelser. Överlag så är dock majoriteten av alla kunder mycket nöjda med Venus Diamant och det är främst tack vare den otroligt sköna madrassen med pocketfjädrar. Vi rekommenderar att du väljer bäddmadrassen som tillhör. På så sätt får du en optimal säng som håller länge och som garanterar en bra sömn.

Bergen Natural

Bergen Natural

Ytterligare en kontinentalsäng i en riktigt kraftfull och stor storlek är Begen Natural. Den här sängen är hela 180×210 cm och kräver därför ordentligt med utrymme . Att ha en stor säng är en enorm frihet. Du kan med fördel sova riktigt gott bredvid din partner och eventuella barn har också möjlighet att krypa ner för att mysa på söndagsmorgonen. Med Bergen Natural kan du vara säker på att du får en säng som ger dig rätt stöd och komfort där du behöver och som du kommer att kunna använda dig av väldigt länge. Den här dubbelsängen av större format ser till att ge din rygg det rätta stödet och håller din ryggrad i en rak position hela natten. Genom sina hållbara lösningar och naturliga material har Bergen Natural blivit en storfavorit på marknaden.

För att du ska kunna sova så gott som möjligt kan det vara en bra idé att investera i en god bäddmadrass. Bäddmadrassen som har tagits fram till Bergen Natural är tillverkad i 100 % organiska material, vilket gör den snäll mot miljön. Istället för den vanliga madrassen i latex som man är van att se har man här använd sig av den populära SonoCore-metoden. Genom denna kan man se till att latexen inte bara håller mycket längre när det kommer till elasticitet, utan att den även ger en mycket god ventilation.

Resårmadrass på topp

Kontinentalsängar har alltid varit mycket uppskattade och orsaken till detta är de resårmadrasser som de har. Till Bergen Natural har man sett till att ta fram det absolut bästa alternativet och därför ska vi naturligtvis se till att framhäva detta lite extra. Med hjälp av pocketfjädrar har man sett till att ge resårmadrassen ett utomordentlig stöd och en fastighet som gör att du kan sova tryggt och gott. Fjädrarna är placerade på ett sådant sätt att de med sina sju olika komfortzoner ger dig en bra sovupplevelse. Runtomkring fjädrarna finns latexstoppning.

Design och utseende

Bergen Natural är ett riktigt bra alternativ för dig som söker en stor säng, med en modern design. Här har man satsat mycket på enkelhet, något som syns tydlig på den stilrena och eleganta designen. Dubbelsängen kommer i två olika färger, svart och ljusgrått, så att du själv kan bestämma vad som passar såväl din egen smak som ditt sovrum.

Fördelar

 • Stor säng med mycket utrymme
 • Pocketfjädrar i sju komfortzoner
 • Bäddmadrass med ventilation
 • Snäll mot miljön och mot din rygg
 • 25 års garanti

Vad säger kunderna?

Söker du efter en säng som du kommer att kunna ha väldigt länge så är det Bergen Natural som bör bli ditt nästa alternativ. Den här dubbelsängen är en kontinentalsäng som har tagit sina användare med storm. Omdömena är blandade och det finns både fördelar och nackdelar. För vissa är det den bästa sängen som finns på marknaden, medan andra hade uppskattat en lite mjukare resårmadrass.

Atlas

Atlas

Alla dubbelsängar, som också är ställbara, behöver inte vara stora för att fylla sin funktion. Många människor gör det vanliga misstaget att tro att ju större säng, desto bättre sömn, men så är inte alltid fallet. Det som avgör om en säng är optimal för din sömn eller inte sitter i utformningen av resårmadrassen. Visst kan storleken ha en betydelse, men en ställbar säng på 140×200 cm är fortfarande rymlig nog för två att sträcka ut sig ordentligt. Atlas ställbara dubbelsäng gör det möjligt för dig att själv bestämma hur din sitt- eller liggposition ska vara. Du kan med fördel välja att höja huvudänden, medan din parter höjer fötterna eller ligger helt platt och sover.

För att säkerställa att du får en så bra komfort i din Atlas dubbelsäng som möjligt har man sett till att lägga mycket fokus och engagemang på resårmadrassen. Att denne kan ge dig ett bra stöd är avgörande för hur skönt du kommer att sova. Atlas resårmadrass är utrustad med mängder av moderna och högkvalitativa pocketfjädrar, så att du kan få den bästa sängen på marknaden. Naturligtvis är dessa indelade i fem olika komfortzoner för att kunna avlasta din kropp så bra som möjligt. Varje zon justerar och anpassar sig efter såväl din vikt som din sovposition.

En bäddmadrass som andas

En bäddmadrass är det som kommer att ligga högst upp på din Atlas dubbelsäng och det betyder att den även kommer att ligga närmast din hud. Här har man valt att skapa en Svanenmärkt bäddmadrass som består av latex och som är 4 cm tjock. Genom att göra cellstrukturen öppen kan man se till så att bäddmadrassen ger en riktigt bra ventilation. På så sätt kan du minimera risken för att bli för varm eller för kall under natten.

Tystgående motor

En ställbar säng kommer att behöva en motor för att den ska kunna höjas och sänkas. När det kommer till en motor i en säng så är det viktigt att den är tystlåten och smidig att använda sig av. Motorn som finns i Atlas är det inget mindre än Linak som står bakom. Linak är ett danskt företag som står bakom de tekniska funktionerna i ett flertal olika sängar. Sängens ram är tillverkad i massiv svensk tall och mäter 12 cm i tjocklek. Det ger dig en solid och stabil sängram som håller länge.

Fördelar

 • Ställbar säng med hela olika nivåer
 • Massiv och solid tam i svensk tall
 • Pocketfjädrar i fem komfortzoner
 • Tystgående motor från Linak
 • Passar även för mindre sovrum

Vad säger kunderna?

Tidigare kunder känns verkligen eniga när det kommer till Atlas ställbara dubbelsäng. Recensionerna är goda och många är mycket nöjda över hur mycket säng de har fått för sina pengar. Här får du en god natts sömn år efter år och kan dessutom känna dig nöjd med att du gör något bra för miljön. Bäddmadrassen är nämligen miljövänlig och Svanenmärkt, något som är mycket viktigt för många miljömedvetna människor idag.

Därför är valet av säng så viktigt

Ett vanligt missförstånd är att man tror att en säng bara kommer att bidra till om man ligger skönt i sängen eller inte, men så är inte fallet. Många är inte varse om att valet av säng faktiskt kan vara mycket avgörande för ens hälsa, så att den faktiskt kan orsaka att du utvecklar vissa sjukdomar. Att säga att det beror på sängen är dock inte helt rättvist, utan här är det egentligen mer kvaliteten på din sömn som kommer att kunna bidra till detta. Om du vill se till att optimera din nattsömn så mycket som möjligt bör du naturligtvis se till att välja en högkvalitativ dubbelsäng, men du måste också satsa på en riktigt bra bäddmadrass.

Som tidigare nämnt finns det en rad olika typer av sjukdomar som faktiskt kan åstadkomma av att du sover dåligt om nätterna. Det kommer inte bara att vara till problem för dig som drabbas, utan kostnaden påverkar även samhället när dessa sjukdomar ska behandlas. Här nedan kan du läsa om en rad problem/sjukdomar som kan uppstå till följd av en sämre säng.

 • Du blir mer mottaglig och känslig för stress
 • Du kan utveckla narkolepsi eller hypersomnia
 • Depressioner och ångest kan utvecklas eller förvärras
 • Risken för fetma ökar
 • Du kan få ett sämre immunförsvar
 • Problem med hjärt- och kärlsjukdomar
 • Du ökar risken för typ 2 diabetes
 • Ökad risk för Parkinsons, demens eller Alzheimers
 • Du kan dö i förtid

Det kan vara svårt att tro att sömn kan vara orsaken till så många hälsoproblem men det är sanningen och något som man bör ha i åtanke när man ska välja en ny dubbelsäng. Vi rekommenderar att du satsar på en säng som är av högre kvalitet och som kommer att hålla länge, istället för att gå efter det billigaste alternativet. Det här är dessutom extra viktigt om du redan idag  lider av sjukdomar eller har vissa problem, till exempel ryggproblem.

Välj rätt dubbelsäng för två

Det främsta orsaken till att man är på jakt efter en dubbelsäng är helt enkelt för att två personer ska kunna få plats i den. Visst kan man naturligtvis även ha en dubbelsäng till sig själv och det finns många olika alternativ att välja mellan. Om du är på jakt efter en dubbelsäng som du ska dela med en annan person finns det dock en del saker som kan vara bra att tänka på. Det första är att ni måste se till att prova ut sängen tillsammans.

Även om det kan kännas lockande så bör man undvika att beställa sängar på nätet utan att först ha testat att ligga i sängen. Om du vill använda dig av internet för lägre priser är det naturligtvis väldigt smart, men se till att först hitta en återförsäljare så att du och din partner kan provligga i sängen tillsammans. Det är inte helt ovanligt att man vill få ut olika saker av sin dubbelsäng. Den ena kanske vill ha en madrass som är hårdare, medan den andra vill ha ett mjukare alternativ. Materialet som har använts för att tillverka madrassen kan också skiljas sinsemellan.

Att ni båda vill olika kommer självklart inte att göra valet av er nya dubbelsäng lättare, så se till att ta hjälp av professionell personal. Både IKEA och Jysk har kunniga och utbildade personer som kan gå igenom alla de fördelar som finns med de olika madrasserna och som även kan vägleda er för att hitta den som passar era båda önskemål bäst.

Så provar du dubbelsängen på rätt sätt

Att prova en dubbelsäng är väl inte så svårt? Det är väl bara att lägga sig i sängen? Nej, riktigt så enkelt är det faktiskt inte. Det är en stor skillnad på att bara lägga sig platt i en säng i någon minut och på att sova i en säng under loppet av flera timmar. Här nedan hittar du en guide för hur du ska provligga i sängen!

Steg 1: Börja med att lägga dig på rygg. Här är det viktigt att du känner att madrassen följer den kurva som din rygg har. Det är viktigt att du känner att madrassen kan fylla ut och ge dig ett bra stöd vid ländryggen. I vissa fall kan man uppleva att det blir en form av hålrum mellan din rygg och madrass. I dessa fall är madrassen för hård eller förfast för just din kropp och kroppsbyggnad.

Steg 2: Nu är det dags att lägga sig på sidan i sängen. Se till att slappna av ordentligt, precis som när du sover på riktigt och känn efter så att du får ett ordentligt stöd vid midjan. Det är mycket viktigt att madrassen såväl stödjer som avlastar så att din ryggrad ska hamna i en så rak position som möjligt. Både höfter och skuldror ska således kunna sjunka ner för att ryggen ska hamna i en bra position.

Steg 3: Det sista steget i testet att prova dubbelsängen är att vända dig om i sängen. Här är det viktigt att det faktiskt går enkelt att byta position eller sida. Om det är svårt för dig att vända dig om då är madrassen alldeles för mjuk och du behöver välja ett fastare alternativ.

Välj en ordentlig bäddmadrass till din dubbelsäng

Har man investerat i en dyr och högkvalitativ säng kan det kännas jobbigt att behöva göra ännu mer utlägg, men även den bästa sängen kommer inte alltid till sin rätt om du inte också har en bra bäddmadrass. Bäddmadrassen är den som kommer att ligga närmast din kropp och som kommer att spela stor roll för hur skön sömn du faktiskt får. Bäddmadrassen kommer att underlätta för dig på flera olika sätt. Förutom att den får dig att sova bättre så kommer den också att få sängen att hålla mycket längre. Din dubbelsäng behöver inte utstå samma typ av slitage som när du inte har någon bäddmadrass alls.

Bäddmadrassen ser också till att du får en bättre ventilation när du sover. Det är mycket vanligt att du under nattens gång kan bli lite extra varm. Vissa svettas kraftigt. En bäddmadrass som andas ser till att din kropp håller rätt temperatur, utan att bli för varm eller för kall. Det är naturligtvis bra för att förhindra att madrassen och bäddmadrassen får fula svettfläckar, men det kommer också säkerställa en mycket godare sömn. Att svettas kan störa väldigt mycket och göra att du vaknar flera gånger under natten. Det kommer i sin tur att avbryta din sömn och du blir inte lika utvilad när du vaknar.

På jakt efter en dubbelsäng? Här hittar du de bästa 2020

Att välja en dubbelsäng är inte alltid det lättaste. Med hjälp av vår bäst i test är det dock lättare att hitta en modell som passar dig och din plånbok.

Denne side er anmeldt af: My Ivarsson Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar