En dubbelsäng är ett utmärkt alternativ när man ska få plats flera i samma säng, men den är även ypperlig för den som ska sova ensam men älskar att sträcka ut sig riktigt ordentligt. I den här bäst i test har vi satsat på att välja ut högkvalitativa sängar som är utvecklade och tillverkade i grannlandet Danmark. Genom att välja sängar från Innovation kan vi säkerställa att alla sängar som är med i testet är noga granskade och av en så hög standard som möjligt.

Massproducerade sängar finns det gott om på till exempelvis Jysk och IKEA. Visst behöver en massproducerad säng inte betyda något dåligt, men det är en mycket stor skillnad på dessa och på sängar som tillverkas mer exklusivt och där madrassen är ihopsatt och sydd för hand. Genom att utesluta massproduktion har vi kunnat ta fram en bäst i test för bästa dubbelsängen i storlek 160×200, 180×200 och 180×210 cm. För den som inte vill ha en så stor dubbelsäng kommer vi även att lista några mindre alternativ på 140×200 cm.

Det sägs att vi i snitt spenderar cirka 29-33 % av vårt liv i sängen och då är det inte så svårt att förstå att valet av säng kommer att vara mycket avgörande för din hälsa. Hur du sover kommer att påverka ditt humör, men även din fysiska hälsa. En säng som inte håller måttet kan mycket väl orsaka dig jobbiga besvär, till exempel kan du få svåra och långvariga problem med ryggen. Om du redan har ryggproblem så bäddar en sämre säng även för att det ska bli betydligt värre. När du ska köpa en säng är det därför rekommenderat att du lägger ner lite extra tid på att hitta det bästa alternativet för dig. Du behöver inte ta dig igenom hela nätet, utan kan använda dig av denna bäst i test för att se vilka produkter som vi har valt ut. En dubbelsäng som håller en hög kvalitet kan du med fördel nyttja hela 25 år, ibland mer, och det är sällan du behöver lägga ut anmärkningsvärt högre belopp.

Olika typer av sängar

I det här testet har vi valt att ta med klassiska ramsängar så väl som kontinentalsängar och ställbara sängar för alla typer av behov, men hur vet man vad det är för säng som man bör välja? När det finns ett riktigt stort utbud kan det ibland vara ännu svårare att göra ett korrekt väl. Funktionerna är många och egenskaperna allt fler. Genom att förstå skillnaden mellan ramsäng, kontinentalsäng och ställbar säng kommer du att ha lättare att välja en säng som verkligen passar dig, din kropp och dina sömnbehov.

Ramsäng

En ramsäng är den mest klassiska form av säng som också vanligtvis är det billigaste alternativet. Dessa sängar är stabila, men består endast av en botten, vilket gör att de således kräver en mycket bra madrass med hög standard för att du ska kunna sova gott. Det är inte ovanligt att den här typen av dubbelsäng också är lägre i sin design och utformning, åtminstone om man jämför med de moderna kontinentalsängarna. Genom att använda sig av en bäddmadrass av tjockare modell kan man dock se till att höja sängen lite extra. Ett vanligt misstag är att man tror att en enklare säng är en sämre säng, men så är inte alltid fallet. En ramsäng är ett mycket bra alternativ som kommer att ge dig en god natts sömn men som tidigare nämnt, är valet av bäddmadrass mycket viktig.

Kontinentalsängar

Kontinentalsängar är sängar som har blivit otroligt populära under de senaste åren. Idag väljer majoriteten av alla människor just en kontinentalsäng när det är dags att köpa nytt. Den här typen av säng ligger högre i prisklass om man jämför med ramsängen, men den är ändå inte lika kostsam som den ställbara sängen. En kontinentalsäng är uppbyggd i flera olika lager i botten. Det gör att sängen blir högre än de flesta, men att den också blir mycket skön och följsam mot kroppen. Även om en kontinentalsäng kan kosta lite mer så är det helt klart värt pengarna. Den goda sömnen är inget man ska kompromissa med och dessutom gör designen att sängarna ser lyxiga och mycket exklusiva ut.

Ställbara sängar

En ställbar säng är det dyraste alternativet på marknaden, men precis som med kontinentalsängen så kan den vara värt varenda krona. En ställbar dubbelsäng kommer du att kunna anpassa efter såväl situation som dina behov. När det kommer till ställbara dubbelsängar så kan man justera sängens olika delar. Det betyder att en person kan välja att ha huvudändan höjd, medan personen som sover bredvid kan välja att ha sin del sänkt. Både huvudända och fotända kan regleras efter önskemål och situation. Den här typen av säng är mycket bra för den som gärna ligger i sängen och läser på kvällen, som äter frukost i sängen eller som kanske till och med jobbar från sängen och behöver bra stöd för ryggen.

Bästa dubbelsängarna – Test 2020

Det finns många saker att tänka på när du ska välja en ny dubbelsäng. Med hjälp av en riktigt bra bäst i test och en ordentlig köpguide kan valet dock bli enklare. En dubbelsäng av hög kvalitet är för många en stor kostnad, men det är också en bra investering som du kommer att ha stor nytta och användning för väldigt länge. Väljer du en billig säng, enbart för att kostnaden känns bekvämare, är risken stor att du ändå kommer att vilja byta ut den tidigare än vad du egentligen hade behövt göra. Även om engångskostnaden kan kännas bra för plånboken för tillfället, så kommer en lite dyrare och lite bättre säng med många fler fördelar.

Emma Säng – stilren dubbelsäng med testvinnande madrass och 100 nätters provsömn

Redaktörens val

 • Testfakta vinnande madrass
 • Ergonomiskt stöd för ryggen
 • OEKO-TEX märke og 100 nätters returpolicy
Emma-Säng

Emma Säng förser dig med en tidlös skandinavisk design i form av en snygg grå säng som du kan få i en av tre olika storlekar: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm. För dig som eftersöker en ergonomisk madrass, en slitstark sängram och en bekväm sänggavel finns det mycket som Emma Säng kan erbjuda dig.

Komfortabel säng med en testvinnande konstruktion

Emma Säng har en robust metallbas, bekväm sängklädsel i 100 % polyester och en snygg 7 cm tjock sänggavel, men det är just madrassen som är stjärnan i alltet. Vid beställning av Emma Säng ingår en Emma Original Madrass, och den här produkten har vunnit Bäst i Test både här i vårt avlånga land samt i 10 andra länder i Europa.

Det är samtidigt ett stort plus att sängen är OEKO-TEX certifierad, inte är testad på djur och inte heller består av några animaliska produkter. Få en sängram, sänggavel och madrass i en tidlös look till ett rimligt pris när du satsar på Emma Säng.

Emma Säng vs marknaden

Utöver materialvalen står Emma Säng ut i mängden tack vare de generösa villkoren som du kan förvänta dig att stöta på hos Emma.se. Här är det en 10 års garanti som gäller tillsammans med fri frakt och retur, men glöm inte att de dessutom erbjuder en 100 nätters provsömn.

 

Fördelar

 • Testfakta vinnande madrass
 • Tryckavlastande konstruktion
 • Tidlös skandinavisk look
 • Mycket bekväm att ligga i

 

Nackdelar

 • Begränsat med storlekar

 

Vad säger kunderna?

Kunderna hos Emma.se har mycket gott att säga om Emma Säng, och efter 82 recensioner landar sängens genomsnittliga betyg på 4,78 av 5 stjärnor. De uppskattar bland annat det stilrena utseendet och den bekväma madrassen, men skulle föredra om det fanns fler storlekar att välja mellan.

Därför rekommenderar vi Emma Säng

Emma Säng vill vi rekommendera till dig som är ute efter en tryckavlastande och ergonomiskt utformad dubbelsäng med en klassisk skandinavisk look. Emma Original Madrass som har kammat hem titeln Bäst i Test i flera europeiska länder kommer inte att göra dig besviken, och med en 100 nätters provsömn har du alla möjligheter att se om Emma Säng känns rätt för just dig.

Emma Kontinentalsäng – rikligt med komfortzoner och pocketfjädring för ett optimalt stöd

Den bästa tryckavlastande sängen

 • Madrass med 7 olika komfortzoner
 • Levereras direkt till din dörr
 • 100 nätters provsömn

Vill du känna på hur det känns att ligga på en ergonomisk madrass med hela sju olika komfortzoner och pocketfjädring som bjuder på skräddarsydd tryckavlastning? Emma Kontinentalsäng kan då vara passande för dig. Sängen finns att beställa i två olika dubbelsängsstorlekar i en grå färg, och paketet innehåller både en bäddmadrass, madrass, resårbotten samt sänggavel.

Den robusta konstruktionen

Vid beställning av Emma Kontinentalsäng kan du välja en 9 cm tjock Diamond bäddmadrass vars fördelar bland annat består av att vara temperaturreglerande. Det finns dock även den 6 cm tjocka Flip bäddmadrassen som du kan satsa på, och den här varianten är vändbar så att du själv har möjligheten att bestämma huruvida du föredrar en mjukare eller fastare känsla.

Under bäddmadrassen ligger resårmadrassen med pocketfjädring och en 7-zonsindelning för att kunna förse dig med ett anpassat stöd där du behöver det som mest.

Emma Kontinentalsäng vs marknaden

Jämfört med flera andra sängar på marknaden kan Emma Kontinentalsäng skryta med en komfortzonsindelning på hela sju olika zoner, och till ett förvånansvärt billigt pris får du tillgång till både en bäddmadrass, en madrass, en resårbotten och en sänggavel.

 

Fördelar

 • 7-zonsindelad madrass
 • Komplett sängpaket
 • 100 nätters provsömn
 • Madrass med pocketfjädring

 

Nackdelar

 • Storlekarna är en aning begränsade

 

Vad säger kunderna?

Emma Kontinentalsäng med ett genomsnittligt kundbetyg på 4,82 av 5 hos Emma.se visar prov på att konsumenterna uppskattar dess konstruktion, stilrena design och rimliga pris. Den smärre nackdelen är att sängen endast finns att köpa i två storlekar, så för kunder som är ute efter en enkelsäng får de vända sig till en annan kontinentalsäng.

Därför rekommenderar vi Emma Kontinentalsäng

Att få ett helt sängpaket med bäddmadrass, madrass, resårbotten och en rejäl gavel till ett så generöst pris är anledning nog för oss att kunna rekommendera Emma Kontinentalsäng. Vi uppskattar dessutom pocketfjädringen, de sju olika komfortzonerna och helt enkelt den tidlösa designen som varje sovrum behöver.

Om den tillverkas på rätt sätt då kan en ramsäng vara precis lika bra som vilken annan säng som helst. Vad som är avgörande är sällan om det är en ställbar säng eller en ramsäng utan det är madrassens utformning som kommer att ha den största betydelsen. Venus Diamant är en ramsäng på 140×200 cm som lämpar sig utmärkt såväl för ett par som för den som vill sova ensam. Här får du en säng som är specifikt framtagen för att minimera risken för de vanligaste problem som vi kan uppleva när vi sover, till exempel att vi får ont i ryggen, inte kan vända oss ordentligt eller blir alldeles för varma. Med hjälp av moderna pocketfjädrar får du ett riktigt bra stöd och här har man även valt att behandla bäddmadrassen med granit. Du kommer utan tvekan att längta efter att få gå och lägga dig i sängen varje kväll.

En bäddmadrass utöver det vanliga

Att ha en riktigt bra bäddmadrass är viktigt för din komfort, men även för att förlänga livslängden på sängen. Till Venus Diamant har man valt att skapa en bäddmadrass som är specifikt framtagen för just denna säng och kärnan är tillverkad av naturligt latex genom SonoCore-metoden. Med hjälp av denna metod ser man till att latexinlägget får en öppen såväl som en ensartad yta som kommer att ge dig god ventilation och håller väldigt länge. Sängen har fått sitt namn genom den diamantbehandling som har använts och som aktiveras när du lägger dig i sängen. Behandlingen ser till att du får den ideala temperaturen för att sova riktigt gott.

Solid träram

Har du lagt ner mycket pengar på sin säng vill du med största sannolikhet att den ska hålla väldigt länge och det är precis vad Venus Diamant gör. Denna dubbelsäng kommer att stå tryggt vid din sida och ge dig en skön sömn natt efter natt. Träramen är tillverkad av solid svensk tall och är 20 cm hög. Det gör att ramen är optimal för den som är tyngre, men även för dig som är lättare i vikt och kroppsbyggnad.

Fördelar

 • Passar lika bra för det mindre som det större sovrummet
 • Finns i flera färger
 • Utrustad med pocketfjädrar
 • Bäddmadrass med diamantbehandling
 • Ram i svensk tall
 • Minimerar risken för ryggproblem

Vad säger kunderna?

Det finns aldrig en säng som kan passa för alla människor och uppfylla alla olika typer av behov. När man letar recensioner och omdömen kan man därför få väldigt varierande upplevelser. Överlag så är dock majoriteten av alla kunder mycket nöjda med Venus Diamant och det är främst tack vare den otroligt sköna madrassen med pocketfjädrar. Vi rekommenderar att du väljer bäddmadrassen som tillhör. På så sätt får du en optimal säng som håller länge och som garanterar en bra sömn.

Tidigare utvärderade produkter som har utgått

Wonderland W10 532
Wonderland W10 532

Den som verkligen vill lägga stora pengar på sin dubbelsäng ska spana in Wonderland W10 532. Det här är en mycket exklusiv säng som du kan ställa in i olika positioner för bättre komfort. Ställbara sängar är otroligt populära och uppskattade, just eftersom funktionerna gör dubbelsängen till mer än bara en sovplats. I den här sängen kan du styra huvud- eller fotänden med hjälp av en app eller en trådlös fjärrkontroll. Det betyder att du inte behöver stiga upp för att justera efter sina önskemål. Madrassen är utrustad med vad som kallas för Exklusive Pocket och här har man även sett till att tillföra latex för en mycket bättre, mer följsam madrass och stoppning. Den som ofta blir varm under nätterna kommer att ha stor användning för den avtagbara textilen på bäddmadrassen. Textilen kan maskintvättas i 60 grader.

Wonderland W10 532 är en riktigt stor säng som mäter 180×200 cm. Det betyder att hela familjen kan få plats att sova riktigt gott om så önskas. Du kan naturligtvis även använda sängen ensam också om du så skulle vilja eller tillsammans med en partner. När du ska köpa en ny dubbelsäng är det viktigt att du inte väljer en som är för liten. Det hindrar dig från att få en god natts sömn. Om du inte har ett mycket begränsat utrymme är det alltid bättre att välja det lite större alternativet.

Flera olika färger

En ställbar säng som är hela 180×200 cm kommer definitivt att synas i ditt hem och då kan det kännas viktigt att sängen har just den färg som du gillar. Kanske vill du att färgen ska skiljer sig från resten av inredningen i rummet eller så vill du att inredning och säng ska gå hand i hand. När du väljer Wonderland W10 532 till din nya dubbelsäng kan du få en säng med textil i hela 11 olika färger. Här kan du välja olika nyanser av grått, blått eller varför inte terrakotta?

Med vändbar madrass

Den här dubbelsängen har en vändbar madrass. Vändbara madrasser är mycket populära och kan användas på båda sidor. Det gör att den lämpar sig bra för olika typer av sängar, men också för att den ska kännas fräsch och hålla längre. Din kroppsform och din vikt kommer att vara avgörande för vilken typ av madrass det är som du väljer. Genom att välja en med god komfort och hög kvalitet kan du säkerställa att du får en mycket bättre sömn. Du slipper vakna upp stel i kroppen eller med ryggont.

Fördelar

 • Ställbar huvud- och fotände
 • Kommer i 11 olika färger
 • Exklusiv dubbelsäng på 180×22 cm
 • Kan styras med applikation eller trådlös fjärrkontroll
 • Vändbar madrass med många fördelar
 • Bäddmadrass som förlänger livstiden

Vad säger kunderna?

Omdömen och recensioner från tidigare kunder är utan tvekan väldigt varierande. Många är eld och lågor över denna fantastiska säng som ger en himmelsk sömn varje natt, medan andra tycker att den inte alls lever upp till deras förväntningar. Det höga priset ligger naturligtvis till grund för att man ska få en säng som håller länge och som lever upp till varje liten sak och aspekt man kan tänka sig. Är nackdelarna tillräckliga för att du ska avstå? Det kan bara du bestämma!

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Emma.se

Online butiken Emma.se drivs av sängexperter som använder sin expertis för att kunna erbjuda kunderna sängar, madrasser och bäddmadrasser som håller hög standard.

Läs alla recensioner av Emma Säng här
Läs alla recensioner av Emma Kontinentalsäng här

Forfatter

Skriv en kommentar