En dubbelsäng är ett utmärkt alternativ när man ska få plats flera i samma säng, men den är även ypperlig för den som ska sova ensam men älskar att sträcka ut sig riktigt ordentligt. I den här bäst i test har vi satsat på att välja ut högkvalitativa sängar som är utvecklade och tillverkade i grannlandet Danmark. Genom att välja sängar från Innovation kan vi säkerställa att alla sängar som är med i testet är noga granskade och av en så hög standard som möjligt.

Massproducerade sängar finns det gott om på till exempelvis Jysk och IKEA. Visst behöver en massproducerad säng inte betyda något dåligt, men det är en mycket stor skillnad på dessa och på sängar som tillverkas mer exklusivt och där madrassen är ihopsatt och sydd för hand. Genom att utesluta massproduktion har vi kunnat ta fram en bäst i test för bästa dubbelsängen i storlek 160×200, 180×200 och 180×210 cm. För den som inte vill ha en så stor dubbelsäng kommer vi även att lista några mindre alternativ på 140×200 cm.

Det sägs att vi i snitt spenderar cirka 29-33 % av vårt liv i sängen och då är det inte så svårt att förstå att valet av säng kommer att vara mycket avgörande för din hälsa. Hur du sover kommer att påverka ditt humör, men även din fysiska hälsa. En säng som inte håller måttet kan mycket väl orsaka dig jobbiga besvär, till exempel kan du få svåra och långvariga problem med ryggen. Om du redan har ryggproblem så bäddar en sämre säng även för att det ska bli betydligt värre. När du ska köpa en säng är det därför rekommenderat att du lägger ner lite extra tid på att hitta det bästa alternativet för dig. Du behöver inte ta dig igenom hela nätet, utan kan använda dig av denna bäst i test för att se vilka produkter som vi har valt ut. En dubbelsäng som håller en hög kvalitet kan du med fördel nyttja hela 25 år, ibland mer, och det är sällan du behöver lägga ut anmärkningsvärt högre belopp.

Olika typer av sängar

I det här testet har vi valt att ta med klassiska ramsängar så väl som kontinentalsängar och ställbara sängar för alla typer av behov, men hur vet man vad det är för säng som man bör välja? När det finns ett riktigt stort utbud kan det ibland vara ännu svårare att göra ett korrekt väl. Funktionerna är många och egenskaperna allt fler. Genom att förstå skillnaden mellan ramsäng, kontinentalsäng och ställbar säng kommer du att ha lättare att välja en säng som verkligen passar dig, din kropp och dina sömnbehov.

Ramsäng

En ramsäng är den mest klassiska form av säng som också vanligtvis är det billigaste alternativet. Dessa sängar är stabila, men består endast av en botten, vilket gör att de således kräver en mycket bra madrass med hög standard för att du ska kunna sova gott. Det är inte ovanligt att den här typen av dubbelsäng också är lägre i sin design och utformning, åtminstone om man jämför med de moderna kontinentalsängarna. Genom att använda sig av en bäddmadrass av tjockare modell kan man dock se till att höja sängen lite extra. Ett vanligt misstag är att man tror att en enklare säng är en sämre säng, men så är inte alltid fallet. En ramsäng är ett mycket bra alternativ som kommer att ge dig en god natts sömn men som tidigare nämnt, är valet av bäddmadrass mycket viktig.

Kontinentalsängar

Kontinentalsängar är sängar som har blivit otroligt populära under de senaste åren. Idag väljer majoriteten av alla människor just en kontinentalsäng när det är dags att köpa nytt. Den här typen av säng ligger högre i prisklass om man jämför med ramsängen, men den är ändå inte lika kostsam som den ställbara sängen. En kontinentalsäng är uppbyggd i flera olika lager i botten. Det gör att sängen blir högre än de flesta, men att den också blir mycket skön och följsam mot kroppen. Även om en kontinentalsäng kan kosta lite mer så är det helt klart värt pengarna. Den goda sömnen är inget man ska kompromissa med och dessutom gör designen att sängarna ser lyxiga och mycket exklusiva ut.

Ställbara sängar

En ställbar säng är det dyraste alternativet på marknaden, men precis som med kontinentalsängen så kan den vara värt varenda krona. En ställbar dubbelsäng kommer du att kunna anpassa efter såväl situation som dina behov. När det kommer till ställbara dubbelsängar så kan man justera sängens olika delar. Det betyder att en person kan välja att ha huvudändan höjd, medan personen som sover bredvid kan välja att ha sin del sänkt. Både huvudända och fotända kan regleras efter önskemål och situation. Den här typen av säng är mycket bra för den som gärna ligger i sängen och läser på kvällen, som äter frukost i sängen eller som kanske till och med jobbar från sängen och behöver bra stöd för ryggen.

Bästa dubbelsängarna – Test 2023

Det finns många saker att tänka på när du ska välja en ny dubbelsäng. Med hjälp av en riktigt bra bäst i test och en ordentlig köpguide kan valet dock bli enklare. En dubbelsäng av hög kvalitet är för många en stor kostnad, men det är också en bra investering som du kommer att ha stor nytta och användning för väldigt länge. Väljer du en billig säng, enbart för att kostnaden känns bekvämare, är risken stor att du ändå kommer att vilja byta ut den tidigare än vad du egentligen hade behövt göra. Även om engångskostnaden kan kännas bra för plånboken för tillfället, så kommer en lite dyrare och lite bättre säng med många fler fördelar.

Vad är viktigt att tänka på när du köper dubbelsäng?

Storlek
De fyra vanligaste storlekarna på dubbelsäng är 120×200, 140×200, 160×200 och 180×200 cm. Om du är osäker på vilken storlek som passar bör du vara noggrann med att mäta ditt utrymme i sovrummet.

Se även till att välja rätt storlek på madrassen; sängramen bör vara något större än madrassen för att säkerställa en god ventilation. Sängar av storleken 120×200 passar bäst för mindre sovrum med begränsat utrymme, medan större ramar såsom 180×200-sängar passar bättre för större rum.

När du väljer storlek är det även viktigt att komma ihåg att dubbelsängar ofta levereras med sänggavel och fotända; dessa extra funktioner kan ge ytterligare längd åt sängen och bör tas med i beräkning när du mäter rummet. Du som har gott om utrymme i sovrummet kan överväga en bredare säng, till exempel storlekarna 180×200 eller 200×210 cm. 

Typ av dubbelsäng
De tre huvudkategorierna för sängar är resårbotten, kontinentalsäng och elevationssäng. Resårbotten är den vanligaste sängtypen och är ofta billigare än andra typer.

De ger en fast och bekväm sovyta, men kan vara svårare att flytta på och är inte alltid lämpliga för personer med ryggbesvär. Kontinentalsängar är populära på grund av deras ofta eleganta design och mer avancerade funktioner. De har ofta inbyggd förvaring och kan lätt flyttas från rum till rum.

De kan dock vara dyra. Elevationssängar, eller ställbara sängar, är särskilt utformade för att motverka ryggproblem och förbättra cirkulationen. De är oftast dyrare än andra typer av sängar eftersom deras konstruktion gör att du kan ändra sängen även om dina behov ändras.

Toppmadrass
En madrass som är för mjuk kan orsaka ryggsmärtor, samtidigt som en för hård madrass kan vara obekväm och göra det svårt att sova.

Du som gärna sover på sidan bör välja en mjukare madrass som låter dina höfter och axlar kan sjunka ned. Detta bidrar till att minska antalet tryckpunkter och förbättra blodcirkulationen. Om du sover på ryggen bör du välja en fastare madrass som stödjer ryggraden. Detta motverkar smärtor i ländryggen och förhindrar att du vrider och vänder dig.

Om du sover på magen bör du välja en madrass som är varken för hård eller för mjuk. Detta ger nödvändigt stöd för din ryggrad samtidigt som det förhindrar antalet tryckpunkter i höfter och axlar. Det är viktigt att tänka på alla dessa faktorer när du väljer din madrass så att du väljer en modell som ger rätt stöd för just dig. 

Pris
En dubbelsäng i premiumklassen med ett större antal justeringar och komfortzoner kan kosta mellan 50 000 och 100 000 kronor, medan ett budgetalternativ med enklare design och färre funktioner kan kosta mellan 7 000 och 10 000 kronor.

Kvaliteten på sängstomme och madrass är ofta avgörande för priset; en billigare säng ger kanske inte samma komfort och stöd som en dyrare säng. Storleken är en annan faktor som kan påverka priset. Slutligen bör du välja säng utifrån eventuella specialfunktioner.

Vissa sängar har till exempel inbyggda förvaringslådor eller en sänggavel med hyllor. Dessa extra funktioner kan öka priset men samtidigt vara värda investeringen.

Kund- och expertomdömen
Recensioner från tidigare användare kan vara till hjälp för att få en uppfattning om produktens kvalitet och bekvämlighet.

Det är dessutom en bra idé att läsa expertrecensioner för att få en mer objektiv åsikt om sängens funktioner. Vi har inkluderat både kund- och expertomdömen i vår guide för att hjälpa dig att välja rätt säng för dina behov.

Emma Säng – stilren dubbelsäng med testvinnande madrass och 100 nätters provsömn

Redaktörens val

 • Testfakta vinnande madrass
 • Ergonomiskt stöd för ryggen
 • OEKO-TEX märke og 100 nätters returpolicy
Emma-Säng

Emma Säng förser dig med en tidlös skandinavisk design i form av en snygg grå säng som du kan få i en av tre olika storlekar: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm. För dig som eftersöker en ergonomisk madrass, en slitstark sängram och en bekväm sänggavel finns det mycket som Emma Säng kan erbjuda dig.

Komfortabel säng med en testvinnande konstruktion

Emma Säng har en robust metallbas, bekväm sängklädsel i 100 % polyester och en snygg 7 cm tjock sänggavel, men det är just madrassen som är stjärnan i alltet. Vid beställning av Emma Säng ingår en Emma Original Madrass, och den här produkten har vunnit Bäst i Test både här i vårt avlånga land samt i 10 andra länder i Europa.

Det är samtidigt ett stort plus att sängen är OEKO-TEX certifierad, inte är testad på djur och inte heller består av några animaliska produkter. Få en sängram, sänggavel och madrass i en tidlös look till ett rimligt pris när du satsar på Emma Säng.

Emma Säng vs marknaden

Utöver materialvalen står Emma Säng ut i mängden tack vare de generösa villkoren som du kan förvänta dig att stöta på hos Emma.se. Här är det en 10 års garanti som gäller tillsammans med fri frakt och retur, men glöm inte att de dessutom erbjuder en 100 nätters provsömn.

 

Fördelar

 • Testfakta vinnande madrass
 • Tryckavlastande konstruktion
 • Tidlös skandinavisk look
 • Mycket bekväm att ligga i

 

Nackdelar

 • Begränsat med storlekar

 

Vad säger kunderna?

Kunderna hos Emma.se har mycket gott att säga om Emma Säng, och efter 82 recensioner landar sängens genomsnittliga betyg på 4,78 av 5 stjärnor. De uppskattar bland annat det stilrena utseendet och den bekväma madrassen, men skulle föredra om det fanns fler storlekar att välja mellan.

Därför rekommenderar vi Emma Säng

Emma Säng vill vi rekommendera till dig som är ute efter en tryckavlastande och ergonomiskt utformad dubbelsäng med en klassisk skandinavisk look. Emma Original Madrass som har kammat hem titeln Bäst i Test i flera europeiska länder kommer inte att göra dig besviken, och med en 100 nätters provsömn har du alla möjligheter att se om Emma Säng känns rätt för just dig.

Emma Kontinentalsäng – rikligt med komfortzoner och pocketfjädring för ett optimalt stöd

Den bästa tryckavlastande sängen

 • Madrass med 7 olika komfortzoner
 • Levereras direkt till din dörr
 • 100 nätters provsömn
Emma-Kontinentalsäng-22

Vill du känna på hur det känns att ligga på en ergonomisk madrass med hela sju olika komfortzoner och pocketfjädring som bjuder på skräddarsydd tryckavlastning? Emma Kontinentalsäng kan då vara passande för dig. Sängen finns att beställa i två olika dubbelsängsstorlekar i en grå färg, och paketet innehåller både en bäddmadrass, madrass, resårbotten samt sänggavel.

Den robusta konstruktionen

Vid beställning av Emma Kontinentalsäng kan du välja en 9 cm tjock Diamond bäddmadrass vars fördelar bland annat består av att vara temperaturreglerande. Det finns dock även den 6 cm tjocka Flip bäddmadrassen som du kan satsa på, och den här varianten är vändbar så att du själv har möjligheten att bestämma huruvida du föredrar en mjukare eller fastare känsla.

Under bäddmadrassen ligger resårmadrassen med pocketfjädring och en 7-zonsindelning för att kunna förse dig med ett anpassat stöd där du behöver det som mest.

Emma Kontinentalsäng vs marknaden

Jämfört med flera andra sängar på marknaden kan Emma Kontinentalsäng skryta med en komfortzonsindelning på hela sju olika zoner, och till ett förvånansvärt billigt pris får du tillgång till både en bäddmadrass, en madrass, en resårbotten och en sänggavel.

 

Fördelar

 • 7-zonsindelad madrass
 • Komplett sängpaket
 • 100 nätters provsömn
 • Madrass med pocketfjädring

 

Nackdelar

 • Storlekarna är en aning begränsade

 

Vad säger kunderna?

Emma Kontinentalsäng med ett genomsnittligt kundbetyg på 4,82 av 5 hos Emma.se visar prov på att konsumenterna uppskattar dess konstruktion, stilrena design och rimliga pris. Den smärre nackdelen är att sängen endast finns att köpa i två storlekar, så för kunder som är ute efter en enkelsäng får de vända sig till en annan kontinentalsäng.

Därför rekommenderar vi Emma Kontinentalsäng

Att få ett helt sängpaket med bäddmadrass, madrass, resårbotten och en rejäl gavel till ett så generöst pris är anledning nog för oss att kunna rekommendera Emma Kontinentalsäng. Vi uppskattar dessutom pocketfjädringen, de sju olika komfortzonerna och helt enkelt den tidlösa designen som varje sovrum behöver.

Om den tillverkas på rätt sätt då kan en ramsäng vara precis lika bra som vilken annan säng som helst. Vad som är avgörande är sällan om det är en ställbar säng eller en ramsäng utan det är madrassens utformning som kommer att ha den största betydelsen. Venus Diamant är en ramsäng på 140×200 cm som lämpar sig utmärkt såväl för ett par som för den som vill sova ensam. Här får du en säng som är specifikt framtagen för att minimera risken för de vanligaste problem som vi kan uppleva när vi sover, till exempel att vi får ont i ryggen, inte kan vända oss ordentligt eller blir alldeles för varma. Med hjälp av moderna pocketfjädrar får du ett riktigt bra stöd och här har man även valt att behandla bäddmadrassen med granit. Du kommer utan tvekan att längta efter att få gå och lägga dig i sängen varje kväll.

En bäddmadrass utöver det vanliga

Att ha en riktigt bra bäddmadrass är viktigt för din komfort, men även för att förlänga livslängden på sängen. Till Venus Diamant har man valt att skapa en bäddmadrass som är specifikt framtagen för just denna säng och kärnan är tillverkad av naturligt latex genom SonoCore-metoden. Med hjälp av denna metod ser man till att latexinlägget får en öppen såväl som en ensartad yta som kommer att ge dig god ventilation och håller väldigt länge. Sängen har fått sitt namn genom den diamantbehandling som har använts och som aktiveras när du lägger dig i sängen. Behandlingen ser till att du får den ideala temperaturen för att sova riktigt gott.

Solid träram

Har du lagt ner mycket pengar på sin säng vill du med största sannolikhet att den ska hålla väldigt länge och det är precis vad Venus Diamant gör. Denna dubbelsäng kommer att stå tryggt vid din sida och ge dig en skön sömn natt efter natt. Träramen är tillverkad av solid svensk tall och är 20 cm hög. Det gör att ramen är optimal för den som är tyngre, men även för dig som är lättare i vikt och kroppsbyggnad.

Fördelar

 • Passar lika bra för det mindre som det större sovrummet
 • Finns i flera färger
 • Utrustad med pocketfjädrar
 • Bäddmadrass med diamantbehandling
 • Ram i svensk tall
 • Minimerar risken för ryggproblem

Vad säger kunderna?

Det finns aldrig en säng som kan passa för alla människor och uppfylla alla olika typer av behov. När man letar recensioner och omdömen kan man därför få väldigt varierande upplevelser. Överlag så är dock majoriteten av alla kunder mycket nöjda med Venus Diamant och det är främst tack vare den otroligt sköna madrassen med pocketfjädrar. Vi rekommenderar att du väljer bäddmadrassen som tillhör. På så sätt får du en optimal säng som håller länge och som garanterar en bra sömn.

Tidigare utvärderade produkter som har utgått

DUX 3003 Ramsäng – två lager spiralsystem med tusentals spiraler för följsamhet

Redaktörens val

dux3003.._650

Först ut ska vi kika lite på den utomordentliga DUX 3003 Ramsängen. Här har vi en säng som kan skryta om sin komfort och följsamhet, men även den snygga designen och de många valmöjligheterna. Du kan nämligen beställa DUX 3003 Ramsäng som antingen en enkelsäng eller en dubbelsäng med totalt 15 olika storlekar: den minsta ligger på 80×200 cm medan den största ligger på 210×210 cm.

Glöm inte heller att det finns olika fasthetsnivåer, så du kan ta beslutet kring huruvida du uppskattar en medium madrass som är en aning mjukare eller en fast madrass för ett utmärkt stöd.

Imponerande spiralsystem och Pascal-system

Kanske du frågar dig själv vad det egentligen är som gör DUX 3003 Ramsäng så bekväm och följsam. Det är särskilt två designval som har lett till hur praktisk och effektiv sängen är. Inuti DUX 3003 Ramsäng finner du ett spiralsystem som består av tusentals spiraler, och som om detta inte vore nog har sängen flyttbara kassetter för att anpassa sig efter din kropp.

Värt att nämna är att sängen är uppdelad i upp till sex zoner där fastheten skiljer sig i olika delar av sängen utefter var du behöver mer eller mindre stöd. Glöm heller inte att det ingår en bäddmadrass vid köp av den här sängen.

Komfortabla material och snygg design

Rammadrassen som DUX 3003 Ramsäng är utrustad med är tillverkad av naturlatex samt bomullsvadd, och inom madrassen finner du det tidigare nämnda spiralsystemet i två lager där det ena ligger på 9 cm medan det andra ligger på 12 cm i höjd. Om sängstorleken som du väljer ligger på 90×200 cm kan du förvänta dig 1 554 spiraler, men vid köp av en större säng kommer den att innehålla ännu fler spiraler än så.

DUX 3003 Ramsäng pryds av läderdetaljer och har en madrass vars fullständiga höjd ligger på 43 cm. Ha i åtanke att sängbenen måste köpas separat, men dessa kan du lägga till i kundvagnen samtidigt som du beställer själva ramsängen. När allt kommer till kritan är DUX 3003 Ramsäng en riktigt snygg säng som kommer att lägga till lyx, komfort och stil till ditt sovrum. Vid beställning av den här sängen får du det mesta du behöver, så det är enbart sängkläder och de tidigare nämnda sängbenen som du kan behöva beställa separat.

Fördelar

 • Madrassen är gjord på naturmaterial
 • Enkelt justerbar
 • Snygg design
 • Bäddmadrass ingår
 • 15 olika storlekar tillgängliga

Nackdelar

 • Ganska lång leveranstid

Därför rekommenderar vi DUX 3003 Ramsäng

En av de många anledningarna till att DUX 3003 Ramsäng rekommenderas av oss har att göra med komfort, stöd och följsamhet. Det dubbla spiralsystemet som innehåller tusentals spiraler säkerställer att du får ett bekvämt underlag som anpassar sig efter just din sovställning.

Du kan förvänta dig att få både en rammadrass och en bäddmadrass, så visst är det mycket säng på köpet som gäller. Oavsett hur ditt sovrum ser ut kan DUX 3003 Ramsäng passa perfekt in då det finns hela 15 olika storlekar att välja mellan, och vilken fasthet som du föredrar är upp till dig!

24SJU Månsken Kontinentalsäng

24sju_mansken_ljusgra_kontinentalsang_650

Vill du ha en fulländad säng med ett fantastiskt skönt pocketsystem och en lång rad valmöjligheter till ett mycket rimligt pris? Då finns det ingen anledning att vänta på att testa 24SJU Månsken Kontinentalsäng. Den här sängen kan köpas i antingen storleken 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm eller 210×200 cm. Med andra ord är den passande för dig som är på jakt efter en lite mindre eller lite större dubbelsäng. Med högkvalitativa material inom en bra prisklass är 24SJU Månsken Kontinentalsäng någonting som du inte vill gå miste om.

En lång rad valmöjligheter

Utöver storleken finns det fler beslut att ta för att garantera att du får en 24SJU Månsken Kontinentalsäng som passar dig likt handen i handsken. De olika färgerna som finns tillgängliga är ljusgrå, mörkgrå, marin och sand. Med andra ord är det ganska diskreta färger som gäller, och du kan därför tryggt veta att sängen blir passande i de flesta sovrummen.

Vilken fasthet intresserar dig? 24SJU Månsken Kontinentalsäng kan beställas i en medium, medium/fast eller fast variant. Vad du väljer beror delvist på hur mjuk du vill att madrassen ska vara, så det är i slutändan lite av en smaksak.

Hur kontinentalsängen är uppbyggd

24SJU Månsken Kontinentalsäng är uppbyggd av zonindelad pocketfjädring för att se till så att du får ett så bekvämt underlag som möjligt. Pocketsystemet går ut på att varje fjäder inom madrassen ligger i en egen tygficka och jobbar separat från de andra fjädrarna. Resultatet blir en madrass som förser dig med det stödet som du behöver över hela kroppen och anpassar sig för att göra det så bekvämt som möjligt. Zonindelningen syftar på att sängen är mer eller mindre fast på olika delar beroende på var du behöver mer eller mindre stöd.

Ha i åtanke att det ingår en bäddmadrass när du beställer 24SJU Månsken Kontinentalsäng, och detta är en så kallad BM3 Kuvert bäddmadrass. Du kommer även säkerligen att uppskatta 25 års garantin på ram- och resårbrott. Sist men inte minst är det värt att veta att sängben säljs separat, men dessa kan du beställa på samma gång som när du beställer själva sängen. Smidigare än så blir det inte!

Fördelar

 • Bra urval av färger
 • Högkvalitativa material
 • Optimal komfort
 • Bekvämt pocketsystem
 • 25 års garanti

Nackdelar

 • Inga större nackdelar

Därför rekommenderar vi 24SJU Månsken Kontinentalsäng

24SJU Månsken Kontinentalsäng rekommenderas inte bara för att det finns en lång rad valmöjligheter gällande färg, storlek och fasthetsnivåer – utan det här är också en riktigt bekväm säng som ger dig ett utomordentligt stöd. Pocketsystemet består av ett stort antal fjädrar som ligger inom varsin tygpåse för att bjuda på följsamhet, och zonindelningen bidrar ytterligare till sängens förmåga att ge ett utmärkt stöd.

Då 24SJU Månsken Kontinentalsäng finns tillgänglig i flera olika relativt neutrala och diskreta färger går det att rekommendera sängen i de flesta sovrummen oavsett om du har ett mer modernt eller klassiskt sovrum, så vem du än är kommer det att finnas en 24SJU Månsken Kontinentalsäng som blir perfekt för just dig.

Lindenäs Kontinentalsäng

Kontinentalsang Lindenas

Kontinentalsängen Lindenäs från Kungsängen har stötdämpande bonellresårer för lång hållbarhet, vilket gör att du garanterat kan njuta av din säng i många år framöver. Denna säng är perfekt för dig som ställer höga krav på både komfort och design.

 • Utrustad med lager av stödjande elastik och luftigt material
 • 4 olika hårdhetsgrader och 8 trendiga sängklädnader
 • Stötdämpande bonell

Omdöme: En detaljerad recension av Lindenäs Kontinentalsäng

Sängen är utrustad med flera lager av stödjande elastik som hjälper till att hålla madrassen på plats samtidigt som den ger ett fast stöd.

De luftiga material som används i konstruktionen möjliggör god luftcirkulation, vilket gör att du håller dig sval och bekväm hela natten. Alla sängar i kollektionen är utrustade med Duozon-system och flexibla pocketresårer som skapar en mjukare zon för axlarna. De fyra olika hårdhetsgraderna ser till att du kan hitta den perfekta komfortnivån för dina behov, medan åtta trendiga sängklädnader gör att du kan välja en personlig design som passar in hemma hos dig.

Den stabila träramen har utmärkt stabilitet och hållbarhet, och tack vare den vändbara mellanmadrassen kan du välja mellan två olika hårdhetsgrader. På så sätt kan du anpassa din sovupplevelse och hitta den perfekta komfortnivån för dig.

FÖRDELAR

 • Stabil träram
 • Hållbar madrass
 • Finns i 8 snygga färger
 • Hög komfort
 • Vändbar mellanmadrass

  NACKDELAR
 • Sängklädseln hade kunnat vara mer hållbar

Redaktionens bedömning

Lindenäs Kontinentalsäng från Kungsängen har en madrass som håller formen under lång tid. Vi upplevde dock att sängklädseln hade kunnat vara mer hållbar. Vi gav denna säng utmärkelsen “bästa premiumvalet” tack vare dess höga kvalitet och utmärkta värde för pengarna.

Specifikationer:

Storlekar: 160×200, 180×200, 210×200, 160×210, 180×210, 210×210 cm

BED Tärna paket Kontinentalsäng inkl ben och gavel

Tarna_Kontinental_gavl_180x200_650

De tidigare sängmodellerna som vi har kikat på kan komma att göra lite ont i plånboken om du har en lite tajtare budget, så om det istället är en billigare variant som du är ute efter kan du vända dig till BED Tärna paket Kontinentalsäng inkl ben och gavel. Här får du en förvånansvärt billig säng som trots sitt pris håller mycket hög standard. Se till så att du sover gott om natten i en säng som både är bekväm och som ger dig det stödet som du eftersöker.

Komplett sängpaket med både ben och gavel

BED Tärna paket Kontinentalsäng är en dubbelsäng som finns tillgänglig i storlekarna 160×200 cm och 180×200 cm. Sängen kommer med en fast madrass som bjuder på ett utomordentligt stöd. För att se till så att sängen passar i de flesta sovrummen har den en neutral och diskret silvergrå färg som du kan matcha med i princip vilken inredning som helst.

Som namnet antyder ingår det både ben och gavel vid beställning av BED Tärna paket Kontinentalsäng. Detta säkerställer att du får ett komplett sängpaket, och allt som återstår är då att beställa sängkläder separat. Till ett billigt pris får du allt du kan tänkas behöva, och du kan lita på att komforten är på topp.

Pocketfjädring och ypperligt stöd

BED Tärna paket Kontinentalsäng är tillverkad med två lager fjädrar, och i mellanmadrassen finner du en förspänd pocketfjädring. Denne är indelad i sju olika zoner för att ge dig stöd där du behöver det som mest. Zonindelning syftar på att sängen är fastare vid vissa punkter och mjukare vid andra beroende på var kroppen behöver stödet. Värt att veta är även att bottendelen består av en bonell support fjädring med en höjd på 13 cm.

Bäddmadrassen som ingår kallas för Softflex Quilt, och sängbenen som du får är runda aluminiumben med en höjd på 12 cm. Som en sista fördel kan du njuta av en 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott som ser till så att du har möjligheten att använda din säng under en lång tid framöver utan att behöva oroa dig för problem.

Fördelar

 • Bekväm
 • 25 års garanti
 • Spiralsystem i två lager
 • Snygg design
 • Pocketsystem

Nackdelar

 • Finns endast i en fast variant

Därför rekommenderar vi BED Tärna paket Kontinentalsäng inkl ben och gavel

BED Tärna paket Kontinentalsäng rekommenderas till alla de som vill ha ett fullkomligt sängpaket till ett ganska billigt pris. När du beställer den här sängen får du både en bottendel, en mellanmadrass, en bäddmadrass, sängben och gavel – så det är sannerligen stor valuta för pengarna som gäller.

Vi anser även att sängen är väl värd att satsa på tack vare det utomordentliga pocketsystemet med fjädrar som arbetar oberoende av varandra för att ge varje del av din kropp det stödet som den behöver. Den zonindelade designen bidrar också till att stödet blir så ypperligt som möjligt, så förutom avsaknaden av olika fasthetsnivåer finns det bara positiva saker att säga om BED Tärna paket Kontinentalsäng.

Wonderland W10 532

Wonderland W10 532

Den som verkligen vill lägga stora pengar på sin dubbelsäng ska spana in Wonderland W10 532. Det här är en mycket exklusiv säng som du kan ställa in i olika positioner för bättre komfort. Ställbara sängar är otroligt populära och uppskattade, just eftersom funktionerna gör dubbelsängen till mer än bara en sovplats. I den här sängen kan du styra huvud- eller fotänden med hjälp av en app eller en trådlös fjärrkontroll. Det betyder att du inte behöver stiga upp för att justera efter sina önskemål. Madrassen är utrustad med vad som kallas för Exklusive Pocket och här har man även sett till att tillföra latex för en mycket bättre, mer följsam madrass och stoppning. Den som ofta blir varm under nätterna kommer att ha stor användning för den avtagbara textilen på bäddmadrassen. Textilen kan maskintvättas i 60 grader.

Wonderland W10 532 är en riktigt stor säng som mäter 180×200 cm. Det betyder att hela familjen kan få plats att sova riktigt gott om så önskas. Du kan naturligtvis även använda sängen ensam också om du så skulle vilja eller tillsammans med en partner. När du ska köpa en ny dubbelsäng är det viktigt att du inte väljer en som är för liten. Det hindrar dig från att få en god natts sömn. Om du inte har ett mycket begränsat utrymme är det alltid bättre att välja det lite större alternativet.

Flera olika färger

En ställbar säng som är hela 180×200 cm kommer definitivt att synas i ditt hem och då kan det kännas viktigt att sängen har just den färg som du gillar. Kanske vill du att färgen ska skiljer sig från resten av inredningen i rummet eller så vill du att inredning och säng ska gå hand i hand. När du väljer Wonderland W10 532 till din nya dubbelsäng kan du få en säng med textil i hela 11 olika färger. Här kan du välja olika nyanser av grått, blått eller varför inte terrakotta?

Med vändbar madrass

Den här dubbelsängen har en vändbar madrass. Vändbara madrasser är mycket populära och kan användas på båda sidor. Det gör att den lämpar sig bra för olika typer av sängar, men också för att den ska kännas fräsch och hålla längre. Din kroppsform och din vikt kommer att vara avgörande för vilken typ av madrass det är som du väljer. Genom att välja en med god komfort och hög kvalitet kan du säkerställa att du får en mycket bättre sömn. Du slipper vakna upp stel i kroppen eller med ryggont.

Fördelar

 • Ställbar huvud- och fotände
 • Kommer i 11 olika färger
 • Exklusiv dubbelsäng på 180×22 cm
 • Kan styras med applikation eller trådlös fjärrkontroll
 • Vändbar madrass med många fördelar
 • Bäddmadrass som förlänger livstiden

Vad säger kunderna?

Omdömen och recensioner från tidigare kunder är utan tvekan väldigt varierande. Många är eld och lågor över denna fantastiska säng som ger en himmelsk sömn varje natt, medan andra tycker att den inte alls lever upp till deras förväntningar. Det höga priset ligger naturligtvis till grund för att man ska få en säng som håller länge och som lever upp till varje liten sak och aspekt man kan tänka sig. Är nackdelarna tillräckliga för att du ska avstå? Det kan bara du bestämma!

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Emma.se

Online butiken Emma.se drivs av sängexperter som använder sin expertis för att kunna erbjuda kunderna sängar, madrasser och bäddmadrasser som håller hög standard.

Läs alla recensioner av Emma Säng här
Läs alla recensioner av Emma Kontinentalsäng här

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar