Kontinentalsängar har blivit otroligt populära på senare tid och många väljer idag kontinentalsängen framför såväl ställbara sängar som ramsängar. Det finns många fördelar med sängtypen. Den vanligaste orsaken till att man väljer kontinentalsängen är att den är så otroligt bekväm och säkerställer att du sover mycket bättre om nätterna. Till skillnad från många andra sängtyper, så är den också mycket enklare att kliva upp (och ner) ur. Den är också mycket skön att sitta i för den som gillar att läsa en god bok innan det är dags att sova. Med kontinentalsängen kan du själv välja om du vill ha en sänggavel eller inte. Fördelen med sänggavel är att den ger dig som ofta sitter i sängen ett bättre stöd.

Att välja kontinentalsäng är dock inte alltid så enkelt. Det finns mängder med olika typer av modeller på marknaden och sängarna finns i olika storlekar. Du kan hitta kontinentalsängar i storlekar som 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 och till och med 210×210 om du så skulle önska. Det betyder att det finns en säng för alla typer av behov, liksom för alla olika tjocklekar på plånböcker.

Vad är en kontinentalsäng?

Marknaden erbjuder ett stort utbud av olika typer av sängar och ju fler som finns, desto svårare kan det vara att göra ett val som man verkligen känner sig nöjd med. Att kontinentalsängen har blivit så populär och uppskattad är egentligen inte så svårt att förstå. Den ger en komfort som är mycket svårslagen och du kan hitta den till ett riktigt bra pris.

Att byta ut sin traditionella ramsäng mot en kontinentalsäng är något som ytterst få kommer att ångra. Kontinentalsängen är uppbyggd på ett sätt som skiljer den från mängden, och det är tack vare de många olika lager som sängen har. Istället för att enbart ha en ram så har den tre olika delar, som är sammansatta till en säng. Det första lagret, vilket också är det nedersta, består av ramsängen. Därefter är det ytterligare ett lager, bestående av en resårmadrass, som gäller. Det yttersta och översta lagret kommer i form av en bäddmadrass. Genom att designa sängen i flera olika lager kan man inte bara se till att få rätt stöd och stabilitet, utan man kommer också upp högre från golvet och har lättare att kliva in och ur sängen. Bäddmadrasser till kontinentalsängar är ofta tillverkade i memory-skum eller i latex, men andra varianter förekommer.

En kontinentalsäng, till skillnad från andra sängar, har dock ingen sängram. När man talar om sängramar menar man främst en ram som är utrustad med en lamellbotten och har en madrass ovanpå. Det är således ramsängen och de två tillhörande madrasserna som kommer att utgöra sängens botten. Det ger dig en förbättrad sömn på alla sätt och vis och är en bra investering för din hälsa.

Bäst i test – Bästa kontinentalsängen 2023

Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att hitta en kontinentalsäng som passar dina behov och önskemål. Här nedan har vi därför sett till att lista de bästa kontinentalsängarna på marknaden just nu. Eftersom alla inte har lika tjock plånbok eller vill lägga lika mycket pengar på en säng, så har vi valt att ta med alternativ i alla olika typer av prisklasser. Dock har vi säkerställt att alla sängar ändå har en mycket hög kvalitet så väl som komfort.

Vad ska man tänka på när man köper en kontinentalsäng?

Storlek
Den perfekta storleken på en säng beror på hur mycket utrymme du har i rummet och hur du sover. En person kan sova bekvämt i en säng som är 140 cm bred och 200 cm lång. Det är ett bra val för personer som vill använda så mycket golvyta som möjligt i sitt hem, och som även kan rymma två personer vid behov.

Det mest populära alternativet för par är en längd på 200 cm med en bredd på 140 eller 160 cm eftersom de inte är för stora och möjliggör bekväm sömn för båda personerna. Personer som behöver extra sovplatser, eller sängar med större mått för större rum, kan välja kontinentalsängar med mått på 200 cm x 200 cm eller 210 cm x 210 cm.

Madrass
Eftersom komfort är en personlig preferens krävs det att du testar flera madrasser och sängtillbehör för att välja rätt fasthet för dig. Generellt sett bedöms madrassens fasthet på en skala mellan 1 till 10, där 1 är den mjukaste och 10 är den mest fasta. En mjuk madrass kan vara mycket bekväm då den anpassar sig till kroppens former och avlastar tryckpunkter.

För dem som behöver extra stöd när de sover, till exempel de som har problem med ryggsmärtor eller gravida kvinnor, är det förmodligen inte det bästa alternativet. En madrass som är extra fast ger mycket stöd och kan därför vara mer lämplig för personer som behöver mer stabilitet i sängen, eller för de som är tungt byggda. I vanliga fall fungerar fasta madrasser bättre för personer som sover på rygg- eller mage eftersom de ger kroppen mer stöd i dessa positioner.

Mjuka madrasser är däremot mer lämpliga för personer som sover på sidan då de ger mer stöd till axlar och höfter. Det rekommenderas att man hittar en madrass som gör det möjligt att anpassa fastheten på båda sidor av sängen, samt att välja en återförsäljare som erbjuder gratis byte av madrass om du har valt fel fasthet.

Material
För att hitta det bästa alternativet för dina behov när du väljer en kontinental sängstomme ska du ta hänsyn till det visuella utseendet, det praktiska och hållbarheten. Överlag är trä-, och metallramar, samt inklädda ramar, de mest föredragna alternativen. Sängstommar i trä erbjuder ett klassiskt och tidlöst utseende som kan passa in i praktiskt taget vilken inredning som helst. De tenderar också att vara mer hållbara än sängramar av andra material, vilket innebär att de med rätt skötsel kan hålla i många år.

Det negativa med sängramar av trä är att de brukar vara tyngre och dyrare än ramar tillverkade av andra material. Sängstommar i metall har en större viktkapacitet och kräver mindre underhåll än sängstommar i trä, vilket gör dem mer anpassningsbara. De kan dock också vara ganska tunga, vilket gör dem svåra att flytta runt eller transportera vid behov.

Dessutom tycker vissa att utseendet på sängstommar av metall är för industriellt för deras smak. Inklädda sängramar är ett lyxigt alternativ för dem som vill tillföra stil och komfort till sitt sovrum. De finns i en mängd olika tyger, färger och mönster, vilket gör denna sorts sängram till en möbel som kan passa in i vilken heminredning som helst.

Eftersom själva sängramen är gjord av tyg är den mycket mjukare än sängramar gjorda av trä eller metall och ger ett extra lager av dämpning. Den största nackdelen med en inklädd sängram är dess bristande hållbarhet, jämfört med ramar av trä eller metall.

Pris
De dyraste alternativen ligger på runt 50 000 kronor. En säng för detta pris är ett hållbart köp, med en högkvalitativt byggd sängram av större storlek med en handsydd platt botten, samt en madrass med bekväma komfortzoner som ger kroppen avlastning.

De mest prisvärda alternativen kostar mellan 8 000 och 10 000 kr. Det är alltså fortfarande möjligt att få en bra säng om du är uppmärksam på detaljerna; även om de är tillverkade i en enklare stil, mindre storlekar och med färre funktioner än det dyrare valet.

Användar- och expertrecensioner
Det är en bra idé att läsa recensioner som tidigare köpare av sängen har lämnat. Du bör ta hänsyn till madrassens komfortnivå, kvaliteten på sängens konstruktion och designens utseende. Du kan också läsa om andra personer tycker att sängen är prisvärd.

Innan du gör ett köp är det också en bra idé att titta på företagens eller återförsäljarnas Trustpilot-betyg, eftersom dessa betyg ger viktig information om produkt- och tjänstekvalitet. Nedan finns användarrecensioner som hjälper dig att göra ett välgrundat val.

Emma Kontinentalsäng – extra tjock gavel, resårbotten, madrass med pocketfjädring och vändbar bäddmadrass

Vår rekommendation

 • Madrass med 7 komfortzoner
 • 10 års garanti
 • 100 nätter provsömn
emma
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Hos Emma.se har Emma Kontinentalsäng ett sammanlagt kundbetyg på 4,8 av 5, och det är inte för intet som ett stort antal kunder har lämnat recensioner som följande: ”Sängen är bra, jag sover åtminstone utan att vakna på natten. Leveransen var lite lång, men den var värd att vänta på!”.

Här har vi nämligen ett sängpaket som vet var skåpet ska stå. Med både en resårbotten, madrass, bäddmadrass samt till och med gavel som ingår vid beställning finns det inget behov av att köpa flera sängdelar separat. Satsa antingen på deras 140 x 200 cm variant eller 180 x 200 cm modellen för att pryda ditt sovrum med den bekväma Emma Kontinentalsängen.

Kontinentalsängen och dess struktur

Det har dragits nytta av OEKO-TEX-certifierade material vid tillverkning av Emma Kontinentalsäng, och trots att den enbart finns tillgänglig i en färg är det en diskret mörkgrå design som ser fin ut i de flesta sovrummen. Madrassen från Emma består av pocketfjädring och har sju olika zoner för optimal komfort och stöd.

Den 6 cm tjocka bäddmadrassen som följer med Emma Kontinentalsäng har en fast och en mjuk sida, så du väljer själv vilken sida du föredrar att sova på. Glöm inte att du vid beställning även har möjligheten att istället välja till en 9 cm tjock temperaturreglerande Diamond Bäddmadrass.

Storlekar

Emma Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 140 x 200
 • 180 x 200

Fördelar

 • Ergonomisk utformning
 • Sju komfortzoner
 • Resårmadrass, gavel, bäddmadrass och madrass
 • Två storlekar

Nackdelar

 • Det finns inte fler än en färg

Därför rekommenderar vi Emma Kontinentalsäng

Vi anser att du som eftersöker en dubbelsäng med bäddmått på antingen 140 x 200 cm eller 180 x 200 cm bör ta en närmare titt på Emma Kontinentalsäng. Du kommer med sannolikhet att uppskatta hur du slipper att köpa bäddmadrass och gavel separat.

HAPPY kontinentalsäng

Bästa designervalen

 • Komfort, stil och lyx i ett förvånansvärt billigt sängpaket
 • 10 års garanti
 • Finns i 3 olika hårdheter
HAPPY kontinentalsang

i samarbete med PriceRunner

 

HAPPY kontinentalsäng är ett komplett sängpaket som gör letandet efter högkvalitativa möbler mycket enkelt. Här får du nämligen både en sängbotten, en resårmadrass samt en bäddmadrass högst upp. Du behöver därför inte tänka på att köpa en mängd tillbehör och delar separat.

Om HAPPY kontinentalsäng låter som ett bra val för dig blir du säkerligen glad över att höra hur den inte kostar mer än 4 495 kronor hos Trademax. Sängen är ett mycket populärt val hos PriceRunner, och om du beställer den hos Trademax får du välja mellan fyra olika färger så att du får en variant som passar just ditt sovrum. Utöver allt detta gäller prisgaranti, fri frakt, ett års öppet köp tillsammans med en fem års garanti.

Kontinentalsängen och dess struktur

HAPPY kontinentalsäng är uppbyggd av flera olika delar. Längst ner stöter du på en sängram med ribbor som är monterade ovanpå. Den här ramen ser till så att sängen står stabilt i alla lägen, och du får därför garanterat en säng som kommer att vara vid din sida under en lång tid framöver. Ovanpå ribborna ligger en resårmadrass och ovanpå detta en bäddmadrass. Kom bara ihåg att sänggaveln inte ingår och måste köpas separat om det här är en del av sängen som du verkligen vill ha!

Mer om madrasserna

Vi nämnde tidigare att två olika madrasser följer med i sängpaketet, och dessa är resårmadrassen samt bäddmadrassen. Den förstnämnda har bonellfjädring inom sig där alla fjädrarna sitter ihop i varandra för att se till så att trycket över hela madrassen blir jämnt. Den sistnämnda bäddmadrassen, å andra sidan, har skum inom sig som är riktigt duktigt på att följa din kropp och anpassa stödet efter vad just du behöver.

Vem kontinentalsängen rekommenderas till

HAPPY kontinentalsängen kan rekommenderas till de flesta då den kommer i så många olika storlekar. Du kan exempelvis få en 120 x 200 cm säng om du är på jakt efter en mindre enkelsäng, men du kan också få en variant med bäddmåtten 180 x 200 cm om det blir mer passande för dig. Som kronan på verket kan du även välja din favoritfärg mellan ljusgrått, svart, blått och beige.

Storlekar

HAPPY kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 150 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Ambassadör kontinentalsäng

 •  Stor valuta för pengarna i form av ett lyxigt sängpaket
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Ambassadör kontinentalsäng bjuder på stor valuta för pengarna. Den må vara på den lite dyrare sidan, men vad du får är ett detaljerat system av pocketresår och högkvalitativa material som tillsammans skapar den ultimata sängen. Välj att beställa Ambassadör kontinentalsäng från varumärket Jensen hos Kila Möbler för 40 730 kronor och gläds över havet av fördelar som sängen kan bjuda på. Det finns åtta färger som du kan välja mellan och du får alltid tillgång till fri hemleverans, 14 dagars öppet köp och en 25 års garanti på ram- och fjäderbrott.

Kontinentalsängen och dess struktur

Kila Möbler har ett utmärkt omdöme hos Trustpilot då de enbart erbjuder sina kunder det bästa av det bästa, och Ambassadör kontinentalsäng är sannerligen ett bra exempel på detta. Du får många olika hårdhetsvarianter att välja mellan så att sängen ska passa dina behov, och dessa är såsom följande:

 • Mjuk | Mjuk
 • Mjuk | Medium
 • Medium | Medium
 • Medium | Fast
 • Fast | Fast
 • Fast | Extra Fast
 • Extra Fast | Extra Fast

Mer om madrasserna

Ambassadör kontinentalsäng är utrustad med pocketmadrasser som är zonindelade. En pocketmadrass är en typ av madrass som innehåller fjädrar som är sittandes i sina egna tygfickor. De arbetar därför oberoende av varandra för att anpassa stödet efter din kropp. De olika zonerna som madrasserna är indelade i ser också till så att det exempelvis blir mjukare vid axlarna medan andra delar av madrassen ger ett lite fastare stöd – allt för att förse dig med den bästa möjliga komforten så att du ska kunna njuta av din högkvalitativa säng varje natt.

Vem kontinentalsängen rekommenderas till

De flesta hemmen kommer att fulländas med hjälp av en Ambassadör kontinentalsäng tack vare hur enkel och tidlös designen är. På insidan finns det många högkvalitativa system som arbetar tillsammans för att ge dig den optimala komforten, men på utsidan får du en stilren look som både passar i klassiska och mer moderna sovrum. Det hjälper naturligtvis också att det finns en lång rad färger, storlekar och sängben att välja mellan så att du på sätt och vis ska kunna ”bygga upp” just den sängen som ser snyggast ut i ditt sovrum!

Storlekar

Ambassadör kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

Du kan läsa mer om de olika Ambassadör kontinentalsängarna här.

Att välja rätt kontinentalsäng

När du ska välja en ny säng är det en hel del saker som du bör ha i åtanke. Du behöver först och främst se till att du väljer en kontinentalsäng som håller en hög kvalitet, men du måste också hitta en bäddmadrass som håller samma standard. Det kan vara en mycket stor och avsevärd skillnad mellan de olika madrasserna och tillverkarna. Många föredrar bäddmadrasser med en kärna av latex, medan andra föredrar memory-skum eller vanligt skum.

Just kvaliteten är nog den del som du ska fokusera mest på. Visst har design också betydelse för hur bra din säng visuellt kommer att passa in i ditt hem, men en snygg säng är värdelös om den inte är bekväm att sova i. Det är inte helt ovanligt att det finns ett flertal olika kontinentalsängar som inte håller måttet när det kommer till ramsängen. Ramsängen är, som tidigare nämnts, den nedersta delen av sängen och genom att göra ett sämre jobb här, så kan tillverkarna också sänka sina priser. Det kan i sin tur leda till att man lätt blir lurad av att tro att sängen är av högre kvalitet än vad den faktiskt är, och att man har lyckats köpa en säng till ett riktigt brakpris. Vill du vara säker på att du får en säng som kommer att hålla länge och som ger dig det stöd som du behöver, bör du kontrollera ramsängen lite extra. Detta är speciellt viktigt för den som satsar på en billigare modell.

I vårt bäst-i-test för bästa kontinentalsängar har vi endast valt ut sängar av riktigt hög kvalitet. De de enskilda sängarna kan ha olika, unika egenskaper, som innebär fördelar och nackdelar för olika personer. Med de är alla tillverkade på rätt sätt och med de tre lager som en kontinentalsäng ska vara uppbyggd av. På så sätt kan du känna dig trygg om du väljer en av de sängar som finns med i vårt test.

Anpassa fastheten individuellt

När man vid första anblick ser på en kontinentalsängs resårmadrass så är det lätt att tro att den bara består av ett enda stycke, men så är det inte. Egentligen kan man säga att resårmadrassen består av två olika delar, som hålls samman med hjälp av ett enkelt överdrag. Överdraget säkerställer att resårmadrasserna inte glider runt utan ligger tryggt och säkert på ramsängen. Men vad har resårmadrassen med individuell fasthet att göra?

Många som köper en kontinentalsäng väljer att köpa en dubbelsäng, t.ex. för att man ska kunna få plats flera personer i sängen. Det är dock inte alla människor som har samma typer av behov när det kommer till fastheten i en resårmadrass. Hur fast eller mjuk man vill att den ska vara beror på den egna smaken, men också den kroppsvikt och kroppsbyggnad som man har kommer att vara avgörande. Om du väger mer så kommer du också att behöva en madrass som är fastare, just för att säkerställa att du får den avlastning som din kropp behöver. Den som väger mindre kan med fördel ha ett mjukare alternativ om så önskas.

Genom att det finns två separata resårmadrasser så kan du själv bestämma hur liggkomforten ska vara på vardera sida av sängen. Det betyder att du kan ha en mjukare resårmadrass än din partner, eller vise versa. Genom resårmadrasserna kan ni alltså anpassa sängen efter just era individuella behov. Detta kan också göras med hjälp av kontinentalsängar med vändbar madrass.

Vikten av en bra bäddmadrass

Att lägga fokus på en bra säng är mycket viktigt, men du måste också se till att välja en bra bäddmadrass. Alldeles för många gör misstaget att tro att bäddmadrassen bara fungerar som ett tillbehör som gör det enklare för dig att bädda i sängen, men så är alltså inte fallet. En bäddmadrass är specifikt framtagen för att ge dig extra komfort i form av avlastning och stöd, men den är också utmärkt att använda sig av för att förlänga livslängden på din säng. Genom sina många fördelar är en bra bäddmadrass ett måste, och detta gäller specifikt för den som vill ha en kontinentalsäng.

Att ligga direkt på resårmadrassen kommer inte att ge dig den behagliga känsla som du annars hade kunnat få i en kontinentalsäng. Resårmadrasser i högkvalitativa kontinentalsängar har oftast en kärna av pocketfjädrar i olika typer av komfortzoner. Pocketfjädrarna anpassar sig efter din sovställning och din vikt, vilket gör att resårmadrassen ger din kropp stöd där den behöver och ger efter på andra ställen för att balansera dig rätt. Som tidigare nämnts är bäddmadrassen också till för att förlänga hållbarheten på din säng. När vi sover är det mycket vanligt att vi också svettas. Svett och fukt som tar sig ner till resårmadrassen kan vara mycket svårt att få bort. En bäddmadrass med bra ventilation skyddar mot detta och har (i de flesta fall) ett avtagbart överdrag som du kan slänga in i tvättmaskinen.

Bäddmadrasser kommer i olika storlekar för att kunna passa din säng på bästa möjliga sätt. Du kan hitta bäddmadrasser för kontinentalsängar i storleken 90×200 såväl som 140×200, 180×200 och det finns även andra storlekar. Se till att bäddmadrassen har rätt storlek när det kommer till längd och bredd. På så sätt fungerar den så optimalt som möjligt.

En högkvalitativ kontinentalsäng minskar risken för ryggproblem

Många lider idag av problem med rygg, axlar och nacke. Det kan bero på en dålig arbetsställning på jobbet, men det kan också ha att göra med den säng som man sover i varje kväll. Problem med smärtor kan också uppstå efter att man har varit med om en olycka, lider av en sjukdom eller på annat sätt har skadat sig. Med hjälp av en riktigt bra och högkvalitativ kontinentalsäng kan du få bukt med problemet och lindra (eller helt blev av med) jobbig smärta.

Vad är det då som gör att kontinentalsängen kan bidra till att du blir av med jobbiga, hälsorelaterade problem? Ja, enkelt förklarat kan man säga att det är de tre olika lager som finns i sängen som kommer att bidra stort till detta. När du väljer en resårmadrass med pocketfjädrar och komfortzoner, och en bäddmadrass i memory-skum eller latex så säkerställer du att din kropp ligger så optimalt som möjligt, oavsett vilken sovställning som du vanligtvis brukar ha. Det är mycket viktigt att din ryggrad ligger i en rak position, något som en bäddmadrass såväl som resårmadrass kan hjälpa dig med. Pocketfjädrarna reagerar på olika vikt, t.ex. en större vikt från höfter och axlar, samtidigt som den ser till att fylla ut hålrummet vid t.ex. rygg och svank.

Många är de som vittnar om att kontinentalsängen har gjort underverk för problem med smärta i axlar, rygg och nacke. Men som tidigare nämnts är det viktigt att du då väljer en säng som är av god kvalitet. Du kan hitta kontinentalsängar från olika tillverkare på bland annat Jysk och Ikea. Här kan du också provligga sängarna innan och därefter beställa via internet om du så skulle önska. Då sängarna kommer i många olika prisklasser behöver du inte välja den dyraste för att lyckas köpa en bra säng. Vårt bäst-i-test för bästa kontinentalsängen erbjuder sängar i alla möjliga prisklasser och för alla typer av behov. Du kommer t.ex. att själv kunna välja fasthet på resårmadrasserna i dubbelsängarna. Det gör att du kan välja en fast madrass till dig och en mjukare till din partner om så önskas.

Ramsäng

I den kontinentale sengs verden er det vigtigt ikke at glemme en anden type seng, som også har mange fordele og kan være et fremragende valg for dem, der søger et behageligt sted at sove. Vi taler om rammesengen.

Rammesengen er en enklere og normalt mere overkommelig sengetype sammenlignet med kontinentalsengen, men det betyder ikke, at den mangler komfort. Rammesengen består af en træramme, der omslutter en madras, som giver et stabilt og støttende soveunderlag. Dette design gør rammesengen både lettere og nemmere at flytte end en kontinentalseng, hvilket kan være en fordel, hvis du har brug for at flytte sengen ofte eller ønsker at kunne tilpasse din soveværelsesindretning efter behov.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Hästens Herlewing Kontinentalsäng – tre kombinerade fjädringssystem och många valmöjligheter

Bästa premiumval

 • 25 års garanti
 • Hårdheten kan justeras från sida till sida
 • Tillverkad i Sverige
Hästens Herlewing Kontinentalsäng

Gör det lätt för dig genom att satsa på en kontinentalsäng vars kvalitet du alltid kan lita på. Du kan få precis den Hästens Herlewing Kontinentalsängen som du är intresserad av tack vare de många valmöjligheterna. Med hela 12 olika färger och 14 storlekar slipper du att kompromissa, så oavsett om du vill ha en enkelsäng eller dubbelsäng finns det en perfekt Hästens Herlewing Kontinentalsäng för dig.

Kontinentalsängen och dess struktur

Hästens Herlewing Kontinentalsäng kan beställas i antingen en Medium, en Fast eller en Medium/Fast konstruktion. Vad du väljer beror delvist på hur mycket du väger samt hur långt du föredrar att sjunka ner i den mysiga madrassen. Sängen har tre kombinerade fjädringssystem för ett ypperligt stöd där du behöver det som mest, och tagel, ull samt bomull har dragits nytta av för att bidra till underbar följsamhet.

Fördelar

 • Äkta premiumsäng
 • Utmärkt fjädersystem
 • Många storlekar och färger

Nackdelar

 • Hög prisklass

Storlekar

Hästens Herlewing Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 105 x 200
 • 105 x 210
 • 120 x 200
 • 120 x 210
 • 140 x 200
 • 140 x 210
 • 160 x 200
 • 160 x 210
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 200
 • 210 x 210

Därför rekommenderar vi Hästens Herlewing Kontinentalsäng

Det finns fler än några få anledningar till att rekommendera Hästens Herlewing Kontinentalsäng. De tre kombinerade fjädringssystemen ger dig stödet och följsamheten som du kommer att uppskatta varje natt, och de många olika sängvarianterna är också ett stort plus. Med 12 färger, 14 storlekar och olika fasthetsnivåer är det lätt att hitta en Hästens Herlewing Kontinentalsäng som fångar din uppmärksamhet.

Jämfört med andra kontinentalsängar på marknaden ligger Hästens Herlewing Kontinentalsäng i en lite högre prisklass, men detta är att förvänta sig när man kikar på hur lyxig den sängen verkligen är. Det här är ett äkta premiumval med optimalt stöd, följsamhet och komfort, så du får sannerligen vad du betalar för. 

Diplomat kontinentalsäng

Bäst för priset

 • Tre madrasslager som tillsammans skapar ett underbart sängpaket
 • 10 års garanti
 • Prisgaranti hos Trademax
Diplomat kontinentalsang

Diplomat kontinentalsäng är rena drömmen för de som vill ha ett komplett sängpaket som både har komfort och stil att bjuda på. Kontinentalsängen kommer från varumärket Drömvik, och vid beställning av detta sängpaket kan du förvänta dig sängben, stomme, resårbotten, pocketresår och en bäddmadrass som ingår i priset.

Diplomat kontinentalsäng kan beställas hos Trademax.se, och då kostar den inte mer än 9 495 kronor. Förvänta dig fri frakt, 365 dagar öppet köp och flera andra härliga villkor som gör detta till en fantastisk deal!

Kontinentalsängen och dess struktur

För en stadig säng med lång livslängd har Diplomat kontinentalsäng robusta 15 cm höga ben som är tillverkade i metall. Samtidigt är stommen gjord av en fingerskarvad träram, och även den här delen av sängen är mycket slitstark så att du ska kunna njuta av din säng under en lång tid framöver. Ovanpå detta ligger en resårbotten och därefter en pocketresårmadrass som vi ska tala lite mer om nedan. Högst upp finner du den 6 cm tjocka bäddmadrassen som är fylld med standardskum för att bjuda dig på ett skönt underlag i vått och torrt.

Mer om madrasserna

Madrassen är som sagt en typ av pocketresårmadrass, och vad det här betyder är att varje fjäder inom madrassen arbetar enskilt. De är individuellt inlindade i en skyddande tygpåse, och med just pocketresår kan du vara säker på att du får ett skräddarsytt stöd. Madrassen är dessutom vändbar, så det är upp till dig vilken sida du vill ligga på. Resårbottnen längst ner är tillverkad med bonellresår, och tvärtemot pocketresår har den här typen av madrass fjädrar som sitter förankrade i varandra. Med dessa två madrasser tillsammans blir sängen ett förträffligt val som du inte vill gå miste om!

Vem kontinentalsängen rekommenderas till

Diplomat kontinentalsäng är det rätta valet för dig som vill ha en skön dubbelsäng som kommer med både stomme, resårbotten, pocketresår och bäddmadrass. Med alla dessa inkluderade delar slipper du att köpa en mängd prylar separat, och du kan därför inom kort börja njuta av ditt förträffliga sängpaket. Satsa på Diplomat kontinentalsäng och var säker på att du får ett riktigt prisvärt sängpaket som utan tvekan ger stor valuta för pengarna.

Storlekar

Diplomat kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlek:

 • 180 x 200

Senses Lift kontinentalsäng – med sju komfortzoner för ett hälsosamt stöd

Bästa valet för allsidig komfort

Senses Lift kontinentalsäng är utformad med sju komfortzoner, vilket innebär att den formas efter din kropp och ger stöd där det behövs. Den är idealisk för personer som vill försäkra sig om att få den bästa komforten när de sover.

 • Sju komfortzoner
 • Stabil sängram i furuträ
 • Madrass med kylande egenskaper tack vare elastisk latex

Recension: En detaljerad recension av Senses Lift kontinentalsäng

Madrass med svalkande egenskaper
Elastisk latex är det huvudsakliga materialet som används i Senses Lift kontinentalsäng för att skapa komfort. På grund av dess förmåga att snabbt avleda värme hjälper detta material till att hålla dig sval medan du sover. Dessutom formar sig latexen efter din kropp för en bättre justering av ryggraden samt optimal tryckavlastning.

Tre fasthetsnivåer
Eftersom den erbjuder tre olika fastheter för att säkerställa optimalt stöd för alla viktklasser är madrassen i den här kontinentalsängen unik i sin utformning. De tre olika fasthetsnivåerna skapas genom att man varierar tjockleken på fjädrarna, som var och en är anpassad till behoven hos olika viktklasser.

För personer som väger mindre än 75 kg är den medelfasta hårdheten, som ger ett dämpande och behagligt stöd, bäst. För personer som väger mellan 75 och 95 kg är den fasta hårdheten lämplig eftersom den ger en bra blandning av stöd och komfort. Den extra fasta hårdheten, som ger bäst stöd och stabilitet när du sover, är perfekt för personer som väger 95 kg eller mer.

Stabil och hållbar sängram
En av de viktigaste komponenterna i den här kontinentalsängen är sängramen som är tillverkad av svenskt furuträ med FSC-certifiering.

Furu är ett mycket stabilt och långlivat träslag, och därför kommer kontinentalsängar som tillverkas utav det att hålla i många år och erbjuda konsumenten pålitlig kvalitet. För att madrassen och fjädrarna ska kunna koncentrera sig på att göra dina nätter bättre ger den stadiga träkonstruktionen en fast säng och stabil grund.

Vad säger användare och experter om Senses Lift kontinentalsäng?

Kunderna är klart nöjda med sina övergripande shoppingupplevelser hos Bedre Nætter, vilket framgår av det positiva Trustpilot-betyget på 4,7 av 5 stjärnor för denna återförsäljare. De har madrasser i minnesskum som är de mest bekväma och stödjande, oavsett om du sover på rygg eller på sidan.

För att förhindra att du blir överhettad när du sover är deras madrasser utformade för att hålla en konstant kroppstemperatur under hela natten. Det har dock rapporterats en del problem med leveranstider och svar från kundtjänsten hos Bedre Nætter, så du bör ha detta i åtanke innan du gör ett köp om du kommer att behöva din produkt direkt.

Fördelar

 • Mjukt yttermaterial med inbyggt halkskydd
 • Finns i tre olika hårdheter
 • Finns i fyra olika färger
 • Svanenmärkt
 • Madrass som andas

Nackdelar

 • Huvudgavel måste köpas separat

Vår bedömning

Om du vill ha allsidig komfort är Senses Lift kontinentalsäng ett fantastiskt alternativ. Att produkten är Svanenmärkt intygar att du får en högkvalitativ produkt med många fördelar, varav en av dem är dess mjuka yttermaterial med inbyggt halkskydd.

En annan fördel med madrassen är att den låter din kropp andas, vilket håller dig sval på natten. Med fyra färger att välja mellan är det dessutom högst troligt att du hittar en som matchar dina personliga inredningsval.

Huvudgaveln till denna produkt måste tyvärr beställas separat, vilket såklart är en nackdel. På det stora hela bör dock alla som letar efter en säng överväga att köpa en kontinentalsäng.

Specifikationer

 • Storlek: 160 x 200
 • Bekvämlighetszoner: 7
 • Anti-slip: Ja
 • Ram: Trä – 12 cm hög, 4 cm tjock
 • Garanti: 15 års garanti på ram- och fjäderbrott

Kontinentalsäng AYA-02

Kontinentalsäng AYA-02

Kontinentalsäng AYA-02 bjuder på en smart sänglösning till ett rimligt pris. Inte nog med att det finns fem olika färger att välja mellan för att säkerställa att sängen passar ens inredning, utan det ingår dessutom en Sleeping World Sleep Sensor som har möjligheten att analysera ens sömn. Kontinentalsäng AYA-02 erbjuds hos Sängjätten till ett pris som har reducerats med 15 %. Därför kan man beställa storlek 180 x 200 för 33 992 kr, nedsatt från 39 990 kr.

Hos Sängjätten finns många fördelar utöver det rabatterade priset. Man kan nämligen förvänta sig betalningar utan avgifter och ränta samt en provperiod som varar i 100 dagar. Under den här perioden testar man på sängen för att se om den passar, och ifall man ångrar sig hämtas sängen upp igen gratis. Naturligtvis får man då även sina pengar tillbaka.

Madrassen och dess struktur

Kontinentalsäng AYA-02 kan ge en den där perfekta sömnen med ett utomordentligt stöd tack vare de två samverkande fjädersystemen. Samtidigt är mellanmadrassen en så kallad pocketmadrass, vilket betyder att varje fjäder är inlindad i en tygpåse för maximal komfort samt skydd. Madrassen har därtill tre olika zoner där vissa är mjuka medan andra är mer fasta.

Mer om bäddmadrassen

Bäddmadrassen hos kontinentalsäng AYA-02 är en ZipTop® AYA 02 Rapid Memory Foam madrass som är 4 cm tjock. Tack vare madrassens tryckavlastande lager kan man lita på att den anpassar sig efter ens kropp för att ge en det stödet som man behöver.

Speciella egenskaper och funktioner

Kontinentalsäng AYA-02 har en smart funktion som ser till så att bäddmadrassen och underlakanet ligger på plats utan att glida runt. Detta är dock långtifrån allt som uppskattas med denne säng. Särskilt dess Sleeping World sensor är en fröjd för många då den erbjuder tips på hur man kan få den bästa möjliga sömnen. Sensorn har koll på ens sovmönster och kan på så vis ge råd som är individuellt anpassade för en. Med detta i åtanke har kontinentalsäng AYA-02 sannerligen många positiva aspekter att erbjuda.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen AYA-02 är tillgänglig i följande storlekar:

Kontinentalsängen AYA-02 är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Mjuk/Mjuk
 • Mjuk/Medium
 • Mjuk/Fast
 • Medium/Medium
 • Medium/Fast
 • Fast/Fast

Kontinentalsäng TYYNI

Kontinentalsäng TYYNI

Kontinentalsäng TYYNI är en vacker säng från märket Matri som kombinerar elegans med enkel skandinavisk design. Sängen ser förträfflig ut i alla olika typer av sovrum, och tack vare dubbel fjädring blir den också bekväm att ligga i. För att kunna lägga sig i sängen och enkelt ta sig upp igen har kontinentalsäng TYYNI en höjd på hela 58 cm.

Beställ kontinentalsäng TYYNI hos Solhem Inredning redan idag och betala inte mer än 23 735 kronor för storleken 180 x 200. Man har möjligheten att välja mellan antingen dagsleverans eller kvällsleverans för att se till så att tiden passar ens individuella behov och önskemål. Glöm heller inte att man hos Solhem Inredning får 30 dagars öppet köp, och man får alla pengarna tillbaka om man skulle ångra sin beställning inom dessa dagar.

Madrassen och dess struktur

Om man vill har en madrass som verkligen ger en det där perfekta stödet och komforten bör man satsa på pocketfjädring, och det är just detta som kontinentalsäng TYYNI kan bjuda på. Varje fjäder i sängens mellanmadrass ligger i en påse av tyg, och detta förlänger madrassens livslängd samtidigt som komforten alltid ligger på topp. För att göra det ännu mysigare har madrassen också jutelatexstoppning.

Det är inte bara madrassen som kommer att hålla länge, utan också ribborna samt sängramen som är gjorda i robust obehandlat trä. Man kan därför använda den förträffliga sängen i många år.

Mer om bäddmadrassen

Att hålla sin säng ren är naturligtvis en stor prioritet, och därför har kontinentalsäng TYYNI ett överdrag över ens bäddmadrass som kan avlägsnas och tvättas av. Det är inga svårigheter att ta av överdraget tack vare blixtlåset, och det är lika lätt att återigen sätta på överdraget. Tyget är Oeko-tex-certifierat, och därför hittar man inga farliga kemikalier i tyget som kan vara skadliga för människor.

Speciella egenskaper och funktioner

Den tidigare nämnda stoppningen av jutelatex är en stor anledning till varför det är så bekvämt att ligga i kontinentalsäng TYYNI. Inte nog med att den är skön, utan den är också ventilerande så att fukt leds bort. Även dubbelfjädringssystemet är någonting som man utan tvekan kommer att älska.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande storlek:

 • 180 x 200

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Medium
 • Fast

Kontinentalsäng Livorno

Kontinentalsäng Livorno

En All Inclusive säng kan utan tvekan vara att föredra så att man själv slipper att köpa en mängd tillbehör separat. När det kommer till just kontinentalsäng Livornos sängpacket får man inte bara själva sängen, utan också påslakan, täcke, kudden och andra tillbehör för att fullända ens säng. Få detta kompletta sängpaket i svart, grått eller sandfärgat och njut av allt-i-1 upplevelsen.

Hos Sängjätten kan man redan idag beställa kontinentalsäng Livorno i storlek 180 x 200 för enbart 19 999 kronor. Originalpriset låg på 38 495 kronor, och detta har numera reducerats med 48 %. Inte behöver man heller oroa sig för att det ska göra ont i plånboken eftersom Sängjätten erbjuder avgiftsfria och räntefria betalningar. Med en provperiod på 100 dagar kan man också försäkra sig om att sängen är passande innan man tar beslutet kring huruvida man vill satsa på den eller inte.

Madrassen och dess struktur

Vi nämnde hur fantastiskt extensivt det här sängpaketet är, och visst är varje del högkvalitativ. Gällande just mellanmadrassen har man pocketfjädring att njuta av där varje fjäder inom madrassen skyddas i en påse av tyg. Som om detta inte vore nog har madrassen en 7-zonspocket som ser till så att man får det perfekta stödet precis där man behöver det som mest. Madrassen har här 7 olika zoner med varierande fasthet beroende på vilken zon det är tal om. Med detta i åtanke är sängen därför mycket duktig på att anpassa sig efter ens kropp.

Mer om bäddmadrassen

Bäddmadrassens insida är tillverkad av latex för att garantera ett mjukt underlag som finns där för en i alla lägen. Madrassen är därtill pikerad samt kuvertsydd, och tack vare det avtagbara yttre tyget kan man se till så att ens säng förblir ren och fin alla dagar i veckan.

Speciella egenskaper och funktioner

Ett smidigare sängpaket är sannerligen svårt att hitta. Inte nog med att Livorno har en höjd på 73 cm som gör det lätt som en plätt att ta sig upp från sängen – det är också här tal om ett komplett sängpaket. Man får alltså både gavel, bäddmadrass, ben, kudde, täcke, påslakan, lakan och bäddmadrasskydd. Här finns verkligen allt som man kan tänkas behöva.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsäng Livorno är tillgänglig i följande storlek:

 • 180 x 200

Kontinentalsäng Livorno är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Medium/Medium
 • Medium/Fast
 • Fast/Fast

Se også Kontinentalsäng Test 2020 – Välj den bästa kontinentalsängen skrevet af konsumentmagasinet.se.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar