Majoriteten av alla människor drömmer om möjlighet till mer förvaring i hemmet. Att vara i behov av förvaring behöver inte nödvändigtvis betyda att man bor väldigt litet och behöver smarta lösningar, utan det kan också handla om att man helt enkelt har väldigt mycket saker som man gärna vill kunna stuva undan. Många ser stora förvaringsmöjligheter under sängen, men utan lådor är det lätt att förvaringsutrymmet blir fullt med damm, vilket även gäller för dina saker.

En säng med förvaring ger stora möjligheter för den som vill ha mer plats i hemmet. På senaste tid har smarta möbler blivit otroligt populära och eftertraktade. När man talar om smarta möbler menar man vanligtvis möbler som har kombinerats på olika sätt. En säng med förvaring är t.ex. en säng, samtidigt som det också är en byrå. Skillnaden är att sängen inte tar upp lika mycket plats som två fristående möbler skulle göra. På så sätt har du möjlighet att få plats med lika många ting, men du får fortfarande en friare golvyta.

Vad är en säng med förvaring?

Vad är då en säng med förvaring? Ja, den frågan har vi troligtvis besvarat här ovan, men det finns fler aspekter att titta närmare på. Marknaden erbjuder ett flertal olika modeller som du kan använda dig av och förvaringen kan se ut på många olika sätt. Det vanligaste är dock att man monterar fast utdragbara lådor i sängstommen. Dessa “sitter fast”, men kan också plockas bort om du vill dammsuga och rengöra under sängen. Lådorna är försedda med små hjul på undersidan. Hjulen gör det lättare för dig att skjuta fram och tillbaka lådorna och minimerar slitaget på golvet.

Idag finns det både sängar och soffor med inbyggd förvaring. Det ger dig möjligheter som du tidigare inte haft. Vissa sängar har, istället för utdragbara lådor, ett fack som du bara öppnar upp och där du kan stuva in saker, men dessa modeller förekommer inte lika ofta. Är du på jakt efter förvaring till ditt rum är en säng med förvaring ett mycket bra alternativ. I vår bäst i test för bästa sängen med förvaring 2020 kan du hitta ett flertal häftiga och praktiska sängar för alla olika tillfällen. Det finns både kontinentalsängar med förvaring, dubbelsängar med förvaring såväl som ställbara sängar med förvaring. Med hjälp av vår lista och köpguide är vi säkra på att du kommer hitta en produkt som passar dig!

Bäst i test – Bästa sängen med förvaring

Vi vet att det kan vara svårt att hitta en säng med förvaring som verkligen lever upp till alla förväntningar. Därför har vi sett till att plocka ut de bästa kontinentalsängarna med förvaring, de bästa ställbara sängarna med förvaring och de bästa dubbelsängarna med förvaring på marknaden. För att vår bäst i test ska bli så optimal som möjligt har vi valt att använda oss av olika modeller från olika tillverkare. Vi har även sett till att sängarna kommer i olika prisklasser, för att du ska kunna hitta en som du får ut så mycket som möjligt av. Det är viktigt att komma ihåg att det som är den bästa sängen med förvaring för dig, kanske inte är lika bra för någon annan. Innan du köper en säng rekommenderar vi att du provligger sängen ordentligt.

Promise Adjustable

Promise Adjustable

Promise Adjustable från Tempur är en säng som hamnar i de högre prisklasserna och som lämpar sig utmärkt för den som vill ha en högkvalitativ säng med ställbara funktioner, men som också vill ha utrymme för en hel del förvaring. Precis som Bergen Natural så är Promise Adjustable inte en klassisk säng med förvaring, utan här får du addera förvaringstillbehör på egen hand. Den här sängen är dock väldigt hög (ben på 19 cm), vilket betyder att förvaringsmöjligheterna är väldigt goda. Vi rekommenderar att du väljer djupa lådor med hjul under. Djupa lådor rymmer mycket mer.

Promise Adjustable kommer att göra det möjligt för dig att själv bestämma hur högt (eller lågt) som du vill ha din huvudände eller din fotände. Detta kan regleras utifrån situation, t.ex. om du läser en bok i sängen, men du kan också använda funktionerna för att säkerställa en bättre sömn. Med bara ett litet klick på den medföljande kontrollen kan du själv ställa och styra hur du vill att sängen ska se ut. Eftersom Promise Adjustable är en mycket stor dubbelsäng på 180×200 cm så kommer du själv att kunna bestämma ställning på de olika sidorna av sängen. De är således oberoende av varandra.

Tryckavlastande och ergonomisk

Tempur har blivit kända för att skapa sängar av mycket hög kvalitet och till bra priser. Med Promise Adjustable kan du vara säker att du kan sova på ett stabilt och ergonomiskt sätt, vilket kommer minimera risken för smärta eller störda nätter. När du väljer Promise Adjustable får du 10 års garanti på sängen, madrassen och bäddmadrassen.

Fördelar

 • Mäter 180×200 cm
 • Stort utrymme under sängen för förvaring
 • Möjlighet att ställa sängen i olika positioner
 • Två madrasser som är oberoende av varandra
 • Ergonomisk och tryckavlastande
 • Snygg och modern design

Vad säger kunderna?

Att ha en ställbar säng med förvaring är troligtvis en stor dröm för många. Ställbara sängar är de dyraste alternativen på marknaden, men också en av de mest bekväma. De kan tidigare kunder till Promise Adjustable intyga om. Sängen har blivit prisad för den extrema bekvämligheten, men även för hur hållbar och kvalitativ den är. Det är inte så många som verkar ha uppmärksammat de bra förvaringsmöjligheterna, men vi hoppas att denna bäst i test ska upplysa mer om detta!

Dreamzone – GOLD C50

Dreamzone - GOLD C50

GOLD C50 från Dreamzone är en kontinentalsäng som mäter 140×200 cm och som har riktigt bra förvaring. Här behöver du inte själv införskaffa lådor att ha under sängen, utan dessa kommer inbyggda. Du får således en helhetslösning för både förvaring så väl som säng. Kontinentalsängar har blivit otroligt uppskattade och populära, just eftersom de är så avlastande och ergonomiska mot kroppen. De ger helt enkelt ett mycket bättre stöd än vad en klassisk skummadrass kan lyckas med.

Resårmadrassen till GOLD C50 är utrustad med moderna pocketfjädrar som därefter är indelade i sju olika zoner. Zonerna, så väl som pocketfjädrarna, ser till så att din kropp får det rätta stödet där det behövs. Fjädrarna kommer till exempelvis att anpassa sig efter din kroppsvikt så väl som efter din sovställning, för att ge dig det stöd som du behöver för att sova så optimalt som möjligt. Utöver pocketfjädrar har resårmadrassen även ett skum i polyeter och en ram som är vadderad. Tillsammans bildar de en slitstark säng som kommer att hålla länge.

Förvaring i GOLD C50

När man hör “kontinentalsäng med förvaring” är det lätt att man tror att de är de klassiska utdragbara förvaringslådorna som har adderats, men så är inte fallet. I GOLD C50 kommer du att hitta förvaringsutrymmet om du lyfter på de två översta madrasserna. Förvaringsutrymmet är mycket stort och rymmer allt från saker till sängkläder, kuddar och liknande.

Fördelar

 • Sju komfortzoner
 • Utrustad med pocketfjädrar
 • Kontinentalsäng med 3 olika lager
 • Stora förvaringsmöjligheter under madrassen
 • Lämplig storlek även för mindre lägenheter
 • Avlastande

Vad säger kunderna?

Har man sovit i en säng med en skummadrass och ribbotten tidigare kan många kontinentalsängar upplevas som väldigt hårda. Det gäller specifikt de sängar där man har använt sig av pocketfjädrar. GOLD C50 är mycket enkel att sätta upp och otroligt snygg att titta på, förvaringen är klanderfri, men många upplever sängen som mycket hård. Vi rekommenderar att du använder en tjock och ordentlig bäddmadrass för optimal komfort.

FAVRBO Sängram

FAVRBO Sängram

Favbro sängram är en otroligt snygg, praktisk och modern sängram som lämpar sig för resårmadrasser eller skummadrasser på 160×200 cm. Det här är således en dubbelsäng, men den unika designen gör den till så mycket mer än bara det. Den här sängramen är nämligen utrustad med alla möjliga typer av förvaringsmöjligheter. Förutom stora och djupa lådor så kommer du också att hitta ett flertal hyllplan, t.ex. för böcker eller andra ting som du vill stuva undan. Du väljer själv om du vill att sänglådorna ska vara på sidan av sängen eller om de ska placeras vid fotändan på sängen. På så sätt får du alltså en sängram som är otroligt flexibel.

När du köper Favbro sängram för dubbelsäng så är det alltså enbart sängramen som du kommer att få med. Det betyder att du kommer behöva köpa med en ribbotten, resårbotten och en madrass. Vissa väljer även att köpa med en bäddmadrass. Fördelen med detta är att du själv kan komponera ihop en säng som passar dig och dina behov. Bäddmadrassen kommer att ge dig en bättre komfort och säkerställa en mer avlastad sömn.

Utseende och design

Vi nämnda tidigare att Favbro sängram har en mycket snygg design, men sanningen är att den är värd att gå in djupare på. Här har man valt att kombinera naturlig ek med vit högglas för att skapa en sängram som kommer att fungera länge. De diskreta och naturliga färgerna gör att sängen lämpar sig för de allra flesta rum, inredningsstilar och hem.

Fördelar

 • Möjlighet att bygga ihop din egen säng (endast sängram)
 • Dubbelsäng på 160×200 cm
 • Optimala förvaringsmöjligheter
 • Lådor och hyllplan inbyggda i sängramen
 • Snygg och tidlös design

Vad säger kunderna?

Tidigare kunder är mycket nöjda med Favbro sängram. Sängen sägs vara otroligt stadig och stabil och de många förvaringslådorna ger stora möjligheter. Favbro är även mycket enkel att montera ihop och varken gnisslar eller knarrar när man vänder sig i den. Det är något som många anser väldigt viktigt, för att inte bli störd i sömnen.

Smart kontinentalsäng

Smart kontinentalsäng

Smart Kontinentalsäng är en säng som erbjuder dig en optimal och skön sovkomfort, men som också har mycket bra och praktisk förvaring att erbjuda. I botten av sängen kan du med fördel få plats med sängkläder, kuddar eller annat som du vill stuva undan och med hjälp av resårmadrassens förstärkta sidor kan du säkerställa att du sover tryggt och behagligt. Det här är ett riktigt bra val för den som inte vill kompromissa med sovkomforten, men som ändå bor trångt och därmed måste spara in på så mycket golvyta som möjligt.

För att denna kontinentalsäng ska kunna leverera har man valt att utrusta den med pocketfjädrar och ett så kallat pocketresårsystem. Dessa pocketfjädrar är noga utplacerade för att ge din kropp den bästa avlastningen möjlig. Den här kontinentalsängen med förvaring kommer utan tvekan att vara ett riktigt smart val för den som söker en stabil säng som är tillverkad av naturliga material.

Bäddmadrass inkluderas

I samband med din beställning får du med en bäddmadrass som ska ligga högst upp på sängen och göra sin sovupplevelse ännu bättre. Bäddmadrassen är på hela 9 cm, vilket gör den till en av de tjockare alternativen på marknaden. Den är dessutom tillverkad av fibervadd och kallskum på båda sidorna, så att du får en säng som kommer att hålla länge.

Fördelar

 • Kontinentalsäng med förvaring
 • Finns i fyra olika storlekar
 • Stora förvaringsmöjligheter
 • Pocketfjädrar och komfortzoner
 • Bäddmadrass i kallskum och fibervadd medföljer
 • Ben i borstad aluminium

Vad säger kunderna?

Bara för att man inte hittar så många omdömen eller recensioner som man kanske skulle önska så betyder det inte att en produkt inte är bra. Smart Kontinentalsäng är en mycket praktiskt och snygg säng som fyller sin funktion till max och som erbjuder all den förvaring som du kan tänkas behöva. Sängen är i mellanprisklassen, men priser varierar beroende på vilken storlek du väljer.

Vad ska man tänka på när man köper ny säng?

När du är på jakt efter en ny säng finns det en hel del saker som du bör tänka på. Att köpa en ny säng är inte som att köpa en ny ljushållare eller en ny lampa. Det är en stor investering för många och man köper oftast en säng som man vill ska hålla under väldigt många år. Till att börja med rekommenderar vi att du väljer en säng som är av hög kvalitet och som är stabil. Naturligtvis ska du även se till att sängen du väljer har den design som du önskar och detsamma gäller för funktioner.

De vanligaste typerna av sängar idag är dubbelsängen, ställbara sängar och kontinentalsängar. Alla dessa kan hittas i olika färger, storlekar och former, men även med olika egenskaper så som just inbyggd förvaring. När du vill hitta en bra säng med förvaringsmöjligheter är det flera saker du måste ha i åtanke.

 • Vad är det för typ av säng du vill ha?
 • Hur stora ska förvaringslådorna vara?
 • Vad ska förvaringen användas till?
 • Hur mycket är du beredd att lägga på din säng?

En kontinentalsäng och en ställbar säng är de dyraste alternativen på marknaden. Orsaken till detta är helt enkelt för att de anses vara mycket bättre för kroppen, men att de även är dyrare att tillverka. En kontinentalsäng är t.ex. uppbyggd i flera olika lager och här finns pocketfjädrar som säkerställer att din kropp avlastas på rätt sätt. En ställbar säng är en säng som du har möjlighet att höja och sänka huvud- såväl som fotändan på. Det är ett perfekt alternativ för dig som gärna ligger i sängen och läser på kvällarna, arbetar från sängen eller äter frukosten här.

För vem passar en säng med förvaring?

En säng med förvaring, oavsett om det är en ställbar säng, en dubbel säng eller en kontinentalsäng, lämpar sig för alla som är i behov av lite extra utrymme och som inte vill kompromissa med mer golvyta. Om du bor i ett hem som är mindre (eller har ett mindre sovrum) så kan en säng med förvaring vara ett riktigt bra alternativ. Beroende på vilken säng du väljer så kommer storleken på förvaringen att att variera. Vissa sängar har väldigt stora och djupa lådor, medan andra har satsat på lite lägre och mindre alternativ. Om du köper en säng som inte har en inbyggd förvaring i sängramen kommer du med största sannolikhet att behöva välja mindre förvaringslådor. Ett alternativ är naturligtvis att också sätta på högre ben på sängen, för mer plats.

En säng med förvaring passar lika bra i det vanliga sovrummet som i gästrummet eller i barnrummet. Många föräldrar blir snabbt varse om att barn sprider en hel del saker omkring sig och att leksaker och kläder bara växer i takt med att barnet blir äldre. Genom att ha en säng med förvaring till ditt barn är det lättare för barnet att själv plocka i och ur sina saker. Det kan t.ex. vara så att ni väljer att förvara tågbanan och bilarna i sänglådorna eller varför inte alla maskeradkläder som är så roliga att ta fram med jämna mellanrum.

Den som har ett gästrum kan med fördel satsa på en kontinentalsäng eller en dubbelsäng med förvaring. Om du har gäster som sover över då och då är det supersmidigt att bara kunna dra fram täcken och kuddar från förvaringslådorna, eller så använder du de som en plats för dina gäster att kunna förvara sina kläder och saker i. Kom ihåg att förvaring i kontinentalsängar inte vanligtvis dras fram på samma sätt som i en klassisk sängram där man använder sig av lådor. I en kontinentalsäng är det betydligt vanligare att man lyfter upp hela madrassen och viker den inåt.

Provligg sängen innan du köper

En säng av någon av ovanstående modeller kostar oftast mycket i inköp och därför är det viktigt att du provligger den innan du gör ett köp. Att provligga en säng är en konst i sig och vi rekommenderar att du tar hjälp av en professionell medarbetare i en sängbutik för att kunna hitta rätt. Du behöver nämligen provligga sängen åt flera olika håll och under en viss tid för att du ska kunna känna om den verkligen är lämplig för dig eller inte.

Vill du beställa sängen över nätet så bör du alltså först besöka en butik för att testa den i verkliga livet. När du har hittat en säng som du tycker om och som du tycker är skön så kan du därefter beställa den online om du så skulle önska. Fördelen med att köpa på nätet är att du får tillgång till ett mycket större utbud av sängar och att du i de flesta fall också får tillgång till mycket billigare priser.

Vi rekommenderar inte att du köper en säng utan att först testa den. Människor är byggda på olika sätt, har olika sovställningar och behöver olika fastheter på madrassen. Var därför inte för snabb med att välja en säng, utan ta ordentligt med tid för att säkerställa att du verkligen gör rätt val. Du kommer antagligen att lägga ut en hel del pengar på din säng och vad är då tråkigare än att bli besviken när den väl kommer hem?

Här hittar du praktiska och snygga sängar med förvaring!

Är du på jakt efter en kontinentalsäng med förvaring eller är det en ställbar säng med förvaring som du vill ha? Vi listar de bästa alternativen.

Læs også: De bästa sängramarna 2020!

Se også denne artikel på Expressen.se: 11 smarta sätt att använda utrymmet under sängen

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar