Marknaden erbjuder mängder med olika typer av sängar att välja mellan. Därför är det inte heller ovanligt att det kan kännas lite överväldigande när det är dags att köpt nytt. Utbudet är stort och det kan nästan kännas som en djungel. Idag finns det tusentals olika typer av alternativ att välja mellan, något som naturligtvis inte kommer att underlätta speciellt mycket. I det här testet har vi letat fram de bästa sängarna för olika typer av ändamål, men vi kommer också att titta närmare på vad du behöver fundera över när du ska köpa en ny säng.

Forskning har visat att vi människor spenderar cirka 26 år av vårt liv (i snitt) i våra sängar. Eftersom vi kommer att spendera så mycket tid i denna typ av möbel är det viktigt att välja det absolut bästa alternativet för just dig. Vilken typ av säng du har kommer att vara avgörande för hur gott och bra du sover, något som i sin tur kommer att påverka flera olika aspekter av ditt liv. Du vet säkerligen själv att en natt med dålig sömn kan få hela nästkommande dag att vara och kännas dålig. Kanske upplever du att du är mindre fokuserad på arbetet eller så får du problem med t.ex. rygg och nacke. Om du däremot väljer att köpa den bästa sängen kan det öka chansen för att må bra dagen efter och ha en kropp och hjärna full med energi.

Vilken säng ska man välja?

Innan vi går vidare med de olika sängar som vi har valt ut som testvinnare i detta test ska vi titta närmare på hur man väljer en bra säng. Här är det viktigt att komma ihåg att vi alla fungerar olika och att våra kroppar är byggda på olika sätt. Av denna anledning kan man därför inte säga att det finns en säng som är perfekt för alla människor. Vad som kommer att bli den bästa sängen beror på vad det är för kroppsbyggnad som du har, men även vad det är för typ av krav det är som du har på din säng.

När du ska välja en ny säng, oavsett om det är första eller femte gången, så är det alltså din kropp och ditt behov som ska vara med i beräkningen. Är du mindre, men har en rundare kroppsbyggnad, kommer du med största sannolikhet att behöva välja en madrass av lite hårdare slag. Är du däremot smal och lång i kroppsbyggnaden så är det istället en mjukare madrass som kan passa dig bäst.

Zonindelning

När du är på jakt efter en ny säng kommer du kanske att stöta på ord som “zonindelning”. Har du inte stött på det tidigare bör du dock skapa dig kunskap om vad det betyder och hur du använder dig av detta för att hitta rätt säng för dig. Zonindelning är exempelvis något som lämpar sig riktigt bra för den med bredare höfter eller den med en rundad rygg.

Vad gör då zonindelning och varför är det viktigt att ha i åtanke? Enkelt förklarat kan man säga att zonindelning är till för att säkerställa att din ryggrad ligger på rätt sätt under hela natten. Genom att se till så att ryggraden får det stöd som den behöver kan du minimera risken för att utveckla ryggproblem i framtiden. Har du bredare och tyngre höfter, med en mjuk madrass, så finns det stor risk för att höfterna sjunker ner för mycket – då i jämförelse med resterande delar av din kropp. När detta sker hamnar din ryggrad i en position som inte längre är rak, vilket då inte blir en optimal sovställning.

Den som inte vill använda sig av zonindelning på madrassen kan istället titta på de toppmadrasser som är tillverkade i minnesskum. Fördelen med denna typ av madrass är att den formar sig efter hur din kropp ser ut och hur den belastar, för att därefter säkerställa en så hög avlastning som möjligt.

Testvinnare – sängar 2023

Nu när du vet vad du bör tänka på när du ska köpa en ny säng är det dags att gå vidare till vårt bäst i test för bästa sängar 2020. Vi har sett till att göra en grundlig rannsakan av ett flertal olika märken och tillverkare för att hitta de bästa och mest ergonomiska sängarna på marknaden. Här har vi bland annat valt att ta med ställbara sängar, kontinentalsängar och olika sängramar, t.ex. billiga med lådor där du får utmärkt förvaring.

Vad är viktigt att tänka på när du köper säng?

Storlek
Storleken på den säng du väljer är till stor del beroende av hur stort ditt sovrum är och hur mycket plats du har hemma. De vanligaste storlekarna på säng är 120×200, 140×200, 160×200 och 180×200 cm. En 120×200-säng är branschstandard för enkelsängar, och ett bra alternativ eftersom den inte tar upp för mycket plats. 140×200 cm är populärt bland par, och stort nog för att två personer ska kunna röra sig fritt under sömnen.

Du som har ett rymligt sovrum kan överväga en säng på 160×200 cm. De absolut största sängarna ligger på 180×200 eller 200×210 cm. Oavsett den storlek du väljer bör du se till att sängen är bred nog för både dig och din partner så att ni båda kan få en god natts sömn. Förutom storleken på ditt sovrum är det även viktigt att välja rätt storlek på madrassen. 

Typ av säng
Det finns tre huvudkategorier av sängar: resårbotten, kontinentalsäng och elevationssäng. Resårbottnar är den vanligaste typen av säng. De är prisvärda och lätta att hitta men inte alltid lika bekväma som andra typer av sängar. Kontinentalsängar har hög komfort och är därför dyrare.

De är dessutom mer ergonomiska, så en kontinentalsäng är ett bra val om du har ryggbesvär. Elevationssängar är den dyraste typen av säng, men ger oftast den bästa sömnkvaliteten. De är särskilt bra för personer med ryggbesvär eftersom de kan justeras för att höja huvudet och fötterna. Oavsett vilken säng du väljer bör du välja en som är bekväm för just dig. 

Val av bäddmadrass
Bäddmadrassen kan vara avgörande för din sömnkvalitet och den övergripande komforten. Madrassens egenskaper, till exempel hårdhetsgrad och materialtyp, bestäms av olika faktorer. Om du sover på sidan är en mjukare madrass bättre så att din ryggrad förblir i linje.

Om du sover på magen bör du välja en hårdare madrass så att höfter och axlar inte sjunker ner för mycket. För dig som sover på rygg är en medelhård madrass bäst. Den ger stöd och håller din ryggrad rak. Om du är en person som rör dig mycket på natten är en medelhård madrass också ett bra alternativ. Den ger stöd för alla olika positioner.

Pris
När det gäller priset kan du räkna med att betala mellan 7 000 och 10 000 kronor för en budgetmodell, och mellan 10 000 och 25 000 kronor för en premiummodell. Ju fler funktioner och justeringar du vill ha, desto mer får du som regel betala.

Du som söker en säng med lyxigare design och många komfortzoner kan räkna med att betala i den högre prisklassen. Men om du är villig att offra några funktioner kan du även hitta en säng som passar dina behov till ett lägre pris.

Kund- och expertomdömen
Kund- och expertomdömen kan hjälpa dig att avgöra om en säng är rätt för dig. Om du till exempel letar efter en hårdare säng kan användarrecensioner ge dig insikt om hårdheten hos en en viss modell.

Om du exempelvis är sidosovare kan användarrecensioner berätta om en viss modell passar för sidosovare eller ej. Tidigare omdömen kan dessutom hjälpa dig att jämföra priserna på olika märken och modeller. Vår artikel innehåller både användar- och expertrecensioner för att hjälpa dig att fatta det bästa köpbeslutet för dina behov.

Emma Säng – klassisk skandinavisk design och en tryckavlastande zonindelad madrass

Redaktörens val

 • Klassad som den bästa madrassen av TestFakta
 • OEKO-TEX certifierad
 • 4,6/5 stjärnor på TrustPilot
Emma-Säng

Emma Säng, med sitt kundbetyg på 4,78 av 5 hos Emma.se tillsammans med många lovord inom experttester, är en säng som passar galant in i en majoritet av sovrum. Välj mellan tre olika storlekar och lägg vantarna på en dubbelsäng som intresserar dig för en tidlös skandinavisk design och OEKO-TEX certifierade material.

Testvinnande madrass

Med en 7 cm tjock sänggavel bakom dig bjuds du också på ett skönt ryggstöd samtidigt som sängen får ett mer fulländat utseende. Kom ihåg att du enligt Emma.se policyn får testa på sängen i upp till 100 dagar innan du bestämmer dig för huruvida den känns rätt för dig eller inte.

Stöd och komfort

För att säkerställa att Emma Säng anpassar stödet efter din kropp är dess madrass uppdelad i olika zoner med varierande fasthet. Du kan därför sova i vilken position som än passar dig och vara medveten om att du får den tryckavlastningen som du behöver. Sist men inte minst är sängklädseln tillverkad av 100 % polyester för både komfortens och den långa livslängdens skull.

Fördelar

 • Klassisk skandinavisk stil
 • Mycket bekväm
 • Testvinnande madrass
 • Högkvalitativ konstruktion

Nackdelar

 • Inga större nackdelar

Därför rekommenderar vi Emma Säng

Emma Säng rekommenderar vi då du till ett konkurrenskraftigt pris får en komfortabel säng med en klassisk skandinavisk design i en diskret färg. Materialen är OEKO-TEX certifierade, madrassen har blivit en prisvinnare inom flera europeiska tester och du kan glädjas åt att både få lägga vantarna på en sängram, sänggavel samt madrass i ett och samma fiffiga paket.

Senses Lift kontinentalsäng – med sju komfortzoner för ett hälsosamt stö

Bästa valet för allsidig komfort

Senses Lift kontinentalsäng är utformad med sju komfortzoner, vilket innebär att den formas efter din kropp och ger stöd där det behövs. Den är idealisk för personer som vill försäkra sig om att få den bästa komforten när de sover.

 • Sju komfortzoner
 • Stabil sängram i furuträ
 • Madrass med kylande egenskaper tack vare elastisk latex

Recension: En detaljerad recension av Senses Lift kontinentalsäng

Madrass med svalkande egenskaper
Elastisk latex är det huvudsakliga materialet som används i Senses Lift kontinentalsäng för att skapa komfort.

På grund av dess förmåga att snabbt avleda värme hjälper detta material till att hålla dig sval medan du sover. Dessutom formar sig latexen efter din kropp för en bättre justering av ryggraden samt optimal tryckavlastning.

Tre fasthetsnivåer
Eftersom den erbjuder tre olika fastheter för att säkerställa optimalt stöd för alla viktklasser är madrassen i den här kontinentalsängen unik i sin utformning. De tre olika fasthetsnivåerna skapas genom att man varierar tjockleken på fjädrarna, som var och en är anpassad till behoven hos olika viktklasser.

För personer som väger mindre än 75 kg är den medelfasta hårdheten, som ger ett dämpande och behagligt stöd, bäst.

För personer som väger mellan 75 och 95 kg är den fasta hårdheten lämplig eftersom den ger en bra blandning av stöd och komfort. Den extra fasta hårdheten, som ger bäst stöd och stabilitet när du sover, är perfekt för personer som väger 95 kg eller mer.

Stabil och hållbar sängram
En av de viktigaste komponenterna i den här kontinentalsängen är sängramen som är tillverkad av svenskt furuträ med FSC-certifiering.

Furu är ett mycket stabilt och långlivat träslag, och därför kommer kontinentalsängar som tillverkas utav det att hålla i många år och erbjuda konsumenten pålitlig kvalitet. För att madrassen och fjädrarna ska kunna koncentrera sig på att göra dina nätter bättre ger den stadiga träkonstruktionen en fast säng och stabil grund.

Vad säger användare och experter om Senses Lift kontinentalsäng?

Kunderna är klart nöjda med sina övergripande shoppingupplevelser hos Bedre Nætter, vilket framgår av det positiva Trustpilot-betyget på 4,7 av 5 stjärnor för denna återförsäljare.

De har madrasser i minnesskum som är de mest bekväma och stödjande, oavsett om du sover på rygg eller på sidan. För att förhindra att du blir överhettad när du sover är deras madrasser utformade för att hålla en konstant kroppstemperatur under hela natten.

Det har dock rapporterats en del problem med leveranstider och svar från kundtjänsten hos Bedre Nætter, så du bör ha detta i åtanke innan du gör ett köp om du kommer att behöva din produkt direkt.

Fördelar

 • Mjukt yttermaterial med inbyggt halkskydd
 • Finns i tre olika hårdheter
 • Finns i fyra olika färger
 • Svanenmärkt
 • Madrass som andas

Nackdelar

 • Huvudgavel måste köpas separat

Vår bedömning

Om du vill ha allsidig komfort är Senses Lift kontinentalsäng ett fantastiskt alternativ. Att produkten är Svanenmärkt intygar att du får en högkvalitativ produkt med många fördelar, varav en av dem är dess mjuka yttermaterial med inbyggt halkskydd. En annan fördel med madrassen är att den låter din kropp andas, vilket håller dig sval på natten.

Med fyra färger att välja mellan är det dessutom högst troligt att du hittar en som matchar dina personliga inredningsval. Huvudgaveln till denna produkt måste tyvärr beställas separat, vilket såklart är en nackdel. På det stora hela bör dock alla som letar efter en säng överväga att köpa en kontinentalsäng.

Specifikationer

 • Storlek: 160 x 200
 • Bekvämlighetszoner: 7
 • Anti-slip: Ja
 • Ram: Trä – 12 cm hög, 4 cm tjock
 • Garanti: 15 års garanti på ram- och fjäderbrott

Lindenäs Kontinentalsäng – med kantförstärkning och vändbar madrass

Bästa premiumvalet

Kontinentalsang Lindenas

Kontinentalsängen Lindenäs har flera lager av stödjande elastiskt och luftigt material för maximal andningsförmåga, vilket håller dig sval och bekväm hela natten. Denna säng är perfekt för dig som ställer höga krav på både komfort och design. 

 • Utrustad med lager av stödjande elastiskt och luftigt material
 • 4 olika hårdhetsgrader
 • Stötdämpande bonell

Omdöme: En detaljerad recension av Lindenäs Kontinentalsäng

Kontinentalsängen Lindenäs är utrustad med kantförstärkning, vilket gör sängen extra bekväm eftersom kroppsvikten fördelas jämnt över sängen. De tre resårlagren ger utmärkt fäste samtidigt som de ger extra tryckavlastning vid axlarna, för anpassat stöd till hela kroppen. Mellanmadrassen är vändbar, vilket gör att du kan välja mellan en mjukare och en hårdare sida. Dessutom finns den här kontinentalsängen i fyra olika hårdhetersgrader så att du kan hitta precis rätt modell för dig. De hårdare alternativen ger mer stöd, medan de mjukare är bättre lämpade för dig som vill ha lite extra komfort. När du köper Lindenäs Kontinentalsäng kan du dessutom välja mellan åtta trendiga tyger till sängklädseln, vilket gör att denna säng passar i vilket sovrum som helst. 

FÖRDELAR

 • Stabil träram
 • Hållbar madrass
 • Finns i 8 härliga färger
 • Ger en avslappnad position hela natten
 • Vändbar mellanmadrass

  NACKDELAR
 • Sängklädseln kunde vara mer hållbar

Redaktionens omdöme

Kontinentalsängen Lindenäs är tillverkad med en stabil träram, vilket garanterar att den håller i många år framöver. Vi upplevde dock att sängklädseln hade kunnat vara mer hållbar. Överlag är detta en kontinentalsäng i toppklass, med högkvalitativa material och en komfort som passar de allra flesta.

Specifikationer:

Storlekar: 160×200, 180×200, 210×200, 160×210, 180×210, 210×210 cm

Emma Kontinentalsäng – lyxig hotellkänsla med generös höjd och en tjock medföljande gavel

Bäst för priset

 • 10 års garanti
 • Finns i flera olika färger
 • 100 nätter provsömn
Emma-Kontinentalsäng-22

Emma Kontinentalsäng har ett nästan perfekt kundbetyg på 4,82 av 5 hos Emma.se och utgör ett praktiskt tillskott till ditt sovrum. Få en unik hotelliknande upplevelse när du sover 66 cm från golvet och njut av den 12 cm tjocka gaveln som ger kontinentalsängen en helhetskänsla.

En dubbelsäng för de flesta sovrummen

Den stilrena mörkgråa färgen som Emma Kontinentalsäng kan beställas i matchar du enkelt med resten av ditt sovrums inredning. Du väljer själv om en bredd på antingen 140 cm eller 180 cm är av intresse för dig, och därefter kan du dra nytta av Emmas 100 dagars provsömn. Sov i sängen i upp till 100 dagar, och om du inte skulle vara nöjd får du pengarna tillbaka. Kvalitetsgaranti, helt enkelt.

De komfortabla madrasserna

Emma Kontinentalsäng görs upp av flera olika lager som arbetar tillsammans för att ge dig både komfort och stöd. Bonellfjädring i bottnen, en sju-zons pocketmadrass ovanpå och sedan en 6 cm tjock bäddmadrass på toppen. Bäddmadrassen kan vändas för en mjukare eller fastare känsla, och pocketfjädringen i själva resårmadrassen ger dig ett skräddarsytt stöd tack vare de individuellt tyginlindade fjädrarna.

Fördelar

 • Komplett kontinentalsängspaket
 • Resårmadrassen har sju zoner
 • Pocketfjädring för ett skräddarsytt stöd
 • Vändbar bäddmadrass

Nackdelar

 • Mörkgrå är den enda tillgängliga färgen

Därför rekommenderar vi Emma Kontinentalsäng

Den lyxiga hotellkänslan som Emma Kontinentalsäng bjuder på är ett av skälen till att vi vill rekommendera den här sängen. Alla dess lager har gynnsamma egenskaper såsom pocketfjädringen, de sju komfortzonerna i resårmadrassen och vändbarheten hos bäddmadrassen. 

DUX 1002 Ramsäng – DUX spiralsystem i två lager + medföljande bäddmadrass vid köp av dubbelsäng

Redaktörens favorit ramsäng

DUX 1002 Ramsäng

Vi börjar topplistan med den älskade DUX 1002 Ramsängen som har utsetts till redaktörens val. Här är det stor valuta för pengarna som gäller, och då det finns 15 olika storlekar tillgängliga kan du hitta någonting som passar dig oavsett om du vill ha en enkelsäng eller dubbelsäng. Ha dessutom i åtanke att det är upp till dig om du antingen föredrar en medium variant eller en fast modell.

Ramsängens struktur

När du väl har valt den storleken och fastheten som passar dig kan du nu förvänta dig att DUX 1002 Ramsäng har mycket att erbjuda dig varje natt. Sängen är framställd med ett DUX spiralsystem som täcks av naturlatex och bomullsvadd. Vad detta betyder är att sängen anpassar sig efter din kropp och förblir följsam för att ge dig den komforten och stödet som du eftersöker.

Som ett exklusivt designval har sängen en relativt hög träram, vilket även gör det lättare att ta dig ner i sängen. Om du tar beslutet att beställa DUX 1002 Ramsäng som en dubbelsäng kommer du också att kunna glädjas åt en bäddmadrass som ingår i priset. Ytterligare fördelar består av en utbytbar topp på sängens ovansida, snygga läderdetaljer och helt enkelt en elegant look som fulländar ditt sovrum. Få lite lyx i vardagen när du vänder dig till en säng som DUX 1002 Ramsäng.

Fördelar

 • Utrustad med DUX spiralsystem i två lager
 • Utbytbar topp på ovansidan
 • 15 storlekar att välja mellan
 • Kommer med snygga läderdetaljer
 • Bäddmadrass ingår

Nackdelar

 • Endast tillgänglig i en färg

Därför rekommenderar vi DUX 1002 Ramsäng

Det finns mycket gott att säga kring DUX 1002 Ramsäng, och sängen hyllas bland annat då den har ett följsamt DUX spiralsystem i två lager, flera olika storlekar att välja mellan samt en bäddmadrass som fås på köpet. Även den höga träramen och den eleganta looken är två stora plus.

Ekens Entré Ställbar Säng – Gavel på köpet – uppskattad pocketfjädring, ställbar funktion och lång garanti

Bästa ställbar säng till priset

Ekens-Entre-Staellbar-saeng-105x200cm

Ekens Entré Ställbar Säng låter dig smidigt justera höjden på både ryggstödet och fotstödet för den där perfekta sitt- eller liggställningen. Om du satsar på den här ställbara sängen ingår det dessutom en gavel på köpet så att du verkligen får en fulländad look i sovrummet. Välj Ekens Entré Ställbar Säng och vet med dig att du får en säng som är riktigt bekväm att ligga i.

Den ställbara sängens struktur

90×200 cm, 105×200 cm, 180×200 cm och 210×200 cm är de fyra storlekarna som Ekens Entré Ställbar Säng finns tillgänglig i. Bestäm med andra ord själv om du är ute efter en liten enkelsäng eller en stor dubbelsäng. De tre färgerna som erbjuds är sten, hav samt sand och du kan också förvänta dig en av tre fasthetsnivåer för ett skönt underlag som lever upp till just dina önskemål och behov.

Den svensktillverkade Ekens Entré Ställbar Säng kommer med pocketfjädring och tysta motorer som höjer och sänker fot- samt ryggstödet med hjälp av en trådlös fjärrkontroll som ingår. Inte får vi heller glömma bort den vackra nattbelysningen eller sängens 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott som säkerställer att du får njuta av sängen under en lång tid framöver.

Fördelar

 • Tillgänglig i fyra storlekar och tre färger
 • Välj mellan en Medium, Fast eller Medium/Fast madrass
 • Trådlös fjärrkontroll
 • Följsam pocketfjädring
 • Maskintvättbart överdrag i upp till 60 grader

Nackdelar

 • Färre komfortzoner än premiummodeller

Därför rekommenderar vi Ekens Entré Ställbar Säng

Vi älskar den ställbara funktionen som Ekens Entré Ställbar Säng kommer utrustad med. Tack vare fjärrkontrollen justeras fot- och ryggstödet på ett smidigt sätt, och med hjälp av pocketfjädringen är det ett optimalt stöd som gäller. Som grädden på moset ingår en bäddmadrass och en gavel för att fullända alltet.

Hästens Herlewing Kontinentalsäng – tre kombinerade fjädringssystem och många valmöjligheter

Bäste premium kontinentalsäng

Hästens Herlewing Kontinentalsäng inkl BJ Bäddmadrass

Missa inte chansen att få lägga vantarna på ett utomordentligt premiumval såsom Herlewing Kontinentalsäng. Den här sängen från det kända märket Hästens bjuder dig inte bara på tre kombinerade fjädringssystem, utan du har även många alternativ när det kommer till både storlekar och färger. Välj just den Hästens Herlewing Kontinentalsängen som du tycker om.

Kontinentalsängens struktur

Här är en kontinentalsäng som du i princip kan få skräddarsydd för att passa dig perfekt. Det finns nämligen imponerande 12 olika färger som du kan kika närmare på tillsammans med 14 storlekar. Dessa storlekar sträcker sig hela vägen från enkelsängar på 90×200 cm hela vägen upp till dubbelsängar på 210×210 cm. Bestäm även själv vilken fasthet som intresserar dig: Medium, Fast eller Medium/Fast.

Hästens Herlewing Kontinentalsäng består av tre kombinerade fjädringssystem. Tagel, bomull och ull har för hand förts samman för att skapa en premiumteknik som ger dig bästa möjliga komfort. Det finns få kontinentalsängar som kan leva upp till Hästens Herlewing Kontinentalsäng, så trots att den ligger på den lite dyrare sidan är den väl värd sin prislapp.

Fördelar

 • Äkta premiumval
 • Tre kombinerade fjädringssystem
 • Hela 12 olika färger att välja mellan
 • 14 storlekar att kika närmare på
 • Välj mellan Medium, Fast eller Medium/Fast

Nackdelar

 • Ganska dyrt

Därför rekommenderar vi Hästens Herlewing Kontinentalsäng

Vi uppskattar teknikerna som har dragits nytta av för att se till så att Hästens Herlewing Kontinentalsäng ger en underbar komfort. De tre kombinerade fjädringssystemen gör sängen ljuvlig att sova i, och med så många storlekar, färger och fastheter att välja mellan kan varje kund få njuta av den sängen som han eller hon föredrar.

Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass – hästens dubbla fjädringssystem, medföljande bäddmadrass och många storlekar

Den bästa följsamma ramsäng

Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass

För ännu en lyxvariant är det värt att titta närmare på Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass. Här har vi en ramsäng som inte är snål med valmöjligheterna. Du kan nämligen välja en av 12 olika färger för att matcha just inredningen i ditt sovrum, och som om detta inte vore nog finns det även 14 storlekar att välja mellan. Beställ Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass som antingen en enkelsäng eller dubbelsäng och få många sköna nätter.

Ramsängens struktur

Föredrar du en säng som är Mjuk, Medium, Fast eller Extra Fast? Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass finns att välja i alla dessa olika varianter så att du har det stödet som gynnar just dig. Sängen är framställd med ett dubbelt fjädringssystem för att säkerställa att din kropp alltid stöds på ett optimalt sätt.

Runtom fjädringssystemet ligger ett lager av naturmaterial, och detta ser både till så att sängen blir mer bekväm samtidigt som underlaget anpassar sig efter dig för att bjuda dig på de bästa sömnupplevelserna. Som namnet antyder ingår också en bäddmadrass så att du slipper att köpa flera delar separat. Kronan på verket är en 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott.

Fördelar

 • Dubbelt fjädringssystem
 • Fyra fasthetsnivåer att välja mellan
 • Tillgänglig i 14 storlekar
 • Lager av naturmaterial
 • 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott

Nackdelar

 • Ligger i en hög prisklass

Därför rekommenderar vi Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass

Det som vi gillar hos Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass är bland annat det dubbla fjädringssystemet som omges av naturmaterial för att ge ett bekvämt och följsamt underlag. Med många alternativ gällande storlekar, färger och fasthetsnivåer tillsammans med den medföljande bäddmadrassen är det lätt att förstå varför Hästens Superia Ramsäng Inkl BJ Bäddmadrass har hamnat på vår topplista.

Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng – contour Pocket System, ställbar egenskap och medföljande bäddmadrass

Det bästa valet för ställbar säng

Carpe Diem Beds Saltö - Ställbar säng

En ställbar säng är utan tvekan härlig att ha tillgång till i sovrummet. Med bara några knapptryck kan du justera antingen ryggstödet eller fotstödet så att du kan ligga eller sitta i den positionen som du föredrar. Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng är en av dessa sängar, och med 16 olika färger är det nästintill en garanti att du får tag på en modell som ser snygg ut i just ditt sovrum.

Den ställbara sängens struktur

Har du begränsat med utrymme och är därför på jakt efter en 80×200 cm enkelsäng? Vill du lyxa till det med en 210×210 cm dubbelsäng? Det finns 14 olika storlekar att välja mellan när du satsar på Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng, och då har vi inte ens nämnt de tre olika fasthetsnivåerna. Vare sig du föredrar en lite mjukare eller hårdare säng finns det därför en Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng som ger dig det perfekta stödet.

För optimal komfort ingår en premium bäddmadrass vid köpet av den här ställbara sängen, och sängbenen beställs sen separat. Ett Contour Pocket System har dragits nytta av för en god följsamhet, och du kan till och med tända en nattbelysning som ingår. Med en 10 års garanti på motor och en 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott är detta en ställbar säng som verkligen håller.

Fördelar

 • Välj mellan Mjuk, Medium eller Fast säng
 • 10 års garanti på motor och 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott
 • 16 olika färger tillgängliga
 • 14 olika storlekar tillgängliga
 • Bäddmadrass ingår

Nackdelar

 • Relativt dyrt

Därför rekommenderar vi Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng

Vi har mycket gott att säga om den justerbara funktionen hos Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng som ger en bekväm ligg- eller sittställning med det rätta rygg- och fotstödet. Det följsamma Contour Pocket Systemet, den medföljande bäddmadrassen och sängens snygga look bidrar även till dess popularitet.

Hästens Adjustable Ställbar Inkl Bj Bäddmadrass – 28 lager av utvalda naturmaterial och ställbar funktion

Det mest bekväma ställbar säng

Hästens Adjustable Ställbar Inkl Bj Bäddmadrass

Sist men inte minst har vi en fantastiskt snygg ställbar säng för dig som endast vill ha det allra mest lyxiga som finns tillgängligt. Hästens Adjustable Ställbar Inkl Bj Bäddmadrass finns att köpa i en av 14 olika storlekar som både inkluderar enkelsängar och dubbelsängar. Ta även beslutet kring huruvida du vill ha en medium, fast eller medium/fast ställbar säng.

Den ställbara sängens struktur

Hästens Adjustable Ställbar Inkl Bj Bäddmadrass gör det möjligt för dig att höja och sänka delen vid huvudet och foten med en medföljande fjärrkontroll, och resultatet blir en skön sitt- eller liggställning alla gånger. Motorn är tystlåten och sängen i sig själv är uppgjord av 28 lager av utvalda naturmaterial. Dessa naturmaterial är tagel, ull, bomull, lin och björk.

När allt är sagt och gjort är detta därför en mycket imponerande ställbar säng, och för att kunna erbjuda dig det stödet som du förtjänar har sängen tillverkats med två fjädringssystem tillsammans med förstärkta fjädrar. Sängben beställer du separat, och sedan har du en fulländad säng som bjuder dig på förbluffande komfort och följsamhet.

Fördelar

 • Pålitlig fjärrkontroll
 • Motorn svarar snabbt och tystlåtet
 • 14 olika storlekar
 • Välj mellan Medium, Fast och Medium/Fast
 • Sängen består av 28 lager av utvalda naturmaterial

Nackdelar

 • Ganska hög prisklass

Därför rekommenderar vi Hästens Adjustable Ställbar Inkl Bj Bäddmadrass

Det är en underdrift att påstå att kunderna älskar komforten hos Hästens Adjustable Ställbar Inkl Bj Bäddmadrass. Med sitt dubbla fjädringssystem och designen med 28 lager av utvalda naturmaterial är den här sängens konstruktion sannerligen väl genomtänkt. Lägg på detta en ställbar funktion för den perfekta sitt- eller liggställningen, så har du en säng som har allt du kan tänkas vilja ha.

Ramsäng Iggeström – säng med duo-zonsystem och trädelar

Bästa budgetalternativet

 

Ramsang Iggestrom

Iggeström Ramsäng är utrustat med ett duo-zonsystem som ger avlastning precis där det behövs. Detta gör den perfekt för dig som söker en hållbar säng med utmärkt komfort.

 • Duo-zonsystem för exakt avlastning
 • Förstärkt träram
 • Trädelar av svensk furu

Omdöme: En detaljerad recension av Iggeström Ramsäng

Iggeström Ramsäng är tillverkad av högkvalitativa material, inklusive träram och delar av svensk furu, vilket innebär att den klarar även tyngre personer. Öko-tex-certifieringen garanterar att alla material som används i sängen är fria från skadliga kemikalier och allergener. Du kan även välja mellan fyra hårdhetsgrader för precis rätt komfortnivå. Madrassen är 7 cm tjock och har en mjuk och luftig känsla som gör att man längtar till att få gå och lägga sig. Jämfört med andra sängar på marknaden uppvisar Iggeström överlägsen kvalitet till en bråkdel av priset. Sängen kommer dessutom med en garanti på 30 år, så att du kan vara trygg med att din säng håller i många år framöver. 

FÖRDELAR

 • Formar sig efter kroppens konturer
 • Hållbar och robust
 • Långvarig komfort
 • Öko-tex-certifierade tyger

  NACKDELAR
 • En aning hård i början

Redaktionens bedömning

Ramsängen Iggeström är en säng som anpassar sig efter kroppens konturer för en fantastisk sovupplevelse. Den enda nackdelen är att den kan vara lite hård i början, men på det hela taget är denna ramsäng ett bra budgetalternativ för dig som söker en mångsidig säng av hög kvalitet. 

Specifikationer:

Storlekar: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 140×200, 80×210, 90×210, 105×210, 120×210, 140×210 cm.

Ramsäng Iggeström – säng med duo-zonsystem och trädelar

Bästa budgetalternativet

 

Ramsang Iggestrom

Iggeström Ramsäng är utrustat med ett duo-zonsystem som ger avlastning precis där det behövs. Detta gör den perfekt för dig som söker en hållbar säng med utmärkt komfort.

 • Duo-zonsystem för exakt avlastning
 • Förstärkt träram
 • Trädelar av svensk furu

Omdöme: En detaljerad recension av Iggeström Ramsäng

Iggeström Ramsäng är tillverkad av högkvalitativa material, inklusive träram och delar av svensk furu, vilket innebär att den klarar även tyngre personer. Öko-tex-certifieringen garanterar att alla material som används i sängen är fria från skadliga kemikalier och allergener. Du kan även välja mellan fyra hårdhetsgrader för precis rätt komfortnivå. Madrassen är 7 cm tjock och har en mjuk och luftig känsla som gör att man längtar till att få gå och lägga sig. Jämfört med andra sängar på marknaden uppvisar Iggeström överlägsen kvalitet till en bråkdel av priset. Sängen kommer dessutom med en garanti på 30 år, så att du kan vara trygg med att din säng håller i många år framöver. 

FÖRDELAR

 • Formar sig efter kroppens konturer
 • Hållbar och robust
 • Långvarig komfort
 • Öko-tex-certifierade tyger

  NACKDELAR
 • En aning hård i början

Redaktionens bedömning

Ramsängen Iggeström är en säng som anpassar sig efter kroppens konturer för en fantastisk sovupplevelse. Den enda nackdelen är att den kan vara lite hård i början, men på det hela taget är denna ramsäng ett bra budgetalternativ för dig som söker en mångsidig säng av hög kvalitet. 

Specifikationer:

Storlekar: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 140×200, 80×210, 90×210, 105×210, 120×210, 140×210 cm.

Ramsäng Iggeström – säng med duo-zonsystem och trädelar

Bästa budgetalternativet

 

Ramsang Iggestrom

Iggeström Ramsäng är utrustat med ett duo-zonsystem som ger avlastning precis där det behövs. Detta gör den perfekt för dig som söker en hållbar säng med utmärkt komfort.

 • Duo-zonsystem för exakt avlastning
 • Förstärkt träram
 • Trädelar av svensk furu

Omdöme: En detaljerad recension av Iggeström Ramsäng

Iggeström Ramsäng är tillverkad av högkvalitativa material, inklusive träram och delar av svensk furu, vilket innebär att den klarar även tyngre personer. Öko-tex-certifieringen garanterar att alla material som används i sängen är fria från skadliga kemikalier och allergener. Du kan även välja mellan fyra hårdhetsgrader för precis rätt komfortnivå. Madrassen är 7 cm tjock och har en mjuk och luftig känsla som gör att man längtar till att få gå och lägga sig. Jämfört med andra sängar på marknaden uppvisar Iggeström överlägsen kvalitet till en bråkdel av priset. Sängen kommer dessutom med en garanti på 30 år, så att du kan vara trygg med att din säng håller i många år framöver. 

FÖRDELAR

 • Formar sig efter kroppens konturer
 • Hållbar och robust
 • Långvarig komfort
 • Öko-tex-certifierade tyger

  NACKDELAR
 • En aning hård i början

Redaktionens bedömning

Ramsängen Iggeström är en säng som anpassar sig efter kroppens konturer för en fantastisk sovupplevelse. Den enda nackdelen är att den kan vara lite hård i början, men på det hela taget är denna ramsäng ett bra budgetalternativ för dig som söker en mångsidig säng av hög kvalitet. 

Specifikationer:

Storlekar: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 140×200, 80×210, 90×210, 105×210, 120×210, 140×210 cm.

Ramsäng Iggeström – säng med duo-zonsystem och trädelar

Bästa budgetalternativet

 

Ramsang Iggestrom

Iggeström Ramsäng är utrustat med ett duo-zonsystem som ger avlastning precis där det behövs. Detta gör den perfekt för dig som söker en hållbar säng med utmärkt komfort.

 • Duo-zonsystem för exakt avlastning
 • Förstärkt träram
 • Trädelar av svensk furu

Omdöme: En detaljerad recension av Iggeström Ramsäng

Iggeström Ramsäng är tillverkad av högkvalitativa material, inklusive träram och delar av svensk furu, vilket innebär att den klarar även tyngre personer. Öko-tex-certifieringen garanterar att alla material som används i sängen är fria från skadliga kemikalier och allergener. Du kan även välja mellan fyra hårdhetsgrader för precis rätt komfortnivå. Madrassen är 7 cm tjock och har en mjuk och luftig känsla som gör att man längtar till att få gå och lägga sig. Jämfört med andra sängar på marknaden uppvisar Iggeström överlägsen kvalitet till en bråkdel av priset. Sängen kommer dessutom med en garanti på 30 år, så att du kan vara trygg med att din säng håller i många år framöver. 

FÖRDELAR

 • Formar sig efter kroppens konturer
 • Hållbar och robust
 • Långvarig komfort
 • Öko-tex-certifierade tyger

  NACKDELAR
 • En aning hård i början

Redaktionens bedömning

Ramsängen Iggeström är en säng som anpassar sig efter kroppens konturer för en fantastisk sovupplevelse. Den enda nackdelen är att den kan vara lite hård i början, men på det hela taget är denna ramsäng ett bra budgetalternativ för dig som söker en mångsidig säng av hög kvalitet. 

Specifikationer:

Storlekar: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 140×200, 80×210, 90×210, 105×210, 120×210, 140×210 cm.

Ramsäng Iggeström – säng med duo-zonsystem och trädelar

Bästa budgetalternativet

 

Ramsang Iggestrom

Iggeström Ramsäng är utrustat med ett duo-zonsystem som ger avlastning precis där det behövs. Detta gör den perfekt för dig som söker en hållbar säng med utmärkt komfort.

 • Duo-zonsystem för exakt avlastning
 • Förstärkt träram
 • Trädelar av svensk furu

Omdöme: En detaljerad recension av Iggeström Ramsäng

Iggeström Ramsäng är tillverkad av högkvalitativa material, inklusive träram och delar av svensk furu, vilket innebär att den klarar även tyngre personer. Öko-tex-certifieringen garanterar att alla material som används i sängen är fria från skadliga kemikalier och allergener. Du kan även välja mellan fyra hårdhetsgrader för precis rätt komfortnivå. Madrassen är 7 cm tjock och har en mjuk och luftig känsla som gör att man längtar till att få gå och lägga sig. Jämfört med andra sängar på marknaden uppvisar Iggeström överlägsen kvalitet till en bråkdel av priset. Sängen kommer dessutom med en garanti på 30 år, så att du kan vara trygg med att din säng håller i många år framöver. 

FÖRDELAR

 • Formar sig efter kroppens konturer
 • Hållbar och robust
 • Långvarig komfort
 • Öko-tex-certifierade tyger

  NACKDELAR
 • En aning hård i början

Redaktionens bedömning

Ramsängen Iggeström är en säng som anpassar sig efter kroppens konturer för en fantastisk sovupplevelse. Den enda nackdelen är att den kan vara lite hård i början, men på det hela taget är denna ramsäng ett bra budgetalternativ för dig som söker en mångsidig säng av hög kvalitet. 

Specifikationer:

Storlekar: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 140×200, 80×210, 90×210, 105×210, 120×210, 140×210 cm.

Latex eller minnesskum?

Många kan ställa sig frågandes till huruvida latex är bättre än minnesskum, och vice versa. Det går egentligen inte att säga att det enda är bättre än det andra. Båda materialen kommer med otroligt många fina och bra egenskaper för att du ska få dig en bättre sömn under natten.

Latex – Latex är ett material som man får fram genom utvinning av gummiträd. Med detta kan man sedan se till att framställa en madrass som är fast och stabil och som skapar en riktigt bra sömn. Madrasser som är tillverkade i latex har ett högre stöd än många andra alternativ och fungerar även tryckavlastande mot din kropp. En annan fördel med latex är att materialet är mycket bra på att andas och att det även är allergivänligt. Din kroppsvärme kommer således inte att påverkas av madrassen, utan kommer istället få hjälp att regleras.

Minnesskum – Minnesskum är ytterligare ett material som är mycket populärt att använda sig av när det kommer till att skapa sängar som verkligen avlastar. Minnesskum ser till att anpassa sig efter kroppsvikten på den person som ligger i sängen och kan även forma sig efter kroppsbyggnaden såväl som sovpositionen. På så sätt kommer du att kunna få avlastning där det behövs, på samma sätt som du också kommer att kunna “sjunka” ner i madrassen för att hålla ryggraden rak. Ett annat stort plus med minnesskum är att madrassen på ett sätt “låser fast” dig. Som tidigare nämnt så sjunker du ner när din kropp behöver det och det gör att du rör dig mycket mindre under natten. Minnesskum på toppmadrasser är ett utmärkt val för den med ryggproblem.

Är du osäker på vad som passar dig bäst är det alltid en god idé att kontakta den butik där du planerar att köpa din säng, t.ex. Jysk eller Ikea. Här kan du få hjälp av kunniga och professionella personer som hjälper dig att välja ut en säng och en bäddmadrass som uppfyller alla dina önskemål. Att ha en bra säng som du verkligen kan sova gott i kommer att göra otroligt mycket för din hälsa. De sängar som valts ut som testvinnare är utan tvekan några av de absolut bästa valen på marknaden!

Så hittar du den perfekta sängen

Nu när du har tagit dig igenom vår bäst i test för bästa sängar 2020 är det dags att gå vidare för att ta reda på hur du kan hitta den perfekta sängen för just dig. I Sverige är det butiker som Ikea, Jysk eller ILVA som man vanligtvis vänder sig till när det är dags för en ny säng att flytta in i bostaden. Dessa butiker erbjuder mängder med riktigt bra sängar från kända tillverkare och där fokus ligger på bekvämlighet såväl som ergonomi. Nu är det dock inte butiker som vi ska prata om, utan hur du hittar en säng som verkligen lever upp till alla de förväntningar som just du har. För att lyckas med detta behöver du dock skapa dig kunskap om de olika typer av modeller som finns därute.

Innan vi går vidare med modeller så vill vi poängtera vikten av att provligga en säng innan du bestämmer dig för att betala för den. En riktigt bra och högkvalitativ säng är för många en stor investering och därför är det viktigt att det känns rätt. Här ska du provligga precis på samma sätt som du sover om kvällarna. Med det menar vi att du ska ta av dig skorna och lägga dig i den position som du vanligtvis sover i. Ta mer än gärna hjälp av personal om du befinner dig i en butik som erbjuder en sådan service. Det är inte ovanligt att man själv har en uppfattning om vad som är en bekväm sovställning, men det är inte alltid så lätt att beskriva en sådan med ord till en annan person. Här kan dock den utbildade och kunniga personalen vara till stor hjälp. Personalen kan även se till att du hittar en säng som lämpar sig så bra för din kroppsbyggnad och längd såväl som dina behov som möjligt.

Olika modeller

Som tidigare nämnt så finns det tusentals olika sängar att välja mellan när du vill köpa en ny säng. Tillverkarna är många och modellerna än fler. Här nedan har vi listat tre av de vanligaste sängarna, nämligen kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar.

Ramsängar – En ramsäng lämpar sig utmärkt för den som letar efter ett billigare, men stabilt, alternativ. En ramsäng är tillverkad på ett sådant sätt att den endast består av en botten, vilket gör den till ett lite enklare alternativ. Jämför man med ställbara sängar och kontinentalsängar så är den även mycket lägre. Visst kan du på egen hand välja att höja sängen med en tjockare bäddmadrass om du så önskar, men höjden är alltså något som man bör vara varse om. Eftersom ramsängen är enklare tillverkad och designad så kommer också kostnaden att vara lägre. Det behöver däremot inte betyda att sängen på något sätt är dålig. I regel är ramsängar ett mycket bra och stabilt val, men kom ihåg att välja ut en riktigt bra bäddmadrass.

Kontinentalsängar  – Kontinentalsängar är kända för att vara lite extra bekväma och lyxiga. En kontinentalsäng är uppbyggd i flera olika lager, vilket gör den mycket följsam efter kroppen såväl som att den får en högre höjd. Genom att addera flera olika lager kan man säkerställa att fjäderdjupet ökar och på så sätt avlastas din kropp mycket bättre. Även om en kontinentalsäng är dyrare i inköp än om man t.ex. hade valt en ramsäng så är det många som säger att det är värt varenda krona. Designen är dessutom mycket uppskattad, då de flesta kontinentalsängar ser väldigt lyxiga och maffiga ut.

Ställbara sängar – Ytterligare en modell som vi ska titta närmare på är de ställbara sängarna. Den här typen av säng går att anpassa efter olika situationer och efter olika behov. Precis som namnet beskriver så kan du ställa in sängen i olika nivåer och det gäller för både huvudände såväl som fotände. Den ställbara sängen kan regleras så att du t.ex. får en mer sittande ställning eller så att du får mer stöd under knän och ben. Denna typ av säng är utmärkt för den som gärna ligger i sängen och läser en god bok, äter frukost eller kanske ser på tv. Dock behöver man här också betala därefter. Ställbara sängar är nämligen det dyraste alternativet.

Valet av säng är avgörande för ryggproblem

En studie och forskning som har utförts visar att hela 20 % av den danska befolkningen sover dåligt och har, i samband med sin dåliga sömn, även utvecklat eller förvärrat ryggproblem. Siffrorna är troligtvis desamma även här hemma i Sverige. Det är till exempel mycket vanligt att man köper en alldeles för kort eller smal säng för att få mer yta i ett rum. Det här kan dock förvärra redan befintliga ryggproblem eller vara orsaken till att nya problem uppstår.

Så viktig är faktiskt sängen för människans välmående. Du kommer till exempel att kunna se på din rygg såväl som på din sömn huruvida din säng håller måttet eller inte. Du kan påverkas mycket negativt av en säng som inte är lämplig för just din kroppsbyggnad, din sovposition eller dina behov.

Sängen är utan tvekan den möbel som du bör rikta strålkastarljuset mot i ditt hem och du bör investera i en som är riktigt bra. En säng av hög kvalitet kan hålla väldigt länge och eftersom de kostar därefter är det så klart skönt att slippa göra dåliga köp. Ställ ett stort krav på den säng som du ska sova i varje natt. Om du bara ska välja en enda möbel att ha i din bostad – ja, då är det en säng som du ska satsa på. Du kommer att klara dig fint med att sitta i en lite sämre fåtölj under dagarna, men det blir betydligt större problem om du sover i en sämre säng.

Kiropraktorn Michadel Randsøe menar att valet av säng är mycket avgörande för ditt välmående. Ryggproblem som människor har upplevt som kroniska har kunnat botas genom att bara byta säng. Här kan det dock vara skönt och nödvändigt med professionell vägledning för att valet av säng verkligen ska bli rätt. Att välja ut en riktigt bra säng är mycket svårare än man kan tro.

Hur stor ska sängen vara?

Ja, finns det något rätt eller fel när det kommer till storlek eller är det bara den egna bekvämligheten som man här kan låta styra? Nja, det finns nog sanning på båda alternativen. Enkelt förklarat kan man säga att du aldrig kan köpa en säng som är för stor, åtminstone inte om det är hälsa som står i fokus och inte inredning och stiltrender. Ju större säng du har, desto större möjlighet har du också att röra dig och ändra ställning under natten.

Älskar du stora sängar behöver du alltså inte oroa dig för att din sängs storlek kan påverka din sömn, men hur är det för dem som mer än gärna satsar på mindre och nättare modeller? Kanske är det så att du bor väldigt trångt och vill få plats med ett mindre alternativ? För all del! Det finns mängder med bra sängar som är lite mindre i storlek. Det som är viktigt att tänka på här är att du väljer en säng som är minst 90 cm och där du har möjlighet att få ett utrymme på minst 20-30 cm på varje sida. På så sätt har du möjlighet att ligga bekvämt, samtidigt som du kan sträcka ut dig om du så skulle önska. Förutom att en mindre säng kommer att begränsa din rörelsefrihet så finns det också en stor risk för att du spänner dig under natten. Ditt sinne är medvetet om att du ligger “otryggt” och kroppen spänner sig därefter. Se därför till att hellre välja en säng som är lite större än att satsa på en som du precis får plats i. Att sova ska ju inte vara jobbigt, utan något av det bästa du kan göra!

Här hittar du bästa sängarna för en god natts sömn 2020!

Med en riktigt bra säng kommer hela din livskvalitet att förändras. Här kan du läsa om de 8 bästa sängarna för den som vill kunna sova som på moln.

Læs også: De bästa sängramarna 2020!

Se også denne artikel på sverigesradio.se: Hur skön är en säng för 200 000 kr?

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Emma.se

Nätbutiken Emma.se har prisvinnande madrasser och populära bäddmadrasser. På hemsidan kan du se produkterna och läsa recensioner från konsumenter.

Läs alla recensioner av Emma Säng här
Läs alla recensioner av Emma Kontinentalsäng här

FAQ

🤩 Hvad er de bedste senge på markedet?

Markedet for senge er enormt, og derfor er det også svært at vurdere, hvilken seng, der er den absolut bedste. En god seng beskrives som en seng, der tilpasser sig din krop, og som du kan sove natten igennem i. Det kan eksempelvis være en seng fra mærket Norhland.

🤓 Hvordan vælger jeg en seng til mig selv?

Det er altid spændende at vælge en seng. Når du skal vælge en seng, er det vigtigt, at du prøver dig frem med en masse forskellige, inden du foretager et valg. Du skal blandt andet teste hårdhed, bevægelse, kvalitet og meget mere.

💰 Hvor meget skal jeg bruge på en seng?

Det er helt op til dig selv at bestemme, hvor meget du vil bruge på en seng – dog skal du huske, at kvalitet koster. Ønsker du dig derfor en god og holdbar seng i høj kvalitet, skal du forberede dig på at betale en del for den.

🧐 Hvad er den bedste måned at købe en seng?

Du vælger helt selv, hvornår det er tid til at købe en ny seng. Derfor er der heller ikke en perfekt måned at købe seng i. Mange vælger dog at købe en ny seng, når der er januar-tilbud, eller når de lige har fået løn i starten af en måned.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar