Det finns flera tillfällen då ett sängbord, eller nattduksbord som det också kallas, kan komma mycket väl till hands. Sängbordet fyller för många en mycket viktig och bra funktion i sovrummet, t.ex. så kan du använda dig av bordet för att ställa ner en lampa, men du kan också ha bordet till att förvara saker och ting på/i. Att ha ett glas med vatten bredvid sängen har blivit en självklarhet för många som lätt vaknar under natten och är törstig. Ett sängbord är inte bara praktiskt, utan är även en mycket snygg inredningsdetalj.

Sängbord kommer i alla möjliga färger, former, storlekar och designer. Många av borden är utrustade med olika typer av förvaring som lådor och hyllplan, andra är mer enkla i sin utföring. Gillar du att läsa en god bok innan du lägger dig kan ett sängbord med förvaring vara det bästa alternativet. Då har du en snygg plats att lägga ner din bok på när du har läst klart för kvällen och det bästa är att du inte ens behöver kliva upp från sängen.

Vad är ett sängbord?

Majoriteten av alla vet redan vad ett sängbord är, men inte alla. Enkelt förklarat kan man säga att ett sängbord är ett lite mindre bord, ibland likt en liten byrå, som du placerar bredvid din säng. Bordet kan fungera som en snygg inredningsdetalj, men fyller också många olika funktioner. De flesta sängbord kommer med någon form av förvaringsmöjlighet. Här kan du placera alla de saker som du vill kunna ha så nära sängen som möjligt, utan att faktiskt behöva ha de i din säng eller behöva ställa dig upp för att nå dem.

Borden kommer i svart, vitt, brunt, blått, ja alla möjliga färger du kan tänka dig. De finns även i olika prisklasser och från olika tillverkare. Det vanligaste är att sängborden är tillverkade i trä, men inredningstrenderna förändras ständigt och det betyder att du idag kan hitta sängbord även i andra material.

Bäst i test – Bästa sängbordet 2023

För att underlätta för dig i jakt på det bästa sängbordet har vi sett till att skapa en bäst i test för det bästa sängbordet eller nattduksbordet på marknaden. Här har vi valt ut olika typer av designer, för att du ska kunna hitta en som verkligen lämpar sig för just dig. Vi tittar på sängbord från bland annat Jysk, Ilva och Montana, men också sängbord som är golvstående såväl som vägghängda. Vill du ha ett sängbord på hjul? Inga problem! Vi tar med sängbord för alla typer av behov!

Det vi har tittat på när vi skapade denna bäst i test är hur praktiska sängborden faktiskt är. När du köper dig en ny möbel vill du att den ska passa in med inredningen som du har i ditt hem och vara ett bra komplement, men du vill även att den ska vara enkel att sätta ihop på egen hand och leva upp till alla de förväntningar som du har. Många är på jakt efter sängbord med bra förvaringsmöjligheter och därför har vi sett till att titta lite extra på detta när vi valde ut våra bästa modeller. En annan sak som vi också hade i åtanke var hur enkla borden var att rengöra och underhålla. Du ska inte behöva oroa dig för stora dammråttor bakom sängborden eller fula fingeravtryck som är jobbiga att få bort. Förhoppningsvis kommer du, med hjälp av denna bäst i test, hitta ett sängbord som du verkligen älskar!

Montana – Dream

Montana - Dream

Nattduksbordet Dream är ett sängbord som kommer från tillverkaren Montana. Bordet har en enkel och stilren design och är utrustad med en låda och en hylla. De många förvaringsmöjligheterna gör att bordet lämpar sig ypperligt att ha bredvid sängen, t.ex. för den som vill förvara böcker bredvid sängen, ett glas med vatten eller varför inte väckarklockan. Genom att ha en så modern och minimalistisk design kan bordet också med fördel användas i andra rum. Det går utmärkt att ha det som ett sidobord i hallen eller i vardagsrummet om du hellre önskar.

Med Dream från Montana har du möjlighet att själv välja vilka funktioner du vill att bordet ska ha. Du kommer t.ex. att kunna komplettera bordet med en sockel, hjul eller upphängningsskenor för att göra det vägghängt. För att bordet ska passa bra in med resten av inredningen har du också 40 olika lackfärger att välja mellan. Det här är ett nattduksbord i en hög prisklass, men å andra sidan har du möjlighet att utforma det precis som du vill.

Fördelar

 • Möjlighet att utforma sängbordet som du vill
 • Fungerar med och utan hjul
 • Bra förvaringsmöjligheter
 • Mått på höjd 48 cm, bredd 35,4 cm, djup 30 cm cm

Vad säger kunderna?

Det är kanske relativt ovanligt att man lägger så mycket pengar på ett nattduksbord som Dream faktiskt kostar och därför är det en aning svårt att hitta bra recensioner och omdömen. Dream är som tidigare nämnt ett nattduksbord som du kan designa som du själv önskar. Vi gissar starkt på att majoriteten av alla kunder då också är mycket nöjda med sitt köp.

Marco sängbord

Marco sangbord

i samarbete med PriceRunner

 

– Unik, färgglad och rolig design

Vem säger att sängbord behöver vara tråkiga och enformiga? Här kommer ett fantastiskt unikt bord med en färgglad design på lådorna som man bara måste älska. Marco sängbord från märket Funky & Co vet sannerligen var skåpet ska stå när det gäller formgivning. Det är även möjligt att få andra liknande bord i samma serie som är större på antingen höjden eller bredden med fler lådor.

Beställ Marco sängbord hos Furniturebox för 1 295 kronor, nedsatt från 1 495 kronor. Med andra ord kan du spara 13 % och samtidigt njuta av en 2-6 dagars leveranstid samt möjligheten till delbetalning.

Sängbordet och dess struktur

Marco sängbord är en produkt i MDF och tall som har en skandinavisk design, men med en unik twist. Sängbordet är nämligen utrustat med lådor i olika storlekar och olika mjuka naturfärger. Resultatet blir ett riktigt vackert sängbord som inte bara ser snyggt ut, utan samtidigt ger dig många förvaringsmöjligheter. Tack vare sängbordets vitlackerade MDF är det inte heller svårt att hålla rent bordet då allt som behövs är en fuktig trasa.

Bra att veta om sängbordet

Marco sängbord har en bredd på 36 cm, en höjd på 59 cm samt ett djup på 30 cm. Det är därför tal om ett relativt litet sängbord som inte tar upp någon större yta, och därför passar möbeln perfekt in i de flesta sovrummen. Dess rektangulära form och färgglada design resulterar även i att sängbordet passar väl oavsett om du har satsat på en mer modern stil eller en retrostil. Välj det snygga Marco sängbordet och få garanterad kvalitet med en lång rad förvaringsmöjligheter!

Storlekar

Marco sängbord är tillgängligt i följande storlek:

 • (B x D x H); 36 x 30 x 59

Du kan läsa mer om de olika Marco sängborden här.

Falsterbo sängbord

Falsterbo sangbord

i samarbete med PriceRunner

 

– Stilrent vitt sängbord med praktiska förvaringsmöjligheter

Inget sovrum är fulländat utan ett snyggt litet sängbord som står bredvid din säng. Kanske har du planer på att placera en lampa på sängbordet eller kanske lägga mobilen och böcker i sängbordets förvaringsutrymmen. Oavsett vad kommer du utan tvekan att imponeras av det snygga Falsterbo sängbordet från märket Mavis. Det här sängbordet har en modern, stilren och vit design som kompletterar de flesta inredningsstilarna på ett fantastiskt sätt.

Sängbordet och dess struktur

Falsterbo sängbord från märket Mavis är tillverkat med ben i massiv björk samt stomme i MDF. Det har två förvaringslådor som enkelt öppnas och stängs samt en praktisk höjd på 77 cm. Den totala vikten av sängbordet är 11 kg, och det är lätt som en plätt att hålla bordet rent med hjälp av en fuktig trasa. Det är ingen montering som krävs då Falsterbo sängbord levereras redan monterad, så det är bara att sätta upp det snygga sängbordet i sovrummet.

Bra att veta om sängbordet

Om du beställer Falsterbo sängbord från märket Mavis hos Sängvaruhuset redan idag kostar det inte mer än 2 595 kronor. Här är det snabba leveranser som gäller, men också räntefria avbetalningar, kostnadsfria fraktmöjligheter samt prisgaranti.

Det snygga vita sängbordet kommer att se utomordentligt fint ut oavsett om du har planer på att placera det i din egen sängkammare, i barnens rum, i gästrummet eller någon annanstans. Du kan lätt förvara olika småsaker både på själva sängbordet och i förvaringslådorna, så när allt kommer till kritan är det här en oumbärlig möbel som du bara inte får missa!

Storlekar

Falsterbo sängbord är tillgängligt i följande storlek:

 • (B x D x H); 31 x 31 x 77

Du kan läsa mer om de olika Falsterbo sängborden här.

VidaXL nattduksbord

VidaXL nattduksbord

i samarbete med PriceRunner

 

– Fräckt nattduksbord i rustik stil

VidaXL nattduksbord är ett riktigt häftigt sängbord från varumärket VidaXL som kan fås i antingen en brun eller vit färg beroende på vad du föredrar. Nattduksbordet kommer utrustat med en låda till förvaring samt en snygg korg längst ner för att ge bordet sin unika stil. Du kan beställa VidaXL nattduksbord hos bland annat VidaXL.se för 829 kronor där du kan njuta av fri frakt tillsammans med en leveranstid som inte är längre än fem dagar!

Nattduksbordet och dess struktur

Det fräcka VidaXL nattduksbordet blir en snygg detalj för alla de som vill bjuda in en rustik look till hemmet. Bordet är tillverkat i trä och blir passande som ett sängbord, sidobord, telefonbord eller varför inte ett förvaringsskåp. Du kan bland annat placera en lampa eller liknande föremål högst upp på nattduksbordet, men det finns också förvaringsmöjligheter i form av en rymlig låda. Längst ner hittar du därtill en korg som ger dig ytterligare förvaringsalternativ, och för att hålla denne ren finns det ett tyg inuti korgen som du kan ta av och tvätta.

Bra att veta om nattduksbordet

VidaXL nattduksbord kan väljas i antingen en brun eller en vit färg beroende på vad som blir mest passande i just ditt sovrum. Materialet som har använts för att ta fram nattduksbordet är kejsarträ, och dess storlek ligger på 28 x 31 x 45 cm (B x D x H). Med flera förvaringsmöjligheter blir bordet inte bara en snygg detalj som kompletterar inredningen, utan även en plats där du kan lägga din mobil, dina böcker eller andra föremål så att du snabbt har tillgång till dem från sängen.

Storlekar

VidaXL nattduksbord är tillgängligt i följande storlek:

 • (B x D x H); 28 x 31 x 45

Du kan läsa mer om de olika VidaXL nattduksborden här.

En snygg inredningsdetalj

Som tidigare nämnt så är ett sängbord inte bara en plats där du kan ställa saker som du vill ha nära sängen, utan bordet kan även se till att ditt sovrum ser mer inrett och genomtänkt ut. Väljer du ett riktigt snyggt sängbord kommer det dessutom att bidra väldigt bra till inredningen, men då gäller det såklart att du matchar rätt. Om du funderar på att skaffa dig ett sängbord är du troligtvis redan i stort behov av ett. Sängbord behöver inte kosta speciellt mycket alls och det är sällan någon som ångrar sin investering. Vilket typ av sängbord du väljer beror på vad du har för inredningsstil, men också vilka behov du vill att sängbordet ska fylla. På marknaden finns det idag bord som passar alla typer av smaker, men vad ska man tänka på innan man köper ett?

Köpguide – Sängbord

Att köpa ett sängbord kan låta som en mycket enkel uppgift, men sanningen är att det faktiskt kan vara rätt knepigt att hitta rätt. Här har vi därför samlat de bästa knepen som du kan använda dig av för att hitta ett sängbord som lever upp till alla dina förväntningar.

Matcha sängbordet

Det första du bör ha i åtanke är huruvida sängbordet kommer att matcha in med resterande inredning eller inte. För att ditt sovrum ska kännas snyggt inrett och harmoniskt ut så behöver du se till att din inredning följer en röd tråd. Vi rekommenderar att du därför försöker välja ett sängbord från samma serie som de andra möblerna du har, eller åtminstone en serie som är snarlik. Naturligtvis är detta inget måste. Du kan med fördel välja ett annat typ av sängbord som har en helt annan design, men då kan det vara lämpligt att se till att färgen matchar.

Se till att sängbordet är i rätt höjd

Ett sängbord som är för lågt eller för högt kommer troligtvis att skapa en hel del irritation hos dig. Innan du beställer hem eller åker iväg till butiken för att köpa ditt sängbord är det en bra idé att mäta hur hög din säng faktiskt är. När du vet måtten kan du fundera på vart du skulle önska att sängbordet ska hamna. En sådan liten sak som att du faktiskt har valt ett sängbord i rätt höjd kan vara avgörande för om du kommer att behålla sängbordet eller inte.

Storleken är viktig

Du ska inte bara se till att ditt sängbord har rätt höjd, utan du måste också se till att ditt sängbord har den storlek som du önskar. Det är inte kul om du kommer hem med ett nytt nattduksbord, för att efter montering inse att du inte kommer att få plats med det där du hade tänkt dig. Ett sängbord som är för stort för sängen kan få hela rummet att kännas ur balans eller som du inte alls har tänkt igenom din inredning. Se över proportionerna i rummet och välj ett bord utefter detta.

Vart kan man köpa ett sängbord?

Är du på jakt efter ett sängbord så kommer du inte att ha några svårigheter att hitta ett. Marknaden är idag mycket stor och det finns ett flertal olika butiker och affärer som riktar in sig på just denna typ av möbel. Det vanligaste är att man antingen köper sängbordet i en fysisk butik eller att man beställer den över internet. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Här reder vi ut vad som gäller.

Beställa online

Det har blivit allt mer vanligt att köpa möbler över nätet. På internet kommer du att kunna hitta möbler från flera olika tillverkare och du kan till och med köpa möbler från andra länder. Att hitta ett sängbord online är väldigt enkelt och det enda som krävs är att du har en enhet med uppkoppling till internet. Nu är det bara att shoppa loss och beställa hem det där sängbordet som du alltid längtat efter, eller?

Nej, riktigt så enkelt är det faktiskt inte. Även om du kan få ditt sängbord levererat hem till dörren och även monterat i vissa fall, finns det en del saker du behöver tänka på. När du handlar online har du inte möjlighet att titta på hur sängbordet ser ut i verkligheten och du kan heller inte öppna och stänga lådor för att se om de är gnisslande eller högljudda. Även om du kan läsa produktbeskrivningar, recensioner och omdömen, kan du inte med egen hand känna på hur sängbordet känns.

Köpa i butik

Vad finns det då för fördelar och nackdelar med att handla ett sängbord i en butik? Den främsta fördelen här är den nackdel som onlineshoppingen har. Om du handlar i en butik har du möjlighet att känna på möbeln för att på så vis ta reda på om lådor fungerar som den ska. Du kommer också att kunna titta i skåp eller på andra sätt vrida och vända, något som du inte kan göra över en dator eller mobiltelefon.

Fördel nummer två är att du kan ta hem ditt sängbord på en gång. Du behöver alltså inte vänta på att leveransen ska äga rum och du behöver heller inte betala extra för denna. Du går bara till kassan med ditt sängbord och kan montera ihop det direkt när du kommer hem.

Tyvärr finns det även nackdelar med att handla i butik, som med allt annat. När du handlar sängbord i en fysisk affär så kommer ditt utbud också att bli mer begränsat. Du kan inte jämföra priser på samma sätt som du kan göra över nätet och du kan heller inte “hoppa” från butik till butik, med en enkel knapptryckning. Vill du se vad som finns i butikerna måste du alltså ta dig runt genom att gå eller åka, något som är tidskrävande och jobbigt.

Vårt bästa tips

Vi rekommenderar att du, istället för att utesluta det ena eller det andra, väljer att kombinera båda ovanstående alternativ. Med det menar vi att du med fördel kan använda dig av både internet såväl som fysiska butiker för att vara säker på att du kommer bli riktigt nöjd med ditt sängbord. Ett sätt att göra detta på är att först titta på internet vilka olika sängbord som finns i de butiker som du är intresserad av och därefter åka och titta och känna i verkligheten. Du kan också välja att göra helt tvärtom, t.ex. att du först besöker butiken för att vända och vrida på möbeln och därefter tar dig in på nätet för att hitta det lägsta priset på produkten. Kom ihåg att du ibland även kan använda dig av kampanjer och rabattkoder för att sänka kostnaderna ännu mer.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Artwood Vermont Sängbord –  snygg och i högkvalitativ

Bästa mångsidiga valet

Artwood Vermont Sängbord

Näst på listan kommer ett sängbord med en stilren svart design tillsammans med fräcka silverfärgade detaljer. Sängbordet har en perfekt yta högst upp där du kan placera en lampa eller andra snygga dekorativa objekt, men dess fördelar slutar inte där.

Sängbordet kommer dessutom med en snygg utdragbar låda med silverdetaljer för ytterligare förvaringsmöjligheter, och som om detta inte vore nog finner du en platta längst ner för ännu fler platser att förvara dina favoritsaker på.

Sängbordet och dess struktur

Artwood Vermont Sängbord är tillverkat i svart björk tillsammans med MDF. Det är upp till dig om du vill dra nytta av möbeln som ett sängbord eller om du hellre föredrar det som ett sidobord. Oavsett vad kommer Artwood Vermont Sängbord att bli underbart i ditt hem antingen i sovrummet, i vardagsrummet, på kontoret eller i vilket rum som helst.

Gällande måtten har Artwood Vermont Sängbord en bredd på 56 cm, ett djup på 40 cm samt en höjd på 78 cm. Med andra ord sträcker sig möbeln upp till din sängkant för att göra det så enkelt som möjligt att nå sänglampan eller andra objekt som du placerar på bordet.

Bra att veta om sängbordet

Om du är bosatt i ett modernt hem eller bara har en förkärlek till snygga och svarta möbler är Artwood Vermont Sängbord ett ypperligt val som definitivt ser till så att ditt sovrum fulländas utan att du behöver lägga tiotusentals kronor på den nya möbeln. Artwood Vermont Sängbord har ett utomordentligt exklusivt premiumutseende, men säljs trots detta till ett rimligt pris som säkerställer att du kan få lite lyx i vardagen!

Storlekar

Artwood Vermont Sängbord är tillgängligt i följande storlekar:

 • (B x D x H): 56 x 40 x 78

Eichholtz Curtis Sängbord

 • 101% Prisgaranti – Om du tycker att det är billigare, så ger återförsäljaren ett bättre pris
 • Modern och minimalistisk design
 • Finns i 2 olika färger
Eichholtz Curtis Sängbord

För ett sängbord som verkligen utstrålar lyx och elegans finns det inget bättre val än att satsa på just Eichholtz Curtis Sängbord. Här har vi ett sängbord som kommer att se ypperligt ut i det moderna hemmet och tillföra en känsla av exklusivitet som du inte vill gå miste om.

Sängbordet och dess struktur

För att säkerställa att du får ett Eichholtz Curtis Sängbord som ser underbart ut i ditt hem kan du välja mellan två olika färger vid namn Polished Stainless Steel och Gold Finish. Med andra ord är det tal om en guldig och en silvrig färg där båda varianterna utstrålar lyx på ett fantastiskt vis. Sängbordet har en bredd på 61 cm, ett djup på 48 cm samt en höjd på 58,5 cm, så det blir passande bredvid lite lägre sängar.

Bra att veta om sängbordet

Eichholtz Curtis Sängbord kan bli ett ljuvligt tillskott till de flesta hemmen. Om du vill lägga till en modern och elegant känsla till din lägenhet eller villa kommer sängbordet att göra susen, och det är upp till dig om du vill placera bordet i sovrummet eller om du föredrar att använda det för att inreda exempelvis vardagsrummet.

Det finns oändligt med möjligheter, men oavsett vad du väljer kan du vara säker på att det är valuta för pengarna som gäller i form av fantastisk lyx som du inte kommer att vilja missa. Välj antingen den silvriga eller guldiga varianten och njut av det underbara Eichholtz Curtis Sängbordet med sin vackra glasskiva.

Storlekar

Eichholtz Curtis Sängbordet är tillgängligt i följande storlekar:

 • (B x D x H): 61 x 48 x 58,5

Mavis AOKO Sängbord

 • Prisgaranti
 • Ha linjer i endast en riktning för att skapa harmoni
 • Enkel design
Mavis AOKO Sängbord

Om det tidigare nämnda premiumvalet gör lite ont i plånboken kanske du föredrar att vända dig till ett prisvärt budgetval som Mavis AOKO Sängbord. Det vackra vita sängbordet bjuder på flera förvaringsmöjligheter, och tack vare dess höjd ser det snyggt ut bredvid de flesta sängarna.

Sängbordet och dess struktur

Här har vi ett sängbord med en enkel och klassisk design som matchar med en majoritet av inredningsstilar. Sängbordet har en bredd på 30 cm, ett djup på 40 cm samt en höjd på 72 cm. Sängbordet kommer utrustat med tre förvaringsutrymmen där det översta fungerar som en stängbar låda medan de två nedersta är öppna ytor.

Använd de händiga förvaringsutrymmena till exempelvis din mobil, mobilladdare, sömnmask eller varför inte några spännande böcker och en godispåse. Mavis AOKO Sängbord agerar med andra ord inte bara som ett bord bredvid sängen där en lampa kan placeras, utan du kan även lägga saker och ting i tryggt förvar inuti sängbordet!

Bra att veta om sängbordet

Förvaringsutrymmena i Mavis AOKO Sängbord har en bredd på 22,5 cm, ett djup på 34 cm samt en höjd på 15 cm. När det är dags att rengöra ditt sängbord räcker det att torka av bordet med en fuktig trasa och därefter är det så gott som nytt.

Om du är på jakt efter ett enkelt vitt sängbord med en klassisk vintage stil som dessutom tillåter för förvaring är det utan tvekan en god idé att titta närmare på Mavis AOKO Sängbord. Utöver att vara snyggt och praktiskt är det ett ypperligt budgetval som blir ett fantastiskt tillskott till ditt sovrum.

Storlekar

Mavis AOKO Sängbord är tillgängligt i följande storlekar:

 • (B x D x H): 30 x 40 x 72

Hästens Marwari Sängbord

 • Tillverkad i marsipanvalnöt
 • Designad av Bernadotte & Kylberg
 • Handgjorda i Sverige
Hästens Marwari Sängbord

Är det äkta exklusivitet som står på din inköpslista? Här kommer ett sängbord som blir ett perfekt premiumval för dig som bara nöjer dig med det allra bästa. Ge nytt liv till ditt sovrum med den vackra möbeln Hästens Marwari Sängbord i en snygg valnötsfärg. Glöm inte heller den rymliga lådan som har exklusiva läderdetaljer inom sig. Mer högkvalitativt än så kan det knappast bli!

Sängbordet och dess struktur

Hästens Marwari Sängbord är ett stiligt sängbord som är format likt en kub och kommer utrustat med en dörr som stängs mjukt tillsammans med läderdetaljer inom dess låda. Möbeln är framställd förhand i vårt avlånga land, och det ingår vackra mässingsben som bara gör sängbordet ännu mer stiligt.

Du väljer själv om du föredrar en dörr som antingen är vänsterhängd eller högerhängd så att möbeln ska passa perfekt in i just ditt sovrum. Ta tjuren vid hornen redan idag och satsa på den ultimata lyxmöbeln som inte sviker dig.

Bra att veta om sängbordet

När du beställer Hästens Marwari Sängbord kan du förvänta dig ett bord som har en bredd på 35 cm, ett djup på 35 cm samt en höjd på 75 cm. Sängbordet är perfekt kvadratiskt, och det är de vackra bordsbenen som förser möbeln med sin höjd. Bordet har från början skapats av den kända designduon Bernadotte & Kylberg, så det finns ingen tvekan om att du får tillgång till äkta kvalitet när du väljer att satsa på Hästens Marwari Sängbord!

Storlekar

Hästens Marwari Sängbord är tillgängligt i följande storlekar:

 • (B x D x H): 35 x 35 x 75

Eichholtz Augusto Sängbord

Eichholtz Augusto Sängbord

Eichholtz Augusto Sängbord bjuder dig på en riktigt unik design som sällan skådas inom sängbordsmarknaden. Med materialet ekfanér tillsammans med en borstad mässingsfinish får du en känsla av lyx och elegans utan att möbeln blir alltför dyr. Se till så att du kan förvara dina småprylar på ett smidigt vis samtidigt som du får ett vackert inredningsobjekt bredvid din säng när du satsar på Eichholtz Augusto Sängbord!

Sängbordet och dess struktur

Eichholtz Augusto Sängbord kommer med en fräck vintage-look där det vackra träet ger en mysig känsla medan glasbordsskivan bjuder på ett lyxigt utseende. Sängbordet kommer med en utdragbar låda som förser dig med många förvaringsmöjligheter, och som kronan på verket kan du även enkelt förvara prylar både ovanpå lådan samt ovanpå glasskivan.

Ställ en vacker sänglampa, en väckarklocka eller dekorativt pynt ovanpå bordsskivan medan du i lådan kan lägga din mobil, laddare, en bok, lite snacks eller någonting helt annat som du vill få lätt tillgång till medan du kopplar av i sängen.

Bra att veta om sängbordet

Gällande storleken uppmäter Eichholtz Augusto Sängbord 65 cm på bredden, 46 cm på djupet samt 57 cm på höjden. Med detta i åtanke är möbeln därför relativt låg, så den kanske inte blir det bästa valet för dig med en mycket hög säng. Om 57 cm låter passande för dig kommer dock Eichholtz Augusto Sängbord att bli ett fantastiskt tillskott till sovrummet som kommer att finnas där för dig under en lång tid framöver.

Storlekar

Eichholtz Augusto Sängbord är tillgängligt i följande storlekar:

 • (B x D x H): 65 x 46 x 57

Zebra Collection Alba 3 Sängbord

Zebra Collection Alba 3 Sängbord

Nästa sängbord på vår topplista är vårt andra budgetval som säkerställer att du får en möbel som håller riktigt hög standard utan att du behöver betala några större summor. Det fina Zebra Collection Alba 3 Sängbord med sina tre lådor ger dig mer än nog med utrymme för förvaring, och den tidlösa stilen passar in i de flesta sovrummen.

Sängbordet och dess struktur

Från märket Zebra Collection kommer det snygga Zebra Collection Alba 3 Sängbord med sina tre smarta förvaringslådor tillsammans med aluminiumborstade ben och handtag. Få ett modernt och relativt enkelt utseende som garanterar att sängbordet ser snyggt ut i de flesta hemmen oberoende av hur du har inrett ditt sovrum. Här är det kvalitet som gäller utan att du behöver vända upp och ned på plånboken, så Zebra Collection Alba 3 Sängbord är därför det ultimata budgetvalet.

Bra att veta om sängbordet

Du kan vid köp förvänta dig att Zebra Collection Alba 3 Sängbord kommer med en bredd på 37 cm, ett djup på 37 cm samt en höjd på 63 cm. Det är därför tal om ett rektangulärt sängbord med flera olika utrymmen där du kan förvara böcker, mobil, laddare, snacks eller någonting helt annat.

För att garantera att Zebra Collection Alba 3 Sängbord ser perfekt ut i ditt sovrum finns det två olika färger som du kan välja mellan. Antingen satsar du på det vita sängbordet eller så vänder du dig till ek-sängbordet som blandar trä och metall på ett häftigt sätt. Inred ditt moderna eller klassiska sovrum med ett ljuvligt Zebra Collection Alba 3 Sängbord.

Storlekar

Zebra Collection Alba 3 Sängbord är tillgängligt i följande storlekar:

 • (B x D x H): 37 x 37 x 63

Eichholtz Brera Sängbord

Eichholtz Brera Sängbord

Älskar du möbler med glasdetaljer? Vad sägs om ett helt sängbord i underbart spegelglas? Det är detta som du kan förvänta dig när du väljer att införskaffa dig Eichholtz Brera Sängbord. Till ett konkurrenskraftigt pris får du en fantastisk möbel som garanterar att ditt hem ser lite mer lyxigt, exklusivt och elegant ut.

Sängbordet och dess struktur

Eichholtz Brera Sängbord kommer i en rektangulär form som gör det smidigt att placera en lampa eller andra objekt uppe på bordets yta. Även inuti sängbordet kan du dock förvara flera saker och ting då Eichholtz Brera Sängbord kommer utrustat med tre förvaringslådor med små vackra knoppar på utsidan som hjälper dig att öppna lådorna. Då sängbordet är tillverkat i fasat klart spegelglas får det en ljuvlig reflekterande yta som definitivt kommer att få dig att säga ”Wow”!

Bra att veta om sängbordet

Höjden på Eichholtz Brera Sängbord ligger på 68,5 cm medan djupet ligger på 46 cm samtidigt som bordet uppmäter 57 cm på bredden. Den här praktiska storleken ser till så att Eichholtz Brera Sängbord ser snyggt ut i en majoritet av sovrum, och du kan vara helt säker på att sängbordet bjuder på äkta lyx var du än väljer att placera det. Välj det underbara Eichholtz Brera Sängbord och ge ditt sovrum en äkta glowup!

Storlekar

Eichholtz Brera Sängbord är tillgängligt i följande storlekar:

 • (B x D x H): 57 x 46 x 68,5

Peep sängbord

Peep sangbord

– Modernt sängbord med en fräck asymmetrisk stil

Letar du efter ett litet, sött och häftigt sängbord som ger nytt liv till ditt sovrum? Då kommer du att älska Peep sängbord med sin fräcka asymmetriska design och moderna utformning. Sängbordet kommer från märket Zweed och har blivit en mycket populär produkt hos bland annat Svenssons. Du kan beställa Peep sängbord redan idag för 5 900 kr hos bland annat Rum 21, och här kan du förvänta dig 30 dagars öppet köp, prisgaranti och trygga hemleveranser över hela landet. Du kan även välja att köpa nu och betala senare med Collector.

Sängbordet och dess struktur

Peep sängbord är ett uppskattat och praktiskt litet sängbord som tillåter dig att antingen lägga saker ovanpå bordet eller att förvara dem i en av de två förvaringslådorna. Som en extra bonus finns det ett gömt fack högst upp så att du kan föra sladdar igenom vid exempelvis laddning av mobilen. Tack vare en dämpare inuti bordet stängs även lådorna mjukt och sakta för trygghetens skull.

Bra att veta om sängbordet

Peep sängbord är framställt i lackerad MDF och har en ganska typisk skandinavisk design. Handtagen är dock placerade på ett asymmetriskt sätt för att bjuda på en unik look som ger liv till sovrummet. Välj själv om du vill placera bordet i din egen sängkammare, i gästrummet eller om det ska stå i barnens rum. Oavsett vad kommer det att göra under för rummet och bli passande tillsammans med en majoritet av inredningsstilar. Beställ det prisvärda sängbordet redan idag och var säker på att du får hög kvalitet som aldrig sviker dig!

Storlekar

Peep sängbord är tillgängligt i följande storlek:

 • (B x D x H); 40 x 41 x 59

Du kan läsa mer om de olika Peep sängborden här.

Kabino sängbord

Kabino sangbord

– Lågt sängbord i modern, stilren och skandinavisk design

För ett lågt, snyggt och modernt sängbord med en mängd anpassningsmöjligheter är det väl värt att satsa på Kabino sängbord. Den här möbeln kommer att se fantastisk ut tillsammans med de flesta inredningsstilarna i en majoritet av sovrum, och den skandinaviska designen ger en stilren look till rummet. Kabino sängbord kommer från märket Normann Copenhagen och kan beställas hos Completliving.se redan idag för endast 3 000 kronor. Priset är nedsatt från 4 000 kronor, så du sparar med andra ord 25 %.

Sängbordet och dess struktur

Kabino sängbord är ett smart, praktiskt och snyggt sängbord som har ett öppet förvaringsutrymme samt en låda som går att stänga. Det är därför upp till dig själv om du vill förvara dina saker på själva sängbordet, i det öppna förvaringsutrymmet eller i lådan. Materialen som Kabino sängbord är tillverkat av är askträ, MDF, stål samt aluminium som tillsammans bildar detta högkvalitativa sängbord som du inte vill missa.

Bra att veta om sängbordet

Kabino sängbord från varumärket Normann Copenhagen passar väl in på flera platserna i hemmet, och det är fritt fram att ställa det i sovrummet, hallen, vardagsrummet eller varhelst du anser att det ser snyggt ut. Ha i åtanke att sängbordet är ganska lågt med sin höjd på 50 cm, så om du har en hög säng kan sängbordet bli en aning för lågt. Rengöring är enkelt och smidigt med hjälp av en fuktig trasa, och möbeln kommer utan tvekan att lägga till lite extra stil i hemmet som kompletterar ens resterande inredning på ett fantastiskt sätt!

Storlekar

Kabino sängbord är tillgängligt i följande storlek:

 • (B x D x H); 50 x 41 x 50

Du kan läsa mer om de olika Kabino sängborden här.

Kabdrup

Kabdrup

Vi hoppar direkt vidare till ett sängbord i en mycket lägre prisklass än ovanstående alternativ. Den här sängbordet från möbelkedjan Jysk är ett praktiskt och hållbart alternativ för den som vill ha ett sängbord med en stilren design. Bordet är mycket enkelt i sin utformning, men har ändå en praktiskt låda där du kan förvara dina saker om kvällarna. Under lådan finns det även ett större fack, som du kan ha till böcker eller andra ting.

Kabdrup är ett sängbord där man har valt att använda sig av de klassiska måtten. Det är dock lite högre än många andra alternativ och har en höjd på 48 cm. Färgen är vit, vilket gör att sängbordet passar in i de allra flesta hem och inredningsstilar. För att sängbordet ska kunna hålla riktigt länge och vara stadig har man tillverkat det i HDF, Melamin och i träfiberskiva. Den kubformade designen gör att sängbordet står helt tätt mot golvytan, vilket minskar risken för dammansamlingar under bordet.

Fördelar

 • Riktigt bra pris
 • Stadig och solid design
 • Förvaring i form av låda och fack
 • Modern och enkel

Vad säger kunderna?

Det finns många kunder som har valt att investera i Kabdrup som sängbord och majoriteten är riktigt nöjda. De som många uppskattar är hur enkel möbeln är att monter ihop, men också det mycket billiga priset. Vissa upplever lådan till sängbordet som en aning trög.

Pinella Sängbord

Pinella Bed tables

Pinella Sängbord är ett mycket snyggt och modernt sängbord som passar hos den som föredrar den minimalistiska inredningsstilen i sitt hem. Sängbordet är tillverkad i ekmelamin och har sedan en stomme i metall som man har lackat i färgen svart. Till skillnad från många andra sängbord är detta inte ett nattduksbord som du ställer på golvet, utan det här är istället ett vägghängt alternativ. Det betyder att sängbordet skruvas upp på väggen, något som är mycket uppskattat.

Det är inga mindre än Ilva som ligger bakom detta snygga och praktiska sängbord med ett stort förvaringsfack. Även om sängbordet är lite mindre i storlek får du fortfarande plats med en hel del. Fördelen med vägghängda bord är att du frigör mycket golvyta och att du får ett sovrum som är mycket enkla att städa. Damm har inte möjlighet att ta sig in bakom sängbordet och skapa dammråttor och allergier. Pinella sängbord mäter 30 cm i höjd, 30 cm i längd och väger 5,5 kilo.

Fördelar

 • Hängs upp på väggen
 • Minimalistisk design
 • Tillverkad i ekmelamin och svartlackerad metall
 • Litet sängbord med mycket förvaring
 • Smidigt och praktiskt

Vad säger kunderna?

Det verkar en aning svårt att hitta någon form av recension eller omdöme om detta snygga sängbord, men det får oss inte att gilla det mindre. Här är det främst designen som vi tror kommer att locka kunderna, men också de många fördelar som finns med att ha ett sängbord på väggen istället för på golvet. Det underlättar städningen och ger den där moderna inredningen som du bara hittar i inredningsmagasin.

Markskel

Markskel

Markskel är ytterligare ett sängbord från Jysk som lämpar sig utomordentligt för den som är i behov av väldigt mycket förvaring. Sängbordet är av större och kraftigare slag och är tillverkad i konstfanér och MDF. Det gör att du får ett sängbord som kommer att stå sig länge. Den vackra och höga designen får sängbordet att nästan likna en piedestal, vilket gör att du kan använda den som det istället om du ångrar ditt inköp.

Markskel nattduksbord är utrustat för att kunna hålla många av dina saker samtidigt. Högst upp finner du en stor och djup låda och under denna finns ett ordentligt skåp med en skåplucka. Stängd förvaring är idag mycket uppskattat, just för att det gör det enklare att hålla hemmet snyggt och prydligt (även om allt bara är gömt bakom lådor och luckor). Som tidigare nämnt är sängbordet av högre slag, även om priset är helt tvärtemot. Markskel är ett billigt sängbord som är 67 cm högt och som passar riktigt bra ihop med de höga kontinentalsängar som många människor har i sitt sovrum.

Fördelar

 • Högt nattduksbord
 • Djup låda och stort förvaringsskåp
 • Billigt pris
 • Robust och stabil
 • Kan användas i alla typer av rum

Vad säger kunderna?

Alla de kunder som har testat på Markskel (och som lämnat en recension) är mycket nöjda med hur stadigt sängbordet känns. Det står där du ställer det och är lika vackert som på bilderna. Det enda negativa är att många upplever att bordet är svårt att montera ihop. Här gäller det att vara mycket noggrann för att skruvar och lådor ska hamna rakt.

Hemnes avlastningsbord

Hemnes Relief Table

Hemnes är en serie som är skapad av IKEA och där minst en möbel från serien pryder majoriteten av alla svenska hem. Med detta Hemnes avlastningsbord i svart får du ett snyggt och elegant sängbord på höga ben. Här har man valt bort den klassiska och mer fyrkantiga designen, för att istället skapa ett bord som är funktionellt och nätt på samma gång. Den som inte har mycket golvyta att inreda med kommer att uppskatta sängbordet enormt.

Hemnes avlastningsbord kan med fördel användas som ett sängbord, men det fungerar också riktigt bra att ha som sidobord i soffan eller i hallen för den där vackra hallampan. Högst upp på sängbordet hittar du en låda med en utdragsknopp. Här kan du förvara din mobiltelefon, en god bok eller annat som du vill ha nära till hands. Sängbordet är tillverkat i massivt trä, vilket ger ett naturvänligt sängbord som är slitstarkt.

Fördelar

 • Mäter 46×35 cm
 • Modernt sängbord som även fungerar som sidobord
 • Kommer i flera färger
 • Höga ben som underlättar städning
 • Utrustad med förvaringslåda

Vad säger kunderna?

Hemnes är en serie som är otroligt populär och Hemnes avlastningsbord i svart är inget undantag. Sängbordet är mycket enkelt att montera ihop och står sedan stadigt bredvid sängen eller på den plats du väljer att ha det. Lådan är enkel att dra ut och för inga oväsen, men utdragsknoppen kan behöver skruvas åt med jämna mellanrum.

Virum

Virum

Sängbord Virum är ett nattduksbord som inte lämnar mycket till fantasin. Med det menar vi att designen är mycket enkel och öppen, samtidigt som den är snygg och modern. Här har man tagit inspiration från kontorsmöbler, stringhyllor och kanske mer därtill. Sängbordet är dock mycket stadigt och har två förvaringshyllor med ett ordentligt djup. Att ha öppen förvaring gör det möjligt för dig att visa upp alla dina favoritsaker, men se till att hålla det rent och snyggt för att undvika ett stökigt intryck.

Virum är tillverkad i metall är kommer i två olika färger. Här kan du välja om du vill ha bordet i svart eller i vitt. Det gör att du kan välja ett bord som passar in med den inredningsstil och de färger som du har i din bostad idag. Eftersom bordet bara består av en enkel metallram och två hyllplan blir den otroligt enkel att montera ihop. Vill du inte ha bordet som sängbord? Inga problem! Det här bordet är så snyggt att du absolut kan använda det som sidobord vid fåtöljen eller till och med som ett vardagsrumsbord till den lilla soffan.

Fördelar

 • Två stora hyllplan för förvaring
 • Minimalistisk och modern design
 • Enkel att montera ihop
 • Tillverkad i metall
 • Passar som mer än bara sängbord

Vad säger kunderna?

Kunderna är mycket nöjda med Virum sängbord och det är inte för de orsaker som man kanske hade kunnat tro. Visst tycker de att det är snyggt och lättmonterat, men de som gör att bordet uppskattas mest är faktiskt hur enkelt bordet är att underhålla. Ett stort plus är att ytan på bordet inte är för slätt, något som minimerar risken för synliga fingeravtryck.

Vikhammer

Vikhammer

Vikhammer är ett avlastningsbord som du kan använda i vardagsrummet eller i sovrummet bredvid din säng. Sanningen är att du faktiskt kan använda bordet precis där du själv önskar, eftersom det är så mångsidigt. För att bordet ska kunna passa in i så många hem som möjligt har man valt en enkel design som känns stilren och tidlös. Bordet är dessutom högre i sin utformning, vilket gör att det passar fint till sängar som också är i högre modeller.

Är du mitt uppe i en riktigt bra bok som håller dig vaken om nätterna? När det är dags att krypa till kojs och dra upp täcket kan du lägga ner boken i den praktiska förvaringslådan som sängbordet har. Lådan är mycket mjukstängande, vilket betyder att du kan både dra ut och in den, utan att oroa dig för att du ska väcka någon annan som sover i samma rum. Även om sängbordet är relativt lätt när det kommer till vikt rekommenderar vi ändå att du kompletterar med ett par mjuka möbeltassar. På så sätt minimerar du risken för slitage mot golvet.

Fördelar

 • Tidlös design
 • Högt bord som fungerar fint med höga sängar
 • Bra förvaringslåda som är tystlåten
 • Lättstädat och enkelt att underhålla
 • Billigt och bra alternativ

Vad säger kunderna?

Metallstommar på soffbord, avlastningsbord och sängbord är något som har blivit mycket populärt den senaste tiden. Det är helt enkelt de ständigt förändrade inredningstrenderna som vi har att tacka för dessa. Vikhammer är ett mycket bra bord som fyller sin funktion och som är perfekt för den som vill ha ett lite högre alternativ. Många sängbord är idag väldigt låga, något som kan skapa problem för den som t.ex. har en kontinentalsäng. Nu är lösningen på problemet här!

Se også UPPDATERA SOVRUMMET – 11 SNYGGA SÄNGBORD I BUTIK skrevet af elle.se.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar