En sängram kan utgöra ett elegant och traditionellt tillägg till ditt sovrum, och ramar stiligt in din madrass. Traditionella sängramar är vanligtvis tillverkade av trä, men idag kan man även hitta sängramar tillverkade av exempelvis metall. Sängramar kan även utgöra en praktisk möbel i sovrummet, eftersom många ofta har förvaringsutrymmen under, och de kan lätt kombineras med andra möbler såsom ett nattduksbord. De är även väldigt enkla att rengöra och kräver inte särskilt mycket underhåll. Råkar du spilla på en sängram är det bara att torka av ramen med en trasa. Vanliga sängar däremot riskerar att bli permanent fläckade, vilket inte är så trevligt och kan förstöra atmosfären i sovrummet. En sängram är alltså ett komplett paket, där det ingår både ben och vanligtvis även sänggavel.

Med en sängram kan du enkelt uppgradera komforten på din säng, eftersom det lätt går att köpa till en ny madrass och ersätta den gamla. Detta är särskilt bra eftersom sängramar kan hålla i flera årtionden, medan det är rekommenderat att man byter ut sin madrass efter cirka åtta till tio år. Valet av madrass är även det väldigt flexibelt. Det går att använda sig av vilken typ av madrass som helst, däribland skummadrasser eller resårmadrasser. Du kan enkelt kombinera din större madrass med en mindre bäddmadrass, för extra komfort och stöd. Oavsett om du redan har en madrass eller vill köpa till dig en ny, så är en sängram ett bra val.

Det kan vara svårt att hitta rätt produkt, eftersom det finns så pass många olika sängramar ute på marknaden idag, med olika egenskaper och varierande kvalitet. I denna artikel hittar du de absolut bästa sängramarna ute på marknaden. Dessa sängramar har påvisad kvalitet och goda recensioner från många nöjda kunder!

KARUP Senza sängram

Vår rekommendation

 • FSC-certifierat trä
 • Designad med stöd och stöd i fokus
 • Karup Design
KARUP Senza Sängram

 Enkel och harmonisk design som är inspirerad av japansk stil

Föredrar du ett enkelt och rent utseende som för med sig ett lugn samt fulländar sovrummet på helt rätt sätt? Då kommer KARUP Senza sängram utan tvekan att imponera på en. Denne sängram har ett utseende som är inspirerat av japansk stil samtidigt som de robusta materialen garanterar att man får just det stödet som man behöver. Många traditionella sängar kan vara lite av ett pussel att montera ihop, så om man istället vill satsa på någonting lätt och stilrent är det KARUP Senza sängram som gäller.

Välj sängramen i antingen en svart färg eller trä/natur och få storlek 140 x 200 cm hos bland annat Furniturebox redan idag för så lite som 3 295 kronor. Här kan man alltid förvänta sig hemleverans, och om man föredrar kvällsleverans samt inbärning är detta fullt möjligt att köpa till.

Sängramen och dess struktur

KARUP Senza sängram kommer från varumärket KARUP Design och har en bredd på 140 cm, en längd på 200 cm samt en höjd på 15 cm. Med andra ord är sängramen uppbyggd på ett lågt sätt så att man ligger nära golvet för att bidra till en lugn samt harmonisk stämning i en elegant japansk stil. Materialet som har använts för att tillverka KARUP Senza sängram är tall, och man väljer själv om man föredrar den naturliga färgen eller en sängram som är målad i en svart färg.

Fördelarna med att välja en KARUP Senza sängram

Den stilrena KARUP Senza sängramen är en möbel som ser vacker ut i alla sovrum och passar väl med en majoritet av inredningsstilar. En stor positiv aspekt av att satsa på just den här sängramen är att man inte behöver oroa sig för några komplicerade monteringsprocesser då möbelns uppbyggnad är mycket enkel och elegant. Trots detta är sängramen robust och klarar en maxvikt på upp till 300 kg. Ha i åtanke att madrass säljs separat, men det är fullt möjligt att välja till en madrass samtidigt som man beställer sängramen hos Furniturebox.

Vem KARUP Senza sängram rekommenderas till

KARUP Senza sängram blir passande för de som älskar japanska inredningsstilar och är ute efter den sista möbeln för att fullända sovrummet. Tack vare storleken på 140 x 200 kan sängen användas av antingen en eller två personer, och om man vill lägga vantarna på en elegant säng som bidrar med en lugn och harmonisk känsla till sovrummet är KARUP Senza sängram definitivt en möbel att kika närmare på.

Storlekar

KARUP Senza sängram är tillgänglig i följande storlekar:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika KARUP Senza sängramarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Metz dubbelsäng

Bästa premiumvalet

 • 5 års garanti
 • 365 dagar öppet köp
 • Tillverkad i slitstark polyester
Metz dubbelsang

– Tillför en äkta kunglig look till ditt sovrum

Älskar du exklusivitet i form av fantastiskt vackra möbler som kommer att hålla under många år framöver? Då kan Metz dubbelsäng bli ett ypperligt val för dig. En mer elegant säng får du verkligen leta länge efter, och dess breda bäddmått på 180 x 200 cm ser till så att du får mycket möbel för pengarna! Njut av en vacker och stilren säng med många lyxiga detaljer och fullända ditt sovrum redan idag.

Metz dubbelsäng kommer från märket Beliani och kan beställas hos Furniturebox för 5 795 kronor. Kom ihåg att madrass inte ingår, men detta är någonting som du kan köpa till hos Furniturebox. Sängen i sig själv kan väljas i antingen en grå, svart eller vit färg, och oavsett vad kommer den eleganta designen att bli ett härligt tillskott till ditt hem. Sängen har blivit mycket populär hos PriceRunner samt har till och med ett betyg på 4,93 av 5 stjärnor hos Beliani. Detta är sannerligen ett toppbetyg som är svårt att slå!

Dubbelsängen och dess struktur

För att Metz dubbelsäng ska stå stabilt under många år är dess ben tillverkade av slitstark metall. Samtidigt har sängramen och sänggaveln framställts av polerad och fanerad plywood som har ett lager med konstläder ovanpå. En av de största fördelarna med att välja den här sängen är dock gaveln som är vackert dekorerad med bland annat knappar och nitar för att ge sängen en riktigt lyxig känsla som man bara måste älska!

Mer om dubbelsängen

Metz dubbelsäng är en möbel som är mycket lätt att underhålla och som dessutom kommer att passa väl in i de flesta sovrummen. Sängen bjuder på en lyxig look så att du kan känna dig riktigt kunglig när du ställer denne säng i sovrummet. Ha dock i åtanke att madrass måste köpas separat, men det är enkelt att köpa till madrassen när du lägger din beställning hos Furniturebox. Med bäddmått på 180 x 200 är denne möbel utomordentligt rymlig, så det finns gott om plats för två personer att njuta av dubbelsängen.

Vem dubbelsängen rekommenderas till

Vem du än är kommer du utan tvekan att älska Metz dubbelsäng. De slitstarka materialen som sängen är tillverkad av ser till så att den kan stå stadigt i ditt hem under en lång tid framöver, och du får dessutom njuta av en rad schyssta villkor när du beställer sängen. Vad sägs om en leveranstid som inte är längre än 10-15 dagar, en fem års garanti eller öppet köp under ett års tid? Allt detta blir ditt när du beställer Metz dubbelsäng hos Furniturebox!

Storlekar

Metz dubbelsäng är tillgänglig i följande storlek:

 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Metz dubbelsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Bunk sängram

Bäst för priset

 • Prisgaranti
 • Unik design
 • Tillverkad i solid metallram
Bunk Sangram

– Slitstark och robust metallsängram i en snygg retrostil

Bunk sängram från märket VTWONEN är en fräck svart sängram i lite av en retrostil som utan problem kan fullända ditt sovrum på helt rätt sätt. Möbeln kommer med en härlig sänghimmel som öppnar dörren till en hel uppsjö av möjligheter. Du kan exempelvis använda den här sänghimmeln för att hänga upp mysig belysning, för att hänga upp kläder som smidig förvaring eller så väljer du att köpa ett draperi separat som omfamnar sängen för en otroligt underbar look.

Bunk sängram kan beställas hos bland annat Furniturebox för 3 949 kronor, och för att fullända sängen kan du samtidigt köpa till en madrass. Furniturebox har också ett brett sortiment av sängkläder och liknande produkter om du vill beställa allt som sängen kan tänkas behöva på samma gång.

Sängramen och dess struktur

Bunk sängram är det optimala valet om du älskar retrostilen och samtidigt vill få tillgång till en praktisk sänghimmel. Genom att exempelvis hänga ett draperi över sänghimmel kan sängen omvandlas till ett mysigt litet utrymme som bjuder på en grottkänsla, och här får du all egentid i världen. Sänghimmeln kan dock även användas på flera olika sätt såsom att hänga upp kläder eller att fästa belysning för att lägga till en ytterligare myshetsfaktor. Den robusta ramen som är tillverkad i metall kommer att stå stadigt under alla dagarna och nätterna utan att du behöver oroa dig för nötning.

Mer om sängramen

Bunk sängram kan som sagt beställas hos Furniturebox, och bäddmåtten ligger då på 120 x 200 cm. Med andra ord är det här en sängram som blir perfekt för de som är på jakt efter en händig enkelsäng. Som kronan på verket finns det många schyssta villkor hos Furniturebox som du kan ta del av när du beställer sängen: snabba leveranstider, möjligheten till delbetalning, ett års öppet köp och mycket mer därtill. Med nästan en halv miljon nöjda kunder samt ett imponerande betyg hos Trustpilot är detta en webbutik som är väl värd att lita på.

Vem sängramen rekommenderas till

Sängramen blir passande för de som är ute efter en retrostil i form av en metallsäng. Sänghimmeln är därtill ett stort plus då du kan hänga ett fint draperi för att rama in sängen på ett mysigt sätt och få lite egentid – eller varför inte hänga upp belysning som ser underbar ut när taklampan släcks! När allt är sagt och gjort är Bunk sängram en förträfflig retrosäng som du kommer att imponeras av, oavsett om det är tal kring hur snygg den är eller hur förvånansvärt robust sängen är.

Storlekar

Bunk sängram är tillgänglig i följande storlek:

 • 120 x 200

Du kan läsa mer om de olika Bunk sängramarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Oavsett vilken av dessa produkter du väljer, så är det ett bra val!

När du väljer en sängram är det viktigt att du anpassar ditt val efter dina egna behov och utformningen på ditt nuvarande sovrum. Det är skönt att ha en större säng, särskilt när man sover med en partner, men om sovrummet knappt har plats med en säng på 180 x 200 cm så är det inte värt det! Välj då hellre en mindre sängram på 160 x 200 cm eller eventuellt 140 x 200 cm. Mindre sängar tenderar även att vara billigare, eftersom de använder sig av mindre trä, vilket kan utgöra ett dyrt material. Trots att det är dyrt, är trä ett material som är skonsamt mot naturen, särskilt om man köper sin sängram från rätt företag. Det är även ett naturligt snyggt material som garanterat imponerar på gäster.

Ännu en fördel med sängramar, utöver det flexibla valet av madrass, är att de är enkla att montera och demontera. Detta gör stor skillnad vid flytt, eftersom sannolikheten att din säng skadas under flytten är mycket mindre. Köper man en sängram tillverkad av robust trä är risken att produkten skadas ännu mindre, och du kan känna dig säker på att din sängram kommer att klara sig i många år framöver. Med dagens sängramar medföljer noggranna instruktioner, så att det är lätt att montera och demontera sängramen vid behov, oavsett hur händig du är som person.

Sängramar av trä är inte lika populära i dagsläget, i jämförelse med exempelvis kontinentalsängar, som de en gång var. Trots det kan man idag, med högkvalitativa och prisvärda sängramar som exempelvis Messina, fortfarande ha ett mer traditionellt och praktiskt sovrum. Oavsett vad för sängram du väljer, lycka till med köpet!

Læs også: Sängbord | Här är 7 snygga, moderna och praktiska sängbord i alla storlekar.

Se også Ställbar Säng Test 2020 – Hitta den bästa ställbara sängen skrevet af konsumentmagasinet.se.

Læs også: 10 av de vackraste sänggavlarna 2022

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Mavis Emmaboda sängram

Mavis Emmaboda Sängram

– Vacker vit lantlig sängram som passar i alla sovrum

Mavis Emmaboda sängram är det perfekta valet för den kräsna sängentusiasten som bara vill ha det bästa av det bästa. Den snygga vita sängramen i en klassisk lantlig design ser stilren ut, och blir därför passande i de flesta sovrummen oberoende av föredragen inredning. Fullända hemmet med Mavis Emmaboda sängram som kan beställas hos bland annat Solhem Inredning där den både finns som säng samt huvudgavel.

Den härliga möbeln kommer inte att kosta mer än 5 995 kronor för storlek 120 x 200, och vid beställning hos Solhem Inredning får man hemleverans antingen under dagen eller på kvällen beroende på när man själv är ledig. Med den ytterligare fördelen av smidig inbärning behöver man inte oroa sig för att själv tvingas lasta in sängramen i hemmet, och innan man vet ordet av har man den fräcka Mavis Emmaboda sängramen att ligga bekvämt i varje natt.

Sängramen och dess struktur

Mavis Emmaboda sängram är en säng som man kan lita på i alla lägen. Möbeln är tillverkad av MDF i långsidorna samt gavelfyllningarna medan benen är framställda i massivt björk för att stå stadigt alla dagar i veckan. Därtill är sängramen vitlackerad och har en tidlös stil som kommer att se snygg ut i ens sovrum i många år framöver. Gällande mått ligger Mavis Emmaboda sängram på 120 x 200 cm samtidigt som dess huvudgavel utgör ett praktiskt ryggstöd.

Fördelarna med att välja en Mavis Emmaboda sängram

Tack vare de robusta materialen som har använts för att framställa Mavis Emmaboda sängram behöver man inte oroa sig för att tvingas byta ut sängen inom någon snar framtid, utan det är bara att njuta av sängen i många år framöver. Dess fräcka tidlösa stil ser till så att sängramen passar i de flesta sovrummen, och även huvudgaveln bjuder på många fördelar: den tillför stil, blir ett praktiskt ryggstöd samt skyddar väggen bakom sig. Ha i åtanke att detta är en sängram och att tillbehör såsom mellanmadrass, bäddmadrass, kudde, täcke och dylikt köps separat.

Vem Mavis Emmaboda sängram rekommenderas till

Då storleken på Mavis Emmaboda sängram ligger på 120 x 200 är sängen primärt avsedd för en person att ligga i. Om man är på jakt efter en härlig enkelsäng blir detta därför det rätta valet. Kanske bor man själv, har ont om plats eller så letar man efter den perfekta sängen till tonåringens rum. Oavsett vad kommer Mavis Emmaboda sängram alltid att imponera på en.

Storlekar

Mavis Emmaboda sängram är tillgänglig i följande storlek:

 • 120 x 200 cm

Du kan läsa mer om de olika Mavis Emmaboda sängramarna här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar