En sängram kan utgöra ett elegant och traditionellt tillägg till ditt sovrum, och ramar stiligt in din madrass. Traditionella sängramar är vanligtvis tillverkade av trä, men idag kan man även hitta sängramar tillverkade av exempelvis metall. Sängramar kan även utgöra en praktisk möbel i sovrummet, eftersom många ofta har förvaringsutrymmen under, och de kan lätt kombineras med andra möbler såsom ett nattduksbord. De är även väldigt enkla att rengöra och kräver inte särskilt mycket underhåll. Råkar du spilla på en sängram är det bara att torka av ramen med en trasa. Vanliga sängar däremot riskerar att bli permanent fläckade, vilket inte är så trevligt och kan förstöra atmosfären i sovrummet. En sängram är alltså ett komplett paket, där det ingår både ben och vanligtvis även sänggavel.

Med en sängram kan du enkelt uppgradera komforten på din säng, eftersom det lätt går att köpa till en ny madrass och ersätta den gamla. Detta är särskilt bra eftersom sängramar kan hålla i flera årtionden, medan det är rekommenderat att man byter ut sin madrass efter cirka åtta till tio år. Valet av madrass är även det väldigt flexibelt. Det går att använda sig av vilken typ av madrass som helst, däribland skummadrasser eller resårmadrasser. Du kan enkelt kombinera din större madrass med en mindre bäddmadrass, för extra komfort och stöd. Oavsett om du redan har en madrass eller vill köpa till dig en ny, så är en sängram ett bra val.

Det kan vara svårt att hitta rätt produkt, eftersom det finns så pass många olika sängramar ute på marknaden idag, med olika egenskaper och varierande kvalitet. I denna artikel hittar du de absolut bästa sängramarna ute på marknaden. Dessa sängramar har påvisad kvalitet och goda recensioner från många nöjda kunder!

Messina Tall

Messina Tall

Denna minimalistiskt designade sängram är både snygg och praktisk. Messina Tall är som namnet föreslår tillverkad av tall, som sedan ytbehandlats med olja. Ytbehandlingen ger sängramen en klassisk stil, och bidrar till ett längre liv för din sängram. Denna typ av större sängram är inte särskilt vanlig idag, eftersom den tenderar att vara dyrare än andra typer av sängar. Med denna sängram av Messina får man dock inte samma problem. Produkten är mycket billigare än andra sängramar av trä, och kan alltså konkurrera med dagens populära kontinentalsängar. Sängen är självklart tillverkad på ett hållbart sätt av en naturlig produkt, vilket gör den passande för dig som värnar om miljön.

Messina Tall går att köpa i två olika varianter: Messina Vit Tall och Messina Oljad Tall. Båda varianter är tillverkade av samma typ av kvalitativa trä, men erbjuder olika färger för att du ska kunna matcha produkten med just ditt sovrum. Vit Tall är ljusare och passar utmärkt till färgglada sängkläder och andra sovmöbler som kan utgöra en slående kontrast. Det är även en väldigt neutral färg, som kan passa i vilket sovrum som helst. Oljad Tall är en mörkare variant, där det går lättare att se strukturen och linjerna på träet, vilket gör den mer passande för dig som vill ha en klassisk sängram. Båda varianter går att köpa i storleken 180 x 200 cm samt 160 x 200 cm. Detta är standardstorlekar vilket gör det lätt att hitta en passande madrass.

Messina Tall inkluderar fyra förvaringslådor, och erbjuder även möjligheten att köpa till sänghyllor. Dessa hyllor går att köpa separat för både vänster och höger sida av sängen. Sänghyllorna går att förvara mindre föremål i, samt placera glas och dylikt på, för att du enkelt ska kunna ligga ner och unna dig ett glas vin när du känner för det. Förvaringslådorna smälter snyggt in med resten av sängramen, vilket erbjuder smidig förvaring av sängkläder och andra tillbehör. Sängramen inkluderar även en stilig sänggavel som erbjuder stöd för ryggen och nacken. Sänggaveln är inte alltför hög, vilket gör det enkelt att hänga upp konst eller annan dekoration ovanför. Samtidigt får du stödet du kräver av en sängram. Vill du använda dig av en resårmadrass kan du även köpa till ribbor.

Köper du Messina Tall så ingår ett öppet köp på 30 dagar, samt gratis leverans. Montering ingår dock inte, men det går väldigt enkelt och snabbt att montera ihop denna stiliga sängram. Produkten har utifrån recensioner från flera kunder fått hela 4.5 av 5 stjärnor, vilket innebär att det är en prisvärd produkt som erbjuder dig som kund en hög kvalitet. Messina Tall är alltså ett perfekt alternativ för dig som värnar om miljön, budgeten och dekoren i ditt sovrum!

Messina Kärnved

Messina Kärnved

Denna sängram tillverkad av massivt kärnved är praktisk, snygg, och miljövänlig. Den är en aning dyrare än Messina Tall, men detta innebär en lyxigare känsla och det lite dyrare träet kärnved. Kärnved är ett robust material som är visuellt tilltalande och passar i alla sovrum, tack vare den minimalistiska designen på sängramen. Konstruktionen på denna sängram garanterar dig som kund en säng som kommer att hålla i många år framöver. Messina ger träet den respekt det kräver för att kunna erbjuda dig ett naturligt material som polerats till perfektion.

Messina Kärnved är en komplett, modern möbel som naturligt smälter in i sovrummet. Sängramen erbjuder, precis som Messina Tall, fyra lådor under sängen samt möjligheten att köpa till sänghyllor. Lådorna är placerade på var sin sida av sängen, och det går även att köpa sänghyllor för vänster respektive höger sida. Sänggaveln är en aning lägre än den som går att hitta på Messina Tall, men erbjuder fortfarande stöd för ryggen och nacken. Den är alltså perfekt att luta sig mot medan man läser i sängen eller arbetar på sin bärbara dator. För dig som föredrar resårmadrasser går det även att köpa till ribbor till sängramen för en billig peng.

Messina Kärnved går att köpa i flera storlekar, och passar självklart med en mångfald av olika madrasser, så att du kan få en säng som passar just dig. Detta utgör en stor fördel med sängramar gentemot andra typer av sängar. Du får med en sängram möjligheten att själv bestämma över din sömnkvalitet, eftersom du kontrollerar vilken typ av madrass du vill använda dig av. Har du redan en madrass av passande storlek, går det enkelt att montera ihop Messina Kärnved och installera din existerande madrass. Det går även enkelt att ersätta en gammal madrass i sängramen, eftersom sängramar till skillnad från andra typer av sängar på marknaden inte har en specifik madrass inbyggd. Sängramar är alltså en mycket mer flexibel och naturlig möbel.

Produkten går att endast att köpa i en färg, som är en naturlig träfärg, men går att hitta i tre olika storlekar: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, samt 180 x 210cm. Den sista storleken är väldigt passande för dig som är lång, eftersom vanliga sängstorlekar tenderar att vara 200 cm i längd eller kortare. Den naturliga träfärgen passar väl i alla typer av sovrum och ger en robust, naturlig känsla i ett modernt paket.

Produkten har baserat på 39 recensioner från nöjda kunder fått omdömet 4.5 av 5 stjärnor, och är alltså en utomordentlig produkt som även erbjuds till en prisvärd summa. Köper du en sängram från Messina är du garanterad 30 dagars öppet köp, samt fri frakt och retur. Du erbjuds dock inte montering av sängramen. Men med produkten medföljer självfallet noggranna instruktioner, så att det går lätt att montera den.

Oavsett vilken av dessa produkter du väljer, så är det ett bra val!

När du väljer en sängram är det viktigt att du anpassar ditt val efter dina egna behov och utformningen på ditt nuvarande sovrum. Det är skönt att ha en större säng, särskilt när man sover med en partner, men om sovrummet knappt har plats med en säng på 180 x 200 cm så är det inte värt det! Välj då hellre en mindre sängram på 160 x 200 cm eller eventuellt 140 x 200 cm. Mindre sängar tenderar även att vara billigare, eftersom de använder sig av mindre trä, vilket kan utgöra ett dyrt material. Trots att det är dyrt, är trä ett material som är skonsamt mot naturen, särskilt om man köper sin sängram från rätt företag. Det är även ett naturligt snyggt material som garanterat imponerar på gäster.

Ännu en fördel med sängramar, utöver det flexibla valet av madrass, är att de är enkla att montera och demontera. Detta gör stor skillnad vid flytt, eftersom sannolikheten att din säng skadas under flytten är mycket mindre. Köper man en sängram tillverkad av robust trä är risken att produkten skadas ännu mindre, och du kan känna dig säker på att din sängram kommer att klara sig i många år framöver. Med dagens sängramar medföljer noggranna instruktioner, så att det är lätt att montera och demontera sängramen vid behov, oavsett hur händig du är som person.

Sängramar av trä är inte lika populära i dagsläget, i jämförelse med exempelvis kontinentalsängar, som de en gång var. Trots det kan man idag, med högkvalitativa och prisvärda sängramar som exempelvis Messina, fortfarande ha ett mer traditionellt och praktiskt sovrum. Oavsett vad för sängram du väljer, lycka till med köpet!

Læs også: Sängbord | Här är 7 snygga, moderna och praktiska sängbord i alla storlekar.

Se også Ställbar Säng Test 2020 – Hitta den bästa ställbara sängen skrevet af konsumentmagasinet.se.

Denne side er anmeldt af: Nathanael Larsson Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar