Har du svårt att känna dig bekväm i din nuvarande säng? Har du problem med ryggvärk varje morgon? Då kan en skummadrass vara lösningen på dina sömnbekymmer. Skummadrasser går att använda på ett flertal olika sätt. Det går exempelvis att ha dem direkt på golvet, men det går självklart även att placera dem i en vanlig sängram. Du kan även kombinera en skummadrass med andra madrasser, för extra bekvämlighet. Det är därmed en produkt som passar i ett gästrum såväl som i din egna säng. Det flexibla materialet anpassar sig efter din form, oavsett hur du placerar din vikt, vilket innebär en högre nivå av komfort.

Utmärkande för skummadrasser

Skummadrasser består av ett eller flera skumlager i olika material. De vanligaste typerna av skummadrasser består av antingen memoryskum eller latex. Latexmadrasser har en kärna av skum, och erbjuder en högre andningsförmåga, vilket leder till att du inte överhettar när du ligger i sängen. Memoryskum är ett material som anpassar sig väldigt bra till din kropp, vilket kan förebygga problem med cirkulation eller muskelvärk och dylikt. Skummadrasser håller länge, eftersom skummet inte bryts ner med användning, samtidigt som de är väldigt bekväma för dig som har ryggproblem eller orolig sömn.

Olika typer av skummadrasser

Skummadrasser går att hitta i flera olika former som är anpassade till specifika situationer, och kan även förekomma i olika typer av skum.

Vikbara madrasser

En vikbar skummadrass är perfekt för dig som lever ett mer aktivt liv. En vikbar madrass kan du ta med dig till sommarstugan, eller även när du är ute och campar, för en bekvämare sömnupplevelse. De väger cirka 1kg och utgör ett utmärkt alternativ till sovsäckar eller dylikt. Det går även att ta med sig dessa flexibla madrasser på resor utomlands, för att slippa sova på obekväma madrasser i vandrarhem och annat billigt turistboende. Vikbara madrasser tenderar att vara tunna och kan därför även användas som bäddmadrasser vid behov.

Bäddmadrasser

En bäddmadrass är en tunnare madrass som du placerar ovanpå din vanliga madrass för extra komfort. Bäddmadrasser går att hitta i flera olika material, men de kanske allra bästa bäddmadrasserna är just skummadrasser. En bäddmadrass tillverkat av skum erbjuder dig en högre nivå av komfort, eftersom materialet anpassar sig lätt efter din kroppsform och vikt, och inte är alltför mjukt, något som kan leda till ryggvärk. Använder du dig av en bäddmadrass är det även mer hygieniskt, eftersom den går lättare att rengöra eller byta ut. De är även mycket billigare än en vanlig madrass, vilket gör det enklare att köpa en ny madrass om den blir skadad.

Bästa madrasserna för dig

Nedan finner du de absolut bästa skummadrasserna för dig som är på jakt efter en ny och bekvämare madrass. Du hittar här madrasser i många olika prisklasser och storlekar, så att du kan hitta rätt oavsett vad för typ av skummadrass som du är ute efter.

Emma Original – bekväm skummadrass från 80×200 till 200×200 cm

Vår rekommendation

 • Europas mest prisbelönta madrass och “Bäst i test” enligt Testfakta 2021
 • 100 dagars provperiod
 • OEKO-TEX® certifierad
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Emma Original är en skummadrass som består av flera olika typer av skum för att säkerställa en hög nivå av komfort och en god cirkulation av luft. Emmas mål med madrassen var att skapa en madrass som passar alla kunder, oavsett kroppstyp eller vikt. Madrassen fungerar som så att den anpassar sig till din kroppsform och vikt, för att se till att din kropp håller god hållning under natten. Detta åstadkommer Emma med en avancerad zonindelning i madrassen, som medför en avlastning av tryck i olika positioner medan du sover. Madrassen är designad att inte bukta sig under din vikt, utan det är endast de områden som du direkt belastar som skiftar sig. Sover man vanligtvis med en partner kommer man alltså inte störas av att de vrider och vänder sig under natten.

Emma Original består av tre olika typer av skum. Det översta skiktet består av ett luftigt Airgocell-skum. Syftet med detta skum är att absorbera fukt och leda värme, så att du inte överhettar medan du sover. Det luftiga skummet håller sig även fräscht längre. Under Airgocell-skummet finner du ett lager av tryckavlastande viscoskum. Detta elastiska viscoskum är en form av memoryskum som ser till att fördela din kroppsvikt över madrassen på ett balanserat vis. Det är tack vare detta skum som du kan sova på denna madrass oavsett position: på magen, ryggen, eller sidan. Sist men inte minst finner du på botten av denna madrass ett tjockare lager av HRX-skum, som är tänkt att stötta din rygg, och är därför en hårdare variant av skum. HRX-skummet ser till att din ryggrad inte skiftar på onaturliga sätt, vilket annars kan leda till ryggskador, särskilt för dig som är äldre. Runtom allt skum finns ett luftigt toppfodral samt ett stödjande bottenfodral som håller ihop madrassen. De yttre fodralen är avtagbara och går att tvätta i maskin.

Denna lyxiga skummadrass är externt verifierad av Testfakta, och har där vunnit bäst i test inom kategorin skummadrasser. Enligt Testfakta åstadkommer Emma Original allt som företaget Emma utlovar, och utgör därmed ett utmärkt alternativ för den som vill ha en bekväm och hygienisk skummadrass till ett bra pris. Madrassen har även fått en hel del positiv feedback från kunder. Emma Original ligger för närvarande på 4.79 utav 5 stjärnor på Emmas egen webbsida, där kunder personligen fått möjlighet att recensera produkten.

Produkten är en aning billigare än liknande skummadrasser som använder sig av memoryskum. Det är därför ett bra alternativ för dig som vill spara pengar på ditt köp av madrass, men ändå köpa till dig en bra produkt. Emma brukar även erbjuda regelbundna rabatter på produkten, så att du kan spara ytterligare pengar på ditt köp. Är du missnöjd med madrassen har du möjlighet att returnera den för en full återbetalning inom 100 dagar från det att du fått hem den. Du får även 10 års garanti på köpet.

Emma original hittar du bara i en färg, men den går att köpa i ett flertal olika storlekar:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm, 90 x 190 cm, 90 x 210 cm, 90 x 220 cm
 • 90 x 210 cm
 • 100 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm, 140 x 190 cm, 140 x 210 cm, 140 x 220 cm
 • 150 x 200 cm
 • 160 x 200 cm, 160 x 190 cm, 160 x 210 cm, 160 x 220 cm
 • 180 x 200 cm, 180 x 190 cm, 180 x 210 cm, 180 x 220 cm
 • 200 x 200 cm

Det går alltså att köpa denna produkt i en stor mängd olika storlekar, även  mindre traditionella storlekar för madrasser.

Emma Bäddmadrass – bra skummadrass för priset

Bästa budgetvalet

 • 100 dages provperiod
 • Reversibel
 • OEKO-TEX certifierad
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

För dig som känner att en ensam madrass inte duger, så erbjuder Emma även en bäddmadrass som du kan placera ovanpå din vanliga madrass. Emmas bäddmadrass passar utmärkt med Emma Original, men går även bra att ha ovanpå vilken säng som helst. En bäddmadrass är mycket tunnare än en vanlig madrass, men erbjuder ytterligare komfort samtidigt som du skyddar din större madrass från fukt och annat som kan skada den.

Du förlorar en hel del vatten genom svett och andra kroppsfunktioner medan du sover, och summan är mycket större än du kanske tror. Upp till 1,5l vatten utsöndras från din kropp under en vanlig natt. Emmas bäddmadrass ser till att du håller dig sval och torr genom natten, för en mer bekväm sömn. Den skyddar även din större madrass från all fukt, och är mycket enklare att tvätta än en vanlig madrass. Det yttre fodralet går lätt att klä av och stoppa i en tvättmaskin, vilket bör göras regelbundet för en mer hygienisk sovmiljö.

Bäddmadrassen har två olika sidor: en hård, samt en mjukare sida. Du kan alltså själv välja hur hård du vill att din säng ska kännas, och kan även lätt vända på madrassen igen ifall du ändrar dig, eller har besvär med ryggen. De två olika sidorna av madrassen består av ett hårdare HRX-skum samt ett mjukare Airgocell-skum. HRX-skummet ger dig mer stöd, men erbjuder ändå dig en god cirkulation för såväl luft som värme. Detta eftersom den är uppbyggd med en öppen cellstruktur. Det blå Airgocell-skummet använder sig av en liknande struktur, vilket håller dig sval under natten och minskar mängden fukt som du utsöndrar som resultat. Detta medför att din madrass håller sig i gott skick mycket längre. Airgocell-skummet är mjukare, och kan därför enklare anpassa sig till din kropp, men erbjuder ändå ett starkt stöd för din rygg.

Vid köp av denna madrass får du även 100 nätters provsömn, där du kan returnera produkten ifall du inte är nöjd. Du får även 10 års garanti. Madrassen får du fraktad hem utan extra kostnad, och det är även gratis att returnera produkten ifall du inte känner att den passar.

På Emmas hemsida kan du se en mängd olika recensioner av andra användare. Recensionerna nämner att madrassen är väldigt skonsam mot ryggen och att Emmas kundservice är utomordentlig. Produkten har för närvarande 4.67 stjärnor utav 5.

Emmas bäddmadrass går att köpa i samma storlekar som Emma Original. Du kan även köpa två mindre varianter av bäddmadrassen för att placera ovanpå en större madrass, sida vid sida. Detta kan vara bra om du och din partner föredrar olika nivåer av hårdhet på era madrasser.

Be Basic skummadrass 140×200 – billig skummadrass för priset

i samarbete med PriceRunner

 

– Skummadrass med 7-zons skumteknologi och tryckavlastning

Be Basic skummadrass är en tjock 14 cm madrass som du inte vill gå miste om ifall ditt fokus ligger på komfort. Det finns mycket att älska hos den här madrassen, men en punkt som bör läggas extra fokus på är produktens 7-zons PU-skumteknologi som ger dig den rätta typen av stöd precis där du behöver det som mest.

Be Basic skummadrass erbjuds av VidaXL.se, och i den här webbutiken behöver du inte betala mer än 2 979 kronor för storlek 180 x 200 cm. Det här är dock inte den enda storleken som du kan hitta hos VidaXL, utan det finns varianter för både enkelsängar och dubbelsängar som du kan kika närmare på. Leveranstiden ligger på mindre än en vecka och du slipper att betala fraktkostnader. På tal om betalningar ger VidaXL även dig möjligheten att beställa nu och betala senare om det här är någonting som passar dig.

Skummadrassen och dess struktur

Det går inte att tala om Be Basic skummadrass utan att nämna det fantastiska 7-zons systemet. Vad detta syftar på är att madrassen är uppdelad i sju zoner där de olika zonerna har varierande hårdhetsgrad. Detta är för att ge precis det stödet som behövs vid precis rätt kroppsdel. Vid exempelvis ens hårda axlar är madrassen lite mjukare medan det vid ländryggen finns ett fastare stöd så att du ligger med rak rygg. När allt kommer till kritan ser det här systemet därför till så att du får ett skräddarsytt stöd som verkligen imponerar.

Mer om skummadrassen

Nu återstår frågan kring vad skummadrassen egentligen består av. Vad är det som gör den här madrassen så härlig? Jo, den sköna madrassen med en tjocklek på hela 14 cm innehåller PU-skum D25 som ger den där fantastiska känslan när du ligger på madrassen. Utöver detta finns ett överdrag av 100 % polyester som agerar likt ett skyddande lager runt skummet. Allt detta tillsammans gör Be Basic skummadrass till ett ypperligt val.

Vem skummadrassen rekommenderas till

Om man ligger på en och samma madrass varje natt är det en självklarhet att fukt och svett så småningom samlas. Det här är dock ingenting som du behöver oroa dig för då det är lätt som en plätt att hålla den här madrassen ren. Överdraget kan nämligen avlägsnas med hjälp av en händig dragkedja och sedan tvättas. Inom kort är din bäddmadrass sedan så gott som ny!

Storlekar

Be Basic skummadrass är tillgänglig i följande storlekar:

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 100 x 200
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Be Basic skummadrasserna här.

Köp en bra skummadrass

Oavsett vilken av dessa madrasser som du köper, så är en kvalitativ skummadrass ett utmärkt val för dig som är på jakt efter en ny madrass. Det är viktigt att investera i en bra madrass, eftersom det kan medföra en stor skillnad när det gäller rygg eller muskelvärk. Latexmadrasser passar utmärkt dig som tenderar att överhetta under nattens gång, medan memoryskummadrasser är mer lämpade för dig som har svårt att känna dig bekväm med en vanlig madrass. 

Skummadrass Test-översikt | Bästa skummadrasser till priset i 2021

Är du på jakt efter en madrass? Då är en skummadrass ett bra alternativ för dig. Med en skummadrass kan du säkerställa dig en bekväm och avslappnande sömn. Om du svettas på natten kan du använda ett madrassskydd för att undvika att svett hamnar på madrassen.

FAQ

Vilka fördelar har en skummadrass?
Skummadrasser ger i regel bättre stöd och tryckavlastning än traditionella fjädermadrasser, och kan minska antalet rörelser i sömnen.
Hur länge håller en skummadrass?
Livslängden hos en skummadrass varierar beroende på kvalitet och användning, men de flesta skummadrasser kan hålla i 5-7 år med rätt skötsel och underhåll.
Vilka olika typer av skummadrasser finns det?
Det finns flera olika skummadrasser att välja mellan, bland annat med memoryskum, latexskum och polyesterskum.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare

Tempur Original Supreme Skummadrass 90×200 cm med CoolTouch – Bra för enkelsäng

Bästa premiumvalet

 • OEKO-TEX 100 certifierad
 • 3 olika komfortlager för optimalt stöd
 • Tryckavlastande
Original Supreme madrass med CoolTouch

– Innovativ teknologi för extra komfort

Vad är det som gör en madrass såsom Original Supreme så speciell? Jo, inte nog med att den är allmänt skön att ligga på, utan den kommer dessutom med en fantastisk CoolTouch egenskap. Vad det här syftar på är att madrassen har ett överdrag som absorberar din kroppsvärme för en underbar upplevelse varje natt.

Original Supreme madrass med CoolTouch kommer från varumärket Tempur och kan beställas hos Furniturebox för 10 792 kronor. Det är upp till dig om du vill betala hela beloppet direkt eller om du hellre satsar på delbetalning. I vilket fall som helst får du en 10 års garanti, snabb leverans och öppet köp under ett års tid. Furniturebox har dessutom ett mycket imponerande högt Trustpilot-betyg, så det är lätt att påstå att deras kunder är nöjda!

Madrassen och dess struktur

Såsom tidigare nämnt har Original Supreme madrassen en CoolTouch egenskap som inte bör underskattas. Det här betyder nämligen att överdraget som du får med madrassen har behandlats med ”Phase Change Material”. Resultatet blir ett överdrag som leder bort kroppsvärme så att du ska få en svalare sömnupplevelse. Det här blir perfekt under sommarhalvåret när sängen vanligtvis är lite varmare än man kanske skulle vilja.

Mer om madrassen

Bäddmadrassen är tillverkad av högkvalitativa material som anpassar sig efter din kropp för att ge dig ett optimalt stöd. Med utmärkt tryckfördelning ser den till så att din kropp verkligen slappnar av. Madrassen har ett 2 cm lager av Tempur komfortmaterial, ett 8 cm lager av Tempur stödmaterial samt 11 cm av DuraBase-teknologi. Allt som allt är madrassen därför 21 cm hög – mer än nog för att ge dig det komfortabla underlaget som du absolut kommer att älska. Kom också ihåg att överdraget runt madrassen lätt kan tas av för att tvättas vid 60 °C i tvättmaskinen.

Vem madrassen rekommenderas till

Det rekommenderas att satsa på Original Supreme madrass med CoolTouch om du har en enkelsäng med bäddmått på 90 x 200 cm som är i behov av en härlig madrass. Den kan läggas i sovrummet, i gästrummet eller kanske i barnens säng för att bjuda på den ultimata komforten som uppskattas alla dagar i veckan.

Samtidigt är Original Supreme madrass med CoolTouch även ett perfekt val för de som ofta blir varma i sängen. Den tidigare nämnda CoolTouch egenskapen ser ju som sagt till så att du får en sval och skön upplevelse varje natt, så testa på madrassen redan nu och se om det är någonting som blir rätt för ditt sovrum!

Storlekar

Original Supreme madrass med CoolTouch är tillgänglig i följande storlek:

 • 90 x 200

Du kan läsa mer om de olika Original Supreme madrasserna här.

Oronzo skummadrass 160×200 – bekväm skummadrass i många olika storleka

Oronzo skummadrass

– Mycket prisvärd skummadrass som anpassar sig efter din kropp

Oronzo skummadrass är den optimala produkten om det är kvalitet till ett billigt pris som intresserar dig. Här får du nämligen en fantastiskt mjuk och bekväm madrass som inte kostar skjortan, och eftersom produkten kommer från det kända märket Novali kan du lita på att det bara är hög kvalitet som gäller.

Oronzo skummadrass kan beställas hos Furniturebox där du bland annat kan få storlek 70 x 200 cm för 1 295 kronor. Det billiga priset är dock inte den enda fördelen du stöter på hos Furniturebox, utan det finns också många fantastiska villkor såsom öppet köp i ett år och möjligheten till delbetalning – för att inte nämna Furniturebox höga betyg hos Trustpilot eller deras nästan en halv miljon nöjda kunder.

Skummadrassen och dess struktur

Oronzo skummadrass är tillverkad av materialet ”skum T25”. Detta är mjukt, härligt och ger dig ett skräddarsytt stöd genom att anpassa sig efter din kropp. Det är komfort på högsta nivå som gäller, och skummadrassen är hela 8 cm tjock för att ge dig mer än nog med skum att njuta av. Utanpå skummadrassen finns ett tyg som kan avlägsnas för att tvättas, så hygienen blir inga problem att få bukt på.

Mer om skummadrassen

Oronzo skummadrass har en bredd på 70 cm samt en längd på 200 cm. Tjockleken ligger på 8 cm och det yttre tyget har en vit färg samt ett vågigt mönster. För en god natts sömn där madrassen som du använder dig av formar sig efter din kropp på helt rätt sätt är det väl värt att vända dig till Oronzo skummadrass. Din rygg, nacke och resten av kroppen kommer att tacka dig.

Vem skummadrassen rekommenderas till

Oronzo skummadrass kan gynna alla de som vill ha en skön madrass i sovrummet utan att behöva tömma ut hela plånboken. Det är ingen hemlighet att madrasser i många fall kan komma att bli ganska dyra, men om du därför satsar på just Oronzo skummadrass är det hög kvalitet till ett mycket rimligt pris som gäller.

Oronzo skummadrass blir även ett ypperligt val oavsett om du har en enkelsäng eller en dubbelsäng. Det finns nämligen varianter som är utformade för sängar med så små bäddmått som 70 x 200 cm medan det finns andra varianter för sängar med så stora bäddmått som 180 x 200 cm. Vad dina behov än är finns det därför en stor chans att du hittar en Oronzo skummadrass som blir rätt för dig!

Storlekar

Oronzo skummadrass är tillgänglig i följande storlekar:

 • 80 x 180
 • 70 x 200
 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Oronzo skummadrasserna här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar