Har du svårt att känna dig bekväm i din nuvarande säng? Har du problem med ryggvärk varje morgon? Då kan en skummadrass vara lösningen på dina sömnbekymmer. Skummadrasser går att använda på ett flertal olika sätt. Det går exempelvis att ha dem direkt på golvet, men det går självklart även att placera dem i en vanlig sängram. Du kan även kombinera en skummadrass med andra madrasser, för extra bekvämlighet. Det är därmed en produkt som passar i ett gästrum såväl som i din egna säng. Det flexibla materialet anpassar sig efter din form, oavsett hur du placerar din vikt, vilket innebär en högre nivå av komfort.

Utmärkande för skummadrasser

Skummadrasser består av ett eller flera skumlager i olika material. De vanligaste typerna av skummadrasser består av antingen memoryskum eller latex. Latexmadrasser har en kärna av skum, och erbjuder en högre andningsförmåga, vilket leder till att du inte överhettar när du ligger i sängen. Memoryskum är ett material som anpassar sig väldigt bra till din kropp, vilket kan förebygga problem med cirkulation eller muskelvärk och dylikt. Skummadrasser håller länge, eftersom skummet inte bryts ner med användning, samtidigt som de är väldigt bekväma för dig som har ryggproblem eller orolig sömn.

Olika typer av skummadrasser

Skummadrasser går att hitta i flera olika former som är anpassade till specifika situationer, och kan även förekomma i olika typer av skum.

Vikbara madrasser

En vikbar skummadrass är perfekt för dig som lever ett mer aktivt liv. En vikbar madrass kan du ta med dig till sommarstugan, eller även när du är ute och campar, för en bekvämare sömnupplevelse. De väger cirka 1kg och utgör ett utmärkt alternativ till sovsäckar eller dylikt. Det går även att ta med sig dessa flexibla madrasser på resor utomlands, för att slippa sova på obekväma madrasser i vandrarhem och annat billigt turistboende. Vikbara madrasser tenderar att vara tunna och kan därför även användas som bäddmadrasser vid behov.

Bäddmadrasser

En bäddmadrass är en tunnare madrass som du placerar ovanpå din vanliga madrass för extra komfort. Bäddmadrasser går att hitta i flera olika material, men de kanske allra bästa bäddmadrasserna är just skummadrasser. En bäddmadrass tillverkat av skum erbjuder dig en högre nivå av komfort, eftersom materialet anpassar sig lätt efter din kroppsform och vikt, och inte är alltför mjukt, något som kan leda till ryggvärk. Använder du dig av en bäddmadrass är det även mer hygieniskt, eftersom den går lättare att rengöra eller byta ut. De är även mycket billigare än en vanlig madrass, vilket gör det enklare att köpa en ny madrass om den blir skadad.

Bästa madrasserna för dig

Nedan finner du de absolut bästa skummadrasserna för dig som är på jakt efter en ny och bekvämare madrass. Du hittar här madrasser i många olika prisklasser och storlekar, så att du kan hitta rätt oavsett vad för typ av skummadrass som du är ute efter.

Mayan Latex

Mayan Latex Skummadrass

Mayan Latex är en latexmadrass av ytterst hög kvalitet. Materialet som madrassen använder sig av är flexibelt, men även hårt när du väl ligger på den, vilket ger dig ett starkt stöd. Madrassen avlastar din tyngd där du behöver det som mest, kring ryggen, skuldrorna, och höften. Latex är ett material som lätt överför värme, vilket innebär att du inte överhettar. Det är även väldigt elastiskt, och anpassar sig efter just din form, vilket ser till att din madrass passar just dig.

Det går även att välja nivån av fasthet på madrassen. Fasthet medium rekommenderas till dig som är under 75kg, nivån fast rekommenderas till dig mellan 75-95kg, och “extra fast” passar dig som är över 95kg. Väljer du en “extra fast” madrass tillkommer en avgift på 950kr, medan nivåerna medium eller fast ingår i priset.

Madrassen är skonsam mot miljön och tillverkas på ett väldigt hållbart sätt. Latexmadrassens kärna härstammar från trädet Hevea Brasiliensis, vilket innebär att madrassen är helt organisk, samt neutral när det gäller utsläpp. Det miljövänliga materialet kan brytas ner naturligt, och är därför FSC-certifierat. Trots detta är det en madrass som håller mycket längre än vanliga madrasser, eftersom madrassens andningsförmåga minskar svett, värme, och dylikt som kan fläcka eller på annat sätt skada madrassen. Allt som allt utgör alltså Mayan Latex en naturlig produkt som passar utmärkt dig som värnar om miljön. Madrassen är även tack vare det organiska materialet allergivänlig.

En skummadrass som Mayan Latex passar perfekt för dig som har en ställbar säng. Detta eftersom det elastiska materialet lätt kan anpassa sig till den inställda formen på sängen, samtidigt som du får det stöd du behöver från din madrass. Madrassen passar dock till flera olika typer av sängramar, och stöttar hela din kroppsvikt på ett naturligt sätt.

Det går att köpa till sig en Mayan Latex i flera olika storlekar, så om du redan har en sängram går det lätt att köpa rätt storlek. Mayan Latex går endast att köpa i vitt. Madrassen har väldigt höga recensioner på såväl social media som kommersiella sidor, där den tenderar att få 5 utav 5 stjärnor och positiva kommentarer från nöjda ägare.

Madrassen går att köpa i följande storlekar:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Emma Original

Emma Original

Emma Original är en skummadrass som består av flera olika typer av skum för att säkerställa en hög nivå av komfort och en god cirkulation av luft. Emmas mål med madrassen var att skapa en madrass som passar alla kunder, oavsett kroppstyp eller vikt. Madrassen fungerar som så att den anpassar sig till din kroppsform och vikt, för att se till att din kropp håller god hållning under natten. Detta åstadkommer Emma med en avancerad zonindelning i madrassen, som medför en avlastning av tryck i olika positioner medan du sover. Madrassen är designad att inte bukta sig under din vikt, utan det är endast de områden som du direkt belastar som skiftar sig. Sover man vanligtvis med en partner kommer man alltså inte störas av att de vrider och vänder sig under natten.

Emma Original består av tre olika typer av skum. Det översta skiktet består av ett luftigt Airgocell-skum. Syftet med detta skum är att absorbera fukt och leda värme, så att du inte överhettar medan du sover. Det luftiga skummet håller sig även fräscht längre. Under Airgocell-skummet finner du ett lager av tryckavlastande viscoskum. Detta elastiska viscoskum är en form av memoryskum som ser till att fördela din kroppsvikt över madrassen på ett balanserat vis. Det är tack vare detta skum som du kan sova på denna madrass oavsett position: på magen, ryggen, eller sidan. Sist men inte minst finner du på botten av denna madrass ett tjockare lager av HRX-skum, som är tänkt att stötta din rygg, och är därför en hårdare variant av skum. HRX-skummet ser till att din ryggrad inte skiftar på onaturliga sätt, vilket annars kan leda till ryggskador, särskilt för dig som är äldre. Runtom allt skum finns ett luftigt toppfodral samt ett stödjande bottenfodral som håller ihop madrassen. De yttre fodralen är avtagbara och går att tvätta i maskin.

Denna lyxiga skummadrass är externt verifierad av Testfakta, och har där vunnit bäst i test inom kategorin skummadrasser. Enligt Testfakta åstadkommer Emma Original allt som företaget Emma utlovar, och utgör därmed ett utmärkt alternativ för den som vill ha en bekväm och hygienisk skummadrass till ett bra pris. Madrassen har även fått en hel del positiv feedback från kunder. Emma Original ligger för närvarande på 4.72 utav 5 stjärnor på Emmas egen webbsida, där kunder personligen fått möjlighet att recensera produkten.

Produkten är en aning billigare än liknande skummadrasser som använder sig av memoryskum. Det är därför ett bra alternativ för dig som vill spara pengar på ditt köp av madrass, men ändå köpa till dig en bra produkt. Emma brukar även erbjuda regelbundna rabatter på produkten, så att du kan spara ytterligare pengar på ditt köp. Är du missnöjd med madrassen har du möjlighet att returnera den för en full återbetalning inom 100 dagar från det att du fått hem den. Du får även 10 års garanti på köpet.

Emma original hittar du bara i en färg, men den går att köpa i ett flertal olika storlekar:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm, 90 x 190 cm, 90 x 210 cm, 90 x 220 cm
 • 90 x 210 cm
 • 100 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm, 140 x 190 cm, 140 x 210 cm, 140 x 220 cm
 • 150 x 200 cm
 • 160 x 200 cm, 160 x 190 cm, 160 x 210 cm, 160 x 220 cm
 • 180 x 200 cm, 180 x 190 cm, 180 x 210 cm, 180 x 220 cm
 • 200 x 200 cm

Det går alltså att köpa denna produkt i en stor mängd olika storlekar, även  mindre traditionella storlekar för madrasser.

Emma Bäddmadrass

Emma Bäddmadrass

För dig som känner att en ensam madrass inte duger, så erbjuder Emma även en bäddmadrass som du kan placera ovanpå din vanliga madrass. Emmas bäddmadrass passar utmärkt med Emma Original, men går även bra att ha ovanpå vilken säng som helst. En bäddmadrass är mycket tunnare än en vanlig madrass, men erbjuder ytterligare komfort samtidigt som du skyddar din större madrass från fukt och annat som kan skada den.

Du förlorar en hel del vatten genom svett och andra kroppsfunktioner medan du sover, och summan är mycket större än du kanske tror. Upp till 1,5l vatten utsöndras från din kropp under en vanlig natt. Emmas bäddmadrass ser till att du håller dig sval och torr genom natten, för en mer bekväm sömn. Den skyddar även din större madrass från all fukt, och är mycket enklare att tvätta än en vanlig madrass. Det yttre fodralet går lätt att klä av och stoppa i en tvättmaskin, vilket bör göras regelbundet för en mer hygienisk sovmiljö.

Bäddmadrassen har två olika sidor: en hård, samt en mjukare sida. Du kan alltså själv välja hur hård du vill att din säng ska kännas, och kan även lätt vända på madrassen igen ifall du ändrar dig, eller har besvär med ryggen. De två olika sidorna av madrassen består av ett hårdare HRX-skum samt ett mjukare Airgocell-skum. HRX-skummet ger dig mer stöd, men erbjuder ändå dig en god cirkulation för såväl luft som värme. Detta eftersom den är uppbyggd med en öppen cellstruktur. Det blå Airgocell-skummet använder sig av en liknande struktur, vilket håller dig sval under natten och minskar mängden fukt som du utsöndrar som resultat. Detta medför att din madrass håller sig i gott skick mycket längre. Airgocell-skummet är mjukare, och kan därför enklare anpassa sig till din kropp, men erbjuder ändå ett starkt stöd för din rygg.

Vid köp av denna madrass får du även 100 nätters provsömn, där du kan returnera produkten ifall du inte är nöjd. Du får även 10 års garanti. Madrassen får du fraktad hem utan extra kostnad, och det är även gratis att returnera produkten ifall du inte känner att den passar.

På Emmas hemsida kan du se en mängd olika recensioner av andra användare som publicerats på Trustpilot. Recensionerna nämner att madrassen är väldigt skonsam mot ryggen och att Emmas kundservice är utomordentlig. Produkten har för närvarande 4.74 stjärnor utav 5 på Trustpilot.

Emmas bäddmadrass går att köpa i samma storlekar som Emma Original. Du kan även köpa två mindre varianter av bäddmadrassen för att placera ovanpå en större madrass, sida vid sida. Detta kan vara bra om du och din partner föredrar olika nivåer av hårdhet på era madrasser.

Köp en skummadrass idag!

Oavsett vilken av dessa madrasser som du köper, så är en kvalitativ skummadrass ett utmärkt val för dig som är på jakt efter en ny madrass. Det är viktigt att investera i en bra madrass, eftersom det kan medföra en stor skillnad när det gäller rygg eller muskelvärk. Latexmadrasser passar utmärkt dig som tenderar att överhetta under nattens gång, medan memoryskummadrasser är mer lämpade för dig som har svårt att känna dig bekväm med en vanlig madrass. Lycka till med köpet!

Skummadrass Test | Bästa skummadrasser till priset i 2020

Är du på jakt efter en madrass? Då är en skummadrass ett bra alternativ för dig! Med en skummadrass kan du säkerställa dig en bekväm och avslappnande sömn.

Denne side er anmeldt af: Deniz Magnusson Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar