Går ni i väntans tider eller har er nya familjemedlem redan kommit till världen? Då är det hög tid att se till att det finns en riktigt bra och säker säng för bebisen. Många väljer att införskaffa en säng redan under graviditeten, för att på detta vis vara så förberedd som möjligt. Andra tar det lite längre fram, men det som är gemensamt för majoriteten av alla föräldrar är att de vill ha en säng som är solid och stabil och där bebisen kan sova tryggt. Marknaden erbjuder ett flertal olika typer av sängar för bebisar. Det finns bland annat spjälsängar och Bed Side Cribs, men det finns även klassiska vaggor.

Vi har tagit fram en bäst i test för bästa vaggan 2021 för att det ska vara lättare för dig att hitta rätt i djungeln. Här nedan har vi därför listat några riktigt bra alternativ för den som är på jakt efter just en vagga. Fördelarna med vaggor är många, men det finns också någon enstaka nackdel med i bilden. Till skillnad från spjälsängen kommer bebisen att växa ur vaggan mycket snabbare, på grund av att den helt enkelt är mindre i sin utformning.

Vad är en vagga?

Enkelt förklarat kan man säga att en vagga är en säng som är specifikt framtagen för bebisar. Vaggan är mindre än den traditionella spjälsängen och har unika funktioner som hjälper ditt barn att sova bättre och känna sig lugnare. Vaggan gör det till exempelvis möjligt för ditt barn att vaggas till sömn på ett milt och skönt sätt, eftersom den är utrustad med medar istället för fasta ben. Dock finns det idag många modeller som gör det möjligt för föräldrar att låsa benen på sängen, t.ex. för att öka säkerheten för barn som blivit större och mer aktiva eller om man bara inte vill att sängen ska kunna gunga.

Att flytta runt en säng med medar är inte de allra lättaste och därför har man idag valt att utrusta de flesta vaggor med hjul. Med hjälp av hjulen kommer du enklare att kunna flytta runt vaggan i bostaden, t.ex. om du vill flytta den mellan olika rum eller om bebis har somnat i vardagsrummet och du vill ta in vaggan i sovrummet igen.

Det som främst skiljer vaggan från andra bebissängar är (förutom medarna) att den är mindre i storlek. En vagga kommer inte att kunna användas lika länge som en spjälsäng kan, men den är å andra sidan ett tryggt litet krypin för de allra minsta.

Bäst i test – Bästa vaggan 2023 för dig bebis

Med en bäst i test för bästa vaggan 2023 kommer det att bli lättare för dig att göra ett bra val. Som nybliven förälder (eller för någon som aldrig har testat en vagga tidigare) kan det vara svårt att veta vilken eller vilka modeller som är bäst. Här hittar du inte bara de modeller som vi tycker om riktigt mycket, utan du hittar även en köpguide med viktig information och rådgivning på vägen. Alla de vaggor som vi har tagit med i vårt bäst i test är helt säkra att använda sig av till din baby.

Det är inte bara olika modeller och tillverkare som vi har valt att ha med i testet, utan även vaggor i olika prisklasser. Eftersom vaggan inte kommer användas speciellt länge kanske man inte vill köpa det dyraste alternativet, eller så är det tvärtom. Man vill att vaggan ska kunna gå i arv och lägger därför pengar på ett dyrare och mer exklusivare alternativ. Valet är ditt!

MoonBoon Ekologisk Hängvagga – en allergivänlig och naturlig hängvagga i ekologisk bomull

Den mest eleganta hängvagg

moonboon-hangvagga_400x400

Denna fantastiska hängvagga från MoonBoon är tillverkad av mjuk och skön ekologisk bomull. Eftersom endast ekologiska material av hög standard har använts vid tillverkningen av denna vagga, har den fått en GOTS-certifiering. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en tillverkningsstandard för bland annat hemtextilier och kläder. 

Material och struktur
Denna ekologiska hängvagga från MoonBoon är som sagt tillverkad av en härligt mjuk ekologisk bomull. När du lägger ditt barn i denna vagga vet du att det kommer kunna somna fort och känna sig tryggt. Den mjuka ekologiska bomullen kommer att ge barnet en omfamnande känsla, lite som när du bär det i dina armar. Det är precis därför denna vagga fungerar så bra. Om du vill ge din bebis en skönare och tryggare sömn, skulle en ekologisk hängvagga från MoonBoon absolut vara ett bra val.

När du köper denna vagga får du självklart själva vaggan i 100% ekologisk bomull. Du får även en madrass i 100% kapok, även denna i ett omslag av 100% ekologisk bomull. Fyllningen är självklart allergivänlig och är tillverkad av endast naturliga material. Vaggan hålls upp med en ställning och tvärpinne av valnöt. Själva vaggan är 90cm lång. 

Bra att veta om vaggan
Denna ekologiska hängvagga passar perfekt till nyfödda eller små barn. Eftersom alla material i denna vagga är ekologiska, allergivänliga och noggrant utvalda, vet du att du får kvalitet för pengarna när du köper den. Den har en neutral färg och en stilren design som passar i stort sett alla heminredningar.

Denna vagga lämpar sig inte till barn som väger över 15kg, barn som kan sätta sig upp eller som kan rulla över på mage. Om du har ett större eller mycket rörligt barn, bör du därför välja en annan typ av vagga eller säng.

Fördelar

 • Gjord av mjuk ekologisk bomull
 • 100% naturlig och allergivänlig fyllning
 • GOTS-certifierad

Nackdelar

 • Passar inte barn som kan sitta upp eller lägga sig på magen

Specifikationer

 • Vagga i 100% ekologisk bomull
 • Madrass i 100% kapok med omslag av 100% ekologisk bomull
 • Tvärpinne i valnöt
 • GOTS-certifierad
 • Vaggans längd: 90cm

Hoppekids vagga – praktisk vagga för bebis

Vår rekommendation

 • 365 dagars returrätt
 • Tillverkad i FSC-certifierat trä
 • Vattenbaserad lack utan skadliga kemikalier
Hoppekids vagga

i samarbete med PriceRunner

 

– Anpassningsbar vagga som kan göras om till en bänk

Här kommer en fantastiskt söt vagga som är anpassningsbar för att få ett äkta skräddarsytt utseende. Hoppekids vagga kan nämligen användas som en vanlig vagga med gungande funktion, men när barnet är lite äldre och inte längre behöver detta kan du lätt göra om vaggan till en fin liten bänk som kommer att passa perfekt i barnrummet.

Den söta lilla vaggan kan beställas hos bland annat Unoliving för 2 149 kronor, och här har du tillgång till 30 dagars öppet köp tillsammans med flera andra förträffliga villkor som du inte kommer att vilja missa.

Vaggan och dess struktur

Hoppekids är ett märke som är känt för att leverera fantasifulla, kreativa och praktiska barnmöbler, så när du är i behov av en ny liten vagga är det just Hoppekids som du bör vända dig till. Många av deras möbler kan justeras och anpassas efter dess att barnet blir äldre, och den här vaggan är inget undantag. Använd den som en fantastiskt stilren vagga när barnet är litet och gör sedan om möbeln till en gullig bänk när barnet blir lite äldre.

Vaggan är tillverkad i vitmålad furu och kommer att se förträfflig ut i alla barnrummen. Den har en längd på 47 cm, en bredd på 86 cm samt en höjd på 62 cm – och naturligtvis kommer den med en gungande funktion. Förutom att agera som vagga och bänk kan du enkelt ta bort bottendelen som ser till så att möbeln gungar, och voilà! Plötsligt har du en liten säng till sonen eller dottern.

Bra att veta om vaggan

Kom ihåg att madrassen måste köpas separat, men med detta i åtanke är det väl värt att nämna hur Hoppekids har en rad tillbehör som specifikt är framtagna för att passa vaggan. Om du vill ge ditt barn det allra bästa och en härlig start på livet kommer du därför inte att ångra dig om du köper den praktiska Hoppekids vaggan!

Storlekar

Hoppekids vagga är tillgänglig i följande storlek:

 • 86 x 47

Du kan läsa mer om de olika Hoppekids vaggorna här.

Leander vagga

Bäst för priset

 • 100% ekologisk bomull
 • Justerbar höjd
 • Gedigen konstruktion i stål
Vugge

i samarbete med PriceRunner

 

Den här mjuka och fina vaggan från Leander kommer att få din lilla bebis att sova gott och förvandlar barnrummet till en riktig dröm. Som första vagga i vår bäst i test lista har vi valt att ta en modell som du kan hänga upp i taket, men du kan också köpa ett stativ separat om du hellre föredrar. Vaggan gungar med mycket mjuka och lugna rörelse för att ditt barn ska känna sig så trygg som möjligt. Dessa rörelser kommer nämligen att påminna om just det gung som bebisen upplever inne i sin mammas mage. På detta vis är det lättare för barnet att komma till ro, eftersom känslan är bekant.

När du köper Leander vagga i mellanprisklassen får du med en mjuk och skön madrass, men du får också med en upphängningskrok som du kan fästa i taket. Här kan du själv välja hur högt eller lågt du vill att vaggan ska hänga och detta går även att justeras i efterhand om du skulle ångra dig eller av annan anledning vill höja/sänka den. Naturligtvis har man sett till att skapa en vagga som är snäll mot ditt barns hälsa. Vaggan och madrassen är både allergivänlig och bra för astmatiker.

Fördelar

 • Mått på H 30 cm, B 50 cm och L 83 cm
 • Tillverkad i 100 % bomull
 • Tyget till vaggan kan tas av och tvättas i maskin
 • Häng vaggan i tak eller på stativ
 • Mjukt och behagligt gung

Vad säger kunderna?

Vaggan från Leander är mycket uppskattad och ett vackert tillskott till barnrummet. Många föredrar dock att köpa till ett stativ istället för att hänga vaggan i taket, men det kan främst bero på att monteringen helt enkelt blir lättare. Vaggan gungar mjukt och de höga kanterna förhindrar att barnet kan rulla ut över kanten. Allt som allt verkar det vara ett riktigt bra köp som bebisar och föräldrar är nöjda med!

Troll – Lux Anna hängvagga

Troll - Lux Anna hängvagga

i samarbete med PriceRunner

 

Vi tittar vidare på ytterligare en vagga från den kända barnproduktstillverkaren Troll. Nu är det ingen mindre än Lux Anna som får ta sin plats i detta bäst i test för bästa vaggan 2021. Det här är en större vagga med måtten 105 x 52 x 83 cm, vilket gör att din bebis kommer att kunna använda sig av den mycket längre. Lux Anna är ett perfekt val för den som vill få mycket säng för pengarna och som vill att bebisen ska kunna sova gott, tryggt och bekvämt hela natten. Vaggan är utrustad med en liten säkerhetsplugg. När pluggen är utdragen gungar sängen mjukt och rofyllt din bebis till sömns, och när bebisen har somnat kan du bara trycka in den igen och på så vis få en fast babysäng istället.

Det är mycket viktigt att en vagga till en liten bebis är säker och stadig. Därför har man valt att tillverka Lux Anna i massiv björk från Europa. Materialet har en mycket lång hållbarhet, vilket betyder att du kan låta vaggan gå i arv till kusiner, syskon eller kanske sparas undan till när ditt eget barn är stor och du blir mor-eller farförälder. Alla möbler som kommer från Troll är noga testade för att leva upp till alla säkerhetskrav i Europa såväl som i Amerika.

Fördelar

 • Vagga i större format
 • Enkel säkerhetsplugg för låsning av vaggan
 • Tillverkad i högkvalitativ björk
 • Uppfyller alla säkerhetskrav
 • Smidig rengöring och underhåll
 • Kan med fördel ärvas

Vad säger kunderna?

Lux Anna från Troll är ett ypperligt val för den som vill att bebisen ska kunna vaggas till sömns varje natt, men som även bryr sig mycket om miljön. Här ser Troll till att återvinna allt produktionsspill för att bidra till en så miljövänlig tillverkning som möjligt. Låsfunktionen är uppskattad av kunderna, då den är mycket lätt och inte väcker bebisen i sin sömn. Du får helt enkelt en mycket smart vagga i större format som kan användas längre.

Babybjörn Vagga – gammaldags inspirerad vagga

Babybjörn Vagga

i samarbete med PriceRunner

 

Som sista vagga i vår bäst i test vill vi ha med ett litet mer exklusivt alternativ för den som är beredd att betala lite mer för bebisens vagga. Den här kommer från den kända tillverkaren Babybjörn, som verkligen har lyckats skapa sig ett namn i branschen. Här får din bebis vaggas skönt och mjukt, samtidigt som fjädrarna imiterar känslan av att befinna sig i en vagn. Det blir helt enkelt en otroligt bra sovplats den första tiden då ditt barn kommer behöva ta tupplurar med jämna mellanrum under hela dagens lopp.

Babybjörns vagga kommer i en design som kan uppfattas som en aning minimalistisk. Den har inte den där ljuva touchen som många söker till barnrummet, utan är mer modern och stilren i sin utformning. Dock är den tillverkad i ett tyg som är nätliknande och som ger dig som förälder en god uppsikt över ditt barn. Den här vaggan lämpar sig bäst för barn 0-6 månader. När ditt barn kan resa sig själv är det viktigt att du byter till ett säkrare alternativ för större barn. Maxvikt ligger på 8 kg.

Fördelar

 • Fjädrande gungning som liknar barnvagnen
 • Utrustad med glidskydd för att kunna stå stadigt
 • Går att fälla ihop och ta med på resa
 • Tvättbar madrass medföljer (60 grader maskintvätt)
 • Minimalistisk design
 • Mäter 58 x 79 x 65 cm

Vad säger kunderna?

Även om man inte kan hitta många omdömen och recensioner på återförsäljares hemsidor så kan man hitta ett flertal mer på bloggar och på vloggar. Det finns ett flertal föräldrar som har testat på vaggan från Babybjörn och alla håller de med om att det är en mycket solid vagga som fyller sin funktionen. Det mjuka gunget gör att bebisen snabbt somnar och genom att välja nättyg istället för spjäll minimeras risken för att bebisen ska fastna eller skada sig.

Hur länge kan man använda en vagga?

Som tidigare nämnt kommer du inte att kunna använda din vagga till bebisen hur länge som helst. Sanningen är att en vagga faktiskt har en relativt kort levnadslängd om man jämför med många andra alternativ. Ibland går det bara någon månad innan din bebis har vuxit ur vaggan, men ditt barns aktivitet kommer också att ligga till grund för hur länge vaggan kan nyttjas. När bebisen blir starkare och börjar röra sig mer kan rörelsefriheten begränsas väldigt mycket i vaggan. Din bebis säkerhet kan också utmanas när bebisen lär sig att resa sig själv. Om bebisen reser sig mot kanten finns det risk för att falla.

Om du är för trött för att hålla ditt barn när du ammar kan du använda en amningskudde för att hålla ditt barn.

Med det sagt är det alltså en god idé att fundera på att byta ut vaggan när din bebis är för stor för den eller har börjat att resa sig själv. Många går då direkt över till en spjälsäng, vilket är en säng som kan användas under loppet av flera år. Spjälsängen är större och vissa kan omvandlas till juniorsängar längre fram. Spjället löper vanligtvis runt hela sängen och den sänkbara botten minimerar risken för att även den best aktiva bebisen kan ta sig ur.

Olika typer av vaggor

Marknaden erbjuder mängder med olika typer av vaggor som du kan använda dig av till bebisen. I vårt bäst i test har vi försökt att få med så många olika typer av modeller som möjligt. Förr fanns bara den klassiska vaggan med fasta medar. När vaggan sattes i gungning så gungade hela sängen, likt en gungstol. Idag finns det vaggor med hjul, vaggor som har fasta ben och där endast sängdelen gungas, men också vaggor som du hänger upp i taket och som inte har ben eller medar överhuvudtaget.

Takhängda vaggor har blivit allt mer populära alternativ. De är oftast moderna i sin utformning och enkla att hänga upp (om du använder dig av rätt verktyg och tillbehör). Eftersom sängen hänger en bit ovanför golvet underlättar detta även städningen. Du behöver inte oroa dig för att det ska samlas mycket damm under sängen, damm som kan orsaka allergier för ditt lilla barn. Naturligtvis betyder det inte att en klassisk vagga kommer att få ditt hem att bli mer smutsigt, utan det är bara lite knepigare när det är dags för dammsugning eller moppning.

Köpa vagga – Vad ska man tänka på?

Innan du köper dig en vagga till din bebis för första gången finns det en del saker som kan vara bra att ha i åtanke. Här ovan har du till exempelvis fått tips om ett flertal modeller som vi verkligen tycker är riktigt bra, prisvärda och säkra, men hur ska man veta vilken som passar en bäst själv? En bäst i test kommer naturligtvis att underlätta detektivarbetet, men ibland kan en köpguide också vara ett sätt att få vägledning.

Det första du ska fundera över är hur länge du vill att bebisen ska kunna använda sig av vaggan. Det finns vaggor i olika storlekar, men majoriteten har en kort livslängd, vilket betyder att bebisen kommer att växa ur den väldigt fort. Vill du minimera risken för att behöva byta säng redan efter en månad rekommenderar vi att du väljer ett större alternativ redan från start.

Utöver storleken på vaggan bör du också fundera på vad det är för typ av medar, ben eller hängningsanordningar du vill att vaggan ska ha. Vill du att den ska stå på medar, ha fasta ben eller vill du ha en kombination av båda alternativen? Kanske vill du hellre att vaggan ska kunna hängas upp i taket istället för att stå på golvet överhuvudtaget? Fundera på vad som är viktigt för just dig. Vaggor som hängs upp är mycket vackra, men du kommer t.ex. inte ha möjlighet att flytta runt vaggan, något du kan göra om du väljer en med hjul.

Sist, men inte minst, kan det vara bra att tänka på vilket märke du väljer att använda dig av. Ett vanligt missförstånd är att man tror att ett dyrare märke kommer att garantera en bättre säkerhet och hållbarhet, men så behöver inte vara fallet. Visst är det inte omöjligt att en dyrare vagga också är tillverkad av mer högkvalitativa material, men det finns billigare alternativ som är minst lika bra och säkra för din bebis. Orsaken till varför vi tycker att du bör tänka på vilket märke du köper är på grund av andrahandsvärdet. En vagga kommer du inte att kunna nyttja länge och du kommer med största sannolikhet att vilja sälja den vidare efteråt. Vissa märken, modeller och tillverkare går åt som smör i solsken på andrahands-marknaden.

Här får du läsa om de 5 bästa vaggorna för din bebis!

Med en vacker och säker vagga kan din bebis sova riktigt gott den första tiden. Här listar vi 5 fantastiska vaggor för alla plånböcker och behov!

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Baby Dan

 • Kan justeras mellan att röra sig och stå still
 • Tillverkad i högkvalitativ bok
 • Draperingsstång ingår
Baby Dan - Sofie vagga

Sofie är namnet på en vagga som kommer från tillverkaren Baby Dan. Vaggan ser till synes ut som ett mycket klassiskt alternativ, men här finns spännande funktioner. Istället för att det är medar under vaggan som ger den dess gung har man valt fasta ben. Det betyder att benen på vaggan kommer att stå helt fast på golvet, och istället är det själva sängdelen som du kan gunga fram och tillbaka. Den som önskar kan även välja att låsa gungfunktionen på sängen och då har det helt plötsligt blivit en helt fast spjälsäng av mindre slag.

I samband med din beställning av Sofie från Baby Dan kommer du att få med en pinne. Denna pinne kan du använda dig av om du vill montera en vacker sänghimmel ovanför vaggan. Sänghimmeln skapar som ett eget litet krypin för din bebis och gör att tuppluren känner mycket tryggare och säkrare. Naturligtvis fungerar vaggan minst lika bra utan en sänghimmel också. Måtten för vaggan ligger på 74 x 84 x 40 cm, vilket gör den till ett lite större alternativ än den först nämna vaggan i vårt test.

Fördelar

 • Tillverkad i hållbar och stabil bok
 • Lite större i storlek
 • Pinne till sänghimmel medföljer
 • Mellanprisklass
 • Enkel att underhålla
 • Låsfunktioner och fasta ben

Vad säger kunderna?

De som har testat på Sofie från Baby Dan är absolut inte missnöjda. Vaggan är stadig och enkel att monter ihop, samtidigt som den har en hög kvalitet och är tillverkat i ett naturligt material. Det många är mycket förtjusta i är möjligheten att själv kunna välja om gungfunktionen ska vara låst eller inte. Det ger möjlighet att variera sängen efter smak och behov.

Moweo Vagga

Moweo Vagga

Gillar du den lite mer futuristiska inredningsstilen så kommer denna vagga från Moweo att vara ett utmärkt tillskott till barnrummet (eller bostaden överlag). Designen är långt ifrån den klassiska vaggan som man är van att se, men den är fortfarande mycket snygg och modern i sin utformning. Moweo ligger i den lägre prisklassen och är alltså ett bra alternativ för den som inte kan eller vill lägga ut mycket pengar på en vagga som sedan kommer växas ur snabbt. Den fungerar även som en ypperlig sovplats när man ska sova över hos mor- eller farföräldrar.

Funktionell är bara förnamnet på Moweo Vagga. För att säkerställa att din bebis inte blir för varm har man valt att tillverka den mesh och designen liknar på många sätt en helt vanlig vagn. Vaggan har nämligen en sufflett som du kan fälla upp för att minimera risken för att din bebis blir störd av solljus. Perfekt när man ska sova ute i friska luften till exempel. Under vaggan hittar du även en bra förvaringskorg. Denne går dock att fälla ihop och ta bort om du hellre skulle önska.

Fördelar

 • Utrustad med hjul
 • Modern och häftig design
 • Sufflett för att skydda mot soljljus
 • Tillverkad i andningsbar mesh
 • Billigt pris
 • Mäter 83 x 90 x46 cm
 • Kommer i färgen grå
 • Kan låsas för en fast babysäng

Vad säger kunderna?

Moweo Vagga är en snygg och praktisk vagga med funktioner som föräldrar älskar. Den stora förvaringskorgen uppskattas starkt, eftersom det gör det möjligt att ha bebisens viktigaste saker nära tillhands hela tiden. Vaggan uppskattas även för att den, trots sin konstruktion, känns väldigt stadig och hållbar. För att du som förälder ska kunna känna sig säker på att ditt barn sover tryggt är detta väldigt viktigt. Många är även förvånade av det mycket låga priset för en vagga som ändå är så snygg och som har ett flertal olika funktioner. Letar du efter en första vagga med hjul är Moweo ett riktigt bra val, även för den med en mindre plånbok.

Roba säng Rock Star Baby

Roba sang Rock Star Baby

– Lyxig vagga som kan anpassas efter dina behov

Om du bara vill att ditt barn ska få det bästa av det bästa kan Roba säng Rock Star Baby utan problem rekommenderas. Den här sängen från varumärket Roba kan beställas från 2 150 kronor, och vad du får är många valmöjligheter i en och samma produkt. Sängen har fått höga betyg hos Pinkorblue.se, och det är lätt att se varför när man tar en närmare titt på möbelns alla fördelar. Först och främst är Roba säng Rock Star Baby en vagga, men det finns så mycket mer som den här vackra möbeln har att erbjuda!

Vaggan och dess struktur

Roba Säng Rock Star Baby är en stilren vit vagga med många vackra detaljer. Den har en övre del där barnet kan sova medan det samtidigt finns förvaringsmöjligheter undertill så att du snabbt får tillgång till tillbehör som kan vara bra att ha nära tillhands. Delen som gör det möjligt för möbeln att vagga kan dock tas bort och ersättas med hjul för att skapa en sidosäng som du smidigt kan rulla och placera varhelst du föredrar.

Med detta i åtanke är det därför upp till dig vad Roba säng Rock Star Baby ska användas till, och det ingår många fina tillbehör såsom en vacker sänghimmel för att fullända den vackra möbeln.

Bra att veta om vaggan

Roba säng Rock Star Baby är tillverkad av certifierade textiler som lever upp till EU-standarder, och den är framställd i högkvalitativa material som kommer att hålla under en lång tid framöver. Om du vill se till så att ditt barn har en riktigt lyxig vagga är det därför Roba säng Rock Star Baby som är värd att kika närmare på, och den stilrena designen ser till så att möbeln ser fin ut tillsammans med en lång rad olika inredningsstilar. Låt din son eller dotter få det bästa av det bästa redan från början med en vagga som alltid imponerar!

Storlekar

Roba säng Rock Star Baby är tillgänglig i följande storlek:

 • 86 x 47

Du kan läsa mer om de olika Roba sängarna Rock Star Baby här.

Troll Sara golvvagga

Troll - Sara golvvagga

Den här golvvaggan Sara från Troll är en mycket vacker och romantisk vagga som har fått den klassiska och traditionella utformningen när det kommer till design. Vaggan kommer dessutom i färgen vit, vilket gör att den lämpar sig utmärkt för alla typer av hem och inredningsstilar. Precis som ovanstående vaggor hamnar denna i mellanprisklassen och ligger strax över tusenlappen. Troll är dock ett mycket populärt och uppskattat märke för produkter för barn. Andrahandsvärdet är därför väldigt bra.

Även om vaggan är traditionellt designad är den utrustad med flera moderna funktioner. Du kan till exempelvis plocka bort de medlar som finns under vaggan om du skulle önska och på detta vis få en mindre barnsäng som står stadigt på golvet. Här har man även sett till att du som förälder kan ta bort en av långsidorna på vaggan och vips, har den förvandlats till en liten barnsoffa istället. Det betyder att du inte behöver sälja vaggan när bebisen har vuxit ur den, utan kan omvandla den till en annan form av möbel. Observera att madrass ej medföljer och behöver köpas separat.

Fördelar

 • 3 olika typer av möbler i en
 • Möjlighet att ta bort långsida och medlar
 • Förstärkt och stadig botten
 • Tillverkad av björk
 • Mäter 95 x 68,8 x 54,8 cm
 • Enkel att underhålla

Vad säger kunderna?

Även om det inte är någon som har lämnat någon specifik kommentar har Troll Sara golvvagga fått riktigt bra betyg från tidigare kunder. Sammanlagt har produkten fått 4,5 av 5 möjliga stjärnor, vilket betyder att den är mycket uppskattad och fyller sin funktion till max. Genom att du kan omvandla vaggan till olika typer av möbler kommer du att ha stor användning för den mycket längre, något som är snällt mot miljön såväl som din plånbok.

IKEA Vagga Solgul

IKEA - Vagga Solgul

Att den här smidiga och praktiska vaggan från IKEA har fått namnet solgul har inget att göra med vaggans design. Solgul är en mycket högkvalitativ vagga i den längre prisklassen som kommer i den ljuva och fräscha färgen vit. Tack vare det låga priset får du här mycket vagga för pengarna och man har inte kompromissat med säkerhet på något vis. Eftersom den här vaggan är längre kan du med fördel ha den placerad bredvid din egen säng. Om bebisen vaknar på natten är det bara att stoppa ner handen och vyssa om. Bekvämt!

För att säkerställa att vaggan verkligen håller måttet har den fått genomgå ett flertal tester. Bland annat har man titta på hur vaggans rörelser ser ut, men man har också undersökt lutningen. Slutresultatet blev en vagga till din bebis som uppfyller alla de amerikanska och europeiska säkerhetskraven som finns. Precis som på många andra vaggor kan du sätta den i ett fast läge om du skulle önska. Det gör du genom att reglera de små spärrarna under medarna.

Fördelar

 • Mått på 66×84 cm
 • Kan låsas till en fast barnsäng
 • Uppfyller alla säkerhetskrav
 • Söt och fin design
 • Mycket låg i höjd, perfekt bredvid sängen!

Vad säger kunderna?

Vad säger då de tidigare användarna av Solgul vagga från IKEA? Ibland kan det helt enkelt vara svårt att hitta omdömen och recensioner om en produkt och det är precis det kruxet vi hade med Solgul. Dock tycker vi själva att det här är ett riktigt bra val för den som inte vill betala alldeles för mycket pengar för en säng som inte kan användas speciellt länge. Priser ligger under 1000-lappen och du får ändå en vagga som är säker, bekväm och praktisk. Det kan alltså inte bli bättre, eller hur?

Se også denne artikel på Hemtrevligt.se: Här är babysängen som är alla trötta småbarnsföräldrars räddning

Läs även: De 12 bästa våningssängarna till bästa priset

FAQ

Hvilken slags vugge er god til baby?
Der findes et hav af forskellige slags vugger på markedet; blandt andet den fine, smarte og populære vugge fra Babytrold. Vuggen fra Babytrold er relativt billig, men i forhold til mange andre vugger, går du på ingen måde på kompromis med kvalitet.
Hvor lang tid kan en baby sove i en vugge?
Det er meget individuelt fra baby til baby, hvor lang tid de kan blive ved med at sove i en vugge. Nogle fravælger det nærmest selv inden for et par måneder, mens andre har svært ved at opgive det. Reglen er dog typisk 4-5 måneder.
Er en vugge nødvendig?
En vugge tilhører ikke det absolutte nødvendige babyudstyr, men det tilhører det generelle babyudstyr, som kan være rigtigt godt at have til baby. En vugge kan være en dejlig lille hule for spædbarnet, hvor det trygt kan ligge i fred og ro og falde i søvn.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar