Är du på jakt efter den bästa våningssängen? Kanske är det så att barnen ska dela sovrum, men det inte finns tillräckligt med plats eller vill ni införskaffa en våningssäng så att barnets kompis kan sova över med jämna mellanrum? Den tveklöst bästa våningssängen är den som ditt barn kan sova  lugnt och säkert i hela natten. I vår bäst i test för bästa våningssängen 2023 har vi tagit fram ett flertal riktigt bra våningssängar i olika prisklasser och från olika tillverkare, på detta vis kan du hitta en som passar dig och dina behov till det yttersta.

Eftersom marknaden och utbudet för våningssängar är stort, är vi säkra på att det finns en som passar din plånbok och detta utan att du behöver kompromissa med kvalitet. En våningssäng är ett riktigt bra alternativ för den som inte har möjlighet att ge sina barn var sitt eget rum att sova i, men också för de barn som faktiskt vill sova tillsammans. Designerna är oändliga och idag finns det också våningssängar med smart förvaring som våningssängar med en extra tredje säng inkluderad.

Vad är en våningssäng?

Små barn tycker sällan att det är speciellt kul att behöva sova själv i ett eget rum. Det är inte helt ovanligt att det kan ta väldigt lång tid innan barnet känner sig stor och trygg nog att sova på egen hand. Kanske får du som förälder ett flertal nattliga besök av barnet, som vill krypa upp och sova i din säng istället. Med en våningssäng kan det lilla barnet få sova tillsammans med ett syskon, vilket kan ge en mycket större säkerhet. Istället för att besöka dig och din säng under natten kan de småprata lite med varandra, kanske även krypa ner i varandras sängar och på så sätt också skapa ett mycket närmare och finare band till varandra.

Som tidigare nämnt kommer du att hitta flera olika typer av våningssängar på marknaden. Det finns bland annat våningssängar som du kan göra om till en loftsäng och på detta vis få plats med ett skrivbord under, men det finns även våningssängar som kan bli till loftsängar eller där 3 personer får plats. Det är något mycket unikt med möbler som kan förvandlas och fylla ett flertal olika funktioner. Det är inte bara roligt och praktiskt utan det hjälper dig också att spara in pengar och få en bättre ekonomi.

Enkelt förklarat kan man säga att en våningssäng är två (eller fler) sängar som är placerade på varandra. Istället för en dubbelsäng där sängarna står bredvid varandra har man byggt våningssängen på höjden. Det vanligaste är att en våningssäng består av två sängar, en övre och en nedre, men det finns även andra alternativ. För att ta sig till den övre sängen brukar man använda sig av en stege. Med hjälp av en våningssäng kan flera sängar få plats i ett och samma rum, utan att man tar upp för mycket av sovrummets golvyta.

Bäst i test – Bästa våningssängen 2023

Att hitta en bra våningssäng kan vara en knepig uppgift och därför kan det underlätta med en riktigt bra bäst i test. Här nedan hittar du ett flertal riktigt bra våningssängar för alla tillfällen. Vårt största fokus kommer att ligga på våningssängar för barn, men vi kommer också att ta med våningssängar som lämpar sig bra såväl  för tonåringar som för vuxna. Här hittar du även våningssängar med häftiga förvaringsmöjligheter och som du med enkelhet kan få plats med ett skrivbord under. Våningssängar är ett riktigt bra alternativ för den som behöver fler sovplatser, men inte har mycket spelutrymme när det kommer till sovrummets golvyta.

Sunne våningssäng – fin våningssäng i 80×200 cm

Vår rekommendation

 • Kan göras om till 2 enkelsängar
 • Möjlighet att köpa sänglåda
 • Tillverkad i massiv furu
Sunne vaningssang

i samarbete med PriceRunner

 

– Stilren säng som blir perfekt för dem med begränsad yta

Sunne våningssäng från varumärket Mavis är den perfekta lösningen för hushållet med begränsat utrymme, men kommer dessutom att bli utomordentligt passande i barnens sovrum. Den stilrena vita våningssängen är en fröjd för ögat och tillåter två personer att få en härlig sovplats utan att sängen tar upp någon större yta.

Sunne våningssäng kan beställas hos Unoliving för 6 499 kronor med en leveranstid på 3-4 veckor. Du kan också förvänta dig 30 dagars öppet köp, ett flertal betalningsmetoder att välja mellan och material som har valts med hänsyn till miljön!

Våningssängen och dess struktur

Våningssängen kommer i form av två sovplatser som individuellt uppmäter 200 x 80 cm. Med andra ord agerar varje enskild sovplats som en enkelsäng, vilket du bör ha i åtanke när du köper madrasser separat. För att ta sig till den översta sängen finns det en smidig stege som man kan klättra upp för, och tack vare designen blir sängen passande för både barn samt vuxna.

Sunne våningssäng är tillverkad av vitmålat trä som ser mycket stilrent och elegant ut. Detta leder till att sängen utan tvekan passar en majoritet av inredningsstilar och kommer att se snygg ut i alla hem. Tänk på att sängen levereras omonterad, så det är upp till er att montera ihop sängen innan den kan börja användas. Med detta i åtanke kommer Sunne våningssäng i vitlackad furu utan tvekan att imponera på både dig, familjen, vänner och gäster!

Bra att veta om våningssängen

Sunne våningssäng är ett ypperligt val om ni är två stycken som bor i en lägenhet och har ett begränsat utrymme. Samtidigt kan sängen också bli perfekt i barnens rum eller i gästrummet för att få en extra sovplats när familj eller vänner kommer på besök. Sängen är tillverkad i robusta och hållbara material som kommer att stå stadiga i många år framöver. Som grädden på moset säljs sängen till ett mycket rimligt pris så att du inte ska behöva få ont i plånboken.

Välj den här utomordentliga våningssängen från märket Mavis och få en god natts sömn alla dagar i veckan. Glöm bara inte att beställa madrasser, kuddar och täcken separat – och vad sägs om en mysig pläd när du ändå är i farten!

Storlekar

Sunne våningssäng är tillgänglig i följande storlek:

 • 200 x 80

Du kan läsa mer om de olika Sunne våningssängarna här.

BASIC våningssäng junior – bra våningssäng för barn

Bästa miljövalet

 • Tillverkad av FSC-certifierat trä
 • Massor av extra tillbehör så att du kan få det precis som du vill ha det
 • Finns i olika storlekar
BASIC vaningssang junior

– Den perfekta spännande sängen till barnen

Hoppekids är kända för att erbjuda en lång rad riktigt fräcka samt roliga barnmöbler som alla de yngre barnen kommer att älska, och BASIC våningssäng junior är inget undantag. Den här fina sängen i vitmålad furu är ett populärt val i barnrummet med sin simpla design som gör sängen enkel att montera. Trots detta ser våningssängen riktigt fin ut med många häftiga tillbehör som kan köpas separat.

BASIC våningssäng junior kan beställas hos Unoliving för 4 599 kronor, och du kan alltid njuta av 30 dagars öppet köp. Som om inte detta vore nog är Unoliving en CO2 neutral webbutik som tar hänsyn till miljön, och med flera olika betalningsmetoder som erbjuds kan du utan tvekan hitta en variant som passar dig.

Våningssängen och dess struktur

BASIC våningssäng junior från märket Hoppekids har en storlek på 70 x 160 cm och blir passande som en barnsäng. Med tanke på att det här är tal om en våningssäng får man tillgång till två sovplatser på en ganska liten yta, så sängen blir perfekt om du vill spara på utrymmet i barnens rum.

BASIC våningssäng junior är tillverkad i robust vitmålad furu, och mer specifikt FSC-certifierat trä. En ribbotten medföljer, men kuddar, madrasser och dylikt säljs separat. En stor fördel med Hoppekids sängar såsom BASIC våningssäng junior är att flera olika tillbehör som är specifikt gjorda för att passa den här sängen kan köpas till. Välj mellan flera olika ”universum” med matchande kuddar, madrasser, gardiner och mer för att fullända sängen. Detta blir utan tvekan riktigt spännande för barnen!

Bra att veta om våningssängen

BASIC våningssäng junior från Hoppekids rekommenderas att placera i barnrummet, och den är särskilt perfekt till tvillingarnas rum. Tack vare att detta är en våningssäng tar den inte upp något större utrymme på bredden, utan all plats som tas upp är på höjden. Resultatet blir ett större område i rummet som barnen kan leka på utan att en stor dubbelsäng står i vägen. Med andra ord finns det många fördelar med att satsa på BASIC våningssäng junior, så gör dina barn en tjänst och välj en riktigt fräck säng som de utan tvekan kommer att älska!

Storlekar

BASIC våningssäng junior är tillgänglig i följande storlek:

 • 70 x 160

Du kan läsa mer om de olika BASIC våningssängarna junior här.

i samarbete med PriceRunner

 

VidaXL våningssäng vit metall – våningssäng i 140 cm

VidaXL vaningssang vit metall

i samarbete med PriceRunner

 

– Snygg och robust våningssäng i vit metall

Eftersöker du en händig våningssäng som är tillverkad i riktigt robusta material? Då blir det svårt att hitta en bättre säng än just VidaXL våningssäng vit metall. Den här fräcka sängen från märket VidaXL har inte bara en riktigt tilltalande look, utan är också tillverkad i mycket hållbara material för att se till så att du kan njuta av sängen under många år framöver.

VidaXL våningssäng vit metall kan beställas hos bland annat VidaXL för 2 699 kronor. Detta är ett nedsatt pris från originalpriset 3 089 kronor, så du sparar hela 13 %! Vid beställningar hos VidaXL kan du förvänta dig en fem dagars leveranstid tillsammans med fri frakt. Med andra ord finns det många fördelar med att beställa din nya säng hos VidaXL!

Våningssängen och dess struktur

VidaXL våningssäng vit metall är en perfekt lösning för de som har lite mindre rum och gärna vill spara på utrymmet så gott som det går. Istället för att ta upp plats på bredden tar denne säng enbart upp plats på höjden så att du får två härliga sovplatser utan att kompromissa med planlösningens fria yta.

Det finns alltid en risk att möbler i trä nöts ut eller börjar knarra efter en viss tid, men detta är ingenting som du behöver oroa dig för när du satsar på just den här våningssängen. Materialet som har använts är nämligen slitstark pulverlackerad metall som ger sängen båda hållbarhet och stabilitet.

Bra att veta om våningssängen

VidaXL våningssäng i metall kan fås i antingen en vit, svart eller grå färg, så det är upp till dig att välja vilken som passar bäst in med din resterande inredning. Värt att tänka på är också att sängens bottenvåning är en aning större än ovanvåningen, och detta betyder att du får en undre sovplats som uppmäter 140 x 200 cm samt en övre sovplats som uppmäter 90 x 200 cm.

Gällande placering passar sängen perfekt in både i din sängkammare, i gästrummet eller i barnens rum. Skyddsskenor ingår runt sängens övre våning så att du inte ska behöva oroa dig för att falla ner för sängen. När allt kommer till kritan är detta därför både en snygg, robust och säker säng!

Storlekar

VidaXL våningssäng vit metall är tillgänglig i följande storlek:

 • 90 x 200 topp / 140 x 200 botten

Du kan läsa mer om de olika VidaXL våningssängarna vit metall här.

Köpguide – Våningssäng

Innan du köper en våningssäng för första gången finns det alltid en hel del saker som du först måste tänka på. En våningssäng lämpar sig inte för alla barn och inte heller för alla åldrar. Det första som du bör ha i åtanke är att ett barn som är yngre än 6 år inte bör sova i den övre sängen. Ska du köpa en våningssäng till två yngre barn då kan det alltså vara en god idé att tänka om. Även om den övre sängen ska ha skyddskanter finns det risk för att ett mindre barn kan rulla över dem. Även om du har ett äldre barn finns det dock risk för detta, se därför till att sängen du väljer har ordentliga och stadiga sidor hela vägen runt och att det inte heller finns några hål eller glipor där ben eller armar kan råka fastna.

För att skyddskanterna ska kunna komma till sin rätt är det också viktigt att du inte väljer en madrass som är alldeles för hög. Ett bra mått att gå efter är att det ska finnas cirka 16 cm från madrassen och upp till skyddsbrädan. Därigenom får barnet ett ordentligt stöd som kommer att förhindra att olyckor händer. Den enda öppning som en våningssäng bör ha på den övre sängen är platsen för stegen.

En annan sak som är viktig att tänka på är att du som förälder måste se till att minimera risken för att ditt barn fastnar. Ska du köpa en våningssäng till barn bör du därför se till att det inte finns några stolpar som sticker upp. Även om det är relativt ovanligt finns det en risk att barnet kan fastna, t.ex. med sina kläder. Vill det sig illa kan det leda till att barnet stryps. Kom ihåg att sängen även ska uppfylla standardkrav EN 747- 1:2012+A1:2015 och att du ser till att välja en madrass som rymmer hela sängbotten på ett tryggt och bra sätt.

Vem behöver en våningssäng?

Det finns flera tillfällen då en våningssäng kan komma mycket väl till hands. Som tidigare nämnt kan du till exempel använda dig av en våningssäng om du har flera barn men inte tillräckligt mycket utrymme i hemmet att alla kan få sitt eget rum. En våningssäng är också ett bra alternativ om man har ett mindre syskon som mer än gärna vill sova tillsammans med ett större syskon. Våningssängen gör att alla barn kan få plats, men att det inte tar upp mer golv- och lekyta som två sängar bredvid varandra skulle göra.

Viktigt att komma ihåg är dock att en våningssäng inte bara är något som barn kan använda sig av. Det är oftast lätt att associera sängen till just barn, men sanningen är att den också lämpar sig utmärkt för såväl tonåringar som vuxna. Kanske är det så att du delar en mindre lägenhet tillsammans med en kompis och ni båda vill kunna få ordentligt med plats, eller kanske vill du ha en alternativ övernattningssäng för vänner som ska sova över. En våningssäng kan också vara ett bra alternativ för ensamstående föräldrar som bor smått med växelvis boende barn. Då kan ni sova tillsammans i våningssängen när du har barnet på besök.

Hur länge kan man använda en våningssäng?

Det härliga med våningssängar är att de går att använda hur länge som helst. Ditt barn kan börja sova i våningssängen från en mycket ung ålder och använda den upp till vuxen ålder barnet själv vill eller om det skulle behövas. Det vanligaste är dock att barn, efter en tid i våningssängen, vill ha en egen säng. Här rekommenderar vi därför att du väljer en delbar våningssäng. En delbar våningssäng är en säng där du kan lyfta av den övre sängen och på detta vis få två stycken separata sängar som kan placeras bredvid varandra eller i olika rum.

Observera att bara för att du kan använda våningssängen hur länge du vill betyder det inte att du kan börja med den hur tidigt som helst. Små barn bör aldrig sova i den översta delen av våningssängen eller i en mycket hög våningssäng eller loftsäng. Detta är något som inte rekommenderas förrän barnet är minst 6 år gammal. Orsaken till detta är helt enkelt för att man ska minimera skaderisken som kan uppstå om ditt barn ramlar ur sängen under natten vilket även kanhända i vaket tillstånd. Vi rekommenderar att du följer den åldersgräns som man hänvisar till.

Læs også: Juniorsäng Test | De 8 bästa barnsängarna för priset 2020.

Se også denne artikel på Husvagnochcamping.se: Översikt: Husbilar med våningssäng

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Våningssäng Wood Collection

Vaningssang Wood Collection

– Smidig våningssäng som kan byggas om till enkelsängar

Våningssäng Wood Collection är en riktigt modern och snygg våningssäng som inte bara kan skryta med sitt utseende, utan även hur praktisk den är. Du kan med fördel dra nytta av den här sängen om du har ett begränsat utrymme att jobba med då du får två sovplatser på höjden, men våningssängen går även att göra om till en enkelsäng. Den stilrena vita designen är också ett stort plus, och inte förväntas det något mindre från det kända märket Oliver Furniture.

Våningssäng Wood Collection kan beställas hos bland annat Solhem Inredning för 19 199 kronor och du får då hemleverans antingen under dagen eller på kvällen. Även inbärning och fri frakt är två fördelar som du kan förvänta dig. Leveranstiden ligger på ungefär en vecka, och du får alltid öppet köp i 30 dagar.

Våningssängen och dess struktur

Våningssäng Wood Collection är en praktisk våningssäng som antingen kan fås i en helt vit färg eller en blandning mellan vitt och naturligt trä. Den snygga designen kommer att se fantastisk ut i de flesta hemmen och passar en majoritet av inredningsstilar. Ha i åtanke att madrass, täcke, kudde och liknande köps separat.

En praktisk funktion med just den här våningssängen är att den kan byggas om till två enkelsängar med hjälp av tillägg av extra ben. Det är därför mycket enkelt att anpassa sängen efter just dina behov. Oliver Furnitures möbler är dessutom säkerhetstestade och uppfyller EU:s säkerhetskrav, så du kan vara säker på att du få en våningssäng som håller hög standard.

Bra att veta om våningssängen

Våningssäng Wood Collection kommer i en stilren vit nordisk design som kommer att passa i de flesta sovrummen. Du kan exempelvis placera den i sängkammaren, i barnens sovrum eller varför inte i gästrummet. Du sparar ganska mycket utrymme tack vare att sängen enbart tar upp plats på höjden, så visst är våningssäng Wood Collection mycket praktisk att ha i hemmet.

Som en sista härlig detalj är det värt att nämna de snygga rundande kanterna som våningssängen har. Inte nog med att detta förser sängen med ett mjukt och elegant utseende, utan det ser samtidigt till så att det inte finns någon risk att man faller ner från den övre sängen.

Storlekar

Våningssäng Wood Collection är tillgänglig i följande storlek:

 • 90 x 200

Du kan läsa mer om de olika våningssängarna Wood Collection här.

Lisa våningssäng

 • Möjlighet att köpa sänglådor
 • Tillverkad av massiv furu
 • Stabil konstruktion
Lisa vaningssang

– Praktisk våningssäng i snygg vitlackerad furu

Bor du på en begränsad yta eller är du helt enkelt i behov av en extrasäng till gästrummet? Oavsett vad kommer du utan tvekan att älska Lisa våningssäng från det kända varumärket Mavis. Den här härliga sängen är robust, hållbar, stilren och passande i de flesta hemmen oavsett inredning. Placera sängen i sängkammaren, i barnens rum, i gästrummet eller varhelst du är i behov av en imponerande våningssäng.

Lisa våningssäng kan beställas hos Unoliving för enbart 5 999 kronor, ett mycket uppskattat pris då en våningssäng agerar som hela två sovplatser i ett smidigt paket. Unoliving bjuder dessutom på 30 dagars öppet köp, en mängd betalningsmetoder som du kan välja mellan samt en leveranstid på 3-4 veckor.

Våningssängen och dess struktur

Från varumärket Mavis kan du alltid förvänta dig stilren elegans som passar tillsammans med de flesta inredningsstilarna. Materialet av vitlackad furu ser enkelt och snyggt ut, så visst kan du välja vilken madrass, täcke och kudde du än vill – oavsett vad kommer de att komplettera sängens look i alla lägen. Tänk på att Lisa våningssäng inte levereras monterad, men lyckligtvis nog är det inte särskilt komplicerat att få sängen på plats.

Med hjälp av en smidig stege tar du dig enkelt från sängens första våning till andra våningen. Det är så lätt att sängen utan problem passar både barn och vuxna, så visst finns det många användningsområden för den här sängen. Köp madrass, täcke, kudde och varför inte en pläd separat för att fullända Lisa våningssäng och njuta av allt det som den här praktiska sängen har att bjuda på.

Bra att veta om våningssängen

Vem rekommenderas Lisa våningssäng till? Tack vare sängens smidiga storlek kommer den att passar perfekt in i de flesta hemmen, och den är särskilt perfekt för de som har begränsat med utrymme. Även i tvillingarnas rum kan Lisa våningssäng bli ett ypperligt val, och om du har ett gästrum kan det vara gynnsamt att placera sängen där så att du har fler sovplatser tillgängliga när gästerna kommer på besök.

Samtidigt hjälper det naturligtvis att Lisa våningssäng är riktigt prisvärd, så visst får du hög kvalitet till en billig peng. Testa på den här snygga vitlackerade furusängen redan idag för att känna på hur det känns att sova i en riktigt härlig säng!

Storlekar

Lisa våningssäng är tillgänglig i följande storlek:

 • 200 x 90

Du kan läsa mer om de olika Lisa våningssängarna här.

Tuffing våningssäng

Tuffing

Ikea har ett riktigt stort utbud av fantastiskt bra våningssängar som lämpar sig utmärkt för barn. Deras våningssäng Tuffing är ett riktigt bra val för den som vill få mycket säng för sina pengar som möjligt. Den här sängen lever upp till sitt namn med sin lite häftiga och snygga design som lämpar sig mycket bra för barnrummet. Naturligtvis har man sett till att sängen också är mycket solid och säker och att den lever upp till alla de säkerhetstester som den har fått gå igenom.

Tuffing är en lite lägre våningssäng med en sängstomme i en mörkgrå nyans. Den diskreta färgen gör att sängen med fördel lämpar sig för nästan alla typer av inredningar och hem. Här får du en övre säng med samma mått som den nedre och båda mäter 90×200 cm. Det betyder att sängen kan användas från en ung ålder och hålla väldigt länge. 90×200 cm är de vanliga standardmåtten för en enkelsäng för vuxna, vilket gör att sängen kan användas även av vuxna.

En trygg och säker säng

För att du ska kunna känna att dina barn är i tryggt förvar med Tuffing våningssäng har sängen gått igenom ett flertal olika tester. Dessa tester är de bästa och strängaste på marknaden för att säkerställa att ditt barn kan sova lugnt hela natten. Den här sängen är framtagen genom att man först har analyserat de vanligaste olyckor som sker med våningssängar. Genom att veta vilka dessa var gjorde det det lättare för designerteamet att ta fram en våningssäng i mycket hög kvalitet och med så stor säkerhet som möjligt.

Fördelar

 • Stabil och pålitlig säng
 • Uppfyller alla säkerhetsregler
 • Mäter 90×200 cm så att den kan använda länge
 • Mycket bra och lågt pris
 • Kommer i en mörkgrå nyans
 • Lägre våningssäng

Vad säger kunderna?

Våningssäng Tuffing från IKEA är en mycket uppskattad och bra produkt där du får mycket säng för dina pengar. Sängen är mycket enkel att montera ihop och lever upp till de allra flesta förväntningarna. Överlag har sängen fått mycket bra betyg från sina tidigare kunder, speciellt eftersom den är lägre och det gör att det går att se barnet i den övre sängen på ett enkelt sätt. Vissa menar dock att stegen är en aning felplacerad och att den med fördel hade kunnat vara nere vid fotänden istället.

Vitval våningssäng

Vitval

Vitval är en våningssäng som lämpar sig utmärkt för den som är i behov av extra mycket sovutrymme. Här får du en säng som är hög i sin utformning och som är uppdelad i flera olika sektioner för lättare montering. Istället för kantstöd i trä eller stål har man istället valt ett elastiskt material som är mjukt och behagligt, samtidigt som det ger ett bra stöd. Till den här våningssängen hittar du dessutom olika typer av tillbehör som kan göra den mer praktisk eller roligare. Ett exempel är sängfickan i serien “Möjlighet”, som till och med är måttanpassad för att passa sängen perfekt.

Trots att konstruktionen är väldigt enkel, är sängen fortfarande väldigt stadig och pålitlig. Den som önskar kan själv välja om den nedre sängen ska användas som just säng, eller om man hellre föredrar att ha den som en soffa. Under den nedre sängen finns det även utrymme nog för en extra utdragbar säng, som kan användas när kompisar ska sova över.

Säng som lätt blir en soffa

Att vilja sova i en våningssäng behöver inte alltid betyda att man har ett syskon som kommer att sova på den nedre delen varje kväll. Då kan det vara en rolig idé att göra om sängdelen till en soffa. De sidopaneler som man har valt att utrusta den nedre sängdelen med är nämligen tillräckligt höga för att man med fördel ska kunna använda dessa som ryggstöd. En sängbotten följer med i samband med beställning. Observera att sängens översta del inte lämpar sig för barn under 6 år.

Fördelar

 • Praktiskt säng med snygg design
 • Möjlighet till utdragbar sängdel
 • Båda sängarna mäter 90×200 cm
 • Nedre delen kan användas som soffa
 • Fungerar för tillbehör i serien “Möjlighet”
 • Stege som kan placeras på båda sidor

Vad säger kunderna?

Det är inte alltid man kan hitta fullt så många recensioner och omdömen om en produkt som man kanske kunde vilja. Utifrån design och funktioner tror vi dock att Vitval är en allmänt mycket uppskattad och populär våningssäng till ett riktigt bra pris. Den är ordentlig och trygg samt uppfyller alla säkerhetskrav för att ge dina barn (eller dig som vuxen) en så god natts sömn som möjligt.

Vestervig Våningssäng

Vestervig Våningssäng

Vestervig våningssäng hittar du på Jysk som idag är ett självklart val för många som ska köpa en ny våningssäng eller annan typ av inredning till hemmet. Den här våningssängen har en lite mer unik design då den övre delen av sängen är mindre än den nedre. Den övre delen mäter 80×200 cm och den nedre mäter 120×200 cm. Det betyder att den nedre delen med fördel kan användas som en dubbelsäng om man skulle vara i behov av fler sovplatser, kanske när en förälder behöver sova över i rummet eller om syskonen vill kunna sova tillsammans ibland.

För att sängen ska få sig en ordentlig stabilitet som den har är den tillverkad i massivt trä från gran. Detta trä är ett mycket hållbart och naturvänligt material som gör att sängen kan stå sig länge. Här får du med en sängbotten till båda delarna av våningssängen och du kan därefter själv välja om du vill addera en skummadrass eller en resårmadrass med en bäddmadrass ovanpå. När sängen är monterad är den dock inte speciellt hög, vilket gör att den lämpar sig riktigt bra för mindre barn. Den totala höjden är 131 cm.

Bra förvaringsmöjligheter

Förvaring är väldigt viktig i ett rum som är lite mindre och då är Vestervig ett riktigt bra alternativ. Höjden under sängen mäter 22 cm, vilket gör att du absolut får plats med förvaringslådor under den om du är i behov av förvaring. Förvaringslådor är mycket praktiska och rymmer allt från leksaker till kläder eller annat som du vill stuva undan.

Fördelar

 • En större och en mindre säng
 • Bra förvaringsmöjligheter under sängen
 • Lägre våningssäng på 131 cm
 • Tillverkad i massivt trä från gran
 • Bredd på 120 cm

Vad säger kunderna?

Vestervig våningssäng har fått mycket bra recensioner och kunderna är eniga om att Vestervig är ett riktigt bra köp. Sängen knarrar inte och står stadigt på sin plats, samtidigt som den är enkel att montera ihop och den håller länge. Finns det något att anmärka på är det att den nedre delen av sängen inte rymmer en 120 cm resårmadrass lika bra som den borde. En mindre madrass eller en skummadrass är därför att rekommendera.

Tavlund

Tavlund

Tavlund är ytterligare en skapelse från det kända möbelföretaget Jysk, men den här sängen skiljer sig otvivelaktigt från mängden. Denna säng är inte skapad som en våningssäng, utan utformad som en loftsäng istället. Vi tycker dock att den är tillräckligt snygg, häftig och prisvärd att den måste vara med i recensionen ändå. Tavlund är en säng med en mycket unik design som får rummet att kännas exklusivt och lyxigt. Här har man valt att satsa på en ordentlig trappa istället för en stege och under sängen finns ett stort utrymme som kan användas till förvaring eller till ett skrivbord. Det här är en säng för den som gillar det lite mer futuristiska och som vill att sängen ska stå i huvudfokus i sovrummet!

Tavlund loftsäng är en hög säng på hela 194 cm. Det betyder att sängen inte lämpar sig för barn under 6 år, även om den har höga och ordentliga sängpaneler som skyddar från fall. Under sängen hittar du ett utrymme på hela 158 cm och till det hör såväl skrivbord som hyllor och lådor. På så sätt kan du kombinera flera olika möbler på en och samma golvyta och få plats med allt som du eller ditt barn behöver i sitt rum.

Material och storlek

En stor och hög säng behöver vara tillverkad i ett ordentligt material för att den ska bli solid och pålitlig. Det är ett krav som Tvalund väl uppfyller. Tavlund mäter 194 cm i höjd och är 204 cm bred. Själva liggytan är dock på 90×200 cm. Istället för stål, som annars är vanligt förekommande, har man valt att tillverka sängen i konstfanér som MDF, PVC och en träfiberskiva. Färgerna som man har använt sig av är grått och vitt, vilket ger ett modernt intryck.

Fördelar

 • Stor och stabil säng på 194 cm i höjd
 • Exklusiv och lyxig design
 • Liggyta på 90×200 cm
 • Ordentliga sängpaneler
 • Skrivbord och förvaring inkluderat

Vad säger kunderna?

En stor säng med många lådor, skrivbord och andra ting som gör den unik men som också gör att det tar en stund att skruva allt ihop. Det är något som tidigare kunder till Tavlund loftsäng har fått uppleva. Utöver själva monteringen är de dock mycket nöjda över sängen och kallar den både stabil, snygg och säker. Det som uppskattas mest är de otroliga ytorna som gör förvaringen lättare än någonsin.

Mydal

Mydal

Är du på jakt efter en mycket bra och prisvärd våningssäng bör du kolla in IKEAs Mydal. Sängen är tillverkad av massivt trä, vilket gör den otroligt stadig och hållbar och priset passar för de allra flesta människors plånböcker. Materialet är mycket slitstarkt och tåligt. Det gör att sängen med fördel kan användas till flera generationer eller varför inte återvinna den när den inte ska användas längre. Här har du själv möjlighet att bestämma om du vill att sängens stege ska sitta på den vänstra eller den högra sidan av sängen. Det ger en flexibilitet som annars kan vara svår att uppnå med en säng av detta slag.

Har du en begränsad yta är Mydal våningssäng ett mycket bra alternativ. Här har man satsat på att göra våningssängen i en mellanhög storlek, men observera att barn under 6 år inte bör sova i den övre delen i höga våningssängar eller loftsängar. Har du mindre barn är det därför bättre att satsa på mindre alternativ. Sängkläder och madrass är något som du får köpa separat, men ribbotten till båda delarna av sängen medföljer i samband med köp.

Material

För att skapa en tillräckligt miljövänlig och grön säng som det bara går har man sett till att tillverka Mydal i massiv furu som verkligen håller och som ger en solid och stadig säng. Sängen har man sedan valt att betsa och därefter applicera akryllack som är klar i färgen. Till bottenribborna har man använt sig av pressad plywood från bokträdet, men även från björk. Du rengör sängen enkelt med en fuktad trasa och vanligt rengöringsmedel.

Fördelar

 • Prisvärd våningssäng
 • Justerbar stege (vänster eller höger sida)
 • Bestående och säker konstruktion
 • Enkel att montera
 • Perfekt för den med begränsad yta

Vad säger kunderna?

Mydal är en snygg och klassisk våningssäng som fyller sin funktion på alla sätt och vis. Både den övre och den nedre sängen är 90×200 cm, vilket betyder att både barn och vuxna kan använda sig av dem. Den traditionella designen gör att den passar både i sommarstugan som i det moderna barnrummet i storstan och många uppskattar att den är fri från gnissel och knarr, något som annars kan störa sömnen väldigt mycket.

Bakhuse våningssäng

Bakhuse

Har du svårt att få ditt barn i säng varje kväll? Då kommer det snart att vara ett minne blott. Bakhuse ser inte ut som den klassiska våningssängen, utan är istället en loftsäng i form av en koja. Den låga höjden gör den ytterst lämpad även för mindre barn och tack vare höga sängpaneler som liknar ett hus och ett staket kan ditt barn sova harmoniskt och obekymrat hela natten. Den som föredrar kan med fördel använda det nedre utrymmet under sängen för att lägga till en extrasäng och förvandla kojan till en våningssäng alternativt använder man utrymmet till ett skrivbord eller förvaringslådor.

Det går inte att sticka under stol med att det just är den häftiga designen som gör den här sängen så himla spännande, åtminstone för barn. Som tidigare nämnt är sängen formad som en liten trädkoja och istället för klassiska sängpaneler har man valt att skapa några som ser ut som ett staket. När ditt barn går och lägger sig på kvällarna kommer det kännas som att den sover i en egen liten koja. Stegen är placerad längst nere vid fotändan för att säkerställa att barnet inte ramlar ut.

En låg loftsäng med mycket förvaring

Hur du väljer att använda utrymmet under sängen är naturligtvis upp till dig själv. Här finns det tillräckligt med utrymme för att sätta in en till säng och skapa en egen våningssäng, eller så kan du sätta in ett skrivbord, skapa en läshörna eller varför inte få plats med barnets alla kläder. På sidan av sängen hittar du även en inbyggt bokhylla som blir utmärkt för böcker, pyssel eller barnets favoritprylar.

Fördelar

 • Häftig säng med härlig design
 • Passar alla barn som älskar kojor
 • Stor flexibilitet med utrymmet under sängen
 • Sängyta på 90×200 cm
 • Solid konstruktion

Vad säger kunderna?

Vad säger då kunderna (eller barnen) som har testat på denna loftsäng/våningssäng från Jysk? Majoriteten av alla kunder är mycket nöjda och tycker att sängen är otroligt vacker och utmärkt för både sömn och lek. Några menar att sängen är en aning knarrig och att det gäller att den verkligen står på ett slätt och plant golv för att kunna vara fast och i jämvikt. Även om sängen är tillverkad av massivt trä är det främst designen som lockar till sig många köpare och vi kan förstå varför!

Plovstrup våningssäng

Plovstrup

Den som vill ha en enkel våningssäng till ett riktigt lågt pris bör titta närmare på Plovstrup. Plovstrup är tillverkad i stål och har en mycket diskret och traditionell design och kan liknas med de sängar som man ofta ser på vandrarhem eller motell. Det betyder dock ingenting negativt. Den kraftiga metallen gör att sängen står stadigt och eftersom både överdel och underdel mäter 90×200 cm kan både vuxna och barn använda sig av den. Då sidopanelerna på överdelen av sängen inte är speciellt höga rekommenderar vi dock inte sängen för barn under 6 år.

Plovstrup har en höjd på 160 cm vilket gör att den hamnar på en mellannivå. Det finns våningssängar som är både lägre och högre, allt för att du ska kunna hitta en som passar dig och dina barns behov. Eftersom sängens konstruktion inte är lika stadig som en som är tillverkad i massivt trä skulle vi säga att den här passar bäst till lite större barn i en högre ålder. Det gäller även när man tittar på stegen till sängen. Även om den står stadigt är den tillverkad av smala metallskenor och går helt lodrätt. Det krävs en viss teknik och ålder för att ha lärt sig klättra på en sådan.

Minimalistisk design

Att inreda sitt hem minimalistiskt är något som har blivit allt mer populärt och med Plovstrup våningssäng kan du ro inredningsstilen i hamn på bara ett litet kick. Sängen ger inte mycket väsen av sig och eftersom den är vitmålad smälter den bra in med de allra flesta hem- och inredningsstilar. Våningssängen är dock inte delbar, vilket betyder att du inte kommer att kunna separera den till två sängar.

Fördelar

 • Höjd på 160 cm
 • Minimalistisk och stilren design
 • Passar till vuxna eller större barn
 • Enkel och snabb att montera
 • Tillverkad i metall
 • Passar till skummadrass eller resårmadrass

Vad säger kunderna?

Det råder en hel del delade meningar om huruvida Plovstrup är den bästa våningssängen på marknaden eller inte. Majoriteten av alla kunder tycker att det är en utmärkt våningssäng som uppfyller förväntningarna och att det låga priset gör det hela ännu bättre. Dock är det också många som menar att sängen lämpar sig bäst för tillfälliga övernattningar, till exempel barnbarnen kommer på besök eller när ni är i sommarstugan. För att förhindra att sängen gnisslar bör du fästa den ordentligt i väggen. På så sätt får du en säng som du eller dina barn kan sova lugnt och säkert i, utan att behöva vakna till av jobbig knarr.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar