Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer

Bästa bäddsoffa
Vår syn på marknadens bästa bäddsoffor 2023

Enligt vår forskning och analys Vi har valt produkter som ger högt betyg på de parametrar vi utvärderar dem på, men inte en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

5 Analyserad produkt
Baserat på analys
Utarbetad av experter Bakom Bedzzz är ett specialiserat team av experter inom konsumentvaror, vars huvuduppgift är att ge dig den bästa vägledningen för att hitta den bästa produkten för dina behov.

Behöver du en extrasäng för gäster men har inte tillräckligt med utrymme? Tack och lov finns det en lösning som kombinerar funktionalitet och platsbesparande design: bäddsoffor. På dagen fungerar den som en bekväm sittplats, och på natten förvandlas den enkelt till en mysig säng. Dagens bäddsoffor erbjuder högkvalitativa madrasser och innovativa mekanismer för att säkerställa en vilsam natts sömn. Den största fördelen med bäddsoffor är deras platsbesparande egenskaper. De är idealiska för små bostadsutrymmen och kan enkelt fällas ihop. I den här artikeln fördjupar vi oss i marknadens bästa bäddsoffor och utforskar deras förbättrade komfortfunktioner och effektivitet. Med hjälp av vår guide kan du fatta ett välgrundat beslut om några av marknadens bästa bäddsoffor, vilket garanterar ett välkomnande utrymme för gäster samtidigt som du maximerar ditt begränsade utrymme.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vårt urval med två nya bäddsoffor. Vi har valt ut dessa bäddsoffor eftersom de erbjuder mervärde i form av livslängd och användbarhet, men även design. Den första modellen är KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL som är en mycket högkvalitativ och justerbar bäddsoffa, och den andra är Beliani Senja Bed Sofa som har en mycket snygg design.

Tidigare ändringar:

29. september 2023

Vi har flyttat Diablo Luxury Generation II, Bäddsoffan Mura till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

8. augusti 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

Så utvärderar och levererar vi produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. VI har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om det kan påverka vårt urval av produkter för våra artiklar, baseras våra rekommendationer alltid på redaktörens professionella bedömning av de bästa produkterna.

Vårt research-team utvärderar produkter baserat på följande parametrar:

  1
 • Produkttester från expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data om våra läsares preferenser

Ovanstående är en fråga om pris och kvalitet. Det är viktigt att notera att rankningen inte är en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda bäddsoffor

Observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några oberoende tester inom denna produktkategori, och att vi i första hand har analyserat kundernas egna recensioner av produkten. Kundrecensionerna har analyserats i förhållande till produktens egenskaper och pris.

Mest justerbara bäddsoffa test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL - multifunktionell bäddsoffa med kvalitetsdesign

KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL är en unikt utformad bäddsoffa med fyra olika fällbara delar som kan användas för att förvandla soffan till en mängd olika praktiska möbler. Den här bäddsoffan kan därmed användas som mer än bara en säng eller soffa, och är optimal för dig som letar efter en snygg möbel med många användningsområden.

KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL
Mest justerbara bäddsoffa

Dagens bästa priser och erbjudanden på KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Unik hopfällbar design
 • XL modell i sex olika färger
 • Slitstarkt polyester och minnesskum

Recension: En detaljerad recension av KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL

Detaljer

  • Storlek: 210 x 140 cm
  • Material: 100 % polyester
  • Antal färgalternativ: 6
  • Madrass ingår

Den här hopfällbara bäddsoffan från KlipKlap har fångat vår uppmärksamhet främst tack vare dess unika design som gör att den kan fällas ihop och justeras till mer än bara en säng. De separata delarna kan staplas på varandra och bilda en bekväm soffa, men de kan också fällas ut för att bilda en säng eller en lekplats för barnen. Justeringarna kan dessutom anpassas efter dina preferenser och din inredning.

Utöver bäddsoffans design är den fina polystyren med en martindale-faktor på 120 000 otroligt robust och slitstarkt. Vidare får soffan en bekväm form av dess insida som är fylld med skum. Bäddsoffan KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL är en rejäl möbel som kan fällas ut till en dubbelsäng som med säkerhet kommer att imponera på dina övernattande gäster. Dess design är mycket modern och minimalistisk, och passar därmed i en futuristisk och minimal inredning. Du kan dessutom välja mellan sex olika färger, vilket innebär att soffan garanterat kommer att smälta in i många olika interiörer.

Mer om KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL

Detaljer

 • Storlek: 210 x 140 cm
 • Material: 100 % polyester
 • Antal färgalternativ: 6
 • Madrass ingår

Skäl att köpa

 • Kan användas som soffa, säng eller lekplats
 • Konstruktion med slitstark polyester och bekväm skumfyllning
 • Minimalistisk, futuristisk design med sex färger att välja mellan
 • Lika stor som en dubbelsäng när den är utfälld
 • Två kuddar ingår

Skäl att undvika

 • Har eventuellt inte optimal ventilationsförmåga

Bedzzz's vurdering

Efter vår granskning av bäddsoffan KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL kan vi konstatera att det är en otroligt mångsidig möbel – perfekt för moderna hem. Möbelns multifunktionalitet som soffa, säng och lekplats är en stor fördel eftersom det ger praktiska lösningar för olika behov. Bäddsoffans konstruktion med slitstarkt polyestertyg och bekväm skumfyllning garanterar både hållbarhet och komfort, vilket är avgörande när det gäller sittmöbler. Den minimalistiska, futuristiska designen, som finns tillgänglig i sex färger, ger ett estetiskt mervärde och gör den till ett elegant tillskott i alla rum. Om du planerar att regelbundet använda bäddsoffan som en säng bör du emellertid notera dess eventuellt bristande ventilationsförmåga. Denna orsakas av kombinationen av polyester och skumplast och kan utgöra ett problem både när det gäller komfort och underhåll.

Sammantaget anser vi dock att bäddsoffans något sämre ventilation är ett mindre problem jämfört med dess övergripande kvalitet. Vi tycker att bäddsoffan KlipKlap KK 3 Fold Sofa XL utmärker sig med sin mångsidighet, design och funktionalitet, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som söker en multifunktionell möbel.

Bäddsoffa med snyggast design test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Beliani Senja Bed Sofa - bäddsoffa med elegant design tillverkad av hållbara material

Den här bäddsoffans retrodesign kommer utan tvekan att imponera på dig lika mycket som den har imponerat på oss. Bäddsoffan Beliani Senja är inspirerad av 70-talets modernism och pryds av en vacker sammet som gör den unik, utan att på något sätt vara störande eller obehaglig för ögat.

Beliani Senja Bed Sofa
Bäddsoffa med snyggast design

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beliani Senja Bed Sofa:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Klädd i sammet med en retrodesign
 • Tre sittplatser med skumfyllning
 • Snabb och enkel hopfällning för sängen

Recension: En detaljerad recension av Beliani Senja Bed Sofa

Detaljer

  • Storlek: 200 x 110 cm
  • Material: 100 % polyester, eukalyptusträ, skum
  • Antal färgalternativ: 2
  • Garanti: 10 år

Bäddsoffan Beliani Senja är klädd i sammet som ger en distinkt och ögonfångande glans. Soffans utformning är långt ifrån gammal, utan bara inspirerad av dåtidens design. Dess nedtonade linjer skulle passa i en modern, minimalistisk inredning, såväl som i en rik “art deco”-lägenhet. I vilket fall som helst är det en otroligt elegant bäddsoffa som med säkerhet kommer att falla många i smaken.

Vad gäller det praktiska är bäddsoffan mycket välkonstruerad. Den har bland annat robusta träkomponenter, tillverkade av eukalyptusträ som är ökänt för att vara motståndskraftigt mot fukt och röta. Soffans tyg är välstickat och, i kombination med polyesters hållbarhet, förstärker sammetsvävningen mot slitage. Fyllningen består huvudsakligen av mjukt skum som lovar mycket komfort – vare sig det gäller sömn eller avkoppling. Eftersom det är en bäddsoffa kan möbeln fällas ut till en säng som mäter 200 x 110 centimeter, vilket är tillräckligt för en sovande. Som soffa har möbeln tillräckligt med utrymme för att bekvämt rymma tre sittande. Omställningen från säng till soffa sker snabbt och enkelt med ett enda klick på spärren.

Observera: Eukalyptusträ är känt för sin hållbarhet och slitstyrka. Träet kräver emellertid grundläggande skötsel, bland annat att det hålls borta från direkt solljus och behandlas med jämna mellanrum. Genom att underhålla soffans träkomponenter säkerställer du att din bäddsoffa kan användas i många år framöver.

Mer om Beliani Senja Bed Sofa

Detaljer

 • Storlek: 200 x 110 cm
 • Material: 100 % polyester, eukalyptusträ, skum
 • Antal färgalternativ: 2
 • Garanti: 10 år

Skäl att köpa

 • Bekväm tresitssoffa
 • Elegant design med två färgalternativ
 • Enkel att fälla ut till en säng
 • Slitstarkt tyg och robusta träkomponenter
 • Garanti på tio år

Skäl att undvika

 • Vid bristande skötsel kan komponenterna av eukalyptusträ missfärgas

Bedzzz's vurdering

Under vår granskning av bäddsoffan Beliani Senja blev vi imponerade av möbelns multifunktionella design och övergripande kvalitet. Som en tresitsig soffa ger den gott om utrymme och bekväma sittplatser. Soffans enkla konvertering till en säng är en annan berömvärd detalj, eftersom det gör den perfekt för hem med begränsat utrymme eller som frekventa har övernattande gäster. Bäddsoffans design är visuellt tilltalande och erbjuder två färgalternativ som passar olika inredningar. Konstruktionen som består av robusta träkomponenter och slitstarkt tyg garanterar hög hållbarhet, vilket dessutom bekräftas av garantin på tio år. Trots att träslaget eukalyptus kan missfärgas om det inte sköts ordentligt, ser vi det som en möjlighet att utföra enkelt, men regelbundet, underhåll för att bevara soffans elegans. Vi anser att därför att detta lilla underhållsarbete vida uppvägs av soffans hållbarhet, mångsidighet och design.

Moma Grain - Klassisk bäddsoffa med förvaringsmöjligheter

Moma Grain bäddsoffa är utformad för att erbjuda överlägsen komfort och stöd med sina 30 kilo stoppning av kallskum. Moma Grain passar dig som söker en pålitlig och bekväm sitt- och sovlösning, och vänder sig till individer och hushåll som prioriterar vilsamma nätter och mysig lounging.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Moma Grain:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Karaktäristisk struktur med traditionellt utt
 • Personlig komfort med ett brett urval av bädd
 • 30 kilo stoppning med kallskum

En detaljerad recension av Moma Grain bäddsoffa

Detaljer

  • Storlek: 140 x 200 cm
  • Material: polyester
  • Förvaring
  • Antal färgalternativ: 4
  • Garanti: Madrass ingår
  • Madrass ingår
  • Justerbara alternativ: ?

Moma Grain bäddsoffa har en klassisk och slitstark textil som kallas Grain, känd för sin traditionella grova vävstruktur. Tyget ger bäddsoffan en unik touch och gör den till ett elegant och hållbart val. Grain-tygets karaktäristiska struktur framhäver soffans mjuka ytor, vilket ger en vacker design och hög komfort. Genom att dra ut sitsen och fälla ned ryggstödet förvandlas soffan enkelt till en bekväm sovplats. Dessutom har den ett praktiskt förvaringsutrymme i den fyrkantiga sockeln, vilket hjälper dig att hålla ditt vardagsrum organiserat och fritt från röra.

Moma Grain bäddsoffa finns i en bekväm storlek på 140 x 200. För dig som har begränsat utrymme eller behöver en extra sovplats, erbjuder den här bäddsoffan en smidig och platsbesparande sovlösning. Vad beträffar komfort är Moma Grain bäddsoffa utrustad med 30 kilo stoppning av kallskum, vilket ger en mjuk och stödjande sitt- och sovupplevelse. Vila, koppla av och njut av ditt favorittvprogram med högsta komfort. För att säkerställa att du blir nöjd erbjuder Bedre Nætter en riskfri provperiod på 100 nätter med Moma Grain bäddsoffa, för att säkerställa att du är helt nöjd med ditt köp. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd, hjälper företaget dig med retur eller byte inom provperioden.

Mer om Moma Grain

Detaljer

 • Storlek: 140 x 200 cm
 • Material: polyester
 • Förvaring
 • Antal färgalternativ: 4
 • Garanti: Madrass ingår
 • Madrass ingår
 • Justerbara alternativ: ?

Skäl att köpa

 • Ergonomisk design
 • Tryckavlastande stöd
 • Inbyggd förvaring
 • 100 nätters riskfri provperiod

Skäl att undvika

 • Bäddmadrass måste köpas separat
 • Utbudet av färger kunde vara bredare

Vårt omdöme

Moma Grain bäddsoffa imponerar med sin tidlösa design, praktiska funktioner och slitstarka textil. Dess karakteristiska struktur och traditionella uttryck ger elegans till alla utrymmen och förvandlas enkelt till en bekväm sovplats när det behövs.

Även om behovet att köpa en bäddmadrass separat kan vara en nackdel, låter det dig samtidigt anpassa din bäddsoffa för dina individuella komfortpreferenser. Även om färgutbudet skulle kunna vara bredare, garanterar de klassiska färgalternativen att Moma Grain passar in med olika inredningsstilar, och Grain-tygets hållbarhet uppväger det begränsade urvalet.

Classi Bouclé - Lyxig och ekologisk bäddsoffa

Classi Bouclé bäddsoffa utmärker sig genom att erbjuda två lager pocketfjädrar, vilket lägger grunden för kompromisslös komfort och stöd. Denna genomtänkta designkomponent gör den till ett perfekt val för dig som prioriterar balans mellan avkoppling och design för ditt vardagsrum.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Classi Bouclé:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Lyxigt bouclétyg i en elegant och extravagant
 • Enkel justering med smart konvertibel funktio
 • Hållbar sittyta med två lager pocketfjädrar

En detaljerad recension av Classi Bouclé bäddsoffa

Detaljer

  • Storlek: 140 x 200 cm
  • Material: polyester
  • Antal färgalternativ: 4
  • Garanti: ?
  • Madrass ingår
  • Justerbara alternativ: ?

Classi Bouclé Bäddsoffa är en hållbar och funktionell möbel som inte kompromissar med estetiken. Bouclétextilen, som är känd för sin hållbarhet och långa livslängd, ger bäddsoffan en tilltalande och organiskt inspirerad design. Detta gör bäddsoffan till ett perfekt val för dig som vill ha ett robust, men ändå elegant, tillskott till sitt vardagsrum. Bäddsoffan är utrustad med två lager pocketfjädrar i sitsen, för jämnt stöd. Tillsammans med tjock skumstoppning i armstöd och rygg ger den en bekväm sittupplevelse. Detta designövervägande säkerställer dessutom att du får optimalt kroppsstöd när du använder denna produkt, antingen för att sitta eller sova.

När det kommer till design har bäddsoffan en intressant balans mellan olika kontrasterande element. Designen är inspirerad av enkelheten och elegans i cirkelmönster, vilket representeras i det rundade ryggstödet och samspelet mellan de tjocka madrasserna och den runda sockeln.
Bouclé bäddsoffa är konstruerad med en enkel, manuell förvandlingsfunktion som sköts genom ett handtag som drar ut det övre lagret av madrassen. Denna funktion ger dig flexibilitet nog att omvandla ditt vardagsrum efter dina behov på ett ögonblick och ger extra sovutrymme när det behövs.

Produkten levereras med en provperiod på 100 nätter, så att du kan testa den i lugn och ro i ditt hem, för att se till att den uppfyller dina förväntningar. Detta sänker inköpsrisken, ger ett extra lager av säkerhet och säkerställer att du får maximalt värde för din investering.

Mer om Classi Bouclé

Detaljer

 • Storlek: 140 x 200 cm
 • Material: polyester
 • Antal färgalternativ: 4
 • Garanti: ?
 • Madrass ingår
 • Justerbara alternativ: ?

Skäl att köpa

 • Prisnominerad design
 • Två valfria bäddmadrasser
 • 100 nätters riskfri provperiod
 • Iögonfallande design
 • Tryckavlastande stöd

Skäl att undvika

 • Längre leveranstid på 35-45 arbetsdagar
 • Finns endast i fyra färger

Vårt omdöme

Classi Bouclé bäddsoffa sticker ut med sin lyxiga bouclétextil, hållbara konstruktion och två lager pocketfjädrar som ger oöverträffad komfort. Dess manuella omvandlingsfunktion säkerställer enkel användning, vilket gör den till ett mångsidigt tillskott till ditt vardagsrum. Med den riskfria provperioden på 100 nätter garanteras du dessutom ett tryggt köp. Med det sagt har bäddsoffan en lång leveranstid på 35-45 arbetsdagar, vilket vi dock vill hävda kompenseras av produktens kvalitet och långa livslängd.

Soffan kommer endast i fyra färger, men varje nyans har noggrant valts ut för att förstärka bouclétextilens organiska utseende och för att kunna passa in i en mängd olika inredningsstilar. Vi anser att bäddsoffans fördelar helt klart överväger dess nackdelar och utgör ett övertygande alternativ för dig som söker stil och funktionalitet i ett och samma paket.

Karup Design Roots Bäddsoffa - Med futonmadrass

Karup Design Roots bäddsoffa levereras med en futonmadrass, vilket ger en distinkt touch av komfort till dess multifunktionella struktur. Denna egenskap passar dig som bor i en mindre lägenhet inne i stan och dig som ofta har vänner eller familj på besök över natten, och vill kunna utlova bekväm vila.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Karup Design Roots Bäddsoffa:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Soffa och dubbelsäng med ryggstöd
 • Ram av FSC-certifierad furu
 • Levereras med en futonmadrass

En detaljerad recension av Karup Design Roots Bäddsoffa

Detaljer

  • Storlek: 100 x 160 cm
  • Material: bomull/polyester
  • Antal färgalternativ: 13
  • Garanti: ?
  • Madrass ingår
  • Justerbara alternativ: ?

Roots bäddsoffa är tillverkad med en robust fururam som garanterar hållbarhet och stabilitet. Den högkvalitativa ramen klarar en maxvikt på 250 kilo och passar enkelt olika kroppstyper och ger en säker, stadig struktur för både sittande och sovande. En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos bäddsoffan är dess mångsidighet. Denna anmärkningsvärda möbel fungerar som mer än bara en bekväm soffa. Med en snabb och enkel justering förvandlas den till en säng med ett lutande ryggstöd för en avslappnad loungeupplevelse. För fullständig vila kan du enkelt fälla ut hela soffan som då omvandlas till en vanlig dubbelsäng, med en storlek på 140 x 200 cm. Denna utrymmesbesparande lösning passar hem där varje kvadratmeter räknas eller för dig som ofta har gäster på besök.

Förutom sin mångsidiga design och överlägsna konstruktion har denna bäddsoffa ett högkvalitativt tyg i bomullsblandning, med 80% bomull och 20% polyester. Detta tyg garanterar lång livslängd samtidigt som den erbjuder den komfort och andningsförmåga som återfinns i naturtextilier. För att förlänga livslängden på din bäddsoffa och bibehålla dess ursprungliga skick rekommenderas att du bäddar sängen med ett lakan.

Mer om Karup Design Roots Bäddsoffa

Detaljer

 • Storlek: 100 x 160 cm
 • Material: bomull/polyester
 • Antal färgalternativ: 13
 • Garanti: ?
 • Madrass ingår
 • Justerbara alternativ: ?

Skäl att köpa

 • Enkel installation och justering
 • Utrymmesbesparande
 • Snygg och tidlös design
 • Trädetaljer av massiv furu
 • Stoppning av återvunnet material

Skäl att undvika

 • Får endast tvättas med en torr och ofärgad trasa

Vårt omdöme

Karup Design Roots bäddsoffa är en triumf för mångsidiga möbler av hög kvalitet. Med sin robusta furustomme, mångsidiga design och blandade premiumtyg erbjuder den oöverträffad komfort och bekvämlighet. Denna bäddsoffa kan enkelt anpassas efter dina behov, oavsett om du vill koppla av i en bekväm soffa, slappa på ett lutande ryggstöd eller sova i en fullstor säng. Dess kapacitet att hålla upp till 250 kilo och dess enkla monterings- och justeringsprocess gör den till ett användarvänligt val för alla hem.

Den största utmaningen med bäddsoffan, som med många tygklädda möbler, är rengöring. Även om det kan verka begränsande att endast kunna rengöra soffan med en torr och ofärgad trasa, utgör detta ett mindre besvär jämfört med den hållbarhet och livslängd som tyget erbjuder. Dessutom kan den rekommenderade användningen av ett lakangöra mycket för att minska risken för fläckar och för rengöringsfrekvens. Denna lilla investering i omsorg resulterar i ett långvarigt, elegant och bekvämt tillskott till din heminredning.

5 saker att tänka på innan du köper bäddsoffor

 • Storlek

  För att säkerställa att din bäddsoffa passar in i ditt hem rekommenderar vi att du mäter bredden och längden på bäddsoffan och på det utrymme du vill placera den i. Se till att kontrollera bredden och längden på soffan även utfälld. Moderna bäddsoffor finns i flera storlekar, inklusive tvåsitsiga och tresitsiga, med en motsvarande madrass eller sovstorlek baserad på måtten på soffan i sittform. För kompakta utrymmen kan en 80 x 200 bäddsoffa vara ett bra val, vilket är väl anpassat för en person. Om plats inte är ett problem kan du däremot välja en bäddsoffa med måtten 160 x 200, vilket kan erbjuda en mysig säng för två. Den totala bredden på en sådan soffa, inklusive armstöd, kan mäta cirka 210 centimeter. För vardagsbruk, särskilt om den ska användas av vuxna, är en 140 x 200 bäddsoffa lämplig även i ett litet utrymme. Denna storlek kan bekvämt rymma en person, men klarar av att rymma två om det kniper.

  Obs: En stor soffa betyder inte nödvändigtvis en stor säng, så du måste kontrollera både soffan och
  sängen för att säkerställa att de är tillräckligt stora för dina behov.

 • Material

  Precis som med alla andra soffor är tyget och stoppningen i en bäddsoffa viktiga eftersom de kan göra stor skillnad för din bäddsoffas livslängd och utseende. Du kan välja mellan många alternativ: bomull, linne, läder, sammet och ull är några av de mest populära tygerna för soffor. Bomull är ett mjukt tyg som andas väl, men som måste skötas ordentligt för att hålla i längden. Även linnesoffor andas, men är mer slitstarka än bomull, vilket gör soffor i linnetyg till ett bra alternativ för regelbunden användning.

  Fibrerna är dock kända för att försvagas när de utsätts för direkt solljus, så du bör överväga detta om du vill placera din soffa direkt framför ett fönster. Lädersoffor är det mest slitstarka alternativet och är lämpliga för att avvisa dammkvalster, djurhår och andra allergener. De kan vara dyrare jämfört med andra material, och de kan kännas kalla under vintern och svettiga under sommaren om du inte har rätt inomhustemperatur. Om du vill ha en lyxig look och mjuk textur kan du överväga att köpa en sammetssoffa. Nackdelarna med detta tyg är dock att det kan slitas ut snabbt vid användning och att det i allmänhet är mer utmanande att rengöra än andra tyger. För dig som vill ha ett mjukt alternativ som är mycket motståndskraftigt mot mögel och allergener kan ull vara ett alternativ, även om det är dyrare än bomull och linne och inte lämpar sig för varma miljöer.

 • Utfällningsmekanism

  Det är viktigt att tänka på vilka typer av mekanismer som finns tillgängliga (klick-klack, utfällbar och utdragbar) eftersom det direkt påverkar funktionaliteten och den övergripande användarupplevelsen på din bäddsoffa. Klick-klack-mekanismen är känd för sin enkelhet och användarvänlighet. Den innebär vanligtvis en trestegsprocess (klick, klack och lås) för att växla mellan soff- och sängposition. Denna mekanism är kompakt, vilket gör den lämplig för mindre utrymmen, och erbjuder en rad olika stilar och mönster att välja mellan.

  Klick-klack bäddsoffor kan dock offra viss komfort och hållbarhet jämfört med andra mekanismer. Sitt- och liggytorna kanske inte är lika fasta, och med tiden kan gångjärnen eller låsmekanismerna slitas ut, vilket påverkar funktionaliteten. Den utfällbara mekanismen, även känd som en sovsoffa, ger en större sovyta och en robust ram. Den fälls vanligtvis ut för att förvandla soffan till en säng, och madrassen förvaras vanligtvis inuti sofframen. Utfällbara bäddsoffor erbjuder en bekväm madrass för en god natts sömn och är relativt enkla att ställa in och fälla ut. De kräver dock extra utrymme framför soffan för full förlängning, så de kanske inte är lämpliga för rum med begränsad golvyta. Vissa modeller kan också ha ett märkbart mellanrum mellan sittdynorna och madrassen. Utdragsmekanismen består av en sängram som skjuts ut eller fälls upp under sittytan. Madrassen förvaras vanligtvis i sofframen och kan dras ut för att omvandla soffan till en säng. Utdragbara bäddsoffor erbjuder en rymlig sovyta och en bekväm madrass. De är i allmänhet lätta att ställa in och omvandla, vilket gör dem till ett bekvämt val för övernattande gäster. I likhet med utfällbara bäddsoffor kräver dock utdragbara modeller extra utrymme för att sängen ska kunna fällas ut helt, och vissa modeller kan ha ett märkbart mellanrum eller en stång mellan sittdynorna och madrassen.

 • Pris

  Budgetvänliga bäddsoffor kostar runt 2 500 SEK, och erbjuder grundläggande funktionalitet med enkla utfällningsmekanismer. Dessa soffor har vanligtvis en blygsam design och konstruktion med mer prisvärda material. Komfortnivån kan vara tillräcklig för tillfällig användning, men madrassen kan vara tunnare och mindre plyschig. I andra änden av spektrumet finns dyrare bäddsoffor, runt 50 000 SEK, med överlägsen kvalitet och design. De har ofta premiumklädselmaterial som högkvalitativt läder eller designtyg. Dessa bäddsoffor prioriterar komfort med avancerade madrassalternativ som Memory Foam eller pocketfjädring. Dessa bäddsoffor kan dessutom erbjuda extra funktioner som inbyggda förvaringsfack, justerbarhet eller lyxiga detaljer

 • Användar- och expertrecensioner

  När du letar efter en bäddsoffa är det en bra idé att läsa både användar- och expertrecensioner. Användarrecensioner kan ge dig en uppfattning om hur bäddsoffan känns i verkligheten, medan expertrecensioner kan ge insikter om möbelns konstruktion och kvalitet. Vi har inkluderat användar- och expertrecensioner i vår guide för att hjälpa dig att fatta det bästa köpbeslutet för dina behov.

arrow-more

Vad är en bäddsoffa?

En bäddsoffa, även känd som en sovsoffa eller en utdragbar soffa, är en typ av möbel som tjänar ett dubbelt syfte. Den fungerar som en soffa under dagen, och kan sedan enkelt omvandlas till en säng för att sova i på natten eller för att rymma övernattande gäster. En bäddsoffa har vanligtvis en hopfällbar eller utdragbar mekanism som gör att soffans ryggstöd kan lutas bakåt eller sätet dras framåt, så att den förvandlas till en plan eller delvis plan yta att sova på. Madrassen är vanligtvis integrerad i soffans struktur, dold under kuddarna eller förvarad i ramen. Bäddsoffor är en bekväm och platsbesparande lösning, särskilt i mindre vardagsrum eller flerfunktionella rum där det kanske inte är möjligt att ha en separat säng. De finns ofta i vardagsrum, gästrum, hemmakontor eller studiolägenheter, vilket ger ett mångsidigt sitt- och sovalternativ.

Är bäddsoffor bekväma att sova på?

Hur bekväm en bäddsoffa är att sova i kan variera beroende på flera faktorer, till exempel madrassens kvalitet, bäddsoffans utformning och individuella preferenser. Här är några punkter att tänka på när det gäller bäddsoffans komfort:

 • Madrassens kvalitet: Madrassens kvalitet och tjocklek spelar en viktig roll för hur bekväm en bäddsoffa är. Bäddsoffor av högre kvalitet har ofta madrasser som är särskilt utformade för att sova i, till exempel madrasser med Memory Foam eller pocketfjädrar. Dessa typer av madrasser ger bättre stöd och formar sig efter kroppen, vilket resulterar i förbättrad komfort jämfört med tunnare madrasser eller madrasser av lägre kvalitet.
 • Personliga preferenser: Komfort är subjektivt och kan variera från person till person. Vissa personer kan tycka att bäddsoffor är bekväma att sova på, särskilt om de föredrar en fastare sovyta eller tycker om känslan av Memory Foam. Andra kan ha andra komfortpreferenser och kan tycka att det är mindre bekvämt. Det kan vara bra att prova olika bäddsoffor eller läsa recensioner för att mäta den övergripande komfortnivån innan du fattar ett köpbeslut.
 • Användningsfrekvens: Användningsfrekvensen kan också påverka komforten. Om en bäddsoffa används ibland för gäster eller tillfälliga sovplatser, kan komforten vara mindre oroande. Men om den kommer att användas ofta som en primär säng, blir det viktigare att investera i en bäddsoffa av högre kvalitet med en bekväm madrass.
 • Extra toppers eller madrasskuddar: För att förbättra komforten i en bäddsoffa kan du överväga att använda madrasstopper eller madrasskuddar. Dessa extra lager kan ge extra dämpning, stöd och isolering, vilket gör sovytan bekvämare. Toppers eller bäddmadrasser i Memory Foam är populära val för att förbättra komforten i bäddsoffor.
 • Individuella faktorer, som kroppsvikt, sovställning och personliga preferenser, kan påverka hur bekväm en bäddsoffa är att sova på. Personer med olika kroppstyper eller specifika sömnbehov kan ha olika erfarenheter av bäddsoffans komfort.

Det är värt att notera att även om moderna bäddsoffor har förbättrats avsevärt när det gäller komfort jämfört med äldre modeller, kanske de fortfarande inte erbjuder samma komfortnivå som dedikerade sängar eller madrasser. Om optimal sömnkomfort är högsta prioritet kan en fristående säng eller madrass vara ett bättre alternativ. Men för tillfällig användning eller situationer med begränsat utrymme kan en väldesignad bäddsoffa av hög kvalitet vara en tillfredsställande sovlösning.

Vilken typ av madrass är bäst för en bäddsoffa?

Vilken typ av madrass som är bäst för en bäddsoffa beror på individuella preferenser och komfortbehov. Det finns dock några populära alternativ som ofta används i bäddsoffor:

 • Memory Foam-madrasser är kända för sina konturgivande och tryckavlastande egenskaper. De anpassar sig efter kroppens form och ger personligt stöd och dämpning. Memory Foam-madrasser kan erbjuda utmärkt komfort för en bäddsoffa och är ett populärt val för många människor.
 • Resårmadrasser består av ett nätverk av metallspiraler eller fjädrar som ger stöd och dämpning. De ger en mer traditionell känsla och är i allmänhet svalare än Memory Foam. Resårmadrasser kan vara ett lämpligt alternativ om du föredrar en fastare och mer responsiv sovyta.
 • Hybridmadrasser kombinerar fördelarna med Memory Foam och resårmadrasser. De har vanligtvis ett lager av Memory Foam ovanpå en resårmadrass. Hybridmadrasser ger balans mellan stöd, tryckavlastning och responsivitet, vilket gör dem till ett mångsidigt val för en bäddsoffa.
 • Latexmadrasser är kända för sin naturliga elasticitet och hållbarhet. De erbjuder en lyhörd och stödjande sovyta som formar sig efter kroppen samtidigt som den ger dämpning. Latexmadrasser är också allergivänliga och motståndskraftiga mot dammkvalster och mögel, vilket gör dem till bra alternativ för allergiker.

Hur förstärker man en bäddsoffa?

Med tiden tenderar bäddsoffor att sjunka ihop i mitten, där man sitter som mest. Detta ser inte bara tråkigt ut, utan blir också lätt obekvämt. Att sitta på en säckande bäddsoffa är som att sitta i ett hål. Den goda nyheten är att det finns några enkla saker du kan göra för att förstärka din bäddsoffa och få den att se ut och kännas som ny igen:

 • Stötta upp mitten av bäddsoffan med plywood: Att lägga till plywood är ett av de bästa sätten att förstärka en bäddsoffa. Plywood ger bäddsoffan något styvt att luta sig mot och hjälper till att fördela vikten jämnare. Det är också relativt enkelt att göra. Ta helt enkelt bort kuddarna och alla andra avtagbara delar av bäddsoffan. Mät sedan bredden och längden på ramen och skär ut en bit plywood så att den passar. Placera plywoodskivan ovanpå ramen och skruva fast den. Lägg tillbaka kuddarna.
 • Använd möbelremmar: Möbelremmar är ett annat enkelt sätt att förstärka en bäddsoffa. Dessa remmar går under bäddsoffans ram och hjälper till att stödja den underifrån. De är också justerbara så att du kan dra åt eller lossa dem efter behov. För att använda möbelremmar placerar du dem under ramen med jämna mellanrum. Justera sedan remmarna tills de är tillräckligt åtdragna för att ge stöd men inte så åtdragna att de är obekväma. 
 • Lägg till extra kuddar: Om din bäddsoffa börjar säcka är ett sätt att fixa det genom att helt enkelt lägga till fler kuddar. Detta kommer att hjälpa till att höja upp det säckande området och göra det bekvämare att sitta på. Du kan antingen lägga till en stor kudde eller flera mindre. Se bara till att de är tillräckligt fasta för att ge stöd men inte så fasta att de är obekväma.

Hur rengör och underhåller man en bäddsoffa?

Rätt skötsel och underhåll kan bidra till att förlänga livslängden och utseendet på din bäddsoffa. Här är några tips på hur du tar hand om din bäddsoffa:

 • Följ tillverkarens riktlinjer: Läs och följ de skötselråd som tillverkaren tillhandahåller för just din bäddsoffa. De kan ha specifika rekommendationer om rengöringsmetoder, lämpliga produkter, och eventuella försiktighetsåtgärder.
 • Regelbunden rengöring: Dammsug din bäddsoffa regelbundet för att avlägsna damm, smulor och skräp. Använd en mjuk borste eller ett klädselmunstycke för att undvika att skada tyget eller klädseln. Vid spill eller fläckar, ta itu med dem omedelbart genom att blöta området försiktigt med en ren trasa eller svamp. Undvik att gnugga, eftersom det kan trycka fläcken längre in i tyget.
 • Skydda mot direkt solljus: Långvarig exponering för direkt solljus kan orsaka blekning och missfärgning av tyget eller klädseln. Placera bäddsoffan på avstånd från fönster eller använd gardiner eller persienner för att skydda den från direkt solljus. Detta kan hjälpa till att bibehålla materialets utseende och färg.
 • Rotera och fluffa upp kuddar: Om din bäddsoffa har avtagbara kuddar, rotera dem regelbundet för att säkerställa jämnt slitage. Fluffa upp kuddarna regelbundet för att bibehålla deras form och förhindra att de säckar. Detta hjälper till att bevara bäddsoffans övergripande komfort och utseende.
 • Undvik vassa föremål: Var försiktig med vassa föremål i närheten av din bäddsoffa för att förhindra oavsiktliga skador eller punkteringar i klädseln. 
 • Skydda med överdrag eller plädar: Överväg att använda avtagbara och tvättbara överdrag eller plädar för att skydda bäddsoffan från spill, fläckar eller djurhår. Dessa överdrag kan enkelt rengöras eller bytas ut, vilket ger ett extra lager av skydd till din bäddsoffa.
 • Fäll upp och ihop bäddsoffan ordentligt: När du konverterar din bäddsoffa mellan dess soff- och sängkonfigurationer, följ instruktionerna för korrekt vikning och utfällning. Undvik att tvinga eller rycka i mekanismen, eftersom det kan orsaka skador eller påverka dess funktionalitet. Se till att ramen låses ordentligt på plats när den är i önskat läge.
 • Ta itu med problem omedelbart: Om du upptäcker några tecken på skador, exempelvis lösa sömmar, trasiga fjädrar eller säckande kuddar, bör du omedelbart åtgärda dem. Kontakta en professionell klädsel- eller möbelreparatör för att bedöma och reparera eventuella betydande skador.

Hur flyttar man en bäddsoffa?

Att flytta en bäddsoffa kan vara lite mer utmanande jämfört med att flytta en vanlig soffa på grund av dess extra vikt och mekanismer. Här är några steg som hjälper dig att flytta en bäddsoffa på ett säkert och effektivt sätt:

 • Förbered för flytten: Rensa det omgivande området och skapa en väg för enklare manövrering. Ta bort alla lösa föremål, till exempel kuddar eller filtar, från bäddsoffan. Samla ihop nödvändiga verktyg som flyttfiltar, spännband och skyddsöverdrag.
 • Anlita hjälp: Bäddsoffor är vanligtvis tunga, så det är tillrådligt att ha minst en eller två personer som hjälper dig med flytten. Ytterligare hjälp kan behövas för större eller skrymmande bäddsoffor.
 • Säkra madrassen och sängkläderna: Om din bäddsoffa har en avtagbar madrass, ta ut den och lägg den åt sidan. Linda in den i ett skyddande överdrag eller plastfolie för att hålla den ren under flytten. Ta bort eventuella sängkläder eller lakan från bäddsoffan och packa dem separat.
 • Lås bäddsoffans mekanism: Om din bäddsoffa har en låsmekanism för att hålla den på plats, se till att den är ordentligt låst för att förhindra oavsiktlig uppfällning under flytten.
 • Lyft och manövrera: Med hjälp av dina medhjälpare lyfter du bäddsoffan från dess bas, helst genom att greppa ramen eller de robusta delarna. Använd rätt lyftteknik, genom att böja på knäna och använda benmusklerna för att minimera belastningen på ryggen. Undvik att dra eller släpa bäddsoffan, eftersom det kan skada golvet eller klädseln.
 • Skydda bäddsoffan: Täck bäddsoffan med flyttfiltar eller möbeltassar för att skydda den från repor, stötar eller andra potentiella skador under flytten. Använd remmar eller rep för att fästa filtarna på plats, så att de inte glider av under transporten.
 • Transportera bäddsoffan: Bär försiktigt bäddsoffan till flyttfordonet och se till att den inte slår i väggar eller dörröppningar. Använd en dolly eller handtruck om det finns tillgängligt för att underlätta transporten, särskilt om du behöver gå i trappor eller långa sträckor.
 • Lasta ur och montera ihop: När du har nått din destination, lossa försiktigt bäddsoffan från det rörliga fordonet och placera den på önskad plats. Följ tillverkarens anvisningar för att montera bäddsoffan igen om någon demontering var nödvändig under flytten. Lägg tillbaka madrassen på bäddsoffan och sätt tillbaka alla avtagbara delar.

Tips: De specifika stegen kan variera beroende på bäddsoffans utformning och storlek. Det är alltid en bra idé att läsa tillverkarens anvisningar för att få specifik vägledning eller rekommendationer om hur du flyttar just din bäddsoffa.

Finns det extra förvaringsutrymme i bäddsoffor?

Ja, vissa bäddsoffor har extra förvaringsutrymme, vilket ger en bekväm lösning för förvaring av sängkläder, kuddar eller andra föremål. Tillgången till och typen av förvaringsutrymme kan variera beroende på bäddsoffans design och modell. Här är några vanliga typer av förvaringsalternativ som finns i bäddsoffor:

 • Förvaring under sätet: Många bäddsoffor har förvaringsfack under sittgruppen. Dessa fack kan nås genom att lyfta sittdynorna eller genom att dra ut en lådliknande mekanism. Förvaringen under sätet är vanligtvis tillräckligt rymlig för att rymma föremål som extra sängkläder, filtar eller kuddar.
 • Förvaring i armstödet: Vissa bäddsoffor har förvaringsfack inbyggda i armstöden. Dessa fack kan användas för att förvara mindre föremål som fjärrkontroller, tidskrifter eller böcker. Armstödsförvaring är en bekväm funktion som håller det viktigaste inom räckhåll.
 • Förvaring i ottoman: Vissa bäddsoffor har en ottoman som fungerar både som fotstöd och förvaringsenhet. Ottomanen kan lyftas för att avslöja ett rymligt förvaringsfack undertill. Denna typ av förvaring är mångsidig och kan användas för olika föremål, från sängkläder till leksaker eller andra tillhörigheter.
 • Dold förvaring i schäslongen: Sektionssoffor med en schäslong kan erbjuda dold förvaring i schäslongsektionen. Sitsen i schäslongen kan lyftas för att komma åt förvaringsfacket, vilket ger en praktisk och diskret förvaringslösning.

Kan jag anpassa klädseln eller tyget på en bäddsoffa?

Ja, det är ofta möjligt att anpassa klädseln eller tyget på en bäddsoffa så att den passar dina önskemål och matchar din inredning. Många möbeltillverkare och återförsäljare erbjuder en rad tygalternativ som du kan välja mellan när du köper en bäddsoffa. Detta gör att du kan välja färg, mönster och struktur på klädseln som bäst passar din stil och dina preferenser. När du överväger anpassning, kom ihåg faktorer som hållbarhet, fläckmotstånd och enkel rengöring av det valda tyget. Vissa tyger kan vara mer lämpliga för vissa livsstilar eller hushåll, särskilt om du har barn, husdjur eller förväntar dig att använda bäddsoffan mycket.

FAQ

Finns det någon garanti eller returpolicy för bäddsoffor?
Ja, garanti- och returpolicyer för bäddsoffor kan variera beroende på tillverkare, återförsäljare och specifika villkor. Det är viktigt att bekanta sig med garanti- och returpolicyn innan du köper en bäddsoffa för att förstå dina rättigheter och alternativ i händelse av problem eller missnöje med produkten.
Hur länge håller en bäddsoffa?
En bäddsoffa håller vanligtvis i 5 till 10 år, men livslängden kan variera beroende på kvalitet, användning och underhåll.
Hur gör man en bäddsoffa bekvämare?
Du kan prova att lägga en bäddmadrass av skum ovanpå soffan för extra komfort. För att göra din bäddsoffa bekvämare kan du också lägga till några fluffiga kuddar och en mjuk filt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta