Många väljer idag att införskaffa sig en bäddsoffa till sitt hem. Bäddsoffan har blivit en mycket uppskattad och populär komponent för den som vill kunna erbjuda en sovplats till vänner och bekanta, eller för den som är på jakt efter en soffa och säng i ett. En bäddsoffa kan fungera som en tillfällig så väl som en permanent sovplats och det finns många olika alternativ att välja mellan.

Soffan lämpar sig utmärkt för den som inte har en större boyta och vill kunna få inreda så smart som möjligt, men hur vet man vilken man ska välja? I vårt test för bedste bäddsoffan kan du hitta ett flertal riktigt bra modeller i många olika prisklasser.

Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på innan du ska köpa dig en bäddsoffa. Det finns soffor med olika egenskaper så väl som olika funktioner och det är inte säkert att alla passar alla människor. Här kommer du att få läsa om unika innovationer när det kommer till bäddsoffor, men du kommer också att få lära dig mer om vad du ska tänka på när det är dags att införskaffa en. För att en bäddsoffa ska vara så optimal för dig som möjligt behöver den kunna erbjuda en bra sovplats så väl som sittplats. Eftersom marknaden är så pass stor är vi säkra att du med största sannolikhet kommer att hitta en som passar dig.

De bäddsoffor som fanns förr kunde vara väldigt knepiga att fälla ut och fälla tillbaka, men så ser det sällan ut idag. Idag använder man sig istället av väl testade och modern tekniker för att skiftet mellan soffan och säng ska gå så smidigt som möjligt. Du kan hitta bäddsoffor på Jysk så väl som IKEA och ILVA, men även hos BättreNätter där danskproducerade innovationer står i fokus.

Bäst i test – Bäddsoffor 2020

Att hitta den bästa bäddsoffan är inte alltid det lättaste och då kan det vara skönt att ta hjälp av en guide där några av de bästa alternativen redan har listats. I vårt test för bästa bäddsoffor kommer du att hitta högkvalitativa alternativ som fungerar lika bra i barnrummet som i gäststugan eller den egna bostaden. När du ska köpa en bäddsoffa finns det en hel del saker som du bör ha i åtanke. Hur ofta ska du till exempel använda bäddsoffan och vad vill du att den ska kosta? Många satsar på de allra billigaste alternativen, men här kan det vara bra att tänka om. Vill du vara säker på att du eller dina gäster kan sova riktigt gott i bäddsoffan är det bättre att investera lite extra i den. Det krävs sällan många kronor extra, för att ändå få en soffa som kommer att ge en mycket bättre sömn och som kommer att hålla i många fler år.

En bäddsoffa ska inte bara vara praktisk, den ska vara snygg också! Idag är vi väldigt många om att våra hem ska se moderna och stilrena ut och du kan faktiskt lyckas med detta, även med en bäddsoffa. Det är inte ovanligt att man associerar ordet med de mindre vackra bäddsoffor som fanns på 90-talet, men nu ser modellerna ut som vilken elegant och exklusiv soffa som helst.

Recast – Soft Pacific Pearl

Recast – Soft Pacific Pearl

Är du på jakt efter en bäddsoffa som både är väldesignad och stilren så är Recast – Soft Pacific Pearl ett alldeles utmärkt alternativ. Det här är en danskproducerad soffa där man har satsat väldigt mycket på att säkerställa en så hög kvalitet och komfort som möjligt. Soffan är försedd med så kallade pocketfjädrar, vilket är något som man också använder sig av i de allra bästa kontinentalsängarna. Väljer du Recast kan du alltså vara säker att du får en lika bekväm säng som du får en stilfull och elegant soffa.

Funktionella möbler blir allt mer populära och Recast är idag en av kundernas absolut mest uppskattade val. De pocketfjädrar som soffan är utrustad med ser till att forma sig efter din vikt och vilken sovposition som du tar, vilket kommer att säkerställa att din ställning blir mer behaglig och att du inte får problem med ryggen. När du införskaffar dig en bäddsoffa vill du med största sannolikhet även se till att soffan är så enkel att förvandla till säng och fälla tillbaka till soffa. Recast är mycket enkelt att fälla ut när du behöver en skön säng, men kan lika snabbt fällas tillbaka om gäster plingar på dörren.

Storlek och design

Alla bäddsoffor behöver inte vara mindre till storlek. Med Recast får du faktiskt en bäddsoffa som är hela 140×200 cm, vilket betyder att bäddsoffan kan bli till en dubbelsäng om så önskas. På så sätt gör det att den lämpar sig mycket bra till vardagsrum så väl som gästrum, men även i barnrummet om barnen har en kompis som ska övernatta. Designen är otroligt snygg och modern. Soffan kommer i färgen ljusgrått (finns även andra alternativ) och har två stora kuddar som ryggstöd. De höga benen underlättar vid städning och ger också bäddsoffan sin eleganta touch.

Bäddmadrass ökar komforten

En bäddmadrass är något som många bara förknippar med vanliga sängar, men sanningen är att din bäddsoffa kan vara i minst lika stort behov av en bäddmadrass även den. En bäddmadrass är det toppskikt som kommer att ligga allra närmast din hud. Du kan säkerställa att din sömn blir flera gånger bättre om du även ser till att investera i en bäddmadrass till bäddsoffan. Många madrasser är mycket enkla att skuffa undan när de inte ska användas och de fungerar även mycket bra som skydd. En bäddmadrass ser till att förlänga livslängden på din soffa och får den att hålla sig fräsch mycket längre.

Fördelar

 • Mäter hela 140×200 cm
 • Erbjuder förvaring för t.ex. kudde och täcke
 • Tillverkad av danska Innovation
 • Välj mellan olika färger
 • Vacker och modern design
 • Hög kvalitet

Vad säger kunderna?

Tidigare och nuvarande användare av Recast kan inte annat än att jubla för denna härliga bäddsoffa. Här får du verkligen mycket soffa för pengarna och kan sova gott hela natten. Det är tydligt att många är förvånade över den höga kvaliteten och det support som bäddsoffan ger. Många är troligtvis vana med de sämre bäddsofforna som är tillverkade i skum eller billigare material.

Dublexo – Twist Charcoal

Dublexo – Twist Charcoal

Det danska företaget företaget Innovation har sett till att ta fram en stilfull bäddsoffa med en design som sticker ut ur mängden. Den här soffan är utrustad med multifunktionella tekniker och en modern design som passar utmärkt till nästan alla typer av hem. För den som bor mindre är det ett utmärkt val, då den är smidig och enkel att fälla in och ut. Dublexo är specifikt framtagen för att fungera som en ypperlig gästsäng, men den är även minst lika välfungerande i barnrummet så väl som i vardagsrummet.

Idag finns det mängder med återförsäljare som säljer bäddsoffor av mindre bra kvalitet. De är inte speciellt sköna att sova i och sittkomforten är inte heller särskilt bra. Den främsta orsaken till varför vissa soffor inte är lika uppskattade beror på vad det är för material som man har använt sig av. I Dublexo har man sett till att utrusta bäddsoffan med pocketfjädrar av högsta kvalitet, istället för att satsa på det billigare skummet. För att säkerställa att varje detalj är på topp så har man också handsydd madrassens olika delar och sett till att den är tillverkad på samma sätt som de mest högkvalitativa kontinentalsängarna.

Pocketfjädrar för skönare nätter

Det finns goda anledningar till varför Innovation har valt att använda sig av pocketfjädrar till Dublexo bäddsoffa. Det är just med hjälp av dessa som man kan säkerställa en så bra och ergonomisk sovposition som möjligt. Fjädrarna fungerar avlastande och formar sig/anpassar sig efter din kroppsvikt, men även efter den sovställning som du har. Det är något som de vanliga skummadrasserna inte klarar av. Den här bäddsoffan lämpar sig som det bästa alternativet för den som vill ha en lite mindre dubbelsäng. Soffan mäter 115 cm i bredd när den är utfälld, vilket gör att den fungerar lika bra som en säng för en person, som dubbelsäng för den som gillar att ligga nära.

En bäddmadrass förlänger livslängden

Att investera i en riktigt bra bäddsoffa är viktigt för din eller dina gästers bekvämlighet, men det är minst lika viktigt att välja en bra bäddmadrass till soffan. Många kan tycka att en sådan är överflödig och att det inte behövs, men sanningen är att din sömn så väl som din soffa kommer att “må bättre”. Bäddmadrassen ser till att du får ett ytterligare stöd och avlastning, samtidigt som den också skyddar soffan från onödigt slitage. Du väljer naturligtvis själv om du vill ha en bäddmadrass eller inte, men visst kommer du att känna skillnad.

Fördelar

 • Smidig och lätt bäddsoffa på 115×200 cm
 • Tidlös, stilren och minimalistisk design
 • Splitback system som underlättar
 • Utrustad med pocketfjädrar
 • Utmärkt liggkomfort

Vad säger kunderna?

När det kommer till Dublexo så finns det helt enkelt inga klagomål. Priset är mer än rimlig jämfört med hur mycket soffa som man faktiskt får och tidigare kunder vittnar om att den är lika skön att sitta i som att ligga i. Den minimalistiska designen gör att den lämpar sig i alla typer av hem och rum, samtidigt som den är enkel att fälla ut och fälla tillbaka beroende på hur den ska användas. Den här soffan kan utan tvekan fungera som en permanent sovplats så väl som en gästsäng som plockas fram vid behov.

Bragi

Bragi

När man hör ordet bäddsoffa är det många som associerar detta med de lite trista och tråkiga kub-sofforna som fanns på 90-talet. Dessa var väldigt fyrkantiga, mycket hårda och i stort sett omöjliga att fälla ut. Du fick gott räkna med en åtminstone 10 minuter för att omvandla soffan till en säng och inte var den heller speciellt snygg, oavsett vilken form den befann sig i. Nu är det slut på fula bäddsoffor, speciellt med Bragi.

Bragi är en danskproducerad soffa som ser ut som vilken annan soffa med divan som helst. Designen är otroligt snygg och de höga benen ger den en mycket exklusiv känsla som är svår att hitta hos andra tillverkare av bäddsoffor. Den stilrena designen gör att soffan passar utmärkt i alla hem där man har lite extra utrymme. Du kan även själv välja mellan två olika färger, för att på så sätt få en bäddsoffa som verkligen passar den personliga smaken. Att det krävs lite extra utrymme är kanske inte så svårt att förstå. Soffan mäter hela 140×22 cm, vilket gör att den fungerar utmärkt som dubbelsäng, eller för den som bara vill kunna sträcka ut sig lite extra. Den som önskar behöver inte ens använda soffan som bäddsoffa. Designen är så oklanderlig att den med fördel kan fungera enbart som en vanlig soffa. Har du dock en sovfunktion i den så kommer du troligtvis också vilja använda dig av den – åtminstone en gång.

Högkvalitativ madrass

Vad är det då för madrass som finns på Bragi och vad kan man förvänta sig av denna? För att Innovation ska kunna säkerställa att du får en riktigt god natts sömn och att bäddsoffan inte orsakar några ryggproblem har man valt bort det klassiska skummet. Istället för en kärna av skum är det istället en kärna av pocketfjädrar som gäller. Dessa fjädrar fungerar stötdämpande och höjer din komfort till max. Dock kan detta också leda till att madrassen känns lite fastare än många andra sängar. Orsaken till detta är helt enkelt för att den också ska kunna fungera fläckfritt som soffa.

En bäddmadrass förlänger livstiden

Om du investerar i en dyrare bäddsoffa så gissar vi att du också vill att den ska hålla så länge som möjligt. För att säkerställa att din Bragi är skön att sova i och håller sig fräsch är det rekommenderat att köpa med en bäddmadrass. Är du mycket varm om nätterna kan du med fördel välja en bäddmadrass med mycket ventilation. På så sätt kommer du sova på bästa möjliga sätt.

Fördelar

 • Mäter hela 140×200 cm
 • Optimal komfort med hjälp av pocketfjädrar
 • Snygg bäddsoffa med divan
 • Elegant och lyxig design
 • Mycket enkel att fälla ut och in
 • Fungerar som enbart soffa om så önskas

Vad säger kunderna?

När du ska köpa en ny bäddsoffa kan det vara skönt att ha andra människors erfarenhet att luta sig emot. Här råder det ingen tvekan om att användarna är otroligt nöjda med sitt val. Vissa använder bäddsoffan som en vanlig soffa, medan andra sover i den dagligen. Väljer man en bäddsoffa är det vanligast att ta fram sängdelen vid flera olika tillfällen ändå. Här talas det dock även om att den kan kännas lite hård, men med en bra bäddmadrass kan du lösa problemet i ett litet kick.

Ghia – Leather Look brown faunal

Ghia – Leather Look brown faunal

Danska Innovation ligger bakom mängder med härliga och bra sängar som säkerställer en god natts sömn. Detsamma gäller för deras högkvalitativa bäddsoffor. Företaget har varit verksamma sedan 1971 och jobbat hårt för att producera möbler som är hållbara, men som också är mycket bekväma. För den som söker efter en mer traditionell bäddsoffa och dagbädd är Ghia ett riktigt bra alternativ. Du kan med fördel använda dig av bäddsoffan när du har gäster som ska sova över, om du vill ta dig en tupplur under dagen eller om du vill luta dig tillbaka och läsa en god bok. Här får du en mindre bäddsoffa på endast 90×210 cm. Det gör att soffan kan vara ett bra val för den som inte har så mycket golvyta att använda sig av.

Med sina ringa mått, men ändå stora bekvämlighet, så lämpar sig Ghia bäst för den som ska sova ensam. Det betyder att den är framtagen för att fungera som en enkelmannasäng. Den mycket unika, skarpa och moderna designen gör så att soffan utan tvekan kommer att bli rummets fokuspunkt. Blickarna dras direkt till den innovativa designen och det mjuka läderliknande materialet.

Handsydd madrass

Det finns flera vägar att gå för att tillverka en riktigt högkvalitativ madrass. Danska innovation har sett till att låta den mänskliga handen styra. Ghia har nämligen en helt handsydd madrass som dessutom är försedd med samma typ av pocketfjädrar som du kan hitta i dyra kontinentalsängar av toppklass. Det spelar ingen roll om du vill använda bäddsoffan som en säng eller vanlig soffa, den kommer att vara lika bekväm och behaglig ändå. Pocketfjädrarna ser till att anpassa sig efter den ställning du sover i så väl som din vikt. Det ger dig det perfekta stödet. Vill du använda bäddsoffan som en permanent sovplats är en bäddmadrass alltid ett bra tillval. Det minskar slitaget och gör det bekvämare för dig.

Design och utseende

Det finns få bäddsoffor som har en så unik design som Ghia. Genom att bara titta på soffan är det svårt att tro att den går att omvandla till en säng. Som kund har du möjlighet att välja mellan flera olika färger på överdraget, som har en läderliknande look och känsla. Ramen på bäddsoffan består av krom och du kommer dessutom att kunna höja upp sidoänden av soffan. Genom att höja dessa kan du få snygga och moderna armstöd. Fäller du ner dem så är du en bekväm säng för en härlig tupplur.

Fördelar

 • Bäddsoffa med unik design från Innovation
 • Lämpar sig som enmansbäddsoffa
 • Smidig och enkel att fälla ut/in
 • Möjlighet att välja mellan olika överdrag och färger
 • Mäter 90×210 cm
 • Unik och elegant design

Vad säger kunderna?

Ghia är en bäddsoffa som har fått mycket bra betyg. Kanske är den lite extra uppskattad av dem som föredrar att ha en retro-stil i sin bostad och det tack vare den snygga och unika designen. Soffan är bekväm att sova i vid enstaka tillfällen, men med hjälp av en riktigt bra bäddmadrass så blir den även en högkvalitativ permanent säng för den som önskar. Pocketfjädrarna i bäddsoffan säkerställer den mycket höga komforten och ser till att du ligger på ett bra sätt hela natten. Ett flertal användare säger att bäddsoffan har bidragit till den bästa sömn de någonsin haft.

Zeal

Zeal

Zeal är en bäddsoffa som är dansproducerad och som hamnar i mellanprisklassen. Det är en mycket praktisk möbel som du med fördel kan ha stor användning för i flera olika rum. Den fungerar utmärkt i barnrummet såväl som i vardagsrummet eller varför inte i den mindre lägenheten där flexibla möbler är nödvändigt? Zeal är ett riktigt bra alternativ för den som vill ha mer än bara den klassiska bäddsoffan. Här får du en soffa och en säng med en riktigt snygg och modern design. Den otroligt sköna sömnupplevelsen har gjort Zeal till en av de mest populära alternativen på marknaden. Den ringa storleken gör den optimal för den som inte vill att en normalstor soffa ska ta upp för mycket plats.

En bäddsoffa som Zeal är inte bara en soffa som du kan vika ut, utan här får du en komplett soffa och en komplett säng, allt “under ett och samma tak”. Med det menar vi att bäddsoffan är till fullo båda delarna och man har alltså inte behövt att kompromissa med det ena eller det andra. För att säkerställa att du sover så gott som möjligt har man även här valt att sätta in pocketfjädrar. Pocketfjädrar anpassar dig efter kroppen och är samma typ av fjädring som man har valt att använda på dyra och exklusiva sängar.

Danskproducerat från Innovation

Innovation är ett danskt företag som har vunnit många internationella utmärkelser genom åren. Här ligger fokus på att skapa prisvärda och högkvalitativa sängar så väl som bäddsoffor. Zeal är ytterligare en av deras skapelser och här kan du garanteras en produkt som kommer att hålla under mycket lång tid. Fjädringen säkerställer att du sover i en position som är skonsam mot din rygg och designen gör den till ett självklart val för alla inredningsintresserade.

Flera färger och material

Att hitta en snygg bäddsoffa är inte speciellt svårt, men ibland kan det vara så att man fastnar för en specifik modell – men färgen är helt fel! Med Zeal har du möjlighet att välja mellan sex olika typer av färger och du har också möjlighet att välja mellan olika typer av tyger och material. På så sätt har du möjlighet att skapa din absoluta drömbäddsoffa som är personligt anpassad efter dina önskemål och ditt hem.

Fördelar

 • Mäter 70×200 cm
 • Perfekt för det lilla rummet eller lägenheten
 • Minimalistisk och elegant design
 • Utrustad med pocketfjädrar för att säkerställa optimal komfort
 • Lång hållbarhet
 • Kommer i sex olika färger

Vad säger kunderna?

Majoriteten av alla människor som har köpt Zeal bäddsoffa tycker att det är en alldeles utmärkt produkt. Den är enkel att fälla ut och in och har en mycket snygg design. Dock är det också ett flertal som känner att soffan kan vara av lite hårdare slag. Lösningen på detta kommer i form av en riktigt bra bäddmadrass. En bäddmadrass är rekommenderat för att din sömn ska bli så bra som möjligt, men även för att din bäddsoffa ska slippa onödigt slitage. Du hittar bäddmadrasser som är specifikt anpassade att passa din nya favoritbäddsoffa!

Bifrost Lounger

Bifrost Lounger

I den lite högre prisklassen hittar du Bifrost Lounger. Bifrost Lounger är en bäddsoffa som är producerad av danska Innovation. Den här behagliga bäddsoffan ser till att du eller dina gäster kan sova gott om kvällarna och att du får en produkt som verkligen inger lugn och ro. Med sitt lite högre pris så är den här en bäddsoffa av mer exklusivt slag. Den mäter även 155 cm, vilket gör den utmärkt för två personer att sova riktigt gott i. När denna bäddsoffa skapades har fokus legat på att tillverka en möbel med ett så hög kvalitet som möjligt, samtidigt som den ska vara snygg att titta på. Komfort kommer således inte att utesluta designen.

Till Bifrost Lounger har man valt att ha armstöd i ett solid träslag som håller länge och som ger soffan en viss typ av inramning till de mjuka och stadiga kuddarna. Vill du undvika att komma hem med en klassisk och lite trist bäddsoffa så kan Bifrost Lounger mycket väl vara det bästa valet för dig. Vänder du dig till IKEA eller Jysk kommer du troligtvis att kunna hitta ett flertal alternativ, men ska du sova mycket i din bäddsoffa är kvaliteten och tekniken otroligt viktig. De billigare alternativen är förvisso sköna för plånboken, men hur är de att sitta och sova i? Många bäddsoffor är tillverkade i skum, vilket inte är ergonomisk mot din rygg. Här behövs istället pocketfjädrar!

Bäddsoffa med pocketfjädrar

Pocketfjädrar är något som danska Innovation har använts i alla sina sängar och till alla sina bäddsoffor. Pocketfjädrar placerar vanligtvis i ett flertal olika zoner, för att på så sätt ge din kropp det bästa stödet och den bästa avlastningen möjlig. Naturligtvis är Bifrost Lounger inget undantag. Här har man sett till att pocketfjädrar är noga utplacerade för att forma sig efter just din kroppsbyggnad. Fjädrarna ser också till att forma sig utifrån den sovposition som du har. Det hjälper dig att sova tryggare och bättre.

Enkel att hantera

Ska man köpa en bäddsoffa vill man med största sannolikhet att den är så enkel att hantera som möjligt. Bifrost Lounger fäller du in och ut inom loppet av bara några sekunder, eller minuter, beroende på hur snabb du är. Du behöver alltså inte oroa dig för att stå och knöla med bäddsoffan när du är supertrött och bara vill gå och lägga dig.

Fördelar

 • Bäddsoffa i högre prisklassen
 • Exklusiv design
 • Kommer i flera färger och med olika tyger
 • Pocketfjädrar som anpassar sig efter din kropp
 • Snygga armstöd som ger soffan en inramning
 • Passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet eller gästrummet

Vad säger kunderna?

Vad säger då tidigare och nuvarande användare av Bifrost Lounger? På omdömen att avgöra så är de eniga. Bifrost Lounger är en otroligt bra och bekväm bäddsoffa som kommer till stor användning på flera olika sätt. Den är mycket skön att sitta i och titta på tv, precis som den är utmärkt att sova i om nätterna. Den här soffan är av så hög kvalitet att den fungerar att ha som en permanent sovplats. Skulle du uppleva soffan som för hård så bör du investera i en bra bäddmadrass.

Cassius D.E. Lounger

Cassius D.E. Lounger

Cassius Lounger är en bäddsoffa i den högre prisklassen, men vi kan lova att den är värd varenda liten krona. Den här bäddsoffan är framtagen för att se till så att du får den bästa sovupplevelsen som du kan tänka dig, samtidigt som du får en soffa som du kan sitta bekvämt och läsa morgontidningen i. Nu är det sluta med dåliga bäddsoffor som ger dig ryggont eller gör att du vänder och vrider hela natten. Cassius Lounger håller en hög kvalitet, oavsett om du väljer att sitta eller att sova i den. Det är tydligt att det danska företaget Innovation har lagt ner mycket tid och engagemang på att skapa en soffa som kommer att få dig att sova på moln och den snygga designen gör dessutom bäddsoffan till ett självklart val för alla mode och inredningsintresserade.

Pocketfjädrar är något som Innovation har i alla sina sängar och bäddsoffor, men i Cassius Lounger har man till och med sett till att uppgradera dessa pocketfjädrar till max. Madrassen är dessutom handsydd in i minsta detalj, för att vara så högkvalitativ och hållbar som möjligt. Pocketfjädrarna ser till att ge dig en god natts sömn och formar sig efter kroppen för bästa möjliga komfort. Man kan inte göra ett test av bästa bäddsoffor och inte ta med denna skönhet.

Design och färger

Cassius Lounger finns i hela fem olika färger och det gör att du kan anpassa soffan efter just din stil och ditt hem. Välj mellan en rogivande mörkblå nyans eller varför inte satsa på en ljusare grå? Här har man skapat en bäddsoffa som är lite kraftigare i utseende, men som ändå är smidig nog att rymma i de allra flesta hem och rum. Du kan enkelt fälla ut den och dra tillbaka den till soffa på bara ett litet kick, så användarvänligheten är verkligen stor.

Dubbel- eller enkelsäng

Med sina mått på 155×200 cm kan du själv välja om du vill använda bäddsoffan som en dubbelsäng eller som en enkelsäng. Är det bara en person som sover i soffan så är möjligheterna till sovpositioner oändliga. Du kan sträcka ut dig ordentligt och din sömn blir således inte begränsad. Är det flera som sover i bäddsoffan kommer ni ändå att ha tillräckligt mycket utrymme för att sova bra.

Fördelar

 • Kommer i fem olika färger
 • Fungerar lika bra som dubbelsäng som enkelsäng
 • Stilren och snygg design
 • Utrustad med pocketfjädrar för större komfort
 • Enkel att fälla in och ut

Vad säger kunderna?

Tidigare kunder är utan tvekan eniga om att Cassius Lounger är den perfekta bäddsoffan för alla typer av tillfällen. Den är skön att sova i och mycket enkel att hantera. På bara ett litet kick kan du förvandla soffan till säng, och förvandla sängen tillbaka till soffa igen. Att många upplever madrassen som lite väl fast kan bero på avsaknaden av en bäddmadrass. Du bör alltid se till att ha en bäddmadrass på din bäddsoffa för bättre komfort och längre hållbarhet.

Osvald

Osvald

Det har blivit allt mer vanligt att välja bäddsoffor framför klassiska soffor och sängar. Den främsta orsaken till detta är helt enkelt för att lägenheterna är mindre idag än förr, åtminstone om du bor i storstaden. Det kan också vara helt tvärtom. Kanske har du ett större hem och valt att göra om ett av rummen till ett gästrum – då kan en bäddsoffa vara det absolut bästa alternativet. Osvald bäddsoffa från danska Innovation är en skön och behaglig soffa med en modern design. Istället för att fälla ut bäddsoffan när du vill förvandla den till en säng, så drar du endast i en liten rem. Sängen är således inbyggd i soffan och viks snabbt ut när du börjar blir trött och redo för natten.

När bäddsoffan är utfälld får du en säng som mäter hela 150×220 cm. Det betyder att du med fördel kan ha flera gäster övernattande på samma gång, eller att du kan få otroligt mycket utrymme på egen hand. Att ha en större sängdel betyder inte att soffan i sig kommer att vara otymplig och klumpig, snarare tvärtom. Osvald är en förvånande nätt soffa trots din stora storlek och den passar i barnrummet så väl som i gästrum eller vardagsrum.

Unika pocketfjädrar ger dig komfort

Det är viktigt att du eller dina gäster kan sova gott i bäddsoffan. De bäddsoffor som fanns förr var väldigt enkelt utformade och du kunde troligtvis inte sova mer än en natt, innan du hade fått ordentligt ont i ryggen. Till Osvald har man valt moderna och högkvalitativa pocketfjädrar som ser till att din kropp inte behöver belastas så hårt och att du kan sjunka ner i madrassen och sova djupt och tryggt.

Flera färger och material

Danska Innovation vill att du ska ha så många valmöjligheter som möjligt och därför har de sett till att skapa ett utbud av mängder med olika bäddsoffor. Det är dock inte enbart bäddsoffs-modellerna som du kommer att kunna välja mellan, utan du kan även välja färg och material på tyget. Med Osvald erbjuds du två olika typer av färgalternativ.

Fördelar

 • Kommer i flera olika färger
 • Snygg och stilren design som passar även det lilla hemmet
 • Mäter hela 150×200 cm
 • Perfekt som dubbelsäng så väl som enkelsäng
 • Stora förvaringsmöjligheter för kudde och täcke

Vad säger kunderna?

Osvald är en bäddsoffa som många tycker mycket bra om. Den är stabil, har en solid ram och är mycket bekväm att sova i. Den snygga designen gör den enkel att matcha med resterande inredning och förvaringsmöjligheterna gör den utmärkt för den som bor mindre. I ett mindre hem är förvaring väldigt viktigt och genom att kunna slänga ner täcke och kudde direkt i bäddsoffan, så har du allt på en och samma plats.

Köpa bäddsoffa – Så ska du tänka

Hur ska man då gå tillväga när det är dags att köpa en bäddsoffa? Det första steget är alltid att fundera på vad det är för behov som du vill att soffan ska uppfylla. Är det så att du vill att den ska ha så hög kvalitet och stöd som möjligt eller vill du bara hitta ett bra alternativ för en billig peng? Idag är det fullt möjligt att hitta bäddsoffor till låga priser. IKEA är till exempelvis ett möbelföretag som är kända för sina mycket prisvärda möbler, men innan du åker iväg bör du tänka en extra gång. Även om billiga bäddsoffor kan vara lockande så är det viktigt att du är medveten om att du får vad du betalar för. Det gäller elektronik, såväl som kläder och naturligtvis är inte bäddsoffor något undantag.

I den här bäst i test för bäddsoffor 2020 har vi valt att endast fokusera på danskproducerade bäddsoffor där kvaliteten ligger på topp. Många av de bäddsoffor som tillverkas i Sverige (och som är billigare) är tillverkade med hjälp av ett skum. Skum kan naturligtvis vara ett bra material, men det ger sällan det stöd din kropp behöver under loppet av många timmar. Istället har sofforna valt att utrustas med något som kallas för pocketfjädrar, vilket kommer att bidra till en betydligt bättre sömn. Vad är då pocketfjädrar och varför är det ett så mycket bättre alternativ? Svaret på den frågan är enkelt. Pocketfjädrar är något som många tillverkare använder när de skapar högkvalitativa kontinentalsängar så väl som ställbara sängar och det betyder att samma teknik använts till bäddsoffan. Du får alltså en bäddsoffa med samma fjädrar som sängar för över 20.000 kronor har, men till ett mycket lägre pris.

En bäddsoffa som är utrustad med pocketfjädrar kommer att ge dig en god natts sömn under många år och dessutom säkerställer fjädrarna också att soffan håller mycket längre. Det kan således vara värt att betala lite extra för att slippa sova dåligt eller behöva byta ut bäddsoffan med jämna mellanrum. Den stora fördelen med pocketfjädrar är att de ser till att anpassa sig efter din kroppsbyggnad så väl som din vikt. På så sätt kommer du att få avlastning där du behöver och din ryggrad hålls i en rak och ergonomisk position.

Välja en bäddsoffa för permanent användning

Planerar du att sova i din bäddsoffa varje kväll? Då är det extra viktigt att du väljer den bästa bäddsoffan. Hur du sover om natten kommer nämligen att vara väldigt avgörande för din hälsa, både den psykiska så väl som den fysiska. På marknaden kan du, som tidigare nämnt, hitta ett flertal olika modeller. De vanligaste och mest klassiska alternativen är de utdragbara bäddsofforna som du fäller upp, men de finns även de där ryggstödet ska fällas bakåt för att soffan ska förvandlas till en säng.

Att permanent sova i en bäddsoffa är absolut en bra lösning för den som bor mindre och som vill kunna få plats med flera olika möbler, men här är valet av soffa extra viktigt. Vi rekommenderar att du inte väljer de allra billigaste alternativen på marknaden, utan att du faktiskt investerar i en bäddsoffa som är högkvalitativ och ergonomiskt. En billigare bäddsoffan kan fungera bra för tillfälliga sovplatser, men kom ihåg att ett billigare alternativ sällan har en lika god bäddyta och du kan behöva testa på soffan under ett flertal nätter för att kunna avgöra huruvida den är bra eller inte.

Hur ska man då tänka om man ska välja en bäddsoffa att sova i varje natt? Det första steget är att välja rätt modell. Det finns bäddsoffor där du till exempel använder dig av soffans sittdynor som madrass, men dessa är sällan det bästa alternativet. Visst kan du få ett riktigt bra stöd och en hög komfort, men din soffa kommer också att slitas mycket snabbare. När man sover är det dessutom många som blir lite extra varma. Det i sin tur kan leda till att din soffa blir smutsig snabbare och det är klurigare att tvätta sofföverdrag än lakan. Vill du säkerställa att du får en bäddsoffa med det absolut bästa stödet så är det de utfällbara modellerna som har en madrass separat som du bör titta närmare på. Välj även gärna en bäddsoffa med en bra fjädring. Går du från att ha sovit i en säng till att börja sova i en bäddsoffa kan du behöva vara inställd på att kroppen behöver ställa om sig. Det är därför inte ovanligt att du sover lite sämre under den första tiden.

Lider du av ryggproblem bör du avstå från att sova i en bäddsoffa permanent, även om det så är den bästa bäddsoffan på marknaden. Här är det bättre att välja en högkvalitativ säng, även om det tar upp mer utrymme i bostaden.

Köpa en billig bäddsoffa

Det kan vara lockande att välja en soffa som är riktigt billig, men du bör inte vara för snål när det kommer till priset. Visst kan du hitta riktigt bra och högkvalitativa bäddsoffor till billiga priser, men det vanligaste är ändå att de som kostar mindre, också är betydligt mer enkelt utformade. En billigare bäddsoffa kan vara ett bättre alternativ för den som letar efter en sitt- och sovplats till ett gästrum, i sommarstugan eller kanske i barnens rum.

Väljer du en bäddsoffa i prisklass 2000 till 3000 kronor så kommer du att få en soffa som är väldigt enkel. Att den är enkel betyder dock inte att den är dålig. Du kan med fördel välja ett billigare alternativ och ändå få en soffa som fyller sin uppgift på ett bra sätt. Som tidigare nämnt kan det dock vara bra att välja bort dessa alternativ om du ska sova i bäddsoffan varje natt. De ger helt enkelt inte det stöd som din kropp behöver och vill ha för en god natts sömn.

En dyrare bäddsoffa brukar kosta runt 5000 kronor och uppåt, men priset kan naturligtvis variera väldigt kraftigt beroende på vilken modell och tillverkare du väljer. Du får naturligtvis själv avgöra om du vill ha en billigare eller dyrare bäddsoffa, men det kan vara bra att vara medveten om vad det är som skiljer sofforna åt. På så sätt kommer det att vara lättare för dig att kunna ta ett beslut för vad som passar, t.ex. utifrån hur ofta du kommer att ha användning för den.

Så inreder du med en bäddsoffa

Ett stort plus med att använda sig av en bäddsoffa är hur flexibel den är när det kommer till inredningen. Du kan med fördel använda din bäddsoffa på flera olika sätt. Den som önskar kan låta den smälta in i bostaden som vilken annan vanlig möbel som helst, men den kan även få stå i fokus och vara rummets fokuspunkt. Allt beror på hur du väljer att framhäva din soffa.

Majoriteten av alla människor som införskaffar en bäddsoffa gör det just för att kunna fälla ihop sängen på morgonen och då ha en soffa att kunna sitta i istället. Därför väljer många att troligtvis ha bäddsoffan uppfälld under dagarna, för att sedan fälla ut den under natten. Här finns det dock inget som är rätt eller fel. Om du önskar kan du med fördel låta bäddsoffan vara utfälld hela tiden och istället fälla ihop den när du är i behov av extra sittplatser, t.ex. när vänner och familj ska komma på besök.

På internet kan du hitta mängder med tips på hur du inreder din bäddsoffa på absolut bästa sätt. Bäddsoffor har blivit allt mer populära och trender idag som vilken annan möbel som helst. Dekorera den med snygga soffkuddar och filtar eller låt den stå som säng och lär dig hur du bäddar på ett modernt och lyxigt sätt.  Många bäddsoffor är idag så vackert designade att de fungerar utmärkt att ha bara som de är. Dock är det många som ändå föredrar att tillsätta det där lilla extra, för att göra bäddsoffan mer hemtrevlig och välkomnande. Du kan t.ex. slänga på en tjockare filt, som sedan kan fungera som ett täcke om du inte orkar bädda ordentligt inför natten eller om du somnar i bäddsoffan framför tvn.

Investera i en riktigt bra bäddsoffa som håller länge!

Med en riktigt snygg och högkvalitativ bäddsoffa sover du gott hela natten. I vårt test för bästa bäddsoffan hittar du flera härliga alternativ!

Læs også Ny soffa? Här är 35 fina favoriter att välja mellan udgivet af expressen.se.

Denne side er anmeldt af: Mie B. Lund Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar