När man hör ordet bäddsoffa är det lätt att snabbt dra kopplingen till de stenhårda, fyrkantiga möblerna som prydde småstugor runt om i Sverige under 90-talet. Dessa var obekväma att sova på och tog en evighet att “förvandla” från soffa till säng. Dagens bäddsoffor går dock inte att likna med gårdagens. De bäddsoffor som finns nu är riktigt snygga och kan passera som vilken dyr och högkvalitativ soffa som helst. Dessutom är själva sovdelen mycket bekvämare. Vissa bäddsoffor är till och med utvecklade att sova i permanent och med en mycket hög komfort och stabilitet för rygg såväl som nacke och höfter.

Något som har blivit mycket populärt på senaste tid är de bäddsoffor som också har en schäslong. Den kanske främsta orsaken till detta är just för att de ser ut som riktiga soffor och fungerar därefter. De är snygga, kommer i moderna och trendiga designer och ingen skulle kunna ana att de finns en säng inuti soffan. I vårt bäst i test för bästa bäddsoffan med schäslong kommer du att få ett flertal riktigt bra alternativ att välja mellan. Här satsar vi på bäddsoffor från olika tillverkare och i olika prisklasser. På så sätt kan du vara säker på att du hittar en bäddsoffa som passar just dig och dina behov.

Vad är en bäddsoffa?

Innan du införskaffar dig en bäddsoffa är det viktigt att veta vad en bäddsoffa faktiskt är. Enkelt förklarat kan man säga att en bäddsoffa är en till synes helt vanlig soffa, men som sedan kan vikas ut eller dras ut och bli till en fullfjädrad säng. Funktionsmöbeln har blivit extra populär i sommarstugor där man behöver en tillfällig sovplats med jämna mellanrum, men den är också ett utmärkt alternativ för den som bor trångt och behöver kunna kombinera så många olika typer av möbler som möjligt.

Hur soffan förvandlas till säng beror på vad det är för typ av soffa som man har valt att använda sig av. När man talar om bäddsoffor med schäslong så menar man en soffa som går likt ett L i formen. Soffan består alltså av två eller fler sitsar, men har sedan en större del som sticker ut och bryter av soffans klassiska form. Vissa sängar är konstruerade på ett sådant sätt att sängen i soffan dras ut och är sedan ståendes på hjul. Andra varianter låter dig vika ryggstödet på soffan bakåt. Det finns alltså bäddsoffor som är tillverkade med olika funktioner, tekniker och design. En för alla smaker.

Bäst i test – Bästa bäddsoffan med schäslong 2020

Är du på jakt efter en bäddsoffa med schäslong så har du kommit till rätt ställe! I denna bäst i test listar vi bäddsoffor med förvaring och i olika storlekar. Den lilla så väl som den stora. För att du ska kunna hitta en bäddsoffa som passar dig så bra som möjligt så har vi inte bara valt olika designer, märken och prisklasser, utan vi har även tittat på de olika materialen. Här finns bäddsoffor både i läder och i tyg!

Bragi

Bragi är en stilren och modern bäddsoffa med schäslong som kommer från det danska företaget Innovation. Bäddsoffan har en ljusgrå färg, vilket får den att kännas både elegant och tidlös. Till skillnad från många andra bäddsoffor så har man här gått på väldigt hårt för att lägga ett ordentligt fokus på att skapa en bäddsoffa som är så bekväm som möjligt. Det gäller både när det kommer till att sitta i den, så väl som när du ska fälla ut den och sova.

I bäddsoffan har man använt sig av något som kallas för pocketfjädrar. Pocketfjädrarna är indelade i olika komfortzoner för att säkerställa att du får det rätta stödet och ergonomin för att sova eller sitta så skönt som möjligt. Den här typen av pocketfjädrar brukar annars vanligtvis bara kunna hittas i högkvalitativa kontinentalsängar. Just för att du ska kunna få en så bra komfort när du sover som möjligt så kan soffan dock upplevas som lite fastare än många andra alternativ. Dock är detta något som är uppskattat och faktiskt förlänger bäddsoffans livstid.

Fördelar

 • Stor säng på hela 14×200 cm
 • Perfekt som dubbelsäng
 • Enkel att fälla ut och in
 • Klädd i ljusgrått tyg
 • Utrustad med pocketfjädrar

Vad säger kunderna?

Bragi är en bäddsoffa som du kommer bli otroligt nöjd med och som du kommer att ha stor användning för under många år. Som tidigare nämnt är det flesta som upplever att soffan känns lite för fast, men det är helt enkelt på grund av de avlastande pocketfjädrarna. Eftersom bäddsoffan är i de dyrare prisklassen så rekommenderar vi att du använder en bäddmadrass för att minimera risken för slitage.

Friheten

Friheten är en bäddsoffa med schäslong som kommer att se riktigt snygg och prydlig ut i de allra flesta hem. Det mörkgråa tyget gör så att soffan känns och ser elegant och lyxig ut, samtidigt som den är mycket bekväm och skön att sitta och sova i. Den här soffan är populär av flera olika anledningar, men det som många uppskattar stort är hur enkel den är att fälla ut till en säng. När du är trött och ska sova på kvällen eller ta fram en säng till din gäst så vill du undvika för mycket stök och pyssel. Friheten fälls ut på bara några sekunder och du har sedan en färdig säng att lägga dig i.

Här får du en schäslongs, soffa och dubbelsäng “under ett och samma tak”. Du kommer till och med att kunna hitta riktigt bra förvaringsmöjligheter i soffan. Det enda du behöver göra är att lyfta på locket på schäslongen och där hittar du en djup ficka där du t.ex. kan förvara täcken och kudde. För att soffan ska kunna bibehålla sin form är den fylld med polyester. Polyester bidrar också till att du sover på ett skönt och behagligt sätt.

Fördelar

 • Möjlighet att placera schäslongen till höger och till vänster
 • Stoppning av polyester
 • Stomme i massiv trä
 • Bäddbredd på 140×200 cm
 • Finns i flera olika färger

Vad säger kunderna?

Det är inte alltid man kommer att kunna hitta så många omdömen och recensioner om en specifik produkt som man kanske hade önskat. Även om vi inte kan hitta någon information från tidigare användare så är vi nästan säkra på att du kommer bli riktigt nöjd. Här rekommenderar vi dock att du använder dig av en bäddmadrass högst upp för att förlänga livslängden så väl som att förbättra sömnkvaliteten.

Lidhult

Är du beredd att spendera en hel del pengar på din bäddsoffa och letar efter en som är tillverkad i läder och har en schäslong? Då är det troligtvis Lidhult bäddsoffa från IKEA som kommer att bli din favorit. Det här är en mycket lyxig och exklusiv soffa som har en modern och stilren design. Dina gäster (eller du själv) kommer att sova som en riktigt dröm och vakna ut ordentligt utvilad. I bäddsoffan har man sett till att addera så kallade pocketresårer. Pocketresårer ser till så att sittdelen så väl som sängdelen av bäddsoffan håller sig stabila och ger dig det stöd du behöver för att kunna sova/sitta ergonomiskt. Som toppskikt har man även valt att använda sig av bollfibrer.

Det enda du behöver göra för att förvandla denna läderbäddsoffa till en säng är att ta bort ryggkuddarna och därefter dra ut den nedre delen av soffan. Om du önskar kan du med fördel använda ryggkuddarna som ett extrastöd i sängen, men du kan naturligtvis ta bort dessa helt om du så skulle önska. Ribbotten är tillverkad i björk för att säkerställa stabilitet och schäslongens lock kan lyftas upp för stora förvaringsmöjligheter.

Fördelar

 • Bäddsoffa i läder
 • Snygg och exklusiv design
 • Enkel att fälla ut och in
 • Bäddbred på 140×200 cm
 • Finns i tre olika färger

Vad säger kunderna?

Även om det inte går att hitta några omdömen och recensioner om denna snygga och praktiska bäddsoffa från IKEA så kan vi garantera att du kommer att få en skön sömn. Kan vi garantera att du kan använda bäddsoffan som en permanent sovplats och inte få ont i ryggen? Kanske inte, men till gäster kommer den bli ett helt fantastiskt alternativ. När bäddsoffan används som soffa är den dessutom otroligt snygg och stilig och blir helt klart vardagsrummets (eller sovrummets) mittpunkt.

Mariager

Vill du ha en riktigt maffig bäddsoffa med schäslong på båda sidor? Mariager är en fantastiskt snygg och praktiskt bäddsoffa i tyg som kommer att göra underverk för dina gästers sömn så väl som för inredningen i ditt vardagsrum. Det här är en hörnbäddsoffa med en tillhörande schäslong där locket går att lyfta för extra förvaring. Förvaring är extra viktigt för den som är i behov av att kombinera möbler för att dra nytta av så mycket golvyta i hemmet som möjligt.

Mariager är tillverkad i ett mjukt och behagligt tyg som är slitstarkt och håller länge. Sittdynorna såväl som ryggkuddarna har man valt att fylla med ett skum, för att öka komforten maximalt. Skum är idag en av de vanligaste material att använda i soffor såväl som i sängar, men vi rekommenderar ändå att du adderar en bäddmadrass på toppen av sängen när det är dags att sova. På så sätt kan du vara garanterad den högsta ergonomin och den behagligaste sömnen.

Fördelar

 • 6-sits soffa
 • Hörnsoffa med schäslong
 • Stor dubbelsäng på 149×200 cm
 • Skum i både sittdynor och ryggkuddar
 • Snygg och elegant design
 • Stora förvaringsmöjligheter

Vad säger kunderna?

Majoriteten av alla kunder är mycket nöjda med denna praktiska och snygga soffa från serien Mariager. Kunderna vittnar om att den är mycket enkel att vika in och ut och att förvaringen är stor och rymlig. Är de något negativt som de har att anmärka på så är det att soffan kan kännas lite väl fast att sitta i. Orsaken till detta är dock främst för att soffan ska kunna fungera ergonomiskt när det är dags att sova i den.

Vem behöver en bäddsoffa med schäslong?

En bäddsoffa med schäslong är något som lämpar sig utmärkt för många olika situationer. Bäddsoffan kan t.ex. med fördel användas precis så som den är och användas till att sitta i, men den kan också fällas ut och fungera som en extrasäng till övernattande gäster eller barnens kompisar som ska ha pyjamas party i vardagsrummet.

Det är dock inte enbart till gäster som en bäddsoffa med schäslong kan komma väl tillhands. I dag är det inte ovanligt att bo väldigt trångt och litet och då kan man behöver hitta möbler som fyller olika funktioner. En bäddsoffa kan vara både en soffa och en säng i ett och man kan, om man väljer en bäddsoffa av riktigt hög kvalitet, faktiskt använda den som en permanent säng om man så önskar. Ska man sova i bäddsoffan varje dag är det dock rekommenderat att välja en med pocketfjädrar eller pocketresår. Detta är ett mycket slitstarkt och avlastande sätt att fylla en bäddsoffa och det kommer att minimera risken för att du får problem med ryggen.

Ska du däremot bara använda dig av bäddsoffan lite då och då när vänner kommer på besök så räcker det oftast gott och väl med en mer klassisk skummadrass. Även om bäddsoffor med skummadrasser är billigare så behöver de inte per automatik betyda att de är sämre. Dock lämpar de sig kanske inte optimalt för den som ska bruka bäddsoffan som säng varje natt, men vid enstaka tillfällen så är det ett riktigt toppenalternativ.

Vi hoppas att du kommer att hitta den bästa bäddsoffan för dig med hjälp av vår bäst i test. Här är det viktigt att komma ihåg att vad som är den bästa bäddsoffan för dig kanske inte är det bästa alternativet för någon annan. Här har vi listat stora bäddsoffor, små bäddsoffor, soffor i läder och soffor i ljusgrått tyg om man så skulle önska. Vi har även sett till att välja olika prisklasser för att du med säkerhet ska se att det finns en bäddsoffa för alla olika typer av plånböcker. Håll tillgodo och lycka till med din nya bäddsoffa!

Bästa bäddsoffan med schäslong hittar du i vårt test!

Är du på jakt efter en snygg bäddsoffa med schäslong? Här har vi listat fyra stycken riktigt snygga bäddsoffor med schäslong som passar alla plånböcker!

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar