Inredningstrenderna är lika ständigt varierande som modet på kläder, smink eller frisyrer. I år är det ljuva kulörer som gäller och när det kommer till möbler är det en alldeles unik produkt som har fått ta extra mycket plats. En av årens hetaste trender är nämligen dagbädden och vi kan verkligen förstå varför. En dagbädd är inte bara bekväm att ta sig en tupplur på, utan den är även väldigt modern och kan ge rummet en känsla av glamour och lyx.

I Spanien har det länge varit vanligt att ta en så kallad siesta. Siestan sker under dagen och är en form av kortare sovstund, för att ladda upp batterierna igen. I Sverige har siestan nu blivit minst lika populär och vi kan inte sticka under stol med att en tupplur på blanka dagen är en av de bästa saker som finns. Med en dagbädd kan du sova skönt, vilket rum du än väljer att placera dagbädden i, men du kan även använda den till att bara vila en stund, dagdrömma dig bort eller varför inte när du vill luta dig tillbaka med en god bok. Många väljer att placera dagbädden i vardagsrummet och integrera den med den soffgrupp som man har. På så sätt kan möbeln fungera både som soffa, och som en extra sovplats om man har gäster på besök.

Vad är en dagbädd?

Av namnet att bedöma är det lätt att man blandar ihop dagbädden med en bäddsoffa, men en bäddsoffa och en dagbädd är två helt olika möbler. Detsamma gäller för schäslongen. En schäslong har ett asymmetriskt ryggstöd och ett armstöd eller högre stöd i ena änden av möbeln och det finns egentligen ingen likhet med dagbädden.

Enkelt förklarat kan man säga att en dagbädd är en möbel som i sin design och utformning liknar en vanlig säng. Formgivningen är oftast mycket stram och minimalistisk, men naturligtvis finns det många olika modeller att välja mellan. Du kan själv välja om du vill ha dagbädden i sovrummet, i vardagsrummet eller om du vill ha den som en extrasäng i gästrummet. Dagens dagbäddar är så snygga och moderna att de, till skillnad från den klassiska utfällbara extrasängen, är ett riktigt bra tillskott till din inredning.

Ytterligare en sak som skiljer dagbädden från bäddsoffan är att den inte går att fälla ut. Dagbädden är således redan en säng, men höga eller låga ben beroende på modell. Visst kan vissa dagbäddar vara designade så att de också kan fungera som soffor, men du kommer t.ex. inte att kunna omvandla den till något mer än vad den redan är.

Bäst i test – Bästa dagbädden 2022

Här nedan har vi samlat fyra stycken fantastiska och vackra dagbäddar från olika tillverkare och i olika prisklasser. Du kommer bland annat att kunna shoppa begagnade dagbäddar från formgivaren Hans Wegner, men du hittar också mer moderna alternativ från Ilva eller Jysk.

Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng – justerbar, ljuvligt Contour Pocket System och många storlekar

Bästa premiumval

Carpe_Diem_Beds_Saltö_Ställbar_Säng
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng bjuder dig på ett utomordentligt bekvämt stöd tack vare möjligheten att justera sängen både bakom ryggen och under fötterna. På så vis väljer du enkelt om du antingen vill sitta upp eller ligga ner i sängen. Värt att veta är dessutom att sängen kommer med ett Contour Pocket System samt dubbla madrasser – och som om detta inte vore nog är den ställbara sängen Svanenmärkt.

Bäddmadrassen Premium följer med sängen vid beställning och det ingår en 25 års garanti på ramen tillsammans med en 10 års garanti på motorn. Glöm inte heller att det finns hela 12 olika storlekar att välja mellan, så oavsett om du vill ha en liten enkelsäng eller en riktigt bred dubbelsäng kan Carpe Diem Beds Saltö Ställbar Säng göra susen för dig. Välj även mellan en lång rad färger, och se till så att du får skräddarsydd komfort genom att satsa på antingen medium, fast eller medium/fast.

Vad säger kunderna?

Kunderna älskar hur många valmöjligheter som finns tillgängliga när de satsar på den här premiumsängen. Med en hel uppsjö av olika storlekar, färger och fastheter kan varje kund få just den Carpe Diem Beds Saltö Ställbara Sängen som passar dem. Den justerbara funktionen ger alltid det perfekta stödet, och dess Contour Pocket System är som kronan på verket.

Fördelar

 • Mycket justerbar
 • Bekväm
 • Högkvalitativ konstruktion
 • 10 års garanti på motorn
 • 25 års garanti på ramen

Nackdelar

 • Lite dyr

Köpguide – Att tänka på när du köper dagbädd

Har du bestämt dig för att köpa en dagbädd? Då finns det en del saker som du bör ha i åtanke. Att köpa en ny möbel är något som många finner väldigt kul, men för att det ska kännas rätt är det viktigt att först tänka igenom några saker.

En dagbädd är en möbel som är till för att sova eller vila på och därför är det viktigt att sängen inte är för ostadig eller ömtålig. Detta är extra viktigt om det är en vuxen person som kommer att använda sig av den. När du väljer dagbädd kan det därför vara bra om du testar den först, för att på detta vis kunna avgöra om den är så solid och robust som du önskar. Orsaken till varför detta är avgörande för hur bra du kommer att trivas med dagbädden är helt enkelt för att du ska kunna använda den på ett bekvämt sätt, men också för att säkerställa att möbeln håller så länge som möjligt.

Hur ska man då tänka när det kommer till storlek? Storleken är ytterligare en sak som kommer ligga till grund för hur bra du trivs med dagbädden. Fundera först på vart du vill att dagbädden ska stå i ditt hem och se gärna till att mäta utrymmet innan du beställer en dagbädd. Det är således ditt utrymme som kommer att vara avgörande för hur stor eller liten dagbädd du bör införskaffa, men glöm inte bort att även fundera på vem som ska använda sig av den. Är det ett barn kan du med fördel satsa på en dagbädd i mindre storlek. Vi rekommenderar att du köper din dagbädd i en butik, för att enkelt kunna provligga och provsitta den för att känna av om storleken är lämplig eller inte.

Material och klädsel

Storlek och stabilitet är nyckeln, men du bör också fundera över vilket material du vill att dagbädden ska ha. Idag finns det dagbäddar i tyg och i läder, men även konst läder är vanligt förekommande. Har du en soffa idag är du säkerligen redan medveten om att valet av klädsel kommer att ha en stor påverkan på möbelns hållbarhet, men också hur enkel den är att rengöra och underhålla. Alla har vi olika typer av preferenser, men ha gärna i åtanke att de mer fina klädslarna inte alltid lämpar sig för barnfamiljer. Här behöver du istället tänka praktiskt.

Design och budget

Hur mycket får din dagbädd kosta? Marknaden för dagbäddar blir bara större för varje dag som går och det finns ett stort utbud av olika dagbäddar att välja mellan. Det betyder att du även kommer att hitta dagbäddar i olika prisklasser, från billiga till medelnivå och i högsta prisklass. För att du ska kunna hitta den bästa dagbädden för dig är det en god idé att försöka sätta en budget tidigt i ditt shoppingstadie. På detta sätt blir det lättare för dig att sålla bort de dagbäddar som kostar för mycket (eller för lite) för din smak.

Sist, men inte minst, är det design som du ska fundera på. Som tidigare nämnt finns det ett stort utbud av olika dagbäddar och det betyder att du inte måste välja den första, bästa som du kommer över. Ha lite is i magen och leta runt till du hittar en som passar ditt hem och din inredningsstil. Kanske är det en Wegner från 50-talet som lockar dig mest?

Här hittar du de fyra bästa dagbäddarna till bästa pris!

Dagbäddar har blivit trendigare än någonsin! Här hittar du fyra stycken dagbäddar för tuppluren som kommer att lyfta hela känslan i ditt rum!

Læs også 7 dagbäddar som vi fullkomligt älskar udgivet af skonahem.com

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

24SJU Skymning Ramsäng – med pocketsystem och medföljande BM1 bäddmadrass

Bäst till priset

24sju_skymning_beige_ramsang_650

Har du en lite tajtare budget och vill se till så att du får en riktigt bekväm ramsäng utan att det kostar flera tiotusentals kronor? Då är det 24SJU Skymning Ramsäng som gäller. Den här ramsängen kan väljas i en av 8 olika storlekar: allt från en liten 80×200 cm enkelsäng till en riktigt stor 210×200 cm dubbelsäng. Välj dessutom mellan färgerna beige, mörkblå, mörkgrå och ljusgrå. Ramsängen finns i en medium och en fast modell, så satsa på den som känns rätt för dig.

Vad kan du då förvänta dig av 24SJU Skymning Ramsäng? Jo kroppsanpassad fjädring, ett imponerande pocketsystem, en medföljande BM1 bäddmadrass och en 25 års garanti på ram- och resårbrott. Kan det bli bättre än så?

Vad säger kunderna?

Det som kunderna älskar med 24SJU Skymning Ramsäng utöver det förvånansvärt billiga priset är den bekväma pocketfjädringen som anpassar sig efter kroppen och bjuder på ett riktigt komfortabelt underlag. Med flera färger, storlekar och fastheter att välja mellan är det även lätt att få en ramsäng som passar en helt perfekt – och som kronan på verket ingår en BM1 bäddmadrass.

Fördelar

 • Flera storlekar, färger och fastheter att välja mellan
 • Komfortabelt pocketsystem
 • Bäddmadrass BM1 ingår
 • 25 års garanti på ram- och resårbrott
 • Hållbar och bekväm

Nackdelar

 • Inte högsta kvalitet

Innovation Living – Dagbädd Mixed Dance

 • 5 års garanti
 • Designad av Per Weiss
 • Tvättbart överdrag
Innovation Living

Dagbädden från Innovation Living, även kallad Mixed dance, är ett utmärkt alternativ för alla som söker en högkvalitativ möbel som har en modern och elegant design. Den här dagbädden är minimalistisk och stilren i sin utformning och kommer i färgen grå. Grått är idag otroligt trendigt och passar i majoriteten av alla hem och med de flesta färgkombinationer. För att ge dagbädden lite personlighet och karaktär har man dock valt att utrusta den med ben tillverkade i ek och lackerade för glans!

Mixed Dance från Innovation Living är en solid och stadig dagbädd som är utrustad med pocketfjädrar. Pocketfjädrar är det man idag använder sig av för att skapa kontinentalsängar, vilket betyder att du får en dagbädd som kommer att ge dig en god natts sömn och den bästa morgonen. Pocketfjädrarna anpassar sig efter din vikt och sovställning och ger en mycket bra avlastning till muskler och leder.

Fördelar

 • Utrustad med pocketfjädrar
 • Stilren och elegant design
 • Mäter 200 x 80 cm och är 35 cm hög
 • Tillverkad i behagligt tyg och ek
 • Perfekt till vardagsrummet

Vad säger kunderna?

Vi kan inte hitta några omdömen eller recensioner från tidigare kunder gällande Mixed Dance dagbädd, men vi känner oss ändå säkra på att det här är ett riktigt bra tillskott i ditt hem. Pocketfjädrarna ger en otroligt skön sömn och gör även att nappern fungerar riktigt bra som en enklare soffa. Då den inte alls har ett så högt pris som vi hade räknat med kommer den att lämpa sig riktigt bra för majoriteten av alla plånböcker därute.

Tempur Altamura Bäddsoffa – välj 2-sits eller 3-sits och få TEMPUR-komfort utan fjädrar

Det mest praktiska valet

Tempur_Altamura_bäddsoffa.

Bäddsoffor är den perfekta lösningen för alla som vill ha en soffa och en säng i en smidig möbel, och det är här som Tempur Altamura Bäddsoffa blir passande. Bestäm själv om du föredrar en 2-sits eller en 3-sits och satsa sedan på den här händiga möbeln i antingen en brun eller kolgrå färg. 2-sits varianten uppmäter 140 x 200 cm medan 3-sits modellen uppmäter 160 x 200 cm, så visst finns det gott om plats för att njuta av bäddsoffan alla dagar i veckan.

Det går snabbt och smidigt att göra om Tempur Altamura Bäddsoffa från en soffa till en säng, och här är det TEMPUR som gäller utan några fjädrar. En 15,5 cm TEMPUR-madrass ingår, och bäddsoffan har dessutom ett överdrag som är tvättbart så att möbeln är ren och fin i alla lägen. Med fasta rygg- och sittkuddar får du ett bekvämt underlag och ryggstöd som du inte vill gå miste om, så prova på Tempur Altamura Bäddsoffa för att garantera att du har en händig extra sovplats under natten och en bekväm soffa under dagtid.

Vad säger kunderna?

Att Tempur Altamura Bäddsoffa smidigt kan förvandlas från en soffa till en säng är någonting som kunderna sannerligen uppskattar, och tack vare att det både finns en 2-sits och en 3-sitsmodell är det fritt fram att satsa på den varianten som passar i just ens eget hem. Med ren komfort och ett tvättbart överdrag finns det mycket att älska.

Fördelar

 • TEMPUR-komfort utan fjädrar
 • Finns i både 2-sits och 3-sits
 • Kan göras om från en soffa till en säng
 • 15,5 cm TEMPUR-madrass
 • Aluminiumplattform

Nackdelar

 • Lite dyr

Tempur Ostuni Bäddsoffa – justerbar TEMPUR-bäddsoffa i minimalistisk design

Redaktörens val

Tempur_Ostuni_bäddsoffa

Tempur Ostuni Bäddsoffa blir det optimala valet för dig som har begränsat med utrymme och därför vill ha tillgång till en möbel som både agerar som soffa och säng. Blandningen mellan italiensk design och danskt hantverk har resulterat i en bäddsoffa som bjuder på hållbarhet samt komfort, och inte minst tack vare att armstöden är justerbara för en skräddarsydd upplevelse alla dagar i veckan.

Tempur Ostuni Bäddsoffa är en 3-sitsmöbel, och du väljer själv om du föredrar färgen brun eller kolgrå. Allt som allt uppmäter bäddsoffan 215 x 117 cm, och ryggen kan antingen lutas bakåt, fällas ned fullständigt eller delas. Du slipper att stå ut med hårda fjädrar, för här är det bara utomordentlig TEMPUR som gäller. Satsa på den här stilrena bäddsoffan om du är på jakt efter en slitstark möbel med många funktioner. När du är i behov av en extra sovplats gäller det bara att fälla bak ryggstödet, och sedan är det klappar och klart.

Vad säger kunderna?

Kunderna berömmer Tempur Ostuni Bäddsoffa för dess minimalistiska och eleganta design. Det uppskattas hur enkelt det är att fälla bak ryggstödet, och utan fjädrar kommer bäddsoffan med ett utomordentligt bekvämt TEMPUR-material som bara måste älskas. Den italienska designen blandat med det danska hantverket var ett beslut som har gjort under för just den här bäddsoffan!

Fördelar

 • Minimalistisk design
 • Justerbara armstöd
 • Flera olika storlekar
 • Flera olika färger
 • Ryggen kan lutas

Hästens Marquis Ramsäng Bj Bäddmadrass – tillverkad för hand av naturmaterial

Det bästa valet för en låg profil

Är det dags för en riktigt elegant och exklusiv ramsäng med bäddmadrass som fungerar väl i de flesta sovrummen? Hästens Marquis Ramsäng Bj Bäddmadrass kan då stå till tjänst. Välj mellan hela 12 olika designs och 15 olika storlekar så att du kan njuta av en högkvalitativ säng oavsett om du är på jakt efter en enkel- eller dubbelsäng. Med både en mjuk, medium, fast och extra fast modell är det inga svårigheter att få precis den ramsängen som passar in i ditt sovrum.

Ramsängen är tillverkad för hand av naturmaterial och kommer utrustad med ett dubbelt fast fjädersystem. Tagel, bomull, ull och lin hittar du inom huvudmadrassen, och detta bidrar till den sköna känslan av att använda sängen. Värt att veta är dessutom att du får en 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott när du satsar på Hästens Marquis Ramsäng Bj bäddmadrass, så du kan lita på att du får ta del av sängen under en lång tid framöver.

Vad säger kunderna?

Om det är någonting som kunderna uppskattar hos Hästens Marquis Ramsäng Bj Bäddmadrass så är det den komfortabla låga profilen tillsammans med det dubbla fasta fjädersystemet. Med en kärna gjord på naturmaterial och en hel uppsjö av valmöjligheter när det kommer till storlek är Hästens Marquis Ramsäng Bj bäddmadrass sannerligen värd att satsa på.

Fördelar

 • Finns i 12 färger och 15 storlekar
 • Finns i mjuk, medium, fast och extra fast
 • Tillverkad för hand
 • Kärna gjord på naturmaterial
 • Har ett dubbelt fast fjädersystem

Nackdelar

 • Lite hårdare madrass

Begyndt

Vadehavet Dagbädd

Begyndt är en dagbädd som du kan hitta på den populära och uppskattade möbelkedjan Jysk. Dagbädden är designad likt en soffa och har höga och bekväma ryggdynor som är tillverkade i ett mjukt och bekvämt skum. Detta skum har man också använt sig av för att skapa sitt- och liggytan på dagbädden. För att säkerställa att dynorna inte glider runt och stör dig i sömnen har man sett till att utrusta dessa med en form av antiglid och en bas som är viktad. På så sätt håller de sig på plats hela natten (eller tuppluren).

Det som gör denna dagbädd extra praktiskt är att den kommer med stora förvaringsmöjligheter. Du kan nämligen lyfta upp dagbäddens “madrass” och därunder förvara allt från kuddar till täcken eller vad helst du känner för. Dagbädden mäter 196 x 72 x 91 cm och är således en lite större dagbädd som kräver sitt utrymme, men som lämpar sig riktigt bra för både barn och vuxna.

Fördelar

 • Kommer i den härliga färgen ljusgrå
 • Kan användas som en vanlig soffa
 • Bra förvaring under sitsen
 • Antiglid för att hålla dynorna på plats
 • Bra pris

Vad säger kunderna?

Högkvalitativ, användbar, vacker och praktisk. Det är med just dessa ord som tidigare köpare av Begyndt använder sig av för att beskriva dagbädden. Här får du en bekväm sovplats där du har ett stort förvaringsutrymme, något som uppskattas mycket av användarna. Den är dessutom mycket fin i designen och kan fungera som en soffa i barnrummet, till vardagsrummet eller sovrummet.

Vadehavet

Vadehavet Dagbädd

En dagbädd är sällan en möbel som kommer att användas som en permanent sovplats och därför tycker många att det känns jobbigt att betala för mycket för den. Vadehavet är en dagbädd i den lägre prisklassen som är tillverkad i polyester. Benen på dagbädden är dock gjorda i FSC-certifierad ek, för att på detta vis säkerställa att dagbädden är så stabil och solid som möjligt. Även om dagbädden är billigare till pris tycker vi fortfarande att kvalitet och hållbarhet är väldigt viktigt för en god natts sömn.

Till skillnad från ovanstående dagbäddar som vi har tagit med i vår bäst i test är Vadehavet inte grå, utan kommer i en diskret och behaglig naturfärg. Dagbädden är således brun/beige och ger känslan av att befinna sig vid medelhavet, eller kanske i sommarstugan vid stranden. Den här dagbädden är lite mindre i storlek och mäter 189 cm i längd och 66 cm i bredd. Den är dock fortfarande tillräckligt stor för att en vuxen ska kunna använda sig av den. Vi rekommenderar dock att du använder ett liggunderlag för bästa komfort.

Fördelar

 • Billigt pris
 • Lämpar sig för mindre hem
 • Väger endast 7 kilo
 • Enkel att monter ihop
 • Fungerar för vuxna och barn

Vad säger kunderna?

Trots sitt låga pris är det många som verkligen prisar Vadehavet som dagbädd. De beskriver den som mycket stabil och tålig, samtidigt som den är snygg och mycket praktisk att använda sig av. Att den till punkt och pricka stämmer överens med bilden på nätet är också ett plus. Det gör att du kan shoppa online, utan oro!

Carmel Dagbädd

Carmel Dagbädd

Sist på denna lista över bästa dagbäddar hittar vi ingen mindre än dagbädden Carmel. Carmel är en mjuk och mycket vacker dagbädd klädd i karamellbrun sammet, för att ge den där behagliga och lyxiga känslan till ditt rum. Även om den är mjuk i sitt tyg så är formen mer modern och stilren, vilket ger en fantastisk kombination. Carmel är utrustad med en cylinderformad kudde och har en ordentlig sittdyna som passar utmärkt för sovstunden. Du kan med fördel använda den som en ett komplement till din soffgrupp eller låta möbel stå på egen hand.

För att Carmel ska vara stabil och säker är den tillverkad i massiv furu och plywood. I dynan finner du inget mindre än materialet kallat kallskum, vilket ger en skön och fast sittdyna. Här får du en möbel som du kan använda som soffa eller säng, beroende på vad situationen kräver och du underhåller den enkelt genom att dammsuga av den med jämna mellanrum.

Fördelar

 • Mäter 180 x 80 cm
 • Rengör enkelt med dammsugning
 • Vackert tyg i sammet
 • Perfekt till soffgruppen eller som extrasäng
 • Finns i flera olika färger

Vad säger kunderna?

Tidigare köpare av Carmel är mer än förtjusta i denna snygga och moderna dagbädd. De säger att den är perfekt att använda som soffa om så önskas, men kan upplevas lite hård när det är dags att lägga sig ner och vila. Dock är den otroligt uppskattad tack vare sin fantastiskt fina och vackra design.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar