Kontinentalsängar har blivit otroligt populära på senare tid och många väljer idag kontinentalsängen framför såväl ställbara sängar som ramsängar. Det finns många fördelar med sängtypen. Den vanligaste orsaken till att man väljer kontinentalsängen är att den är så otroligt bekväm och säkerställer att du sover mycket bättre om nätterna. Till skillnad från många andra sängtyper, så är den också mycket enklare att kliva upp (och ner) ur. Den är också mycket skön att sitta i för den som gillar att läsa en god bok innan det är dags att sova. Med kontinentalsängen kan du själv välja om du vill ha en sänggavel eller inte. Fördelen med sänggavel är att den ger dig som ofta sitter i sängen ett bättre stöd.

Att välja kontinentalsäng är dock inte alltid så enkelt. Det finns mängder med olika typer av modeller på marknaden och sängarna finns i olika storlekar. Du kan hitta kontinentalsängar i storlekar som 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 och till och med 210×210 om du så skulle önska. Det betyder att det finns en säng för alla typer av behov, liksom för alla olika tjocklekar på plånböcker.

Vad är en kontinentalsäng?

Marknaden erbjuder ett stort utbud av olika typer av sängar och ju fler som finns, desto svårare kan det vara att göra ett val som man verkligen känner sig nöjd med. Att kontinentalsängen har blivit så populär och uppskattad är egentligen inte så svårt att förstå. Den ger en komfort som är mycket svårslagen och du kan hitta den till ett riktigt bra pris.

Att byta ut sin traditionella ramsäng mot en kontinentalsäng är något som ytterst få kommer att ångra. Kontinentalsängen är uppbyggd på ett sätt som skiljer den från mängden, och det är tack vare de många olika lager som sängen har. Istället för att enbart ha en ram så har den tre olika delar, som är sammansatta till en säng. Det första lagret, vilket också är det nedersta, består av ramsängen. Därefter är det ytterligare ett lager, bestående av en resårmadrass, som gäller. Det yttersta och översta lagret kommer i form av en bäddmadrass. Genom att designa sängen i flera olika lager kan man inte bara se till att få rätt stöd och stabilitet, utan man kommer också upp högre från golvet och har lättare att kliva in och ur sängen. Bäddmadrasser till kontinentalsängar är ofta tillverkade i memory-skum eller i latex, men andra varianter förekommer.

En kontinentalsäng, till skillnad från andra sängar, har dock ingen sängram. När man talar om sängramar menar man främst en ram som är utrustad med en lamellbotten och har en madrass ovanpå. Det är således ramsängen och de två tillhörande madrasserna som kommer att utgöra sängens botten. Det ger dig en förbättrad sömn på alla sätt och vis och är en bra investering för din hälsa.

Bäst i test – Bästa kontinentalsängen 2020

Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att hitta en kontinentalsäng som passar dina behov och önskemål. Här nedan har vi därför sett till att lista de bästa kontinentalsängarna på marknaden just nu. Eftersom alla inte har lika tjock plånbok eller vill lägga lika mycket pengar på en säng, så har vi valt att ta med alternativ i alla olika typer av prisklasser. Dock har vi säkerställt att alla sängar ändå har en mycket hög kvalitet så väl som komfort.

HAPPY kontinentalsäng

HAPPY kontinentalsang
 • Komfort, stil och lyx i ett förvånansvärt billigt sängpaket

HAPPY kontinentalsäng är ett komplett sängpaket som gör letandet efter högkvalitativa möbler mycket enkelt. Här får du nämligen både en sängbotten, en resårmadrass samt en bäddmadrass högst upp. Du behöver därför inte tänka på att köpa en mängd tillbehör och delar separat.

Om HAPPY kontinentalsäng låter som ett bra val för dig blir du säkerligen glad över att höra hur den inte kostar mer än 4 495 kronor hos Trademax. Sängen är ett mycket populärt val hos PriceRunner, och om du beställer den hos Trademax får du välja mellan fyra olika färger så att du får en variant som passar just ditt sovrum. Utöver allt detta gäller prisgaranti, fri frakt, ett års öppet köp tillsammans med en fem års garanti.

Kontinentalsängen och dess struktur

HAPPY kontinentalsäng är uppbyggd av flera olika delar. Längst ner stöter du på en sängram med ribbor som är monterade ovanpå. Den här ramen ser till så att sängen står stabilt i alla lägen, och du får därför garanterat en säng som kommer att vara vid din sida under en lång tid framöver. Ovanpå ribborna ligger en resårmadrass och ovanpå detta en bäddmadrass. Kom bara ihåg att sänggaveln inte ingår och måste köpas separat om det här är en del av sängen som du verkligen vill ha!

Mer om madrasserna

Vi nämnde tidigare att två olika madrasser följer med i sängpaketet, och dessa är resårmadrassen samt bäddmadrassen. Den förstnämnda har bonellfjädring inom sig där alla fjädrarna sitter ihop i varandra för att se till så att trycket över hela madrassen blir jämnt. Den sistnämnda bäddmadrassen, å andra sidan, har skum inom sig som är riktigt duktigt på att följa din kropp och anpassa stödet efter vad just du behöver.

Vem kontinentalsängen rekommenderas till

HAPPY kontinentalsängen kan rekommenderas till de flesta då den kommer i så många olika storlekar. Du kan exempelvis få en 120 x 200 cm säng om du är på jakt efter en mindre enkelsäng, men du kan också få en variant med bäddmåtten 180 x 200 cm om det blir mer passande för dig. Som kronan på verket kan du även välja din favoritfärg mellan ljusgrått, svart, blått och beige.

Storlekar

HAPPY kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 150 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika HAPPY kontinentalsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Diplomat kontinentalsäng

Diplomat kontinentalsang
 •  Tre madrasslager som tillsammans skapar ett underbart sängpaket

Diplomat kontinentalsäng är rena drömmen för de som vill ha ett komplett sängpaket som både har komfort och stil att bjuda på. Kontinentalsängen kommer från varumärket Drömvik, och vid beställning av detta sängpaket kan du förvänta dig sängben, stomme, resårbotten, pocketresår och en bäddmadrass som ingår i priset.

Diplomat kontinentalsäng kan beställas hos Trademax.se, och då kostar den inte mer än 9 495 kronor. Förvänta dig fri frakt, 365 dagar öppet köp och flera andra härliga villkor som gör detta till en fantastisk deal!

Kontinentalsängen och dess struktur

För en stadig säng med lång livslängd har Diplomat kontinentalsäng robusta 15 cm höga ben som är tillverkade i metall. Samtidigt är stommen gjord av en fingerskarvad träram, och även den här delen av sängen är mycket slitstark så att du ska kunna njuta av din säng under en lång tid framöver. Ovanpå detta ligger en resårbotten och därefter en pocketresårmadrass som vi ska tala lite mer om nedan. Högst upp finner du den 6 cm tjocka bäddmadrassen som är fylld med standardskum för att bjuda dig på ett skönt underlag i vått och torrt.

Mer om madrasserna

Madrassen är som sagt en typ av pocketresårmadrass, och vad det här betyder är att varje fjäder inom madrassen arbetar enskilt. De är individuellt inlindade i en skyddande tygpåse, och med just pocketresår kan du vara säker på att du får ett skräddarsytt stöd. Madrassen är dessutom vändbar, så det är upp till dig vilken sida du vill ligga på. Resårbottnen längst ner är tillverkad med bonellresår, och tvärtemot pocketresår har den här typen av madrass fjädrar som sitter förankrade i varandra. Med dessa två madrasser tillsammans blir sängen ett förträffligt val som du inte vill gå miste om!

Vem kontinentalsängen rekommenderas till

Diplomat kontinentalsäng är det rätta valet för dig som vill ha en skön dubbelsäng som kommer med både stomme, resårbotten, pocketresår och bäddmadrass. Med alla dessa inkluderade delar slipper du att köpa en mängd prylar separat, och du kan därför inom kort börja njuta av ditt förträffliga sängpaket. Satsa på Diplomat kontinentalsäng och var säker på att du får ett riktigt prisvärt sängpaket som utan tvekan ger stor valuta för pengarna.

Storlekar

Diplomat kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlek:

 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Diplomat kontinentalsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Ambassadör kontinentalsäng

Ambassador kontinentalsang
 •  Stor valuta för pengarna i form av ett lyxigt sängpaket

Ambassadör kontinentalsäng bjuder på stor valuta för pengarna. Den må vara på den lite dyrare sidan, men vad du får är ett detaljerat system av pocketresår och högkvalitativa material som tillsammans skapar den ultimata sängen. Välj att beställa Ambassadör kontinentalsäng från varumärket Jensen hos Kila Möbler för 40 730 kronor och gläds över havet av fördelar som sängen kan bjuda på. Det finns åtta färger som du kan välja mellan och du får alltid tillgång till fri hemleverans, 14 dagars öppet köp och en 25 års garanti på ram- och fjäderbrott.

Kontinentalsängen och dess struktur

Kila Möbler har ett utmärkt omdöme hos Trustpilot då de enbart erbjuder sina kunder det bästa av det bästa, och Ambassadör kontinentalsäng är sannerligen ett bra exempel på detta. Du får många olika hårdhetsvarianter att välja mellan så att sängen ska passa dina behov, och dessa är såsom följande:

 • Mjuk | Mjuk
 • Mjuk | Medium
 • Medium | Medium
 • Medium | Fast
 • Fast | Fast
 • Fast | Extra Fast
 • Extra Fast | Extra Fast

Mer om madrasserna

 

Ambassadör kontinentalsäng är utrustad med pocketmadrasser som är zonindelade. En pocketmadrass är en typ av madrass som innehåller fjädrar som är sittandes i sina egna tygfickor. De arbetar därför oberoende av varandra för att anpassa stödet efter din kropp. De olika zonerna som madrasserna är indelade i ser också till så att det exempelvis blir mjukare vid axlarna medan andra delar av madrassen ger ett lite fastare stöd – allt för att förse dig med den bästa möjliga komforten så att du ska kunna njuta av din högkvalitativa säng varje natt.

Vem kontinentalsängen rekommenderas till

De flesta hemmen kommer att fulländas med hjälp av en Ambassadör kontinentalsäng tack vare hur enkel och tidlös designen är. På insidan finns det många högkvalitativa system som arbetar tillsammans för att ge dig den optimala komforten, men på utsidan får du en stilren look som både passar i klassiska och mer moderna sovrum. Det hjälper naturligtvis också att det finns en lång rad färger, storlekar och sängben att välja mellan så att du på sätt och vis ska kunna ”bygga upp” just den sängen som ser snyggast ut i ditt sovrum!

Storlekar

Ambassadör kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 140 x 200
 • 140 x 210
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 200
 • 210 x 210

Du kan läsa mer om de olika Ambassadör kontinentalsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Kontinentalsäng Amalfi

Kontinentalsäng Amalfi
 • Sängen där lyx och exklusivitet bara är förnamnet

De som alltid har drömt om att ha en riktigt exklusiv säng i sovrummet kommer utan tvekan att få stor glädje av kontinentalsäng Amalfi. Här är det lyx som gäller både när det kommer till utseendet, komforten samt sängens funktioner, och på tal om lyx är det omöjligt att kika på sängen utan att nämna dess härliga sammet. Snyggt, mjukt och lent, helt enkelt. Även den 5-zonade mellanmadrassen är en aspekt av kontinentalsäng Amalfi som gör den ytterst uppskattad i de flesta sovrummen. Beställ sängen redan idag hos Sängjätten till 20 % rabatt. Sängen i storlek 180 x 200 är alltså nedsatt från 25 095 kronor till 19 995 kronor.

Ytterligare fördelar med att beställa drömsängen hos Sängjätten är bland annat att de bjuder på en testperiod i 100 dagar. Prova på sängen och få möjligheten att ångra köpet närsomhelst under dessa dagar. Man får då pengarna tillbaka och sängen hämtas upp igen gratis. Glöm inte heller att Sängjätten har betalningar utan avgifter eller räntor.

Madrassen och dess struktur

En mellanmadrass med pocket såsom hos kontinentalsäng Amalfi garanterar att varje individuell fjäder innesluts i en tygpåse för extra stöd och hållbarhet. Sängen är därtill uppdelad i fem olika zoner där vissa är mjukare medan andra är fastare så att man ska få ett stöd som är anpassat för olika delar av kroppen. Värt att veta är hur sängen är särskilt framtagen för att se till så att höfterna och axlarna ska få extra stöd.

Mer om bäddmadrassen

Med hjälp av MiDormani Deluxe Memory-bäddmadrassen kan kontinentalsäng Amalfi bjuda på komfort som imponerar på även den mest kräsna kunden. Det trögelastiska memoryskummet anpassar sig nämligen efter ens kropp samtidigt som det bjuder på det perfekta stödet. För att hålla madrassen snygg och ren kan det yttre tyget avlägsnas för att tvättas.

Speciella egenskaper och funktioner

Vid beställning av kontinentalsäng Amalfi får man njuta av en garanti mot ram- och resårbrott i hela 25 år. Sängen kommer därför att finnas där för en många år in i framtiden. För att stå stadigt och stabilt har sängen dessutom champagneformade ben i krom.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen Amalfi är tillgänglig i följande storlekar:

 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 200 x 200

Kontinentalsängen Amalfi är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Medium
 • Fast
 • Medium/Fast

Kontinentalsäng AYA-02

Kontinentalsäng AYA-02
 • Den smarta sängen som analyserar ens sömn

Kontinentalsäng AYA-02 bjuder på en smart sänglösning till ett rimligt pris. Inte nog med att det finns fem olika färger att välja mellan för att säkerställa att sängen passar ens inredning, utan det ingår dessutom en Sleeping World Sleep Sensor som har möjligheten att analysera ens sömn. Kontinentalsäng AYA-02 erbjuds hos Sängjätten till ett pris som har reducerats med 15 %. Därför kan man beställa storlek 180 x 200 för 33 992 kr, nedsatt från 39 990 kr.

Hos Sängjätten finns många fördelar utöver det rabatterade priset. Man kan nämligen förvänta sig betalningar utan avgifter och ränta samt en provperiod som varar i 100 dagar. Under den här perioden testar man på sängen för att se om den passar, och ifall man ångrar sig hämtas sängen upp igen gratis. Naturligtvis får man då även sina pengar tillbaka.

Madrassen och dess struktur

Kontinentalsäng AYA-02 kan ge en den där perfekta sömnen med ett utomordentligt stöd tack vare de två samverkande fjädersystemen. Samtidigt är mellanmadrassen en så kallad pocketmadrass, vilket betyder att varje fjäder är inlindad i en tygpåse för maximal komfort samt skydd. Madrassen har därtill tre olika zoner där vissa är mjuka medan andra är mer fasta.

Mer om bäddmadrassen

Bäddmadrassen hos kontinentalsäng AYA-02 är en ZipTop® AYA 02 Rapid Memory Foam madrass som är 4 cm tjock. Tack vare madrassens tryckavlastande lager kan man lita på att den anpassar sig efter ens kropp för att ge en det stödet som man behöver.

Speciella egenskaper och funktioner

Kontinentalsäng AYA-02 har en smart funktion som ser till så att bäddmadrassen och underlakanet ligger på plats utan att glida runt. Detta är dock långtifrån allt som uppskattas med denne säng. Särskilt dess Sleeping World sensor är en fröjd för många då den erbjuder tips på hur man kan få den bästa möjliga sömnen. Sensorn har koll på ens sovmönster och kan på så vis ge råd som är individuellt anpassade för en. Med detta i åtanke har kontinentalsäng AYA-02 sannerligen många positiva aspekter att erbjuda.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen AYA-02 är tillgänglig i följande storlekar:

 • 160 x 200
 • 160 x 210
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 200
 • 200 x 210

Kontinentalsängen AYA-02 är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Mjuk/Mjuk
 • Mjuk/Medium
 • Mjuk/Fast
 • Medium/Medium
 • Medium/Fast
 • Fast/Fast

Kontinentalsäng TYYNI

Kontinentalsäng TYYNI
 • Enkelt men elegant utseende med dubbelfjädring

Kontinentalsäng TYYNI är en vacker säng från märket Matri som kombinerar elegans med enkel skandinavisk design. Sängen ser förträfflig ut i alla olika typer av sovrum, och tack vare dubbel fjädring blir den också bekväm att ligga i. För att kunna lägga sig i sängen och enkelt ta sig upp igen har kontinentalsäng TYYNI en höjd på hela 58 cm.

Beställ kontinentalsäng TYYNI hos Solhem Inredning redan idag och betala inte mer än 23 735 kronor för storleken 180 x 200. Man har möjligheten att välja mellan antingen dagsleverans eller kvällsleverans för att se till så att tiden passar ens individuella behov och önskemål. Glöm heller inte att man hos Solhem Inredning får 30 dagars öppet köp, och man får alla pengarna tillbaka om man skulle ångra sin beställning inom dessa dagar.

Madrassen och dess struktur

Om man vill har en madrass som verkligen ger en det där perfekta stödet och komforten bör man satsa på pocketfjädring, och det är just detta som kontinentalsäng TYYNI kan bjuda på. Varje fjäder i sängens mellanmadrass ligger i en påse av tyg, och detta förlänger madrassens livslängd samtidigt som komforten alltid ligger på topp. För att göra det ännu mysigare har madrassen också jutelatexstoppning.

Det är inte bara madrassen som kommer att hålla länge, utan också ribborna samt sängramen som är gjorda i robust obehandlat trä. Man kan därför använda den förträffliga sängen i många år.

Mer om bäddmadrassen

Att hålla sin säng ren är naturligtvis en stor prioritet, och därför har kontinentalsäng TYYNI ett överdrag över ens bäddmadrass som kan avlägsnas och tvättas av. Det är inga svårigheter att ta av överdraget tack vare blixtlåset, och det är lika lätt att återigen sätta på överdraget. Tyget är Oeko-tex-certifierat, och därför hittar man inga farliga kemikalier i tyget som kan vara skadliga för människor.

Speciella egenskaper och funktioner

Den tidigare nämnda stoppningen av jutelatex är en stor anledning till varför det är så bekvämt att ligga i kontinentalsäng TYYNI. Inte nog med att den är skön, utan den är också ventilerande så att fukt leds bort. Även dubbelfjädringssystemet är någonting som man utan tvekan kommer att älska.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande storlek:

 • 180 x 200

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Medium
 • Fast

 

Du kan läsa mer om de olika kontinentalsängarna TYYNI här.

Kontinentalsäng Livorno

Kontinentalsäng Livorno
 • All Inclusive kontinentalsäng med 7-zoners pocket

En All Inclusive säng kan utan tvekan vara att föredra så att man själv slipper att köpa en mängd tillbehör separat. När det kommer till just kontinentalsäng Livornos sängpacket får man inte bara själva sängen, utan också påslakan, täcke, kudden och andra tillbehör för att fullända ens säng. Få detta kompletta sängpaket i svart, grått eller sandfärgat och njut av allt-i-1 upplevelsen.

Hos Sängjätten kan man redan idag beställa kontinentalsäng Livorno i storlek 180 x 200 för enbart 19 999 kronor. Originalpriset låg på 38 495 kronor, och detta har numera reducerats med 48 %. Inte behöver man heller oroa sig för att det ska göra ont i plånboken eftersom Sängjätten erbjuder avgiftsfria och räntefria betalningar. Med en provperiod på 100 dagar kan man också försäkra sig om att sängen är passande innan man tar beslutet kring huruvida man vill satsa på den eller inte.

Madrassen och dess struktur

Vi nämnde hur fantastiskt extensivt det här sängpaketet är, och visst är varje del högkvalitativ. Gällande just mellanmadrassen har man pocketfjädring att njuta av där varje fjäder inom madrassen skyddas i en påse av tyg. Som om detta inte vore nog har madrassen en 7-zonspocket som ser till så att man får det perfekta stödet precis där man behöver det som mest. Madrassen har här 7 olika zoner med varierande fasthet beroende på vilken zon det är tal om. Med detta i åtanke är sängen därför mycket duktig på att anpassa sig efter ens kropp.

Mer om bäddmadrassen

Bäddmadrassens insida är tillverkad av latex för att garantera ett mjukt underlag som finns där för en i alla lägen. Madrassen är därtill pikerad samt kuvertsydd, och tack vare det avtagbara yttre tyget kan man se till så att ens säng förblir ren och fin alla dagar i veckan.

Speciella egenskaper och funktioner

Ett smidigare sängpaket är sannerligen svårt att hitta. Inte nog med att Livorno har en höjd på 73 cm som gör det lätt som en plätt att ta sig upp från sängen – det är också här tal om ett komplett sängpaket. Man får alltså både gavel, bäddmadrass, ben, kudde, täcke, påslakan, lakan och bäddmadrasskydd. Här finns verkligen allt som man kan tänkas behöva.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsäng Livorno är tillgänglig i följande storlek:

 • 180 x 200

Kontinentalsäng Livorno är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Medium/Medium
 • Medium/Fast
 • Fast/Fast

Sirius Velour

Är du på jakt efter en kontinentalsäng av större slag, bör du titta på vad Sirius Velour har att erbjuda. Det här är en säng som mäter hela 180×200 cm, men som finns i mindre storlekar (t.ex. 140×200) för den som önskar. Det här är en säng som du inte kommer att ångra att du investerar i, eftersom den ger dig allt som en högkvalitativ kontinentalsäng ska erbjuda. Fokus för denna danskproducerade säng ligger på att ge dig som användare bättre sömn om natten, och därmed också bättre dagar. Om du är utvilad kommer du helt enkelt att må mycket bättre.

För att lyckas skapa en kvalitetssäng är det viktigt att vara noga med detaljer och det är något som tillverkarna av Siris Velour verkligen har varit. Varje liten komponent är mycket noga utvald för att säkerställa att Sirius Velour håller en så hög standard som möjligt. Med den här sängen kan du således vara säker på att du kommer vakna upp pigg och glad varje dag. Många vittnar även om att den är utmärkt för den som lider av problem med ryggen.

Bäddmadrass och resårmadrass

Det finns två delar av en kontinentalsäng som kommer vara avgörande för kvalitet och behaglighet. Det är bäddmadrassen och det är resårmadrassen. Bäddmadrassen som är framtagen till Sirius Velour är 6 centimeter tjock och består av en kärna i latex. Madrassen är handsydd för din komfort, samt är Svanenmärkt. Även resårmadrassen är noga designad. Här använder man sig av pocketfjädrar och ett hybridskum för att säkerställa stadga och stabilitet.

Design och färger

En stor säng kommer att synas väldigt mycket och då vill du naturligtvis också att den är riktigt snygg att titta på. Sirius Velour är en mycket elegant och maffig säng där du själv kan välja om du vill ha en sänggavel eller inte. Som namnet beskriver har den ett omslutande tyg i mjuk velour som kommer i färgerna blå, grön eller puderrosa.

Fördelar

 • Mäter hela 180×200 cm (finns i andra storlekar)
 • Bäddmadrass på 6 cm tillverkad i latex
 • Svanenmärkt
 • Kommer i tre olika färger
 • Utrustad med pocketfjädrar och hybridskum

Vad säger kunderna?

Genom att titta på hur tidigare kunder och nuvarande användare av Sirius Velour upplever sängen, är det lättare för dig att veta vad du har att vänta dig. Sirius Velour är en otroligt populär och uppskattad säng där risken för ryggsmärtor och problem minskas radikalt. Många trycker även på hur snygg sängen är och att designen får den att se mycket stilren och exklusiv ut.

Att välja rätt kontinentalsäng

När du ska välja en ny säng är det en hel del saker som du bör ha i åtanke. Du behöver först och främst se till att du väljer en kontinentalsäng som håller en hög kvalitet, men du måste också hitta en bäddmadrass som håller samma standard. Det kan vara en mycket stor och avsevärd skillnad mellan de olika madrasserna och tillverkarna. Många föredrar bäddmadrasser med en kärna av latex, medan andra föredrar memory-skum eller vanligt skum.

Just kvaliteten är nog den del som du ska fokusera mest på. Visst har design också betydelse för hur bra din säng visuellt kommer att passa in i ditt hem, men en snygg säng är värdelös om den inte är bekväm att sova i. Det är inte helt ovanligt att det finns ett flertal olika kontinentalsängar som inte håller måttet när det kommer till ramsängen. Ramsängen är, som tidigare nämnts, den nedersta delen av sängen och genom att göra ett sämre jobb här, så kan tillverkarna också sänka sina priser. Det kan i sin tur leda till att man lätt blir lurad av att tro att sängen är av högre kvalitet än vad den faktiskt är, och att man har lyckats köpa en säng till ett riktigt brakpris. Vill du vara säker på att du får en säng som kommer att hålla länge och som ger dig det stöd som du behöver, bör du kontrollera ramsängen lite extra. Detta är speciellt viktigt för den som satsar på en billigare modell.

I vårt bäst-i-test för bästa kontinentalsängar har vi endast valt ut sängar av riktigt hög kvalitet. De de enskilda sängarna kan ha olika, unika egenskaper, som innebär fördelar och nackdelar för olika personer. Med de är alla tillverkade på rätt sätt och med de tre lager som en kontinentalsäng ska vara uppbyggd av. På så sätt kan du känna dig trygg om du väljer en av de sängar som finns med i vårt test.

Anpassa fastheten individuellt

När man vid första anblick ser på en kontinentalsängs resårmadrass så är det lätt att tro att den bara består av ett enda stycke, men så är det inte. Egentligen kan man säga att resårmadrassen består av två olika delar, som hålls samman med hjälp av ett enkelt överdrag. Överdraget säkerställer att resårmadrasserna inte glider runt utan ligger tryggt och säkert på ramsängen. Men vad har resårmadrassen med individuell fasthet att göra?

Många som köper en kontinentalsäng väljer att köpa en dubbelsäng, t.ex. för att man ska kunna få plats flera personer i sängen. Det är dock inte alla människor som har samma typer av behov när det kommer till fastheten i en resårmadrass. Hur fast eller mjuk man vill att den ska vara beror på den egna smaken, men också den kroppsvikt och kroppsbyggnad som man har kommer att vara avgörande. Om du väger mer så kommer du också att behöva en madrass som är fastare, just för att säkerställa att du får den avlastning som din kropp behöver. Den som väger mindre kan med fördel ha ett mjukare alternativ om så önskas.

Genom att det finns två separata resårmadrasser så kan du själv bestämma hur liggkomforten ska vara på vardera sida av sängen. Det betyder att du kan ha en mjukare resårmadrass än din partner, eller vise versa. Genom resårmadrasserna kan ni alltså anpassa sängen efter just era individuella behov. Detta kan också göras med hjälp av kontinentalsängar med vändbar madrass.

Vikten av en bra bäddmadrass

Att lägga fokus på en bra säng är mycket viktigt, men du måste också se till att välja en bra bäddmadrass. Alldeles för många gör misstaget att tro att bäddmadrassen bara fungerar som ett tillbehör som gör det enklare för dig att bädda i sängen, men så är alltså inte fallet. En bäddmadrass är specifikt framtagen för att ge dig extra komfort i form av avlastning och stöd, men den är också utmärkt att använda sig av för att förlänga livslängden på din säng. Genom sina många fördelar är en bra bäddmadrass ett måste, och detta gäller specifikt för den som vill ha en kontinentalsäng.

Att ligga direkt på resårmadrassen kommer inte att ge dig den behagliga känsla som du annars hade kunnat få i en kontinentalsäng. Resårmadrasser i högkvalitativa kontinentalsängar har oftast en kärna av pocketfjädrar i olika typer av komfortzoner. Pocketfjädrarna anpassar sig efter din sovställning och din vikt, vilket gör att resårmadrassen ger din kropp stöd där den behöver och ger efter på andra ställen för att balansera dig rätt. Som tidigare nämnts är bäddmadrassen också till för att förlänga hållbarheten på din säng. När vi sover är det mycket vanligt att vi också svettas. Svett och fukt som tar sig ner till resårmadrassen kan vara mycket svårt att få bort. En bäddmadrass med bra ventilation skyddar mot detta och har (i de flesta fall) ett avtagbart överdrag som du kan slänga in i tvättmaskinen.

Bäddmadrasser kommer i olika storlekar för att kunna passa din säng på bästa möjliga sätt. Du kan hitta bäddmadrasser för kontinentalsängar i storleken 90×200 såväl som 140×200, 180×200 och det finns även andra storlekar. Se till att bäddmadrassen har rätt storlek när det kommer till längd och bredd. På så sätt fungerar den så optimalt som möjligt.

En högkvalitativ kontinentalsäng minskar risken för ryggproblem

Många lider idag av problem med rygg, axlar och nacke. Det kan bero på en dålig arbetsställning på jobbet, men det kan också ha att göra med den säng som man sover i varje kväll. Problem med smärtor kan också uppstå efter att man har varit med om en olycka, lider av en sjukdom eller på annat sätt har skadat sig. Med hjälp av en riktigt bra och högkvalitativ kontinentalsäng kan du få bukt med problemet och lindra (eller helt blev av med) jobbig smärta.

Vad är det då som gör att kontinentalsängen kan bidra till att du blir av med jobbiga, hälsorelaterade problem? Ja, enkelt förklarat kan man säga att det är de tre olika lager som finns i sängen som kommer att bidra stort till detta. När du väljer en resårmadrass med pocketfjädrar och komfortzoner, och en bäddmadrass i memory-skum eller latex så säkerställer du att din kropp ligger så optimalt som möjligt, oavsett vilken sovställning som du vanligtvis brukar ha. Det är mycket viktigt att din ryggrad ligger i en rak position, något som en bäddmadrass såväl som resårmadrass kan hjälpa dig med. Pocketfjädrarna reagerar på olika vikt, t.ex. en större vikt från höfter och axlar, samtidigt som den ser till att fylla ut hålrummet vid t.ex. rygg och svank.

Många är de som vittnar om att kontinentalsängen har gjort underverk för problem med smärta i axlar, rygg och nacke. Men som tidigare nämnts är det viktigt att du då väljer en säng som är av god kvalitet. Du kan hitta kontinentalsängar från olika tillverkare på bland annat Jysk och Ikea. Här kan du också provligga sängarna innan och därefter beställa via internet om du så skulle önska. Då sängarna kommer i många olika prisklasser behöver du inte välja den dyraste för att lyckas köpa en bra säng. Vårt bäst-i-test för bästa kontinentalsängen erbjuder sängar i alla möjliga prisklasser och för alla typer av behov. Du kommer t.ex. att själv kunna välja fasthet på resårmadrasserna i dubbelsängarna. Det gör att du kan välja en fast madrass till dig och en mjukare till din partner om så önskas.

Se også Kontinentalsäng Test 2020 – Välj den bästa kontinentalsängen skrevet af konsumentmagasinet.se.

Denne side er anmeldt af: Rut Ekström Rating 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar