Kontinentalsängar har blivit otroligt populära på senare tid och många väljer idag kontinentalsängen framför såväl ställbara sängar som ramsängar. Det finns många fördelar med sängtypen. Den vanligaste orsaken till att man väljer kontinentalsängen är att den är så otroligt bekväm och säkerställer att du sover mycket bättre om nätterna. Till skillnad från många andra sängtyper, så är den också mycket enklare att kliva upp (och ner) ur. Den är också mycket skön att sitta i för den som gillar att läsa en god bok innan det är dags att sova. Med kontinentalsängen kan du själv välja om du vill ha en sänggavel eller inte. Fördelen med sänggavel är att den ger dig som ofta sitter i sängen ett bättre stöd.

Att välja kontinentalsäng är dock inte alltid så enkelt. Det finns mängder med olika typer av modeller på marknaden och sängarna finns i olika storlekar. Du kan hitta kontinentalsängar i storlekar som 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 och till och med 210×210 om du så skulle önska. Det betyder att det finns en säng för alla typer av behov, liksom för alla olika tjocklekar på plånböcker.

Vad är en kontinentalsäng?

Marknaden erbjuder ett stort utbud av olika typer av sängar och ju fler som finns, desto svårare kan det vara att göra ett val som man verkligen känner sig nöjd med. Att kontinentalsängen har blivit så populär och uppskattad är egentligen inte så svårt att förstå. Den ger en komfort som är mycket svårslagen och du kan hitta den till ett riktigt bra pris.

Att byta ut sin traditionella ramsäng mot en kontinentalsäng är något som ytterst få kommer att ångra. Kontinentalsängen är uppbyggd på ett sätt som skiljer den från mängden, och det är tack vare de många olika lager som sängen har. Istället för att enbart ha en ram så har den tre olika delar, som är sammansatta till en säng. Det första lagret, vilket också är det nedersta, består av ramsängen. Därefter är det ytterligare ett lager, bestående av en resårmadrass, som gäller. Det yttersta och översta lagret kommer i form av en bäddmadrass. Genom att designa sängen i flera olika lager kan man inte bara se till att få rätt stöd och stabilitet, utan man kommer också upp högre från golvet och har lättare att kliva in och ur sängen. Bäddmadrasser till kontinentalsängar är ofta tillverkade i memory-skum eller i latex, men andra varianter förekommer.

En kontinentalsäng, till skillnad från andra sängar, har dock ingen sängram. När man talar om sängramar menar man främst en ram som är utrustad med en lamellbotten och har en madrass ovanpå. Det är således ramsängen och de två tillhörande madrasserna som kommer att utgöra sängens botten. Det ger dig en förbättrad sömn på alla sätt och vis och är en bra investering för din hälsa.

Bäst i test – Bästa kontinentalsängen 2020

Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att hitta en kontinentalsäng som passar dina behov och önskemål. Här nedan har vi därför sett till att lista de bästa kontinentalsängarna på marknaden just nu. Eftersom alla inte har lika tjock plånbok eller vill lägga lika mycket pengar på en säng, så har vi valt att ta med alternativ i alla olika typer av prisklasser. Dock har vi säkerställt att alla sängar ändå har en mycket hög kvalitet så väl som komfort.

Venus No.1

Venus No.1 continental beds

Den första kontinentalsängen i vårt bäst-i-test är Venus No.1, som är tillverkad och designad i Danmark. Den här sängen kommer i olika färger och olika storlekar, för att du ska kunna hitta en som passar dig och inredningen i ditt hem så bra som möjligt. Venus är ett självklart och mycket säkert val för den som vill ha en säng av hög kvalitet, men som ändå inte vill betala alltför höga summor. Venus No.1 är idag en av de mest bästsäljande sängarna på marknaden och det finns flera goda anledningar till varför. Inte nog med att den är utrustad med noga utvalda komponenter, den även OEKO TEX-certifierad. Det betyder att du kommer att sova gott och miljövänligt varje kväll.

Bäddmadrassens kvalitet är av otroligt stor vikt när du ska välja en kontinentalsäng. Till Venus No.1 har man jobbat hårt för att ta fram en bäddmadrass som är både skön och behaglig, men som också är sund och kommer att hålla väldigt länge. Genom att skapa en lite högre madrass på 6 cm och med en kärna av latex, kan din kropp få exakt det stöd och den avlastning som den behöver. Latex är dessutom ett material som är känt för att både vara mycket ventilerande och elastiskt. Det bidrar till en bra sömn i många år framåt.

Resårmadrass med hög komfort

När det kommer till komfort i sängen så kommer det utan tvekan att vara bäddmadrassen som gör det främsta jobbet. Venus No.1 är därför utrustad med så kallade pocketfjädrar i hela resårmadrassen och dessa är sedan indelade i fem olika komfortzoner. Genom att dela upp pocketfjädrarna kan de se till att följa din sovställning såväl som din kroppsbyggnad och vikt väldigt bra. Du får en stabilitet som är svår att åstadkomma med andra typer av madrasser.

En madrass som andas

Är du en av många som blir lite extra varm om nätterna, så är Venus No.1 ett riktigt bra alternativ. Runt om pocketfjädrarna har man lagt in komfortskum som har en mycket god ventilationsförmåga. Det säkerställer att din kropp håller den rätta temperaturen hela natten, både på vintern och på sommaren.

Fördelar

 • Kommer i flera storlekar (t.ex. 90×200, 140×200, 180×200)
 • Bäddmadrass med en latexkärna
 • Fem komfortzoner
 • Pocketfjädrar i resårmadrassen
 • Bäddmadrass på 6 cm

Vad säger kunderna?

Många använder sig av recensioner och omdömen för att veta om en produkt är bra eller inte. Kontinentalsängar är inget undantag. Venus No.1 är testad av mängder med kunder och alla säger de samma sak – Venus är en helt fantastisk säng som ger en god natts sömn och håller en hög kvalitet.

Sirius Velour

Sirius Velour

Är du på jakt efter en kontinentalsäng av större slag, bör du titta på vad Sirius Velour har att erbjuda. Det här är en säng som mäter hela 180×200 cm, men som finns i mindre storlekar (t.ex. 140×200) för den som önskar. Det här är en säng som du inte kommer att ångra att du investerar i, eftersom den ger dig allt som en högkvalitativ kontinentalsäng ska erbjuda. Fokus för denna danskproducerade säng ligger på att ge dig som användare bättre sömn om natten, och därmed också bättre dagar. Om du är utvilad kommer du helt enkelt att må mycket bättre.

För att lyckas skapa en kvalitetssäng är det viktigt att vara noga med detaljer och det är något som tillverkarna av Siris Velour verkligen har varit. Varje liten komponent är mycket noga utvald för att säkerställa att Sirius Velour håller en så hög standard som möjligt. Med den här sängen kan du således vara säker på att du kommer vakna upp pigg och glad varje dag. Många vittnar även om att den är utmärkt för den som lider av problem med ryggen.

Bäddmadrass och resårmadrass

Det finns två delar av en kontinentalsäng som kommer vara avgörande för kvalitet och behaglighet. Det är bäddmadrassen och det är resårmadrassen. Bäddmadrassen som är framtagen till Sirius Velour är 6 centimeter tjock och består av en kärna i latex. Madrassen är handsydd för din komfort, samt är Svanenmärkt. Även resårmadrassen är noga designad. Här använder man sig av pocketfjädrar och ett hybridskum för att säkerställa stadga och stabilitet.

Design och färger

En stor säng kommer att synas väldigt mycket och då vill du naturligtvis också att den är riktigt snygg att titta på. Sirius Velour är en mycket elegant och maffig säng där du själv kan välja om du vill ha en sänggavel eller inte. Som namnet beskriver har den ett omslutande tyg i mjuk velour som kommer i färgerna blå, grön eller puderrosa.

Fördelar

 • Mäter hela 180×200 cm (finns i andra storlekar)
 • Bäddmadrass på 6 cm tillverkad i latex
 • Svanenmärkt
 • Kommer i tre olika färger
 • Utrustad med pocketfjädrar och hybridskum

Vad säger kunderna?

Genom att titta på hur tidigare kunder och nuvarande användare av Sirius Velour upplever sängen, är det lättare för dig att veta vad du har att vänta dig. Sirius Velour är en otroligt populär och uppskattad säng där risken för ryggsmärtor och problem minskas radikalt. Många trycker även på hur snygg sängen är och att designen får den att se mycket stilren och exklusiv ut.

Venus Nova

Venus Nova

Vill du ha en riktigt bra och högkvalitativ kontinentalsäng och är beredd att betala lite extra för den? Venus Nova hamnar i den högre prisklassen, men är en produkt där du får ut mycket av dina pengar. Precis som ovanstående sängar som vi har listat i denna bäst-i-test, så är Venus Nova en danskproducerad kontinentalsäng där fokus ligger på att skapa en så hög komfort som möjligt. För att lyckas med detta har man sett till att både resårmadrassen och ramsängen är utrustad med moderna pocketfjädrar. Pocketfjädrar är den senaste tekniken som används för skapandet av kontinentalsängar som håller en hög standard. När man placerar dessa i både resårmadrass och ramsäng ,så kan man få ett omfattande stöd för den optimala liggpositionen.

För att försäkra sig om att du ligger riktigt skönt har Venus Nova sju komfortzoner som anpassar sig efter din kropp. Bäddmadrassen är tillverkad i latex och runt pocketfjädrarna i resårmadrassen hittar du hybridskum med mycket bra ventilationsförmåga. Alla dessa olika funktioner ger en säng som anpassar sig väldigt bra efter din kropp.

En säng som anpassar sig individuellt

Alla människor fungerar olika, sover olika och är byggda på olika sätt. Det betyder att vi kommer att vara i behov av olika saker när det är dags att lägga sig ner och sova. Venus Nova ser till att anpassa sig efter din kroppsvikt och kroppsbyggnad på många olika sätt. Ett exempel på detta är att din svank och rygg kommer att få ett annat typ av stöd än t.ex. dina höfter och dina axlar. Allt för att minimera belastningen så mycket som möjligt.

Design och utseende

Venus Nova är en mycket maffig säng som inger en känsla av lyx och elegans. Här har man låtit ramsäng och resårmadrass vara sammanflätade med varandra, eller åtminstone är det så det ser ut på utsidan. Den höga “vägg” som löper runt sängen ger den en stilfull design som känns tidlös. Sängen kommer dessutom i olika färger för att du ska kunna välja utseende efter personlig smak.

Fördelar

 • Finns i storlekar som 140×200, 160×200, 180×200 m.fl.
 • Pocketfjädrar i både ramsäng och resårmadrass
 • Utrustad med hybridskum
 • Snygg och elegant design
 • Bäddmadrass i ventilerande latex

Vad säger kunderna?

Vad säger då kunderna om denna stora, fina och bekväma säng? Majoriteten av alla tidigare användare är mycket nöjda och känner att de har fått en säng som verkligen lever upp till alla förväntningar. Ett fåtal menar att resårmadrassen kan kännas lite väl fast, men genom att välja rätt bäddmadrass blir du av med problemet i ett kick. Kom ihåg att du bör välja en fasthet på madrassen som är lämplig för din kroppsvikt. En fast madrass rekommenderas t.ex. för den som väger mellan 75-90 kg.

Jupiter Wood

Jupiter Wood

En säng behöver inte vara stor för att den ska vara bra. Huruvida en säng är bra eller inte beror alltså inte på hur många som får plats i den, utan hur den är konstruerad och uppbyggd. Jupiter Wood är en kontinentalsäng som mäter 140×200 cm och som lämpar sig utmärkt för den som vill kunna sträcka ut sig ordentligt, sova nära sin partner eller som inte har ett så stort spelutrymme i sovrummet. Den här kontinentalsängen ligger i mellanprisklassen och lämpar sig därför för de allra flesta plånböcker och budgetar. Sängen kan levereras med eller utan gavel.

För att du ska kunna känna att du har gjort ett riktigt bra köp, är det viktigt att du varken har behövt tumma på kvalitet, design eller pris. Jupiter Wood uppfyller alla förväntningar och mer därtill, trots sitt relativt ringa pris. Här får du en konkurrenskraftig säng som du kommer att ha användning för väldigt länge. Eftersom sängen är utrustad med pocketfjädrar av bästa kvalitet och uppdelad i fem olika komfortzoner, kommer du att sova som en dröm.

Stabil ramsäng gör susen

En kontinentalsäng är uppbyggd i flera olika lager, vanligtvis är det tre som gäller. Längst ner i botten kommer du att hitta det som kallas för ramsäng och det är också den som är avgörande för hur bra komfort du kommer att få. Till Jupiter Wood har man valt att använda en skumkärna till ramsängen som gör den stöttande till max. Sängen kompletteras med en bra resår- och bäddmadrass. När alla dessa lager samarbetar får du den bästa möjliga förutsättningen för en god natts sömn.

Massiv träram

Jupiter Wood är en säng som ska kunna stå sig väldigt länge och därför är träramen tillverkad i svensk tall, ett material som är mycket hållbart. Det krävs även en mycket tjock ram för att kunna ge den stabilitet som kunderna förväntar sig. Träramen på Jupiter Wood mäter 8 cm, men hela sängen har en sammanlagd höjd på 54 cm från golv till toppen av bäddmadrassen.

Fördelar

 • Tjock bäddmadrass på 6 cm
 • Bäddmadrass i latex
 • Pocketfjädrar och 5-7 komfortzoner
 • Träram i svensk tall
 • Snygg design
 • Kommer i olika storlekar och färger

Vad säger kunderna?

Att Jupiter Wood är ett riktigt bra val av kontinentalsäng råder det ingen tvekan om. Kunderna är mycket nöjda med sängen och tycker att den ger både avlastning och komfort, precis som utlovat. Ett flertal har dock problem med att bäddmadrassen glider. Genom att använda dig av ett bäddmadrass-skydd kan du dock få bukt med problemet snabbt och enkelt. Utöver det är Jupiter Wood ett utmärkt alternativ för alla som vill sova gott.

Senses

Senses

Är du en av många som älskar att kunna sträcka ut sig så mycket som möjligt? Som vill att hela familjen ska kunna få plats i sängen och kanske även ett och ett annat husdjur därtill? Senses kontinentalsäng med måtten 210×210 cm är en säng som lämpar sig perfekt för den som vill ha en riktigt stor sovyta och som mer än gärna spenderar mycket tid i sängen. Senses är en säng som är producerad i Danmark och där man har använt sig av experter på sömn för att sätta ihop en så högkvalitativ och bekväm kontinentalsäng som möjligt. För miljö och bästa komfort är den dessutom Svanenmärkt och OEKO TEX-certifierad.

När det kommer till komfort så är det resårmadrassen som kommer att ha ett ordentligt inflytande. Den bästa resårmadrassen hittar du i Senses, något som tydligt märks av redan efter första natten. Resårmadrassen är utrustad med pocketfjädrar som är indelade i flera olika zoner och komfortskummet säkerställer att du får ett bra stöd. Det är även med hjälp av komfortskummet som madrassen kan erbjuda dig en så bra ventilation. Den transporterar nämligen bort fukt som kan uppstå under sömnen.

En bäddmadrass utöver det vanliga

Det är dock inte enbart resårmadrassen som kommer att vara andningsbar, utan även bäddmadrassen som tillhör Senses. En bäddmadrass är det som kommer att ligga närmast din kropp och därför är det viktigt att den är av god kvalitet. Bäddmadrassen till Senses är 6 cm tjock och tillverkad i naturligt latex. Det gör den mycket andningsbar och säkerställer en behaglig temperatur hela natten, året runt.

Design och utseende

Senses är en kontinentalsäng för den som gillar tankesättet “ju större, desto bättre”. Visst finns sängen även i mindre storlekar, t.ex. 140×200, men det är något mycket exklusivt och lyxigt med en så stor säng som Senses kan vara. Designen är modern och stilren och tyget finns i två olika nyanser av grått att välja mellan. Det gör att sängen passar in i de allra flesta hem.

Fördelar

 • Snygg och elegant design
 • Flera färger att välja mellan
 • Stor säng på 210×210 cm
 • Pocketfjädrar i flera zoner
 • Tjock bäddmadrass i latex

Vad säger kunderna?

“Det här är en säng av mycket hög kvalitet”, “Jag har aldrig sovit så gott i mitt liv” och “Den perfekta sängen” är bara några få av alla de positiva omdömen som finns om kontinentalsängen Senses. Kunder vittnar om att den är otroligt skön att krypa ner i, men också att madrassen kan upplevas som en aning för fast. Här kan du dock själv välja fasthet på madrassen utifrån din kroppsvikt. Det är viktigt att den ger dig det stöd som du behöver.

Vasa Diamant

Vasa Diamant

Under tiden du sover är det mycket som händer i kroppen. Musklerna slappnar av och hjärnan får möjlighet att återhämta sig. Det gäller såklart att du sover riktigt gott för att du ska lyckas med detta, och med Vasa Diamant blir återhämtningen som en dans på rosor. Att du ligger bra och sover skönt är därför av mycket stor betydelse för hur du kommer att må dagen efter. Många påverkas mycket av den temperatur som sängen har. Är det för kallt kommer du att vakna av att du fryser, och är det för varmt kommer att du vakna av att du svettas. Vasa Diamant är utvecklad för att ge dig en så behaglig sovtemperatur som möjligt, tack vare sin granitbehandlade madrass.

Genom stor kunskap och lång erfarenhet om sängar och sömn har man tagit fram Vasa Diamant, som lämpar sig utmärkt för alla typer av sovbehov. Här får du en säng som är i garanterad toppklass och som mäter 160×200 cm. Det gör att sängen får god plats i de allra flesta sovrum, samtidigt som den är stor nog att ge ordentligt med svängrum för mer än en person. Här sover du riktigt gott om nätterna och kan vakna upp utvilad och redo för en ny dag med många äventyr.

Bäddmadrass med granitbehandling

Det finns många riktigt bra bäddmadrasser ute på marknaden, men bäddmadrassen till Vasa Diamant är något utöver det vanliga. Här har man uppgraderat den klassiska bäddmadrassen i latex och gjort den granitbehandlad. Granit är ett material som är känt för att vara mycket värmeavledande och det är en av sängens stora fördelar. Behandlingen gör att du uppnår en behaglig temperatur som håller hela natten igenom.

Kraftfull och avlastade resårmadrass

Det är inte bara bäddmadrassen i Vasa Diamant som kommer att göra under för din sömn, utan även resårmadrassen är noga utvecklad för optimal komfort. Här använder man sig av pocketfjädrar som är indelade i sju olika komfortlager, och runtomkring dessa hittar du ett kraftigt lager av naturlig latex. Resårmadrassens pocketfjädrar ser till att forma sig efter just din kropp, för att ge ett så individuellt stöd som möjligt.

Fördelar

 • Granitbehandlad bäddmadrass
 • God ventilation
 • Utmärkt för den som blir varm om kvällarna
 • Finns i flera färger och storlekar
 • Sju komfortzoner med pocketfjädrar

Vad säger kunderna?

Vi rekommenderar att du alltid använder dig av recensioner och omdömen innan du ska köpa dig en ny kontinentalsäng. Detta är extra viktigt om du ska köpa en säng som du vill ha användning för i många år och som du kanske kommer lägga lite extra mycket pengar på. Med Vasa Diamant menar tidigare kunder att de aldrig har sovit bättre och att den är så stabil att du inte ens märker när din sovpartner vänder sig om. Hur din partner sover kommer alltså inte längre att påverka din egen sömn, något som annars kan vara ett stort problem.

Bergen Natural

Bergen Natural

Den som är mycket lång kan ha problem med de traditionella längderna på sängar och då är det skönt att veta att Bergen Natural har satsat på lite extra längd. Här får du en säng som är 180 cm bred, men som också är 210 cm lång. Det gör att du får ett extra utrymme vid fötterna och de slipper därför hänga över kanten. Bergen Natural är en kontinentalsäng av bästa slag. Låt dig inte luras av att den hamnar längst ner i vår bäst i test för bästa kontinentalsängar. Sanningen är att den mycket väl skulle kunna kamma hem förstaplatsen, tack vare sina många egenskaper och funktioner.

Många människor drömmer om att få gå och lägga sig i en säng som omsluter, ger rätt stöd och en behaglig komfort hela natten – år efter år. Med Bergen Natural blir detta verklighet och du märker av en stor skillnad redan efter första natten. Sängen är danskproducerad och här har man satsat på att använda sig av så naturliga material som möjligt. Det gör att du inte bara kan sova riktigt gott, utan att du även kan sova utan att ha dåligt samvete för miljöpåverkan av negativt slag. Som resårmadrass har man satsat på naturlig latex och kring latexen hittar du också ett flertal pocketfjädrar. Genom att noga placera ut pocketfjädrarna i olika zoner kan du som användare få en madrass som formar sig efter just din kropp.

100 % naturlig bäddmadrass

Bergen Natural har inte bara en resårmadrass som är god mot miljön, utan miljötänk är något som genomsyrar hela sängen. Som bäddmadrass till Bergen Natural har man valt att använda sig av Mayan Pulse. Mayan Pulse är en bäddmadrass där man har använt sig av en SonoCore-metod för att optimera latexen i madrassen. Metoden ser till så att bäddmadrassen blir mycket mer elastisk och att den dessutom ventilerar utifrån bästa möjliga sätt. Mayan Pulse är även helt allergivänlig för den som är överkänslig mot t.ex. damm och kvalster.

Ramsäng med pocketfjädrar

I majoriteten av alla kontinentalsängar som du hittar på marknaden har man använt sig av skum i ramsängen. Det är dock något som du slipper med Bergen Natural. Här har man sett till att återigen ta hjälp av pocketfjädrar, vilket betyder att dessa genomsyrar ramsängen och resårmadrassen rakt igenom. Det ger ett utomordentlig stöd som är svårt att föreställa sig och ger fördelar som en ramsäng med skum aldrig kan leva upp till.

Fördelar

 • Pocketfjädrar i ramsäng och resårmadrass
 • Bäddmadrass i 100 % naturligt latex
 • Tillverkad med SonoCore-metoden för längre hållbarhet
 • Ger god ventilation hela natten
 • Kan beställas med eller utan gavel
 • Extra lång med måttet 180×210 cm

Vad säger kunderna?

Har du problem med ryggen? Får du ont i höfterna när du sover eller har du lätt för att bli varm? Tidigare kunder kan intyga att detta är ett minne blott om du väljer Bergen Natural till din nästa kontinentalsäng. Vissa tycker till och med att sängen är som ren magi, så att den lever upp till förväntningarna är det alltså inget snack om. Sängen kan beställas i flera olika alternativ vad gäller fasthet, vilket gör att du kan få en säng som passar just dig och dina individuella behov. Detsamma gäller för din partner. Resårmadrassernas fasthet kan ni själv bestämma i samband med beställning, så att ni båda kan sova så optimalt som möjligt.

Att välja rätt kontinentalsäng

När du ska välja en ny säng är det en hel del saker som du bör ha i åtanke. Du behöver först och främst se till att du väljer en kontinentalsäng som håller en hög kvalitet, men du måste också hitta en bäddmadrass som håller samma standard. Det kan vara en mycket stor och avsevärd skillnad mellan de olika madrasserna och tillverkarna. Många föredrar bäddmadrasser med en kärna av latex, medan andra föredrar memory-skum eller vanligt skum.

Just kvaliteten är nog den del som du ska fokusera mest på. Visst har design också betydelse för hur bra din säng visuellt kommer att passa in i ditt hem, men en snygg säng är värdelös om den inte är bekväm att sova i. Det är inte helt ovanligt att det finns ett flertal olika kontinentalsängar som inte håller måttet när det kommer till ramsängen. Ramsängen är, som tidigare nämnts, den nedersta delen av sängen och genom att göra ett sämre jobb här, så kan tillverkarna också sänka sina priser. Det kan i sin tur leda till att man lätt blir lurad av att tro att sängen är av högre kvalitet än vad den faktiskt är, och att man har lyckats köpa en säng till ett riktigt brakpris. Vill du vara säker på att du får en säng som kommer att hålla länge och som ger dig det stöd som du behöver, bör du kontrollera ramsängen lite extra. Detta är speciellt viktigt för den som satsar på en billigare modell.

I vårt bäst-i-test för bästa kontinentalsängar har vi endast valt ut sängar av riktigt hög kvalitet. De de enskilda sängarna kan ha olika, unika egenskaper, som innebär fördelar och nackdelar för olika personer. Med de är alla tillverkade på rätt sätt och med de tre lager som en kontinentalsäng ska vara uppbyggd av. På så sätt kan du känna dig trygg om du väljer en av de sängar som finns med i vårt test.

Anpassa fastheten individuellt

När man vid första anblick ser på en kontinentalsängs resårmadrass så är det lätt att tro att den bara består av ett enda stycke, men så är det inte. Egentligen kan man säga att resårmadrassen består av två olika delar, som hålls samman med hjälp av ett enkelt överdrag. Överdraget säkerställer att resårmadrasserna inte glider runt utan ligger tryggt och säkert på ramsängen. Men vad har resårmadrassen med individuell fasthet att göra?

Många som köper en kontinentalsäng väljer att köpa en dubbelsäng, t.ex. för att man ska kunna få plats flera personer i sängen. Det är dock inte alla människor som har samma typer av behov när det kommer till fastheten i en resårmadrass. Hur fast eller mjuk man vill att den ska vara beror på den egna smaken, men också den kroppsvikt och kroppsbyggnad som man har kommer att vara avgörande. Om du väger mer så kommer du också att behöva en madrass som är fastare, just för att säkerställa att du får den avlastning som din kropp behöver. Den som väger mindre kan med fördel ha ett mjukare alternativ om så önskas.

Genom att det finns två separata resårmadrasser så kan du själv bestämma hur liggkomforten ska vara på vardera sida av sängen. Det betyder att du kan ha en mjukare resårmadrass än din partner, eller vise versa. Genom resårmadrasserna kan ni alltså anpassa sängen efter just era individuella behov. Detta kan också göras med hjälp av kontinentalsängar med vändbar madrass.

Vikten av en bra bäddmadrass

Att lägga fokus på en bra säng är mycket viktigt, men du måste också se till att välja en bra bäddmadrass. Alldeles för många gör misstaget att tro att bäddmadrassen bara fungerar som ett tillbehör som gör det enklare för dig att bädda i sängen, men så är alltså inte fallet. En bäddmadrass är specifikt framtagen för att ge dig extra komfort i form av avlastning och stöd, men den är också utmärkt att använda sig av för att förlänga livslängden på din säng. Genom sina många fördelar är en bra bäddmadrass ett måste, och detta gäller specifikt för den som vill ha en kontinentalsäng.

Att ligga direkt på resårmadrassen kommer inte att ge dig den behagliga känsla som du annars hade kunnat få i en kontinentalsäng. Resårmadrasser i högkvalitativa kontinentalsängar har oftast en kärna av pocketfjädrar i olika typer av komfortzoner. Pocketfjädrarna anpassar sig efter din sovställning och din vikt, vilket gör att resårmadrassen ger din kropp stöd där den behöver och ger efter på andra ställen för att balansera dig rätt. Som tidigare nämnts är bäddmadrassen också till för att förlänga hållbarheten på din säng. När vi sover är det mycket vanligt att vi också svettas. Svett och fukt som tar sig ner till resårmadrassen kan vara mycket svårt att få bort. En bäddmadrass med bra ventilation skyddar mot detta och har (i de flesta fall) ett avtagbart överdrag som du kan slänga in i tvättmaskinen.

Bäddmadrasser kommer i olika storlekar för att kunna passa din säng på bästa möjliga sätt. Du kan hitta bäddmadrasser för kontinentalsängar i storleken 90×200 såväl som 140×200, 180×200 och det finns även andra storlekar. Se till att bäddmadrassen har rätt storlek när det kommer till längd och bredd. På så sätt fungerar den så optimalt som möjligt.

En högkvalitativ kontinentalsäng minskar risken för ryggproblem

Många lider idag av problem med rygg, axlar och nacke. Det kan bero på en dålig arbetsställning på jobbet, men det kan också ha att göra med den säng som man sover i varje kväll. Problem med smärtor kan också uppstå efter att man har varit med om en olycka, lider av en sjukdom eller på annat sätt har skadat sig. Med hjälp av en riktigt bra och högkvalitativ kontinentalsäng kan du få bukt med problemet och lindra (eller helt blev av med) jobbig smärta.

Vad är det då som gör att kontinentalsängen kan bidra till att du blir av med jobbiga, hälsorelaterade problem? Ja, enkelt förklarat kan man säga att det är de tre olika lager som finns i sängen som kommer att bidra stort till detta. När du väljer en resårmadrass med pocketfjädrar och komfortzoner, och en bäddmadrass i memory-skum eller latex så säkerställer du att din kropp ligger så optimalt som möjligt, oavsett vilken sovställning som du vanligtvis brukar ha. Det är mycket viktigt att din ryggrad ligger i en rak position, något som en bäddmadrass såväl som resårmadrass kan hjälpa dig med. Pocketfjädrarna reagerar på olika vikt, t.ex. en större vikt från höfter och axlar, samtidigt som den ser till att fylla ut hålrummet vid t.ex. rygg och svank.

Många är de som vittnar om att kontinentalsängen har gjort underverk för problem med smärta i axlar, rygg och nacke. Men som tidigare nämnts är det viktigt att du då väljer en säng som är av god kvalitet. Du kan hitta kontinentalsängar från olika tillverkare på bland annat Jysk och Ikea. Här kan du också provligga sängarna innan och därefter beställa via internet om du så skulle önska. Då sängarna kommer i många olika prisklasser behöver du inte välja den dyraste för att lyckas köpa en bra säng. Vårt bäst-i-test för bästa kontinentalsängen erbjuder sängar i alla möjliga prisklasser och för alla typer av behov. Du kommer t.ex. att själv kunna välja fasthet på resårmadrasserna i dubbelsängarna. Det gör att du kan välja en fast madrass till dig och en mjukare till din partner om så önskas.

Se også Kontinentalsäng Test 2020 – Välj den bästa kontinentalsängen skrevet af konsumentmagasinet.se.

Denne side er anmeldt af: Rut Ekström Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar