En låg loftsäng är, som du säkert kan gissa, en säng som är lite högre än normala sängar men inte lika hög som en fullhög loftsäng. Dessa sängar kan även kallas för miniloftsängar. De brukar ha en höjd på ungefär en meter över golvet, vilket gör att du kan använda utrymmet under sängen till vad du vill.

En låg loftsäng är därför perfekt för barnrummet, och utrymmet under sängen kan till exempel användas för förvaring eller kojbygge. Låga loftsängar finns i många olika utföranden och kan erbjuda många olika möjligheter. Om konceptet tilltalar dig och ditt barn kan du scrolla vidare för att läsa vår guide, där du får hjälp med att hitta en låg loftsäng som passar bra för just dina behov.

Hoppekids halvhög säng med dinosauriedesign

Halvhøj seng

Denna halvhöga säng kommer att inspirera ditt barn att leka på ett helt annat sätt. Sängen kommer med en inbyggd dinosauriedesign, vilket är en perfekt kickstarter för alla barns fantasi. Utrymmet under sängen kan skärmas av med tillhörande lakan med vackra motiv av dinosaurier, palmer och vulkaner, som både inspirerar till lek och skapar den perfekta lilla grottan under sängen på samma gång. Det är bara ditt barns fantasi som sätter gränserna för vilka fantastiska äventyr som kommer att utspela sig i det spännande grottutrymmet.

Förutom den roliga designen kommer denna halvhöga säng även med en rad andra fördelar. För det första är sängen Svanenmärkt, vilket är din försäkran om att produkten är framtagen på ett miljövänligt sätt och att du och dina barns hälsa och säkerhet har tagits i beaktande. Svanenmärkningen är också en garanti för kvalitet och faktiskt kommer denna halvhöga säng med livstidsgaranti, vilket gör att du kan lämna denna säng i barnrummet i många år och låta den följa ditt barns utveckling.

Dessutom är säkerheten på topp i denna säng, där du hittar halkfria trappsteg på trappstegen samt en stadigt monterad sängstång som inte rör sig trots vilda rörelser.

i samarbete med PriceRunner

 

Hoppekids miniloftsäng med Svanenmärkning och rolig rutschkana

hoppekids basic half high with slide

Här hittar vi en loftsäng från Hoppekids som har många olika fördelar. Först och främst är det här en av få sängar som kommer med den eftertraktade rutschkanan, som garanterat kommer att framkalla ett glädjerus hos varenda barn. Den här sängen är lite dyrare än många andra låga loftsängar med rutschkana, men om du värderar en extra hög kvalitet är den helt klart värd det högre priset. 

Sängen är nämligen Svanenmärkt. Med en Svanenmärkt säng kan du lugnt lägga ditt barn utan att behöva oroa dig för hälsoproblem och sängens kvalitet. Sängen är dessutom byggd av FSC-certifierat trä, vilket innebär att du kan köpa den här produkten med gott samvete. 

FSC är ett globalt certifieringssystem för trä som bygger på tio grundläggande principer. Denna certifiering är din garanti för att trävirket i sängen kommer från en plats där man följer lagstiftningen vad gäller både avverkning och produktion.  

Sängen har en klassisk vit färg som är gjord för att passa in i de flesta hem. Eftersom att nederdelen går att ta lös är sängen dessutom väldigt flexibel. Detta innebär att den kan användas under tiden som barnet växer från en liten spillevink till en självlärd klättrare som rutschar runt dagarna i ända.  

i samarbete med PriceRunner

 

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Baby Dan halvhög säng med upphöjningsmodul

Halvhøj seng

På tal om flexibilitet. Här är ytterligare en halvhög säng som är som skapad för dig som älskar möbler med flexibilitet. Denna halvhöga säng kommer inte med en uppsättning fasta ben som inte kan tas av så fort de sätts på. Nej, det följer med en smart upphöjningsmodul, så sängen kan användas både som en vanlig soffa och senare som en halvhög säng när barnet blivit lite äldre.

Med denna produkt behöver du bara köpa en säng under de första många åren av barnets liv. När ditt barn behöver ha sin första riktiga säng kan du ge honom eller henne den låga versionen som inte är upphöjd högt över golvet och därför inte utsätter ditt barn för onödig fara.

När ditt barn har blivit lite äldre och vant sig vid att klättra runt och leka, och en lite högre säng inte längre utgör någon risk, kan du dra upp höjningsmodulen ur taket och ge ditt barn en helt ny säng. Den nya sängen kommer nu att få det där fina utrymmet på nedervåningen som kan användas för extra förvaring av ditt barns ökande mängd sängkläder, samt ett spännande utrymme att leka i.

Manis-h halvhög säng till ett riktigt bra pris

Halvhøj seng

Denna halvhöga säng är också för de mer prismedvetna föräldrarna. Sängen kommer i en enkel men snygg stilren design som garanterat passar i de flesta barnrum. Benen är designade för att vara extra stabila, så du är säker på att sängen tål att både klättras och sovas i. Dessutom är sängens alla kanter rundade, så ingen riskerar att hamna i onödiga skrämsel.

Under sängen får du ett ledigt utrymme som mäter 80 cm på höjden, så du får plötsligt några extra kubikmeter förvarings- eller lekyta, som verkligen är guld värd för alla som kämpar med utrymmet i barnrummet . Du kan också välja att prioritera annorlunda och lämna utrymmet under sängen fritt för ditt barn att leka i. Du kan eventuellt täcka sidorna med lagren eller filtarna, vilket kommer att ge en helt fantastisk grotta för ditt barn att leka i.

Sängen kommer även med en upphöjningsmodul som kan tas bort och sättas på efter behov, så att du även får en säng med flexibilitet, som kan följa ditt barn från spädbarnsåldern och långt in i barndomen.

Dessutom kommer sängen i både junior- och barnversion, vilket gör att du kan välja mellan två olika storlekar.

Flexa Basic halvhög säng med rutschkana

Halvhøj seng

En halvhög säng som kommer att vara en sann dröm för de flesta barn, är denna säng med inbyggd rutschkana. Föreställ dig vilket nöje det kommer att vara för dina barn att vakna upp varje morgon när de kan se fram emot en rolig berg-och dalbana att börja dagen på. En källa i magen och ett snabbt sus, och sedan börjar dagen på bästa sätt.

Rutschkanan går givetvis även att använda resten av dagen och denna produkt kan därför verkligen bidra till att göra barnrummet extra barnvänligt, och den kommer utan tvekan att inspirera alla barn som ser den, för skoj och lek och därigenom ge glädje in i ditt hem.

Sängen är i bra kvalitet och kommer i en fin vitpigmenterad färg och sedan är ytan behandlad med ett lager slitstarkt lack så du kan vara säker på att den håller sig blank trots olika ansträngande utmaningar som dina barn kan utsätta sig för.

Så här är en halvhög säng som dina barn kommer att älska att du köper, och det kan göra det lite lättare för dig att få dina barn att lägga sig eftersom de kan se fram emot en berg-och dalbana nästa morgon. Dessutom kommer sängen till ett riktigt bra pris och då har sängen till och med fått riktigt bra recensioner från konsumenter. Så du kan vara säker på att få en produkt som håller vad den lovar.

Flexa Basic våningssäng med plats för gäster

Halvhøj seng

Här får du en lite annorlunda typ av halvhög säng som inte kommer med stort utrymme för förvaring och grottbygge på nedervåningen utan med en fin extrasäng som går att förlänga så att det finns plats för gäster eller syskon. Det är med andra ord en våningssäng som har bonusen att en extra gästsäng kan dras ut under sängens nedre del och därigenom ge plats för hela 3 sovande barn.

Inte nog med det, den här våningssängen kan delas i två delar så att du får två separata sängar om den en dag kommer att passa dina behov bättre. Sängen kommer alltså med en stor flexibilitet, samtidigt som den rymmer 3 sovande barn i en och samma produkt.

Men varför ska man investera i en våningssäng, tänker du kanske. Lyckligtvis finns det ett bra svar på den frågan. För en våningssäng kan hjälpa till att föra dina två barn närmare varandra när de sover nära varandra varje natt. De kan ha kul tillsammans innan de lägger sig och när de vaknar tidigt på morgonen medan alla andra sover, och det kan verkligen hjälpa till att stärka deras band.

Norlik halvhög spjälsäng till bästa pris

Halvhøj seng

Denna Norlik säng är för dig som letar efter en bra produkt till ett riktigt bra pris. Faktum är att den här sängen är billigast i vårt test, så det är här du ska leta om du vill spara lite pengar på möblerna till barnrummet.

De flesta vet att det kan vara ett dyrt nöje att bli föräldrar till en liten ny, och speciellt när barnrummet står inför att behöva inredas kan pengarna snabbt flyga runt till höger och vänster. Sängen till barnrummet är helt klart en av de största utgiftsposterna i denna process och det lönar sig därför att undersöka marknaden efter en billig men bra säng till ditt barn.

Det är precis vad du får med den här produkten. Sängen kommer i klassisk vit design med själva sängdelen upphöjd en bra bit över golvet, så att du får alla fördelar du förknippar med en halvhög säng. Extra förvaring för barnkläder, leksaker och så vidare, eller spännen piratgrotta eller liknande? Med en halvhög säng bestämmer du själv vad du vill använda det extra utrymmet till.

Svanenmärkt halvhög säng från Änglamark

Halvhøj seng

Här finns en halvhög säng med en hel del fördelar för dig som går upp inom hälsa och miljö. Sängen är i själva verket både Svanenmärkt och Änglamarkscertifierad, vilket ställer en rad hårda krav på sättet att tillverka sängen, samt på de material sängen är gjord av. Med Svanen och Änglamarkscertifikatet kan du vara säker på att ditt barns hälsa har varit i fokus vid materialval och tillverkning och du behöver därför inte oroa dig för farliga kemikalier och skadliga ämnen.

Själva tillverkningen av sängen är också garanterat miljövänlig, så du kan köpa denna produkt utan att ha dåligt klimatsamvete. Svanenmärket och Änglamarkscertifikatet är också en garanti för en bra produkt då det också ställs höga krav på kvalitet för att uppnå dessa.

Sängen finns i en snygg stilren design i en snygg vit färg och med en längd på 160 cm passar den bäst för mindre barn. Även denna säng är tvådelad, så du har återigen möjlighet att ta av den nedre delen om du tycker att sängen är precis tillräckligt hög för att ditt barn ska börja med.

Flexa Basic halvhög säng med snyggt skrivbord och smarta hyllor

Halvhøj seng

Denna halvhöga säng kommer i en lite annorlunda design än de andra sängarna på listan. Sängen har ett inbyggt skrivbord med hyllor vilket gör den perfekt för ditt barn som precis börjat skolan. Med den här sängen får du både extra förvaringsutrymme, en fantastisk plats för grottbyggen och ett bord som är perfekt för läxläsning – och så förstås en säng! Så du får många möjligheter om du köper den här produkten.

Bordet kan dras ut och skjutas in efter behov, vilket ger dig stor flexibilitet i förhållande till utrymmet i barnrummet. Små hjul under bordet gör denna process enkel och säker, så att ditt barn kan hantera det själv vid behov. Bordsänden är även utrustad med en liten bokhylla, som är det perfekta förvaringsutrymmet för skolböcker, pennfodral och andra skolsaker.

Denna säng kommer även med en smart upphöjningsmodul, så att du alltid kan ändra höjden på sängen om ditt barn igen vill sova på golvet. Allt som allt en halvhög säng som är som skapad för små barnrum, du får som sagt ett skrivbord och en säng som nästan inte tar någon golvyta – perfekt för dig som bor litet!

läs också HALVHØJ SENG: HER ER DE 10 BEDSTE HALVHØJE SENGE TIL BØRN publicerad av vildmedboern.dk.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar