You must add some slides.
”]

En god natts sömn är avgörande för din hälsa och välbefinnande, men många människor har svårt att få en god natts sömn. Miljontals människor lider av sömnlöshet, ryggsmärtor och andra hälsoproblem som gör det svårt att få en ordentlig natts sömn…. 

En kroppskudde kan hjälpa dig att få den vila du behöver. Kroppskuddar är utformade för att ge stöd åt din kropp medan du sover, vilket bidrar till att minska smärta och ge ökad komfort. 

Vi har tittat närmare på de bästa kroppskuddarna på marknaden enligt experter och tidigare användare. Vi har dessutom sammanställt en köpguide med några bra tips att tänka på när du köper kroppskudde.

De 3 bästa kroppskuddarna i test-guiden 2023

 • Zenkuru Kroppskudde – Vär rekommendation
 • Bbhugme Gravid och Amningskudde – Bästa premium kroppskudde
 • Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf Bumper – Bästa originella design

Vad är viktigt att tänka på när du köper en kroppskudde?

 • Form
  En kroppskudde kan placeras på flera olika sätt och finns i olika former. Olika modeller kan vara bra för olika ändamål, beroende på var du upplever obehag. En kroppskudde med rakt rör är en lång kroppskudde i full längd som stöder den främre kroppshalvan. En sådan modell är dock kanske inte är rätt för dig om du dessutom behöver stöd för ryggen. U-formen är idealisk för att stödja huvudet, nacken, ryggen och magen eftersom den ger stöd från alla sidor och dessutom har en öppning i botten. Tänk på att den är lite större än andra former. Hela din kropp, inklusive dina vrister, stöds av en kroppskudde i form av ett C. Gravida personer kan exempelvis placera öppningen vid magen. Dessa är de mest populära alternativen, men det finns andra typer av kroppskudde på marknaden som alla har unika fördelar.
 • Storlek
  Många experter rekommenderar att placera en kroppskudde mellan benen för ökad komfort när du sover. Det är därför viktigt att kroppskudden har rätt mått i förhållande till din längd. För att undvika felköp bör du vara noga med måtten innan du gör ditt köp. Koppskuddar finns i en mängd olika storlekar, men 50 x 140 cm är standard för en kroppskudde. När du väljer storlek finns ett par saker att tänka på, exempelvis om du ska dela säng med någon, var du behöver mest stöd, om du tänkt resa med din kudde och om du rör dig mycket under natten.
 • Överdrag
  Din kroppskudde bör vara enkel att rengöra eftersom du kommer att använda den varje natt. De flesta kroppskuddar har ett avtagbart överdrag som kan tvättas separat i maskin. Kroppskuddar har vanligtvis vita eller grå överdrag, men vissa tillverkare tar extra betalt för snygga överdrag, och du kan även beställa olika överdrag till din kroppskudde på nätet för ett mer fashionabelt utseende. Högre andningsförmåga och behagligare sömn garanteras också när du använder ett mer andningsbart överdrag, som t.ex. bambu. Eftersom de flesta kroppskuddar är gjorda för gravida kvinnor är det viktigt att se till att de material som används är certifierade och säkra för dig och ditt barn att använda.
 • Pris
  De dyraste kroppskuddarna kostar runt 2000 kronor, medan budgetmodeller finns att köpa för mellan 150 och 300 kronor. Eftersom kroppskuddar finns i olika storlekar för olika ändamål tenderar de mer avancerade modellerna att vara mer bekväma, flexibla och anpassningsbara för gravida kvinnor. Detta betyder dock inte att billigare modeller är dåliga, utan det gäller att fokusera på vad som kommer att kännas bra för dig innan du bestämmer din budget. Vi rekommenderar att du letar efter högkvalitativa material, särskilt om du köper en kudde som du kommer att använda tillsammans med ett nyfött barn.
 • Kund- och expertomdömen
  Tidigare användare kan ge dig värdefulla recensioner om hur pass bekväm kroppskudden är att använda i vardagen, om de haft några problem med den och om de förbättrat sina sömnvanor. Experter ger mer detaljerad information om testresultat som de genomfört och detaljerad insikt om material och konstruktion.

Zenkuru Kroppskudde – universell U-formad kramkudde

Vår rekommendation

Zenkuru Kroppskudde

i samarbete med PriceRunner

 

Produktens främsta fördel är att den är tillverkad av 100 % bomull och är tillräckligt stor för att anpassa sig till din kropp. Den är perfekt för dig som vill ha en kroppskudde som formar sig efter kroppen och ger stöd och avkoppling.

 • Kuddfodral i 100 % bomull
 • Anpassar sig till kroppen
 • Kurvad insida för maximal komfort

Recension: En detaljerad recension av Zenkuru Kroppskudde

Zenkuru Kroppskudde är det perfekta sättet att få en god natts sömn. Dess böjda insida ger maximal komfort och stöd för nacke, rygg, mage och ben. Kudden är lätt att hålla ren tack vare sitt avtagbara överdrag som kan tvättas i maskin. Den kan också lätt vikas ihop och rymmas i en väska, vilket gör den perfekt för resor och förvaring när den inte används. Dessutom är kudden lämplig för hållningsproblem eftersom den ger ett fast stöd till kroppen.

Kudden mäter 140 x 80 x 20 cm och hamnar i mellersta prisklassen för kroppskuddar av hög kvalitet.

Detta är även en bra kroppskudde för gravida eftersom den hjälper till att ligga bekvämt på sidan tack vare den flexibla formen. Oavsett om du ska använda den när du tittar på tv, läser eller sover kommer den här kroppskudden att ge dig en bekväm liggposition.

Vad säger användare och experter om Zenkuru Kroppskudde?

Zenkurus kroppskudde är omtyckt av de allra flesta som testat kudden. Den har fått 4,3/5 stjärnor på Googles sammanställning av användarrecensioner, där användarna uppger att kudden är mjuk och anpassar sig väl till kroppen. Den har också visat sig bidra till lindrad smärta i nacke och rygg, vilket gör den till ett populärt val för personer som lider av sådana problem.

FÖRDELAR

 • Bra stöd för nacke, rygg, mage och ben
 • Säkerställer en bekväm sovställning
 • Bra stöd vid problem med hållningen
 • Lätt att tvätta tack vare det avtagbara överdraget
 • Kan lätt vikas ihop och rymmas i en väska


NACKDELAR

 • Något liten storlek för längre personer
 • Inte så tjock som den ser ut på bilden

Konsumentmagasinets bedömning

Zenkuru Kroppskudde är en mångsidig kroppskudde som kan användas på många sätt för att ge komfort och avkoppling. Enligt vissa recensioner är den något underdimensionerad för längre personer och ser inte så tjock ut som den ser ut på bilden, vilket kan göra vissa kunder besvikna. Överlag rekommenderar vi Zenkuru kroppskudde för sin mångsidighet och komfort.

Specifikationer:

 • Bredd: 80 cm
 • Längd: 140 cm
 • Vikt: 2,8 kg

Bbhugme Gravid och Amningskudde – kroppskudde för gravida

Bästa premium kroppskudde

Den största fördelen med Bbhugme Gravid och Amningskudde är att den utvecklats av tre kvinnliga norska kiropraktorer med stor erfarenhet inom området. Kudden är ergonomiskt anpassad för att ge kroppsstöd till gravida kvinnor och ammande mammor, vilket gör den till ett toppval för dem som söker optimal komfort och stöd under dessa stadier.

 • Utvecklad av tre kvinnliga norska kiropraktorer
 • BPA-fri
 • OEKO-TEX-certifierat material

Recension: En detaljerad recension av Bbhugme Gravid och Amningskudde

Bbhugme Gravid och Amningskudde är utformad för att ge komfort och stöd till gravida och ammande kvinnor. Den är tillverkad av OEKO-TEX-certifierat material som är fritt från skadliga kemikalier och allergener. Kroppskudden har en lättviktsdesign som är perfekt för gravida och ammande kvinnor eftersom det gör den lätt att flytta runt. Den kan användas för att ge komfort åt hela kroppen och den är tillräckligt flexibel för att kunna formas som du önskar.

Den har även antibakteriella och svettresistenta egenskaper, vilket gör den idealisk för användning under graviditet eller amning. Den medföljande praktiska väskan gör det enkelt att ta med sig den på resan. Kroppskudden har också ett avtagbart överdrag som kan tvättas i maskin i 40 grader, vilket gör den lätt att hålla ren. Jämfört med liknande produkter på marknaden är Bbhugme Gravid och Amningskudde placerad i en högre prisklass men har en högkvalitativ konstruktion som gör den till en bra investering.

Vad säger användare och experter om Bbhugme Gravid och Amningskudde?

Bbhugme Gravid och Amningskudde har fått ett betyg på 4,8/5 på Google baserat på samlade användarrecensioner. Kudden är utformad så att både förälder och barn har en ergonomiskt korrekt position vid amning, vilket gör den till det bästa premiumvalet i Pricerunners test.

FÖRDELAR

 • Lättviktsdesign
 • Ger komfort för hela kroppen
 • Flexibel nog att forma som du önskar
 • Antibakteriell och svettbeständig
 • Inkluderar praktisk väska

NACKDELAR

 • Hög prislapp som inte inkluderar extra överdrag
 • Känns något överfylld för vissa personer

Konsumentmagasinets bedömning

Bbhugme Gravid och Amningskudde har flera fördelar, bland annat att den hjälper till att förbättra sömnkvaliteten, stödjer kroppen under graviditeten och kan användas vid amning. Det finns dock några nackdelar att ta hänsyn till, som den höga prislappen, som inte inkluderar ett extra överdrag, och det faktum att vissa personer tycker att den känns något överfylld. Sammantaget ger vi ändå den här kroppskudden utmärkelsen “Bästa premiumvalet” baserat på de fakta vi granskat och sammanställt från olika källor.

Specifikationer:

 • Bredd: 20 cm
 • Längd: 150 cm
 • Vikt: 1,5 kg

Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf Bumper – mångsidig ormformad kroppskudde för barn

Bästa originella design

Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf Bumper

i samarbete med PriceRunner

 

Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf Bumper är en mångsidig kroppskudde som kan användas på många olika sätt. Den är perfekt för dig som vill ha en ormformad kudde som kan ge komfort och stöd under amning eller som graviditetskudde.

 • Mångsidig i användningen
 • Fri från skadliga ämnen
 • Certifierad polyesterstoppning

Recension: En detaljerad recension av Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf Bumper

Denna kroppskudde är utformad för att ge dig och ditt barn bästa möjliga sömn. Den är tillverkad av certifierad polyesterstoppning som är fri från skadliga ämnen och säker för känslig babyhud. Den mysiga och långa designen gör det lätt att anpassa sig till sovpositionen, medan den lättanvända dragkedjan gör att du snabbt kan sätta upp och ta ner den. Den här kroppskudden erbjuder komfort och stöd för mammor och barn under hela natten.

Denna kroppskudde kan användas som en tröstande gravidkudde i sängen, som ett babysömnest eller som stöd vid amning eller flaskmatning. På grund av sin distinkta form kan denna kroppskudde användas som en leksak när ditt barn blir äldre. Därför är det en investering med lång livslängd som gör att du kan anpassa dess form till olika saker.

FÖRDELAR

 • Säker för känslig babyhud
 • Mysig och lång
 • Lätt att anpassa till sovpositionen
 • För både mammor och barn

NACKELAR

 • Lite mjuk för en amningskudde

Konsumentmagasinets bedömning

Du kan använda den här långa ormformade kroppskudden på många sätt, från graviditet till föräldraskap. Vissa kvinnor har tyckt att den är för mjuk för en amningskudde, men överlag anses den vara en kroppskudde av högsta klass med olika användningsområden.

Specifikationer:

 • Bredd: 19 cm
 • Längd: 180 cm

Vad är en kroppskudde? 

En kroppskudde är en typ av kudde som är utformad för att stödja din kropp. De är vanligtvis långa och smala och kan användas på olika sätt för att hjälpa dig att sova bättre. Vissa människor använder dem för att stötta huvudet och nacken, medan andra använder dem för att stödja ryggen eller knäna. Kroppskuddar kan också användas för att kramas eller gosa med.

Kroppskuddar är ett utmärkt sätt att få ut det mesta av din sömn. Om du har svårt att somna eller om du ofta vaknar upp och känner dig stel eller öm kan en kroppskudde hjälpa dig till en god natts sömn. 

Vilka är fördelarna med en kroppskudde? 

Om du är någon som ofta känner dig obekväm eller till och med har ont när du sover kan du överväga att investera i en kroppskudde. Kroppskuddar är utformade för att ge stöd och dämpning för hela kroppen och kan vara särskilt användbara för personer som lider av tillstånd som artrit, fibromyalgi eller är gravida. Här är några av fördelarna med att använda en kroppskudde:

 1. Bättre sömnkvalitet: En av de viktigaste fördelarna med att använda en kroppskudde är att den kan bidra till att förbättra din sömnkvalitet. Om du ofta vaknar upp och känner dig stel eller öm kan en kroppskudde hjälpa till att lindra en del av detta obehag genom att ge stöd för nacke, rygg och höfter.
 2. Smärtlindring: För många som lider av kroniska smärttillstånd kan en kroppskudde ge välbehövlig lindring. Genom att vagga hela kroppen och lindra tryckpunkter kan en kroppskudde hjälpa dig att få en bättre natts sömn och vakna upp och känna dig mer utvilad.
 3. Stöd under graviditeten: För gravida kan en kroppskudde vara en gudagåva. Det extra stödet kan hjälpa till att lindra en del av den värk och smärta som är förknippad med graviditeten, samt ge stöd för magen.
 4. Återhämtning efter en operation: Om du nyligen har genomgått en operation kan en kroppskudde hjälpa dig att återhämta dig genom att ge stöd för din åkomma och hjälpa till att minska svullnaden.
 5. Förbättrad cirkulation: Genom att ge stöd åt hela kroppen kan en kroppskudde också förbättra cirkulationen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för gravida kvinnor eller de som lider av sjukdomar som diabetes eller artrit.

Vilka är nackdelarna med en kroppskudde? 

Det finns några potentiella nackdelar med att använda en kroppskudde, även om de flesta tycker att fördelarna definitivt överstiger nackdelarna. En nackdel är att kroppskuddar kan vara ganska skrymmande och ta mycket plats i sängen. Dessutom kan de vara dyra, även om de vanligtvis inte kostar lika mycket som traditionella madrasser eller justerbara sängar. Slutligen, om du lider av allergier kan du överväga att använda en hypoallergen kroppskudde för att undvika eventuella reaktioner.

Överlag kan kroppskuddar vara en utmärkt investering för alla som vill förbättra sin sömnkvalitet och lindra smärta. Om du tror att en kroppskudde kan vara rätt för dig kan du prata med din läkare eller vårdgivare för att se om det är ett bra alternativ.

Är kroppskuddar bra för barn?

Det finns inget definitivt svar på den här frågan eftersom alla barn är olika och kan reagera olika på att sova med en kroppskudde. Vissa barn tycker att kroppskuddar ger dem extra komfort och stöd under natten, medan andra kanske föredrar att inte använda en kroppskudde. Om ditt barn verkar intresserad av att använda en kroppskudde kan det vara värt att prova det för att se om det hjälper barnet att sova bättre. Om ditt barn däremot inte verkar gilla tanken på att använda en kroppskudde finns det ingen anledning att tvinga dem till det. I slutändan är det upp till ditt barn att avgöra om en kroppskudde känns bra eller inte.

Är en kroppskudde bra för gravida? 

Ja, kroppskuddar kan vara till stor hjälp under graviditeten. De kan hjälpa till att stödja rygg och mage, vilket kan minska smärta och obehag. Dessutom kan kroppskuddar hindra dig från att vända dig i sömnen, vilket är viktigt för säkerheten under graviditeten. I slutändan kan användningen av en kroppskudde göra graviditeten mer bekväm överlag.

Vilket material är bäst för kroppskuddar? 

Det finns många olika material som används för att tillverka kroppskuddar, vart och ett med sina egna fördelar och nackdelar. Här är en genomgång av några av de mest populära materialen som används i kroppskuddar, så att du kan välja det som passar bäst för dina behov.

Dun

Dun är ett populärt val för kroppskuddar eftersom det är mjukt och bekvämt. Dun är dock dyrare än andra material och kan vara mindre hållbart.

Memoryskum

Memoryskum är en typ av skum som anpassar sig efter din kropp och ger stöd. Kroppskuddar i minnesskum är ofta ganska fasta, vilket kanske inte är idealiskt för alla. De är dock mycket hållbara och håller länge.

Polyester

Polyester är ett syntetiskt material som ofta används i kroppskuddar. Polyester är billigt och lätt att ta hand om, men det är inte lika mjukt som några av de andra materialen på den här listan.

Bomull

Bomull är ett naturligt material som är mjukt och bekvämt. Kroppskuddar av bomull kan dock vara mindre hållbara än andra material och kan behöva bytas ut oftare.

Linne

Linne är ett naturmaterial som liknar bomull när det gäller komfort. Kroppskuddar av linne kan dock vara dyrare än bomullskuddar.

Bambu

Bambu är en typ av gräs som ofta används i textilproduktion. Bambu är ett hållbart material som ofta används i miljövänliga produkter. Kroppskuddar i bambu är vanligtvis mycket mjuka och bekväma, men de kan vara dyrare än andra material.

Vilket material som är bäst för en kroppskudde beror i slutändan på dina personliga preferenser. Dun och memory foam är båda populära val, men de har olika fördelar och nackdelar. I slutändan är det bästa materialet för en kroppskudde det som du känner dig mest bekväm med.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Doomoo Buddy Cover Classic Grey

Doomoo Buddy Cover Classic Grey

Den största fördelen med Doomoo Buddy Cover Classic Grey är att det är en multifunktionell kroppskudde. Den kan användas av både mammor och spädbarn, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill köpa en produkt som tjänar två syften. Fyllningen av mikropärlor gör den till ett extremt bekvämt alternativ, vilket garanterar att du får bästa möjliga sömn när du använder den.

 • Fyllning av mikropärlor
 • Elastiskt tyg
 • Rekommenderas av fysioterapeuter

Recension: En detaljerad recension av Doomoo Buddy Cover Classic Grey 

Doomoo Buddy Cover Classic Grey är en kroppskudde av elastiskt tyg fylld med minimala, ljudlösa EPS-bollar. Den kan användas som graviditets- och amningskudde och behåller sin önskade form vid längre användning. Den böjda formen omsluter kroppens konturer och ger stöd för huvud, nacke, rygg och höfter. Dessutom kan kuddens upphöjda ändar användas som viloplats för armar och ben. 

Denna kroppskudde rekommenderas även av fysioterapeuter och är mycket bekväm att anpassa till olika vilopositioner. Den kan även användas under sommarmånaderna eftersom det mjuka bomullsöverdraget är andningsbart. Vid amning behåller kudden sin form, ger nödvändigt stöd för axel- och ryggkomfort och håller barnet stadigt i position. Kroppskudden kan alltså hjälpa till med amningsproblem som smärtsamma bröst.

Vad säger användare och experter om Doomoo Buddy Cover Classic Grey?

Kroppskudden är utformad för att hålla dig varm på vintern och sval på sommaren. Användare har gett den höga betyg för dess komfort och kvalitet. Baserat på samlade användarrecensioner har kroppskudden ett betyg på 4,8/5. 

FÖRDELAR

 • Mjukt bomullsöverdrag
 • Lämplig för sommarbruk
 • Lätt att sträcka ut
 • Behåller önskad form
 • Bekväm att anpassa till olika vilopositioner

NACKDELAR

 • Det kan vara svårt att stoppa tillbaka kudden i överdraget
 • Lite tjock för en förlossningsställning

Konsumentmagasinets bedömning

Doomoo Buddy Cover Classic Grey är en kroppskudde som tillverkas i elastiskt och lätt anpassningsbart tyg. Även om det kan vara svårt att stoppa tillbaka kudden i överdraget, och vissa kvinnor uppgav att den är lite tjock för en förlossningsställning, anser vi att den är prisvärd baserat på våra efterforskningar.

Specifikationer:

 • Bredd: 21 cm
 • Längd: 180 cm
 • Vikt: 1,14 kg

Beckasin Eleonora Kroppskudde Gravidkudde Bomullssatin Standard

Beckasin Kroppskudde Gravidkudde Eleonora Skiffergra Bambu

Beckasin Eleonora kroppskudde kommer med ett bambuförpackning, vilket är fördelaktigt eftersom det hjälper till att hålla dig sval medan du sover. Ytan hjälper också till att skydda kudden från fläckar och smuts. Den här modellen är för dig som vill ha en lyxig och mångsidig kroppskudde som ger bra stöd under sömnen.

 • Miljövänlig och kemikaliefri
 • Med bambufodral
 • Hypoallergenisk

Recension: En detaljerad recension av Beckasin Eleonora 

Denna kudde är väl vadderad och hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Den absorberar också fukt 3-4 gånger snabbare än andra material, vilket gör den idealisk för användning under graviditeten. Kroppskudden är kemikaliefri och miljövänlig, vilket gör den till ett hälsosammare alternativ för dig och ditt barn. OEKO-TEX-föreningen har utvärderat och verifierat textilen och stoppningen och intygat att inga material kan vara skadliga för huden eller hälsan. 

Med ett trådantal på 300 har kroppskuddens satinöverdrag i 100 % bomull ett silkesmatt, smidigt ytskikt som känns svalt och fräscht mot huden. Det är enkelt att forma kroppskudden efter dina önskemål utan att skapa ett ljud tack vare den lätta, luftiga och prasslande fyllningen av spiralformade hålfibrer. Överdraget är enkelt att ta av och sätta på igen när du tvättat det tack vare dragkedjan.

FÖRDELAR

 • Reglerar kroppstemperaturen
 • Känns mjuk mot huden
 • Absorberar fukt 3-4 gånger snabbare tack vare bambumaterialet
 • Väl vadderad

NACKDELAR

 • Svår att förvara på grund av den stora storleken
 • Tyngre än andra alternativ i denna översikt

Konsumentmagasinets bedömning

Denna kroppskudde med bambuhölje är ett utmärkt val för ett alternativ med hög andningsförmåga. Det medföljande bomullssatinöverdraget är ytterligare en trevlig detalj. Denna kroppskudde är dock tyngre än andra alternativ på denna lista, vilket är bra att veta om ifall du skulle vilja ha något mer lättviktigt. Den här kroppskudden ger ett bra värde för pengarna och är ett bra tillskott i vilket hem som helst.

Specifikationer:

 • Bredd: 96 cm
 • Längd: 152 cm
 • Vikt: 4 kg

FAQ

Vilken kroppskudde är bäst? 
När du väljer en kroppskudde är de viktigaste faktorerna material, form och vilken storlek du vill ha på din kroppskudde. Vi har sammanställt en lite längre köpguide högst upp i denna artikel som förklarar detta i detalj.
Är en kroppskudde bra för gravida? 

När du väljer en kroppskudde är de viktigaste faktorerna material, form och vilken storlek du vill ha på din kroppskudde. Vi har sammanställt en lite längre köpguide högst upp i denna artikel som förklarar detta i detalj.Det korta svaret är ja, en kroppskudde kan vara till stor hjälp för gravida, bland annat genom att ge stöd till rygg, mage och ben.

Vilken form på kroppskudde är bäst? 

Det finns flera olika typer av kroppskuddar på marknaden, som var och en har sina egna fördelar. Här är en snabb översikt över formerna för att hjälpa dig att avgöra vilken som är rätt för dig:

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar