Du kan ha en hur skön och högkvalitativ madrass och säng som helst, men om du inte har en riktigt bra kudde kommer du ändå inte att sova optimalt. För att du ska kunna sova gott om natten är kudden minst lika viktig som andra aspekter, t.ex. som just madrassen. Om du använder dig av en kudde som inte är speciellt bra eller som helt enkelt inte passar dig finns det risk för en dålig sömn, men kudden kan också orsaka smärta i nacke och axlar.

Att välja rätt kudde kan vara en riktig utmaning. Många tror att kuddens betydelse för sömnen inte är speciellt stor, men då kan man inte ha mer fel. När du ska köpa dig en ny kudde behöver du fundera på ett flertal olika saker. Du måste bland annat fundera över om du föredrar att sova lågt eller högt, om du vanligtvis sover på sidan, magen eller ryggen. Sen är det naturligtvis också en god idé att tänka på material och innehåll i kudden. Många föredrar dun eller fjädrar, men även skum och fibrer är mycket populära och uppskattade alternativ.

I vår bäst i test för bästa kudden 2020 kommer du att hitta ett flertal olika varianter på huvudkuddar. Det är formen på kudden som kommer att vara avgörande för hur gott du kommer att sova och vilket stöd ditt huvud kommer att få. Om kudden lätt sjunker ihop så finns det en stor risk att du inte kommer att sova skönt, vilket i sin tur kan leda till att du störs i sömnen.

Bästa kudden 2020 – Bäst i test

Med hjälp av ett bäst i test och en riktigt bra köpguide kommer det att vara lättare för dig att hitta en kudde som du verkligen trivs bra med. Här nedan har vi samlat några av de kuddar som vi tycker är absolut bäst just nu och som verkligen håller måttet. För att du ska kunna ha flera olika alternativ har vi valt kuddar i olika prisklasser, såväl som kuddar i olika material.

Memoryskum, fiberkuddar och kuddar i dun är de vanligaste alternativen, men också de mest exklusiva. När du är på jakt efter den bästa kudden vill du säkerligen att den ska uppfylla många olika önskemål. Lägger du ner mycket pengar vill du att kudden ska kunna hålla länge och att den inte tappar formen efter bara 1-2 år. Väljer du ett billigare alternativ vill du nog ändå ha en kudde som är behaglig att ligga på och som är fuktavstötande för att du ska kunna sova bättre. I vår bäst i test för bästa kudden kommer du att kunna hitta kuddar i alla ovanstående material. Vi har dessutom sett till att ta med kuddar som bara kostar någon enstaka hundralapp, till kuddar som kostar över 1000 kronor. Vad du väljer är naturligtvis helt upp till dig och den egna smaken. Kuddar behöver givetvis inte vara riktigt dyra för att de ska kunna vara bra, men precis som med allt annat så får du vanligtvis vad du betalar för.

Millennium sovkudde

Millennium sovkudde

i samarbete med PriceRunner

 

– Komfortabel kudde i flera olika storlekar

Millennium sovkudde är en riktig höjdare på att förse dig med äkta kvalitet och komfort. Kudden kommer från märket Tempur och är tillverkad med en särskild utformning som följer kroppen på helt rätt sätt för att ge ett stöd som passar dig. Millennium sovkudde kan beställas hos Furniturebox för 821 kronor, och det finns tre olika storlekar att välja mellan: small, medium eller large. Ta tillfället i akt redan idag för att både kunna njuta av kudden samt alla de schyssta villkoren som du finner hos Furniturebox.

Kudden och dess struktur

Med sin böjda framåtlutade utformning tillsammans med en centrerad fördjupning ser Millennium sovkudde till så att du alltid ligger på ett bekvämt sätt i sängen. Den är specifikt framtagen för att passa de som ligger på rygg, men visst kan kudden även fungera för de som föredrar att ligga på sidan. Millennium sovkudde är ett populärt val hos PriceRunner och har också fått ett betyg på 4,7 av 5 stjärnor hos Svenskhalsokost.se.

Mer om kudden

Millennium sovkudde finns i tre olika storlekar som du kan välja mellan för att få just den kudden som blir perfekt för dig. Den minsta storleken är gynnsam för de som väger upp till 60 kg, medium-storleken är passande för de som väger mellan 60-85 kg och den största storleken passar de som väger över 85 kg. Satsa på den modellen som blir rätt för dig!

Storlekar

Millennium sovkudde är tillgänglig i följande storlekar:

 • Bredd: 54 cm, Djup: 32 cm, Höjd fram: 9,5 cm, Höjd bak: 5 cm
 • Bredd: 54 cm, Djup: 32 cm, Höjd fram: 11 cm, Höjd bak: 6 cm
 • Bredd: 54 cm, Djup: 32 cm, Höjd fram: 12,5 cm, Höjd bak: 7 cm

Du kan läsa mer om de olika Millennium sovkuddarna här.

Comfort Cloud ergonomisk kudde

Comfort Cloud ergonomisk kudde

i samarbete med PriceRunner

 

– Härlig kudde som formar sig efter din kropp för att ge det ultimata stödet

Comfort Cloud ergonomisk kudde lever upp till sitt namn då den är mjuk och härlig likt ett moln samtidigt som den formar sig efter din kropp för att erbjuda ett optimalt stöd. Kudden kommer från märket Tempur och kan beställas hos Sleepo för 1 535 kronor, nedsatt från 1 895 kronor. Du blir dessutom erbjuden fri frakt samt öppet köp i 14 dagar, och om du hellre vill satsa på delbetalning är det fullt möjligt. Om du väljer Comfort Cloud ergonomisk kudde kan du alltid vara helt säker på att det är hög kvalitet som levereras till dig!

Kudden och dess struktur

Comfort Cloud ergonomisk kudde är mycket populär hos PriceRunner och har också fått ett betyg på 3,9 utav 5 stjärnor hos Åhlens. Det är lätt att förstå varför så många är förälskade i den här kudden när man tar en närmare titt på vad den är gjord av. Innerfodralet hos den här kudden innehåller nämligen tusentals små Tempur-mikrokuddar som bjuder på den där bekväma känslan som du får när du använder produkten.

Mer om kudden

Comfort Cloud ergonomisk kudde har ett överdrag som inte bara är passande för allergiker utan också är antimikrobiellt behandlat. Det här överdraget kan du närsomhelst ta av och tvätta vid 40 °C när det behövs. Med en storlek på 50 x 60 cm är det här en kudde som passar de flesta, och med ett temperaturkänsligt material som blir mjukare när det känner av kroppsvärme kan det knappast bli bättre än såhär! Njut av Comfort Cloud ergonomisk kudde redan idag och känn på hur det är att få en god natts sömn varje natt.

Storlekar

Comfort Cloud ergonomisk kudde är tillgänglig i följande storlek:

 • 50 x 60

Du kan läsa mer om de olika Comfort Cloud ergonomiska kuddarna här.

Anemon kudde

Anemon kudde

i samarbete med PriceRunner

 

– Mjuk och skön kudde som kommer att fullända ditt sovrum

Anemon kudde är en svensk kudde från varumärket Värnamo of Sweden, och den här fantastiskt sköna kudden med mikrofiber och ekologisk bomullscambric kommer att passa in väl i alla sovrummen. Sov gott om natten med en mjuk och härlig kudde som du alltid kan lita på från Dunbutiken för endast 389 kronor, nedsatt från 550 kronor. Leveranstiden ligger på 1-2 veckor och du kan njuta av både fri frakt vid köp på över 800 kronor samt kostnadsfri retur. Därtill är det väl värt att nämna hur du får öppet köp i 30 dagar samt att butiken har ett betyg på hela 4,5 av 5 stjärnor hos Trustpilot!

Kudden och dess struktur

Hos Sovtex har Anemon kudden fått toppbetyget från kunderna, och detta är fullt förståeligt. Den sköna Oeko-tex certifierade kudden är helt säker att använda och har tillverkats med ett skönt yttre bomullstyg. På insidan finner du mikrofiber som ger dig det ultimata stödet, och allting tillsammans kan hjälpa till att motverka nacksmärtor. Det finns tre olika storlekar som du kan välja mellan, och vad du i slutändan bestämmer dig för är en smaksak. Kom dock ihåg att köpa till ett örngott!

Mer om kudden

Anemon kudde kan tvättas i upp till 60 °C så att du garanterat alltid har en ren och fin kudde vid din sida. Produkten har till och med rekommenderats av kiropraktorer då den är mycket duktig på att motverka nackproblem samtidigt som den ger dig ett bekvämt underlag. Vänd dig till den högkvalitativa Anemon kudden och njut av de många positiva aspekterna!

Storlekar

Anemon kudde är tillgänglig i följande storlekar:

 • 65 x 90
 • 50 x 90
 • 50 x 60

Du kan läsa mer om de olika Anemon kuddarna här.

Nackkudde ergonomisk kudde

Nackkudde ergonomisk kudde

i samarbete med PriceRunner

 

– Smart utformad för att motverka nacksmärtor

Lider du av nackbesvär eller helt enkelt känner att det är dags för en ny kudde som gör dina nätter mer bekväma? Då kan nackkudde ergonomisk kudde bli det rätta valet för dig. Den här produkten från varumärket Innovagoods motverkar smärtor i nacken och huvudvärk tack vare de högkvalitativa materialen som kudden är uppbyggd av tillsammans med den smarta formen. Nackkudde ergonomisk kudde finns att köpa hos exempelvis Cdon för så lite som 349 kronor, och leveranstiden ligger inte på mer än 1-3 arbetsdagar.

Kudden och dess struktur

Andra kuddar må vara mjuka, men det som är en stor fördel med just Nackkudde ergonomisk kudde från Innovagoods är att den anpassar sig efter din kropp och på så vis ger dig ett skräddarsytt stöd. Det här leder till att du kan ta farväl till ryggsmärtor då den ergonomiska utformningen finns där för dig i alla lägen. Det yttre tyget är också avtagbart, så det är möjligt för dig att tvätta kudden om det behövs för att alltid garantera att hygienen är på topp.

Mer om kudden

Nackkudde ergonomisk kudde är antibakteriell och blir ett ypperligt val för allergiker. Den består av härligt minnesskum som verkligen följer din kropp och anpassar dig efter dina former. Örngottet har ett blixtlås så att du lätt ska kunna avlägsna det, och med alla dessa fördelar kombinerade finns det mer än några få anledningar till varför det är väl värt att satsa på Nackkudde ergonomisk kudde. Välj den här utomordentligt prisvärda produkten som bevisar att kvalitet inte behöver vara dyrt!

Storlekar

Nackkudde ergonomisk kudde är tillgänglig i följande storlek:

 • 48 x 29 x 9

Du kan läsa mer om de olika ergonomiska kuddarna här.

Borganäs hotellkudde

Borganas hotellkudde

i samarbete med PriceRunner

 

– Underbar hotellkudde till ett imponerande lågt pris

Borganäs hotellkudde är den optimala kudden om du vill ha kvalitet utan att behöva betala över tusen kronor för att nå dit. Den här utmärkta produkten kan nämligen beställas i storlek 50 x 70 cm hos Sovtex för bara 199 kronor, så du slipper fullständigt att tömma ut hela plånboken för att få en imponerande kudde. Borganäs hotellkudde från varumärket Borganäs är framställd i sköna material såsom bomullscambric samt mikrofiber, så du märker inom kort att det här är en underbar kudde som du inte vill gå miste om!

Kudden och dess struktur

Borganäs hotellkudde kommer med ett yttre tyg i 100 % bomullscambric. Detta kan du snabbt och enkel ta av för att köra det i tvättmaskinen vid 60 °C, och därefter är det fullt möjligt att lätt torktumla tyget. På insidan av kudden finns en mikrofiber/hålfiberfyllning som förser kudden med sin mjuka känsla. Sjunk ner i den bekväma kudden och märk snart hur din sömn har förbättrats avsevärt. Se bara till så att du köper ett örngott separat för att fullända upplevelsen!

Mer om kudden

Vad är egentligen materialet mikrofiber som du finner inuti Borganäs hotellkudde? Jo, detta består av polyester som säkerställer att kudden håller under en lång tid, så du kommer att ha möjligheten att njuta av kudden under flera år framöver. Mikrofiber kan därtill lösgöra smuts med hjälp av fibrernas delning. När allt kommer till kritan kommer Borganäs hotellkudde att ge dig det bekväma underlaget som du drömmer om, och tack vare att kudden finns i så många storlekar hittar du snabbt rätt variant för dig!

Storlekar

Borganäs hotellkudde är tillgänglig i följande storlek:

 • 50 x 60
 • 50 x 70
 • 50 x 90
 • 60 x 80
 • 65 x 90

Du kan läsa mer om de olika Borganäs hotellkuddarna här.

Fiberkudde Medel

Fiberkudde Medel

Fiberkudde Medel är en kudde som kommer från den välkända sängkedjan Kungsängen. Kudden finns i flera olika storlekar, så att du kan hitta en som passar dig och din säng så bra som möjligt. Fördelen med en större kudde är att du har möjlighet att röra dig mer fritt under natten, något som kommer att bidra till att du får en mycket bättre sömn. Den här kudden är en högkvalitativ produkt där du får ut mycket av dina pengar.

Sover du mycket på rygg så är Fiberkudde Medel från Kungsängen ett riktigt bra alternativ. Den lämpar sig även för den som inte sover speciellt stilla och som mer än gärna byter sovställning ett flertal gånger under natten. Med denna härliga fiberkudde får du det rätta stödet, oavsett om du föredrar att sova på mage, rygg eller på sidan. För att säkerställa att kudden håller länge och att den ger rätt stabilitet så har man använt sig av bollfibrer av polyester. Kuddens fyllning består till 100 % av dessa, men yttertyget är tillverkat i 100 % bomull. Du kan med fördel maskintvätta din kudde i upp till 60 grader.

Fördelar

 • Tillverkat i 100 % bollfibrer och 100 % bomull
 • Perfekt för den som sover på rygg
 • Mjuk och behaglig kudde med medel-fasthet
 • Bra stöd och stabilitet
 • Lågt pris

Vad säger kunderna?

Det är inte alltid man kan hitta ett hav av olika omdömen och recensioner av en viss produkt och då får man istället gå på fakta. Fiberkudde Medel från Kungsängen är specifikt framtagen för den som rör sig mycket under natten och som behöver en kudde som ger ett riktigt bra stöd. Det ringa priset för en högkvalitativ produkt kommer kännas bekvämt för mångas plånböcker, något som gör kudden till ett självklart val för många.

Tromvik

Tromvik

Tromvik är en huvudkudde som du kan hitta på det kända möbel- och sängföretaget Jysk. Jysk är mycket populära, tack vare sitt stora utbud av produkter till hemmet och deras mycket bekväma priser. Med Tromvik får du en fiberkudde på 450 gram och som mäter 50×60 cm, vilket gör kudden till ett mycket bra och klassiskt alternativ för sovrummet. Är du ute efter riktigt hög kvalitet till ett mycket lågt pris är Tromviken något som passar dig. Här får du en kudde som är silikoniserad och luftig som få, samtidigt som den är tillverkad av spiralformade hålfibrer.

Väljer du Tromvik till din nästa kudde så får du ett riktigt bra alternativ som kommer att ge dig ett ergonomiskt stöd för nacke, huvud och axlar hela natten. Kudden är 13 cm, vilket gör den till ett lägre alternativ. Innehållet i kudden består av fibrer, medan överdraget är tillverkat i 65 % polyester såväl som 35 % bomull. Tromvik kan tvättas i tvättmaskin i upp till 95 grader, så att du kan säkerställa att den är helt fri från bakterier och smuts.

Fördelar

 • Tillverkad i hålfibrer
 • Kan tvättas i upp till 95 grader
 • Luftig och behaglig
 • Kvalitetskudde till lågt pris
 • Ergonomisk

Vad säger kunderna?

För Tromvik kudde finns det otroligt många positiva omdömen och kommentarer. Många tidigare användare har använt kudden under flera år och säger att den fortfarande håller formen och stabiliteten – precis som när den var ny. Även de kunder som har allergier har haft stor användning av Tromvik. Just eftersom den går att tvätta i en så hög temperatur så minimeras risken för kvalster och annan smuts som tar sin in.

Fossflakes Superior

Fossflakes Superior

Jysk erbjuder ett stort sortiment av många bra alternativ för den som är på jakt efter en bra kudde, täcke, säng eller kanske inredning till hemmet. Deras huvudkudde Fossflakes Superior är en kudde på 500 g med en medium höjd och som, trots sin syntetiska fossflakefyllning, känns precis lika mjuk och behaglig som riktigt dun. Klassiskt dun är mycket uppskattat, men har en förmåga att klumpa till sig när du ska tvätta kuddarna. Med Fossflakes Superior behöver du inte oroa dig för detta. Materialet är nämligen klumpfritt och kudden kan med fördel tvättas i maskin på max 60 grader.

Fossflakesfyllning betyder att kudden är en så kallad fiberkudde. Fiberkuddar av hög kvalitet andas och ventilerar mycket bra och ger dig ett gott stöd hela natten. Överdraget är tillverkat i 100 % bomullscambric, vilket ger en mjuk och behaglig känsla. Bomull är också känt för att vara ett material som håller väldigt länge och som är snällt mot både miljö och hälsa. Den här kudden mäter 50×60 cm, vilket gör den till en klassisk huvudkudde för sängen. Vid tvätt kan kudden även torktumlas på ullprogrammet eller silkesprogrammet, men det tveklöst bästa är att låta den självtorka.

Fördelar

 • Mjuk och behaglig
 • Medium höjd
 • Mäter 50×60 cm
 • Kan tvättas i tvättmaskin och torktumlas
 • Fylld med Fossflakes som liknar dun
 • Fiberkudde

Vad säger kunderna?

Genom att ta hjälp av omdömen från tidigare kunder kommer det att vara lättare för dig att få en korrekt bild av en produkt. Fossflakes Superior har en hel del blandade omdömen när det kommer till hållbarhet, men det som ändå står gemensamt är att kudden är otroligt fluffig och skön, samtidigt som den ger ett bra stöd. Många menar dock att kudden inte har en så lång livslängd som man hade kunnat önska sig och att man måste köpa en ny väldigt snart.

Frigus

Frigus

Att bli extra varm när man sover är ingenting som är speciellt ovanligt. Många upplever att man svettas mer under natten och då är det viktigt att du har en bra och ventilerande kudde. Om du blir för varm är risken stor att du sover sämre och att du vaknar upp under natten. Med hjälp av Frigus är detta ett minne blott. Här har man noga valt ut olika komponenter som tillsammans har bildat en av de bästa kuddarna på marknaden. Kudden består av dun, men har ett unikt överdrag som inte liknar något annat. I överdraget har man nämligen sett till att applicera mikrokapslar. Mikrokapslar som innehåller en gelé. När du sover så aktiveras gelén och hjälper dig att hålla rätt temperatur.

Förutom sina kylande egenskaper så är Frigus också en kudde som du kommer att sova väldigt ergonomiskt på. Den ger dig stöd där du behöver samtidigt som den låter dig sjunka ner djupt in i drömmarnas land. Kudden är indelad i tre olika kammare där de två största är fyllda med myskandasdun. Den mindre kammaren är fylld med småfjädrar för att ge stabilitet. Naturligtvis är kudden också Svanenmärkt och perfekt för allergiker.

Fördelar

 • Downafresh- och OEKO TEX®-märkt
 • Utrustad med aktiv gelé
 • Tre olika kammare
 • 90 % myskandsdun och 10 % småfjädrar
 • Temperaturreglerande och kylande effekt
 • Stor kudde på 60×63 cm

Vad säger kunderna?

Även om det i dagsläget inte går att hitta några recensioner och omdömen om Frigus så betyder det inte att kunderna inte är nöjda. Det här är en dyr och exklusiv kudde för den som vill säkerställa sig om att sömnen verkligen kommer att vara så optimal som möjligt. Frigus erbjuder en fantastisk stabilitet och är fylld med ett mycket högkvalitativt material med myskandsdun. Vi är säkra på att Frigus kommer att uppfylla alla dina förväntningar till max.

Rosenskärm

Rosenskärm

Rosenskärm är en ergonomisk kudde som kommer från IKEA och deras nya sortiment av högkvalitativa huvudkuddar passar för alla sjusovare. Den här kudden är specifikt framtagen för den som älskar att sova på sidan, eller som naturligt rullar över till sidan i sömnen. Kudden mäter 33×50 cm och gör den därför till en lite mindre huvudkudde än det klassiska alternativet. Mindre behöver dock inte betyda att den är sämre på något sätt. Rosenskärm är formad på ett mycket unikt sätt för att du ska få ett så bra stöd under natten som möjligt. Det är den högre delen av kudden som kommer att fungera utmärkt för den som sover på sidan. Sover du hellre på ryggen så väljer du den lägre delen istället.

Rosenskärm är varken för hård eller för mjuk, utan är en kudde i medelklassen när det kommer till fasthet. Den är mycket ergonomisk och är fylld med ett memory skum. Memory skum används idag i både madrasser och kuddar för dess unika egenskaper. Skummet ser nämligen till att forma sig efter ditt huvud och kropp och ger dig avlastning där du behöver. Det mjuka och behagliga överdraget på kudden har goda ventilationsegenskaper och stöter bort fukt. Naturligtvis kommer du även att kunna tvätta överdraget i tvättmaskin, men på max 60 grader. På så sätt får du bort alla bakterier och kvalster.

Fördelar

 • Tillverkad i memory skum
 • Formar sig efter ditt huvud och nacke
 • Ergonomisk kudde
 • Ventilerande egenskaper
 • Perfekt för den som sover på sidan
 • Mäter 33×50 cm

Vad säger kunderna?

Memory skum i kuddar är något som har blivit fruktansvärt populärt och uppskattat och det är något som man kan se på de omdömen och recensioner som finns på nätet. Eftersom Rosenskärm är en ny kudde från en ny kollektion på IKEA så kan man ännu inte hitta några omdömen om just denna kudde, men överlag så är kuddar tillverkade i memory skum ett riktigt bra alternativ för den som lätt får ont i nacke eller axlar under natten. Du kan alltid besöka IKEA för att själv klämma och känna på kudden. På så sätt är det lättare att skapa sig en uppfattning.

Så väljer du rätt kudde

Hur ska man då gå tillväga för att hitta den rätta och bästa kudden för de egna behoven? Ska man välja en med kylande egenskaper, extra stabilitet eller är det en med memory skum som man bör använda sig av? Här nedan har vi samlat lite goda råd för dig som är på jakt efter den bästa kudden, oavsett vilket material eller behov som du har.

Det första steget till att hitta rätt kudde för dig är att titta på vilken typ av madrass det är som du har. Kudden du väljer ska nämligen kunna kombineras med denna riktigt bra. Enkelt förklarat kan man säga att en madrass som är fastare också kommer att kräva en högre kudde, medan en mjukare madrass går hand i hand med ett mjukare alternativ. Orsaken till detta är helt enkelt att en fast madrass inte låter dig sjunka ner på samma sätt och för att ryggraden ska hamna i en rak och ergonomisk position krävs en kudde med mer stabilitet.

Valet av material

Utöver fastheten på din madrass behöver du även fundera på vilket material som du vill använda dig av. Alla har olika preferenser och förväntningar på sin kudde, men material som dun är något som alltid har varit mycket uppskattat och populärt. Den främsta anledningen till detta är att dun har en mycket god ventilationsförmåga och också är riktigt bra på att absorbera fukt. Det betyder att kudden kan reglera temperaturen för att förhindra att du fryser eller blir för varm under natten. Många väljer också dunkuddar för att de är mjukare än många andra alternativ, som t.ex. syntetiska material.

Att välja en kudde med syntetiska material är dock inte ovanligt och på senare tid är det många som väljer detta framför just dun eller fjädrar. Materialen som finns på marknaden idag är noga framtagna för att efterlikna dunkänslan så mycket som möjligt. Dessa är ypperliga alternativ för den som inte vill använda sig av produkter från djurriket eller som t.ex. är veganer.

Allergivänliga alternativ

Oavsett om du är överkänslig mot ett material eller inte så bör du alltid välja en kudde som är certifierad av ett allergiförbund och det finns goda anledningar till varför. Om du vill ha den bästa kudden på marknaden så behöver du se till att den är tillverkad i ett material som inte suger åt sig smuts. Kuddar som är allergivänliga är tillverkade i material som är specifikt framtagna för att stöta bort bakterier, damm och smuts. På så sätt får du en kudde som håller mycket längre och som dessutom håller formen.

Oavsett om man är allergisk eller inte vill man säkerligen minimera risken för bakterier i kudden eller att den drar åt sig smuts som faktiskt kan bidra till att en allergi uppkommer och därför är en allergifri kudde ett utmärkt val. Det är nog många som har upptäckt hur kudden snabbt (och säkert) blir mer och mer smutsig och fläckig för varje gång det är dags att byta örngott och sängkläder. Det inte bara ser ofräscht ut, utan det är naturligtvis inte heller hygieniskt. Allergivänliga kuddar kan du i många fall också tvätta i mycket höga temperaturer för att säkerställa att både damm och kvalster försvinner helt och hållet. På så sätt kan du sova säkrare, skönare och tryggare med hälsan i behåll.

Vart köper man en bra kudde?

Att vilja ha den bästa kudden för en god natts sömn är ingenting som är konstigt. Utan sömn är det många som inte fungerar som de ska. Kanske är det relationer eller arbete som blir drabbat av att man är på dåligt humör eller inte kan koncentrera sig, men det kan också handla om att man blir mycket trött och inte har någon energi att göra de saker som man vanligtvis gör. Med en riktigt bra kudde vid din sidan kan du vara säker på att du förbättrar din sömn väldigt mycket, men vart köper man egentligen en kudde?

Nuförtiden finns det flera sätt att gå tillväga för att köpa den bästa kudden. Du kan antingen välja att besöka en fysisk butik som Jysk eller IKEA, men du kan också beställa din kudde över nätet. Fördelen med att handla online är att du får tillgång till ett mycket större utbud och att du dessutom kan hitta kuddar till mycket bättre priser. Här blir du inte låst till en och samma butik, utan kan jämföra kuddar och sortiment från flera olika – på en och samma gång.

Det finns dock en stor fördel med att ändå välja att köpa sin kudde i en fysisk butik. På så sätt har du möjlighet att klämma och känna på kudden på ett helt annat sätt. Visst kan du använda dig av recensioner och omdömen eller vårt bäst i test, men det är inte säkert att någon av ovanstående kuddar kommer att passa dig i smaken. Ett bra tips är att du först besöker en butik för att känna på de kuddar som du är intresserad av. Därefter besöker du nätet för att göra en beställning och ta del av bättre priser. Denna metod fungerar dock enbart om du inte behöver din nya kudde på en gång.

Här hittar du våra 7 absolut bästa kuddar för en god natt!

Med en riktigt bra och högkvalitativ huvudkudde kan du sova riktigt gott om kvällarna. Läs vår bäst i test för bästa kudden till sängen 2020!

Læs også Test av kuddar 12 ST PRODUKTER TESTADE udgivet af test.se.

Denne side er anmeldt af: Charlotte Lundgren Rating 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar