Det kan vara tungt för kroppen att vara gravid, särskilt under den senare delen av graviditeten när magen börjar växa och energin sviktar. Komfort är därför ett absolut måste i vardagen när man är gravid. Många upplever dock sömnproblem och ömma muskler eftersom att traditionella sängar och kuddar inte är gjorda för att uppfylla de speciella behov som uppkommer under graviditeten. 

Många väljer därför att köpa en gravidkudde för att uppnå en optimal komfort. Denna kan nämligen hjälpa dig att vakna upp fräsch och utvilad under hela graviditeten, utan ömhet i till exempel länd och rygg. 

Gravidkuddar kan ha många olika former och utseenden, men den gemensamma nämnaren är att de är utformade för att stödja hela kroppen när man sover eller vilar. De många olika valmöjligheterna kan dock vara svårnavigerade, särskilt om du är gravid för första gången och inte riktigt vet vad du behöver. 

Om du vill ha hjälp med att hitta en gravidkudde som är rätt för dig kan du läsa vår översikt över de gravidkuddar som har klarat sig bäst i test. 

BBHUGME justerbar gravid- och amningskudde

Vår rekommendation

 • Utvecklad av kiropraktorer
 • Justerbar efter dina behov
 • Antibakteriell, svettavvisande och tvättbar
Graviditetspude

i samarbete med PriceRunner

 

I den lite dyrare änden av prisskalan hittar vi en produkt från BBHUGME, och här får du både en gravidkudde och en amningskudde i en och samma produkt. Det unika med den här kudden är att både längden och tjockleken kan justeras. Du som är gravid kan därför anpassa kuddens form efter dina egna behov. En fördel med den justerbara designen är att kudden har flera olika användningsområden, både under och efter graviditeten. 

I de tidiga stadierna av graviditeten, när magen är liten men utmattningsnivån hög, kan kudden användas för extra komfort. Senare kan kudden även användas för att ge extra stöd till den stora magen under de sista månaderna. 

Alla som har varit gravida, och alla som känner någon som har varit gravid, vet hur viktigt det är med komfort under hela graviditeten. Sömn och avslappning är otroligt viktigt för gravida personer, och med en gravidkudde som denna får du alltså en produkt som är designad för att ge dig just detta. Den här kudden kan dessutom användas som amningskudde när den lilla har kommit till världen. 

Sist men inte minst vill vi även nämna att den här kudden har skapats i samarbete med en grupp kvinnliga kiropraktorer. De har hjälpt till under utvecklingen av den unika designen och arbetat för att skapa en optimal komfort under alla faser av graviditeten. När du väljer en produkt som är utvecklad i samarbete med folk som vet vad de gör, och som har skapat en karriär av att ge människor komfort, kan det helt enkelt inte bli fel. 

Doomoo amningskudde

Bästa budgetvalet

 • Ekologisk och OEKO-TEX certifierad
 • Tvättbart överdrag
 • Formar efter din kropp
Doomoo amningskudde

i samarbete med PriceRunner

 

 • Ultramjuk amningskudde som blir räddaren i nöden vid amning

Doomoo amningskudde hjälper den nyblivna mamman under amningsperioden och bjuder på ett optimalt stöd samt avlastning samtidigt som det blir bekvämare att sitta eller ligga ner. Just den här högkvalitativa amningskudden kommer från märket Doomoo och är fylld med små EPS-kulor som bidrar till den behagliga känslan vid användning. Doomoo amningskudde kan beställas hos Babyworld för 949 kronor med fri frakt till närmaste postkontor samt öppet köp under ett års tid så att du alltid ska kunna garantera att du får en högkvalitativ produkt!

Kudden och dess struktur

Doomoo amningskudde för med sig en lång rad fördelar. Inte nog med att den är utomordentligt mjuk och framställd för att följa kroppen på rätt sätt för att bjuda på det perfekta stödet – kudden kommer därtill med ett överdrag som kan avlägsnas. Detta överdrag tvättar du lätt i tvättmaskinen i 30 °C när det väl behövs för att se till så att du alltid har en ren och fin amningskudde som kan stå till tjänst.

Mer om amningskudden

Hur ser då materialet ut som Doomoo amningskudde är tillverkad av? På utsidan finner du härlig bomullstrikå som både är ekologisk samt Oeko-tex certifierad. Med andra ord finns det inga farliga eller skadliga ämnen som du behöver oroa dig för. Inuti har kudden små EPS-kulor som är påfyllningsbara, och detta resulterar i att kudden enkelt formar sig efter just din kropp för att bjuda på ett optimalt stöd. Som en sista positiv aspekt är det väl värt att nämna hur du både kan använda kudden själv och som ett stöd till ditt barn!

Storlekar

Doomoo amningskudde är tillgänglig i följande storlek:

 • 74 x 42 x 17

Mood sovorm

Mood sovorm

i samarbete med PriceRunner

 

 • Mångsidig sovorm som kan användas både innan och efter barnet har fötts

Den söta och härliga Mood sovorm är en praktisk kudde med många användningsområden. Du kan bland annat dra nytta av den som en graviditetskudde, en amningskudde, ett babynest och mycket mer. Den är därför inte bara händig under graviditeten, utan även efter dess att ditt barn har fötts. Mood sovorm finns i fyra olika färger och kan beställas hos Babyland för 599 kronor. Du bjuds då på fri frakt tillsammans med snabb leverans. Sovormen skickas nämligen redan dagen efter beställning, så du slipper långa väntetider!

Sovormen och dess struktur

Mood sovorm kommer från varumärket NG Baby och uppskattas av många föräldrar landet runt tack vare dess mångsidighet. Kanske vill du använda sovormen som en graviditetskudde när du väntar barn och därför vill kunna få ett optimalt stöd när du ligger ner. Du kan dock även använda produkten som en amningskudde efter att barnet har fötts – eller varför inte ett babynest så att barnet får njuta av den otroligt bekväma kudden! Om du vill kan du också lägga Mood sovorm runtom i spjälsängen som en spjälskydd så att sonen eller dottern ligger tryggt i sängen.

Mer om sovormen

Vad är det då som gör Mood sovorm så bekväm? Produkten är tillverkad i skönt linnetyg, och på insidan finner du en fyllning av styrolitkulor. Dessa ser till så att kudden formar sig efter din kropp när du lutar dig mot den, så du blir alltid erbjuden det perfekta stödet som passar just dig. Värt att veta är också att kudden är hela 240 cm lång, så du får sannerligen mycket kudde för pengarna!

Storlekar

Mood sovorm är tillgänglig i följande storlek:

 • 240 x 20

Stor U-formad gravidkudde från Zenkuru

Graviditetspude

i samarbete med PriceRunner

 

Med den här gravidkudden från Zenkuru går vi ner några prisklasser, och den här modellen erbjuder en väldigt speciell design. Kudden har en unik U-form som gör det mycket lättare att hitta en bekväm sovställning när du är gravid, och du slipper därmed vakna upp med ömma muskler. Den stora U-formen anpassar sig efter kroppens former och kurvor och skapar på så vis ett optimalt stöd för både mage, rygg, nacke och ben. 

Det optimala stödet är avgörande under graviditeten, särskilt när du sover, och med den här U-formade gravidkudden slipper du vrida och vända på dig för att hitta en bekväm ställning. 

Kudden kan även användas för att sova mer bekvämt när graviditeten är över. Om du bara vill sitta upp i sängen och koppla av fungerar den dessutom utmärkt som stöd för detta också. Allt detta för ett väldigt förmånligt pris. 

Gravidkuddar och deras fördelar

Gravidkuddar är speciellt utformade för att ge stöd åt kroppen under graviditeten. De kan minska belastningen på rygg, höft och buk och hjälpa till att lindra smärta och obehag under sömnen. Gravidkuddar finns i olika former och storlekar, från C-formade kuddar som ger stöd åt hela kroppen, till mindre kuddar som kan placeras mellan knäna eller under magen.

En annan fördel med gravidkuddar är att de kan hjälpa till att förbättra sömnen under graviditeten. Många gravida kvinnor upplever svårigheter att hitta en bekväm sovställning på grund av magens storlek och vikt. Gravidkuddar kan hjälpa till att hålla kroppen i en bekväm position och minska antalet gånger du vaknar upp på natten.

Förutom att användas under graviditeten kan gravidkuddar också vara till nytta för ammande mödrar. Vissa kuddar har designats för att ge stöd åt armarna och nacken under amning, vilket minskar belastningen på dessa områden och hjälper till att förhindra smärta och obehag. De kan också vara kroppskuddar.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Beckasin graviditetskudde

 • 4,7/5 stjärnor på TrustPilot
 • 100% bomullssatin
 • Ger optimalt stöd hela natten
Beckasin graviditetskudde
 • Stor och bekväm graviditetskudde som ger ett utmärkt stöd åt din kropp

Det kan vara svårt att hitta den där perfekta sovställningen när du är gravid, och den bästa lösningen på det här problemet är att satsa på en graviditetskudde. Den här typen av kudde är framtagen med en ganska unik form som följer din kropp och förser dig med det optimala stödet under natten. Beckasin graviditetskudde är en av dessa praktiska produkter, och den kan beställas hos Beckasin för bara 695 kronor, nedsatt från 810 kronor. Beckasin är en äkta kvalitetsbutik med ett 4,7 av 5 stjärnors betyg hos Trustpilot, så du kan säkert beställa din favoritkudde och veta att du är i goda händer!

Kudden och dess struktur

När du köper Beckasin graviditetskudde får du möjligheten att välja mellan två olika modeller: Standard och Pro. Den förstnämnda är lite billigare och innehåller polyester medan den sistnämnda innehåller mineralfiber. Pro-varianten kommer därtill utrustad med dubbla sömmar och kan köras i tvättmaskinen för att säkerställa en lång livslängd. Med andra ord får du vad du betalar för, men oavsett vilken variant du satsar på får du självfallet tillgång till en kvalitetskudde som bjuder på utmärkt komfort.

Mer om graviditetskudden

Den bekväma Beckasin graviditetskudden har ett yttre av 100 % bomullsatin, och just därför kan du lita på att kudden känns fantastiskt skön mot huden. Produkten bjuder på ypperlig andningsförmåga, och tack vare att kudden har en dragkedja blir det lätt som en plätt att sätta på och ta av tyget. Med alla de ovannämnda punkterna i åtanke är därför Beckasin graviditetskudde perfekt för dig som är på jakt efter extra stöd under graviditeten.

Storlekar

Beckasin graviditetskudde är tillgänglig i följande storlek:

  • 96 x 152

Gravidkudde från Flossflakes för dig som älskar att sova på sidan

Graviditetspude

Här får du en mångsidig kudde som inte bara kan användas som gravidkudde under graviditeten. Den heter Comfort-I och har en fin avlång design med ett mjukt vitt överdrag. Den här gravidkudden är 158 centimeter lång och kan därför användas av både långa och korta personer. Längden säkerställer att du som är gravid får ett perfekt stöd för hela kroppen – både huvud, ländrygg, höfter och ben. 

Den här gravidkudden är ett utmärkt val för dig som älskar att sova på sidan, eftersom att du lätt kan hitta en bekväm sovställning genom att placera benen runt kudden och vila huvudet på den översta delen. 

Det finns dock ingen anledning till att bara använda kudden som stödkudde under graviditeten. Föreställ dig till exempel hur mycket dina barn skulle tycka om att leka med en stor och bekväm kudde som den här. Tänk dig även att kunna använda kudden själv för att öka komforten i sängen eller soffan även efter att graviditeten är över. 

Den här kudden är dessutom allergivänlig, och den kan maskintvättas i 60 grader. Du kan därför alltid hålla den ren och fräsch. 

När du precis har fött barn kan du vilja ha en amningskudde för att se till att ditt barn har det bekvämt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar