Balance

Sömnen är mycket viktig för oss människor. Om vi inte får en ordentlig natts sömn är risken stor att vi inte är ordentligt utvilade, vilket i sin tur leder till att vi får en sämre koncentrationsförmåga och energi dagen efter. Studier har visat att vi spenderar cirka en tredjedel av våra liv i sängen och då är det extra viktigt att ha ett riktigt skönt och högkvalitativt täcke. I vårt bäst i test för bästa täcket 2020 kan du hitta ett flertal olika alternativ som passar riktigt bra för en god natts sömn, såväl som för din plånbok. Vi har tittat runt på marknaden för att se vilka modeller som har fått högsta betyg, både när det kommer till komfort såväl som pris.

Vi vill att det ska vara så enkelt för dig som möjligt att hitta ett nytt täcke, oavsett om det är till ett barn eller till en vuxen som du ska handla. Har du använt dig av samma täcke under många år kan det helt klart vara dags att byta ut. Häng med i vår lista över de mest prisvärda och bekväma täckena just nu!

Bäst i test – Bästa täcket 2020

Att sova riktigt behagligt och bekvämt varje natt är viktigt för vår hälsa och med ett kvalitetstäcke kan du se till att lyckas med detta. Alla människor bör investera i ett riktigt bra och högkvalitativt täcke som håller dig sval när du behöver, men också varm när det önskas. Här tipsar vi om ett flertal olika täcken som är tillverkade i bland annat syntetiska material såväl som dun och fjädrar. Alla täcken som är med i vår bäst i test håller en hög standard och du kan på så vis säkerställa att du får en produkt som lever upp till förväntningarna och som håller riktigt länge.

Duntäcken är utan tvekan mycket populära, men här rekommenderar vi att du väljer ett täcke där dunet endast är en biprodukt och att fåglarna i grunden har fötts upp för köttets skull. Detta är ett mer djurvänligt val där man har tagit vara på hela fågeln, istället för att dunet plockas från levande fåglar och gör skada. Alla de duntäcken som vi har valt att ha med i vår bäst i test är biprodukter och du kan därför känns dig trygg med att välja en av de duntäcken som listas nedan.

Hugged Tyngdtäcke – ett bekvämt och omfamnande tyngdtäcke med glaspärlor

Vår rekommendation

 • Toppscorer met 4 ud af 5 stjerner på Pricerunner

Om du behöver sova bättre kan du prova en viktfilt. En tunn filt kommer att minska rastlösheten i kroppen eftersom den lägger en dämpande vikt över hela kroppen. Det får kroppen att slappna av så att mer av sömnhormonet melatonin bildas.

Vid behov kan Hugged Tyngdtäcke även maskintvättas.

 • Ökad produktion av melatonin
 • Minskar oro i kroppen
 • Maskintvätt i 40 grader

Detta bör du veta innan du köper Hugged Tyngdtäcke

Mjukt och bekvämt med 7 lager

Hugged tyngdtäcke har en otroligt hög komfort, tack vare sina 7 olika lager och sitt mjuka yttertyg av 100% ekologisk bomull.
Täcket är bra året runt, men det är särskilt bäst för de kallare månaderna då du behöver isolering. Annars kan Hugged snabbt bli för varmt en sommarnatt.

Modellen kommer i en mängd olika vikter, så att du kan få rätt vikt – och sova så gott det går. Det är viktigt att du får ett tyngdtäcke som matchar din egen kroppsvikt och behov av vila och natt. Hugged tyngdtäcke kan fås i vikterna 5, 7, 9 eller 11kg.

När du köper detta täcke, får du alltid en 100% nöjdhetsgaranti. Om den inte lever upp till dina förväntningar, eller du vill byta till en ny modell, är det enkelt.

Små glaspärlor ger precis viktfördelning

Hugged tyngdtäcke innehåller små glaspärlor. Dessa glaspärlor tynger ner täcket och ger på så vis den där härliga omfamnande känslan som de flesta tyngdtäcken ger.

Tyngdtäcket kan skapa ett lugn och en trygghet när du sover. De som har sömn- eller stressproblem upplever att denna typ av täcke hjälper dem till en bättre sömn.
Detta beror bland annat på att tyngdtäcken kan öka produktionen av melatonin i kroppen. Det är den mjuka och omfamnande känslan som påverkar melatoninproduktionen positivt.

Vad säger konsumenter och experter om Hugged Tyngdtäcke

Hugged tyngdtäcke har testats av Hanna Rönnqvist på PriceRunner. I detta test fick täcket ett toppbetyg på hela 4 av 5 tummar upp.

Hanna skriver bland annat om hur mjukt och bekvämt Hugged-täcket är, och att det ger en känsla av att bli omfamnad.

Fördelar

 • 100% nöjdhetsgaranti
 • Mjukt och bekvämt
 • Består av 7 lager
 • Fyllt med små glaspärlor som ger precis rätt viktfördelning

Nackdelar

 • Kan vara lite för varmt under sommare

Konsumentmagasinets bedömning

Vi rekommenderar Hugged Tyngdtäcke som vår egen favorit på redaktionen bland de många alternativen. Den vinner bland annat på det väldigt mjuka och sköna materialet som ligger skönt tungt över kroppen. Glaspärlorna inuti sitter säkert i fickorna, så att du får den mest optimala viktfördelningen.

Hugged tyngdtäcke är ett mycket varmt täcke. Därför passar det inte så bra om sommaren när nätterna är varmare.

Specifikationer:

 • Yttertyg: 100% ekologisk bomull
 • Typ av vikter: Glaspärlor
 • Tillgängliga vikter: 5, 7, 9 eller 11 kg

DUX Excellent Täcke – tillverkat av naturliga och bekväma material

Redaktörens val

 • Består av 90% dun och 10% dun
 • 100% OEKO-TEX auktoriserad
 • Tillverkad i naturmaterial för hög komfort

Om du letar efter ett skönt duntäcke med riktigt hög komfort, kan ett Excellent Täcke från tillverkaren DUX vara något för dig. Du kan just nu köpa ett DUX Excellent Täcke i storleken 150×210 och värme Medium/Sval till ett bra pris hos CareOfBeds.se. Denna storlek passar perfekt i de allra flesta dubbelsängar.

Täcket och dess struktur

Detta härliga duntäcke från DUX innehåller hela 90% dun och 10% små fjädrar. Den höga dunmängden gör täcket otroligt mjukt och behagligt, samtidigt som den hjälper till att hålla temperaturen på rätt nivå. Fyllnadsmediumet är riktigt lätt, vilket ger dig känslan av att sova bland molnen. Det är alltså inte speciellt svårt att somna med detta härliga täcke över sig.

Yttertyget är ett 100% OEKO-TEX mako vittryckt bomullstyg. Tyget är sytt på ett elegant och snyggt sätt som ger täcket en stilren design. Detta täcke passar därför de allra flesta sängar och sovrum. 

Bra att veta om täcket

Detta täcke är tillverkat av naturliga material som ger en otroligt hög komfort. Dessa naturliga material hjälper även till med att förbättra din sovmiljö och på så vis även din sömn. Detta DUX-täcke har som sagt en mycket stilren design, vilket gör att de passar i stort sett vilken säng som helst. 

Excellent Täcke kan fås som antingen medium/sval eller varm. Medium/sval passar dig som ofta känner dig riktigt varm under nätterna, medan den varma modellen passar dig som ofta fryser i sömnen. Täcket kan utöver det även fås i två olika storlekar, 150×210 eller 220×220.

Med ett Excellent Täcke kan du få ett mycket bättre och mer energigivande sömn. Det är ett perfekt täcke för alla som vill kunna sova bättre och vakna upp med lite mer energi på morgonen.

Fördelar

 • Bekväm
 • Naturliga material
 • Stilren

Specifikationer:

 • Vitt europeiskt gåsdun
 • 90% dun, 10% små fjädrar
 • 100% OEKO-TEX mako vittryckt bomullstyg
 • Konstruktion: medium / varm
 • Fyllnadsmedium / lätt

Nackdelar

 • Få storlekar tillgängliga

CURA of Sweden Pearl Classic Tyngdtäcke – svalt och avstressande tyngdtäcke

Bästa budgetval

 • 9/10 användare upplever bättre sömn
 • Sedex, OEKO-TEX, SGS, BSCI auktoriserad
 • Bästsäljare på den nordiska marknaden

CURA of Sweden har tillverkat Pearl Classic som är ett fantastiskt och bekvämt tyngdtäcke för alla, speciellt för barn. Detta tyngdtäcke kan fås i en rad olika vikter.

Täcket och dess struktur

Pearl Classic är ett svalt och skönt tyngdtäcke som kan få vem som helst att slappna av. De mjuka och lite tyngre materialen får dig att känna dig omfamnad. Täckets tyngd gör att det formar sig efter din kropp. Det känns nästan lite som en mysig kram. Denna känsla gör att hjärnan frigör mer serotonin som kan sänka kortisolnivåerna i kroppen. Mindre stresshormoner betyder en bättre och skönare sömn. När du får sova tryggt och ostört hela natten, kommer du att vakna upp med mycket mer energi nästa dag. Ett tyngdtäcke som CURA of Swedens Pearl Classic kan alltså hjälpa dig att få mer energi varje dag.

Bra att veta om täcket

Tyngdtäcken har använts inom vården under många år och har visat sig ha en stor positiv effekt på patienternas sömn. Tyngdtäcken som Pearl Classic kan bland annat hjälpa barn som har sömnsvårigheter. Den omfamnande känslan som täcket ger gör att ditt barn kan känna sig mer avslappnat och tryggt. Om du vill köpa ett tyngdtäcke till ditt barn, bör du först tänka på barnets ålder. Barnets ålder avgör nämligen vilken vikt täcket ska ha. Barn under 2 år ska inte använda ett tyngdtäcke, då de inte kan få av sig dem själva.

Om du lider av psykiska problem eller bara har svårt att slappna av under nätterna, skulle även du kunna bli hjälpt av ett tyngdtäcke som Pearl Classic.

Pearl Classic tyngdtäcke kan tvättas i tvättmaskin vid 60 grader. Det är alltid skönt att kunna tvätta sitt täcke om det skulle råka bli smutsigt eller börja lukta. Om du sköter om ditt CURA of Sweden Pearl Classic Tyngdtäcke väl kommer du att kunna använda det i riktigt många år. 

Fördelar

 • Kan tvättas i tvättmaskin
 • Bekväm
 • Svalt tyngdtäcke
 • Perfekt för barn

Specifikationer:

 • text
 • Färg: Ljusgrå
 • Storlekar: 150×200
 • Vikter: 3kg, 5kg, 7kg, 9kg, 11kg, 13kg

Nackdelar

 • Endast en färg

Hästens Duntäcke – ett lyxigt duntäcke med högklassiga material

Bästa premiumval

 • Finns i 3 olika temperaturer
 • 100% gåsdun
 • Fyllningen klumpar sig inte

Hästens är ett riktigt stort och känt märke när det kommer till täcken och sängar. Deras eget duntäcke innehåller 100% gåsdun av högsta kvalitet. Ett Hästens Duntäcke i storleken 155×220cm och värmegrad sval kan beställas hos CareOfBeds just nu.

Täcket och dess struktur

Dunet i Hästens duntäcke håller som sagt en riktigt hög kvalitetsnivå. Det kan man märka, då dunet inte klumpar sig lika lätt som i ett billigare duntäcke. Med sina 100% högkvalitativt gåsdun kommer detta täcke att kunna ge dig en sömnupplevelse utan dess like, varje natt.
Dunet i täcket kommer få dig att känna dig som omfamnad av moln, vilket är en fantastisk känsla. Med ett sådant täcke kommer de sömnlösa nätterna vara ett minne blott. Om du själv har svårt för att somna på nätterna, ska du testa att byta ut ditt gamla täcke mot ett duntäcke som till exempel Hästens duntäcke. Detta kan göra en stor skillnad.

Eftersom materialen i detta täcke är av så hög kvalitet, kommer du kunna använda det i många år framöver. Det är alltså ett täcke som är värt att investera i.
Hästens duntäcke är ett riktigt lyxtäcke. Det är helt klart det ultimata premiumduntäcket för dig som verkligen vill ha hög komfort och kvalitet.

Bra att veta om täcket

Hästens duntäcke kan fås i flera olika storlekar och värmegrader. Om du ofta känner dig varm under nätterna, ska du välja ett duntäcke i den svala värmegraden. Om du däremot brukar frysa i sömnen, ska du välja ett varmare duntäcke. Du kan välja mellan storlekarna 155×220, 240×220 och 275x240cm. Det finns alltså ett Hästens duntäcke till de flesta sängstorlekar.

Med så många olika val kan du lättare välja rätt täcke för dina behov och krav. Med det perfekta täcket kan du sova bättre varje natt. Hästens duntäcke är helt klart ett av de bästa premiumduntäckena på marknaden på grund av alla sina valmöjligheter. 

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Kan fås i olika storlekar och temperaturer
 • Fylld med 100% gåsdun

Specifikationer:

 • Storlekar: 155×220, 240×220, 275×240
 • Värme: Sval, Medelvarm, Varm
 • Fyllning: 100% gåsdun

Nackdelar

 • Högt pris

Mille Notti Natura Duntäcke – allergivänligt och välisolerat duntäcke

God för allergikern

Mille Notti Natura Duntäcke

i samarbete med PriceRunner

 

Mille Notti Natura Duntäcke är ett välisolerat och lätt duntäcke med riktigt hög komfort. 

Täcket och dess struktur

Detta härliga och bekväma duntäcke från Mille Notti är fyllt med europeiskt gåsdun och fjädrar. Fyllningen består av 90% dun och 10% småfjädrar. Denna fyllning håller den perfekta temperaturen, oavsett vilken värmegrad du väljer. De svalare duntäckena är genomstickade, medan de lite varmare täckena är sydda med mellanväggar. Tyget i detta täcke är bomullscambric. Det är vävt av en extra tunn tråd som gör tyget både tätare och mer följsamt. Detta tyg är även riktigt hållbart.

Materialen i duntäcket håller en hög kvalitetsnivå, vilket kan märkas vid användning. När du sover med detta täcke i din säng kommer du att få en behagligare och skönare sömn. 

Bra att veta om täcket

Något av det allra bästa med detta duntäcke är att det är allergitestat. Det rekommenderas till och med av Astma och Allergiförbundet, vilket är ett otroligt stort plus. Om du själv har problem med allergier, skulle detta duntäcke kunna vara det perfekta valet för dig.

Detta duntäcke kräver lite extra omsorg för att det ska kunna hålla längre. Tvätta alltid detta täcke i 60 grader. Se även till att alltid torka täcket i torktumlare. På så vis kommer det kunna hålla sig fluffigt och skönt. Använd fintvättmedel när du tvättar, då det är mer skonsamt mot materialen. använd aldrig sköljmedel när du tvättar Natura duntäcket. Kom även ihåg att vädra och skaka det ofta. Följer du dessa skötselråd, kommer du att kunna njuta av ditt täcke i många år. 

Fördelar

 • Väl isolerad
 • Lätt
 • Kan fås i flera storlekar och temperaturer

Specifikationer:

 • Dun & Fjädrar: Europeiskt klass 1 dun
 • Allergitestad
 • ÖKO-TEX Klass 1 (Standard 100)
 • Värmegrader: Sval, Medium, Varm
 • Fyllning: 90 % gåsdun och 10 % gåsfjäder

Nackdelar

 • Kräver extra försiktighet vid tvätt och skötsel

Fibertäcke Vila

Fibertacke Vila

i samarbete med PriceRunner

 

– Ett skönt fibertäcke för varma och kalla nätter

Fibertäcke Vila är ett härligt täcke som blir den perfekta lösningen för både kalla och varma nätter. Täcket kommer från varumärket Sverigesängen och är ett populärt val hos Sängjätten där du redan idag kan beställa storlek 150 x 210 för så lite som 199 kronor.

Om du samtidigt beställer en säng hos Sängjätten kan det vara bra att ha i åtanke hur de erbjuder en testperiod som varar i hela 100 dagar. Med andra ord får du prova på sängen under dessa 100 dagar, och om du ångrar dig plockas sängen återigen upp och du får dina pengar tillbaka. Även räntefria och avgiftsfria betalningar erbjuds, så det är väl värt att både beställa en passande säng och fibertäcket Vila samtidigt!

Täcket och dess struktur

Fibertäcke Vila har en fyllningsvikt på 0,75 kg, och detta resulterar i att produkten får en lite svalare känsla. Med detta i åtanke är fibertäcke Vila därför att föredra om du är i behov av ett händigt täcke under sommarhalvåret som inte tillåter dig att bli för varm. På tal om samma ämne leder täcket bort både värme och svett för en så optimal upplevelse som möjligt.

Naturligtvis är dock fibertäcke Vila också en succéprodukt under vintern, och det är lätt att hålla detta täcke rent genom att maskintvätta det i upp till 60 grader. Det vita fibertäcket är väl värt att satsa på till både enkelsängar och dubbelsängar, och med sitt låga pris krävs det här inte att du måste tömma hela din plånbok för att få tillgång till äkta kvalitetsprodukter!

Bra att veta om täcket

Fibertäcke Vila har en fyllnadsvikt på 750 kg och kommer i storleken 150 x 210. Dess material består av mikrofiber och polyester med en fyllning av silikoniserad hålfiber. Täcket är kammarsytt och kan enkelt maskintvättas för ett rent, skönt och härligt doftande täcke varje natt.

Använd täcket till din redan befintliga säng eller beställ en högkvalitativ säng hos Sängjätten samtidigt för att få ta del av deras schyssta villkor. Fibertäcket Vila blir utan tvekan ett perfekt val i de flesta sängarna, och du kommer att få uppleva optimal värme under både sommar- och vinterhalvåret.

Storlekar

Fibertäcke Vila är tillgängligt i följande storlek:

 • 150 x 210

Du kan läsa mer om de olika fibertäckena Vila här.

Tyngdtäcke Pearl

Tyngdtacke Pearl

i samarbete med PriceRunner

 

– Uppgjort av sju lager som ger den ultimata komforten

Tyngdtäcket Pearl är ett härligt täcke från varumärket Cura of Sweden som är uppgjort av sju olika lager för att kunna erbjuda dig den ultimata komforten varje natt alla dagar i veckan. Just detta täcke har blivit mycket populärt på PriceRunner och kan beställas hos bland annat Buildor.se för 1 218 kronor. Tyngdtäcke Pearl har måtten 150 x 200 och passar därför perfekt i din dubbelsäng. Satsa på tyngdtäcke Pearl redan idag och få en utomordentlig produkt som aldrig sviker dig!

Täcket och dess struktur

Här kommer ett täcke som både blir perfekt under vinterhalvåret och sommarhalvåret. Tyngdtäcke Pearl från varumärket Cura of Sweden bjuder på bekväma nätter som aldrig förr tack vare de sju lagren som täcket består av. Det yttersta tyget är framställt i 100 % bomull medan lagret efter detta är framställt i polyester. Materialen ser till så att värme och svett leds bort, så du kommer utan tvekan att älska det här täcket även när det blir varmare ute.

Det är inte särskilt trevligt när fyllningen i ens täcken samlas på en sida, och tyngdtäcke Pearl har lyckats att undvika detta. Produkten har nämligen naturliga finslipade glaskulor inom sig tillsammans med insydd polyestervaddering, och det är detta som resulterar i att fyllningen alltid är jämnt fördelad. Förutom alla dessa fördelar är det självfallet också ett stort plus att täcket känns utomordentligt skönt att ha över sig tack vare de bekväma materialen.

Bra att veta om täcket

Tyngdtäcke Pearl uppmäter 150 x 200 cm, och det är inte särskilt svårt att hålla produkten ren och fin i alla lägen. Den kan nämligen maskintvättas i upp till 60 °C, så var redo att njuta av ett väldoftande täcke alla dagar i veckan. Den ljusgråa färgen är riktigt snygg, stilren och blir definitivt passande oavsett vilken sorts inredning du har i hemmet.

Med ett yttertyg av 100 % bomull samt en fyllning med kiselpärlor och polyester känns det alltid bekvämt att ha täcket om sig, så varför inte satsa på den här högkvalitativa produkten redan idag! Tyngdtäcke Pearl kommer utan tvekan att fullända ditt sovrum och ge dig den där härliga sömnen som du har saknat under både sommar- och vinterhalvåret.

Storlekar

Tyngdtäcke Pearl är tillgängligt i följande storlek:

 • 150 x 200

Du kan läsa mer om de olika tyngdtäckena Pearl här.

Fibra fibertäcke

Fibra fibertacke

i samarbete med PriceRunner

 

– Det ultimata fibertäcket för allergiker

Fibra fibertäcke är ett härligt och svalt täcke från varumärket Mille Notti som har många härliga fördelar att bjuda på. Det är ett ypperligt val för allergiker och har fått mycket positiva kundrecensioner hos Sängvaruhuset. Med andra ord kan du alltid lita på att du får kvalitet och komfort när du vänder dig till Fibra fibertäcke.

Beställ Fibra fibertäcke redan idag hos Sängvaruhuset för 1 395 kronor. Här är det snabba leveranser som gäller tillsammans med prisgaranti, räntefria avbetalningar och kostnadsfri frakt. Beställ Fibra fibertäcke på egen hand eller ta tillfället i akt och beställ samtidigt dina drömmars säng för att fullända sovrummet.

Täcket och dess struktur

Fibra fibertäcke från märket Mille Notti är en produkt som är lätt och sval för att bjuda på bekväma nätter under både sommaren och vintern beroende på vilken temperatur du föredrar. Täcket har en jämn och hög isoleringsförmåga som uppskattas av en stor majoritet av de som har beställt täcket från Sängvaruhuset. Detta märker man snabbt när man ser att produktens betyg i skrivande stund ligger på 4,7 av 5 stjärnor.

Fibra fibertäcke är fylld med så kallad HSC polyesterfiber, med andra ord ”Hollow Conjugate Siliconised” polyesterfiber. Mille Notti är kända för att ta fram högkvalitativa textilprodukter till sovrum och badrum, och inte är Fibra fibertäcke något undantag. Kom ihåg att köpa ett påslakan separat för att få ett snyggt och fulländat utseende.

Bra att veta om täcket

Fibra fibertäckes yttre tyg är tillverkat i fibertät bomull, och det är detta som ger täcket den där riktigt sköna känslan varje gång du går och lägger dig. Tygkonstruktionen ligger på 60/60, och tack vare sin smarta design kommer täcket att bevara sin form även efter långvarig användning. Om du är ute efter ett täcke som har en hög och jämn isoleringsförmåga samtidigt som täcket är ganska lättviktig blir detta utan tvekan rätt produkt för dig.

För enkel förvaring och transport kommer Fibra fibertäcke levererad i en packad tygväska, så det är bara att plocka ur täcket, sätta på ett påslakan och börja njuta av sköna nätter i sovrummet. Sist men inte minst är det värt att nämna hur täcket kan maskintvättas, så visst kan du förvänta dig ett rent och härligt täcke som kommer att hålla under en lång tid framöver.

Storlekar

Fibra fibertäcke är tillgängligt i följande storlek:

 • 150 x 210

Du kan läsa mer om de olika Fibra fibertäckena här.

Beckasin tyngdtäcke

Beckasin tyngdtäcke

i samarbete med PriceRunner

 

– Högkvalitativt täcke från det kända märket Beckasin

Om du vill ha riktigt femstjärniga produkter i sovrummet är det märket Beckasin som du bör vända dig till, och just Beckasin tyngdtäcke är en av de förträffliga valmöjligheterna. Täcket är mjukt, bekvämt och tungt för att kunna bidra till avslappning av nervsystemet och bättre sömn än någonsin.

Det högkvalitativa Beckasin tyngdtäcket kan beställas redan idag hos bland annat Apotea för 849 kronor, och det som du får är en hållbar produkt utan polyester och mikroplaster. Det yttre tyget hos täcket är tillverkat av 100 % bomull, och detsamma gäller för den inre vadderingen.

Täcket och dess struktur

Beckasin tyngdtäcke kommer utrustat med fack som är fyllda med sandkristaller. Dessa kristaller är passande för allergiker och har ingen lukt, så de som inte tål silikon eller polyeten behöver inte oroa sig. Sandkristallerna hjälper till att säkerställa att täcket får ett jämnt tryck som du utan tvivel kommer att uppskattas under både de kalla och varma nätterna.

Beckasin tyngdtäcke har till och med möjligheten att dras nytta av inom vården då täcket är godkänt som medicinteknisk produkt. Som kronan på verket är täcket kvalitetssäkrat, så du kan vara säker på att du får tillgång till en produkt som alltid håller högsta möjliga standard. Satsa på täcket hos bland annat Apotea redan idag för att få produkten för så lite som 849 kronor med gratis fraktalternativ.

Bra att veta om täcket

Beckasin tyngdtäcke kommer i en snygg grå färg som passar de flesta inredningsstilarna. Materialet i bomull ser samtidigt till så att täcket känns riktigt bekvämt i alla lägen, och visst kan täcket skryta med sin allergivänliga fyllning av sandkristaller från kvarts. Täcket är Oeko-Tex certifierat, och det här är ens garanti på att det inte finns några skadliga ämnen i produkten. Du kan därför med gott samvete dra nytta av Beckasin tyngdtäcke varje natt och veta att du använder en äkta kvalitetsprodukt som kommer att hjälpa dig att få en god natts sömn.

För att täcket ska hållas rent och fint är det möjligt att tvätta det i 60 °C skontvätt för bomull samt 40 °C för bambu. Kom dock ihåg att täcket inte bör torktumlas eller strykas då detta kan slita på materialet.

Storlekar

Beckasin tyngdtäcke är tillgängligt i följande storlek:

 • 150 x 210

Du kan läsa mer om de olika Beckasin tyngdtäckena här.

Engmo Astrid Dun

Engmo Astrid Dun

i samarbete med PriceRunner

 

Vi tar med ytterligare ett duntäcke med i denna bäst i test och här är det Engmo Astrid Dun som har fått inta listan. Engmo Astrid är ett dubbeltäcke i storlek 220×220 cm, vilket gör det till ett utmärkt val för alla som vill ha ett täcke som löper över hela sängen eller som helt enkelt bara vill att bäddningen ska gå snabbare och enklare. Engmo Astrid Dun är ett duntäcke i den högre prisklassen, men vi kan garantera att du får vad du betalar för. Här får du ett täcke som är av mycket hög kvalitet och där man har använt sig av fint dun och tyg för att skapa kanske det bästa täcket på marknaden. Med mer än 65 års erfarenhet av täcken och sömn kan du vara säker på att sova riktigt gott och behagligt med Engmo Astrid.

Många som väljer att använda sig av duntäcken är mycket noga med att säkerställa så att dunet och fjädrarna kommer från fåglar som är skötta på rätt sätt. Med Engmo Astrid kan du alltid vara säker på att du gör ett bra val. Här har man tagit dunet från fåglar som är uppfödda för köttets skull, vilket betyder att dunet endast är en form av biprodukt. Fåglarna är dessutom uppfödda med mycket bra och hälsosam kost, vilket har bidragit till ett fluffigare och tjockare dun.

Allergivänligt alternativ

Eftersom vi sover en tredjedel av våra liv så är det alltså en hel del timmar som vi spenderar i sängen. Då är det extra viktigt att du väljer ett täcke som är allergifritt och som kommer att vara bra för din hälsa. Engmo Astrid är ett täcke där du kan känna dig helt trygg och säker när det kommer till farliga kemikalier eller allergier. Det här täcket är nämligen rekommenderat av Astma- & allergiförbundet såväl som Nomite-certifierat.

Fördelar

 • Täcke som mäter 220×220 cm
 • Dubbeltäcke
 • Fyllt med fint dun som är en biprodukt
 • Allergivänligt
 • Nomite-certifierat
 • Täcke i den exklusivare prisklassen

Vad säger kunderna?

Det finns ett flertal personer som har testat på Engmo Astrid och som är otroligt nöjda. Här vittnas det om att täcket är mycket fluffigt och har en fantastisk kvalitet som håller väldigt länge. Täcket är varm och skönt, samtidigt som de andas bra och fyller således sin funktion till punkt och pricka. Väljer du Engmo Astrid kan du vara säker på att du gör ett bra val för hälsan så väl som miljön.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Balance

Balance är ett högkvalitativt enkeltäcke som mäter 140×200 cm och som är den allra första versionen av täcken i samma serie. Det här täcket är producerat och designat i Danmark och uppfyller alla de regler och säkerhetskrav som kan finnas. Naturligtvis är det också av mycket hög standard och lämpar sig utmärkt för den som är i behov av ett täcke som är allergivänligt, andningsbart och väldigt mjukt och behagligt att röra. Väljer du Balance som ditt nya täcke kan vi nästan garantera att du kommer ha svårt att komma upp ur sängen.

För att se till så att täcket får sina temperaturreglerande egenskaper så har man sett till att fylla det med myskandsdun. Myskandsdun är ett mycket fint och behagligt dun med egenskaper som syntetiska material sällan kan leva upp till. Bärighet är ett sätt att beskriva hur bra täcket är på att hålla värmen och med en bärighet på 11 kan du vara säker på att du får ett täcke av mycket hög kvalitet.

Ett certifierat täcke

För att du ska vara säker på att du verkligen köper ett riktigt bra täcke så har Balance ett flertal olika certifieringar bakom sig. Det är bland annat OEKO TEX®-certifierat, vilket betyder att man har använt sig av miljövänliga och sunda material, men täcket har också en NOMITE®-certifiering. En NOMITE®-certifiering säkerställer att täcket också lämpar sig utmärkt för allergiker. Det är fritt från kvalster och stöter bort damm och smuts, vilket gör det ypperligt för den som är överkänslig.

Fördelar

 • Mäter 140×200 cm
 • Allergivänligt
 • Certifierat med NOMITE® och OEKO TEX®
 • Fyllning av myskandsdun
 • Temperaturreglerande egenskaper

Vad säger kunderna?

Balance kommer från en tillverkare som har satsat mycket hårt på att skapa sängar, kuddar, madrasser och täcken av mycket hög kvalitet. Täcket Balance är naturligtvis inget undantag. Kunderna är eld och lågor över hur lätt täcket är, samtidigt som det är mycket värmande. Den lätta känslan är för många viktigt för att man ska kunna sova gott och obehindrat.

Mayan

Mayan är ett täcke som passar den som är lite längre eller som helt enkelt har en säng av längre modell. Det här täcket mäter 140×220 cm och är mycket unikt i sitt slag. Här har man tagit fram ett täcke som verkligen är ansvarsfullt på många sätt och vis. Inte nog med att det är allergifritt och snällt mot din hälsa, så är det även miljövänligt och tillverkat av naturliga material. Mayan är ett Svanenmärkt täcke som du kommer att ha stor användning för året om. Den naturliga stoppningen i täcket säkerställer att du får ett täcke med en så kallad växelverkan. Växelverkan är ett ord man använder sig av för att beskriva de temperaturreglerande egenskaper som finns. När det är varmt ute så håller täcket dig sval och när det är kallt så hålls du varm.

Det här är ett täcke som lämpar sig för den som är beredd att lägga lite extra pengar på en riktigt bra och skön sömn. Täcket ligger således i den högre prisklassen, men är värt varenda krona. 90 % av täcket består av fina myskandsdun och resterande 10 % av fyllningen är småfjädrar. Myskandsdunet gör att täcket andas och känns lätt och behagligt, småfjädrarnas uppgift är att ge stadga och stabilitet.

Ett miljövänligt alternativ

Mayan kan med fördel kallas för ett av de mest miljövänliga täckena på marknaden. Inte nog med att täcket är Svanenmärkt, så är det även certifierat av Downafresh, OEKO TEX® och NOMITE®. Det betyder att Mayan håller en mycket hög kvalitet och är ansvarsfull mot miljö och hälsa. Täcket är allergivänligt och passar juniorer såväl som vuxna människor. Naturligtvis är den också fri från kemikalier.

Fördelar

 • Extra långt på 140×220 cm
 • Fyllning av myskandsdun
 • Miljövänligt täcke med många certifieringar
 • Täcke med växelverkan
 • Svanenmärkt

Vad säger kunderna?

Vad säger då kunderna om detta härliga och högkvalitativa täcke? Mayan är utan tvekan en av de mest populära serier som kommer från den danska tillverkaren och det är inte svårt att förstå varför. Här får du ett luftigt, behagligt och värmande täcke som håller i många år. Sanningen är att täcket också kommer med en garanti på 10 år, något som många uppskattar väldigt mycket.

Frigus

Frigus Täcke

Frigus är ett täcke av utmärkt kvalitet och som är specifikt framtaget för den som ofta blir väldigt varm om nätterna. Att svettas när man sover är inget ovanligt, men det kan vara störande och påverka sömnen negativt. Man vänder och vrider under natten och blir helt enkelt inte så utvilad dagen efter. Med Frigus är detta ett minne blott. Här får du ett täcke på 150×210 cm och som har unika och kylande egenskaper. Täcket är framtaget av sömnexperter som vet hur viktig en behaglig temperatur faktiskt är. Täcket är utrustat med små mikrokapslar som är applicerade i överdraget och fyllningen består av anddun och småfjädrar. Med hjälp av dessa mikrokapslar kan täcket reglera din temperatur så fort rummet (eller din kropp) blir varmare.

Vad är då detta för mikrokapslar och vad består det av? Enkelt förklarat kan man säga att mikrokapslarna består av en gelé som är aktiv. Gelén kallas även för phase change materials och är ett material som reglerar sig beroende på hur varmt det är i rummet. De kan också ändra form. Ibland är de flytande och ibland är de mer fasta i sin utformning.

Allergifritt och fritt från kvalster

Ett nytt täcke ska kunna hålla länge och vara snällt mot hälsa så väl som miljö. Frigus är ett täcke som har ett flertal olika certifieringar bakom sig för att garanterat ge dig en bra sovupplevelse. Bland annat så finns det en OEKO TEX®-certifiering, vilket säkerställer att täcket är fritt från elaka och onödiga kemikalier, men det är även NOMITE®-certifierat, vilket gör täcket utmärkt mot allergiker. Den sistnämnda certifieringen ser till så att kvalster inte kan ta sig in i täcket.

Fördelar

 • Täcke på 150×210 cm
 • Certifierat av NOMITE® och OEKO TEX®
 • Allergifritt
 • Kylande egenskaper
 • Temperaturreglerande
 • Fyllt med anddun och småfjädrar

Vad säger kunderna?

Frigus är ett relativt nytt täcke från den danska tillverkaren och därför finns det ännu inte så många recensioner och omdömen från tidigare kunder. Dock är vi säkra på att ett täcke med kylande egenskaper kommer komma till stor nytta för den som ofta är väldigt varm om natten. Tack vara alla de certifieringar som täcket också har så kan du känna dig trygg och säker när det kommer till hälsa. Det här täcket lämpar sig mycket bra för allergiker, barn som vuxna.

Fibertäcke Koka

Fibertäcke Koka

I vår bäst i test för bästa täcket ska vi inte bara fokusera på duntäcken, utan vi ska även se vad det finns för fibertäcken på marknaden. Koka är ett fibertäcke som kommer från Sverigesängen och där man har använt sig av polyesterfibrer för att skapa den sköna fyllningen. Polyesterfibrer kan med fördel tvättas i tvättmaskinen i upp till hela 90 grader. Det betyder att du i stort sett kommer att kunna koka ditt täcke för att säkerställa att bakterier, kvalster och eventuella svampar inte får fäste och börjar att gro. På så sätt blir täcket mer hygieniskt och du får en förlängd hållbarhet.

Som överdrag till täcket har man valt att använda material som polyster/bomullscambric. Naturligtvis är täcket också testat för att man ska kunna säkerställa att det inte innehåller några farliga kemikalier. Täcket är Öko-Tex-certifierat och har en mjuk och behaglig yta. Fyllningen gör täcket lätt, samtidigt som det är värmande när kyla och vinter står utanför dörren.

Ett allergivänligt val

Har du problem med allergi mot damm och kvalster? Då är Koka ett riktigt bra val för dig eller för ditt barn. Det är tack vare att du kan tvätta täcket i en så hög temperatur som gör att risken för allergier minskar, men även certifieringen har naturligtvis bidragit till att du får ett täcke som gör skillnad för ditt välmående.

Fördelar

 • Täcket mäter 150×210 cm
 • Går att “koka” i upp till 90 grader
 • Kan maskintvättas
 • Innehåller inga skadliga ämnen
 • Fyllning av polyesterfibrer
 • Öko-Tex-certifierat

Vad säger kunderna?

Att få mycket täcke för pengarna är något som kunderna uppskattar stort med detta fibertäcke Koka. Täcket ligger i den lägre prisklassen, men håller en kvalitet som kan jämföras med många dyrare alternativ. Kunderna är extra nöjda över hur lätt och behagligt täcket känns mot kroppen. Det ger en bättre sömn, samtidigt som din rörelsefrihet inte blir begränsad.

Kunna – Varm

Kunna - Varm

Kunna är ytterligare ett fibertäcke som vi tycker förtjänar en plats i vår bäst i test för bästa täcket 2020. Kunna Varm är ett dubbeltäcke som mäter 200×220 cm och som därför lämpar sig utmärkt för den större dubbelsängen. Du hittar täcket hos Jysk, vilket är en möbelkedja som är kända för sina prisvärda och högkvalitativa produkter. Med Kunna Varm får du ett dubbeltäcke som lämpar sig utmärkt för de par som vill kunna sova lite extra nära eller för den som bara är extra frusen om natten. Täcket är ordentligt fyllt med silikoniserade polyesterfiberdun, vilket gör det till ett självklart val för alla som inte vill använda sig av riktigt dun, men som vill ta del av alla fina egenskaper.

Överdraget till Kunna dubbeltäcke är tillverkad i 100 % polyestermikrofiber och kan tvättas i tvättmaskin i upp till 60 grader. Genom att du kan tvätta täcket kan du se till att det får en längre hållbarhet och att du minimerar risken för bakterier så väl som kvalster.

Ett skönt täcke för den stora sängen

Det är inte alla som vill sova under separata täcken och det är inte heller alla som vill behöva bädda med två olika. Dubbeltäcket Kunna rymmer gott och väl över även den större dubbelsängen och gör bäddningen snygg och enkel. Se till att du vädrar ur täcket med jämna mellanrum och/eller piskar det för att det ska fortsätta hålla sin mjuka och behagliga form.

Fördelar

 • Stort dubbeltäcke på 200×220 cm
 • Mycket varmt och behagligt
 • Perfekt för den som ofta fryser
 • Kan tvättas i maskin och torktumlas på låg temperatur
 • Fyllning av 100 % polyesterfiberdun

Vad säger kunderna?

Omdömen och recensioner från tidigare kunder är en aning blandade när det kommer till Kunna dubbeltäcke. Många är dock mycket nöjda och älskar hur fluffigt och behagligt täcket är. Sen finns det andra som inte riktigt har varit införstådd med hur varmt täcket är, vilket har gjort att de kan känna ett viss missnöje och helt enkelt svettas för mycket. Kunna Varm dubbeltäcke är ett mycket tjockt täcke. Fryser du mycket är det perfekt!

Gjendetunga

Gjendetunga

I en bäst i test för bästa täcket 2020 är det viktigt att kunna erbjuda många olika typer av alternativ. Vad som är det bästa täcket för dig kanske inte är det bästa för någon annan och därför är det bra med valmöjligheter. Gjendetunga är ett tyngdtäcke på 150×210 cm och som väger 7 kg och som passar mycket bra för den som behöver ett extra stöd under natten. Gjendetunga är ett kvalitetstäcke som är tillverkad av 95 % glaspärlor och 5 % polyesterfiber. Tillsammans utgör de en vikt på 7 kg.

Vad är det då som är så speciellt med ett tyngdtäcke och hur fungerar det? Enkelt förklarat kan man säga att den tyngd som glaspärlorna bidrar med ger en bättre och djupare sömn. Glaspärlorna lägger sig på ett sådant sätt så att de formar sig efter kroppen och ger då ett tryck som många uppskattar väldigt mycket. Den tyngd som du får kan verka lugnande och ha en mycket avstressande effekt på kropp och hälsa. Överdraget i täcket består av 100 % bomull.

Skötsel

Att ta hand om och tvätta ett tyngdtäcke fungerar inte på samma sätt som att tvätta ett täcke i fibrer eller i dun. Ett tyngdtäcke som Gjendetunga kan inte tvättas i tvättmaskin och tål inte heller kemtvätt. Här är det istället en återkommande vädring som du bör satsa på. Se till att täcket vädras med jämna mellanrum för att hålla det så hygieniskt som möjligt.

Fördelar

 • Tyngdtäcke på 7 kg
 • Består av 95 % glaspärlor
 • Mäter 150×210 cm
 • Formar sig efter kroppen
 • Fungerande avstressande och lugnande

Vad säger kunderna?

Trots sina otroliga funktioner så är Gjendetunga ett mycket prisvärt täcke för den som inte vill betala för mycket. Kunderna är mer än nöjda, men ser en del svårigheter med att inte kunna tvätta täcket ordentligt. Tyngden är dock mer än behaglig och ger ett skönt support under natten. Att lyfta på täcket är en aning knepigare, men det är också något man får räkna med med ett tyngdtäcke.

Välj rätt täcke

Att köpa ett nytt täcke kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kan vara svårare än man kan tro. Till att börja med finns det idag täcken i så många olika typer av material och för att du ska kunna sova riktigt gott är det viktigt att du väljer ett material som verkligen passar dig och din sömn. På marknaden finns täcken för juniorer så väl som täcken för bebisar. I den här bäst i test kommer vi dock att fokusera på täcken för vuxna eller täcken som lämpar sig för 90×200 cm sängar.

Vad är det då man ska tänka på när man ska köpa ett nytt täcke? Enkelt förklarat kan man säga att det finns några aspekter som är lite extra viktiga att ha i åtanke. Den första punkten är storlek, den andra är material och den tredje är tjockleken på täcket. Du behöver se till att täcket passar till den storlek på säng som du har, men också välja ett material som uppfyller dina förväntningar så bra som möjligt.

Valet av material

Valet av material kommer vara avgörande för hur gott du sover om nätterna. Här är utbudet riktigt stort och det gör inte alltid situationen lättare. Vi rekommenderar att du satsar på ett täcke som är lätt och som är anpassat efter den säsong som råder utanför ditt fönster. Är det vinter och minusgrader kommer du till exempel att behöva ett tjockare täcke än om det är mitt i sommaren och väldigt varmt. Ett svalt och tunt täcke gör att du inte kommer svettas så mycket under sommaren, medan ett tjockare (med luftigt) täcke kommer få dig att inte frysas.

De vanligaste fyllningar i täcken som finns på marknaden idag är dun och fjädrar, mikrofibrer eller andra syntetiska material. Fjädrar och dun brukar vanligtvis användas i täcken som är specifikt designade för att passa till de kallare vintermånaderna eller till personer som lätt fryser under natten. Dun har en mycket god förmåga att andas, samtidigt som det är luftigt och isolerar värme. Det betyder att du kommer att hålla dig varm och skön, utan att svettas, när det är mycket kallt. Ett täcke med temperaturreglerande egenskaper är otroligt bra och något som alla bör satsa på när det är dags att köpa ett nytt täcke. När täcket andas ordentligt så kommer fukten att ledas iväg istället för att stanna kvar i fodret på täcket. Om ditt täcke suger åt sig fukt är risken för bakterietillväxt mycket större. De trivs nämligen där det är varmt och fuktigt.

Det är dock inte alla som vill använda sig av täcken med dun eller fjädrar. Det kan bero på att man har någon form av allergi, men det kan också handla om att man är vegan eller bara inte vill använda föremål och produkter från djurriket. För den som vill undvika dun finns det många andra riktigt bra alternativ. På marknaden kommer du att kunna hitta både vintertäcken och sommartäcken som istället är tillverkade i syntetiska material.

Därför är dun så populärt

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att välja täcken (och kuddar) som är fyllda med dun. Orsaken till detta är helt enkelt alla de positiva egenskaper som naturmaterialet kommer med. Majoriteten av alla duntäcken som finns på marknaden idag består dock även av en mindre del småfjädrar. Det betyder att många täcken är kombinerade. Dunet gör täcket mjukt och luftigt, medan småfjädrarna ger stabilitet. Genom att välja ett täcke som är fyllt med dun så kan du vara säker på att du får ett täck som fungerar året om. Täcket kommer nämligen att se till att du håller dig riktigt varm när det är kallt i rummet, men du kommer också att hållas sval under sommarmånaderna.

Är det ett duntäcke som du är på jakt efter så rekommenderar vi att du satsar på ett av mycket hög kvalitet. Det finns många billigare alternativ också, men här är risken stor att täcket klumpar sig när du ska tvätta det. Det kan naturligtvis även hända med ett kvalitetstäcke, så se till att läsa tvättråden noga innan du stoppar in det i maskinen.

Vart köper man ett täcke?

Idag kan du köpa täcken på flera olika sätt. Du kan köpa täcken när du besöker en fysisk butik, men du kan också köpa täcken över nätet. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Fördelen med att välja en fysisk butik, till exempelvis IKEA eller Jysk, är att du har möjlighet att känna på täckena i verkligheten. Detta är extra viktigt om man vill se hur luftigt täcket är eller om man t.ex. ska köpa sig ett tyngdtäcke.

Fördelarna med internet är dock att du kan välja täcken från ett mycket större utbud och att du har möjlighet att hitta mer förmånliga priser. På internet behöver du inte begränsa dig till de butiker och affärer som du har i din närhet, utan kan med fördel handla täcken från andra delar av världen om du så skulle önska. Nackdelen här är att du inte har möjlighet att känna hur täcket känns, men i de flesta fall så brukar recensioner och omdömen kunna hjälpa dig en bra bit på vägen. Naturligtvis så är en bäst i test för bästa täcket 2020 också något som kommer att hjälpa dig att göra ett bättre val. Vi väljer endast ut täcken som faktiskt håller en hög standard och som vi vet har fått många positiva omdömen från tidigare kunder.

Täcken för barn och baby

Ska du köpa ett täcke till en juniorsäng eller en baby säng så behöver du välja ett täcke av mindre format och det är helt enkelt för att täcket ska matcha storleken med spjälsängen eller juniorsängen. Här är det mycket viktigt att du väljer ett täcke som är lätt och som temperaturreglerande egenskaper, men var försiktig med att välja alldeles för fluffiga alternativ till det mycket lilla barnet. Små bebisar kan lätt få täcket över huvudet när de knölar under natten, vilket kan leda till problem med aningen. Satsa därför inte på ett täcke förrän ditt barn är större. Små barn kan du istället hålla varma med en skön pyjamas och mjuka tossor på fötterna.

Juniorer och större barn är dock i behov av ett bra och högkvalitativt täcke. Det är inte helt ovanligt att även barn kan svettas mycket under natten och för att kroppen och hjärnan ska kunna växa som den ska är en ordentligt sömn viktigt. Många av de täcken som vi har listat i denna bäst i test kan du med fördel hitta i mindre format. Annars rekommenderar vi att du vänder dig till butiker och kedjor som just Jysk och IKEA, som har många utmärkta alternativ för den mindre sängen.

Vi listar de bästa täckena för en god natts sömn

Med ett riktigt skönt och behagligt täcke kommer du att sova gott om natten. Här hittar du täcken i dun och fjädrar så väl som täcken i syntet!

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar