När du har gäster på besök vill du förstås att de ska sova bekvämt. När soffan är för liten och det inte finns plats i din säng är dock golvet det enda alternativet som finns kvar. En vikbar madrass kan då vara lösningen som möjliggör en bekväm övernattning för dina gäster.

Det kan dock vara svårt att hitta rätt madrass, och vi har därför skapat en guide och en översikt över de bästa modellerna. Det är viktigt att du hittar en vikbar madrass som passar dina behov. Här nedanför hittar du en översikt över marknadens bästa produkter från olika tester, och du kan där läsa mer om deras varierande egenskaper.

Buckle-Up bäddsoffa

 • Ett utmärkt sätt att maximera utrymmet i hemmet

Buckle-Up bäddsoffa blir en uppskattad möbel för de som vill maximera utrymmet i hemmet och få en bäddsoffa som både ser snygg ut samt är praktisk. Använd den här bäddsoffan som en unik och stilfull soffa under dagen och gör sedan om möbeln till en säng när det väl behövs. Den fräcka designen med bälten kommer att lägga till en häftig look till ditt hem och det finns hela 9 färger att välja mellan. Beställ Buckle-Up bäddsoffa från Furniturebox för 3 799 kronor och få inte bara själva möbeln, utan också en 10 års garanti, en 365 dagars returrätt och möjligheten att delbetala.

Bäddsoffan och dess struktur

Furniturebox har för närvarande ett 4 utav 5 stjärnors betyg hos Trustpilot, så du kan lita på att de alltid levererar hög kvalitet, och detta gäller också för Buckle-Up bäddsoffa. Den här häftiga bäddsoffan från märket Karup design kan under dagen användas som en sittplats, men om du sedan är i behov av en extra sittplats viker du bara ut sittdynan, avlägsnar ryggstödets bälten och lägger sedan futonerna ovanpå varandra. Plötsligt har du då tillgång till en praktisk sovplats för två personer.

Mer om bäddsoffan

Buckle-Up bäddsoffa ger dig som sovplats ett bäddmått på 140 x 200. Med andra ord kan två personer använda möbeln samtidigt. När den används som en soffa finns det också plats för två personer att sitta i soffan, och förutom att det är bekvämt kommer bäddsoffan också att bjuda på stil och en häftig look som du utan tvekan kommer att vilja ha i ditt hem. Ställ bäddsoffan i exempelvis vardagsrummet, gästrummet eller kanske i barnens rum!

Storlekar

Buckle-Up bäddsoffa är tillgänglig i följande storlek:

  • 140 x 200

Chico bäddsoffa 3-sits

 • Mångsidig bäddsoffa utan gångjärn för enkel omvandling

Från Karup design kommer den praktiska och snygga Chico bäddsoffa 3-sits som har en enkel men mycket effektiv utformning. Bäddsoffan kommer med två tatamimattor, två futonmadrasser och fyra kuddar som tillsammans kan skapa antingen en soffa eller en säng. Allt beror på vad du behöver för stunden, och visst är det smart att ha en möbel i hemmet som är så mångsidig. Chico bäddsoffa 3-sits kan köpas hos bland annat Trademax för 8 459 kronor, och du får då tillgång till många schyssta villkor som bara gör upplevelsen ännu bättre!

Bäddsoffan och dess struktur

Välj själv hur du vill inreda ditt vardagsrum eller gästrum. Lägg tatamimattorna och futonmadrasserna ovanpå varandra för att skapa en hög soffa eller lägg en av madrasserna horisontalt medan den andra ligger vertikalt för att skapa en låg och lite längre soffa. Därtill kan madrasserna även läggas intill varandra så att du ska kunna få två enkelsängar eller en dubbelsäng. Tack vare att bäddsoffan inte har gångjärn blir det mycket enklare för dig att använda möbeln på det sättet som passar i just ditt hem.

Mer om bäddsoffan

Chico bäddsoffa 3-sits kan bli ett fantastiskt tillskott till vardagsrummet, men den kan lika väl placeras i gästrummet. Om du har en begränsad yta och vill göra så mycket som möjligt med det här utrymmet kanske du använder möbeln som både din soffa och din säng. Med tanke på att det finns hela 9 färger att välja mellan är det säkert att påstå att en av dem blir perfekt med just din inredningsstil. Med fri frakt, prisgaranti och en 10 års garanti som du blir erbjuden hos Trademax är det här en fantastisk deal som du inte vill missa!

Storlekar

Chico bäddsoffa 3-sits är tillgänglig i följande storlek:

 • 70 x 200

By KlipKlap KK3 Fold Sofa Mörkblå XL fungerar som madrass eller soffa

Drömmer du om att ha en bekväm madrass för övernattande gäster och en liten extra soffa för filmkvällar? I så fall kan KK3 fold sofa från by KlipKlap garanterat uppfylla dina önskemål. 

Som soffa är den bekväm att sitta på, och den har dessutom ett ryggstöd som man kan luta sig mot under mysiga filmkvällar. Utöver ryggstödet ingår det även två kuddar som gör soffan ännu bekvämare att sitta i.

Den här produkten kan dock inte bara användas som en mysig liten soffa. Den kan nämligen även vikas ut till en madrass med en storlek på 210 gånger 140 centimeter.  Två vuxna personer får därför utan problem plats på madrassen. 

KK3 fold sofa från by KlipKlap har otroligt mycket att erbjuda, och vi vill framhäva följande:

 • Byggkvaliteten är hög
 • Den finns i färgerna grå, blågrå och mörkblå
 • Den kan även användas för säkra lekar med barn

Sammantaget sett är det här en perfekt vikbar madrass och minisoffa för dig som vill använda den för övernattning, filmkvällar, lekar och så vidare. 

By KlipKlap KK 3 Fold Vikbar Madrass Multi Grå med en smart och funktionell design

Om du vill ha en madrass med flera användningsmöjligheter är det här helt klart ett utmärkt alternativ för dig. Den här madrassen kan nämligen användas som en soffa, en madrass för gäster, en fin sittpuff eller något helt annat. 

Kvaliteten är i toppklass, och du kan förvänta dig att både ligga och sitta mjukt och bekvämt på madrassen, oavsett vad du använder den till. När madrassen är utvikt som en säng är den 180 centimeter lång och 150 centimeter bred, så det finns gott om utrymme för en god natts sömn. 

De främsta fördelarna med den här vikbara madrassen är:

 • De många möjligheterna 
 • Den läckra designen
 • De högkvalitativa materialen

Du kan använda madrassen precis som du vill, och den kan till exempel fungera som en gästsäng eller en mysig plats för filmkvällar. Knapparna på madrassen sticker dessutom ut och gör att madrassen får ett smart och annorlunda utseende.

By KlipKlap KK 4 Fold Vikbar madrass Mörkgrå med Blågrå knapp för övernattande gäster eller lekande barn

Med den här madrassen får du onekligen en trevlig look. Den vackra klädseln ger hemmet ett fint utseende, och madrassen blir därför inte någon börda i rummet. 

Det smarta med den här madrassen är att den inte bara kan användas av övernattande gäster. Den kan nämligen även fungera som en sittpuff i vardagsrummet, en lekplats för barnen eller något annat du behöver. De många möjligheterna gör att du alltid kan använda madrassen till något, och den kommer alltså inte att stå och samla damm. 

Klädseln är både fin, hållbar och praktisk. Det är dessutom viktigt att nämna att: 

 • Längden kan bli max 100 centimeter 
 • Bredden kan bli max 100 centimeter 

Om den här vikbara madrassen ska användas för övernattning fungerar den därför bäst för barn och kortvuxna personer. Här får du alltså en fantastisk madrass, med både funktionalitet och ett fint utseende, som kan användas i många olika situationer.

Læs også Foldemadrasser – De 16 bedste udgivet af sengeguruen.dk.

Denne side er anmeldt af: Emile R. Mikkelsen Rating 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar