När vi har gäster på besök vill vi förstås att de ska sova bekvämt, men har vi ingen bäddsoffa eller sängplats blir ofta golvet det enda alternativet som finns kvar. En vikbar madrass kan då vara en möjlig lösning för att kunna erbjuda en säng till den som kommer på besök.

Att hitta rätt madrass är dock inte det lättaste, och vi har därför skapat en guide och översikt över marknadens bästa modeller. Det är viktigt att hitta en vikbar madrass som passar ens behov. Nedan hittar du en översikt över marknadens bästa produkter från olika tester, och här kan du läsa mer om deras olika egenskaper.

Buckle-Up bäddsoffa

Bäst i sin prisklass

 • Ett utmärkt sätt att maximera utrymmet i hemmet
 • 10 års garanti
 • Prisgaranti hos Trademax

Buckle-Up bäddsoffa är möbeln för dig som vill maximera utrymmet i ditt hem och få en bäddsoffa som både ser snygg ut samt är praktisk. Använd den här bäddsoffan som en unik och stilfull soffa under dagen och gör sedan om möbeln till en säng när det väl behövs. Designen med bälten ger en cool look till ditt hem och det finns hela 9 färger att välja mellan. Beställ Buckle-Up bäddsoffa från Furniturebox för 3 799 kronor och få inte bara själva möbeln, utan också en 10 års garanti, en 365 dagars returrätt och möjligheten att delbetala.

Bäddsoffan och dess struktur

Furniturebox har för närvarande 4 av 5 stjärnor i betyg hos Trustpilot, så du kan lita på att de alltid levererar hög kvalitet, och detta gäller också för Buckle-Up bäddsoffa. 

Mer om bäddsoffan

Buckle-Up bäddsoffa ger dig som sovplats ett bäddmått på 140 x 200. Med andra ord kan två personer använda möbeln samtidigt. När den används som en soffa finns det plats för två personer att sitta i soffan, och förutom att det är bekvämt kommer bäddsoffan också att bjuda på stil och en häftig look som du utan tvekan kommer att vilja ha i ditt hem. Ställ bäddsoffan i exempelvis vardagsrummet, gästrummet eller kanske i barnens rum!

Storlekar

Buckle-Up bäddsoffa är tillgänglig i följande storlek:

  • 140 x 200

By KlipKlap KK3 Fold Sofa Mörkblå XL fungerar som både säng och soffa

Bästa premiumvalet

 • Kan monteras exakt efter dina behov
 • Prisgaranti
 • 365 dagars ångerrätt
Foldemadras
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Drömmer du om att ha en bekväm madrass för övernattande gäster och en liten extrasoffa för filmkvällar? I så fall kan KK3 fold sofa från by KlipKlap garanterat uppfylla dina önskemål. 

Som soffa är den bekväm att sitta på, och den har dessutom ett ryggstöd som man kan luta sig mot under mysiga filmkvällar. Utöver ryggstödet ingår det även två kuddar som gör soffan ännu bekvämare att sitta i.

Den här produkten kan dock inte bara användas som en mysig mindre soffa. Den kan nämligen även vikas ut till en madrass med en storlek på 210 gånger 140 centimeter.  Två vuxna personer får därför utan problem plats på madrassen. 

KK3 fold sofa från by KlipKlap har otroligt mycket att erbjuda, däribland:

 • Byggkvaliteten är hög
 • Den finns i färgerna grå, blågrå och mörkblå

Sammantaget sett är det här en perfekt vikbar madrass och minisoffa för dig som vill använda den för övernattning, filmkvällar, lekar och så vidare. 

By KlipKlap KK 3 Fold Vikbar Madrass Multi Grå med en smart och funktionell design

Foldemadras
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Om du vill ha en madrass med flera användningsmöjligheter är det här helt klart ett utmärkt alternativ för dig. Den här madrassen kan nämligen användas som en soffa, en madrass för gäster, en fin sittpuff eller något helt annat. 

Kvaliteten är i toppklass, och du kan förvänta dig att både ligga och sitta mjukt och bekvämt på madrassen, oavsett vad du använder den till. När madrassen är utvikt som en säng är den 180 centimeter lång och 150 centimeter bred, så det finns gott om utrymme för en god natts sömn. 

De främsta fördelarna med den här vikbara madrassen är:

 • De många möjligheterna 
 • Den snygga designen
 • De högkvalitativa materialen

Du kan använda madrassen precis som du vill, och den kan till exempel fungera som en gästsäng eller en mysig plats för filmkvällar. Knapparna på madrassen sticker dessutom ut och gör att madrassen får ett smart och annorlunda utseende.

By KlipKlap KK 4 Fold Vikbar madrass Mörkgrå med Blågrå knapp för övernattande gäster eller lekande barn

Foldemadras
Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Med den här madrassen får du onekligen en snygg soffa. Den vackra klädseln ger hemmet ett fint utseende, och madrassen smälter väl in i de flesta inredningar.

Det smarta med den här madrassen är att den inte bara kan användas av övernattande gäster. Den kan nämligen även fungera som en sittpuff i vardagsrummet, en lekplats för barn eller vad helst annat du behöver. De många möjligheterna gör att du alltid kan använda madrassen till något, och den kommer alltså inte att stå och samla damm. 

Klädseln är både fin, slitstark och praktisk. Det är dessutom viktigt att nämna att: 

 • Längden kan bli max 100 centimeter 
 • Bredden kan bli max 100 centimeter 

Om den här vikbara madrassen ska användas för övernattning fungerar den bäst för barn och kortvuxna personer. Här får du alltså en fantastisk madrass, med både funktionalitet och ett fint utseende, som kan användas i många olika situationer.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedan hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte längre hittar några återförsäljare för. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Tempur Reseset Bäddmadrass – bekväm och smart

Redaktörens val

 • 3,5 cm tjock och kan enkelt förvaras undan
 • 101% prisgaranti – om du tycker att det är billigare får du ett bättre pris än konkurrenterna
 • 4,7 av 5 stjärnor på TrustPilot
Tempur Reseset Bäddmadrass

Med Tempur Reseset Bäddmadrass har du alltid en extra sovplats tillgänglig. Du kan just nu köpa denna härliga och smarta bäddmadrass hos Sova.se. I priset ingår en kudde samt en smart bärväska med hjul.

Detta reseset kan användas som en gästsäng vid behov. När du får oväntat har gäster, kan det vara skönt att alltid ha en extra säng liggandes i garderoben eller förrådet. Denna smarta och bekväma bäddmadrass kan snabbt och enkelt rullas ihop och förvaras i sin bärväska med hjul. Hjulen gör det lättare för dig att transportera madrassen i hemmet eller på resande fot.

Den här bäddmadrassen från Tempur passar även utmärkt som resesäng. Ta med dig denna madrass på resan, så vet du att du kommer kunna sova skönt oavsett var du spenderar natten. Många sängar i till exempel stugor eller hotellrum kan vara ganska hårda och obekväma. Om du har med dig Tempur reseset bäddmadrass, kan du sova på den i stället. Sömnen är viktig, speciellt när du är ute och reser. Utan sömn kommer du inte orka uppleva lika mycket under din resa. Se därför till att alltid ha en skön bäddmadrass till hands. 

I detta set får du både en kudde och en smart väska med hjul på. Du får alltså inte bara en otroligt bekväm bäddmadrass, utan även en smidig lösning som hjälper dig att transportera madrassen dit du vill. 

Om du vill skulle du med fördel kunna använda denna bäddmadrass vid mysiga filmkvällar eller liknande. Att ligga eller sitta på denna madrass kan göra vilken mysstund som helst ännu mysigare. Om du har barn som ofta har vänner på besök, skulle du kunna låta dem leka och sova på denna mysiga madrass. 

Fördelar

 • Perfekt för resor eller som gästmadrass
 • Minikudde ingår
 • Bärväska med hjul

Specifikationer:

 • Mått: 70x200x4cm
 • Fasthet: Medium
 • Färg: Grå
 • Medföljande tillbehör: Kudde, bärväska med hjul

Nackdelar

 • Endast en storlek

Chico bäddsoffa 3-sits

 • Mångsidig bäddsoffa utan gångjärn för enkel omvandling
Chico bäddsoffa 3-sits

Från Karup design kommer den praktiska och snygga Chico bäddsoffa 3-sits som har en enkel men mycket effektiv utformning. Bäddsoffan kommer med två tatamimattor, två futonmadrasser och fyra kuddar som tillsammans kan skapa antingen en soffa eller en säng. Allt beror på vad du behöver för stunden, och visst är det smart att ha en möbel i hemmet som är så mångsidig. Chico bäddsoffa 3-sits kan köpas hos bland annat Trademax för 8 459 kronor, och du får då tillgång till många schyssta villkor som bara gör upplevelsen ännu bättre!

Bäddsoffan och dess struktur

Välj själv hur du vill inreda ditt vardagsrum eller gästrum. Lägg tatamimattorna och futonmadrasserna ovanpå varandra för att skapa en hög soffa eller lägg en av madrasserna horisontalt medan den andra ligger vertikalt för att skapa en låg och lite längre soffa. Därtill kan madrasserna även läggas intill varandra så att du ska kunna få två enkelsängar eller en dubbelsäng. Tack vare att bäddsoffan inte har gångjärn blir det mycket enklare för dig att använda möbeln på det sättet som passar i just ditt hem.

Mer om bäddsoffan

Chico bäddsoffa 3-sits kan bli ett fantastiskt tillskott till vardagsrummet, men den kan lika väl placeras i gästrummet. Om du har en begränsad yta och vill göra så mycket som möjligt med det här utrymmet kanske du använder möbeln som både din soffa och din säng. Med tanke på att det finns hela 9 färger att välja mellan är det säkert att påstå att en av dem blir perfekt med just din inredningsstil. Med fri frakt, prisgaranti och en 10 års garanti som du blir erbjuden hos Trademax är det här en fantastisk deal som du inte vill missa!

Storlekar

Chico bäddsoffa 3-sits är tillgänglig i följande storlek:

 • 70 x 200

Läs också: Hitta den bästa resårmadrass för dina behov

Läs också: 8 bästa bäddmadrasserna

Läs också: 5 av de mest bekväma skummadrasserna 2022

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar