Oavsett om det är ditt första barn som har kommit till världen eller ditt tredje, kommer du med största sannolikhet att oroa dig för hur ditt barn sover. Som förstagångs förälder har man däremot kanske ännu inte upptäckt alla de produkter som finns på marknaden, för att göra sömnen bekvämare och säkrare för sitt barn. Även om du så skulle lägga ner ditt barn “rakt upp och ner” i spjälsängen, finns det risk för att du känner en oro. Med hjälp av ett babynest kan du dock hitta en lösning på problemet. Du som förälder kan slappna av och ditt barn sover tryggt och säkert.

Att sova tillsammans med sin bebis är inte ovanligt, men här är risken stor att du (i sömnen) kan råka rulla över ditt barn. Det kan även vara så att din bebis rullar för nära dig eller den andre föräldern, vilket kan resultera i att barnet får täcket över huvudet och får en begränsad andning. Även om det är otroligt mysigt att samsova är det inte alltid det tryggaste alternativet, men även här kan ett babynest hjälpa dig.

Vad är ett babynest?

Innan du bestämmer dig för att köpa ett babynest är det bra att veta vad det faktiskt är för något. Enkelt förklarat kan man säga att ett babynest är en form av säng eller bädd som din lilla bebis kan använda sig av för att ligga tryggt om natten såväl som på dagen. Bädden är i en mycket liten storlek, mindre än en klassisk vagga, och fungerar som en säng i den vanliga sängen. Många väljer även att använda sig av sitt babynest i vagnen, för att göra den varmare och mer ombonad. Bädden består av en tunnare madrass och kanterna är mjuka och höga. Eftersom babynestet är mycket snävt kommer det att minimera risken för att din bebis rullar över på mage i sömnen och sover tryggt vidare på rygg, enligt rekommendationer.

Ett babynest är således en produkt som kan minimera risken för plötslig spädbarnsdöd och som även gör att din lilla kan sova i sin egen spjälsäng, utan att den känns för stor och läskig. Nestet omsveper bebisen, samtidigt som det finns möjlighet att röra både armar och ben ordentligt. På senare år har det börjat komma ut allt fler babynest och därför är utbudet idag väldigt stort. I vårt bäst i test för bästa babynestet kommer du att hitta billiga, högkvalitativa babynest i olika färger, former och från olika tillverkare.

Bäst i test – Bästa babynestet 2020

Vi vill att det ska vara så enkelt för dig som möjligt att hitta ett riktigt bra babynest med alla de egenskaper som du söker. Därför har vi sett till att plocka fram några riktigt bra modeller som både är billiga och håller en hög kvalitet. När bebisen sen har vuxit ur sitt babynest kan du med fördel ta dig in på Bilka. Bilka är en dansk hemsida med mängder av bra produkter till barn. Här hittar du bland annat juniorsängar såväl som vaggor, spjälsängar och annat som ditt barn kan behöva.

Observera att ett babynest absolut fungerar som en sovplats till barnet, men det bör inte vara ett permanent alternativ. Innan du vet ordet av är bebisen så stor att den snabbt lyckas ta sig ur på egen hand. Se därför till att babynestet alltid är placerat på en säker plats i en låg höjd eller i en säng med höga spjälor.

Kaxholmen Babynest

Vår Rekommendation

 • Kan diskas i diskmaskin
 • Ge ditt barn ett stöd hela natten
 • Kan även användas vid amning
Kaxholmen Babynest

i samarbete med PriceRunner

 

Kaxholmen är ett snyggt och modernt babynest som kommer i färgen grå. Tyget är sedan dekorerat med små vita stjärnor, för att göra det lite extra personligt. För att säkerställa att ditt barn ligger tryggt och säkert i sitt babynest har man sett till att skapa ordentliga kanter. Kanterna är fyllda med ett material som kallas för polyesterfiber och som har mycket god andningsförmåga. Det är viktigt för att ditt barn inte ska bli för varm i nestet och att luftcirkulationen ska vara ordentlig.

Det här babynestet kan användas på flera olika sätt och lämpar sig därför för de allra flesta föräldrars och barns behöv. Du kan till exempel använda det som en säng till ditt lilla barn, men du kan också använda det som en skötbädd, ha det som bäddning i barnvagnen eller varför inte som en egen liten lekfilt. På kortsidan av Kaxholmen babynest hittar du ett spännband. Spännbandet sitter tätt emot kanten och är alltså inga snören som hänger. Med hjälp av detta kan du reglera storleken eller öppna/stänga babynestet efter behov.

Fördelar

 • Avtagbart tyg
 • Kan tvättas i tvättmaskin
 • Ordentligt och tätsittande spännband
 • Mjuk och behaglig
 • Tillverkad av bomull och polyester
 • Billigt pris

Vad säger kunderna?

Kaxholmen babynest är ett snyggt och praktiskt babynest som fungerar utmärkt för vagnen såväl som i spjälsängen. Många kunder informerar även att det är mycket smidigt att ha med sig på resan, fungerande som en extrasäng till den lilla.

EcoViking BabyNest Prime

Bästa premiumvalet

 • GOTS -certifierad
 • Ergonomisk och skandinavisk design
 • OEKO-TEX 100-certifierad
EcoViking BabyNest Prime

i samarbete med PriceRunner

 

Det här babynestet från EcoViking passar utmärkt för den som vill ha ett lite mer exklusivt babynest i den högre prisklassen. Här har man fokuserat väldigt mycket på att skapa ett babynest som är så tryggt och säkert som möjligt och detta genom att utesluta alla former av plastdetaljer eller lösa snören och trådar. Designen är mycket elegant, snygg och modern. Många skulle nog även kalla designen för minimalistisk. Till skillnad från många andra babynest så har denna en integrerad lite kudde och du får även med en förvaringsväska om du ska ha med dig den på resan.

Med bara en enkel knäppning kan du snabbt förändra storleken på din EcoViking babynest. Med en reglerbar funktion kan ditt nest växa i takt med barnet, eller varför inte öppna upp det och använd det som en skötbädd? EcoViking har ett överdrag i 100 % bomull, fyllning av 100 % polyesterfiber och är dessutom Oeko-Tex Standard 100-certifierad.

Fördelar

 • Inga lösa trådar eller plast
 • Oeko-Tex Standard 100-certifierad
 • Växer i takt med barnet
 • Snygg och minimalistisk design
 • Integrerad kudde
 • Exklusiv

Vad säger kunderna?

Att gå efter recensioner och omdömen är ett smart sätt för dig att veta hur andra föräldrar har upplevt en produkt. EcoViking Babynest Prime är en smidig och mycket uppskattad extrasäng till bebisen och fungerar lika bra i vagnen som i vaggan. Här är det främst de höga kanterna på hela 13 cm som lockar, men även att den kan maskintvättas.

BabyDan Cuddle Nest

Bästa budgetvalet

 • Vattentätt material
 • Passar i de flesta barnvagnar och vaggor
 • Producerad av BabyDan som har mer än 70 års kunskap om barnsäkerhet
BabyDan Cuddle Nest

i samarbete med PriceRunner

 

Vill du ha ett babynest som är bra för ditt barns hälsa och samtidigt snäll mot miljön? Cuddle Nest från BabyDan är ett babynest som är mjukt och mysigt och som har många användningsområden. Tack vare sina många funktioner och egenskaper så kan det här babynestet mycket väl vara ett av de bästa på marknaden och ett stort plus är de billiga priset. Den som önskar kan använda babynestet i spjälsängen, i vagnen eller som en extrasäng när ni ska iväg på resa. För att säkerställa att det håller länge och inte utsätts för onödiga slitage så är madrassen dessutom vattentät.

Vad är det då som gör Cuddle Nest till ett bra alternativ för miljö och hälsa? Ja, det är helt enkelt för att nestet är Oeko-Tex-certifierad. Det betyder att det är tillverkat utan några farliga eller giftiga kemikalier för varken människa eller natur. Den rekommenderade åldern för detta nest är 0-6 månader och produkten mäter 32×78 cm

Fördelar

 • Oeko-Tex-certifierad
 • Giftfri
 • Tillverkad av bomull och polyester
 • Mäter 32×78 cm
 • Vattentät madrass
 • Snygg och modern design

Vad säger kunderna?

Ibland räcker det med några få omdömen för att man ändå ska kunna bilda sig en uppfattning. Cuddle Nest från BabyDan är en bra och rejäl produkt som håller vad den lovar. Kanterna är ordentligt stabila och förhindrar att ditt barn rullar över på mage, samtidigt som nestet är luftigt och tillverkat i ett behagligt material.

Disney Dumbo Babynest

Disney Dumbo Babynest

Älskar du starka färger och kanske är Disney en riktig storfavorit? Då kommer du med största sannolikhet att gilla det här babynestet. Babynestet kommer i en vacker ljusblå nyans där den lilla elefanten Dumbo pryder det till höger och vänster. Med denna babynest kan din bebis ligga och vila och du slipper oroa dig för att bebisen rullar runt eller ramlar ur sängen. Överdraget är tillverkat i den mjukaste bomull för att vara så snäll mot ditt barns hud som möjligt. Madrassen är mjukt stoppad och de höga kanterna är fyllda med polyesterfiber.

När det kommer till att köpa produkter som ditt barn ska använda mycket nära huden är de viktigt att de är fria från kemikalier och giftiga ämnen. Tillverkarna bakom Disney Dumbo Babynest är väl medvetna om detta och har därför sett till att skapa ett babynest som är Oeko-Tex Standard 100-certifierad. Det betyder att tyget såväl som fyllning är helt giftfritt.

Fördelar

 • Färgglatt babynest med Dumbo
 • Oeko-Tex Standard 100-certifierad
 • Höga kanter på 14,5 cm
 • Överdrag i 100 % bomull
 • Passar i sängen, soffan eller i vagnen
 • Medel prisklass

Vad säger kunderna?

Vi har inte kunnat hitta någon recension från tidigare användare om denna produkt, men det betyder inte att den är dålig. I de flesta fall skriver människor bara omdömen om de är riktigt missnöjda, så att det inte finns några kan ses som något positivt. Babynestet är väldigt fint, håller en hög kvalitet och är giftfritt. Vad finns det att klaga på?

JLY Babynest Star

JLY Babynest Star

JLY Babynest Star är Jollyrooms egna märke med högkvalitativa produkter för små och stora barn. Med den här produkten kan du vara säker på att ditt barn sover säkert i sin spjälsäng, i soffan eller när ni befinner er utomlands eller på resa. För att säkerställa en så hög standard och en så giftfri produkt som möjligt har man valt att tillverka den i mikrofiberpolyester som sedan är PU-belagd. Det här materialet är mycket skönt och behagligt mot huden och till fyllning är det polyester man valt att använda sig av.

JLY Babynest Star är ett babynest med lite lägre kanter, men det betyder inte att det är otryggt. Här mäter babynestet 10 cm i höjd och är 80 cm långt och 40 cm brett. Det enda negativa är att nestet inte har någon form av spänne eller snöre som gör att du kan reglera storleken. Se därför till att måtten lämpar sig bra för just ditt barn.

Fördelar

 • Tillverkad i polyester och bomull
 • Hög standard
 • Giftfri och bra för ditt barns hud
 • Kan tvättas i maskin på max 40 grader
 • Ordentliga mått till bredd och längd
 • Billigt och bra alternativ

Vad säger kunderna?

Av de som har lämnat omdömen om JLY Babynest Star är så är alla mycket nöjda och glada över sin produkt. Babynestet beskrivs som stabilt, mjukt och härligt, samtidigt som det har en riktigt bra storlek som lämpar sig för vagnen såväl som sängen. Många uppskattar även den diskreta och stilrena designen som babynestet har. Det lämpar sig för alla typer av hem och inredning.

Så använder du ett babynest

Om du har valt att använda dig av ett babynest till din bebis finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. När du använder ett babynest kommer du till exempel inte att behöva tillföra något täcke eller någon kudde. Visst kan en liten filt ändå vara skönt för att hålla värmen, men var inte för generös med att täcka över din lilla. Ett alternativ är att bädda med ett tunt lakan eller en filt som andas mycket bra. På så sätt kan det ändå kännas mer omstoppat för den lilla.

Många babynest är idag utrustade med ett snöre i ena änden. Detta snöre ska du alltid se till att det är placerat vid barnets fötter. Snöret använder du dig av för att kunna reglera storleken på ditt babynest och på detta vis kan det alltså växa i takt med att din bebis blir större. Det är mycket viktigt att snöret aldrig är placerat vid ditt barns huvud, eftersom det finns risk att barnet fastnar och stryps. När du har reglerat snöret vid fötterna bör du stoppa in det i madrassen.

Köpa babynest – Att tänka på

Ett babynest är ett riktigt bra inköp som många föräldrar har stor användning för, men det finns en del saker att fundera på innan du gör ditt val. Du behöver t.ex. fundera på om du ska ha ett babynest som är “fast” eller som du kan reglera med hjälp av band eller snören, men du bör också fundera på hur du vill använda dig av den. Majoriteten av alla babynest kan med fördel användas både i vagnen och i sovrummet, men då är det viktigt att du väljer en storlek som passar båda alternativen. Ett sista tips på vägen är att titta på vilka rengöringsmöjligheter ditt babynest har. Kommer du att kunna ta bort överdraget och tvätta det i tvättmaskin eller är det fastsytt? En liten bebis kan orsaka ordentlig nedsmutsning. För att du ska vara säker på att du kan hålla babynestet rent och fräscht så kan ett avtagbart överdrag vara att föredra.

Vart kan du köpa ett babynest?

Idag kan du köpa babynest i majoriteten av alla butiker som erbjuder produkter för små bebisar och barn, men du kommer också att kunna hitta babynest på internet. Det finns både fördelar och nackdelar med att handla genom båda alternativen. Via internet kommer du att kunna få tillgång till ett större utbud och billigare priser, samtidigt som du kan läsa recensioner och omdömen från tidigare kunder. I butiken kommer du istället att kunna känna på babynestet, något som du inte har möjlighet att göra över nätet. I en butik blir du dock låst till det utbud som finns och har inte lika stora valmöjligheter.

Huruvida du väljer att köpa ditt babynest på nätet eller i en butik kan bara du själv bestämma. En rekommendation är att du kombinerar de båda alternativ. Med det menar vi att du först besöker en butik för att känna och titta på babynestet i person, för att därefter söka upp det på internet och se om du kan hitta det till ett så billigt pris som möjligt.

Låt vår bäst i test vägleda dig

Majoriteten av alla människor som väljer att handla sitt babynest på nätet blir dock inte besvikna. Det finns många riktigt bra tillverkare därute och med hjälp av vår bäst i test för bästa babynestet så blir det dessutom ännu enklare. Vi har valt babynest i billiga såväl som mer exklusiva prisklasser, så att du kan hitta en som passar dig, ditt barn och din plånbok så bra som möjligt.

Vi förstår att en av våra bäst i test babynest kanske inte faller dig i smaken. Det kanske är så att du är på jakt efter en med en specifik funktion eller ett specifikt material, alternativt att du behöver ett babynest till tvillingar. Även om du inte hittar din favorit bland våra favoriter så kommer du att ha stor användning för den köpguide som vi inkluderar i testet. Köpguiden hjälper dig att göra ett bättre val som du kommer vara nöjd med ännu längre!

Vi listar de fem absolut bästa babynesten för din bebis!

Med ett babynest kan din bebis sova tryggt i sängen, vagnen eller på resan. Här kan du läsa om våra 5 favoriter för en god natts sömn eller vila!

Læs også Babynest Bäst i Test – Tips för att köpa ett säkert och mysigt babynest udgivet af barnplaneten.se

Læs også: 9 av de bästa (och säkra) vaggorna för barn

Forfatter

Skriv en kommentar