Att resa tillsammans med barn är något som väldigt många uppskattar högt. På resan har ni möjlighet att skapa nya minnen tillsammans, genom att gå på äventyr på platser ni tidigare aldrig varit på. Att resa med barn är helt klart kul, men det kan också vara rätt omständligt om man inte har med sig rätt saker.

För att din resa med ditt barn ska gå så smidigt som möjligt är det en god idé att försöka vara förberedd till max. Med det menar vi att du ska se till att alla produkter som kan underlätta för dig eller ditt barn bör följa med i resväskan. Ett exempel på en sådan produkt är resesängen. En resesäng är ett utmärkt alternativ för den som behöver en trygg och säker plats där det lilla barnet kan sova när ni inte befinner er hemma. Även om många kan tycka att resesängen onödig vill vi till varje pris rekommendera er föräldrar att investera i en sådan!

Vad är en resesäng?

Vad är då en resesäng för barn och hur kan man använda sig av den? Enkelt förklarat kan man säga att en resesäng är en säng till bebisar som med fördel kan följa med på resan. Sängen är hopfällbar  och kan kan därför packas med lätt och smidigt. Många modeller är idag så ordentliga att de skulle kunna användas som en permanent säng till bebisen, men i de flesta fall används den bara på resa.

Resesängar kan komma i olika material och i olika design. Den klassiska varianten består av en hopfällbar stomme i metall eller hård plast och runt omkring löper ett tyg i meshliknande material. Det gör det möjligt för din bebis att ligga tryggt i sängen och inte kunna ta sig över kanten, samtidigt som det luftiga tyget förhindrar att sängen blir för varm och underlättar när du vill se ditt barn och säkerställa att denne sover lugnt och skönt.

Bäst i test – Bästa resesängen 2020

I denna bäst i test för bästa resesängen kommer du att få läsa om fyra riktigt bra och säkra resesängar som kommer att underlätta för er semester. Vi har sett till att välja resesängar från olika tillverkare och i olika modeller, för att det ska bli enklare för dig att hitta en som verkligen passar dig och ditt barns behov. Naturligtvis har vi också valt sängarna i olika prisklasser. Det som är gemensamt för alla resesängar är att de är säkra och trygga att använda sig av.

Travel Cot Light

Vår rekommendation

 • OEKO-TEX-certifierad
 • Du kan alltid se ditt barn
 • Lätt att packa upp
Travel Cot Light

i samarbete med PriceRunner

 

Det är inte alls som vill hitta den billigaste resesängen på marknaden. Vissa är istället ute efter en lite dyrare resesäng som de känner sig säkra på kommer att hålla en otroligt hög kvalitet och som de kan använda år efter år, barn efter barn. Den här resesängen från Babybjörn är smidig och enkel som få. Du behöver bara öppna upp den medföljande bärväskan och plocka ut sängen när du behöver den. Med en enkel rörelse fälls den ut och står sedan stadig och solid på golvet. Travel Cot Light är en fast resesäng där du får med en madrass i samband med köp.

För att ditt barn inte ska svettas och bli för varm i sängen är den tillverkad av ett ventilerande material av polyester. Runt sängen finns ett transparent nät som säkerställer god ventilation och ser även till att du har uppsikt över det sovande barnet. Travel Cot Light kan användas redan när barnet är nyfödd och upp till cirka tre års ålder. Till skillnad från många andra resesängar är denna otroligt lätt och väger bara 6 kilo.

Fördelar

 • Mäter 105 x 60 cm i bäddyta
 • Tillverkad i 100 % polyester
 • Mäter 49 x 60 x 14 cm när den är hopfälld
 • Tillhörande madrass medföljer
 • Modern design
 • OEKO-TEX-certifierad

Vad säger kunderna?

BabyBjörn har alltid varit ett mycket populärt och uppskattat märke när det kommer till barnprodukter och Travel Cot Light är inget undantag. BabyBjörns resesäng är otroligt enkel att fälla upp och plocka ner och kan användas på resan såväl som i det egna hemmet som en dagbädd till bebisen. Många föräldrar uppskattar hur höga kanter sängen har, vilket minimerar risken för att större barn ska kunna ta sig ur på egen hand, men hur liten sängen är när den är hopfälld är också ett stort plus!

Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Nakskov

Nakskov

Nakskov är en resesäng från möbelkedjan Jysk. Sängen ligger i den lägre prisklassen, men trots det har man inte kompromissat med varken design, säkerhet eller kvalitet. Med den här resesängen får du en bäddyta på 65×125 cm, vilket gör att sängen lämpar sig utmärkt även för det lite större barnet. Är det en nyfödd som ska sova i sängen rekommenderar vi att du även kompletterar med ett babynest för att ge en tryggare känsla.

Den bästa resesängen är den som är snygg, solid och som du kan ha användning för länge. Nakskov från Jysk passar barn upp till 86 cm alternativt barn upp till 13 kilo. Du kan köpa resesängen på internet såväl som i butik och i samband med beställning får du med en smidig bärväska och ett liggunderlag. Naturligtvis är sängen hopfällbar och mäter då 21 x 21 x 78 cm.

Fördelar

 • Smidig och enkel resesäng
 • Väger endast 8 kilo
 • Kan användas till större barn
 • Tillverkad i skum, polypropylen och polyester
 • Kommer i färgen mörkgrå

Vad säger kunderna?

Även om vi inte kan hitta några omdömen och recension på Jysk egen hemsida hittar vi Nakskov i ett flertal andra bäst i test. Sanningen är att den till och med har blivit utsedd till vinnare. Resesängen har en mycket förlåtande prislapp och är stabil som få. Några anser dock att den hade kunnat vara lite smidigare att sätta upp, men att fälla ihop den är inga problem.

Dream 1

Dream 1

Vill du komma undan ännu billigare är det resesängen Dream 1 som du ska spana in. Det här sängen hittar du på den danska hemsidan Babysam, där vi dessutom har hittat ett flertal av de produkter som hamnat i denna bäst i test. Väljer du Dream 1 till din nästa resesäng kan du vara säker på att du får en trygg plats för din bebis att vila på, samtidigt som du får mycket produkt för pengarna. Sängen levereras med en bärväska och en quiltad bottenplatta. Dock rekommenderas en madrass för att säkerställa högsta komfort.

Att ta med en madrass på resan kan låta jobbigt, men till Dream 1 finns faktiskt en färdig vikbar madrass som du kan köpa till. Den här sängen kan användas från 0 år och upp till dess att barnet väger 15 kilo. Har du ett långt barn kan sängen bli för liten tidigare. Dream 1 mäter sammanlagt 60 x 120 cm och är 76 x 24 x 24 cm när den är hopfälld och väger 11 kilo.

Fördelar

 • Snygg och klassisk design
 • Tillverkad av polyester
 • Smidig att sätta upp och ta ner
 • Maxvikt på 15 kilo
 • Mycket bra pris

Vad säger kunderna?

Att kunna förlita sig på recensioner och omdömen är något som kan kännas betryggande för potentiella köpare. Dream 1 från Be Kids är et resesäng som har fått riktigt bra omdömen och som är otroligt uppskattad. Här är det främst priset som har lockat till sig kunderna. Vi rekommenderar Dream 1 för alla som vill ha en billig resesäng som inte ska användas även som dagbädd på en permanent basis.

Vem kan ha nytta av en resesäng?

När det kommer till en resesäng kan man egentligen säga att den passar precis alla föräldrar. Många tycker att det absolut bästa är att du har möjlighet att ta med dig sängen på resan, t.ex. på campingen, och du behöver aldrig oroa dig för att din baby inte ska kunna sova på en säker plats. De extrasängar som finns på hotell är inte 100 % alternativ och att samsova med sitt barn kan vara obekvämt och knöligt för er båda. Är bebisen mycket liten rekommenderas inte samsovning alls.

En högkvalitativ och hållbar resesäng kan användas rätt länge och därför är vi säkra på att majoriteten av alla föräldrar kommer att ha användning för den. Den som önskar kan börja med resesängen redan då barnet är nyfött och beroende på modell kan sängen användas upp till 4 års ålder. Här har dock valet av modell stor betydelse. Vissa resesängar är små, likt vaggor, och där kommer bebisen bara att kunna sova under en kortare period i sitt liv.

Vi rekommenderar att du satsar på en lite större modell om du ändå ska investera i en resesäng. På så sätt kan du vara säker på att du kommer att kunna använda dig av sängen länge. Om du älskar att resa, vill vara borta sent hos vänner eller om din bebis ska övernatta hos mor- eller farföräldrar är resesängen optimal. Du behöver bara vika ner den och fälla upp den där det passar. Kom ihåg att resesängen inte bara lämpar sig för den som ska lämna landet. Eftersom den är så smidig kan du med fördel använda den som en dagbädd hemma eller varför inte ställa ut den i trädgården för att låta bebisen ta tuppluren i frisk luft?

Vart kan man köpa en resesäng?

Idag finns det många fysiska butiker och online butiker som du kan vända dig till när du vill köpa dig en resesäng. Huruvida du väljer att handla online eller inte är helt upp till dig själv, men fördelarna är helt klart många. På internet kommer du inte bara att ha tillgång till ett mycket stort utbud av olika resesängar från olika tillverkare, utan du kommer också att kunna jämföra priserna på ett snabbt och smidigt sätt.

Att handla resesängen online är ett bra alternativ, men många föredrar att kunna testa sängen i verkligheten innan man gör ett köp. Det kan t.ex. handla om att man vill vara säker på att den är enkel att fälla ner och upp eller att den inte tar alldeles för mycket plats i resväskan. Det enda sättet att göra detta är genom att besöka en fysisk butik, t.ex. som Ikea eller Jysk.

Med det sagt finns det alltså både fördelar och nackdelar med båda alternativen. Vi rekommenderar att du väljer en av ovanstående modeller om du vill vara säker på att göra ett riktigt bra val. Vi har valt ut de bästa resesängarna till vårt bäst i test för att du ska kunna känna dig säker på ett flertal modeller. Välj den säng som passar dig bäst och ha sedan en härlig resa!

Här hittar du de fyra bästa resesängarna för din bebis!

Med en resesäng får ditt barn en trygg och säker plats att sova på när ni är på resande fot. Här hittar du fyra riktigt bra och populära modeller!

 

 

 

Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Beemoo resesäng

Som sista resesäng i denna bäst i test för bästa resesängen kommer ingen mindre än resesängen från Beemoo. Att den hamnar sist betyder dock inte att den är sämre än ovanstående, snarare tvärtom. Det här sängen kommer i färgen svart och är ett perfekt alternativ för den som vill ha med sig en smidig säng på resan. Sängen är tillverkad i material som nylon och bomull, medan sidorna på sängen har ett tunt nät. Nätet minimerar risken för att ditt barn ska bli alldeles för varm och ger således en god ventilation. I samband med ditt köp får du även här med en resväska och en madrass som är specifikt framtagen till modellen.

Även i en resesäng är det viktigt att ditt lilla barn sover så gott som möjligt. Madrassen som medföljer är därför av fastare slag och är dessutom tredelad, vilket gör den enkel att också få med i bärväskan. För att du ska kunna hålla resesängen ren och fräsch har varje madrass-del utrustats med en dragkedjan. Det gör att du kan ta bort överdraget och tvätta detta i tvättmaskinen när det behövs. Beemoo resesäng har en bäddyta på 120 x 60 cm.

Fördelar

 • Kommer med en tredelad madrass
 • Avtagbart och tvättbart överdrag
 • Tillverkad i bomull, nylon och nät
 • God ventilation
 • Belastningsvikt på max 15 kilo
 • Väger 9,1 kilo

Vad säger kunderna?

Till Beemoo resesäng kan man hitta mängder med omdömen och recensioner från tidigare kunder. Här är det många som tycker att sängen är ett utmärkt val och att de till och med kommer att rekommendera den till vänner och bekanta. Ett flertal finner sängen knepig att fälla upp, men menar att tricket är att vara mer försiktig än man tror att man ska. Då klickar det nämligen direkt!

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar