Lägg till lyxig komfort i ditt hem
Köpguide till bäddsoffor med schäslong

Enligt vår forskning och analys Vi har valt produkter som ger högt betyg på de parametrar vi utvärderar dem på, men inte en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

2 Analyserad produkt
Baserat på analys
Utarbetad av experter Bakom Bedzzz är ett specialiserat team av experter inom konsumentvaror, vars huvuduppgift är att ge dig den bästa vägledningen för att hitta den bästa produkten för dina behov.
ANNONSER Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Har du någonsin funderat hur du ska maximera avkopplingen i ditt vardagsrum? En soffa med divan, eller även kallat schäslong kan vara svaret. Dessa möbler balanserar både design och komfort och har blivit populära i moderna hem. De är perfekta för att sträcka ut sig efter en lång dag eller för att ta emot vänner, och ger både funktionalitet och stil till alla miljöer. I den här artikeln utforskar vi de bästa valen av divansoffor och vad som gör att de sticker ut på dagens möbelmarknad. Låt oss dyka in i en värld av soffor med schäslong och hitta den perfekta lösningen för ditt hem.

OBS: Denna artikel innehåller just nu 2 produkter, eftersom de tidigare utvalda produkterna är slutsålda eller inte längre tillgängliga. Vi är medvetna om problemet och arbetar för fullt med nya undersökningar för att du inom kort ska få en komplett överblick av de bästa produkterna på marknaden idag – de finns precis runt hörnet.

Så utvärderar och levererar vi produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. VI har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om det kan påverka vårt urval av produkter för våra artiklar, baseras våra rekommendationer alltid på redaktörens professionella bedömning av de bästa produkterna.

Vårt research-team utvärderar produkter baserat på följande parametrar:

  1
 • Produkttester från expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data om våra läsares preferenser

Ovanstående är en fråga om pris och kvalitet. Det är viktigt att notera att rankningen inte är en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några oberoende tester inom denna produktkategori, och att vi i första hand har analyserat kundernas egna recensioner av produkten. Kundrecensionerna har analyserats i förhållande till produktens egenskaper och pris.

House Nordic Lido Loungesoffa - I tidlös grå färg

Vi har alltid beundrat den tidlösa elegansen i färgen grå. Lido-soffan, som badar i en ljusgrå nyans, är inget undantag. Den här nyansen passar inte bara perfekt ihop med en mängd olika inredningsteman, utan ger också en lugn och välkomnande ton till alla rum. Denna soffa kompletteras med fyra plyschkuddar och garanterar att komforten inte bara känns utan också syns. Föreställ dig detta: du går in i ditt vardagsrum efter en lång dag och möts omedelbart av soffans lugnande närvaro, som inbjuder dig att sjunka in i dess omfamning. Dess estetiska tilltal förstärks ytterligare av en modern design som utstrålar sofistikering och säkerställer att den inte bara är en möbel, utan ett statement.

Dagens bästa priser och erbjudanden på House Nordic Lido Loungesoffa:

Om House Nordic Lido Loungesoffa

Detaljer

  • Mått: 290 x 76 x 142 cm
  • Sitthöjd: 43 cm
  • Material: polyester, trä
  • Färg: grå

Lido-soffan är tillverkad av 100% polyester, vilket ger den många fördelar jämfört med andra material på marknaden. Polyester, som är känt för sin slitstarka natur, säkerställer att soffan förblir motståndskraftig mot allmänt slitage, vilket förlänger dess livslängd. Dessutom är materialet mycket tåligt mot de flesta typer av spill, vilket gör det relativt lätt att underhålla. Det som utmärker soffan är den väl avvägda balansen mellan komfort och hållbarhet. De generösa måtten stöds av robusta träben och säkerställer att det finns gott om utrymme för avkoppling. Med ett sittdjup på 142 cm och en bredd på 290 cm är den perfekt för större familjer eller för dig som helt enkelt uppskattar en rymligare loungemiljö. Sitthöjden på 43 cm gör den bekväm för både långa och korta personer, vilket gör den till ett universellt val för hem i alla storlekar.

 

Underhållet av soffan är uppfriskande enkelt. Med tanke på att den är tillverkad i polyester är det lätt att sköta den rutinmässiga rengöringen hemma. Damm och lätt smuts kan torkas bort med en mjuk trasa, och för mer envisa fläckar räcker det med en mild tvättmedelslösning. Det är viktigt att undvika att använda starka kemikalier, eftersom de kan försämra tyget med tiden. Jämfört med material som läder eller sammet utmärker sig polyester genom sitt problemfria underhåll. När det gäller måtten är soffan skräddarsydd för en mångsidig grupp. Tips: Förläng livslängden på din Lido-soffa genom att dammsuga den då och då för att avlägsna smuts och damm, och ta omedelbart upp spill med en fuktig trasa.

Mer om House Nordic Lido Loungesoffa

Detaljer

 • Mått: 290 x 76 x 142 cm
 • Sitthöjd: 43 cm
 • Material: polyester, trä
 • Färg: grå

LaForma Block soffa - I mjukt sammetsliknande manchestertyg

På dagens marknad tävlar olika tyger om att få uppmärksamhet, men det är något alldeles speciellt med den mjuka sammetsliknande manchester som valts till LaForma Block Sofa.

Dagens bästa priser och erbjudanden på LaForma Block soffa:

Om LaForma Block soffa

Detaljer

  • Mått: 330 x 69 x 174 cm
  • Sitthöjd: 41 cm
  • Material: textil, trä
  • Färg: grå

Manchester är känt för sin distinkta räfflade struktur och sin lyxiga känsla och har gjort en övertygande återkomst i inredningsbranschen, och det av goda skäl. Jämfört med vanliga alternativ som bomull eller polyester ger manchester en rikare taktil upplevelse och känns ofta varmare vid beröring, samtidigt som det ger en känsla av att vara en del av nostalgi. Valet av manchester till den här soffan handlar inte bara om estetik, utan också om praktiska egenskaper. Med sin unika anti-fleckbehandling överträffar tyget sina traditionella motsvarigheter, så att du slipper oroa dig över spill. Istället får du ett tyg som är lika förlåtande som det är elegant.

 

Det som verkligen förstärker Block-soffans attraktionskraft är dess innovativa kallskumskonstruktion i två lager. Det första lagret, som är fast och elastiskt, ger det stöd som krävs för att soffan ska behålla sin form över tid. Det utgör den grund som det andra lagret, som är mjukare och fylligare, vilar på. Det översta lagret vaggar in dig i komfort och formar sig subtilt efter din kroppskontur, så att varje sittupplevelse blir en njutning. Detta dubbla lager garanterar att soffan varken sjunker ihop i förtid eller känns för stel utan ger en perfekt balans mellan stöd och mjukhet.

 

Underhållet av soffan är även det problemfritt. Dammsugning är din bästa vapendragare för att se till att soffan förblir i toppskick. Med tanke på soffans unika antifläckbehandlade tyg blir det enkelt att hantera oavsiktligt spill. Tips: För att bevara manchestertygets karaktäristiska struktur och glans bör du dammsuga i samma riktning som tygets lugg.

Mer om LaForma Block soffa

Detaljer

 • Mått: 330 x 69 x 174 cm
 • Sitthöjd: 41 cm
 • Material: textil, trä
 • Färg: grå

4 saker att tänka på innan du köper bäddsoffa med schäslong

 • Storlek och utrymme

  De flesta standardbäddsoffor mäter mellan 178 och 229 cm i bredd när de är stängda. När du däremot lägger till en schäslong kan detta ytterligare förlänga den totala längden till någonstans mellan 250 och 300 cm, beroende på soffans design. När du bestämmer dig för placeringen av denna möbel i ditt rum bör du ta hänsyn till flera faktorer. Om du lutar åt att placera bäddsoffan mot en vägg eller i ett hörn, kom ihåg att schäslongen vanligtvis ger en extra längd på cirka 150 till 170 cm. Lika viktigt är det att se till att fottrafiken inte hindras. Även med soffan på plats, och särskilt när den är utfälld i sängkonfiguration, bör rummet fortfarande vara lätt att röra sig i. Och om det finns andra framträdande möbler som soffbord, bör de stå på ett bekvämt avstånd från bäddsoffan.

  Med tanke på bäddens mått när den är utfälld kan en vanlig bäddsoffa sträcka sig ut till cirka 102 till 152 cm i bredd när den omvandlas till en dubbel- eller fullstorlekssäng. Detta ger vanligtvis tillräckligt med utrymme för en bekväm sömn. När det gäller höjden erbjuder många bäddsoffor ett intervall på cirka 38 till 51 cm från marken. Detta kan vara tillräckligt för många, men det är alltid bra att överväga om vissa gäster kanske föredrar en något mer upphöjd sovplats. Positionen på schäslongen är en annan viktig aspekt. Vanligtvis är divaner utformade för att antingen vara vända åt vänster eller höger. Vissa modeller erbjuder anpassningsmöjligheter i detta avseende, men många har en fast konfiguration. Med tanke på att fåtöljer vanligtvis är 152 till 178 cm långa är det viktigt att föreställa sig hur detta kommer att integreras i ditt rums layout.

 • Material och färg

  När du väljer material till din bäddsoffa bör du tänka på både estetiska och praktiska aspekter. För dig som uppskattar en avslappnad, bekväm atmosfär är material som bomull och linne idealiska. De andas och ger en distinkt naturlig känsla och struktur som många husägare älskar. En potentiell nackdel är dock deras benägenhet att bli skrynkliga och att absorbera fläckar. Om ditt hushåll är livligt, med barn som leker eller husdjur som hoppar upp i soffan, kan du komma att behöva spendera mer tid på rengöring eller till och med behöva överväga ytterligare skyddsåtgärder för din soffa. Å andra sidan har syntetiska alternativ som polyester och mikrofiber vunnit popularitet på grund av deras imponerande hållbarhet. Dessa material står inte bara emot dagligt slitage, utan de motstår också fläckar och skrynklor bättre än sina naturliga motsvarigheter. De är särskilt värdefulla i utrymmen som används mycket, eftersom de ser till att soffan ser fräsch och snygg ut även vid frekvent användning.

  För dig som vill höja stämningen i ditt rum är läder ett utmärkt val. Detta material, som är synonymt med lyx och sofistikering, är inte bara behagligt för ögat utan också praktiskt när det gäller rengöring. Spill kan ofta torkas bort med lätthet. När läder mognar får det en vacker patina, vilket ökar dess charm. Det är dock värt att notera dess känslighet för extrema temperaturer; i ett kallt rum kan det kännas kyligt, och i varmare förhållanden kan det kännas lite klibbigt.

  Färgvalet påverkas ofta av personliga preferenser, men bör också vägledas av praktiska skäl. Neutrala nyanser, som grått, beige eller benvitt, är fortfarande populära eftersom de erbjuder flexibilitet. De harmonierar väl med en mängd olika interiörer och är mindre benägna att visa mindre fläckar. För dig som trots allt vill att din soffa ska göra ett tarkt intryck kan ljusare nyanser eller distinkta mönster fungera som rummets mittpunkt. Det är viktigt att vara medveten om att dessa livfulla toner kan kräva mer frekvent underhåll eftersom de kan visa tecken på slitage eller blekning snabbare än dämpade färger.

 • Rengöring och underhåll

  Rätt underhåll är nyckeln till att förlänga livslängden och bevara utseendet på din bäddsoffa. Nedan har vi tagit fram en guide för de vanligaste soffmaterialen:

  • Bomull och linne: Både bomull och linne kan tvättas. För avtagbara överdrag räcker det ofta med skonsam maskintvätt. Kontrollera dock alltid tillverkarens tvättrådsetikett först. Om överdraget inte är avtagbart rekommenderas punktrengöring med en mild tvättmedelslösning. För att förhindra rynkor, sträck och forma om tyget medan det är fuktigt. Regelbunden dammsugning med en mjuk borste kan hjälpa till att avlägsna damm och förhindra att tyget blir smutsigt.
  • Polyester och mikrofiber: Dessa syntetiska material är i allmänhet fläckresistenta. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för fläckrengöring. För svårare fläckar kan du behöva ett specialiserat rengöringsmedel, men testa alltid på en dold fläck först. Dammsug regelbundet för att förhindra att damm samlas. På grund av den täta väven kan mikrofiber ibland få vattenringar efter rengöring; använd en mjuk borste i en cirkelrörelse för att återställa utseendet.
  • Läder: Torka av med en lätt fuktad trasa för att avlägsna damm och enstaka spill. För djupare rengöring, använd läderspecifika rengöringsmedel. Undvik att använda hushållsrengöringsmedel eftersom de kan skada lädret. Behandla lädret med några månaders mellanrum för att förhindra att det torkar ut och spricker. Håll det borta från direkt solljus och värmekällor, som kan orsaka blekning och torkning.
  • Sammet (ofta syntet eller bomullsblandningar): Kräver varsam skötsel. Använd en mjuk borste eller torr trasa för regelbunden dammtorkning. Vid spill, torka försiktigt med en fuktig trasa, och undvik att gnugga. För svårare fläckar, överväg en professionell rengöringstjänst. Sammet kan utveckla “krossmärken”. Använd en mjuk borste för att försiktigt lyfta upp luggen och återställa dess riktning.
 • Pris

  I det mer budgetvänliga området, ungefär runt 10 000 SEK, kommer potentiella köpare att stöta på bäddsoffor som balanserar prisvärdhet med acceptabel kvalitet. De är vanligtvis klädda i syntetiska tyger eller en enkel blandning av naturliga och syntetiska material. Det är mindre vanligt att hitta äkta läderfinish på denna nivå. Konstruktionen, som är pålitlig, använder ofta en kombination av massivt trä integrerat med konstruerade komponenter, som spånskivor. Sängomvandlingsmekanismen erbjuder i huvudsak grundläggande funktionalitet. Den kanske inte kan skryta med den finess eller sömlösa övergång som finns i avancerade varianter, men den tjänar sitt primära syfte. Designelementen för dessa soffor tenderar att dra sig mot standard eller populär modern estetik, med sikte på ett brett tilltal snarare än hantverksmässig unikhet.

  När man däremot ger sig in i premiumsegmentet, särskilt de bäddsoffor med prislappar på över 100 000 SEK, får man en upplevelse av lyx och minutiösa detaljer. I dessa möbler används förstklassiga material som läder av högsta kvalitet eller raffinerade textilier. Konstruktionen är robust och ofta används lövträ av hög kvalitet eller till och med utvalda metaller, vilket understryker både hållbarhet och en känsla av lyx. Mekanismerna i dessa avancerade bäddsoffor är utformade för en graciös omvandling mellan de två lägena, vilket förkroppsligar både innovation och effektivitet. När det gäller design sticker detta segment ut. Många av dessa sofistikerade möbler kan vara tillverkade i samarbete med kända designers, vilket ger en blandning av exklusivitet och hantverksskicklighet. Funktionerna i dessa lyxiga varianter är ofta omfattande, från sömlöst integrerade förvaringsalternativ till tekniska bekvämligheter och mångsidiga konfigurationer.

arrow-more

Vad är en bäddsoffa med schäslong?

En bäddsoffa med schäslong eller divan är en blandning av en vanlig soffa, en bäddmekanism och en schäslong. Det är en unik möbel utformad för att erbjuda bekvämligheten hos en soffa, avkopplingen hos en schäslong och användbarheten hos en extrasäng, allt sammanslaget i en enda enhet.

 • Enhetlig design: Till skillnad från separata delar kombinerar denna design sömlöst schäslongen och bäddsoffan till en sammanhängande enhet, vilket säkerställer estetisk och funktionell kontinuitet.
 • Konvertibel mekanism: Medan schäslongen förblir stationär, innehåller soffsektionen vanligtvis en mekanism som gör att den kan förvandlas till en säng. Beroende på design kan detta vara en utdragbar struktur, en futon-liknande nedfällning eller andra mekanismer.
 • Optimering av utrymme: Den integrerade designen är särskilt fördelaktig för kompakta utrymmen. Du kan koppla av i schäslongen, sitta upprätt i soffan eller använda sängfunktionen utan att behöva flera separata möbler.
 • Komfort: I schäslongen kan du sitta länge och läsa, koppla av eller till och med ta en tupplur. När gäster stannar över eller när en mer omfattande sovplats behövs kan sängfunktionen användas.
 • Förvaringsmöjligheter: Många modeller av bäddsoffor med integrerad schäslong har extra förvaringslösningar. Schäslongdelen eller soffbasen kan lyftas upp för att avslöja ett förvaringsfack, vilket är perfekt för förvaring av sängkläder, kuddar eller andra nödvändigheter.
 • Estetiska variationer: En bäddsoffa med schäslong finns i en mängd olika utföranden, material och färger och passar alla inredningsstilar, från modernt och minimalistiskt till klassiskt och utsmyckat.
 • Mångsidighet: Med tanke på dess multifunktionella natur är denna möbel ett utmärkt val för studiolägenheter, gästrum eller vardagsrum. Den anpassar sig dessutom sömlöst till användarens behov utan att kräva ytterligare utrymme eller delar.

Hur mäter jag mitt utrymme för att säkerställa att en bäddsoffa med schäslong passar?

Att mäta ditt utrymme för en bäddsoffa med schäslong eller divan kräver ett systematiskt tillvägagångssätt för att säkerställa att möbeln passar bekvämt på din önskade plats. Följ dessa steg:

 • Viktiga verktyg: Innan du börjar bör du utrusta dig med ett måttband som kan täcka hela utrymmet, ett anteckningsblock för att skriva ned mått och de exakta måtten på bäddsoffan från dess produktspecifikationer.
 • Mätning av rummet: Fastställ rummets längd och bredd för att bedöma det primära området där bäddsoffan kommer att stå. Om du funderar på att placera den mot en vägg, mät den specifika vägglängden för att säkerställa kompatibilitet. Glöm inte viktiga funktioner som dörröppningar, fönster eller andra element som kan påverka placeringen.
 • Navigera genom entréer: Det är viktigt att inte bara mäta var soffan ska stå utan även hur den ska ta sig dit. Utvärdera höjden och bredden på dörröppningar, korridorer, trappor och alla andra vägar som möblerna måste passera under leveransen. Var uppmärksam på trånga utrymmen eller knepiga svängar som kan innebära utmaningar.
 • Fastställ bäddsoffans placering: När du har en allmän uppfattning om rummet kan du bestämma var bäddsoffan ska placeras. Mät platsen och visualisera bäddsoffan där. Glöm inte att ta hänsyn till det utrymme som behövs när bäddsoffan är helt utfälld. Du vill se till att det finns tillräckligt med utrymme för enkel förflyttning.
 • Rumsdynamik med andra möbler: Analysera hur den nya bäddsoffan kommer att samspela med befintliga möbler och inventarier. Kommer den att trängas eller passa in harmoniskt? Målet är att bibehålla funktionaliteten, så kom ihåg att hålla gångvägarna tydliga, särskilt om schäslongen sträcker sig in i ett område med gångtrafik.
 • Skapa en visuell modell: En praktisk metod för att visualisera passformen är att använda målartejp på golvet och markera bäddsoffans fotavtryck. Om du är tekniskt kunnig kan du överväga att använda AR-appar (Augmented Reality) eller virtuella rumsplanerare för att digitalt placera soffan i ditt utrymme.
 • Ytterligare dimensioner: Utöver de grundläggande måtten längd, bredd och höjd kan du även titta närmare på andra mått som kan påverka din upplevelse. Sittdjupet, ryggstödets höjd och avståndet från golvet till sittdynan bidrar alla till soffans totala komfort och estetik i förhållande till andra möbler.

Vilka material är mest hållbara och långlivade för bäddsoffor?

Hårda träslag, som ek, ask och bok, används ofta till ramar på grund av deras naturliga styrka och hållbarhet. Dessa träslag står emot skevhet och slitage över tid bättre än mjuka träslag eller metallramar. Plywood kan också vara ett bra val om det är av hög kvalitet och kombineras med hårda träslag i kritiska stresspunkter. För de rörliga delarna i bäddsoffans mekanism är metallkonstruktioner, särskilt de som är tillverkade av stål, att föredra. De säkerställer smidiga övergångar och tål den upprepade påfrestningen att omvandla soffan till en säng och vice versa.

När det gäller klädsel är läder ett av de mest hållbara materialen. Äkta läder, i synnerhet av typen top-grain eller full-grain, kan hålla i årtionden med rätt skötsel. Det är tåligt mot slitage och daglig användning, och kan med tiden få en vacker patina som bidrar till dess estetiska tilltal. Vid sidan av läder är syntetiska mikrofibertyger ett prisvärt val. De är kända för sin hållbarhet, fläckbeständighet och enkla underhåll. De kan efterlikna utseendet och texturen hos många naturfibrer, men har vanligtvis de extra fördelarna att de motstår slitage och är lättare att rengöra. Ett annat material att överväga är tätt vävda tyger, som canvas eller vissa blandningar av bomull och syntetfibrer. Den täta väven ger motståndskraft mot slitage, revor och noppor. En bäddsoffas hållbarhet är dock inte enbart beroende av de material som används. Hantverksskicklighet, sömmarnas kvalitet, ramens utformning och kuddarnas och madrassernas densitet spelar också en avgörande roll.

Finns det några skyddsöverdrag som rekommenderas för bäddsoffor med schäslonger, särskilt för madrassen?

Skyddsöverdrag är en smart investering för bäddsoffor med schäslonger eftersom de förlänger madrassens och klädselns livslängd och ser till att de förblir rena och i gott skick. Här är några rekommenderade skyddsöverdrag för soffor:

 • Vattentäta madrasskydd: Särskilt användbart om bäddsoffan används ofta för gäster eller om det finns barn eller husdjur i hemmet. Dessa skydd skyddar madrassen från spill, fläckar, svett och kroppsvätskor. De är vanligtvis tillverkade av material som polyuretan eller vinyl men har ett mjukt, andningsbart toppskikt för komfort.
 • Allergivänliga madrassöverdrag: Dessa är utformade för att skydda mot allergener som dammkvalster, husdjursdamm och pollen. De är särskilt fördelaktiga för personer med allergier eller astma. Överdragen innehåller ofta material som tätt vävd bomull eller bambu.
 • Quiltade madrasskuddar: Dessa lägger till ett extra lager av komfort till bäddsoffans madrass. Även om de ger ett visst skydd mot spill och slitage, är deras primära funktion att förbättra sovupplevelsen genom att lägga till ett mjukt lager.
 • Överdrag för bäddsoffor: Förutom att skydda madrassen kan överdrag användas för att skydda hela bäddsoffan, inklusive schäslongen. De kan skydda klädseln från spill, fläckar och slitage och är särskilt användbara om bäddsoffan är tillverkad av ett känsligt eller dyrt tyg. Många överdrag kan tvättas i maskin, vilket gör underhållet enkelt. Dessutom kan de bytas ut för att ge bäddsoffan ett nytt utseende utan att man behöver klä om den.
 • Halkskydd: Även om det inte är ett överdrag placeras dessa mellan madrassen och bäddsoffans ram för att förhindra att madrassen rör sig eller glider när den används.
 • Skydd för husdjur: Om du har husdjur är dessa utformade för att vara mer robusta och skydda bäddsoffan och madrassen från husdjurshår, smuts och eventuella repor. De är ofta tillverkade av slitstarka material och är lätta att ta bort och rengöra.

Finns det viktgränser för att sova på en bäddsoffa med schäslong?

Ja, som alla möbler har bäddsoffor med schäslong viktbegränsningar, som bestäms av deras konstruktion, material och design. Viktbegränsningen gäller främst den utdragbara sängdelen, eftersom den vanligtvis är konstruerad på ett annat sätt än en vanlig sängram. Här är en sammanfattning av de typiska övervägandena:

 • Viktbegränsningar: De flesta standardbäddsoffor kan bekvämt rymma vikten av två genomsnittliga vuxna. Den specifika viktgränsen kan dock variera. Till exempel kan många bäddsoffor hantera vikter mellan 180-270 kilo på den utdragbara sängsektionen. Schäslongsektionen, när den inte omvandlas till en säng, kan ha en annan viktgräns på grund av dess konstruktion.
 • Antal personer: De flesta bäddsoffor är utformade för att två vuxna bekvämt ska kunna sova i dem. Mindre storlekar som dubbla eller enkla bäddsoffor är utformade för en person. Det är viktigt att komma ihåg att även om en bäddsoffa kanske fysiskt kan rymma två personer, kan komfort vara subjektiv. Vissa människor kanske tycker att det är ombonat, medan andra tycker att det är precis rätt.
 • Konstruktion och material: Viktgränsen påverkas av de material som används i bäddsoffans konstruktion. En ram av massivt trä eller metall klarar normalt mer vikt än en ram av spånskiva eller andra mindre robusta material. Mekanismens typ (om det är en traditionell utdragbar, klick-klack eller nedfällbar) kan också påverka den vikt den kan bära.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta