Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer

Upptäck det bästa sättet att hålla dig varm under kalla vinterkvällar
Värmefiltar

Enligt vår forskning och analys Vi har valt produkter som ger högt betyg på de parametrar vi utvärderar dem på, men inte en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

2 Analyserad produkt
Baserat på analys
Utarbetad av experter Bakom Bedzzz är ett specialiserat team av experter inom konsumentvaror, vars huvuduppgift är att ge dig den bästa vägledningen för att hitta den bästa produkten för dina behov.

När vinterkylan närmar sig tar många av oss till olika lösningar för att hålla värmen, och värmefiltar har blivit en favorit i många hushåll. Dessa geniala produkter handlar inte bara om att ge värme, utan de är ett bevis på hur tekniken har förändrat även de enklaste bekvämligheterna i våra liv. Visste du att den genomsnittliga människokroppen förlorar cirka 60 till 100 watt energi i form av värme när den vilar? En värmefilt ser med sin mjuka omfamning till att vi återfår lite av den förlorade värmen och sveper in oss i en kokong av komfort. Dyk ned i vår undersökning över marknadens bästa värmefiltarna och upptäck hur de har utvecklats för att erbjuda inte bara värme, utan också säkerhet, lyx och en touch av överdådighet i sin design.

OBS: Denna artikel innehåller just nu 2 produkter, eftersom de tidigare utvalda produkterna är slutsålda eller inte längre tillgängliga. Vi är medvetna om problemet och arbetar för fullt med nya undersökningar för att du inom kort ska få en komplett överblick av de bästa produkterna på marknaden idag – de finns precis runt hörnet.

Så utvärderar och levererar vi produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. VI har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om det kan påverka vårt urval av produkter för våra artiklar, baseras våra rekommendationer alltid på redaktörens professionella bedömning av de bästa produkterna.

Vårt research-team utvärderar produkter baserat på följande parametrar:

  1
 • Produkttester från expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data om våra läsares preferenser

Ovanstående är en fråga om pris och kvalitet. Det är viktigt att notera att rankningen inte är en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några oberoende tester inom denna produktkategori, och att vi i första hand har analyserat kundernas egna recensioner av produkten. Kundrecensionerna har analyserats i förhållande till produktens egenskaper och pris.

Bäst för snabb uppvärmning test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

InnovaGoods Bedna värmefilt - Med två värmezoner

InnovaGoods Bedna har en funktion som säkerställer god total täckning av hela kroppen. Det är ett perfekt val för dig som vill ha värme från topp till tå utan några luckor eller ojämn värme.

InnovaGoods Bedna värmefilt
Bäst för snabb uppvärmning

Dagens bästa priser och erbjudanden på InnovaGoods Bedna värmefilt:

 • Far-Infraröd teknik
 • Två distinkta värmezoner
 • Bra total täckning av hela kroppen

En detaljerad recension av InnovaGoods Bedna värmefilt

Detaljer

  • Mått: 179 x 79 x 2 cm
  • Material: 70% polyester, 30% bomull
  • Effekt: 650 W
  • Temperaturområde: 35-80ºC
  • Antal värmezoner: 2

Sammanvävd avancerad teknik

InnovaGoods Bedna värmefilt är ingen vanlig elektrisk filt, utan den är ett förkroppsligande av välbefinnande och teknik. Med hjälp av kraften i Far-Infraröd gör denna filt mer än att bara värma dig. Far-Infraröd expanderar kapillärerna och stimulerar till ökat blodflöde, regenerering, cirkulation och syretillförsel. Denna process är avgörande eftersom god blodcirkulation är en förutsättning för en sund organ- och vävnadsfunktion. Den transformativa fördelen med ökad blodcirkulation hjälper i sin tur till att minska kroppsfettet, en funktion som vi tycker är lovvärd. Filten har en sömlös blandning av mjuk, vattenavvisande polyester 70 % och mjuk bomull 30 %, vilket ger god balans mellan hållbarhet och komfort. Att komma igång med filten är en barnlek, tack vare det lättåtkomliga blixtlåssystemet. För dig som vill göra flera saker samtidigt ger de dubbla dragkedjeöppningarna fri rörlighet för armarna, oavsett om du vill läsa eller dricka en kopp kaffe.

Säkerhet och precision i harmonisk balans

Den här värmefilten erbjuder två dubbla värmeområden. Detta designövervägande säkerställer jämnt fördelad värme från topp till tå. Med ett användarvänligt temperaturintervall på 35-80ºC kan individuella komfortnivåer uppnås utan problem. Det är enkelt att navigera i dessa inställningar med hjälp av filtens intuitiva kontrollmodul och dess tre tydliga LED-skärmar. En särskild aspekt som vi verkligen värdesätter är dess säkerhetsfunktioner. Med en automatisk avstängningsmekanism på 30 minuter fungerar den både som en energisparare och ett skydd mot överhettning. Den effektiva 650 W-motorn, vilket är betydligt starkare än den genomsnittliga effekten hos många filtar på marknaden, garanterar snabb och jämn uppvärmning. Filten säkras ytterligare av en spänningsskyddad säkring, vilket ger både prestanda och skydd. Den medföljande fjärrkontrollen låter dig justera värmen hur bekvämt du än ligger. Ett tips för denna specifika filt: Efter varje användning bör du försiktigt öppna dragkedjan för att låta värmefilten luftas. Detta säkerställer att de inre komponenterna förblir fräscha, vilket förlänger filtens livslängd och effektivitet.

Mer om InnovaGoods Bedna värmefilt

Detaljer

 • Mått: 179 x 79 x 2 cm
 • Material: 70% polyester, 30% bomull
 • Effekt: 650 W
 • Temperaturområde: 35-80ºC
 • Antal värmezoner: 2

Skäl att köpa

 • Dubbla dragkedjeöppningar
 • Automatisk avstängning efter 30 minuter
 • Användarvänliga reglage med tre LED-skärmar och fjärrkontroll

Skäl att undvika

 • Vissa användare kan tycka att effektuttaget på 650 W är för högt för deras behov

Bedzzz's vurdering

Vi anser att InnovaGoods Bedna värmefilt är en förebild när det kommer till innovativ komfort och välbefinnande. Dess inbyggda Far-Infrared-teknik går längre än bara värme och erbjuder förbättrad blodcirkulation och holistiska hälsofördelar. Vissa kanske är skeptiska till effektuttaget på 650 W, men vi ser det som en fördel. Denna robusta effekt säkerställer snabb uppvärmning, vilket snabbt omsluter dig i en kokong av komfort, vilket gör väntetiden praktiskt taget obefintlig. Filten är tillverkad av vattenavvisande polyester och mjuk bomull, vilket ger en utsökt balans mellan hållbarhet och komfort. Med dubbla värmezoner och intuitiva reglage är designen både användarcentrerad och avancerad. Enligt vår samlade erfarenhet är det sällsynt att hitta en produkt som harmoniserar effektivitet med sådan användarkomfort.

Effektiv för par test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Solac värmefilt Reikiavik - Med överhettningsskydd

Solac Reikiavik värmefilt har 10 justerbara värmenivåer för att tillgodose individuella komfortpreferenser. Denna funktion gör den till ett mångsidigt val för dig som söker personlig värme under kyliga nätter.

Solac värmefilt Reikiavik
Effektiv för par

Dagens bästa priser och erbjudanden på Solac värmefilt Reikiavik:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Blandning av polyester och fleece
 • 10 justerbara värmenivåer
 • System mot överhettning

En detaljerad genomgång av Solac Electric Blanket

Detaljer

  • Mått: 140 x 180 cm
  • Material: polyester, fleece
  • Effekt: 180 W
  • Temperaturområde: - - Temperatur
  • Antal uppvärmningszoner: -

Blandning av polyester och fleece

Solac Reykjavik värmefilt är tillverkad av en harmonisk blandning av polyester och fleece och skiljer sig från de vanliga bomullsfiltar som finns i många hem. Även om bomull kan vara mjukt, värmer filtblandningen dig inte bara, utan den smeker din hud med en ultramjuk touch som är en klass för sig. Denna materialkombination garanterar lång livslängd och behåller värmen längre, vilket innebär att du får en jämn värme utan täta justeringar. Den är betydligt större än många andra på marknaden, och storleken 140 x 180 cm är noggrant utformad för två personer. Du och din partner kommer inte längre att behöva trängas om värmen, varje centimeter ger ett löfte om jämn värmefördelning. För oss är den bästa egenskapen den mjuka omfamningen som inte bara värmer utan också berikar kvaliteten på din nattliga vila.

Personlig värme med 10 värmenivåer

Låt oss gå från den unika komforten till den skräddarsydda värmeupplevelsen som Reykjavik erbjuder. Möjligheten att välja mellan 10 justerbara värmenivåer är inte bara en funktion, utan det är en inbjudan att skräddarsy din värme exakt efter dina önskemål, så att varje natt blir lika bekväm som den föregående. Den justerbara timern, som kan ställas in på upp till nio timmar, kompletterar värmeinställningarna på ett utmärkt sätt. När du sjunker in i en djup sömn ger filten dig sinnesro med sin automatiska avstängning, ett bevis på dess användarcentrerade design. Sov gott med vetskapen om att det inbyggda överhettningsskyddet skyddar dig mot oförutsedda temperaturökningar. När det är dags att uppdatera filten är den avtagbara fjärrkontrollen mer än en funktion, det är en bekvämlighetsrevolution. Ta enkelt loss den så kan du tvätta filten i skonsamma 30 ºC och bevara dess mjukhet och hållbarhet. Ett tips: Du kan förvärma din säng med Reykjavik varje kväll. Med den kraftfulla 180 W-motorn blir sängen inbjudande och mysig på nolltid, vilket gör vinterkvällarna till något att se fram emot.

Mer om Solac värmefilt Reikiavik

Detaljer

 • Mått: 140 x 180 cm
 • Material: polyester, fleece
 • Effekt: 180 W
 • Temperaturområde: - - Temperatur
 • Antal uppvärmningszoner: -

Skäl att köpa

 • Förbättrad mjukhet
 • Lämplig för båda personerna
 • Anpassningsbara värmeinställningar
 • Justerbar timer

Skäl att undvika

 • Vissa användare tycker att det är svårt att justera filten så att den passar dem exak

Bedzzz's vurdering

Solac Electric Heating Blanket Reykjavik Double är mer än bara en filt. För oss är det en upplevelse som är skräddarsydd för par. Vävd i en överdådig blandning av polyester och fleece, känner vi att den omsluter användare i en kokong av mjukhet och förvandlar kyliga nätter till stunder av delad intimitet. Dess tio justerbara värmeinställningar går utöver ren funktion och erbjuder en mängd val som vi tror tillgodoser varje partners värmepreferenser perfekt. Även om vissa av oss kan behöva lära oss att justera inställningarna i början, försäkrar mångsidigheten oss om att det med tiden blir naturligt att uppnå önskad värme. Vi uppskattar särskilt filtens generösa mått på 140 x 180 cm, vilket understryker dess engagemang för delad komfort. Borta är nätterna där du behöver kämpa om täckning eller värme då varje centimeter av värmefilten är utformad för två, vilket säkerställer att par inte bara kan dela säng utan också en enhetlig, lyxig värme som varar hela natten.

4 saker att tänka på innan du köper värmefilt

 • Säkerhetsfunktioner

  En värmefilt kan ge värme och komfort under kalla nätter, men det är viktigt att se till att dess säkerhetsfunktioner är robusta. En av de viktigaste säkerhetsfunktionerna att ta hänsyn till är den automatiska avstängningen. Denna funktion är utformad för att stänga av filten automatiskt efter en förutbestämd period, vanligtvis mellan 1 och 12 timmar. Den automatiska avstängningen sparar inte bara energi utan minskar också risken för överhettning och potentiella brandrisker, vilket är särskilt användbart för personer som kanske glömmer att stänga av sina filtar eller vill vara säkra på att de stängs av medan de sover.

  Lika viktigt är det överhettningsskydd som många moderna filtar nu har integrerat. Med denna funktion kan sensorer i filten upptäcka när temperaturen överstiger säkra nivåer och antingen justera temperaturen nedåt eller stänga av filten helt och hållet. Detta fungerar som en tillförlitlig sekundär mekanism som säkerställer att filten inte utgör ett hot även om det finns ett funktionsfel eller oavsiktlig vikning som kan fånga värme.

  För den som är orolig för elförbrukning och strålning är filtar med lågspänningsteknik ett bra val. De förbrukar mindre el och avger minimal elektromagnetisk strålning, vilket ger värme utan de risker som är förknippade med högspänningsfiltar. Dessutom kan det vara bra att välja en filt med ett vattenavvisande överdrag, särskilt för dig som ofta dricker te i sängen eller kanske använder filten utomhus. Skyddet fungerar som en barriär som förhindrar att vätska når och eventuellt skadar de elektriska komponenterna i filten.

 • Material

  Materialet på en värmefilt påverkar i hög grad dess komfort, hållbarhet och allmänna känsla. Olika material tillgodoser olika preferenser och behov, och att förstå dem kan hjälpa till att välja den perfekta filten. Bomull är ett naturligt fiber som är känt för sin mjukhet, andningsförmåga och hypoallergena egenskaper. Dess naturliga fukttransporterande förmåga garanterar komfort, även för dig som lätt svettas när du sover. Detta gör värmefiltar i bomull mångsidiga, lämpliga för de flesta årstider och särskilt fördelaktiga för personer med känslig hud eller allergier, samt för dig som bor i områden med balans mellan varma och kalla nätter. När det gäller mjukhet och värme sticker fleece ut. Detta syntetmaterial har en plyschig struktur och isolerar effektivt för att hålla kvar värme. Dess lyxiga känsla gör det särskilt tilltalande i kallare klimat och ger en mjuk, dämpad textur för extra komfort under kyliga nätter.

  Flanell, ett mjukt vävt tyg av ull eller bomull, ger både värme och andningsförmåga. Den borstade texturen ger en mjuk och behaglig känsla, vilket gör den perfekt för dig som vill ha en kombination av andningsförmåga och värme. Det ger också en klassisk, hemtrevlig känsla som uppskattas av många. När det gäller moderna material erbjuder microplush och microfiber en exceptionell blandning av mjukhet och värme. Dessa syntetiska material känns inte bara silkeslena vid beröring utan har också den extra fördelen att de är fläck- och skrynkelresistenta. Du som prioriterar en lyxig textur och utseende, tillsammans med enkelt underhåll, dras ofta till dessa material.

 • Underhåll

  När du funderar på en värmefilt är det viktigt att tänka på hur lätt den är att rengöra. Många moderna modeller kan tvättas i maskin, men läs alltid tillverkarens riktlinjer. Vissa filtar kommer med specifika tvättinstruktioner, såsom temperaturbegränsningar eller rekommenderade inställningar, så det är värt att verifiera dessa detaljer i förväg. Hur lätt det är att ta loss styrenheter och sladdar från filten spelar också en avgörande roll för underhållet. Täcken med löstagbara komponenter underlättar inte bara tvätt utan kan också vara mer kostnadseffektiva på lång sikt, eftersom en defekt styrenhet kanske kan bytas ut utan att man behöver köpa ett helt nytt täcke. Typ och kvalitet på det material som filten är tillverkad av kan avgöra vilken skötsel den kräver. Material som bomull och flanell ger till exempel en mysig känsla, men de kan krympa om de inte sköts på rätt sätt. Å andra sidan kan syntetiska material som mikrofiber motstå sådana problem men kan ha andra skötselkrav. En annan aspekt att tänka på är torkning; medan vissa filtar kan slängas i torktumlaren, kan andra behöva lufttorka.

 • Pris

  I den mer prisvärda änden av spektrumet erbjuder värmefiltar som kostar runt 500 SEK i allmänhet grundläggande funktioner. Dessa filtar ger nödvändig värme och kanske några värmeinställningar, så att du kan justera till din komfortnivå. Materialkvaliteten i detta prissegment kan vara tillfredsställande men är kanske inte den mest lyxiga eller långvariga. Bomull eller enklare polyesterblandningar är vanliga material för dessa budgetvänliga alternativ. Grundläggande säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning, kan ingå. Avancerad säkerhetsteknik eller specialfunktioner som värme med dubbla zoner eller komplexa programmerbara inställningar kan dock saknas. Även om dessa filtar uppfyller sitt primära syfte, uppvärmning, kan användarupplevelsen vara mer manuell och det kan finnas färre anpassningar tillgängliga.

  Värmefiltar med en prislapp på ca 10 000 SEK ligger däremot i den lyxigare delen av marknaden. Dessa filtar är ofta tillverkade av premiummaterial som högkvalitativ mikrofiber, plysch eller till och med naturfibrer som fin ull, vilket garanterar maximal komfort och hållbarhet. Avancerad värmeteknik kan erbjuda enhetlig värmefördelning, flera värmezoner (vilket möjliggör olika värmeinställningar på samma filt) och ett brett utbud av anpassningsbara inställningar. Vissa av dessa lyxfiltar kan ha smarta funktioner som möjliggör integrering med hemautomatiseringssystem eller användning via smartphone-appar. Säkerhetsfunktionerna kommer sannolikt att vara i toppklass, med avancerade sensorer för att upptäcka och förhindra överhettning och andra potentiella problem. Konstruktionskvaliteten kommer att vara överlägsen, vilket ofta leder till en längre livslängd.

arrow-more

Hur fungerar en värmefilt?

En värmefilt, ofta kallad elektrisk filt, fungerar genom att elektrisk energi används för att föra

 • Resistiva värmetrådar: Huvudkomponenten som genererar värme i en elektrisk filt är en uppsättning tunna, flexibla resistiva trådar. Dessa trådar är invävda eller insydda i filtens tyg.
 • Elektrisk ström: När filten är inkopplad och påslagen flödar elektrisk ström genom de resistiva trådarna.
 • Värmeutveckling: När den elektriska strömmen passerar genom de resistiva trådarna gör resistansen att trådarna värms upp. Detta fenomen beror på omvandlingen av elektrisk energi till värmeenergi, en princip som kallas Joule-uppvärmning eller resistiv uppvärmning.
 • Värmefördelning: Filtens tyg och design hjälper till att fördela värmen som genereras jämnt över ytan genom trådarna, vilket ger en jämn värme.
 • Justerbara inställningar: De flesta elektriska filtar har en styrenhet som gör att du som användare kan justera mängden ström som flödar genom trådarna, vilket i sin tur justerar filtens temperatur. Genom att ändra inställningarna kan du välja önskad värmenivå.
 • Säkerhetsmekanismer: Moderna värmefiltar har ofta inbyggda säkerhetsfunktioner:
 • Temperatursensorer: Dessa sensorer kan upptäcka om filten blir för varm och justerar då strömmen eller stänger av filten för att förhindra överhettning.
 • Automatisk avstängning: Många filtar har en funktion som automatiskt stänger av filten efter en viss tid för att säkerställa att den inte förblir påslagen på obestämd tid.
 • Strömbrytare: Vissa filtar har kretsbrytare som bryter strömmen om det uppstår en kortslutning eller något annat elektriskt problem.
 • Isolering: Filtens material och eventuella extra isoleringsskikt hjälper till att hålla kvar värmen, vilket gör filten effektiv och säkerställer att värmen riktas mot användaren.

Hur tvättar man en värmefilt?

Tvättning av värmefiltar kräver noggrann uppmärksamhet för att undvika skador på de interna ledningarna och för att säkerställa fortsatt säker användning. Före tvätt bör du alltid läsa tillverkarens skötselråd, som vanligtvis finns på en etikett som fästs på filten eller i bruksanvisningen. Här är dock en allmän riktlinje för hur du tvättar en värmefilt:

 • Förberedelser: Koppla bort filten från elnätet och ta bort alla kontroller eller löstagbara sladdar.
 • Maskintvätt: Använd en stor tvättmaskin med kallt eller ljummet vatten och milt tvättmedel. Undvik blekmedel, sköljmedel och aggressiva centrifugeringscykler.
 • Handtvätt (alternativ till maskintvätt): Fyll ett badkar med ljummet vatten och milt tvättmedel, låt filten ligga i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten.
 • Torkning: Lägg filten platt på en ren handduk eller torkställning utan att vrida ur den. Vissa filtar kan torktumlas på låg effekt under en kort tid. Kontrollera tillverkarens rekommendationer.
 • Förvaring och inspektion: Förvara den rena, torra filten försiktigt utan att krympa ledningarna. Inspektera regelbundet om det finns skador eller exponerade kablar.

Hur många watt har en värmefilt?

Hur mycket det kostar att använda en elektrisk filt är en vanlig fråga för potentiella köpare. Lyckligtvis är kostnaden ganska rimlig, särskilt jämfört med andra uppvärmningsalternativ. Att använda en elektrisk filt är betydligt mer kostnadseffektivt än att ständigt ha en rumsvärmare eller ett centralvärmesystem igång. I genomsnitt ökar energiförbrukningen i ditt hem med cirka 70 watt per timme om du använder en värmefilt. För att sätta det i perspektiv är det 30 till 50 procent mindre el än vad en 500-watts värmare förbrukar och 15 till 25 procent mindre än vad en 1 000-watts värmare förbrukar. Den faktiska elförbrukningen för en elektrisk filt kan dock variera beroende på flera faktorer. Den temperaturinställning du väljer, hur ofta du använder filten och hur länge den är påslagen kan alla påverka strömförbrukningen. Men även när de är inställda på maximal värmenivå är de flesta elektriska filtar fortfarande mer energieffektiva än rumsvärmare eller centralvärme som är igång hela tiden. Därför är elektriska filtar ett mer budgetvänligt sätt att hålla värmen utan att orsaka en betydande ökning av din elräkning.

Varför blinkar min värmefilt?

Om värmefilten blinkar indikerar det vanligtvis ett problem eller en felfunktion. Här är några vanliga orsaker till att en värmefilt kan börja blinka:

 • Säkerhetsmekanismer: Många moderna värmefiltar har inbyggda säkerhetsfunktioner. Om värmefilten upptäcker något problem, exempelvis överhettning eller kortslutning, kan den blinka för att varna användaren om det potentiella problemet.
 • Lösa eller frånkopplade reglage: Om reglagen inte är ordentligt anslutna till filten kan det leda till att reglagen eller lamporna blinkar. Kontrollera att anslutningen är säker och sitter korrekt.
 • Vikning eller hopbuntning: Om filten är vikt eller hopbuntad kan det orsaka överhettning. Många värmefiltar är utformade för att upptäcka detta och blinkar som en varning. Se till att filten är jämnt utspridd när den används.
 • Skadade ledningar: Med tiden kan de interna ledningarna i filten skadas, särskilt om den ofta viks på samma ställe eller om den utsätts för mycket slitage. En blinkande lampa kan indikera denna typ av problem.
 • Felkoder: Vissa filtar har specifika blinkmönster eller lampor som motsvarar vissa felkoder. Kontrollera bruksanvisningen för att se om det finns ett felsökningsavsnitt som kan förklara vad varje blinkande mönster betyder.
 • Elektriska störningar: Andra enheter eller problem med hemmets elsystem kan orsaka störningar i värmefilten, vilket leder till att den blinkar eller fungerar felaktigt.

Vad ska jag göra?

 • Konsultera manualen: Se alltid bruksanvisningen för specifika felsökningssteg som gäller för just din modell.
 • Återställ: Koppla ur filten från väggen i några minuter och anslut den sedan igen. Ibland kan detta återställa den interna elektroniken och lösa problemet.
 • Kontrollera anslutningarna: Se till att alla anslutningar är säkra, inklusive där kontrollen ansluts till filten.
 • Sprid ut: Se till att filten ligger plant och inte är hopknycklad.
 • Säkerhet först: Om filten fortsätter att blinka och du inte kan fastställa orsaken, eller om du misstänker att det kan finnas en skada eller ett funktionsfel, bör du omedelbart sluta använda filten. Fortsatt användning av en potentiellt skadad värmefilt kan utgöra en säkerhetsrisk.

Hur varm blir en värmefilt?

Den temperatur en värmefilt uppnår kan variera beroende på design, märke och specifik modell. De flesta värmefiltar har flera inställningar, så att du kan justera värmen efter eget önskemål. Här är en allmän uppdelning av de temperaturer du kan förvänta dig:

 • Låga inställningar: Dessa ger vanligtvis en mild värme, vanligtvis runt 32°C till 43°C.
 • Mediuminställningar: En måttlig mängd värme genereras, vanligtvis mellan 43°C och 54°C.
 • Höga inställningar: Dessa ger mest värme, ofta från 54°C till 71°C eller ännu högre i vissa fall.

För att förhindra överhettning eller brännskador är många moderna elektriska filtar utrustade med säkerhetsfunktioner. Dessa kan omfatta automatisk avstängning efter en viss tid och sensorer som förhindrar att filten blir för varm.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta