Jämfört med kontinentalsängar och ställbara sängar är ramsängen en ganska enkel variant som tillåter dig att få en högkvalitativ säng till ett förvånansvärt billigt pris. Många uppskattar den här klassiska sängen som bjuder på en integrerad träram med ribbor tillsammans med en bäddmadrass som vanligtvis ingår. Du får helt enkelt ett skönt stöd varje natt utan att det kostar skjortan.

För att du ska kunna få tag på din drömsäng har vi använt oss av expertrecensioner och omdömen som konsumenter har lämnat för att sammanställa en händig topplista över några av de bästa ramsängarna på marknaden. Ta en närmare titt på listan nedan där du finner ramsängar inom en lång rad olika kategorier såsom Bäst Till Priset och Det Bästa Premiumvalet!

Det här ska en imponerande ramsäng kunna erbjuda dig

 • Högkvalitativt fjädringssystem. Det allra viktigaste som en säng ska kunna bjuda på är ett ordentligt stöd och god följsamhet. Därför är det viktigt att ramsängen som du satsar på har ett imponerande fjädringssystem, och det är ett extra plus om sängen till och med har ett dubbelt fjädringssystem.
 • Ett flertal storlekar. ”Aja, den får väl duga” är ingenting som du ska behöva yttra när du väljer en ramsäng. Se till så att det finns rikligt med storlekar att välja mellan så att du helt säkert får en enkelsäng eller dubbelsäng med den perfekta storleken för ditt sovrum.
 • En lämplig fasthetstyp. Medium är standardfastheten som fungerar väl för de flesta, men om du anser att dessa madrasser antingen är för hårda eller för mjuka ska du se till så att du vänder dig till en ramsäng med fler valmöjligheter. Vissa ramsängar har nämligen madrasser vars fasthet kan väljas i antingen Mjuk, Medium eller Fast.
 • Positiva recensioner och tester. Expertrecensenter och konsumenter som tidigare har provat på ramsängen kommer att kunna ge en klar bild av de olika fördelarna och nackdelarna. Det är därför väl värt att lyssna på vad recensioner, tester och omdömen säger om ramsängen.
 • Pris som matchar kvaliteten. Det är av yttersta vikt att du verkligen får valuta för pengarna så att du inte vänder upp och ned på plånboken utan goda skäl. Lyckligtvis nog är ramsängar vanligtvis en aning billigare än exempelvis kontinentalsängar eller ställbara sängar, så oavsett om du satsar på en premiummodell eller ett budgetval ger många ramsängar kvalitet för pengarna.

Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm – sammetsklädd dubbelsäng och medföljande sänggavel med dekorativa knappar

Bästa ramsängen till priset

Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm(

i samarbete med PriceRunner

 

Bland den lite mer kalla, hårda och moderna stilen som har blivit populär på senaste tiden står Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm ut i mängden. Den här eleganta sängen med sin klassiska look är klädd med underbar sammet, och som kronan på verket ingår en sänggavel med fina dekorativa knappar. Ha i åtanke att madrass köps separat.

 • Sammetsklädsel av hög kvalitet
 • Sänggavel med dekorativa knappar
 • Tidlös och elegant design

Konsumentmagasinets bedömning

Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm vill vi rekommendera till konsumenter som har en förkärlek till den klassiska, elegant och mysiga looken av en sammetsklädd dubbelsäng. Tre olika färger finns att välja mellan, och sängen är tillverkad av bland annat poppelträ, plywood och polyester. Utseendet är ett stort plus med den medföljande sänggaveln i sammet med vackra dekorativa knappar.

Fördelar

 • Stabil integrerad ram
 • Enkel att montera
 • Gjord av högkvalitativa material

Nackdelar

 • Madrass ingår inte

Var medveten om följande innan du köper Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm

Storleken
Beliani Avallon Ramsäng är en dubbelsäng med bäddmåtten 140 x 200 cm, så kontrollera om detta blir ett bra val i ditt sovrum. Annars går det även att beställa sängen i antingen måtten 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm. Utrymmet du har att arbeta med, din vikt och antalet personer i hushållet kan påverka storleksbehovet, så tänk noga igenom vad som tilltalar dig.

Din budget
Om du jobbar med en tajt budget gäller det att få tag på en säng som bjuder på hög kvalitet trots sitt låga pris. Detta är en egenskap som Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm kan skryta med. Den här sängen har blivit utsedd som Bäst Till Priset, och det är inte för intet. Med en robust ribbotten, högkvalitativ sammetsklädsel och en sänggavel med vackra dekorativa knappar får du sannerligen valuta för pengarna.

Vad säger konsumenter och experter om Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm?

De må inte än finnas expertrecensioner att hämta, men egenskaperna som Beliani Avallon Ramsäng 140x200cm kan skryta om är många. Jämfört med en stor del av de resterande ramsängarna på marknaden säljs den här modellen till ett mycket billigt pris, men inte har det kompromissats med vare sig kvalitet eller design.

Gläds åt en stark 28-ribbors ribbotten och ram i poppelträ, plywood och polyester. Sängen kläds av mjuk sammet och hela alltet blir komplett tack vare den snygga sänggaveln med dekorativa knappar. Det är med andra ord lätt att påstå att det har lagts krut på både design och hållbarhet.

Specifikationer:

 • Från märket Beliani
 • Storlek: 140 x 200 cm
 • Sänggavel ingår
 • Benhöjd: 10 cm
 • Färger: Rosa, svart, grå

Dux 3003 Ramsäng 90x200cm – två innovativa DUX-system i ett lyxigt premiumformat

Bästa premium ramsängen

Dux 3003 Ramsäng 90x200cm

i samarbete med PriceRunner

 

Är det en lyxig enkelsäng som du eftersöker? Då kanske premiumvalet Dux 3003 Ramsäng 90x200cm fångar ditt intresse. Det innovativa systemet med tusentals spiraler som sitter ihop plus Pascal-systemet som innehåller flyttbara spiraler ser till så att ramsängen anpassas efter det som du behöver. Tre komfortzoner som är justerbara samt den miljövänliga tillverkningsprocessen gör enbart sängen mer eftertraktad.

 • Innovativt DUX spiralsystem
 • Miljövänligt märke
 • Maximalt kroppsstöd

Konsumentmagasinets bedömning

Är du intresserad av en lyxig enkelsäng? Vill du ha ett anpassat stöd och optimal tryckavlastning? Då kan vi rekommendera Dux 3003 Ramsäng 90x200cm. Den eleganta klassiska designen tillsammans med Oeko-Tex certifierade material, tre olika utföranden och ett unikt pascalsystem ser till så att Dux 3003 Ramsäng 90x200cm är en enkelsäng som är värd att satsa på.

Fördelar

 • Anpassas enkelt till individuella behov
 • Komfortzoner för axlar, höfter och ben
 • Behåller sin elasticitet och kvalitet i många år

Nackdelar

 • Inom en aningen högre prisklass

Var medveten om följande innan du köper Dux 3003 Ramsäng 90x200cm

Material som anpassar sig efter dig
Om du vaknar upp utmattad eller frisk och pigg kan allt hänga på din sängs bekvämlighet. För det här skälet anser många att det är lönt att spendera lite extra pengar för att få ett äkta premiumval som Dux 3003 Ramsäng 90x200cm. Den här enkelsängen har tre komfortzoner och kan anpassas efter din kropp.

Innovativa system
Aspekter hos Dux 3003 Ramsäng 90x200cm som ofta uppskattas är de två innovationerna i form av ett sammanlänkat spiralsystem med flera tusen spiraler samt ett Pascal-system vars spiraler är flyttbara. Vad dessa gör är att bidra till din komfort, tryckavlastningen och stödet. Egenskaper som dessa är av yttersta vikt att hålla utkik efter när du väljer säng.

Vad säger konsumenter och experter om Dux 3003 Ramsäng 90x200cm?

En lyxig enkelsäng med tre komfortzoner, innovativa spiralsystem och en tidlös look är det som du kan förvänta dig när du väljer Dux 3003 Ramsäng 90x200cm. Ramsängar behöver inte vara simpla, och denna modell är beviset på påståendet. Att justera fastheten är kostnadsfritt, och du kommer även att få njuta av en ett års ”sova gott-garanti”.

Specifikationer:

 • Från märket Dux
 • Storlek: 90 x 200 cm
 • Produktmärkning: Oeko-Tex 100
 • Höjd: 29 cm
 • Komfortzoner: Axlar, höfter och ben

Vad är en ramsäng?

Ramsängar finns att beställa som antingen en enkelsäng eller en dubbelsäng, och de kan beskrivas lite som en klassiker inom sängvärlden. Oavsett om du satsar på en mindre ramsäng 90×200 eller en lite bredare ramsäng 180×200 kan du förvänta dig en säng där alla resårlager ligger i samma sängbotten och arbetar tillsammans på ett smart vis för att ge dig det stödet och tryckavlastningen som du är ute efter.

Om du inte lockas av de dyrare kostnaderna som du ibland stöter på hos kontinentalsängar och ställbara sängar kan en ramsäng komma att bli en smart lösning. Dessa prisvärda sängar är nämligen både hållbara och tillverkade av material som bjuder dig på ett komfortabelt underlag. Det är vanligt att en ramsäng har bonellresår i bottnen, men antalet komfortlager kommer att variera från säng till säng. Säkerställ därför att du satsar på en ramsäng som lever upp till dina villkor och krav.

För optimal tryckavlastning och ett skräddarsytt stöd som anpassar sig efter kroppen kan pocketresår bli en lösning. Här är varje fjäder placerad i en tygficka så att de inte bara är skyddade och mer bekväma, utan så att de också kan arbeta oberoende av varandra på ett sätt som får varje fjäder att forma sig efter din kropp. Värt att veta är också att ramsängens finish är dess bäddmadrass som ligger högst upp på sängen. Den gör både ramsängen mer bekväm samtidigt som den skyddar resårmadrassen och håller hygien på topp.

Vad är bäst, ramsäng eller kontinentalsäng?

Det är både en smaksak och en fråga om budget när det kommer till huruvida kontinentalsängar eller ramsängar är det bästa valet. Kontinentalsängar är en aning högre än ramsängar och har fler delar till sig. Många anser att dessa är eleganta och tillför en känsla av lyx i sovrummet. Å andra sidan är ramsängar lite av den klassiska standardsängen som många tänker på när sängar nämns, och dessa är ofta mycket billigare än kontinentalsängar med färre delar som måste sättas ihop.

Kontinentalsängar är uppgjorda av en ramsäng, en träram, en resårmadrass och en bäddmadrass. Med andra ord är det flera olika lager av stöd för att se till så att du får njuta av jämn tryckavlastning och ett bekvämt underlag i allmänhet. Ramsängen är mer praktisk på så vis att den enbart har två skikt: själva ramsängen som omges av en träram med fjädrar och stoppning inuti samt en bäddmadrass på toppen. Det är ramsängen som står för stödet medan bäddmadrassen bjuder på extra komfort och renlighet.

Med allt detta sagt: är det bättre att välja en kontinentalsäng eller en ramsäng? Allt beror på vad du är ute efter. Om du vill ha en elegant och hög säng med ett flertal madrasskikt som bjuder på lite av en hotellkänsla till ett aningen dyrare pris är det en kontinentalsäng som blir passande för dig. Om du å andra sidan är ute efter en praktisk och bekväm säng som ger dig komfort till ett förvånansvärt billigt pris kan en ramsäng komma att bli ett perfekt val för dig. Oavsett om du väljer en ramsäng 120 cm eller en kontinentalsäng 180 cm är det dock viktigt att sängen i sig själv är högkvalitativ, så ta därför en titt på vår topplista och hitta din favorit.

Hur mycket kostar en ramsäng?

Hur dyrt det blir att inhandla din nya säng beror bland annat på storlek. En ramsäng 120×200 kommer inte att kosta lika mycket som en ramsäng 160×200 eller en ramsäng 140×200, men även faktorer såsom märke och material kan komma att påverka priset. Det finns budgetmodeller för bara några tusenlappar, men det är också fullt möjligt att hitta ramsängar vars pris ligger på hundratusentals kronor. Du får heller inte glömma att du kan behöva köpa till vissa tillbehör såsom skummadrasser och sängkläder för att fullända sängen, så dessa är ytterligare kostnader som du också får räkna med.

Innan du ska inhandla din föredragna ramsäng är det ett smart beslut att göra upp en budget. Kompromissa dock inte med kvaliteten, utan vet med dig att aningen dyrare sängar ofta har funktioner och material som gör dem väl värda sin prislapp. Det är gynnsamt om sängen innehåller dubbla fjädringssystem med pocketresårer för att säkerställa att varje fjäder arbetar individuellt för optimal tryckavlastning. Du ska också se till så att du får den fasthetsvarianten som känns rätt för dig, att det finns rikligt med färger att välja mellan och att du får lägga vantarna på den perfekta storleken för ditt sovrum.

Vidare ska din ramsäng ha en lång och generös garantipolicy, och du bör även kika på vad som ingår i paketet. Även om en ramsäng verkar billig och bra kan det exempelvis vara så att du måste köpa en bäddmadrass och sängben separat – och då kanske det i slutändan inte blir så billigt som du hade förväntat dig. Just därför är noggrann research så fördelaktig, och för detta skäl är det värt att kika på en ramsäng bäst i test topplista samt att kanske bläddra igenom ett ramsäng test för att få reda på vad konsumenter och experter tycker om de olika ramsängarna. På så vis får du kvalitet till ett pris som känns rätt för dig.

Varför är en god natts sömn så viktigt?

Du vill självfallet kunna ta dig an dagens utmaningar på bästa möjliga sätt, men då är det av yttersta vikt att du sover under tillräckligt många timmar. Det är under tiden vi sover som hjärnan får möjligheten att återhämta sig och att bearbeta all den informationen som har tagits in under dagens gång. Både stress, blodtryck, puls och kroppstemperatur går ner när du sover samtidigt som immunförsvaret aktiveras. Kort sagt bygger kroppen upp sig själv medan du sover, och då kan du säkert tänka dig att en avsaknad av sömn leder till en ökad risk för sjukdomar.

Det är den djupaste sömnen, den så kallade REM-sömnen, som är den allra viktigaste för att kroppen ska kunna återhämta sig, och det tar ett litet tag för oss att ta oss dit efter dess att vi har somnat. Om du är någon som ofta vaknar upp under natten kan det därför mycket väl vara så att din REM-sömn är alltför begränsad, och detta kan i längden bli farligt för din hälsa. Även på kort tid kan du känna att du inte har någon energi eller klarhet i sinnet, och det blir på så vis svårt att utföra dagliga sysslor. Du kommer att göra fler misstag och att inte uppfatta koncept som annars hade känts uppenbara. Du kan även bli en fara i trafiken för både dig själv och andra då din reaktionsförmåga försämras.

Det kan finnas flera anledningar till att du har svårt att sova. Det kan vara så att du känner dig stressad under dagen, att du dricker kaffe precis innan du ska lägga dig eller att du röker. Ett stort problem kan även vara sängen som du sover i, och om du ofta har svårt att sova på grund av att sängen är obekväm kan det vara hög tid att investera i en ny säng.

Det finns en lång rad högkvalitativa ramsängar som ger dig det optimala stödet, tryckavlastningen och komforten – det gäller bara att veta var du ska leta. Lyckligtvis nog behöver sökandet inte vara särskilt länge, för det lättaste tillvägagångssättet är att helt enkelt ta en titt på vår topplista. Vi har samlat några av de bästa ramsängarna på marknaden inom flera olika kategorier, så oavsett om du är på jakt efter en budgetsäng eller ett lyxval finns det någonting som med största sannolikhet kommer att passa dig. Ta en titt på de olika valmöjligheterna och ta reda på om någon av ramsängarna i vår topplista tilltalar dig.

Frågor och svar

Vilken ramsäng är den bästa?
En högkvalitativ ramsäng ska komma med ett starkt fjädringssystem som ger dig ett optimalt stöd och tryckavlastning. Samtidigt får det gärna ingå en komfortabel bäddmadrass och en lång garanti. Genom att välja en av ramsängarna i vår topplista kan du vara säker på att du får kvalitet till ett bra pris.
Vad bör jag överväga innan jag köper en ramsäng?
Tänk på att ramsängar finns att beställa inom flera prisklasser, så gör gärna upp en budget innan du drar igång ditt sökande. Det finns vanligtvis även olika fasthetsvarianter som är värda att tänka över, men i de flesta fallen blir standardfastheten Medium ett passande val.
Hur många timmars sömn behöver jag för att må bra?
Det rekommenderas att du sover åtta timmar per natt för att få tillräckligt med REM-sömn och kunna ta dig an vardagen på bästa möjliga sätt. Detta är dock inte den enklaste uppgiften om du inte har en ordentlig säng, så ta en titt på vår topplista och hitta din favorit.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm – bred dubbelsäng med stötdämpande resår och tryckavlastande madrasskum

Rymlig och ergonomisk design

VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm

Är det dags att införa en riktigt maffig dubbelsäng i ditt sovrum? VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm är en bred och rymlig ramsäng med ergonomisk design som är tillverkad i materialen polyester med skumfyllning, MDF och metall. Överdraget är avtagbart och sängen innehåller extra spiraler för att kunna stödja din kropp på bästa sätt. Med en avtagbar tygklädsel blir det enkelt och smidigt att hålla hygienen på topp.

 • Avtagbar tygklädsel
 • 100 % polyestertyg
 • Extra spiraler för optimalt stöd

Konsumentmagasinets bedömning

Hos Konsumentmagasinet anser vi att VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm lämpar sig till alla som vill ha en maffig dubbelsäng med hållbart tyg. Tack vare de ventilerande materialen kommer ramsängen även att gynna dig som ofta svettas under natten. Dubbelsängens stötdämpande resår, stilrena gråa stil, tryckavlastande madrasskum och diskreta design är några av många anledningar till att rekommendera VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm.

Fördelar

 • Madrass med stötdämpande resår
 • Madrasskum som minskar belastningen på tryckpunkter
 • Lämplig för personer som svettas under natten
 • Elegant och diskret design

Nackdelar

 • Endast tillgänglig i en grå färg

Var medveten om följande innan du köper VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm

Lämpligt bäddmått
Medan vissa sovrum har ett begränsat utrymme finns det andra som kan gynnas av en större sängmodell. Det är därför alltid en smart idé att mäta ditt sovrum och kontrollera platsen som du har att arbeta med. VidaXL Spring Ramsäng kommer i ett ganska stort dubbelsängsformat med bäddmåtten 200 x 200 cm, så här kan du räkna med gott om plats för två personer.

Klassisk eller modern stil?
Säkerställ att sängtypen som du vänder dig till har en stil som matchar med de resterande möblerna och detaljerna i sovrummet. Det finns många klassiska ramsängar som du kan stöta på online, men om den mer moderna looken tilltalar dig är det VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm som gäller. Här får du en diskret och stilren ramsäng som blir ett ypperligt tillskott i en majoritet av sovrum.

Vad säger konsumenter och experter om VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm?

Det är ont om expert- och konsumentrecensioner, men någonting som det inte är ont om är de många positiva aspekterna som VidaXL Spring Ramsäng 200x200cm erbjuder. Förvänta dig högkvalitativa material såsom polyester med skumfyllning, MDF och metall. Det breda bäddmåttet gör ramsängen rymlig och ger dig därför gott om plats. Madrassen med stötdämpande resår får heller inte underskattas.

Specifikationer:

 • Från märket VidaXL
 • Bäddmått: 200 x 200 cm
 • Material: Tyg i form av 100 % polyester med skumfyllning, MDF, metall
 • Bäddmadrass ingår
 • Stötabsorberande resår

Tempur Promise Ramsäng 180x200cm – madrass med tre fasthetsnivåer och det hyllade Tempur-materialet

Stort värde för pengarna

Tempur Promise Ramsäng 180x200cm

Med hjälp av sin kraftiga sängram blandat med bekvämt komfortskum och en medföljande bäddmadrass bjuder Tempur Promise Ramsäng 180x200cm på en utmärkt blandning av hållbarhet och mjukhet. Det hyllade Tempur-materialet har dragits nytta av vid tillverkning av sängen, och du väljer själv om du föredrar bäddmadrassen Cloud, Original eller Deluxe Original med olika fasthetsnivåer.

 • Kraftig sängram
 • Unikt tryckavlastande Tempur-material
 • Madrasser med tre fasthetsnivåer

Konsumentmagasinets bedömning

Tempur Promise Ramsäng 180x200cm rekommenderas av oss till alla som är på jakt efter de bästa förhållandena för att uppnå en god natts sömn. Denna dubbelsäng finns att beställa i färgerna svart, mörkgrå, ljusgrå och sand, så du kan utan svårigheter få tag på en lämplig säng till just ditt sovrum. Sov även på en madrass som uppfyller just din kropps behov då det finns tre fasthetsnivåer: Cloud, Original och Original Deluxe. Allt detta tillsammans med en mycket stabil sängbotten resulterar i en imponerande ramsäng.

Fördelar

 • 4 olika färgalternativ
 • Avtagbart och tvättbart överdrag
 • Madrasser med tre fasthetsnivåer

Nackdelar

 • Leveranstiden kan ibland vara lite lång

Var medveten om följande innan du köper Tempur Promise Ramsäng 180x200cm

Överväg sängtyper
Du slipper att känna dig begränsad när du väljer ut din favoritsäng. Tempur Promise Ramsäng 180x200cm är en klassisk ramsäng för de som är ute efter en lättmonterad och prisvärd säng som fungerar i de flesta sovrummen. Det kan dock även vara värt att kika närmare på kontinentalsängar, ställbara sängar och kanske till och med bäddsoffor.

Lägg vikt på komforten
Vi är alla olika, och en madrass som är omtyckt av en viss konsument kan vara för hård eller för mjuk enligt en annan. Just därför erbjuds Tempur Promise Ramsäng 180x200cm med en madrass i en av tre olika fasthetsnivåer. Tycker du om mjuk, medium eller fast? Det är upp till dig att satsa på din favorit.

Vad säger konsumenter och experter om Tempur Promise Ramsäng 180x200cm?

Tempur Promise Ramsäng 180x200cm har i skrivande stund inga expertrecensioner att nämna, men med tanke på dess många lovande egenskaper dröjer det säkerligen ingen längre tid. Med många valmöjligheter gällande både fasthetstyper och färger, optimal tryckavlastning, en stabil träram och bekvämt komfortskum bjuder Tempur Promise Ramsäng 180x200cm på ett komplett sängpaket för dig som eftersöker en imponerande dubbelsäng.

Specifikationer:

 • Från märket Tempur
 • Bäddmått: 180 x 200 cm
 • Färger: Svart, mörkgrå, ljusgrå, sand
 • Tre fasthetsvarianter
 • Valfria sängben

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar