Är du på jakt efter en nytänkande och smart lösning för när du har gäster som ska sova över? I så fall har du kommit till rätt ställe. Här hittar du nämligen inspiration och tips på vilken typ av gästsäng du bör välja baserat på din situation. Om du bor i en mindre lägenhet kan till exempel en platsbesparande bäddsoffa vara en bra lösning. Om du har ett gästrum med gott om utrymme har du däremot lite mer frihet att välja en säng som inte behöver fylla någon annan funktion.

Royal kontinentalsäng

Royal kontinentalsäng

i samarbete med PriceRunner

 

 • Bekväm enkelsäng med pocketmadrass och förvaringsutrymme

En snygg 90 x 200 cm kontinentalsäng i form av ett komplett sängpaket kan bli perfekt för de med ett begränsat utrymme som är på jakt efter en enkelsäng. Varför inte då välja Royal kontinentalsäng som inte bara sparar på ytan tack vare sin lite mindre storlek, utan också innehåller ett rymligt förvaringsutrymme så att du kan ha sängkläder eller andra prylar på en och samma plats. En smidigare säng än Royal kontinentalsäng från märket Drömvik får du allt leta länge efter.

Det kompletta sängpaketet kan beställas för 7 495 kronor hos Furniturebox, och med fyra olika färger att välja mellan är valmöjligheterna sannerligen inte få. Med öppet köp under ett års tid och en imponerande 20 års garanti kommer du inte att vilja missa Royal kontinentalsäng från Furniturebox!

Kontinentalsängen och dess struktur

Föredrar du en säng med en beige, ljusgrå, mörkgrå eller svart färg? Det spelar ingen roll, för Royal kontinentalsäng kan väljas i en av alla dessa färger. Längst ner i sängen finner du en stadig ram som kan lyftas upp för att avslöja ett smart förvaringsutrymme för dina sängkläder eller kuddar. Ovanpå ramen ligger sedan en resårbotten med en dubbelfjädrad pocketmadrass. Pocketmadrasser är det många som föredrar då dessa har fjädrar som är individuellt inlindade i sina egna tygfickor. De påverkas därför inte av varandra och kan istället var för sig bjuda på det optimala stödet för din kropp.

Mer om kontinentalsängen

Royal kontinentalsäng har en så kallad medium hårdhetsgrad, och denne hårdhetsgrad satsar de flesta på för att få en så god natts sömn som möjligt. Högst upp på sängen ligger en bäddmadrass som innehåller polyesterskum och har en höjd på 8 cm för att bjuda dig på ett riktigt bekvämt underlag. Med sin storlek på 90 x 200 är det här en kontinentalsäng som blir passande för dig som är i behov av en enkelsäng med plats för en person. Om detta stämmer in på dig är Royal kontinentalsäng ett ypperligt val!

Storlekar

Royal kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlek:

 • 90 x 200

Falster bäddsoffa

Falster bäddsoffa

i samarbete med PriceRunner

 

 • Mångsidig bäddsoffa med flera förvaringsutrymmen och en mugghållare

Falster bäddsoffa från varumärket Beliani bjuder på mångsidighet som sällan skådats förr. Den här praktiska möbeln kan dras nytta av som en vanlig soffa, men när det väl behövs en extra sovplats är det lätt som en plätt att göra om soffan till en säng. Som om detta inte vore nog är bäddsoffan utrustad med en mängd förvaringsutrymmen tillsammans med en mugghållare. Bättre än så kan det knappast bli!

Falster bäddsoffa kan beställas hos Beliani för 8 235 kronor, nedsatt från 10 140 kronor. Med andra ord sparat du 19 % om du satsar på bäddsoffan redan idag. Ytterligare schyssta villkor som du stöter på hos Beliani är fri frakt samt retur, en 24 månaders garanti samt ett års returrätt.

Bäddsoffan och dess struktur

Vid beställning av Falster bäddsoffa kommer du att få själva soffan samt en extra fotpall som förbättrar upplevelsen. Du kan njuta av en bred och komfortabel sittyta, och det är sedan förvånansvärt lätt att göra om möbeln till en säng med ett bäddmått på 94 x 190 cm. Bäddsoffan har en mycket robust konstruktion och såsom tidigare nämnt kan du under sängen få tillgång till ett flertal förvaringsmöjligheter.

Det är dock inte bara den praktiska designen som gör Falster bäddsoffa till det optimala valet, utan bäddsoffan kommer dessutom med ett elegant och modernt utseende som utan tvekan kommer att fullända ditt vardagsrum.

Mer om bäddsoffan

Föredrar du en blå, beige, mörkgrå eller ljusgrå färg? Du väljer själv vilken Falster bäddsoffa som passar dig, men oavsett vad kan du förvänta dig kvalitet och komfort. Bäddsoffan har en ram i massivt trä tillsammans med ett tyg av 100 % polyester. Sicksackfjädrarna inuti Falster bäddsoffa garanterar också att det blir mjukt och bekvämt att sitta i soffan, så här får du verkligen allt du behöver. Som en extra bonus finns det en mugghållare i soffan så att du kan njuta av förfriskningar medan du sitter och läser eller kanske tittar på TV.

Storlekar

Falster bäddsoffa är tillgänglig i följande storlek:

 • 94 x 190
Chico bäddsoffa 3-sits

Chico bäddsoffa 3-sits

i samarbete med PriceRunner

 

 • Enkel och effektiv design som passar i de flesta hemmen

Välj mellan en lång rad färger och få en fräck Chico bäddsoffa 3-sits som för med sig en enkel och härlig look till ditt vardagsrum. Bäddsoffan blir ett ypperligt val om du vill spara på ytan i ditt hem eller om du helt enkelt vill ha tillgång till två extra sovplatser när familj och vänner övernattar. Chico bäddsoffa 3-sits kommer från märket Karup design, och du kan lita på att de alltid erbjuder kvalitetsmöbler till ett rimligt pris.

Hos Furniturebox kan du beställa den praktiska bäddsoffan, och det kostar då inte mer än 8 459 kronor. Välj den färgen som blir mest passande i just ditt vardagsrum eller gästrum och gläds över alla de generösa villkoren som erbjuds. Vad sägs exempelvis om 365 dagars öppet köp, snabba leveranser och en 10 års garanti?

Bäddsoffan och dess struktur

Chico bäddsoffa 3-sits kommer i form av två stycken tatamimattor, två futonmadrasser samt två kudduppsättningar. Bäddsoffan omvandlar du snabbt och enkelt från en soffa till en säng när det behövs, och det är väl värt att veta hur möbeln erbjuder tre sittplatser som soffa samt två sovplatser som säng. Soffan klarar av upp till 300 kg och kommer som sagt i en hel uppsjö av olika färger så att du ska kunna njuta av en bäddsoffa som passar just ditt hem.

Mer om bäddsoffan

Tack vare att inga gångjärn eller dylikt ingår har du ganska stor frihet när det kommer till hur du vill sätta ihop möbeln. Du kan exempelvis placera de två madrasserna efter varandra för att skapa en lång soffa på golvet eller så kan du lägga madrasserna ovanpå varandra för att få en lite högre och mjukare soffa. Om du lägger madrasserna bredvid varandra kan du dra nytta av möbeln som antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng – det är nästan bara fantasin som sätter gränserna!

Storlekar

Chico bäddsoffa 3-sits är tillgänglig i följande storlek:

 • 70 x 200

Flera alternativ inom bäddsoffor

Om det är en bäddsoffa du är ute efter har du fler valmöjligheter än de vi har beskrivit här ovanför. Det finns flera olika smarta och enkla lösningar som kan uppfylla dina behov och krav. Det kan därför vara en fördel att titta på ett blandat urval av bäddsoffor, så att du kan hitta en lösning som passar dina behov vad gäller både stil och funktion. 

Du kan då stöta på många olika typer av bäddsoffor, och de skiljer sig ofta åt på följande punkter:

 • Storlek
 • Med eller utan divan
 • Design
 • Färger
 • Inbyggd förvaring eller inte
 • Material
 • Madrasser

När du väljer en bäddsoffa är det viktigt att tänka på både komfort och stil. Du ska helst inte tumma för mycket på komforten eftersom att det bör vara bekvämt att sova i sängen. Det är samtidigt viktigt att soffan har en design som passar in med resten av inredningen. Det är dessutom viktigt att du har plats för bäddsoffan oavsett om den är utbäddad eller inte. Det viktigaste är dock att soffan passar in i vardagen när den står som en vanlig soffa. Det är ändå så den kommer att se ut större delen av tiden.

Titta på ett större utbud för att hitta mer inspiration

Inspirationsfasen är viktig när du ska hitta en ny gästsäng. Du kan välja mellan:

 • Dagbäddar
 • Bäddsoffor
 • Vanliga sängar
 • Blandning av bäddsoffa och dagbädd

Du har alltså många olika valmöjligheter, men i slutändan handlar det om vad du egentligen behöver. Om du har tillräckligt med utrymme, till exempel i ett gästrum som inte används till så mycket annat, kan det vara en fördel att köpa en vanlig säng. Om du inte har så gott om plats, eller helt enkelt föredrar en multifunktionell lösning, är en dagbädd eller bäddsoffa perfekt för dig. Med dessa får du flera funktioner, en läcker design och bra komfort i en och samma möbel. 

Ett bra tips för att hitta ytterligare inspiration är att titta på fler produkter online. På så vis kan du orientera dig och hitta en smart lösning som passar din bostad.

 

Læs også: 10 av de vackraste sänggavlarna 2022

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

BED Tärna Ramsäng

 • Kroppsanpassad fjädring
 • 25 års garanti
 • 101% Prisgaranti – Om du hittar produkten på ett billigare ställe, ger de dig ett bättre pris
BED Tärna Ramsäng

Med en BED Tärna Ramsäng har du alltid en sovplats till din gäst, oavsett om hen var inbjuden eller ej. Att ha en extra gästsäng hemma visar hur omtänksam du är, och är alltid enormt uppskattat av alla gäster som kommer på besök. Detta är en ramsäng med ett riktigt lågt pris. Det är perfekt för dig som kanske inte har så mycket pengar att lägga på en gästsäng, men som ändå vill få tag på en av god kvalitet.

Just nu kan du köpa denna ramsäng i storlek 80x200cm för kampanjpriset 4495 kr hos CareOfBeds.se. Originalpriset är 6995 kr, så du sparar hela 36% på detta kampanjköp. 

Ramsängen och dess struktur

När du köper denna ramsäng, ingår en Softflex Quilt bäddmadrass. Denna bäddmadrass innehåller ett riktigt mjukt softflex-skum som gör sängen riktigt bekväm och skön att ligga på. Som om inte detta vore nog, har bäddmadrassen även ett stretchigt överdrag som kan tas av vid behov. Den inkluderade Softflex Quilt bäddmadrassen är 7cm tjock.

Sängen har ett ficksystem med 7 olika zoner. Dessa zoner stöttar kroppens olika delar, som till exempel axlarna, ländryggen och höften. Dessa zoner ger dig precis det stöd du behöver för att du ska kunna vakna upp utvilad och smärtfri varje morgon. 

Mer om ramsängen

Denna ramsäng kommer i en snygg silvergrå färg som passar perfekt in i det moderna skandinaviska hemmet. När det kommer till hårdhet kan du välja mellan medium eller fast. BED Tärna ramsäng fungerar lika bra som gästsäng som en extra avkopplingsplats för dig och de andra i ditt hem. Tärna kan fås i en rad olika storlekar, så du kan alltid få en med passande mått.

Eftersom Tärna är så pass billig, skulle du kunna ha råd med flera ramsängar på en och samma gång. Om du ofta har flera gäster på besök åt gången, måste du såklart ha sovplatser åt alla. Om du köper ett par Tärna ramsängar får du tillräckligt med sovplatser, samtidigt som du sparar en hel del pengar.

Den här ramsängen har en ramgaranti på upp till 25 år. När du köper denna säng kan du alltså känna dig trygg otroligt länge. Med en så lång garanti kan du sova lugnt och tryggt i en lång tid framöver. 

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • 25 års ramgaranti
 • Stabil
 • Ficksystem med 7 zoner

Specifikationer:

 • Storlekar: 80×200, 90×200, 105×200, 120×200, 180×200 (2×90), 210×210 (2×105)
 • Färg: Silvergrå
 • Hårdhet: Medium eller fast
 • Garanti: 25 år på ramen

Nackdelar

 • Fås endast i en färg

Tempur Ostuni Bäddsoffa

 • Justerbara armstöd och ren tempur komfort
 • 4,4/5 stjärnor på TrustPilot
 • SOVA erbjuder en 100-dagars säkerhetsgaranti
Tempur Ostuni Bäddsoffa

Tempur tillverkar bäddsoffor av riktigt god kvalitet och med hög komfort. Den här bäddsoffan från Tempur är verkligen inget undantag. Den passar i stort sett alla hem, oavsett stil. Den är minimalistisk och stilren, och det är precis det som gör att den passar så bra in överallt.

Just nu kan du köpa en 3-sits Tempur Ostuni bäddsoffa för endast 16.995 kr hos Sova.se. Det är ett riktigt bra köp för dig som är ute efter en stilren och bekväm bäddsoffa. 

Bäddsoffan och dess struktur

Precis som alla andra produkter från Tempur, är denna bäddsoffa otroligt skön och bekväm. Sängen i bäddsoffan är ren Tempur-komfort utan fjädrar. Detta säkrar en god sömn varje natt. Denna bäddsoffa har justerbara armstöd, vilket är ett enormt stort plus. Detta är dock inte den enda smarta funktionen som Tempur Ostuni bäddsoffa erbjuder. Den har även ett riktigt smart ryggstöd som kan anpassas på flera olika sätt. Ryggstödet kan nämligen lutas, delas eller till och med fällas ned helt. Du kan alltså anpassa denna bäddsoffa precis hur du vill.

Mer om bäddsoffan

Tempur Ostuni bäddsoffa är som sagt en minimalistisk och stilren soffa. Det gör att den passar in i de allra flesta hem. Du kan välja mellan två snygga färger, kolgrå eller brun. Dessa neutrala och naturliga färger passar extra bra in i det moderna skandinaviska hemmet, men även i många andra inredningsstilar. Letar du efter en snygg och minimalistisk bäddsoffa till sovrummet eller gästrummet, skulle denna bäddsoffa kunna vara rätt val för dig. 

Fördelar

 • Minimalistisk design
 • Justerbara armstöd
 • Fås i flera färger och storlekar

Specifikationer

 • Storlekar: 3-sits 215x117cm
 • Färger: Kolgrå eller brun
 • Design: Pino Petella

Nackdelar

 • Inga större nackdelar

Tempur Altamura Bäddsoffa

 • 15,5 cm tjock Tempur madrass
 • Kan göras till både säng och soffa
 • 100 dagars säkerhetsgaranti med SOVA
Tempur Altamura Bäddsoffa

Det är inte alltid det finns plats till ett helt gästrum eller ens en riktig gästsäng. I dessa tillfällen måste du ändå kunna erbjuda din gäst en bra sovplats. Med en bäddsoffa som Tempur Altamura kan du göra det, utan att du behöver oroa dig för platsbrist i hemmet. När bäddsoffan inte används som säng, kan den fällas ihop till en soffa igen. Då tar den mindre plats och kan i stället användas till lite härligt soffmys.

Om du vill ha en snygg och stilren bäddsoffa, kan du köpa en Tempur Altamura bäddsoffa med 3 sitsar hos Sova.se för 35.995kr. 

Bäddsoffan och dess struktur

Den här bäddsoffan kommer med en 15,5 cm TEMPUR®-madrass. Tempur är kända för sina fantastiskt sköna och stödjande madrasser. Därför kan du och dina gäster räkna med en god natts sömn när ni använder bäddsoffan som säng. Tempur Altamura bäddsoffa är minst lika bekväm att sitta i som att ligga i. Om du vill ha den perfekta soffan till filmkvällarna eller soffmyset, skulle denna kunna vara precis det du söker.

Denna bäddsoffa har en aluminiumplattform som gör den robust och stadig. Att bäddsoffan står stadigt är otroligt viktigt för komforten. När du sitter eller ligger i denna bäddsoffa från Tempur, kan du alltid räkna med att den står kvar där den ska stå. 

Mer om bäddsoffan

Det här är den perfekta bäddsoffan för dig som älskar design och som gärna vill kunna imponera lite på dina gäster. Tempur Altamura är verkligen en unik och snygg bäddsoffa som kan få vem som helst att bli avundsjuk. Detta är inte det billigaste alternativet på marknaden, men den moderna designen och höga komforten är helt klart värda att betala lite extra för.

Om du tycker om den moderna och stilrena designen på Tempur Altamura bäddsoffa, kan du alltid komplettera den med en eller ett par bäddfåtöljer av samma serie. Då får du flera sovplatsmöjligheter, samtidigt som alla dina möbler matchar varandra. 

Fördelar

 • Lätt att fälla ut till säng och tillbaka till soffa
 • Riktigt bekväm
 • Modern design

Specifikationer

 • Storlekar: 2-sits 140x200cm eller 3-sits 160x200cm
 • Färger: Kolgrå eller brun
 • Plattform av aluminium

Nackdelar

 • Högt pris

Roots bäddsoffa

Roots bäddsoffa
 • Mångsidig möbel som kan omvandlas från en soffa till en dubbelsäng

För att effektivisera inredningen kan det vara praktiskt att ha en möbel som både agerar som soffa och säng. Roots bäddsoffa är just detta! Använd bäddsoffan under dagen som en soffa och gör sedan smidigt om den till en säng på några sekunder när det är dags att sova. Roots bäddsoffa är en av de mest populära bäddsofforna hos PriceRunner, och det är enkelt att se varför när man tar en titt på den tidlösa stilen och dess praktiska egenskaper.

Om du har fått upp intresset för Roots bäddsoffa går denne att beställa hos Furniturebox för 3 750 kronor, och du kan välja mellan en förbluffande 16 färger! Med andra ord är det lätt att hitta just den färgen som passar din inredningsstil för att fullända vardagsrummet eller gästrummet. Glöm inte heller att du har ångerrätt under ett års tid samt att Furniturebox har ett imponerade betyg hos Trustpilot på 4 utav 5 stjärnor.

Bäddsoffan och dess struktur

Roots bäddsoffa från varumärket Karup är tillverkad av tall och kommer tillsammans med en medföljande madrass. Bäddsoffan klarar av en maxvikt på 250 kg och är stor nog för två personer att sitta i. Roots bäddsoffa kan dock som sagt omvandlas till en säng vid behov, och då agerar den som en dubbelsäng som har bäddmått 140 x 200. Roots bäddsoffas enkla design ser till så att den passar in i de flesta hemmen, och tack vare att du kan välja mellan så många som 16 färger kommer det inte att dröja länge förrän du hittar din favorit. Glöm inte heller bäddsoffans 10 års garanti!

Mer om bäddsoffan

En smart egenskap som Roots bäddsoffa har är dess mångsidighet. När du omvandlar möbeln från en soffa till en säng kan du välja att behålla en del av ryggstödet så att du kan placera dig halvliggandes i sängen. Använd det här tillfället för att exempelvis läsa en bok eller att koppla av i den härliga bäddsoffan!

Storlekar

Roots bäddsoffa är tillgänglig i följande storlek:

 • 140 x 200

Jilong Air Bed

Jilong Air Bed
 • Luftmadrass som blir en perfekt och smidig lösning för en extra sovplats

Om du letar efter smarta lösningar gällande extra sovplatser i hemmet behöver du inte titta längre än till Jilong Air Bed. Den här luftmadrassen kan du enkelt blåsa upp när den behövs för att få en praktisk sovplats som antingen du själv eller gästerna kan njuta av. När du sedan inte längre är i behov av luftmadrassen tömmer du den bara på luft, och inom kort tar den plötsligt inte upp något större utrymme.

Jilong Air bed kan du beställa hos bland annat Jula till det förvånansvärt låga priset 399 kronor, och då är det värt att nämna hur du blir erbjuden öppet köp i 60 dagar. Kom bara ihåg att eventuella sängkläder eller liknande köps separat. Med detta i åtanke kommer dock Jilong Air Bed att bli ett älskat tillskott till hemmet!

Luftmadrassen och dess struktur

Luftmadrassen från varumärket Jilong finns där för dig närhelst du behöver en extra sovplats. Kanske har du ofta gäster som kommer på besök som övernattar eller så vill du ta med dig den praktiska luftmadrassen när du ska ge dig ut på exempelvis en campingtur. Vad fallet än må vara är madrassen så smidig då den endast tar upp ett mycket litet utrymme när den har tömts på luft. Samtidigt bjuder produkten på den förträffliga fördelen av att blåsa upp sig själv med en inbyggd elektrisk pump, så du slipper att själv lägga tid på att blåsa upp madrassen.

Mer om luftmadrassen

Jilong Air Bed uppmäter 97 x 196 cm, och det finns därför gott om utrymme för att bekvämt kunna ligga på luftmadrassen. Den är även extra hög med sina 47 cm, så du får ett ordentligt underlag under dig som bjuder på optimal komfort. Glöm inte heller att Jilong Air Bed kommer utrustad med en flockad ovansida tillsammans med mycket slitstarka väggar som ser till så att din luftmadrass håller under en lång tid framöver!

Storlekar

Jilong Air Bed är tillgänglig i följande storlek:

 • 97 x 196

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar