Drömmer du om att vakna utsövd och fylld av energi? Har du svårt att komma till ro på kvällen eller vaknar du flera gånger under natten? När du vill skapa de bästa möjliga förutsättningarna för en god sömn är det viktigt att se över din säng. Både val av säng och lakan har stor betydelse för hur bra du kommer att sova. Genom att välja lakan som är behagliga mot huden kommer du att längta efter att gå och lägga dig på kvällen. Innan du väljer lakan finns det några saker som är viktiga att tänka igenom. Först och främst är passformen på lakanet a och o för att du ska kunna sova bekvämt. Ett lakan som är slätt och inte knölar sig är en förutsättning för att sömnen ska bli bra. Du bör också välja ett lakan som är enkelt att bädda och som har ett material som du tycker är bekvämt att sova på. Sist, men inte minst, har färg och mönster betydelse för om du kommer att trivas mellan lakanen. Välj gärna underlakan som matchar med flera typer av påslakan och underlakan så att du kan kombinera dem på ett smidigt sätt.


Viking Kuvert Underlakan – 100% egyptisk bomullssatin och 14 storlekar att välja mellan

Redaktörens val

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

För en ren och fin säng där hygien tas hänsyn till är det av yttersta vikt att ha ett lakan över madrassen, och en högkvalitativ variant som du utan tvekan kommer att älska är Viking Kuvert Underlakan. Med många storlekar, en slitstark utformning, bekväma material samt möjligheten att tvätta det om och om igen blir du aldrig besviken när du väljer Viking Kuvert Underlakan.

Om Viking Kuvert Underlakan

Har du en lite mindre enkelsäng eller pryds ditt sovrum av en stor 210×210 cm dubbelsäng? Oavsett vad finns det ett Viking Kuvert Underlakan för dig. Med hela 14 olika storlekar att välja mellan är det lätt att hitta ett lakan till just din säng, och för att smälta in i de flesta inredningsstilarna kommer lakanet i en simpel vit färg.

Vad är då egentligen Viking Kuvert Underlakan tillverkad av? Jo, du kan förvänta dig ett underbart bekvämt lakan i 100 % egyptisk bomullssatin, och du får detta lakan till ett mycket rimligt pris. Ta därför chansen att redan idag prova på Viking Kuvert Underlakan som har blivit utsett till redaktörens val!

Fördelar

 • Många tillgängliga storlekar
 • Mycket hållbart
 • Bekvämt och högkvalitativt

Nackdelar

 • Endast en färg är tillgänglig

Specifikationer

 • Från märket Viking
 • 14 storlekar att välja mellan
 • Kommer i en vit färg
 • 100 % egyptisk bomullssatin
 • Passande modeller till både enkelsängar och dubbelsängar
 • Maskintvättbart

Gripsholm Eco Percale Kuvertlakan – utmärkt kvalitet av ekologisk bomull

Bäst till priset

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Är det specifikt ett budgetlakan som du letar efter? Kanske föredrar du då Gripsholm Eco Percale Kuvertlakan, ett snyggt vitt lakan som pryder din säng på ett utomordentligt vis. Tack vare de många storlekarna kommer du med största sannolikhet att hitta ett Gripsholm Eco Percale Kuvertlakan som passar din säng helt perfekt, och det billiga priset ser till så att de flesta kan ta del av detta lakan utan problem.

Om Gripsholm Eco Percale Kuvertlakan

Har du en enkelsäng eller dubbelsäng? Det spelar ingen roll, för det finns oavsett vad ett perfekt Gripsholm Eco Percale Kuvertlakan för dig. Välj mellan sju olika storlekar och få ett lakan som antingen blir passande i en enkelsäng eller dubbelsäng. Lakanet kommer i en enkel vit färg som blir snyggt i en majoritet av sovrum, så till ett riktigt billigt pris får du här en imponerande produkt.

Gripsholm Eco Percale Kuvertlakan är tillverkat i 100 % ekologisk bomull och har formsydda hörn för bästa möjliga passform. Dess trådtäthet ligger på 214TC, och när det väl är dags att tvätta lakanet är det lätt som en plätt av avlägsna det från madrassen. Om du är ute efter ett budgetlakan som trots priset håller mycket hög standard är det väl värt att kika på just Gripsholm Eco Percale Kuvertlakan.

Fördelar

 • Ekologisk bomull
 • Mjukt och skönt
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Endast en färg tillgänglig

Specifikationer

 • Från märket Gripsholm
 • Tillverkat i ekologisk bomull
 • Sju olika storlekar att välja mellan
 • Kommer i en vit färg
 • Trådtäthet på 214TC
 • Kan maskintvättas

Borås Cotton Cloud Kuvertlakan Satin Vit – trådtäthet på hela 400TC, flera storlekar och exklusiv känsla

Det bästa valet för en lyxig känsla i ett billigt format

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Borås Cotton Cloud Kuvertlakan Satin Vit är till för dig som vill ha ett lakan som bjuder på en exklusiv känsla utan att det behöver kosta skjortan. Då lakanet finns i flera olika storlekar kan du dra nytta av det om du antingen har en enkelsäng eller en dubbelsäng. Satsa på Borås Cotton Cloud Kuvertlakan Satin Vit och se till så att din säng är ren, bekväm och skön.

Om Borås Cotton Cloud Kuvertlakan Satin Vit

Med sju storlekar som sträcker sig från enkelsängar på 90×200 cm hela vägen upp till dubbelsängar på 210×210 cm finns det en stor sannolikhet att du får tag på ett Borås Cotton Cloud Kuvertlakan Satin Vit som blir perfekt för dig. Lakanet är tillverkat av finfibrig bomull, och du kan därför vara säker på att det är riktigt bekvämt att sova på.

Trådtätheten ligger på en mycket imponerande 400TC. Tack vare att produkten även är formsydd i hörnen blir det lättare att fästa lakanet runt madrassen. På grund av sättet som detta lakan fästs på kan du lita på att det verkligen sitter på plats och inte glider av när du väl har satt det runt madrassen.

Fördelar

 • Tillverkat av finfibrig bomull
 • Tillgängligt i många storlekar
 • Lyxig design

Nackdelar

 • Lite knixigt att fästa 

Specifikationer

 • Från märket Borås
 • Tillverkat av finfibrig bomull
 • Trådtäthet på 400TC
 • Sju storlekar att välja mellan
 • Kommer i en vit färg
 • Kan maskintvättas

Kuvertlakan – lyxigt och smidigt att bädda med

Ett kuvertlakan är sytt för att passa en bäddmadrass som ligger ovanpå sängbotten. Det är både enkelt att bädda med samtidigt som det ger hög komfort i sängen. Ett kuvertlakan har mycket god passform och en slät och fin yta. Det har samma typ av funktion som ett dra-på-lakan och finns i flera olika storlekar som passar för både stora dubbelsängar och mindre enkelsängar. Tack vare de formsydda hörnen går det att vika ihop lakanet så att det tar lite plats.

Perfekt när du behöver få plats med lakanen i byrålådan eller packningen inför semesterresan. Välj mellan lyxig satin som ger en sval känsla mot huden eller mjuk och skön bomull. Kom ihåg att alltid mäta bäddmadrassen innan beställning så att du är säker på att passformen blir exakt. När du ska beställa lakan bör du kontrollera hur leverantörer anger storleken.

Det vanligaste sättet är att ange storleken på bäddmadrassen, d.v.s om du har en bäddmadrass som är 90 centimeter bred och  200 centimeter lång ska du välja ett lakan med måttet 90×200. Det gäller dock att se upp eftersom vissa leverantörer anger den faktiska storleken på själva lakanet som då är större än madrassens mått. Om du är osäker bör du alltid fråga innan du beställer för att vara säker på att få ett lakan som passar perfekt till din säng.

Kuvertlakan till stor dubbelsäng

Om du och din partner delar en stor dubbelsäng tillsammans gäller det att hitta en säng som ni båda sover bra i. Först och främst är det en bra idé att välja var sin säng med lagom hård madrass för er kroppstyp. Över de båda sängarna är det smart att lägga en stor bäddmadrass för att undvika en glipa mitt i sängen. För att skapa en skön yta gäller det att välja ett lakan som passar för exakt den storlek som bäddmadrassen har.

Kuvertlakan är en typ av lakan som har perfekt passform samtidigt som det är enkelt att bädda med. Du behöver bara dra på lakanet runt hörnen och jämna till ytan. När du har bäddat klar är ytan slät och du behöver inte dra till det varje morgon tack vare den goda passformen.

Kuvertlakan går att få till bäddmadrasser som är 180×200 centimeter och till madrasser som har storleken 180×210. Kuvertlakan går att hitta i flera olika färger och utseenden. Om ni är i småbarnsperioden och ibland har små barn som sover tillsammans med er kan det vara värt att satsa på en färg och ett material som är riktigt tåligt och som håller sig fint efter många vändor i tvättmaskinen.

Att variera lakan och övriga sängkläder är ett roligt och mycket enkelt sätt att skapa olika typer av känslor i sovrummet. Om du vill skapa en romantisk känsla är det fint att välja ett lakan i blekrosa bomull eller antikvitt. Kombinera gärna med påslakan och örngott med ett blommönster. För att förstärka den romantiska känslan i sovrummet kan du även lägga till ett virkat överkast i vitt och hänga upp ljusa, tunna gardiner i fönstret.  Vill ni istället få en mer sensuell känsla i ert sovrum passar istället lakan i röd eller svart satin bra.

Medelstora kuvertlakan

Kuvertlakan finns att beställa till bäddmadrasser som har storlek 160×200 centimeter och 140×200 centimeter. När du ska välja lakan bör du fundera över vilken typ av material som du trivs bäst att sova med. Bomull, linne och satinlakan har alla olika egenskaper och hur de upplevs beror även på hur fintrådiga de är. Du kan även välja mellan ekologisk bomull och produkter som är tillverkade på ett hållbart sätt.

Om du har svårt att välja lakan kan det vara värt att lägga lite extra tid på att hitta inspiration från olika inredningstidningar och inredningskonton på sociala medier. Inredningsexperter har ofta en speciell känsla för färg och form och genom att studera hur proffsen gör blir det enklare att hitta ett material och en nyans på kuvertlakanet som fungerar i ditt sovrum.

Genom att variera mellan olika färger och stilar går det även att ändra stilen i sovrummet från en dag till en annan. Med marinblå och vita lakan skapar du en skärgårdskänsla på sommaren och med en mustig grön och orange färg kan du snabbt ändra till en höstkänsla när träden växlar färg efter sommaren. Fördelen med att växla inredningsstilar genom att byta lakan är att det är billigt och kräver minimalt med arbete jämfört med att måla om eller köpa nya möbler.

Kuvertlakan för enkelsäng

Enkelsängar finns i både större och mindre modeller och självklart kan du även hitta kuvertlakan som är perfekt utformade för bäddmadrassen till din enkelsäng. Du kan hitta kuvertlakan för madrasser som är 120×200 centimeter och för sängar som är 90×200. Om du är osäker på hur bred din enkelsäng är gäller det att mäta bäddmadrassen innan beställning så att du kan få till den perfekta, jämna, ytan på underlakanet.

Fördelen med att sova i en egen säng är att du bestämmer helt själv vilka sängkläder du vill har. Varför inte utgå från inredningsstilen i ditt sovrum när du väljer lakan? Om du har ett sobert och minimalistiskt sovrum passar det bra med vita eller enfärgade lakan i diskreta nyanser. Har du ett färgglatt sovrum i orientalisk stil är det härlig med sängkläder i brunt, rött eller orange och gärna stora mönster på påslakan och örngott.

Om du bor i en etta där sovrummet delar plats med vardagsrummet är det värt att lägga extra tid på att fundera på vilken typ av lakan som smälter i med övrig inredning. Det är särskilt viktigt om du vet med dig att du inte bäddar sängen med ett överkast varje dag. Med snygga lakan ser vardagsrummet stilrent ut oavsett om sängen är bäddad eller inte.

Jysk

Hos Jysk hittar du ett flertal modeller av kuvertlakan till mycket bra priser. Hos Jysk kan du också passa på att komplettera sovrummets inredning med kuddar, täcken och stilrena överkast för alla typer av inredningsstilar. Välj mellan lakan i vit bomull och färgstarka modeller i rosa eller blått. Du kan beställa dina favoriter online och få dem levererade hem till dig snabbt och bekvämt.

Hos Jysk hittar du olika typer sängkläder som passar alla. Varför inte passa på att beställa gulliga och roliga påslakan till barnen samtidigt som du klickar hem praktiska kuvertlakan till hela familjen? När du beställer lakan från Jysk kan du vara trygg med att få bra kvalitet och passform. Du hittar både lyxiga lakan i satin och praktiska och bekväma lakan i bomull. Jysk erbjuder ofta kampanjpriser för speciellt utvalda varor och du kan dessutom se tidigare kunders recensioner av de flesta produkter.

Ikea

Hos Ikea hittar du allt du behöver för ditt sovrum. Här kan du beställa sängar och övriga sängmöbler samt självklart även sängkläder. Hos Ikea är det enkelt att söka efter den typ av lakan du är ute efter och du kan beställa varorna online och få dem levererade hem till dig. De erbjuder både enkla och billiga underlakan och lyxigare varianter till ett rimligt pris.

Varför inte passa på att se över hela familjens behov av sängkläder och göra en större beställning på en gång? Det är till exempel härligt att växla lakan under året, både material och färg. Med svala satinlakan i ljusa färger på sommaren sover du gott även under varma och heta sommarnätter. På vintern är det skönt att krypa ner i mjuk bomull i en varm grön eller gul nyans.

Till julen är det festligt att sova i röda lakan för att få extra julstämning. Att ha en uppsättning lakan i vitt är också bra eftersom det är praktiskt med en enhetlig färg som hela familjen kan använda. Vitt ger också en ljus och fräsch känsla som alltid känns rätt oavsett om lakanen används i barnrummet, tonårsrummet eller i din egen säng.

Lakanlager Här är de bästa kuvertlakanen i alla storlekar

När du vill att bäddningen ska gå snabbt och smidigt är kuvertlakanet det självklara valet. I vårt stora lager av lakan hittar du prisvärda lakan.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Carpe Diem Beds Storm Kuvertsytt Lakan – lent och vackert lakan i egyptisk bomullssatin

Bästa premiumval

Näst på listan har vi Carpe Diem Beds Storm Kuvertsytt Lakan, en underbart premiumval i form av ett imponerande underlakan som blir perfekt i ditt sovrum. Det finns flera färger och storlekar att välja mellan, så du kan utan problem matcha just din säng och därefter få möjligheten att njuta av sömnupplevelser som både är hygieniska och bekväma.

Om Carpe Diem Beds Storm Kuvertsytt Lakan

Carpe Diem Beds Storm Kuvertsytt Lakan blir passande till sängar i storlekarna 160×200, 180×200, 180×210, 210×200 och 210×210. Med andra ord är det ett lakan som gör susen i dubbelsängen. Med tre olika färger att välja mellan kan du även se till så att du mixar och matchar på ett utomordentligt sätt. För att hålla sängen ren och fin i alla lägen kan du dessutom avlägsna lakanet och maskintvätta det i upp till 60 grader.

Carpe Diem Beds Storm Kuvertsytt Lakan är framställt i 100 % egyptisk bomullssatin och har en trådtäthet på 300TC. Lakanet är tillverkat i Italien, och det går att köpa både ett matchande örngott samt påslakan för att fullända sängen. Här har vi ett premiumval som bara inte går att tacka nej till.

Fördelar

 • Mycket len och skön yta
 • Design med lyster
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Relativt dyrt

Specifikationer

 • Från märket Carpe Diem
 • Tillverkat i 100 % bomull
 • Trådtäthet på 300TC
 • Tre färger att välja mellan
 • Fem storlekar att välja mellan
 • Kan maskintvättas i upp till 60 grader

Ogland Percale Kuvertsytt Underlakan – 100% egyptisk ekologisk Giza 86 bomull i lyxig utformning

Det bästa valet för sval komfort

Om du värdesätter komfort kan Ogland Percale Kuvertsytt Underlakan bli den produkten som du uppskattar lite extra. Med ett svalt och bekvämt tyg tillsammans med en utformning som ser till så att lakanet verkligen sitter på plats är det lätt att älska Ogland Percale Kuvertsytt Underlakan. Gör dig själv en tjänst och titta närmare på lakanet redan nu.

Om Ogland Percale Kuvertsytt Underlakan

Ogland Percale Kuvertsytt Underlakan kommer i två olika storlekar, nämligen 180×200 cm och 90×200 cm. Det är upp till dig om du föredrar färgen Deep Blue, Egypt Sand, Mist Grey eller Ogland White, och oberoende av vad du väljer är det här ett lakan som kommer att göra under i ditt sovrum.

Ogland Percale Kuvertsytt Underlakan är gjort på 100 % egyptisk ekologisk Giza 86 bomull. Trådtätheten ligger på 250TC, och lakanet är dubbeltvinnat för att bjuda på en riktigt exklusiv och skön känsla. Det är fullt möjligt att tvätta lakanet i upp till 60 grader och det bör därefter hängas på tork. Hitta ett Ogland Percale Kuvertsytt Underlakan som blir passande i just din säng och fullända ditt sovrum på rätt sätt.

Fördelar

 • Andningsbart tyg
 • Känns svalt mot huden
 • Hållbart

Nackdelar

 • Extra underhåll kan behövas

Specifikationer

 • Från märket Ogland
 • 100 % egyptisk ekologisk Giza 86 bomull
 • Trådtäthet på 250TC
 • Fyra färger att välja mellan
 • Två storlekar att välja mellan
 • Kan maskintvättas i upp till 60 grader

Mille Notti Satina Kuvertsytt Underlakan – tillverkat i Portugal av kammad bomullssatin

Det bästa valet för en silkeslen känsla

Sist men inte minst på topplistan har vi Mille Notti Satina Kuvertsytt Underlakan. Det underbara lakanet kan beställas i ett imponerande antal storlekar och kommer att bjuda dig på en silkeslen känsla som du definitivt inte vill gå miste om. Ta tjuren vid hornen och satsa på ett lakan som gör susen för antingen din enkelsäng eller dubbelsäng.

Om Mille Notti Satina Kuvertsytt Underlakan

Välj en av de 14 olika storlekarna och njut av ett Mille Notti Satina Kuvertsytt Underlakan som fungerar väl i alla sorters sovrum. Den minsta storleken ligger på 90×200 cm för en enkelsäng medan den största ligger på 210×210 cm om du har en lite större dubbelsäng. Värt att veta är dessutom att lakanet passar på bäddmadrasser med en höjd på upp till 10 cm.

Mille Notti Satina Kuvertsytt Underlakan är tillverkat i Portugal och är gjort på kammad bomullssatin. Det har en trådtäthet på 340TC och hela lakanet är Oeko-Tex certifierat. Det kan maskintvättas i upp till 60 grader, men kom ihåg att det inte ska torktumlas – utan hängtorkning är det som gäller.

Fördelar

 • Stilren design
 • Silkeslen känsla
 • Sitter bra över madrassen

Nackdelar

 • Satinmaterial rekommenderas inte under den varma sommaren

Specifikationer

 • Från märket Mille Notti
 • Tillverkat i kammad bomullssatin
 • Trådtäthet på 340TC
 • Kan maskintvättas i upp till 60 grader
 • Tillverkat i Portugal
 • 14 storlekar att välja mellan

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar