I detta bäst i test kommer vi att titta närmare på ett flertal riktigt bra och prisvärda resårmadrasser i olika storlekar. En resårmadrass är för många det självklara valet när det är dags att köpa säng, och den främsta anledningen till detta är helt enkelt för att de är smidiga och prisvärda.

I Danmark har resårmadrasser blivit mycket populära och uppskattade. Fördelarna är många, men den vanligaste orsaken till varför många väljer resårmadrasser är för att de är en enkel lösning. Här får du en stadig madrass som redan har färdiga ben på sig. På detta vis blir sängen mycket enkel att sätta upp, eftersom du inte har någon sängram eller sängbas som kommer att behöva monteras ihop först. Du får således en komplett allt-i-ett lösning för ditt sovrum. Det gör att du med fördel också kan flytta runt sängen på ett mycket smidigare sätt. Det är bara att lyfta upp den och förflytta den till det rum som du vill att den ska stå i.

Vad är en resårmadrass?

Marknaden erbjuder ett flertal olika typer av resårmadrasser från olika tillverkare, i olika material och i olika prisklasser. Den madrass som är mest uppskattad och även anses som det bästa alternativet, är den som är försedd med pocketfjädrar eller multipocketfjädrar. Skillnaden mellan dessa två typer av fjädrar är hur brett ifrån varandra de är placerade. Här brukar man räkna antalet fjädrar per kvadratmeter. Resårmadrasser med klassiska pocketfjädrar brukar bestå av cirka 250-300 pocketfjädrar per kvadratmeter, medan resårmadrasser med multipocketfjädrar istället har cirka 450-500 fjädrar per kvadratmeter. I vissa fall kan multipocketmadrasser vara utrustade med ännu fler, men det beror på modell och tillverkare.

Vilken typ av fjädring som du väljer kommer vara avgörande för hur skönt du sover om nätterna. Ju fler pocketfjädrar en madrass är utrustad med, desto bättre kommer den också att kunna anpassa sig efter din kroppsvikt och din sovställning. På detta vis får du en betydligt bättre avlastning på de kroppsdelar som behöver det och minimerar risken för belastningsskador eller smärta i muskler och leder.

Fjädringen är alltså väldigt viktig, men när du ska köpa en resårmadrass måste du också titta på fastheten på madrassen. En fast madrass kommer att lämpa sig bäst för den som väger lite mer och har en större kroppsbyggnad, medan en mjukare madrass kan fungera bäst för den som är lite nättare. Har du svårt att veta vilken fasthet på madrassen som du behöver kan du med fördel besöka en butik, t.ex. Jysk eller IKEA, och få hjälp från kunnig och professionell personal.

Bäst i test – Bäste resårmadrassen 2020

Här nedan hittar du en salig blandning av högkvalitativa och bra resårmadrasser i alla storlekar och för alla smaker. Vi har valt ut de bästa resårmadrasserna från bland annat Bättrenätter, Jysk och Ikea. Här hittar du madrasser i storlekar som t.ex. 120×200 cm, men även 140×200 cm och uppåt. Förhoppningsvis kommer du att hitta din nya favoritmadrass här hos oss.

Happy sängpaket

Happy sangpaket

– Billigt sängpaket med både sängbotten, resårmadrass och bäddmadrass

En mer modern och elegant säng än Happy sängpaket är svår att hitta, och det blir bara bättre när man tar en titt på det förbluffande låga priset. För att sängen ska passa in med just din inredningsstil kan du välja mellan antingen en beige, grön, grå, mörkblå eller svart färg och få den här fantastiska sängen från Furniturebox för bara 5 995 kronor redan idag. Du kan förvänta dig att få ta del av deras gynnsamma villkor såsom öppet köp i ett år, en fem års garanti och mer därtill!

Sängpaketet och dess struktur

Happy sängpaket kommer från varumärket Bedly och har mycket att bjuda på både gällande stil, komfort och prisvärdhet. Det finns flera olika storlekar som den här sängen kommer i, så du kan utan tvekan hitta en variant som blir perfekt för just ditt sovrum eller kanske till gästrummet. Den vackra sängen är inte bara tidlös i form av stilen, utan håller också under en lång tid tack vare de slitstarka materialen som aldrig sviker dig.

Mer om sängpaketet

Det du får i Happy sängpaket är en sängram med ribbor längst ner, och ovanpå detta ligger resårmadrassen. Den här typen av madrass har pocketfjädring där varje fjäder har en egen ficka i tyg som den omges av, och resultatet blir att fjädrarna ger stöd oberoende av varandra. I många fall är just pocketresår att föredra över bonellresår för ett mer skräddarsytt stöd. Högst upp på Happy sängen finns sedan en bäddmadrass som är fylld med skum för att göra det extra bekvämt att ligga i sängen. Med allt det här tillsammans skapas en prisvärd säng som bjuder på ypperlig komfort!

Storlekar

Happy sängpaket är tillgängligt i följande storlekar:

120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Happy sängpaketen här.

i samarbete med PriceRunner

 

Ambassadör ramsäng

Ambassador ramsang

– Underbar ramsäng med 5-zons fjädersystem för optimal komfort

Här kommer en av varumärket Jensens mest kända produkter. Ambassadör ramsäng är en mycket populär möbel som blir ett ypperligt val om du är ute efter en enkelsäng där det är stor valuta för pengarna som gäller. Ambassadör ramsäng kan beställas hos webbutiker såsom Sleepo, och här kostar den så lite som 19 895 kronor.

Vad du får i paketet är både en sängram, sängben samt en bäddmadrass, och glöm inte de många schyssta villkoren som Sleepo har att bjuda på: fri frakt, öppet köp i 14 dagar och en 25 års garanti är bara några få exempel! 

Ramsängen och dess struktur

Ambassadör ramsäng är utrustad med ett 5-zons fjädersystem som är mycket eftertraktat när det är tal kring just madrasser. Detta ser till så att sängen har olika hårdhetsgrader vid olika zoner i madrassen. Vid vissa kroppsdelar kan du vara i behov av ett fastare stöd medan du vid exempelvis axlarna kan gynnas av ett lite mjukare underlag. Ambassadör ramsängens madrass har tagit hänsyn till just detta.

Mer om ramsängen

Högst upp på sängen ligger den medföljande bäddmadrassen, och den här är tillverkad av miljömärkta material. Madrassen har en 6,5 cm tjock fyllning för att garantera att du kan njuta av ett mjukt underlag som kommer att uppskattas under varje natt. Även hygienen har tagits hänsyn till då du kan avlägsna tyget som omger bäddmadrassen och tvätta detta i 60 °C. Med de många fördelarna som du får när du satsar på Ambassadör ramsäng är det väl värt att slå till medan du kan!

Storlekar

Ambassadör ramsäng är tillgänglig i följande storlekar:

90 x 200
105 x 200
120 x 200
140 x 200

Du kan läsa mer om de olika Ambassadör ramsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Bella ramsäng

Bella ramsang

– Ett mycket prisvärt alternativ

Är det en praktisk och skön enkelsäng som intresserar dig? Har du kanske en lite tajtare budget och letar efter ett prisvärt alternativ? Då finns Bella ramsäng där för dig i vått och torrt. Sängen kommer från det populära märket Scandinavian Choice och kan beställas i bland annat butiken Chilli. Priset ligger på 3 295 kronor och är nedsatt från 3 495 kronor, så du sparar alltså hela 200 kronor!

Ramsängen och dess struktur

Du kan få Bella ramsäng i antingen bäddmåtten 70 x 200, 80 x 200 eller 90 x 200 beroende på vad som passar bäst i din bostad. Du kan njuta av den prisvärda ramsängen oavsett om du har en lite mer begränsad yta att jobba med eller om du kanske är på jakt efter en extrasäng till gästrummet. Med en kombination av ett billigt pris, robusta material och ett tidlöst utseende blir sängen snygg i de flesta sovrummen och kan komplettera en lång rad inredningsstilar.

Mer om ramsängen

Bella ramsäng består av en stomme, en resårbotten i bonellresår samt en bäddmadrass högst upp. Med andra ord behöver du bara köpa till lakan, täcke och kudde så är du redo att njuta av din Bella ramsäng. Bäddmadrassen har en dragkedja som ser till så att du kan avlägsna det yttre tyget och maskintvätta det närhelst du vill. Sängen är därför inte bara skön, robust och stilren, utan den är också mycket enkel att hålla ren. Ta djuren vid hornen redan nu och satsa på en säng som blir ett fantastiskt prisvärt alternativ!

Storlekar

Bella ramsäng är tillgänglig i följande storlekar:

70 x 200
80 x 200
90 x 200

Du kan läsa mer om de olika Bella ramsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Gold B10

Gold B10

Jysk är kända för att skapa högkvalitativa och bra möbler till billiga priser. Näst på tur i vår bäst i test hamnar därför Gold B10, vilket är en grå resårbotten som mäter 140 x 200 cm. Här får du en riktigt lyxig och snygg säng som passar utmärkt att ha som en lite mindre dubbelsäng, eller varför inte använda den ensam och kunna breda ut dig så mycket som möjligt. För att säkerställa att du sover riktigt gott är resårmadrassen utrustad med 250 stycken pocketfjädrar per kvadratmeter. I samband med beställning får du även med en tjock bäddmadrass på hela 7 cm.

Till bäddmadrassen har man valt att använda sig av en kärna med kallskum som material. Sidorna är extra ventilerande, för att minimera risken för att du blir för varm och svettig under natten. Bäddmadrassens överdrag kan du med fördel ta bort och tvätta i tvättmaskinen. Ben medföljer inte i beställningen, men kan beställas separat i både butik och i onlineshoppen. Detsamma gäller för den som vill ha en tillhörande sänggavel.

Fördelar

 • Mäter 140 x 200 cm
 • 250 pocketfjädrar per kvadratmeter
 • Kommer i den snygga färgen grå
 • Kärna av kallskum i medföljande bäddmadrass
 • Tillverkad av DreamZone
 • Extra fast

Vad säger kunderna?

Gold B10 från DreamZone är en mycket populär och uppskattad resårmadrass som får kunderna att sova fantastiskt gott. Det som majoriteten trycker på mest är att den är alldeles perfekt när det kommer till fasthet. Även om madrassen benämns som extra fast, är det få som upplever att den är för hård och obekväm. Att kombinera fasthet med bekvämlighet är inte alltid det lättaste, men Dreamzone är onekligen lyckats.

Skårer

Skarer

Är du på jakt efter en mindre resårmadrass är Skårer från IKEA ett mycket bra val. Skårer mäter endast 90 x 200 cm och är därför utmärkt till gästrummet eller varför inte till barnrummet. En säng i mindre storlek är också mycket bra för den som bor mindre, men som inte vill tumma på kvalitet bara för det. Sängen kommer i färgen mörkbeige och har en medium fast konsistens. Att införskaffa sig en högkvalitativ, men otrolig billig, resårmadrass är en investering som du kommer ha nytta av länge.

Med Skårer behöver du ingen ribbotten eller annan madrass för att kunna sova skönt. Det enda som vi återigen vill rekommendera är att du ser till att köpa en bra bäddmadrass som lämpar sig för resårmadrassens storlek. Bäddmadrassen ser till att du sover mycket skönare, samtidigt som du får ett bra stöd för kroppen. Här har man utrustat madrassen med 194 pocketfjädrar per kvadratmeter och sängben säljes separat. Du har dock en mängd olika ben att välja mellan.

Fördelar

 • Mäter 90 x 200 cm
 • Utrustad med 194 pocketfjädrar per kvadratmeter
 • Medium fast madrass
 • Mycket bra pris
 • Bra ventilation för ett bättre sovklimat
 • 25 års garanti

Vad säger kunderna?

Det är inte alltid man kan hitta recensioner och omdömen om den produkt som man söker efter, men det behöver inte betyda att den inte är bra. Skårer är en utmärkt resårmadrass för den som letar efter ett billigare alternativ, men som ändå vill kunna sova riktigt skönt. Skårer är bekväm och solid som få. Den är också snygg i sin utformning och håller länge.

Plus B80

Plus B80

Plus B80 är ytterligare en madrass som kommer från den kända och mycket uppskattade tillverkaren DreamZone. Här är det tydligt att man har lagt ner mycket tid och fokus på att skapa en resårmadrass som inte bara kommer att hålla väldigt länge, utan som även ger dig bästa support och stöd under natten. Trots sitt ringa pris är Plus B80 ett perfekt val för alla som vill kunna sova riktigt gott och som vill vakna upp utvilade och fria från ryggsmärta eller nackproblem.

För att säkerställa den bästa bekvämligheten har man sett till att dela in madrassen i flera komfortzoner. Sammanlagt har resårmadrassen fem komfortzoner som ger din kropp avlastning. Per kvadratmeter finns även 250 stycken noggrant utplacerade pocketfjädrar. Det kan alltså inte bli bättre! I samband med din beställning får du med en 6 cm tjock bäddmadrass som du med fördel kan tvätta i tvättmaskinen (endast överdraget). Bäddmadrassen är tillverkad av polyesterskum för att du ska kunna sova riktigt gott. Ben medföljer ej!

Fördelar

 • Mäter 120 x 200 cm
 • Bäddmadrass i polyesterskum medföljer
 • Fem komfortzoner
 • 250 pocketfjädrar per kvadratmeter
 • Totalt höjd på 54 cm (förutsatt att du väljer ben på 23 cm)
 • 15 års garanti

Vad säger kunderna?

Det finns en hel del blandade recensioner och omdömen gällande Plus B80 från Dreamzone. När det kommer till madrass och bekvämlighet så är det ingen som klagar. Även om vissa upplever att bäddmadrassen är en aning hård är de många som är positivt inställda och menar att sängen är både bekväm och snygg. Många har dock missat att ben inte medföljer i samband med beställning och de är alltså detta som ligger till grund för de sämre recensionerna. Innan du köper en resårmadrass är det mycket viktigt att läsa vad som inkluderas och inte.

Köpguide resårmadrass – Att tänka på

Att köpa en resårmadrass kan låta som en enkel uppgift, men när du står där med ett enormt utbud av madrasser kan det vara svårt att veta vilken som faktiskt är bäst. Marknaden erbjuder allt från klassiska resårmadrasser till resårmadrasser med förvaring eller andra unika funktioner. Förutom vårt bäst i test har vi därför också satt ihop en köpguide som kommer att underlätta för dig när du står i valet och kvalet. Här nedan har vi samlat några vanliga frågor och funderingar gällande resårmadrasser och naturligtvis också svaren på dessa.

Hur många komfortzoner bör resårmadrassen ha?

När du tittar på resårmadrasser på internet kommer du snabbt att få lära dig om komfortzoner. Komfortzoner är de områden på madrassen som är specifikt anpassade efter dina olika kroppsdelar. Man kan t.ex. säga att den delen som ska bära upp dina höfter har en annan komfortzon än den delen som bär dina skuldror. Det kan låta onödigt att behöva fokusera på detta, men sanningen är att det faktiskt är mer än nödvändigt. Vår rekommendation är att du väljer en madrass som har mellan 5-7 olika komfortzoner. Naturligtvis kan du även välja fler om det passar dig i smaken.

Hur är det då med stoppning?

En resårmadrass består inte enbart av pocketfjädrar, även om det kan låta så när man säger att det finns 300 fjädrar per kvadratmeter. För att du ska få det bästa stödet och avlastningen för din kropp är madrassen också fylld med en stoppning. Stoppningen löper runt omkring alla fjädrar och fyller ut tomrummet och ser även till att du som använder dig av sängen inte kommer att känna av fjädrarna och ligga obekvämt. När det kommer till resårmadrasser är det vanligast att stoppningen består av memory skum, latex, gel eller en blandning av skum och latex. Även här kan vi rekommendera att du väljer en madrass med en stoppning på minst 4-6 cm.

Behöver man använda en bäddmadrass?

Den som önskar kan sova direkt på resårmadrassen, men vi rekommenderar att du alltid ser till att införskaffa dig en bra och bekväm bäddmadrass att ha högst upp. Bäddmadrassen ser inte bara till att öka din komfort, utan den skyddar också resårmadrassen och får sängen att hålla sig ren och fräsch mycket längre. Att bädda sängen kommer också att bli betydligt enklare. Bäddmadrasser finns i massor av olika utformningar och till olika prisklasser. Det som är viktigt här är att du väljer en madrass som är lika stor som sängen. Den bör inte vara mindre eller större än resårmadrassen

Höjden på benen förenklar din vardag

Många kan vara frågandes till hur höga ben man bör välja till sin resårmadrass. Valet av höjd beror oftast på den egna smaken, men det finns en hel del fördelar med att välja lite högre alternativ. Med en resårmadrass kommer du själv att kunna byta ben när du önskar, t.ex. till vackert kromade eller ben som gör sängen extra hög. Fördelen med att välja höga ben till sängen är följande:

 • Sängen ser mer elegant och lyxig ut
 • Det blir lättare att hålla rent under sängen
 • Utrymmet under sängen lämpar stora förvaringsmöjligheter
 • Du kan få plats med en extrasäng under sängen

Huruvida du väljer höga eller låga ben är naturligtvis upp till dig. Vi listar bara de bästa resårmadrasserna i vårt bäst i test och eventuella tillbehör och accessoarer är du fri att leta rätt på på egen hand. I många fall går det bra att använda sig av en tillverkare för resårmadrassen och en annan för madrassens ben. Var dock noga med att säkerställa att de matchar, innan du gör en beställning.

Hitta den bästa resårmadrassen för dig med vår bäst i test

En resårmadrass med moderna pocketfjädrar kommer att göra susen för din sömn. Här listar vi fem stycken madrasser i olika prisklasser och storlekar!

Læs også Resårmadrass Test – Hitta de bästa resårmadrasser udgivet af konsumentmagasinet.se

Denne side er anmeldt af: Anna B. Frederiksen Rating 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar