Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer

Resårmadrass testöversikt 2024:
Hitta den bästa resårmadrass för dina behov

Enligt vår forskning och analys Vi har valt produkter som ger högt betyg på de parametrar vi utvärderar dem på, men inte en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

5 Analyserad produkt
Baserat på analys
Utarbetad av experter Bakom Bedzzz är ett specialiserat team av experter inom konsumentvaror, vars huvuduppgift är att ge dig den bästa vägledningen för att hitta den bästa produkten för dina behov.

Trots moderna, innovativa alternativ som Memory Foam eller latex fortsätter resårmadrassen, likt en gammal trogen visa, att väcka genklang hos många och står för en betydande del av madrassförsäljningen i världen. Deras distinkta design, med ett nätverk av sammankopplade eller individuellt infällda fjädrar, ger ett stödsystem som har hållit människor bekväma i vår sömn i över ett sekel.

I den här artikeln utforskar vi världen av resårmadrasser. Utrustade med en detaljerad köpguide och noggrant utvalda produkter är vårt mål att effektivisera din köpprocess. Oavsett om du sover på sidan och behöver jämn tryckavlastning, sover på rygg och söker fastare stöd eller söker en madrass med bra kylande egenskaper, har vi informationen du behöver.

Så utvärderar och levererar vi produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. VI har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om det kan påverka vårt urval av produkter för våra artiklar, baseras våra rekommendationer alltid på redaktörens professionella bedömning av de bästa produkterna.

Vårt research-team utvärderar produkter baserat på följande parametrar:

  1
 • Produkttester från expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data om våra läsares preferenser

Ovanstående är en fråga om pris och kvalitet. Det är viktigt att notera att rankningen inte är en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några oberoende tester inom denna produktkategori, och att vi i första hand har analyserat kundernas egna recensioner av produkten. Kundrecensionerna har analyserats i förhållande till produktens egenskaper och pris.

Bäst madrassen för optimal temperatur test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Emma Diamond - Resårmadrass med över 300 pocketfjädrar

Med över 300 pocketfjädrar som är genialt integrerade, höjer Emma Diamond resårmadrass standarden för nattlig komfort. Denna banbrytande funktion har en stark resonans hos dig med kräsna sovvanor, som sover väldigt lätt, söker utmärkt stöd, eller lever med ryggsmärta.

Emma Diamond
Bäst madrassen för optimal temperatur

Dagens bästa priser och erbjudanden på Emma Diamond:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Fem komfortzoner för dynamisk justering
 • Över 300 pocketfjädrar som ger ökad komfort
 • Utrustad med Diamond Degree-teknik

En detaljerad recension av Emma Diamond resårmadrass

Eight different sizes

Emma Diamond Spring Mattress offers a range of features tailored to meet diverse sleeping requirements. The product is available in eight different sizes ranging from widths of 80 cm to 200 cm, all with a consistent length of 200 cm. It’s designed to suit various sleepers’ needs, irrespective of their preferred sleeping positions. The first layer of the mattress is a removable and washable cover. It’s composed of 99% polyester, ensuring durability and easy maintenance. This cover is designed to promote temperature regulation in coordination with the Diamond Degree material found in the second layer of the mattress. The Diamond Degree layer, enriched with graphite particles, effectively dissipates excess heat, facilitating a quicker and prolonged deep sleep phase. With a substantial height of 25 cm, the Emma Diamond Spring Mattress promises a balance of comfort, support, and durability, making it a worthwhile investment for quality sleep.

Blend of layers for better comfort and support

Moving beyond temperature regulation, the spring mattress focuses on providing optimized comfort and support. The third layer is a customizable foam that adapts to the sleeper’s body contours and distributes pressure evenly. This feature ensures the comfort of sleepers across age groups and body sizes. The fourth layer, composed of pocket elastics, outperforms standard foam mattresses in terms of dynamic body fit and breathability. These pocket springs also serve to isolate motion, reducing the impact of movements from one side of the mattress to the other – a beneficial feature for those sharing their bed. The last, fifth, layer consists of HRX material, designed to support the sleeper’s body throughout the night and help maintain the spine’s natural alignment. This detail underscores the mattress’s focus on providing orthopedically sound and restful sleep.Åtta olika storlekar

Emma Diamond Spring Matress erbjuder en rad funktioner som är skräddarsydda för att uppfylla olika sovbehov. Produkten finns i åtta olika storlekar från 80 cm till 200 cm i bredd, alla med en enhetlig längd på 200 cm. Madrassen är utformad för att passa olika personers behov, oavsett vilken sovställning de föredrar. Madrassens första lager är ett avtagbart och tvättbart överdrag som består av 99 % polyester, vilket garanterar hållbarhet och enkelt underhåll. Detta överdrag är utformat för att tillsammans med Diamond Degree-materialet i madrassens andra lager främja temperaturreglering. Diamond Degree-lagret, som är berikat med grafitpartiklar, avleder effektivt överskottsvärme, vilket underlättar en snabbare och längre djupsömnsfas. Med en rejäl höjd på 25 cm utlovar Emma Diamond Spring Matress balans mellan komfort, stöd och hållbarhet, vilket gör den till en värdefull investering för kvalitetssömn.

Blandning av flera lager för bättre stöd och komfort

Utöver temperaturreglering fokuserar resårmadrassen på att ge optimerad komfort och stöd. Det tredje lagret är ett anpassningsbart skum som anpassar sig efter kroppens form och fördelar trycket jämnt. Denna funktion säkerställer komfort för folk i alla åldersgrupper och kroppsstorlekar. Det fjärde lagret, som består av pocketfjädrar, överträffar vanliga skummadrasser när det gäller dynamisk kroppsanpassning och andningsförmåga. Dessa pocketfjädrar isolerar också rörelser och minskar effekten av rörelser från en sida av madrassen till den andra, en funktion som är särskilt bra för dig som delar säng. Det sista, femte, lagret består av ett HRX-material som är utformat för att stödja kroppen under hela natten och hjälpa till att bibehålla ryggradens naturliga position. Denna detalj understryker madrassens fokus på att ge ortopediskt sund och vilsam sömn.

Vad säger användare och experter om Emma Diamond resårmadrass?

Efter att noggrant ha analyserat flera kundrecensioner och feedback har vi dragit slutsatsen att Emma Diamond resårmadrass är en produkt av exceptionell kvalitet som har vunnit många användares godkännande.

Övergångsperioden från andra typer av madrasser, särskilt Memory Foam, till denna hybridmodell rapporteras vara förvånansvärt kort, ofta mindre än en vecka enligt många användare. Detta säger en hel del om den komfort och anpassningsförmåga som denna madrass erbjuder. Madrassens robusta konstruktion är en annan punkt som användare genomgående berömmer. Den robusta konstruktionen, i kombination med sidohandtagen för enkel manövrering, gör madrassen användarvänlig och hållbar.

När det gäller komfort har madrassen fått mycket beröm. Användare rapporterar en behaglig sömnupplevelse med en madrass som erbjuder bra balans mellan stöd och tryckavlastning. Denna balans har särskilt uppskattats av dem som har upplevt ostörd, vilsam sömn. Det är dock viktigt att påpeka att vissa användare har upplevt madrassen som något fast. Detta kanske inte är en nackdel för alla, men de som föredrar en mjukare sovyta bör ta hänsyn till detta.

Skäl att köpa

 • Överdrag kan tvättas i tvättmaskin
 • 100 % vegansk
 • Tillverkad av högkvalitativa material
 • Ordentligt ryggstöd
 • Lång garanti och bra returpolicy

Skäl att undvika

 • Kan upplevas som lite för fast

Bedzzz's vurdering

Sammanfattningsvis anser vi att Emma Diamond Spring Madrass erbjuder anmärkningsvärd balans mellan avancerad teknik och genomtänkt design. Dess utmärkande egenskaper, såsom den överlägsna temperaturregleringen och det anpassningsbara skumlagret, erbjuder en mycket personlig sömnmiljö som är skräddarsydd efter varje individs behov. Särskilt Diamond Degree-materialet, med dess innovativa värmeavledande egenskaper, är något vi tycker är mycket fördelaktigt. Det är inte varje dag det dyker upp en madrass som hjälper till att ge snabbare och längre djupsömn, en egenskap som vi verkligen uppskattar. En potentiell nackdel kan dock vara den medelfasta fastheten, som kan uppfattas som något för fast för vissa användare. Vi tycker dock att denna egenskap balanseras effektivt av madrassens anpassningsbara skumlager. Denna funktion gör att madrassen formar sig efter din kropp och fördelar trycket jämnt, vilket säkerställer en bekväm sömnupplevelse trots det första intrycket av fasthet.

Bästa madrass för ryggraden test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Bedrenaetter Venus resårmadrass - Med sju komfortzoner

Bedrenaetter Venus resårmadrass har en unik struktur med sju komfortzoner anpassade efter specifika kroppsliga tryckpunkter och utlovar förbättrad sovställning och avlastning för dig som söker vila. Denna madrass är främst avsedd för personer med kroniska ryggproblem eller dig som söker avancerat stöd för hållningen, och ger en solid möjlighet till en smärtfri natts sömn.

Bedrenaetter Venus resårmadrass
Bästa madrass för ryggraden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedrenaetter Venus resårmadrass:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Sju komfortzoner
 • Höftzon med 90% fjäderkraft
 • 100 nätters riskfri provperiod

En detaljerad recension av Bedrenaetter Venus resårmadrass

Idealisk design för anpassning av ryggraden

Venus resårmadrass ger ett innovativt och skräddarsytt stöd för kroppen och överträffar de vanliga fem komfortzonerna med sju riktade sektioner. Varje pocketfjäder, omsorgsfullt placerad, anpassar sig individuellt och ergonomiskt till din kroppsform från topp till tå. Det som dessutom särskiljer resårmadrassen är den unikt utvecklade höftzonen.

Lager av mintskum som andas

En av de utmärkande egenskaperna hos Venus resårmadrass är dess fantastiska stoppning. Ett generöst lager av elastiskt mintskum omsluter pocketfjädrarna och blåser liv i madrassen. Med en tjocklek på 25 mm ger madrassen mjuk dämpning som sömlöst kompletterar fjäderstrukturen. Trots att höjden på 18 cm är något lägre än genomsnittet på marknaden föredrar vi denna strömlinjeformade profil eftersom den inte kompromissar med den komfort eller det stöd den ger. Resårmadrassen finns i åtta olika mått, med bredder från 80-180 cm och längder på 200 och 210 cm, och är utformad för att passa ett brett spektrum av användarpreferenser och bäddstorlekar. Madrassen är klädd i ett fint vävt, slitstarkt tyg. Dess fina melange bidrar inte bara till dess robusthet utan gör också madrassen lätt att sköta. Tyget är Oeko-tex-certifierat, en certifiering som vi gillar och insisterar på, eftersom den garanterar att madrassen inte innehåller några skadliga ämnen som kan äventyra din hälsa.

Skäl att köpa

 • Elastiskt mintskum
 • Olika storlekar
 • Slitstarkt och Oeko-tex-certifierat tyg
 • Unik höftzon

Skäl att undvika

 • Kanske inte idealisk för dig som föredrar tjockare madrasser

Bedzzz's vurdering

Vi tycker att Venus resårmadrass erbjuder en väl genomtänkt blandning av komfort, stöd och kvalitetsmaterial. Dess innovativa stöd i sju zoner, inklusive dess unika höftzon, säkerställer att madrassen inte bara uppfyller utan även överträffar konventionella standarder för kroppsstöd. Detta i kombination med ett bekvämt lager stoppning av mintskum är det som vi anser gör att resårmadrassen sticker ut. Även om höjden på 18 cm kanske är lägre än genomsnittet på marknaden, anser vi att denna strömlinjeformade profil inte äventyrar den oöverträffade komfort och det stöd som madrassen erbjuder. Faktum är att vi gillar dess låga profil, eftersom den gör att madrassen sömlöst kan smälta in i olika sängramar utan att verka skrymmande. De olika storlekarna och det slitstarka, säkra tyget höjer användarupplevelsen ytterligare och tillgodoser ett brett spektrum av preferenser. Enligt vår mening är det ett utmärkt val för dig som söker en madrass som prioriterar ryggradsanpassning, ergonomiskt stöd och användning av hälsosamma material.

Bra för olika typer av sovare test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Bedrenaetter Senses resårmadrass - med tre olika fastheter

Bedrenaetter Senses resårmadrass erbjuder tre olika fastheter, och vänder sig till dig som söker personlig komfort för din sömnupplevelse. Oavsett om du sover på sidan och behöver ett mjukare stöd, eller om du sover på rygg och vill ha en fast yta, eller någonstans däremellan, passar denna madrass alla olika sovstilar och kroppstyper.

Bedrenaetter Senses resårmadrass
Bra för olika typer av sovare

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedrenaetter Senses resårmadrass:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Tre olika fasthetsgrader
 • Sju komfortzoner
 • 100 nätters riskfri provperiod

En detaljerad recension av Bedrenaetter Senses resårmadrass

Lager av mintskum som andas

Senses resårmadrass har en mycket effektiv design för att säkerställa din komfort och korrekt kroppsinriktning. Dess struktur består av 25 mm stoppning i komfortskum som omsluter de utmärkande sju Bedre-zonerna. I dessa zoner används tre olika typer av pocketfjädrar i stället för de två vanliga, som är tydligt fördelade för att individuellt stödja nacke, axlar, ländrygg och höfter. Som ett resultat utlovas du ergonomiskt korrekt avlastning varje natt.

Vi beundrar madrassens unikt utvecklade höftzon med en fjäderkraft på 90%, konstruerad för att hålla din ryggrad i en ergonomiskt korrekt, rak linje. Madrassens höjd på 18 cm är något lägre än marknadens genomsnitt på 20-30 cm, en faktor som kan underlätta rörligheten utan att kompromissa med stödet.

Att välja rätt storlek och fasthet

Senses erbjuder resårmadrassen i åtta olika dimensioner, med bredder från 80-180 cm och längder på 200 och 210 cm, för att tillgodose behoven i olika rum. Dessutom finns madrassen i tre fasthetsnivåer – “Medium” för personer under 75 kilo, “Solid” för personer som väger mellan 75-96 kilo och “Xtra Firm” för personer som väger över 95 kilo. Tillgången till tre olika fasthetsnivåer är en stor fördel eftersom det ger en mer personlig sömnupplevelse. Från storlek 160 och uppåt kan du välja mellan två olika fastheter. Då får du två madrasskärnor kombinerade i ett överdrag. Ett bra tips att komma ihåg när du väljer madrass är att din komfort är lika viktig som den fasthetsnivå som föreslås för din viktklass. Den bästa madrassen för dig kommer inte bara att ta hänsyn till din vikt utan också matcha dina komfortpreferenser. Att testa olika fasthetsnivåer kan göra stor skillnad för din sömnkvalitet.

Skäl att köpa

 • Tre olika typer av pocketfjädrar
 • Särskild höftzon
 • Komfortfyllning av skum
 • Finns i åtta olika mått

Skäl att undvika

 • Den kanske inte är idealisk för personer som föredrar en högre madrass

Bedzzz's vurdering

Vår bedömning är att Senses resårmadrass sticker ut bland konkurrenter. Dess unika design, med fokus på ergonomisk avlastning och riktat stöd genom användning av sju Bedre-zoner och tre pocketfjädertyper, är en egenskap som vi verkligen uppskattar. Vi anser att denna detaljnivå för individuella komfortzoner förbättrar sömnupplevelsen avsevärt. Den dedikerade höftzonen, som säkerställer korrekt ryggradsinriktning, återspeglar en genomtänkt design som vi tror att många användare skulle uppskatta. Dessutom underlättar utbudet av storlekar och fasthetsalternativ personligt anpassad komfort, vilket gör att madrassen kan tillgodose olika kroppstyper och komfortpreferenser. Madrassens höjd, som är lägre än genomsnittet på marknaden, kan vara ett problem för vissa, men vi anser det vara en subtil fördel. Den lägre profilen gör det lättare att komma i och ur sängen, vilket är en bonus för dig som är mån om tillgänglighet.

Bäst för allergiker test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Spring Vision Bäddmadrass - Med livstidsgaranti

Spring Vision bäddmadrass har livstidsgaranti på både ram- och fjäderbrott, vilket visar på förtroendet återförsäljaren har för madrassen och dess hållbara konstruktion. Denna övertygande garanti tilltalar naturligtvis kräsna konsumenter som ser sitt madrassköp inte bara som en kortsiktig komfortlösning, utan som en långsiktig investering i sin livskvalitet.

Spring Vision Bäddmadrass
Bäst för allergiker

Dagens bästa priser och erbjudanden på Spring Vision Bäddmadrass:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

En detaljerad recension av Spring Vision bäddmadrass

Komfort och anpassningsförmåga i toppklass

Den unika bäddmadrassen Spring Vision representerar det allra senaste inom madrassteknik. I hjärtat av denna exceptionella produkt finns en kärna av individuella fjädrar som bildar en fem cm micro pocketfjäder. Dessa vilar i ett robust lager av latex och mikrofibervadd. Denna innovativa kombination garanterar inte bara ultimat komfort utan ger också en sval och behaglig känsla mot kroppen. Det som gör den här madrassen så speciell är att den är handgjord. Varje detalj är noggrant utvald, vilket resulterar i en produkt som är lika unik som sin ägare. Resårmadrassen finns i utföranden med olika bredd, från 90 till 210 cm, och i två längder, 200 och 210 cm, och erbjuder ett mångsidigt val för olika sängstorlekar och preferenser.

Förbättrade hälsofördelar och praktiska egenskaper

Resårmadrassen är tillverkad av latex, ett material som är känt för att vara luktfritt och anmärkningsvärt ogynnsamt för kvalster. Detta gör vår madrass till ett överlägset val för allergiker. Vi värdesätter de hälsofördelar som följer med denna madrass, vilket understryker vårt engagemang för inte bara komfort utan också välbefinnande. Även om madrassens totala tjocklek är 15 cm är det anmärkningsvärt att den är lägre än genomsnittet på marknaden (vanligtvis 20-30 cm). Detta ger en unik fördel för dig som föredrar en lägre sängprofil eller har specifika estetiska preferenser för din sovplats. I sådana fall rekommenderar vi att du använder en sängram med plattform för att förbättra den övergripande komforten och stilen i ditt sovrum.

Skäl att köpa

 • Individuella fjädrar med mikropocket
 • Material som andas
 • Luktfri och ogästvänlig för kvalster
 • Finns i flera olika storlekar

Skäl att undvika

 • Inte det bästa alternativet för dig som vill ha en högre madrass
 • Högre prisklass

Bedzzz's vurdering

Vi tycker att bäddmadrassen Spring Vision representerar ett betydande steg framåt inom sömnteknik. Den kombinerar avancerade konstruktionsmetoder och högkvalitativa material på ett perfekt sätt, vilket garanterar optimal komfort och en sval, behaglig känsla hela natten. Den genomtänkta användningen av andningsbar latex och vadd av mikrofiber gör att denna madrass verkligen skiljer sig från konkurrenter. Valet av latex ökar visserligen den totala kostnaden, men de extra hälsofördelarna, särskilt för allergiker, ger ett värde som är svårt att kvantifiera i monetära termer. Madrassens handgjorda karaktär understryker ytterligare dess unika egenskaper och passar en mängd olika sängstorlekar och personliga preferenser.

Vi uppskattar särskilt madrassens lägre profil. Även om den kanske inte är det bästa valet för dig som föredrar en högre madrass, är vi övertygade om att den eleganta profilen ger en modern estetik till alla sovrum och kan kompletteras perfekt med en sängram med plattform. Även om Spring Vision bäddmadrass har ett högre pris är vi övertygade om att komforten, hälsofördelarna och de unika designelementen som den erbjuder vida överväger denna faktor.

Bästa budgetalternativet test-guiden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Be Basic - Resårmadrass med tvättbart överdrag

Be Basic resårmadrass har en bekväm medium fasthet och ger avlastning och vilsamma nätter för dig som föredrar ett balanserat stöd utan att kompromissa med komfort. Denna madrass passar dig som sover antingen på rygg, mage eller en kombination av flera sömnpositioner och balanserar det känsliga förhållandet mellan vila och ryggrad.

Be Basic
Bästa budgetalternativet

Dagens bästa priser och erbjudanden på Be Basic:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Elastisk bas med stötdämpande konstruktion
 • Minskar belastningen på tryckpunkter
 • Bekväm medium fasthet

En detaljerad recension av Be Basic resårmadrass

Överlägset stöd

Be Basic resårmadrass är särskilt utformad för att ge ditt hem en lyxig touch och har stötdämpande fjädrar som ger precis rätt stöd för din kropp. Den är bekväm och har en tjocklek på ca 20 cm, vilket ger ett robust intryck. Den medelfasta fastheten passar alla, oavsett om du sover på rygg, mage eller sidan, och ger dig komfort oavsett sovställning. Vi uppskattar särskilt kombinationen av specialutvecklat skum och dess flera lager som arbetar tillsammans för att minska stressen på tryckpunkter, en aspekt som vi tycker är mycket fördelaktig för att säkerställa en god natts sömn. En aspekt som särskiljer denna madrass är dess extra stöd för tyngre personer och personer som tenderar att svettas mycket. Extra fjädrar är integrerade i innerspringkonstruktionen och ger optimalt stöd.

Underhåll och hållbarhet

Resårmadrassen är inte bara utformad med komfort i åtanke utan även hygien och hållbarhet. Madrassöverdraget, som är tillverkat av 100% polyester, kan tvättas i maskin i upp till 60 °C. Denna funktion bidrar avsevärt till att upprätthålla en ren sovmiljö och förlänger madrassens livslängd. Madrassen är också vändbar, vilket innebär att du kan vända den för att säkerställa jämnt slitage på båda sidor. Denna vändbara funktion är något vi särskilt gillar eftersom den bidrar till produktens livslängd. Som ett tips till våra kunder rekommenderar vi regelbunden rotation av madrassen för att säkerställa jämn användning och lång livslängd.

Skäl att köpa

 • Avtagbart och tvättbart överdrag
 • Hållbar form
 • Bra för tyngre personer
 • Vändbar elastisk botten

Skäl att undvika

 • Den kan hänga över tid i de områden där den används mest frekvent

Bedzzz's vurdering

Be Basic resårmadrass är enligt vår bedömning ett bra val för dig som prioriterar komfort, stöd och hållbarhet i din sömn. De stötdämpande fjädrarna, skumlagren och den medelfasta fastheten fungerar alla harmoniskt för att tillgodose en mängd olika sovpreferenser och kroppstyper. Vi måste notera att risken för svikt i de områden som används mest frekvent har tagits upp som ett problem. Vår uppfattning är dock att madrassens vändbara funktion kan motverka detta problem avsevärt. Regelbunden rotation och vändning kan hjälpa till att bibehålla madrassens form och bidra till dess livslängd.

Madrassen är särskilt bekväm för tyngre personer och personer som tenderar att svettas mycket, tack vare madrassens utformning. Madrassens förmåga att återfå sin form efter belastning är en egenskap som vi tycker är särskilt effektiv.

Vad är en resårmadrass?

A spring mattress, also commonly known as an innerspring mattress, is a type of bed that uses a support system made from metal springs or coils. It’s one of the oldest types of mattresses, yet it continues to be popular due to its affordability, availability, and familiar bouncy feel.The main structure of a spring mattress consists of a series of coiled springs that provide support and flexibility. These springs are usually made from steel and can vary in number, shape, design, and gauge (or thickness) which impacts the mattress’s overall firmness, support, and durability.

Over the layer of coils, there are typically one or more comfort layers made of materials like foam, latex, or sometimes even mini coils, which provide cushioning and contouring for the sleeper. The design and quality of these comfort layers can greatly influence the mattress’s comfort level and price.Finally, a spring mattress is usually enclosed in a quilted fabric cover that may be padded or infused with materials like memory foam or gel to add more comfort or cooling properties.

Spring mattresses are known for their excellent airflow due to the space between the coils, making them a good choice for hot sleepers. They also typically offer strong edge support and a responsive surface that’s easy to move on, making them popular for combination sleepers or those who enjoy an on-the-bed feel. However, traditional spring mattresses might lack motion isolation compared to other types like memory foam or latex, which might be a point of consideration for couples or light sleepers.

Vilken madrass är bäst, skum eller resår?

Skummadrasser, särskilt de i Memory Foam, är kända för sin utmärkta tryckavlastning. De har förmågan att forma sig efter din kroppsform, anpassa ryggraden och avlasta tryckpunkter som höfter och axlar. Skummadrasser absorberar dessutom rörelser effektivt, vilket gör dem till ett utmärkt val om du delar säng och inte vill bli störd av din partners rörelser. Skummadrasser, särskilt de som är gjorda av Memory Fram, behåller dock ofta kroppsvärme, vilket kan vara obehagligt om du tenderar att bli varm när du sover. Dessutom kan vissa individer föredra den sjunkande känslan som ofta förknippas med Memory Foam. När det gäller livslängd kan skummadrasser tillverkade av material med lägre densitet sjunka över tiden, vilket minskar deras livslängd jämfört med högkvalitativa resår- eller hybridmadrasser.

Å andra sidan ger resårmadrasser en traditionell känsla med märkbar studs, vilket vissa föredrar. De kan ge ett robust stöd, vilket gör dem lämpliga för tyngre personer eller personer som lider av ryggsmärtor. Tack vare utrymmet mellan spolarna främjar resårmadrasser också utmärkt luftcirkulation, vilket hjälper till att hålla sovytan sval. Det är dock inte säkert att resårmadrasser ger samma formning och tryckavlastning som skummadrasser. Om fjädrarna inte är pocketade kan rörelser dessutom lätt förflyttas över sängen, vilket kan störa din sömn om du delar säng och är känslig för din partners rörelser.

Slutligen kan du överväga hybridmadrasser, som kombinerar fördelarna med både fjädrar och skum. Syftet med dessa är att erbjuda tryckavlastning och anpassningsförmåga från skum, i kombination med stöd och andningsförmåga från fjädrar.

Vilka är de olika typerna av resårmadrasser?

Det finns huvudsakligen tre typer av resårmadrasser:

Madrasser med Bonnellfjädring: Detta är den äldsta och vanligaste typen av resårmadrass. Fjädrarna, även kallade spiraler, är timglasformade och är anslutna till varandra med en tråd. De är robusta och ger bra stöd men är mindre effektiva när det gäller att minimera rörelseöverföring, vilket gör dem mindre idealiska för personer som delar säng med någon som rör sig mycket i sömnen.

Madrasser med pocketfjädring: I denna typ är varje fjäder innesluten i sin egen tygficka, vilket gör att de kan röra sig oberoende av varandra. Denna design ger bättre rörelseisolering och mer riktat stöd än madrasser med Bonnell-fjädring. Dessa madrasser är ofta dyrare men kan erbjuda överlägsen komfort, särskilt för par eller personer med specifika tryckpunktsproblem.

LFK-madrass: Denna typ av madrass har rader av fjädrar tillverkade av en enda bit tråd. De är slitstarka och ger en mycket stabil, stödjande sovyta. De kanske dock inte formar sig lika nära kroppen eller isolerar rörelser lika bra som madrasser med pocketfjädrar.

Vad är en pocketfjädermadrass?

En pocketfjädermadrass, även känd som pocket coil-madrass eller pocketed coil-madrass, är en typ av resårmadrass som består av individuellt lindade spiralfjädrar. Dessa fjädrar är inneslutna i tygfickor, därav namnet “pocketfjäder”. Denna konstruktion gör att varje fjäder kan röra sig självständigt, vilket innebär att varje fjäder kan reagera på trycket från din kropp separat. Som ett resultat erbjuder pocketfjädermadrasser bättre konturering och tryckavlastning jämfört med traditionella resårmadrasser, där fjädrarna är sammankopplade. Den individuella fjäderrörelsen minskar också rörelseöverföringen, så om du delar säng är det mindre troligt att du störs av din partners rörelser.

Dessutom är pocketfjädermadrasser ofta utformade med varierande fjäderspänning över hela madrassytan. Det innebär att vissa delar av madrassen känns fastare eller mjukare för att bättre motsvara olika delar av din kropp, vilket ger mer målinriktat stöd och anpassning. Antalet pocketfjädrar som används i madrassen kan variera avsevärt, från några hundra till några tusen. I allmänhet innebär ett högre antal fjädrar mer exakt stöd och högre kvalitet, men det är också viktigt att ta hänsyn till kvaliteten på de andra komponenterna, som komfortlagren och madrassöverdraget.

Slutligen tenderar pocketfjädermadrasser att erbjuda god andningsförmåga på grund av luftutrymmet mellan fjädrarna, vilket gör dem till ett bra val för dig som ofta blir varm när du sover. Men precis som andra resårmadrasser kanske de inte ger samma nivå av tryckavlastning eller konturering som en full Memory Foam- eller latexmadrass.

Vad är en bonnellresårmadrass?

En Bonnellfjädermadrass är en typ av resårmadrass som använder Bonnellspiraler för stöd. Bonnellspiraler är den äldsta och vanligaste typen av madrassspiralsystem, och de används ofta i billigare madrasser. Bonnell-systemet har fått sitt namn efter en process från 1800-talet som innebär att man använder en timglasformad fjäder (bredare upptill och nedtill, smalare i mitten) som är tillverkad av härdad ståltråd. Dessa fjädrar binds sedan samman med spiralformade trådar för att bilda en stabil och hållbar innerspringenhet.

En av de viktigaste egenskaperna hos en Bonnellfjädermadrass är dess studsiga och något fasta känsla. De sammankopplade fjädrarna ger bra stöd och hållbarhet, men det innebär också att dessa madrasser kan vara ganska känsliga för rörelser. Detta kan leda till så kallad rörelseöverföring, vilket kan störa din sömn om din partner rör sig mycket i sängen. Bonnellfjädermadrasser andas, tack vare utrymmet mellan fjädrarna som möjliggör luftcirkulation. De är också ganska slitstarka och klarar ett brett spektrum av kroppsvikter, vilket gör dem till ett populärt val för många hushåll.

Jämfört med andra fjädersystem, exempelvis pocketfjädrar, kan det dock hända att Bonnellfjädermadrasser inte formar sig lika mycket efter kroppen eller isolerar rörelser lika effektivt. Det är också värt att notera att komforten hos en Bonnell-madrass beror mycket på kvaliteten och typen av komfortlager som läggs ovanpå spiralsystemet.

Behöver en resårmadrass en särskild typ av sängram?

En resårmadrass kräver ingen särskild sängram, men den behöver ett lämpligt stöd. Traditionella resårmadrasser passar ofta bra ihop med en resårbottnar för stabilitet, medan spjälbäddar också kan vara ett bra alternativ, förutsatt att spjälorna inte är för långt ifrån varandra. Plattformsbäddar ger ett jämnt stöd, vilket gör dem till ett universellt val.

FAQ

Hur länge håller en resårmadrass?
I genomsnitt håller en resårmadrass mellan 7-10 år, beroende på kvaliteten på material och konstruktion samt hur väl den sköts. För att förlänga madrassens livslängd rekommenderas att du använder ett madrasskydd, roterar den regelbundet och följer tillverkarens skötselanvisningar.
Vilken typ av resårmadrass är lämplig när man sover på sidan?
En pocketfjädermadrass fungerar ofta bra för dig som sover på sidan eftersom de enskilda fjädrarna rör sig oberoende av varandra, vilket gör att madrassen bättre följer kroppens form och ger riktat stöd. Detta kan hjälpa till att lindra tryckpunkter och att upprätthålla korrekt ryggradsinriktning.
Hur rengör man en resårmadrass?
För att rengöra en resårmadrass, börja med att dammsuga ytan med ett klädseltillbehör för att ta bort damm och skräp. För fläckar, använd ett milt rengöringsmedel blandat med varmt vatten, applicera lösningen försiktigt med en trasa och se till att inte blötlägga madrassen. Låt madrassen lufttorka helt efter rengöring innan du byter ut sängkläder eller madrassöverdrag, och överväg att använda ett madrasskydd för att skydda mot framtida fläckar eller spill.
Är en resårmadrass bra mot ryggsmärtor?
En välkonstruerad resårmadrass kan vara bra för dig som lider av ryggsmärta, särskilt om den har individuellt lindade pocketrullar som ger mer målinriktat stöd och tryckavlastning. Madrassen bör också ha komfortlager i material som Memory Foam eller latex, som ger ytterligare tryckavlastning och formar sig efter ryggen. Det är viktigt att välja rätt fasthetsnivå för att säkerställa korrekt ryggradsinriktning och lindring av ryggsmärta, vilket varierar beroende på individens kroppsvikt och sömnposition.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta