Nuförtiden är det inte lika vanligt med vattensängar som det var förr. Under 80- och 90-talet var vattensängarna otroligt populära och var och varannan person ville ha en sådan i sitt sovrum. Idag är det ett flertal andra sängalternativ som är mer uppskattade, men trots det finns vattensängarna fortfarande kvar och de nya och moderna versionerna kommer med många fördelar. Än idag finns det alltså många som fortfarande vill komma åt de trendiga vattensängarna, men vad är egentligen en vattensäng och hur vet man vilken som är bäst?

I vårt bäst i test för bästa vattensängen kommer du få förslag på ett flertal riktigt bra alternativ som lämpar sig utmärkt för sovrummet. Vi har valt vattensängar i olika prisklasser och från olika tillverkare, för att du ska kunna hitta en som passar dig så bra som möjligt. Som tidigare nämnt kommer vattensängen med många fördelar som den klassiska sängen inte har, men vilka är då dessa fördelar?

Vad är en vattensäng?

Enkelt förklarat kan man säga att en vattensäng är en säng, som är fylld med vatten. Svårare än så är det faktiskt inte. Många kan tycka att det är en aning skumt att ligga i en vattensäng, men de som finns på marknaden idag är tillverkade av ett mycket slitstarkt och hållbart material, samtidigt som de är väldesignade. Har du aldrig testat att ligga i en vattensäng tidigare är det hög tid att testa. Det är nämligen en ganska så unik och annorlunda upplevelse, då vattnet som finns i madrassen kommer att forma sig exakt efter din kropp och sovställning.

Genom att forma sig efter kroppen ser vattensängen till att avlasta din kropp där det behövs. Det betyder att din rygg, axlar och höfter inte behöver utstå samma typ av belastning som i en vanlig säng med t.ex. en skummadrass. Det tryck som kan uppstå på leder och muskler kommer att minska, vilket gör vattensängen till ett riktigt bra alternativ för den som är sängliggande större delen av dagen. Risken för liggsår minskar nämligen radikalt.

Bäst i test – Bästa vattensängen 2020

Är du på jakt efter en vattensäng a la 90-talet? Då ska du kika in vårt bäst i test där vi har plockat ut de bästa vattensängarna för 2020. De moderna vattensängarna kan inte liknas med de som fanns förr. Idag är de tillverkade i ordentligt material som är mycket slitstarkt och med olika tekniker för att madrasserna ska fylla många positiva funktioner.

Avignon dubbelsäng

Avignon dubbelsang

– Futuristisk sovplats i form av en vattensäng

Är du en person som föredrar riktigt fräcka futuristiska sängar som verkligen står ut i mängden? Då får du inte missa Avignon dubbelsäng från varumärket Beliani. Den här sängen kan fås i antingen storlek 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm, så den blir passande som en dubbelsäng för en eller två personer.

Samtidigt agerar Avignon dubbelsäng som en vattensäng, vilket blir perfekt om du vill motverka ömma muskler och helt enkelt sova på ett skönare sätt. Beställ den snygga futuristiska sängen från 5 145 kronor beroende på i vilken webbutik du beställer den. Se till så att du fulländar ditt sovrum redan idag med en säng som alltid imponerar och uppskattas!

Sängen och dess struktur

Avignon dubbelsäng är en säng från märket Beliani i en stilren svart färg som ser till så att möbeln passar i de flesta hemmen. Fullända sovrummet med den här fräcka sängen i en futuristisk stil som verkligen sätter sprätt på tillvaron. Möbeln är tillverkad i konstläder, och tack vare faktumet att denne agerar som en vattensäng kommer du att ligga riktigt skönt i sängen. Se till så att ömma muskler motverkas samtidigt som du lägger till lite extra stil i ditt sovrum.

Bra att veta om sängen

Avignon dubbelsäng passar väl in i ett flertal rum. Placera exempelvis sängen i din egen sängkammare där dess bredd på 160 cm ser till så att både du och partnern får plats. Alternativt kan detta bli en fräck säng till tonåringens rum eller varför inte en häftig sovplats som sätts i gästrummet. Vänner och familj som kommer på besök blir utan tvekan imponerade av den unika sängen som inte bara är en fröjd för ögat, utan också känns fantastisk att ligga på. Prova på Avignon dubbelsäng redan idag och ta reda på om den här futuristiska vattensängen faller dig i smaken!

Storlekar

Avignon dubbelsäng är tillgänglig i följande storlekar:

 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Avignon dubbelsängarna här.

i samarbete med PriceRunner

 

Smart Slip Softsider

Smart Slip Softsider

Smart Slip Softsider är en vattensäng som är tillverkad och designad i Sverige. Med den här modellen får du en mycket modern och snygg vattensäng, som dessutom är prisvärd som få. Runt omkring den vattenfyllda madrassen har man utrustat sängen med ett mjukt skum. Det är just detta som gör att Smart Slip Softsider kallas för “softsider”. Den nedre skumkanten är redan monterad på bottenplattorna och det enda du behöver göra är att fylla madrassen och addera antialgmedel. Då sängen kan designad med en kant i svart konstläder eller i vitt så kan du själv välja hur du vill att en del av sängen ska se ut.

I samband med din beställning av Smart Slip Softsider så får du med en sockel och ett elektroniskt element. Med hjälp av detta kan du se till att värma upp sängen innan det är dags att krypa ner, eller varför inte låta värmen vara på under natten då du sover. Du får även med en säkerhetsduk, en elastisk kant och ett överdrag i jersey-tyg. Sängen har en total bredd på 180 cm och en total längd på 200 cm.

Fördelar

 • Möjlighet att designa utseendet själv
 • Stor bäddyta på 180 x 200 cm
 • Softsider med skummadrass på sidorna
 • Prisvärd
 • Möjlighet att välja till huvudgavel

i samarbete med PriceRunner

 

Vad säger kunderna?

Hur häftigt vore det inte om du kunde designa din alldeles egna vattensäng? Ja, tidigare kunder till Smart Slip Softsider är åtminstone upp över öronen förtjusta. Det är möjligheten att designa sängen som kanske lockat till sig flest köpare, men naturligtvis är sängen också mycket slitstark, hållbar och högkvalitativ med 7 års garanti i samband med köp.

Möjlighet att reglera temperatur på din säng

Vattensängar är dock inte enbart till för den som är sängliggande eller har problem med muskler och leder. Vattensängen är också ett ypperligt alternativ för den som vill kunna reglera temperaturen i sängen, innan det är dags att lägga sig eller under tiden som du sover. Det är få saker som är lika bekväma som att lägga sig i en säng som redan är varm och skön och en uppvärmd säng kommer dessutom att förbättra din blodcirkulation.

Är det kallt och minusgrader utanför fönstret vill du med största sannolikhet inte dra ett iskallt täcke över dig. Med en vattensäng är detta ett minne blott. Värm bara upp sängen en stund innan det är dags att gå och lägga sig och du slipper värma dina iskalla fötter med strumpor (eller mot din partner). Om man tittar på de vattensängar som fanns på 80- och 90-talet så har nutiden vattensängar moderniserats väldigt mycket. De vattensängar som finns idag består vanligtvis av en yttre ram som omger den vattenfyllda madrassen. Ramen kan antingen vara tillverkad i trä eller i skum och du väljer det som passar dig och dina behov bäst.

Skötsel och underhåll

En madrass som är fylld med vatten kommer att behöva mer underhåll än den klassiska madrassen. Gör du det rätt kommer du dock ha en vattensäng som håller väldigt länge och som är högkvalitativ och slitstark. Ett exempel på underhåll är att du kommer behöva tillsätta antialgmedel. Detta ska göras cirka en gång i halvåret och minimerar risken för att bakterier och smuts gror och får fäste. Om du är ordentlig med ditt antialgmedel behöver du i princip aldrig byta ut vattnet i madrassen.

Att lufta madrassen är ytterligare något som du behöver göra för att den ska fortsätta att hålla sig fräsch. Den första veckan bör du se till att göra detta vid ett flertal tillfällen och därefter räcker det att lufta cirka var tredje-fjärde månad.

Vi rekommenderar att du är mycket noggrann med att följa de instruktioner som du får när du beställer din vattensäng. Alla tillverkare designar inte vattensängarna på samma vis och därför kan skötselråden variera.

Vem behöver en vattensäng?

Det finns flera orsaker till varför man kan vilja ha en vattensäng istället för en klassisk säng med skummadrass eller resårmadrass. Som tidigare nämnt kan vattensängen vara ett mycket bra alternativ för den som lider av smärta i muskler och leder, men även för den som vill ha så bra avlastning som möjligt. I vissa fall kan det vara så att man lider av en sjukdom som gör att man måste spendera mycket tid i sängen. Med en felaktig madrass kan detta leda till liggsår och andra liknande besvär, men vattensängen minimerar risken för att dessa problem och skador ska kunna uppstå.

Alla som vill sova riktigt gott om kvällen och ha en lite annorlunda säng bör investera i en vattensäng. Vårt bäst i test listar de bästa vattensängarna till de bästa priserna för 2020. Här har vi sett till att bara välja produkter som faktiskt håller vad de lovar och som har fått riktigt bra recensioner och omdömen från tidigare kunder. Även om det är en hel del pyssel och underhåll med en madrass som är fylld med vatten, kan det helt klart vara värt varenda antialggel och luftning som du måste göra.

Vattensängen gör come back! Läs mer om de bästa sängarna!

Vattensängen är på väg tillbaka och nu är sängarna modernare än någonsin. Här kan du läsa mer om de fyra bästa vattensängarna på marknaden!

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Beliani Nantes

Beliani Nantes

– Lyxig vattensäng som passar perfekt i det moderna sovrummet

Beliani Nantes är en utomordentligt snygg säng med ett modernt och lyxigt utseende som du bara inte vill missa. Med sin eleganta design där varje detalj har tagits hänsyn till kan du vara säker på att du får en högkvalitativ säng som håller under en lång tid framöver. Just därför är det fullt förståeligt varför Beliani Nantes är så högt betygsatt hos Beliani.se.

På tal om Beliani.se är det här möjligt att beställa Beliani Nantes för så lite som 16 245 kronor. Detta pris är nedsatt från 20 650, så du sparar hela 21 %! Välj mellan flera olika färger och storlekar för att hitta den Beliani Nantes som blir rätt för just dig.

Sängen och dess struktur

Beliani Nantes är en stoppad vattensäng som bjuder på en lång rad fördelar som du utan tvekan kommer att uppskatta. Inte nog med att vattenegenskapen motverkar ömma muskler, utan den har också en riktigt snygg design som ser lyxig ut i sovrummet. Välj mellan färgerna grå, rosa, vit och grön så att du får en Beliani Nantes som ser perfekt ut i just ditt sovrum. Det yttre materialet är gjort av 100 % polyester medan sängramen undertill är framställt i massivt trä.

Bra att veta om sängen

Tack vare Beliani Nantes får du en säng med en bred och skön sovyta som blir passande i de flesta moderna sovrummen. Sängen har CE-certifikat och uppfyller EN 71 säkerhetsstandarden. Vid beställning av sängen väljer du dessutom vilken dämpningsnivå som blir rätt för dig, och dessa går från F0, F1, F2 till F3. Med andra ord: Odämpad, halvdämpad, heldämpad och superdämpad.

Med allt detta i åtanke kan du därför enkelt får en säng som blir passande för just dina individuella behov och önskemål. Kom ihåg att kuddar och sängkläder måste köpas separat, men så länge du håller detta på minnet kommer Beliani Nantes utan tvekan att bli ett uppskattat tillskott i sovrummet!

Storlekar

Beliani Nantes är tillgänglig i följande storlekar:

 • 160 x 200
 • 180 x 200

Du kan läsa mer om de olika Beliani Nantes här.

Wilson & Wood – PARIS

Wilson & Wood - PARIS

Den allra första vattensängen i vårt bäst i test är ingen mindre än modellen Paris från tillverkarna Wilson & Wood. Sängen är otroligt vacker i sin design och kommer att ge ditt sovrum den där lyxiga och eleganta känslan. Här har man valt att använda sig av ett grått polyestertyg för att klä in hela sängen och ramen har fått tillverkad av massivt trä. Massivt trä är mycket hållbart och kommer att ge dig en säng som är solid och har en lång livslängd.

Elegans är verkligen bara förnamnet när det kommer till vattensängen Paris. För att säkerställa att varje liten detalj går hand i hand har man även sett till att designa sängen med kromade ben i förkromad metall. Sängen har en total längd på 228 cm och en bredd på 195 cm. Själva bäddytan är dock på 160 x 200 cm, vilket gör att den lämpar sig utmärkt för två personer. Oavsett om du sover ensam eller tillsammans med en partner kommer madrassens vatten att forma sig individuellt efter era sovställningar, kroppsbyggnader och vikter.

Fördelar

 • Benhöjd på 4,5 cm i kromad metall
 • Bäddyta på 160 x 200 cm
 • Mycket stilren och elegant design
 • CE-certifikat och uppfyller EN 71 säkerhetsstandard
 • Slitstarkt och hållbart material

Vad säger kunderna?

I skrivande stund är det svårt att hitta omdömen och recensioner om just denna modell från Wilson & Wood. Det vi vet är dock att vattensängen har blivit högt rankad och det betyder ändå att den faktiskt fyller sin funktion och lever upp till förväntningarna. Att sova i en vattensäng är inte för alla, men de som har en idag menar att man sover helt fantastiskt gott och ryggsmärtor är ett minne blott.

Zen Vattensäng

Zen Vattensäng

Letar du efter en vattensäng med en minimalistisk design måste du titta närmare på Zen Vattensäng från Bedly. Sängen mäter 180 x 200 cm och till designen har man hämtat inspiration från Japan, därav sängens namn. För att säkerställa att du får en vattensäng som verkligen pallar trycket har man sett till att bara använda sig av högkvalitativa material och detta utan att behöva kompromissa med pris eller design. Jämfört med många andra vattensängar är Zen relativt billig.

Zen Vattensäng lämpar sig utmärkt för den som vill att sovrummet ska sticka ut ur mängden och verkligen vara bostadens fokuspunkt. Sängen är tillverkad i material som konstläder, men har en träbas som är mycket stabil och säker. Med sin stora storlek är Zen en säng som du kommer att kunna sova riktigt skönt i och verkligen breda ut dig om du så skulle önska. För din hälsa och komfort är sängen CE-certifikerad och uppfyller EN 71 säkerhetsstandard till punkt och pricka.

Fördelar

 • Mycket vacker och modern design
 • Stor säng på 180 x 200 cm
 • Tillverkad i konstläder
 • CE-certifikat
 • Enkel att underhålla och sköta om
 • Finns i flera färger

Vad säger kunderna?

Även om det inte finns några exakta kommentarer från tidigare kunder så har Zen Vattensäng blivit rankad riktigt bra på flera olika sajter, t.ex. på Prisjakt. Vi har inte svårt att förstå varför. Det här är en mycket lyxig och elegant säng som kommer att få ditt sovrum att kännas harmonisk och rofyllt ut. Den snygga designen för att sängen passar in i majoriteten av de flesta hem. Att den är mycket uppskattad är det alltså inget snack om.

Vichy Vattensäng

Vichy Vattensäng

Vichy Vattensäng är ytterligare en säng som kommer från sängtillverkaren Bedly. Den här sängen har en otroligt häftig design och är format med kurvor och bågar. Detta är dock ingenting som kommer att påverka din sömn eller sovställning. Även om sängstommen har en rundad design kommer madrassen fortfarande att ligga rakt och ordentligt. Med den här vattensängen behöver du aldrig mer oroa dig för att få problem med ryggen eller få belastningssmärtor när du vaknar upp på morgonen. De stora måtten på 180 x 200 gör dessutom att du kan säkerställa mycket svängrum, t.ex. om du rör dig mycket när du sover.

Vad är det då för material som man har valt att använda sig av? Till huvudgaveln har man använt sig av 100 % äkta läder, medan resterande delar av sängen är tillverkade i konstskinn. Fördelen med naturmaterial är att det är mycket slitstarka och hållbara, något som är viktigt när man investerar i en ny säng. Benen på sängen är designade i kromad metall och sängen är CE-certifierad. Naturligtvis så har man även sett till att uppfylla de säkerhetsstandards som finns i Europa och Amerika.

Fördelar

 • Stor sovyta på 180 x 200 cm
 • Vacker och elegant design
 • Rundad och kurvig sängstomme
 • Huvudgavel i 100 % läder
 • Skön och behaglig att sova på
 • Avlastar muskler och leder

Vad säger kunderna?

Det här med att hitta omdömen verkar inte riktigt gå som vi tänkt oss. Vi tror att det kan ha något att göra med att vattensängar inte har slagit igenom lika hårt nu som förr, trots att det tveklöst är på väg tillbaka. Vichy vattensäng är en snygg och elegant säng som kommer att lyfta din sömn såväl som ditt sovrum.

Se også denne artikel på Branschjournalen.se: Vattensängen gör återtåg i sovrummet

FAQ

🤔 Er det godt for dig at sove på en vandseng?

En vandseng er noget af den bedste wellness, du kan investere i – og så er det endda til dit eget hjem. Vandsengen giver den sovende en rar og tryg følelse i kroppen, som gør, at du med sikkerhed vil kunne sove hele natten igennem på en vandseng.

🤓 Hvor længe holder madrasser til vandsenge?

Alle madrasser er forskellige, og derfor er deres holdbarhed det også. Ligesom med helt almindelige madrasser til almindelige senge, kan der også ske komplikationer med en madras til en vandseng. Derfor er det også svært at sige, hvor lang tid den holder.

🤩 Hvordan vælger man en vandseng?

Når du skal vælge en vandseng, er det vigtigt, at du undersøger flere forskellige og prøver dig frem. Større vandsenge er ofte mere komfortable end små, trange vandsenge, så derfor anbefales det, at du investere i en så stor vandseng som muligt – gerne en softside.

🧐 Hvad er en madras til vandseng lavet af?

En vandseng er i bund og grund bare en seng, hvis madras er fyldt med vand. Vandet ligger i en blød beholder i madrassen, så du er sikret, at vandet ikke vælter ud, når du lægger dig til at sove i vandsengen.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Author

Skriv en kommentar